ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   :
~

 


13 Νοεμβρίου
Ιωάννου Χρυσοστόμου (1) αρχιεπισκόπου Κωνσταντινουπόλεως (†407). Οσιομάρτυρος Δαμασκηνού του Κωνσταντινοπολίτου (†1681).
(1) Ο άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος γεννήθηκε το 347 στην Αντιόχεια από ευσεβείς χριστιανούς, τον Σεκούνδο και την Ανθούσα. Ευφυής καθώς ήταν διακρίθηκε στις επιστήμες και στα γράμματα. Ιδιαίτερα δε εντρύφησε στη μελέτη των ιερών γραφών, αποκτώντας βαθιά θεολογική κατάρτιση. Όταν ολοκλήρωσε τις σπουδές του, αποφάσισε να αφοσιωθεί στο μοναχικό βίο. Ο ένθεος ζήλος του, τον οδήγησε στην έρημο, όπου επιδόθηκε στην άσκηση και στην προσευχή. Όταν επέστρεψε στην Αντιόχεια χειροτονήθηκε διάκονος από τον Πατριάρχη Μελέτιο. Έξι χρόνια μετά ενθρονίστηκε πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως. Ο Ιωάννης υπήρξε έξοχος ποιμένας, αλλά και ερμηνευτής των ιερών γραφών. Μάλιστα άφησε ανεκτίμητο συγγραφικό έργο. Όμως η σύγκρουσή του με την ασεβή αυτοκράτειρα Ευδοξία, τον οδήγησε στην εξορία και συγκεκριμένα στον Κουκουσό της Αρμενίας. Εξορισμένος από τόπο σε τόπο ο άγιος Ιωάννης εξεδήμησε προς Κύριο, καθώς δεν άντεξε τις ταλαιπωρίες και τις κακουχίες τις οποίες υπέστη. ~ 
Σήμερα 13/11/2015 εορτάζουν:
Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης, Άγιος Δαμασκηνός ο Νέος Οσιομάρτυρας ο Κωνσταντινουπολίτης
Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και θαυματουργός
  1. ...Όταν έρθη μέσα μας ο Χριστός, τότε ζούμε μόνο το καλό, την αγάπη για όλο τον κόσμο. Το κακό, η αμαρτία, το μίσος εξαφανίζονται μόνα τους, δεν μπορούν, δεν έχουν θέση να μείνουν. Όσιος Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης ο διορατικός και Όσιος Ιλαρίων ο Ίβηρ  .-
Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριήλ και των λοιπών Ασωμάτων και Ουράνιων Αγγελικών Ταγμάτων

Σύναξις των Αρχαγγέλων Μιχαήλ και Γαβριή....
 
Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο αδελφός του και Ελένη η μητέρα τους

Όσιοι Στέφανος Μιλιούτιν, Θεόκτιστος ο α....
 
Αγία Ευτροπία

Αγία Ευτροπία
 
Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια

Άγιοι Ζηνόβιος και Ζηνοβία τα αδέλφια
 

Ανάμνηση της καταθέσεως της τίμιας κεφαλ....
 
Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του

Όσιος Αβράμιος και Μαρία η ανεψιά του
 
Αγία Αναστασία η  Ρωμαία, η Οσιομάρτυς

Αγία Αναστασία η Ρωμαία, η Οσιομάρτυς
 
Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσιομάρτυρας

Άγιος Τιμόθεος ο Εσφιγμενίτης ο νέος Οσι....
 
Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέα του Σμολένσκ

Ανακομιδή Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ανδρέ....
 
Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»

Όσιος Νέστωρ ο Χρονογράφος «ὃ ἐν τῷ Σπηλαίῳ»
 
~  Απολυτίκιο Άγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου - 13 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ,
 https://youtu.be/2lXpEvgqFHM?list=PL4E0FCC4F7EB4AEDC  .-


***  Η Μεσσηνία… στηρίζει Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα         
     
Κι ενώ αναμένεται σήμερα στην Καλαμάτα ο ένας εκ των υποψήφιων προέδρων της Ν.Δ., Απόστολος Τζιτζικώστας, δε θα υπάρξει, όπως όλα δείχνουν, κομματική συνδιάσκεψη της Ν.Δ. για να αναπτυχθεί διάλογος μεταξύ των υποψήφιων προέδρων, πριν από την εκλογή της 22 Νοεμβρίου.
Μετά την επιστολή του ενός εκ των υποψηφίων, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ζητούσε τη διοργάνωση τουλάχιστον μίας συνδιάσκεψης, το θέμα συζητήθηκε στην Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή και ακολούθως ο γραμματέας του κόμματος, Ανδρέας Παπαμιμίκος, επικοινώνησε με τους υποψηφίους για την ηγεσία.
Όπως ανέφερε ο κ. Παπαμιμίκος στο ΑΠΕ, «δε διαπίστωσε συμφωνία όλων των υποψηφίων στην πρόταση για συνδιάσκεψη» και, ως εκ τούτου, δεν μπορεί να ξεκινήσει την διαδικασία. Σημειώνεται ότι με βάση το καταστατικό του κόμματος, από τη στιγμή που δεν υπήρξε συμφωνία των υποψηφίων, ο μόνος που έχει την αρμοδιότητα, εφόσον το επιθυμεί, να συγκαλέσει συνδιάσκεψη, είναι ο πρόεδρος του κόμματος.
  Υποψήφιος με προβάδισμα
Σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, όπως και το 2009, υπάρχει υποψήφιος που έχει το σαφές προβάδισμα στην υποστήριξη των κομματικών στελεχών και των βουλευτών. Όπως ήταν το 2009 η Ντόρα Μπακογιάννη που είχε την πλειοψηφία των βουλευτών και των στελεχών μαζί της, στην παρούσα εκλογική αναμέτρηση τη μερίδα του λέοντος έχει ο νυν πρόεδρος και ταυτόχρονα υποψήφιος αρχηγός, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.
Αυτό υποστηρίζει σε χθεσινό ρεπορτάζ η ιστοσελίδα της εφημερίδας ΒΗΜΑ.
Το στρατόπεδο των «καραμανλικών» έχει ταχθεί σχεδόν στο σύνολό του με τον κ. Μεϊμαράκη, που έχει και τις «πολιτικές ευλογίες» του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, ο οποίος μπορεί να μην εμπλέκεται στην προεκλογική διαδικασία, αλλά θεωρεί ότι ο νυν πρόεδρος μπορεί να διατηρήσει ενωμένη τη Ν.Δ. την επόμενη των εκλογών.
Αποστασιοποιημένος εμφανίζεται, όπως τονίζουν στενοί του συνεργάτες, και ο έτερος πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, πολιτικοί φίλοι του οποίου στηρίζουν πιο πολύ τον Άδωνι Γεωργιάδη και λιγότερο τον Απόστολο Τζιτζικώστα.
Αντίθετα, χωρίς την υποστήριξη κάποιου κεντρικού στελέχους με μεγάλη ιστορική διαδρομή στη Ν.Δ., πλην του πατέρα του, του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, που τον στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, κινείται ο έτερος υποψήφιος, Κυριάκος Μητσοτάκης.
  Τι ψηφίζει
η Περιφέρεια Πελοποννήσου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει και το πώς κινούνται και τοποθετούνται οι βουλευτές, πολιτευτές και στελέχη στην Περιφέρεια, όπου έχει μεταφερθεί και η μάχη των υποψηφίων τις τελευταίες ημέρες.
Στην περιοχή της Πελοποννήσου, που ελέγχει, όσο κανείς, ο κ. Σαμαράς, ο περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης τάσσεται υπέρ του κ. Τζιτζικώστα, ενώ δυνάμεις καταγράφει ειδικά στη Μεσσηνία, στη Λακωνία και στην Αργολίδα ο κ. Γεωργιάδης.
  Κόρινθος: Ο Χρήστος Δήμας δεν εκδηλώνεται, αν και λέγεται πως κλίνει προς τον κ. Τζιτζικώστα, όπως και ο πρώην βουλευτής Κώστας Κόλλιας, αλλά και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Χρήστος Δημητρόπουλος. Υπέρ του κ. Μεϊμαράκη τάσσεται ο αντιπεριφερειάρχης Πελοπίδας Καλλίρης, που τυγχάνει και πολιτικός φίλος του νυν προέδρου, αλλά και ο πρώην υπουργός Νίκος Ταγαράς.
  Αρκαδία: Υπέρ του κ. Τζιτζικώστα τάσσεται ο βουλευτής Κώστας Βλάσσης, ενώ από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη τάχθηκε ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λυκουρέντζος.
  Μεσσηνία: Στο «προπύργιο» του κ. Σαμαρά, όπου εκλέγεται από το 1977, οι υποστηρικτές του είναι μοιρασμένοι μεταξύ των κ.κ. Γεωργιάδη και Τζιτζικώστα. Ο πρώην υφυπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλος είναι υπέρ του κ. Μεϊμαράκη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας ψηφίζει τον κ. Μητσοτάκη, ενώ στο πλευρό του κ. Τζιτζικώστα τάσσονται ο πολιτευτής Μίλτος Χρυσομάλλης (σ.σ. είναι και κουμπάρος του) και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Σαμπατζιώτης. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ,  Περικλής Μαντάς, συντάχθηκε με τον κ. Γεωργιάδη.
  Αργολίδα: Υπέρ του κ. Μεϊμαράκη είναι ο βουλευτής Γιάννης Ανδριανός, τον κ. Τζιτζικώστα στηρίζουν ο πρώην νομάρχης Δημήτρης Σαραβάκος, ο δήμαρχος Άργους Δημήτρης Καμπόσος, ενώ πολλούς υποστηρικτές έχει και ο κ. Γεωργιάδης, στην ομιλία του οποίου παρέστη προ ημερών η πεθερά του κ. Σαμαρά.
  Λακωνία: Στο πλευρό του κ. Μεϊμαράκη είναι ο βουλευτής Θανάσης Δαβάκης, όπως και η πρώην βουλευτής Φεβρωνία Πατριανάκου, ενώ υπέρ του κ. Τζιτικώστα τάσσεται ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Κυριάκος Διαμαντάκος. Α.Π.

*** Στην Καλαμάτα τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης         
     
Την Καλαμάτα θα επισκεφθεί τη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητοτάκης θα μιλήσει στις 7:30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτα κλείνοντας έτσι τον κύκλο των ομιλιών όλων των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνιακή πρωτεύουσα. 

*** Αναζητείται λύση για τα προβλήματα από ελαιουργεία και πυρηνελαιουργεία στη Μεσσηνία          
      
Σε λύση που θα περιορίσει ή θα επιλύσει τα προβλήματα που προκύπτουν από τη λειτουργία των ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων στη Μεσσηνία ελπίζει πως θα καταλήξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία αποφάσισε να συνάψει προς τούτο προγραμματική σύμβαση με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», για την εκπόνηση ολοκληρωμένου σχεδίου αντιμετώπισης της όχλησης – ρύπανσης.
Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε χθες η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, η οποία σημείωσε πως, κυρίως, από το 2008 και εντεύθεν στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή Καλαμάτας – Μεσσήνης, καθώς και στον Μελιγαλά και τους γύρω οικισμούς, «αντιμετωπίζουμε ένα ιδιαίτερα οξυμμένο πρόβλημα όχλησης, που πλήττει την ομαλή κοινωνική και οικονομική ζωή των πολιτών, το οποίο κάθε χρόνο μεγεθύνεται και τείνει να λάβει διαστάσεις έντονης δυσφορίας από τις τοπικές κοινωνίες».
  Πολυπαραγοντικό το πρόβλημα
Όπως τόνισε, το πρόβλημα συνδέεται με μία από τις κύριες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Π.Ε. Μεσσηνίας, την παραγωγή ελαιολάδου. Η αντιμετώπιση των οχλήσεων -ρύπανσης που δημιουργείται από τον κύκλο εργασιών ελαιοτριβείων και πυρηνελαιουργείων αποτελεί πολυπαραγοντικό πρόβλημα, που η κεντρική Πολιτεία μέχρι στιγμής δεν έχει αντιμετωπίσει με τη δέουσα προσοχή.
Στο πλαίσιο αυτό καλείται η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ως υπεύθυνος αυτοδιοικητικός παράγοντας, να προβεί σε ενέργειες μεθοδικές και όχι αποσπασματικές, με γνώμονα την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος, της υγείας των πολιτών, της προστασίας του περιβάλλοντος και την ταυτόχρονη εξασφάλιση της παραγωγής του προϊόντος.
«Καλούμαστε», υπογράμμισε, «να αξιολογήσουμε αστοχίες υφιστάμενων εγκαταστάσεων και εφαρμοσμένων πρακτικών μας, χωρίς να μηδενίσουμε την επιχειρηματικότητα, αναγνωρίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξής της στην αλυσίδα της παραγωγής ελαιολάδου, να αναζητήσουμε και προτείνουμε βελτιώσεις σε νομοθετικό –θεσμικό πλαίσιο, καθώς και λύσεις τεχνοοικονομικά εφικτές, που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και που ταυτόχρονα θα διασφαλίζουν την ομαλή ροή του κύκλου επεξεργασίας ελαιοκάρπου, ώστε να μην πληγεί η ελαιοπαραγωγή».
Αυτονόητο είναι ότι, στο πλαίσιο εκπόνησης του σχεδίου, θα κληθούν να συμβάλουν ενεργά με τις παρατηρήσεις τους τόσο οι ενδιαφερόμενοι φορείς (σύλλογος ελαιοτριβαίων, πυρηνελαιουργοί) όσο και οι Δήμοι της Μεσσηνίας με τους τεχνικούς τους συμβούλους.
  Πακέτα Εργασιών
Το σχέδιο θα περιλαμβάνει τα παρακάτω Πακέτα Εργασιών:
-Βιβλιογραφική ανασκόπηση μελετών – εργασιών σε πυρηνελαιουργεία (που θα περιλαμβάνει βιβλιογραφική αναδρομή-ανάλυση υφιστάμενων σχετικών μελετών με χρήση επιστημονικών μηχανών αναζήτησης, νομικό πλαίσιο που ισχύει σε ελληνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο, υπουργικές και κανονιστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί, καθώς και περιγραφή των ελαιουργείων και πυρηνελαιουργείων της περιοχής)
-Ποιότητα υδάτων παρακείμενων των πυρηνελαιουργείων περιοχών (καταγραφή με επιτόπιους ελέγχους των υδάτινων φορέων στις παρακείμενες των εγκαταστάσεων περιοχές και αποτύπωση της ποιότητας των υδάτων με επιτόπιες αυτοψίες)
-Εκπομπές αέριων ρύπων από τα πυρηνελαιουργεία και ποιότητα ατμόσφαιρας παρακείμενων περιοχών (με 1 μέτρηση για το προσδιορισμό των εκπομπών αέριων ρύπων από τα απαέρια μιας εγκατάστασης, που θα αφορούν ισοκινητική δειγματοληψία και προσδιορισμό συγκέντρωσης ολικών αιωρούμενων σωματιδίων [TSP], μετρήσεις Ολικού Οργανικού Άνθρακα (TOC), μετρήσεις Ανόργανων ρύπων [ΝΟx, SO2, CO, %CO2, %O2], μέτρηση πίεσης, θερμοκρασίας καυσαερίων και περιεκτικότητα, που απαιτούν τη συναίνεση του πυρηνελαιουργείου και θα διασφαλιστεί με ευθύνη της Περιφέρειας, 3 σημεία μέτρησης ποιότητας αέρα εκτός των εγκαταστάσεων των πυρηνελαιουργείων στα οποία θα μετρηθεί σωματιδιακή ύλη). Η δειγματοληψία είναι εικοσιτετράωρη (1 δείγμα ημερησίως).
Θα λαμβάνονται δείγματα καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας καθώς και 15 ημερών πριν από την έναρξη. Συνολικά υπολογίζονται κατ’ ελάχιστο 200 δείγματα. Στα δείγματα αυτά θα πραγματοποιηθεί χημική ανάλυση για τον προσδιορισμό της χημικής τους σύστασης σε: ιόντα (νιτρικά, θειικά, φωσφορικά, χλωρικά, αμμωνίου, καλίου, νατρίου), οργανικό/στοιχειακό άνθρακα (OC/EC), πολυαρωματικούς υδρογονάνθρακες (PAHs) σε επιλεγμένα δείγματα, διοξείδιο του θείου (SO2), μονοξείδιο του άνθρακα (CO), οξείδια του αζώτου (ΝOx) και πτητικές οργανικές ενώσεις. Η δειγματοληψία αυτών των χημικών παραμέτρων θα πραγματοποιηθεί καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας της μονάδας, καθώς και 15 ημερών μετά τη λήξη. Συνολικά αναμένεται η συλλογή 15 δειγμάτων/ρύπο.
-Υπολογισμός διασποράς αέριων ρύπων από τα πυρηνελαιουργεία στις παρακείμενες περιοχές υπό διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες
-Ανίχνευση και εκτίμηση της συνεισφοράς πηγών (τα δεδομένα από τη χημική ανάλυση των δειγμάτων αιωρούμενων σωματιδίων θα εξεταστούν με σκοπό την ανίχνευση πηγών αέριας ρύπανσης και την εκτίμηση της συνεισφοράς τους στην υπό μελέτη περιοχή)
-Προτάσεις βελτίωσης λειτουργίας των μονάδων (που περιλαμβάνει προτάσεις τροποποίησης και βελτιώσεων στον εξοπλισμό των εγκαταστάσεων των πυρηνελαιουργείων και των ελαιουργείων και της λειτουργίας τους, τεχνικοοικονομική μελέτη των παρεμβάσεων για τη βελτίωση της λειτουργίας των πυρηνελαιουργείων, εκτίμηση κόστους και αναγνώριση πιθανών χρηματοδοτικών εργαλείων, καθώς και προτάσεις για αλλαγή στο νομικό πλαίσιο).
  Υποχρεώσεις «Δημόκριτου»
Το ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», μέσω του Εργαστηρίου Περιβαλλοντικών Ερευνών (Ε.Π.ΕΡ.), αναλαμβάνει την ευθύνη και το συντονισμό όλων των απαραίτητων ενεργειών ως εξής: αυτοψίες στις μονάδες, σε υδάτινους φορείς των παρακείμενων περιοχών και συλλογή στοιχείων από υφιστάμενες μετρήσεις, συναντήσεις τεχνικού αντικειμένου με τους ιδιοκτήτες των πέντε πυρηνελαιουργείων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή και με επιλεγμένους ιδιοκτήτες των ελαιουργείων, μετρήσεις αέριας ρύπανσης και μελέτη ποιότητας αέρα, που θα περιλαμβάνει μετρήσεις αιωρουμένων σωματιδίων και ανάλυση για τον προσδιορισμό της χημικής τους σύστασης, καθώς και αέριων ρύπων που σχετίζονται με τη λειτουργία των πυρηνελαιουργείων, μελέτη και πρόβλεψη της διασποράς των ρύπων στις παρακείμενες περιοχές κάτω από διαφορετικές μετεωρολογικές συνθήκες, ανίχνευση και εκτίμηση της συνεισφοράς των πηγών ρύπανσης (source apportionment), αξιολόγηση μετρήσεων, εξαγωγή συμπερασμάτων και προτεινόμενες λύσεις.
  Διάρκεια 9 μηνών με προϋπολογισμό 55.350 ευρώ
Η διάρκεια της προγραμματικής σύμβασης θα είναι 9 μήνες, αρχής γενομένης από την ημερομηνία υπογραφής. Ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται σε 55.350 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από πόρους της Π.Ε. Μεσσηνίας από τους προϋπολογισμούς των ετών 2015 και 2016.
Ύστερα από την ολοκλήρωση των εργασιών θα καθορισθεί περίοδος διαβούλευσης 15 ημερών, προκειμένου να υποβάλουν τις παρατηρήσεις - προτάσεις τους οι εμπλεκόμενοι φορείς της επιλογής της Περιφέρειας, τις οποίες θα αξιολογήσει η ομάδα εργασίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος», και θα καταλήξει στα συμπεράσματα, με τα οποία θα συμπληρωθεί το τελικό παραδοτέο.
Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Μεγάλη ένταση στη ΔΕΗ Καλαμάτας (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
 
 
Ένταση υπήρξε στα γραφεία της ΔΕΗ στην Καλαμάτα όταν η πορεία του ΠΑΜΕ μαζί με τους αγρότες  έφτασαν στο σημείο.
Η ένταση ξεκίνησε όταν αντιπροσωπεία θέλησε να διαμαρτυρηθεί στον Διευθυντή για τις διακοπές που κάνει η Υπηρεσία σε όσους έχουν απλήρωτους λογαριασμούς.
Αρχικά η αντιπροσωπεία μπήκε στο γραφείο του Διευθυντή της ΔΕΗ που δήλωσε αναρμόδιος και είπε ότι για αυτό το θέμα ευθύνη έχει η ΔΕΔΔΗΕ, έτσι η επιτροπή πήγε στον Διευθυντή αυτής, ο οποίος δήλωσε και αυτός αναρμόδιο.
Και στα δύο γραφεία υπήρξε μεγάλη ένταση αφού οι διαμαρτυρόμενοι ζητούσαν να δοθεί εντολή να μην γίνει άλλη διακοπή καθώς και να μεταφερθούν άμεσα τα παράπονα τους στη Διοίκηση της εταιρίας.
Τελικά μετά από αρκετή ώρα η επιτροπή αποχώρησε αλλά δήλωσε αποφασισμένη να μην αφήσει να συνεχιστεί το κόψιμο του ρεύματος.
Video 1 :  Γραφείο ΔΕΗ 12-11-2015   , https://youtu.be/aGMaFyPYR-8  .-
Βίντεο  2 : Καλαμάτα 12-11-2015- ΔΕΔΔΗΕ , https://youtu.be/FTd_Ib4_Vwg .-

*** Ανέκδοτο της ημέρας           
     
Ως ανέκδοτο της ημέρας χαρακτήρισε φίλη της στήλης την είδηση που της μετέφερα, κατά τη διάρκεια μεταξύ μας συνάντησης, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτρέπει σε συμμετοχή στη σημερινή απεργιακή κινητοποίηση.
Στην Κουμουνδούρου είτε δεν έχουν συνηθίσει ότι είναι κυβερνών κόμμα είτε παίζουν ακόμη ένα παιχνίδι, για να μας τρελάνουν τελείως, μου απάντησε. Χ.Χ. 

*** Σεισμική δόνηση αισθητή στην Καλαμάτα
  http://www.seismoi.gr  .-

Δεύτερο βράδυ που σεισμός ανησυχεί τους κατοίκους της Καλαμάτας, αυτή τη φορά η δόνηση ήταν λίγα λεπτά μετά τις 12:15. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο το μέγεθος του σεισμού ήταν 3,8 ρίχτερ ενώ το επίκεντρο ήτα στη θάλασσα και πιο συγκεκριμένα ανοιχτά του Μεσσηνιακού κόλπου στο ύψος του Γερολιμένα με εστιακό βάθος τα 10χλμ. - 

***   Σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία υπέγραψε ο περιφερειάρχης         
     
Σημαντικά έργα για τις Περιφερειακές Ενότητες Μεσσηνίας και Κορινθίας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αντιπλημμυρικά έργα πυρόπληκτων Δήμων Ανδανίας – Οιχαλίας – Αρφαρών Νομού Μεσσηνίας (αποκατάσταση και αντιπλημμυρική προστασία του δρόμου Πελεκητό – Άνω Βρομοβρύσης, Τ.Κ. Βρομοβρύσης, Δήμου Καλαμάτας)», τη δημοπράτηση των έργων «Βελτίωση – Συντήρηση 13ης Επ. Οδού (Τμήμα Βασιλίτσι – Φοινικούντα – Μεθώνη)», «Συντήρηση – Βελτίωση 1ης Επαρχιακής Οδού (Τμήμα Στούπα – Αγ. Νίκων)», «Βελτίωση – Συντήρηση 8ης Επ. Οδού (Τμήμα Μεσσήνη – Αριστομένη – Κεφαλόβρυσο)» στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Ανακατασκευή κοιτόστρωσης από σκυρόδεμα στο εγκιβωτισμένο τμήμα του ποταμού Σύθα» στην Κορινθία. 

***  Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τα ονομαστήρια του Μητροπολίτη Μεσσηνίας (φωτογραφίες)          
      
 
 
Πανηγυρικός πολυαρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε χθες στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στην Καλαμάτα, προς τιμήν της αυριανής εορτής του Αγίου αλλά και για τα ονομαστήρια του οικείου Μητροπολίτη.
Στον Εσπερινό χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μεγάρων κ. Κωνσταντίνος, συγχοροστατούντων των Μητροπολιτών Καισαριανής κ. Δανιήλ, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Ιλίου κ. Αθηναγόρα,  Κηφισίας κ. Κυρίλλου  και του εορτάζοντος Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου.
Στην ομιλία του ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η παρουσία των αδελφών Επισκόπων σήμερα, σε καιρούς κρίσης, διχόνοιας και αμφισβήτησης, δείχνει την ενότητα του εκκλησιαστικού σώματος.
Παράλληλα, κάλεσε τους πιστούς να αντλήσουν δύναμη ο ένας από τον άλλο, ώστε να καταφέρουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες.
Κλείνοντας, ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ευχαρίστησε θερμά τους Μητροπολίτες, τους ιερείς, τις τοπικές αρχές καθώς και τους πιστούς για την παρουσία τους και τις ευχές τους.
Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν ο τέως υπουργός Ι. Λαμπρόπουλος, ο πολιτευτής Μ. Χρυσομάλλης, ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δ. Καφαντάρης, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι, καθώς κι εκπρόσωποι άλλων φορέων.  Φωτογραφίες: Γιώργος Τσέρεφος

***  Παρασκευή και 13: Μύθοι και πραγματικότητα για τη σημερινή ημέρα 

  Οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στις χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού Σε όλο τον κόσμο, η σημερινή ημέρα, Παρασκευή και 13, έχει ταυτιστεί με σκοτεινούς μύθους, δεισιδαιμονίες και κακοτυχία. Τι συμβαίνει με αυτή την παράξενη ημέρα και πού βρίσκονται οι ρίζες της; Χαρακτηριστικό της προκατάληψης, η οποία είναι ιδιαιτέρως ισχυρή στις αγγλοσαξωνικές και τις ισπανόφωνες χώρες, είναι το γεγονός πως πολλά κτήρια δεν διαθέτουν 13ο όροφο ή ακόμα ο αριθμός απαλείφεται από τις οδούς. Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη οι ρίζες της εν λόγω κακοδαιμονίας βρίσκονται στη χριστιανικές γραφές και τον μύθο που θέλει τον Ιούδα τον Ισκαριώτη, ως τον 13ο μαθητή του Ιησού ενώ σύμφωνα με άλλους μελετητές η εν λόγω ημέρα ταυτίζεται με τη Σταύρωση. Ωστόσο πολλοί υποστηρίζουν πως οι ρίζες του 13 ως ατελούς αριθμού απαντούν στη διδασκαλία του Πυθαγόρα, ο οποίος θεωρούσε τον αριθμό 12 ως τον τέλειο αριθμό, δοξασία που μεταφέρθηκε κατά του επόμενους αιώνες τόσο στην αρχαία Ελλάδα όσο και στον ρωμαϊκό κόσμο. Μέσω της Βίβλου, η δεισιδαιμονία έφτασε και στις διδασκαλίες του Ισλάμ, όπου για τους μουσουλμάνους η ημέρα της Παρασκευής ταυτίζεται με τη βρώση του απαγορευμένου καρπού από τον Αδάμ και την Εύα. Ωστόσο άλλοι μελετητές εκτιμούν πως η ιδρυτική πράξη του μύθου για την Παρασκευή και 13 βρίσκεται στη μεσαιωνική Ευρώπη και συγκεκριμένα την ημερομηνία που ο Πάπας σε συνεννόηση με τον βασιλιά Φίλιππο Δ' της Γαλλίας αποφασίζει να εκδώσει διάταγμα σύλληψης των Ναϊτών Ιπποτών, του μυστικού θρησκευτικού τάγματος που είχε τεράστια οικονομική και πνευματική ακτινοβολία την εποχή των Σταυροφοριών. Το διάταγμα εκδόθηκε Παρασκευή 13 Οκτωβρίου του 1307. Βεβαίως, οι σύγχρονοι αστικοί μύθοι έχουν εμπλουτίσει την κακή τύχη της ημέρας καθώς ο αριθμός 13 ταυτίζεται με τη μοιραία αποστολή του Απόλλων 13 της NASA. η οποία εκτοξεύθηκε στις 13:13, ενώ μετά από τα σοβαρά προβλήματα που παρουσιάστηκαν, διακόπηκε στις 13 Απριλίου. - 

***   Μάστερ από το ΤΕΙ Πελοποννήσου          
     
Μία ακόμα απόδειξη ότι ορισμένα κομμάτια του ΤΕΙ Πελοποννήσου εργάζονται με… τον καιρό κόντρα, αλλά και εκτός πλαισίου των κανόνων που ισχύουν επί δεκαετίες στο ελληνικό Δημόσιο.
Όπως ανακοινώθηκε, το Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων θα ξεκινήσει εντός του ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 (εαρινό εξάμηνο 2015-2016) αυτοδύναμο Πρόγραμμα  Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Γεωργία Ελεγχόμενου Περιβάλλοντος - Υδροπονία»  (Master in Controlled Environment Agriculture – Soilless Culture).   Αν μη τι άλλο, αξιόλογη προσπάθεια!  Α.Π. 

***  Ορίστηκε η επιτροπή αξιολόγησης υποψήφιων διοικητών νοσοκομείων

  Ορίστηκε η επιτροπή για την αξιολόγηση των υποψήφιων διοικητών και αναπληρωτών διοικητών του ΕΣΥ, υπό την προεδρία του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας, Πέτρου Γιαννουλάτου. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση, η επιτροπή θα προχωρήσει σε αξιολόγηση των νυν διοικητών και αναπληρωτών διοικητών σε συνέχεια των εκθέσεων αξιολόγησης των διοικητών των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών. Παράλληλα, έχει αναλάβει τη σύνταξη καταλόγου αξιολόγησης των υποψηφίων, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού Υγείας για εκδήλωση ενδιαφέροντος και εν συνεχεία θα κάνει εισήγηση προς τον υπουργό Υγείας, ο οποίος διορίζει τελικά τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές. - 

*** Οι «θεσμοί» παγιδεύουν την κυβέρνηση, εξοντώνουν το φτηνό Ελληνικό φάρμακο και ενισχύουν τις ακριβές εισαγωγές

Πως καταστρέφουν την εθνική παραγωγή και μας επιβάλουν να εισάγουμε ό,τι μπορούμε να παράγουμε Τις τελευταίες ημέρες είμαστε μάρτυρες μιας πρωτοφανούς παρέμβασης στις τιμές των φαρμάκων, με στόχο τη χειραγώγηση της αγοράς εις βάρος της εγχώριας παραγωγής και υπέρ των εισαγόμενων σκευασμάτων. Παράλληλα, από ισχυρά κέντρα εντός και εκτός της Ελλάδας, βρίσκεται σε εξέλιξη μια επιχείρηση παραπληροφόρησης, με στόχο να καλλιεργηθεί η εντύπωση «προστασίας» της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας. Η αλήθεια είναι ότι συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Οι «θεσμοί», με μία μονομερή και στοχευμένη πολιτική, που λειτουργεί ως «Δούρειος Ίππος», επιχειρούν, μέσω της επιβολής ενός μηχανισμού επιλεκτικής «μείωσης τιμών», να διαλύσουν την ελληνική παραγωγή φαρμάκου, με αποτέλεσμα να εισάγουμε και να πληρώνουμε ακριβότερα φάρμακα σε σύγκριση με αυτά που μπορούμε να παράγουμε. Και αυτό, με επιβάρυνση των ασθενών, των Ταμείων και της εθνικής οικονομίας. Πως γίνεται να «μειώνονται» οι τιμές και να πληρώνουμε περισσότερα; Γίνεται. Η κυβέρνηση εγκλωβίζεται σε μια διαδικασία που, ενώ διατηρούνται οι ονομαστικές τιμές των νέων εισαγόμενων φαρμάκων, διαλύονται μονομερώς οι τιμές των φτηνών παλαιών δοκιμασμένων σκευασμάτων, σε επίπεδα που δεν θα είναι πλέον δυνατή η παραγωγή τους στην Ελλάδα - όπως σε τέτοιες τιμές δεν μπορούν να παραχθούν πουθενά στην Ευρώπη. Πολλά Ελληνικά ποιοτικά φάρμακα θα βγουν τελείως από την αγορά. Με αυτόν τον τρόπο, οι ασθενείς και τα Ταμεία θα στερηθούν δοκιμασμένων και οικονομικών φαρμακευτικών θεραπειών. Αυτές θα υποκατασταθούν βαθμιαία από νέα εισαγόμενα φάρμακα. Έτσι, ενώ ακούγεται ότι «επιδιώκεται να φτηνύνουν τα φάρμακα», στην ουσία ακριβαίνουν, σε βάρος των Ταμείων και των ασθενών. Γιατί όταν βγουν από την αγορά τα ήδη πολύ φτηνά ανταγωνιστικά Ελληνικά φάρμακα, το σύστημα υγείας θα μείνει δέσμιο των πολύ ακριβότερων εισαγωγών.- Ποια είναι σήμερα η σχέση τιμών Ελληνικών και εισαγόμενων φαρμάκων; Σήμερα τα Ελληνικά φάρμακα είναι 30% - 60% οικονομικότερα από τα αντίστοιχα εισαγόμενα. Η μεσοσταθμική λιανική τιμή τους κυμαίνεται γύρω στα 8 ευρώ, ενώ η αντίστοιχη μέση τιμή των εντός προστασίας εισαγόμενων είναι 28 ευρώ [χωρίς να υπολογίζονται τα φάρμακα υψηλού κόστους]. Αυτό σημαίνει ότι η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία εισπράττει ως κατώτατη τιμή -μετά από τα ποσοστά του φαρμακείου και των χονδρεμπόρων, των υποχρεωτικών εκπτώσεων και επιστροφών στο Δημόσιο - γύρω στα 4ευρώ. Τι ζητούν οι θεσμοί; Η εξωφρενική απαίτηση των «θεσμών» είναι να μειωθούν ΜΟΝΟ οι τιμές των παλιών φαρμάκων, κυρίως των Ελληνικών, κατά 60-80%. Η λιανική τιμή τους να διαμορφωθεί έως το 1 ευρώ η οποία καταλήγει σε καθαρή τιμή 0,5 ευρώ! Την ίδια στιγμή τα νέα εισαγόμενα φάρμακα θα διατηρούν τις ονομαστικές τιμές τους... Δεν δημιουργεί η πρόταση των «θεσμών» εξοικονόμηση στη φαρμακευτική δαπάνη; Όχι! Γιατί λόγω του «κλειστού» προϋπολογισμού της φαρμακευτικής δαπάνης, δεν προκύπτει το παραμικρό δημοσιονομικό όφελος και επίσης δεν προσφέρει την παραμικρή εξοικονόμηση στα Ταμεία. Εξ αυτού άλλωστε του γεγονότος οι σημερινές απαιτήσεις δεν υπήρχαν ως προαπαιτούμενα πριν τον Αύγουστο του 2015. Μπήκαν σήμερα στο τραπέζι αυθαίρετα και χωρίς λόγο. Τι σημαίνουν οι ρυθμίσεις αυτές για την Ελληνική παραγωγή; Με τις ρυθμίσεις αυτές θα εξουδετερωθεί η Ελληνική παραγωγή. Σήμερα το 80% των φαρμάκων που καταναλώνουμε είναι εισαγόμενα. Αυτά διαμορφώνουν κατά κύριο λόγο τη φαρμακευτική δαπάνη. Μόνο το 20% είναι φτηνότερα, κυρίως τα Ελληνικά. Με τις απαιτήσεις των «θεσμών» είναι φανερό, ότι επιχειρείται να δημιουργηθεί ακόμα μεγαλύτερος χώρος για την εισαγωγή νέων ακριβών σκευασμάτων. Επιδιώκεται δηλαδή μια νέα βίαιη αναδιανομή της «πίττας» υπέρ των εισαγωγών, με τα Ελληνικά φάρμακα να περιορίζονται στο 5% της φαρμακευτικής αγοράς. Η απαξίωση του προσιτού Ελληνικού φαρμάκου θα ανοίξει το δρόμο στην οριστική κυριαρχία των ξένων φαρμάκων, κυρίως των πολυεθνικών γενοσήμων, και θα επιτρέψει επίσης και την εισβολή προϊόντων από τρίτες χώρες χαμηλού κόστους. Ποιες είναι οι επιπτώσεις στην εθνική οικονομία και την απασχόληση; Η Ελληνική φαρμακοβιομηχανία, με 27 σύγχρονα εργοστάσια, παράγει ποιοτικά ανταγωνιστικά φάρμακα που εξάγονται σε όλη την Ευρώπη και συνολικά σε 80 χώρες, αναδεικνυόμενη σε έναν από τους τρείς πρώτους εξαγωγικούς κλάδους της χώρας. Απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους, υποστηρίζει δυναμικά την έρευνα και την καινοτομία, επενδύει διαρκώς και στηρίζει την εθνική οικονομία. Είναι σταθερός πυλώνας απασχόλησης και ανάπτυξης. Προσφέρει ποιοτικές, δοκιμασμένες και οικονομικές φαρμακευτικές θεραπείες στον Έλληνα ασθενή και το εθνικό σύστημα υγείας. Και μπορεί να καλύψει υπεύθυνα το 60% των αναγκών της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και το 50% της νοσοκομειακής. Ζητάμε από την κυβέρνηση και το Κοινοβούλιονα αντισταθούν στις αδιανόητες απαιτήσεις των «θεσμών». Να αντισταθούν στην απαξίωση των παλαιών δοκιμασμένων προσιτών φαρμάκων, που παράγουν εξοικονομήσεις, στο σύστημα. Και να διεκδικήσουν μια περίοδο ουσιαστικού διαλόγου, κατά την οποία η χώρα θα διαμορφώσει μια εθνική στρατηγική και πολιτική φαρμάκου, μέσω της οποίας η αναγκαία φαρμακευτική δαπάνη θα αποτελεί και μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας. - 

***  Πιστοποιητικά για ελαιόλαδο «ΠΟΠ Καλαμάτα» τα ελαιοτριβεία         
     
Ίσα που θα προλάβουν τα ελαιοτριβεία της Μεσσηνίας - και του Δήμου Καλαμάτας - να βγάλουν ελαιόλαδο Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) «Καλαμάτα». Κι αυτό, γιατί ο AGROCERT θα πιστοποιήσει τα ελαιοτριβεία που θα υποβάλουν τη σχετική αίτηση στις αρχές Δεκέμβρη. Δηλαδή, νωρίτερα από τότε δε θα μπορούν να πουλήσουν ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, ενώ δε θα μπορούν να πουλήσουν και για μεγάλο διάστημα μετά τις αρχές Δεκέμβρη, γιατί, σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές του ΠΟΠ Καλαμάτα, οι ελιές που μαζεύονται αργά θεωρείται ότι έχουν ωριμάσει αρκετά και δεν πληρούν τις απαιτήσεις του νέου κανονισμού.
Αυτά κι άλλα ενδιαφέροντα ζητήματα παρουσιάστηκαν στην εσπερίδα για την παραγωγή και τυποποίηση ελαιολάδου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και για το ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου της Καλαμάτας «Αλέξανδρος Κουμουνδούρος», από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ελαιουργείων.
Ο Κωνσταντίνος Λέλης, του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται ο AGROCERT, είπε ότι κάθε πιστοποιημένο ελαιοτριβείο θα μπορεί να βγάζει ελαιόλαδο ΠΟΠ Καλαμάτα για χρονικό διάστημα που κυμαίνεται από τέσσερις έως και έξι εβδομάδες. Κι αυτό, διότι μέσα σε αυτό το διάστημα οι ελιές έχουν πλέον ωριμάσει και έπειτα από αυτό τα συστατικά τους δεν ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές που έχουν θεσπιστεί από το σχετικό ευρωπαϊκό κανονισμό.
Διευκρίνισε, πάντως, ότι σε κάθε περιοχή διαφέρει ο χρόνος στον οποίο ωριμάζουν οι ελιές, μπορεί δηλαδή σε μια περιοχή οι ελιές να ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές το μήνα Νοέμβρη, ενώ σε μια άλλη αυτό να γίνεται το μήνα Δεκέμβρη, οπότε σε κάθε περιοχή διαφέρει η περίοδος παραγωγής ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα από τα ελαιοτριβεία.
Είπε, επίσης, ο κ. Λέλης ότι πρέπει να πιστοποιηθούν και τα ελαιοτριβεία που είχαν μέχρι πέρσι πιστοποίηση για την παραγωγή ελαιολάδου ΠΟΠ Καλαμάτα και αυτό λόγω της αλλαγής του κανονισμού, με βάση τον οποίο και επεκτάθηκε η ζώνη ΠΟΠ από την πρώην επαρχία Καλαμάτας σε όλη τη Μεσσηνία. 
Σημείωσε, δε, ότι για την πιστοποίηση ο AGROCERT θα χρειαστεί σαράντα ημέρες από την υποβολή της αίτησης. Επισημαίνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων έληγε στις 30 Οκτώβρη. Ανέφερε ακόμη ότι μέχρι τώρα υπάρχουν περίπου 40 αιτήσεις ελαιοτριβείων της Μεσσηνίας.

***  Στην Καλαμάτα απόψε ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Στην Πελοπόννησο θα περιοδεύσει ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, σήμερα Παρασκευή. Ειδικότερα, θα επισκεφτεί τους Μολάους, το Γύθειο, τη Σπάρτη και την Καλαμάτα. Όσο για το αναλυτικό πρόγραμμά στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα, έχει ως εξής: -17.15 Συνάντηση με το μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομο -17.30 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας -18.30 Συνάντηση με φορείς στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας -19.00 Συνάντηση με τα μέλη της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας -19.30 Κεντρική ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. -

***  ΕΣΠΑ για 12.700 εργαζομένους και επιχειρήσεις

Την προσεχή Δευτέρα θα αναρτηθεί στην ηλεκτρονική σελίδα του ΟΑΕΔ το νέο πρόγραμμα «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης» με ωφελούμενους 12.700 άτομα και επιχειρήσεις. Από 23 μέχρι 30 Νοεμβρίου 2015 θα γίνονται οι σχετικές αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για τις επιχειρήσεις που προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης μέσα στο 2015 και για νέους ανθρώπους που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Ιονίων Νήσων, Θεσσαλίας, Δυτικής Ελλάδος, Πελοποννήσου, Βορείου Αιγαίου και Κρήτης. Ενώ για όσους ίδρυσαν επιχείρηση την τελευταία διετία ή προσέλαβαν προσωπικό μέσα στο 2015 στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νότιου Αιγαίου, οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από 1η Δεκεμβρίου μέχρι 8 Δεκεμβρίου. Το πρόγραμμα αφορά σε αναδρομική πρόσληψη εργαζομένων από επιχειρήσεις από την αρχή του 2015 μέχρι και εφέτος τον Αύγουστο και όχι σε νέες προσλήψεις και δεν αφορά επιχειρήσεις για θέσεις εποχικής απασχόλησης. Ο υφυπουργός Οικονομίας, Αλέξης Χαρίτσης, σημείωσε ότι με αυτό το πρόγραμμα ανοίγει η αυλαία του νέου ΕΣΠΑ με βασικό στόχο να ενισχυθούν οι νέοι άνθρωποι που άνοιξαν επιχείρηση τα δύο τελευταία χρόνια και οι επιχειρήσεις που κατά το δύσκολο 2015 προχώρησαν σε καθαρή αύξηση της απασχόλησης. Ο ίδιος σημείωσε ότι η συγκεκριμένη δράση εισάγει καινοτομικά στοιχεία, τα οποία είναι η επιβράβευση των επιχειρήσεων που ενίσχυσαν την απασχόληση για μόνιμες θέσεις εργασίας, διασφαλίζονται χιλιάδες θέσεις εργασίας και εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα των επιχειρήσεων. Υπάρχει απλοποιημένο σύστημα δήλωσης συμμετοχής και μόνο εκείνοι που επιλέγονται για ένταξη θα αποστείλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, «αλλά η μείωση της γραφειοκρατίας συνοδεύεται από αυστηρό έλεγχο» υπογράμμισε ο ίδιος. Ο υφυπουργός τόνισε ακόμη ότι με το νέο πρόγραμμα θα καλυφθεί, εκτός από το μισθολογικό κόστος, αναδρομικά και το κόστος για λειτουργικές δαπάνες, όπως ενοίκια κ.λπ. της νέας επιχείρησης. Ακόμη, ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα υπάρχει πρόοδος στις συζητήσεις με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, όπως η Παγκόσμια Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η EBRD για χρηματοδότηση στοχευμένων προγραμμάτων. Η πρόεδρος του ΟΑΕΔ κα Καραμεσίνη ανέφερε από την πλευρά της ότι η δράση αφορά όσους ήταν εγγεγραμμένοι άνεργοι στο μητρώο του ΟΑΕΔ έξι μήνες πριν από την πρόσληψη ή την έναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας και η επιχορήγηση είναι για 11 μήνες.Αυτοκινητόδρομοι Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την ολοκλήρωση των αυτοκινητόδρομων, ο κ. Χαρίτσης είπε: «Κληρονομήσαμε πολύ σημαντικά έργα που η πορεία υλοποίησής τους είχε στο παρελθόν πολλά προβλήματα και βρίσκονται σε εξέλιξη πολλά χρόνια. Αντιμετωπίζουμε ένα διπλό κίνδυνο, τη μη ολοκλήρωση των έργων και, κατ’ επέκταση, θα πρέπει να επιστραφούν οι πόροι στην Ε.Ε. και ταυτοχρόνως να καταφύγουμε στην εύκολη λύση της μεταφοράς τους στη νέα προγραμματική περίοδο, δεσμεύοντας σημαντικά κονδύλια από το νέο ΕΣΠΑ. Αυτά τα έργα, όμως, θα υλοποιηθούν, όπως πρέπει, στην πλήρη τους μορφή. Για τη μεγάλη πλειοψηφία αυτών των έργων έχουμε εξασφαλίσει την ολοκλήρωσή τους στην τρέχουσα περίοδο και θα υπάρξει χρηματοδότηση από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους και με τη συμβολή χρηματοπιστωτικών φορέων για εκκρεμότητες που ενδεχομένως υπάρξουν». - 

***  Η Τουρκία επιβεβαιώνει. Ο Πόλεμος άρχισε
f15
- Σήμερα το πρωί έξι F-15S έφτασαν στην Αεροπορική Βάση του Ιντσιρλίκ  στην Τουρκία. Αυτά τα F-15S θα ενταχθούν άμεσα στην ήδη εκεί υπάρχουσα αμερικανική μοίρα σε συνεργασία με τα τουρκικά F-16, όπως δήλωσε ο  Γραμματέας Τύπου του Πενταγώνου  Peter Cook αυξάνοντας τον αριθμό των αμερικανικών μαχητικών σε 12. Όπως αναφέρει η  εφημερίδα Hurriyet η  Τουρκία απαίτησε τους δύο τύπους μαχητικών αεροσκαφών για την καλύτερη καταπολέμηση της ρωσικής αεροπορίας που εκτελούν πτήσεις στα εντός της Συρίας εδάφη, σε περίπτωση που δεχθεί  επίθεση στον εναέριο χώρο της από ρωσικά αεροσκάφη.

***  Έκτακτο! Έρχονται νέα Δεκεμβριανά και μαύρα Χριστούγεννα
romanos
-  Γνωστό site του αντιεξουσιαστικού κόσμου δημοσίευσε κείμενο το Νίκου Ρωμανού, το οποίο σοκάρει. Ο Νίκος Ρωμανός κάνει λόγο, σε κείμενο του γραμμένο μέσα στις φυλακές, για «μαύρο Δεκέμβρη» , ενώ δεν λείπουν απειλές και ενδείξεις για σωρεία τρομοκρατικών επιθέσεων κατά δεκάδων στόχων. Πρωτοφανές είναι το θράσος του, καθώς καλεί σε μια εκστρατεία αναρχικών, η οποία θα εκκινήσει αναρχική εξέγερση μέσα αλλά και έξω από τις φυλακές. Το θέμα δεν τελειώνει όμως εκεί, καθώς υπάρχει και κατάλογος- πρόγραμμα των όσων πρόκειται να συμβούν, όπως λεηλασίες σε μαγαζιά και βιτρίνες, καταλήψεις σε σχολεία, πανεπιστήμια και δημαρχεία. Σκοπός είναι να προωθηθεί το μήνυμα της ανταρσίας και να τοποθετηθούν εμπρηστικοί μηχανισμοί σε φασίστες και αφεντικά.

***  Η Τουρκία ξεκινάει πόλεμο μέσα στον Νοέμβριο!
tourkoi
-  Περισσότεροι από 11.000 Τούρκοι στρατιώτες είναι σε ετοιμότητα για να επιχειρήσουν κατά του ISIS στη Βόρεια Συρία, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα MILLIYET.
Οι στρατιώτες θα δημιουργήσουν ζώνη ασφαλείας από την περιοχή Τζαράμπλους μέχρι τη δυτική πλευρά του Ευφράτη ποταμού. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή μέσα πιθανολογείται να πραγματοποιηθεί χερσαία επίθεση στα τέλη Νοεμβρίου.
Οι τουρκικές ένοπλες Δυνάμεις θα έχουν και εναέρια υποστήριξη από εξοπλισμένα UAV, που θα εγκατασταθούν στην ΑΒ του Incirlik.

***  Σοκ: Έρχεται οικουμενική που θα μας πάει στη Δραχμή...
tsipras oikoumenikh
-  Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Κάτι πρέπει να αλλάξει στην διακυβέρνηση της χώρας καθώς δεν υπάρχει... σάλιο ούτε στα δημόσια ταμεία, και φυσικά ούτε στους φορολογούμενους πολίτες. Η τωρινή κυβέρνηση είναι καταδικασμένη να αποτύχει. Πληροφορίες λένε ότι σύντομα θα έχουμε οικουμενική κυβέρνηση με συμμετοχή αρχικά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ αλλά και άλλων κομμάτων.
Αυτή λοιπόν η κυβέρνηση, η οποία και θα σχηματιστεί με τις ευλογίες των Ευρωπαίων, θα οδηγήσει τη χώρα μας στην καταστροφή... Αυτό είναι δεδομένο διότι δεν γίνεται από τη μία να υπάρχουν τεχνοκράτες γερμανοτραφείς με τον ρόλο του "διαιτητή" που θέλουν να βάλουν μυαλό στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, και από την άλλη να υπάρχουν άτομα εν Ελλάδι τα οποία θέλουν συγκεκαλυμμένα να οδηγήσουν τη χώρα στη δραχμή... Το απόλυτο χάος μαγειρεύεται και θα το δούμε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια μας τους επόμενους μήνες...

***  Έκτακτο: Πλησιάζει η κοινωνία χωρίς χρήματα...
axrhmath
-  Πλησιάζει η αχρήματη κοινωνία... Αυτοί που ελέγχουν τα παγκόσμια δρώμενα πιέζουν συνεχώς για την εφαρμογή του σχεδίου που θα εξαλείψει μια για πάντα τις χρηματικές συναλλαγές. Αυτές πλέον θα πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά, δίνοντας τη δυνατότητα στις κυβερνήσεις να παρακολουθούν πανεύκολα όποιον θέλουν...
Η εντολή έχει δοθεί, και γι'αυτό κυβερνήσεις από όλο τον κόσμο εργάζονται για αυτόν τον σκοπό. Οι αναλυτές βέβαια προειδοποιούν ότι μια ενέργεια σαν και αυτή θα αποβεί μοιραία για το χρηματοπιστωτικό σύστημα, καθώς θα επηρεαστεί ανεπανόρθωτα η προστασία των ιδιωτικών δεδομένων...

***  Καρφιά Άδωνι κατά Μεϊμαράκη
adwnis
-  Ο διεκδικητής της προεδρίας της Νέας Δημοκρατίας εξαπολύει αιχμές κατά του συνυποψηφίου του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, σχετικά με την στάση του τελευταίου στις αποκαλύψεις- φωτιά του Γιάννη Πανούση. Ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε υποτονική την στάση της ΝΔ στην εν λόγω υπόθεση.
«Εάν ήταν η ΝΔ κυβέρνηση και ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης της ΝΔ έκανε τις ίδιες καταγγελίες που έκανε τώρα ο Πανούσης για τον ΣΥΡΙΖΑ και ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπολίτευση, πιστεύετε ότι θα ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση ίδια με της ΝΔ σήμερα; Γιατί η ΝΔ είναι τόσο ήρεμη;», διερωτήθηκε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.
Ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι θα έπρεπε ο κ. Μεϊμαράκης και η ΝΔ να έχουν αντιδράσει εξαιρετικά πιο έντονα όλο αυτό το διάστημα, σημειώνοντας ότι
«Φαίνεται η Νέα Δημοκρατία σε αυτό το τεράστιο θέμα να είναι απούσα», ανέφερε στη συνέχεια, ενώ ο ίδιος εκτιμά ότι ο κ. Μεϊμαράκης και η ΝΔ όφειλαν να έχουν αντιδράσει εξαιρετικά πιο έντονα.
Τέλος, κληθείς να σχολιάσει τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο στέλεχος της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος, Πάνο Λάμπρου, είπε: «αφού τον στηρίζουν η σχέση με τους τρομοκράτες δεν είναι του Λάμπρου, η σχέση με τους τρομοκράτες είναι του ΣΥΡΙΖΑ».

***  Βόμβα Μεϊμαράκη…
meimar
- Ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεσμεύτηκε μιλώντας σε πολιτική συγκέντρωση υποστηρικτών του στο Βόλο, ότι η ΝΔ δεν σκοπεύει να ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο αν είναι ο ίδιος πρόεδρος.
Στη συνέχεια, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για μαρασμό της ελληνικής οικονομίας και επισήμανε χαρακτηριστικά:
«Η Νέα Δημοκρατία δεν ψήφισε τα μέτρα. Ψήφισε στόχους και χρονοδιαγράμματα. Το πώς θα υλοποιηθούν είναι αποκλειστικά ευθύνη της κυβέρνησης. Ακόμα δεν έχει φέρει τα μέτρα στη Βουλή και όταν τα φέρει αυτά τα σκληρά μέτρα θα φέρουν την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Η Νέα Δημοκρατία με Βαγγέλη Μεϊμαράκη, δεν θα ψηφίσει κανένα φορολογικό μέτρο. Το 2014 η χώρα είχε αρχίσει δειλά- δειλά να ξαναστέκεται στα πόδια της, αλλά τον Γενάρη του 2015 με την επιλογή Τσίπρα, αυτός πυροβόλησε τη χώρα στα πόδια και είναι σαν να αρχίσαμε πάλι από την αρχή».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο κ. Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας.
Νωρίς το πρωί της Παρασκευής επισκέφθηκε το εργοστάσιο της πρότυπης γαλακτοβιομηχανίας «ΕΒΟΛ», ενώ το μεσημέρι θα περιοδεύσει σε Τρίκαλα και Καρδίτσα.

***  Εθνοφοβία, εθνομηδενισμός και ... πράσινα άλογα!
merkel daxtylo
-  Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης
Επίτιμος Α' Υπαρχηγός ΓΕΣ
~ Ανησυχητικός αναβρασμός και ζέουσα ανησυχία επικρατεί στην Ελληνική κοινωνία. Μια άμεση απειλή φαίνεται να επικρέμαται ως δαμόκλεια σπάθη επιτείνοντας την γεμάτη αγωνία αβεβαιότητα για το μέλλον της πατρίδας μας. Το πρόβλημά μας πλέον, από οικονομικό, πολιτικό, κοινωνικό, ηθικό και πνευματικό, κατέστη
πρόβλημα επιβίωσης του Έθνους!
Οι πολιτικοί μας ταγοί ελύγισαν! Φοβούνται! Δεν αισθάνονται, δεν βλέπουν, δεν ακούν παρά μόνον τους αυλοκόλακές τους και τους ξένους δανειστές. Το μόνο που καταφέρνουν στο εσωτερικό είναι να αποπνέουν την αφόρητη δυσωδία της πολιτικής και κοινωνικής σήψης! Δεν διστάζουν, μέσα στην απόλυτη απαξίωση των πάντων, να ευτελίζουν ακόμη και την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Οι πνευματικοί ηγέτες ενύσταξαν! Φοβισμένοι κι αυτοί, αναπαύονται βαθιά στο θρόνο τους.
Μια ιδεολογική και κομματική πόλωση έχει κάνει πάλι την εμφάνισή της, οπλίζοντας διχαστικά τους κάθε μορφής υποστηρικτές της με στόχο τη σύγκρουση, όχι για να σωθεί η Ελλάδα, αλλά για να ''δικαιωθεί τώρα ο αγώνας'' ή ''να διατηρηθούν πάση θυσία τα κεκτημένα''.
Αποπροσανατολισμένοι δεξιόφρονες πολιτικοί, εγκλωβισμένοι στη φυλακή της εξουσίας, σιδηροδέσμιοι με τις βαριές αλυσίδες της ισοπεδωτικής νέας παγκόσμιας τάξης της συντηρητικής δύσης, τρέμουν από το φόβο τους. Το Έθνος μας γενικά και κάθε παράγοντας της ελληνικής εθνικής συνείδησης δέχονται ένα ολομέτωπο και πολυεπίπεδο πόλεμο, κι αυτοί φοβούνται! Η ελληνική κοινωνική συνοχή, η ορθοδοξία, η ελληνική γλώσσα, η πολιτιστική μας κληρονομιά είναι στόχοι επιθέσεων έξωθεν και εκ των έσω, κι αυτοί δεν αντιδρούν.
Διατελούντες εν συγχύσει κρανίου θιασώτες του αντιεξουσιαστικής κουλτούρας φανατικοί αριστερόφρονες πολιτικάντηδες, οσφραινόμενοι τώρα και την εξουσία, συνεχίζουν να διέπονται από ένα ανείπωτο εθνομηδενισμό, θαρρείς και το να θέλεις να είσαι Έλληνας είναι το μέγιστο των αμαρτημάτων αυτού του κόσμου.
Δεν τους ενδιαφέρει αν ο διεθνισμός είναι καπιταλιστικός ή κομμουνιστικός, αρκεί να εξυπηρετεί την διάλυση των εθνικών κρατών. Πιστοί κι αυτοί οπαδοί της πολιτικής της κατακρήμνισης των θεσμικών τειχών, συστημικοί σε όλο τους το μεγαλείο,
ουσιαστικά συνηγορούν στην αλλοίωση του ελληνικού πληθυσμού και στην αποχριστιανοποίηση της χώρας!
Μετέωροι σοσιαλιστές σε ιδεολογική σύγχυση, γεμάτοι ντροπή, από τα αποτελέσματα της πολύχρονης άσκησης της εξουσίας, καθώς και εν απωλεία στηρίξεως εναπομείναντες κεντρώοι, που δεν ξέρουν που ανήκουν και τι πιστεύουν, συσπειρώνονται γύρω από κινήσεις της ψευδεπίγραφης ''πράσινης ανάπτυξης'', των
''πράσινων ποταμιών'', της ''πράσινης ελιάς'' και των... ''πράσινων αλόγων''!
Και η Ελλάδα; Την κατάντησαν ένα σαλεμένο οικοδόμημα, έτοιμο να καταρρεύσει. Παγιδευμένη σήμερα στις συντεταγμένες του χώρου και του χρόνου, σέρνεται στους σακατεμένους δρόμους μιας απάνθρωπης Ευρώπης, μέσα στη δηλητηριασμένη
ατμόσφαιρα της σύγχρονης διανόησης, ψάχνοντας εναγωνίως στους σκουπιδοτενεκέδες της ''ουμανιστικής'' Δύσης να εξασφαλίσει την καθημερινή της τροφή! Και σαν να μην έφτανε αυτό, να 'τη πάλι πλέουσα η εξ ανατολών απειλή, να 'τος πάλι επίκαιρος ο Παλαμάς, εκπέμποντας κραυγή αγανάκτησης:
''Κι εκείνη του κόσμου η δασκάλα,
η καπετάνισσα η Ελλάδα,
ο αφρός, το θάμα, του πουλιού το γάλα,
του Μωχαμέτη τρέμει την αρμάδα!''
~ Και οι Έλληνες; Οι άξιοι, οι ικανοί, οι εργατικοί, οι νοικοκύρηδες, οι έντιμοι πολίτες, δεν ξέρουν πλέον πως να ισορροπήσουν.
Αισθάνονται μόνοι! Από τη μια μεριά η ουτοπία της ιδανικής πολιτείας που επιθυμούν και για την οποία αγωνίζονται και από την άλλη τα κοινότυπα είδωλα του κράτους και του κόμματος.
Ελπίζουν όμως. Περιμένουν κάποιο φως, κάποιο μήνυμα ελπίδας, μα αυτό είναι δυσεύρετο. Κι αν εμφανισθεί δυσκολεύονται να το δεχθούν με το φόβο μήπως διαψευσθούν.
Δεν μπορεί όμως να μην υπάρχει απάντηση και λύση σ' αυτή τη ζοφερή κατάσταση, σ' αυτή την θλιβερή συγκυρία! Οι Έλληνες έχουν διαχρονικά αποδείξει ότι ''ο τράχηλός των ζυγόν δεν υποφέρει'' και ότι ενωμένοι μπορούν γρήγορα να ανακάμψουν και να μεγαλουργήσουν.
Γι' αυτό το λόγο, είναι πλέον καιρός, όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες να παραμερίσουν κάθε μορφής κομματική ετικέτα.
Υγιείς δεξιοί, αγνοί σοσιαλιστές, ιδεολόγοι κεντρώοι, σώφρονες αριστεροί, όλοι αυτοί, να εξέλθουν από τα χαρακώματα της εξυπηρέτησης κομματικών και ατομικών συμφερόντων, της αδιαφορίας και της έλλειψης θάρρους και να συσπειρωθούν γύρω από ένα νέο πολιτικό εθνικό φορέα, ο οποίος στο όνομα του ορθόδοξου γένους μας, να έχει ένα και μοναδικό στόχο: την εθνική, ηθική, πνευματική, κοινωνική και οικονομική παλινόρθωση της Ελλάδος. Ένα σάλπισμα χρειάζεται ...

***  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Ή ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ;
vouli
- Του Αντωνίου Α. Αντωνάκου
Καθηγητού – Κλασσικού Φιλολόγου
Ιστορικού – Συγγραφέως
Λόγω τής μεγάλης αποχής και στις πρόσφατες εκλογές θέλω να αναφέρω κάποια σοφά λόγια για τους απέχοντας τιμωρούς ψηφοφόρους... «Από την στιγμή που τα δημόσια πράγματα θα πάψουν να αποτελούν την κύρια απασχόληση των πολιτών κι από την στιγμή που οι πολίτες θα αρχίσουν να προτιμούν να φροντίζουν για το πορτοφόλι τους περισσότερο παρά για το πρόσωπο τους, το κράτος βρίσκεται κιόλας στα πρόθυρα της καταστροφής του. Χρειάζεται να παν στον πόλεμο; Πληρώνουν μισθοφόρους κι οι ίδιοι κάθονται στα σπίτια τους. Είναι ανάγκη να παν στην συνέλευση; Διορίζουν αντιπροσώπους κι οι ίδιοι κάθονται στα σπίτια τους. Με την τεμπελιά και την φιλαργυρία τους καταντούν να έχουν στρατιώτες για να υποδουλώνουν την πατρίδα τους και βουλευτές για να την ξεπουλάνε».
Για να μη νομίσετε, αγαπητοί φίλοι, ότι τα λόγια αυτά ανήκουν σε κάποιον σημερινό ελεεινό αντιμνημονιακό, που αφορίζει το πολιτικό σύστημα, σας πληροφορώ ότι το κείμενο, το οποίο θα σχολιάσω ανήκει στον σπουδαίο Γάλλο διανοητή τού Διαφωτισμού, Ζαν Ζακ Ρουσσώ (1712-1778) και είναι απόσπασμα από το γνωστό στους περισσότερους αλλά αδιάβαστο σχεδόν από όλους σημαντικό έργο του το "Κοινωνικό Συμβόλαιο" (Εκδ.Δαρεμά).
Εδώ, λοιπόν, και τρεις αιώνες ο Ρουσσώ είχε καταλάβει την διαφορά μεταξύ βουλευτών και αντιπροσώπων, την οποία σήμερα αγνοούμε. Η λέξη "βουλευτής" προέρχεται εκ του "βουλεύομαι", που σημαίνει σκέπτομαι, αποφασίζω κατόπιν σκέψεως (και αυτό οφείλει να κάνει). Ο "αντιπρόσωπος" ευρίσκεται στο κοινοβούλιο αντί άλλου προσώπου, το οποίο χωρίς σκέψη τον έστειλε εκεί για να τον αντιπροσωπεύσει (οπότε κι εκείνο εντέλλεται να ψηφίζει χωρίς σκέψη και χωρίς μελέτη), ενώ ο εντολέας ασχολείται με άλλα… Από την καθημερινότητά του, την οποία βεβαίως του την διαμορφώνουν πάντοτε και μόνο οι αντιπρόσωποι, όπως αυτοί επιθυμούν, μέχρι την τηλεοπτική τους απόλαυση, του ποδοσφαίρου, των "τουρκοσήριαλ", της "πλύσεως εγκεφάλου των δελτίων των 8", και των «ελληνοπρεπών» «Voice», «Your Face Sounds Familiar», «Just the two of us» ή άλλων.
Ο Ρουσσώ διαπιστώνει τρεις περίπου αιώνες πριν, αυτά που ζούμε σήμερα στην Ελλάδα των μνημονίων! Αυτός είναι και ο λόγος που τα έργα μεγάλων διανοητών ανά εποχή δεν διδάσκονται, δεν ερμηνεύονται, δεν αποτελούν πρότυπα πολιτικής αγωγής για την νεολαία κάθε κράτους. Έτσι εμείς προσπαθούμε να μεταλαμπαδεύσουμε τις γνώσεις αυτών των διανοητών για να μη χαθούν. Εσείς μη τις αφήσετε αναξιοποίητες και δεν θα βγείτε χαμένοι.
«Οι σκοτούρες του εμπορίου και των τεχνών» συνεχίζει ο Ρουσσώ, «η αχόρταγη δίψα τού κέρδους, η μαλθακότητα και η επιθυμία για άνεση, αυτά μετατρέπουν τις προσωπικές υπηρεσίες σε χρηματικές. Όλοι δίνουν ένα μέρος από τα κέρδη τους για να τα αυξήσουν με την άνεση τους. Δώστε χρήματα, και σε λίγο θα έχετε αλυσίδες. Η λέξη "αντισήκωμα (σ.σ. το Σ.τ.Ε. την αποκαλεί "αντιμισθία") είναι λέξη των δούλων, άγνωστη στις ελεύθερες πολιτείες. Στις αληθινά ελεύθερες χώρες οι πολίτες τα κάνουν όλα με τα χέρια τους - τίποτα με το χρήμα. Όχι μονάχα δεν πληρώνουν για να εξαιρεθούν από τις υποχρεώσεις τους, αλλά θα πλήρωναν κιόλας για να τις εκτελέσουν προσωπικά οι ίδιοι». Αυτή είναι ουσιώδης διαφορά.
Οι πολίτες, λοιπόν, για το συμφέρον τους εκχωρούν τα δικαιώματά τους σε αντιπροσώπους. Αυτοί με την σειρά τους, αν αντικαταστήσουν το συμφέρον τού λαού με το πορτοφόλι τους, δεν αντιπροσωπεύουν τους πολίτες αλλά το πολιτικό σύστημα! Σήμερα, μάλιστα, ψηφίζουν μνημόνια με απόντα τον ελληνικό λαό, χωρίς να τα διαβάσουν. Κι εξαργυρώνουν "το αμελέτητον" του θέματος με υπουργικούς θώκους!
Ο στρατός μας αποδομείται, μειώνεται συνεχώς ο προϋπολογισμός του, οι πολιτικοί του προϊστάμενοι ή δεν έχουν υπηρετήσει την θητεία τους ή την έχουν εξαγοράσει ή υπηρέτησαν σε θέσεις "υψηλής ευθύνης ύπνου" στα σύνορα του κέντρου των Αθηνών! Πραγματικός υπεύθυνος, όμως, παραμένει πάντα ο ελληνικός λαός. Και τότε και τώρα. Η φράση «με την τεμπελιά και την φιλαργυρία τους καταντούν να έχουν στρατιώτες για να υποδουλώνουν την πατρίδα τους και βουλευτές για να την ξεπουλάνε» τα λέει όλα. Τα μεταπολιτευτικά πρασινοκοκκινομπλερόζ τρωκτικά είχαν θεό το πορτοφόλι! Οι αντιπροσωποί τους το ίδιο! Και προχωρεί ακόμη περισσότερο ο Ρουσσώ.
«Όσο καλύτερα συγκροτημένο είναι το κράτος, τόσο οι πολίτες έχουν τον νου τους περισσότερο στις δημόσιες υποθέσεις παρά στις ατομικές. Κι ακόμα, υπάρχουν πολύ λιγότερες ατομικές υποθέσεις. Και τούτο γιατί: Αφού το κάθε άτομο έχει ένα σημαντικό μερίδιο από το σύνολο της κοινής ευτυχίας, απομένουν πολύ λίγα πράγματα που πρέπει να επιδιώξει με τις ιδιαίτερες του φροντίδες».
Ο Γάλλος διαφωτιστής είχε διαβάσει φαίνεται τον Δημόκριτο ("Ηθικά", fr.252,4-7), που λέει ότι «οι δημόσιες υποθέσεις πρέπει να θεωρούνται σπουδαιότερες απ’ όλα, για να πορεύεται το κράτος καλά. Και ούτε να έχει κανείς παράλογες φιλοδοξίες, ούτε να συγκεντρώνει μεγάλη δύναμη εις βάρος τού κοινού συμφέροντος. Διότι, όταν η πόλη κυβερνιέται καλά και προοδεύει, αυτό (το κοινό συμφέρον) αποτελεί την μεγαλύτερη ευτυχία, που μέσα του περικλείνονται τα πάντα. Όταν σώζεται αυτό, όλα σώζονται, κι όταν αυτό καταστρέφεται, καταστρέφονται όλα» (τα κατά την πόλιν χρεών των λοιπών μέγιστα ηγείσθαι, όκως άξεται ευ, μήτε φιλονικέοντα παρά το επιεικές μήτε ισχύν εαυτώι περιτιθέμενον παρά το χρηστόν το του ξυνού. Πόλις γαρ ευ αγομένη μεγίστη όρθωσίς εστί, και εν τούτω πάντα ένι, και τούτου σωζομένου πάντα σώζεται, και τούτου διαφθειρομένου τα πάντα διαφθείρεται).
«Σε μια πολιτεία που κυβερνιέται καλά, ο καθένας τρέχει στις συνελεύσεις. Σαν υπάρχει, όμως, μια κακή κυβέρνηση, κανένας δεν θέλει να κάνει ούτε βήμα για να πάρει μέρος σ’ αυτές· διότι κανένας δε νοιάζεται για ό,τι γίνεται. Όλοι προβλέπουν πως δεν θα επικρατήσει η γενική θέληση και στο τέλος τους απορροφούν ολότελα τα ατομικά τους ζητήματα. Οι καλοί νόμοι δημιουργούν ακόμα καλύτερους νόμους. Οι κακοί φέρνουν ακόμα πιο κακούς. Από την στιγμή που θα πει κάποιος για τις υποθέσεις του κράτους "τι με ενδιαφέρει εμένα;", πρέπει να καταλάβουμε αμέσως ότι το κράτος είναι χαμένο».
Κι αυτό βλέπουμε σήμερα. Με την αποχή από την ψήφο και τα προβλήματα. Και με τους όλο και πιο κακούς νόμους, που ψηφίζουν άκριτα κακοί εκπρόσωποι! Τους κακούς νόμους από τους οποίους αυτοεξαιρούνται οι ίδιοι. Για παράδειγμα άνεργοι, χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών και την φορολόγησή τους από το πρώτο €υρώ, πληρώνουν υπέρογκα και δυσβάστακτα ποσά, που δεν αντιστοιχούν στα εισοδήματά τους και δεν τους πρέπουν, ενώ οι αντιπρόσωποι στην βουλή, με τεράστιους μισθούς αρκετών χιλιάδων €υρώ, έχουν το 80% αφορολόγητο!
Αλήθεια, έχετε δει την αλήθεια των λόγων αυτών σήμερα στο κοινοβουλιο; Ένας ομιλεί, ένας απαντά και ένας προεδρεύει. Και η τηλεοπτική κάμερα, αυτή που μεταφέρει το "εικονικόν" και όχι το "αληθές" εστιάζει πάνω στους ομιλητές, ενώ οι 290 εκ των τριακοσίων ευρίσκονται αλλού (σε επιτροπές, σε τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές συζητήσεις, στις περιφέρειές τους, στο εξωτερικό για τουρισμό ή διακοπές). Αναρωτιέσθε, λοιπόν, γιατί ο λαός έχει απαξιώσει την πολιτική και τους πολιτικούς;
Αν σας ρωτούσαν τι πιστεύετε για τους σημερινούς βουλευτές και για τον λαό, που τους ψηφίζει, αν υπερισχύει γι’αυτούς η αγάπη τους προς την πατρίδα ή το ατομικό τους συμφέρον ίσως απαντούσατε με τα λόγια του Ρουσσώ: «Η μείωση της αγάπης στην πατρίδα, η δύναμη του ατομικού συμφέροντος, η μεγάλη έκταση των κρατών, οι κατακτήσεις, οι κυβερνητικές υπερβασίες, έκαναν τους ανθρώπους να επινοήσουν το σύστημα των βουλευτών ή αντιπροσώπων τού λαού στις συνελεύσεις του έθνους. Αυτούς σε μερικές χώρες τολμούν να τους ονομάζουν τρίτη τάξη. Έτσι, το ξεχωριστό συμφέρον των δύο τάξεων μπήκε σε πρώτη και δεύτερη σειρά. Το δημόσιο συμφέρον δεν είναι παρά στην τρίτη σειρά».
Σατανική έμπνευση, λοιπόν ο κοινοβουλευτισμός. Κι αυτοί που μας τον επέβαλαν σατανικώτεροι των πάντων! Δυστυχώς, όμως, σήμερα η κυριαρχία αντιπροσωπεύεται. Και οι αντιπρόσωποι την εκχωρούν με την σειρά τους, όπως γίνεται σήμερα με την τρόϊκα (νυν κουαρτέτο). Και έτσι απαλλοτριώνεται.
«Η κυριαρχία, όμως, δε μπορεί να αντιπροσωπευθεί», λέει ο Ρουσσώ «για τον ίδιο λόγο που δε μπορεί και να απαλλοτριωθεί. Ουσιαστικά ενυπάρχει στην γενική θέληση και η θέληση δεν αντιπροσωπεύεται με κανένα τρόπο. Ή είναι η ίδια ή είναι μια άλλη. Μέσος όρος δεν χωρεί».
Σημαντικό είναι αυτό, που αναφέρει ο Γάλλος διανοητής στο τέλος αυτού του αποσπάσματος από το "Κοινωνικό Συμβόλαιο": «Οι βουλευτές δεν είναι, μήτε και μπορούν να είναι αντιπρόσωποι του λαού. Είναι εντολοδόχοι του αυτό μονάχα. Τίποτα δε μπορούν να αποφασίσουν οριστικά».
Και το σημαντικώτερο είναι ότι: «Κάθε νόμος που δεν τον κύρωσε ο λαός αυτοπρόσωπα είναι άκυρος. Δεν είναι καν νόμος». Στείλατε, λοιπόν αγαπητοί συνέληνες, τους ψηφοφόρους των μνημονιακών νόμων, τους ελέω ενός άρθρου ψηφισθέντων, στο πυρ το εξώτερον. Η ψήφος σας ας είναι επί τέλους για μία φορά χρήσιμη.

***  Η ΑΘΛΙΟΤΗΣ ΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ 
grafeiokratia
- Ιωάννης Μ. Ασλανίδης
Αντγος ε.α.
Επίτιμος Δκτής της Σ.Σ.Ε.
Είναι γεγονός, το έχουν πει πολλές φορές οικονομολόγοι εγχώριοι και του εξωτερικού ότι, για να μπορέσει να ορθοποδήσει οικονομικά η χώρα μας και να μειωθεί η ανεργία πρέπει να γίνουν επενδύσεις, ασφαλώς με κεφάλαια προερχόμενα από το εξωτερικό και από το εσωτερικό ακόμη.
Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να λειτουργούν σωστά οι διάφορες υπηρεσίες του Κράτους και μάλιστα σε μια Δημοκρατία που να λειτουργεί αυστηρά με νόμους ορθολογιστικούς, που θα εξυπηρετούν το σκοπό αυτό.
Όλοι το επισημαίνουν πολιτικοί και δημοσιογράφοι και απλοί ακόμα αρθρογράφοι ότι, έτσι όπως λειτουργούν οι δημόσιες υπηρεσίες του Κράτους και με τις διατάξεις που ισχύουν, είναι αδύνατον να υπάρξει ανάπτυξη. Άρα το πρώτο και βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη είναι η οργάνωση και ορθολογιστική λειτουργία του Κράτους. Πολλές Κυβερνήσεις στο παρελθόν, διατυμπάνιζαν την ανάγκη Οργάνωσης και ορθής λειτουργίας του Κράτους, αλλά καμία δεν προέβαινε στην ουσιαστική Οργάνωση αυτού, διότι ποτέ κανένα κόμμα δεν έλεγε την αλήθεια στον ελληνικό λαό και βασικό ανασταλτικό των Κυβερνήσεων σε μια τέτοια προσπάθεια ήταν το πολιτικό κόστος. Και! είχε μεγάλη σημασία διότι σύμφωνα με την άθλια πολιτική νοοτροπία που επικρατεί στην πατρίδα μας, έτοιμη! καραδοκούσε πάντα η αντιπολίτευση με ψέματα και υποσχέσεις να υφαρπάξει την ψήφο του Ελληνικού Λαού.
Αυτά πρέπει να τελειώσουν όχι σήμερα αλλά χθες. Πιστεύω ότι ο μοναδικός τρόπος για να αντιστραφεί η κατάσταση στην Πατρίδα μας, είναι να πούμε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό και ένα ειλικρινές και πατριωτικό προσκλητήριο για συστράτευση και άμεση δράση όλων των πολιτικών δυνάμεων της Χώρας για την σωτηρία της πατρίδος. Ή όλοι μαζί θα σωθούμε ή όλοι μαζί θα βουλιάξουμε. Οι εκλογές τις οποίες κάποιοι αναφέρουν, δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε άλλο από χαμένο πολύτιμο χρόνο, διότι ότι είναι να γίνει πρέπει να γίνει τώρα. Το φθινόπωρο για την όποια Κυβέρνηση θα είναι αργά. Άλλοι δύο μήνες οικονομικής και οργανωτικής απραξίας για την χώρα μας, θα είναι πλέον αναγκαστική η μετάβαση στην δραχμή και το επόμενο στάδιο θα είναι η Ελλάς του 1950 ή η Αλβανία του Χότζα.
Κατά κοινήν ομολογία, αφ' ενός η κατάσταση λειτουργίας στο Δημόσιο, ως φορέας εξυπηρετήσεως των πολιτών και αφ' ετέρου οι υπάρχουσες διατάξεις για επενδύσεις, είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να υπάρχει, για την αγανάκτηση των πολιτών και την αποτροπή επενδύσεων.
Από τα χιλιάδες παραδείγματα που μπορούν ν' αναφερθούν στην παρούσα, σας περιγράφω μια απλή περίπτωση, για έναν ο οποίος θέλει να φτιάξει μια μονάδα (μαντρί) βοοειδών.
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά είναι:
1. Έγγραφο της Δ/νσεως Δασών, σύμφωνα με το οποίο η έκταση δύναται να διατεθεί.
2. Σχετική απόφαση του περιφερειάρχη, περί άρσης περιορισμών Ν.Δ. 216/73.
3. Γνωμοδότηση του τοπικού Διαμερίσματος, για την εν λόγω παραχώρηση.
4. Βεβαίωση του Προέδρου του Τοπικού Διαμερίσματος, σύμφωνα με την οποία ασκείται νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
5. Βεβαίωση της Διευθύνσεως Τοπογραφικής Υπηρεσίας, σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.
6. Τις φορολογικές Δηλώσεις οικονομικών ετών 2011, 2012, 2013, 2014 από τις οποίες να προκύπτει ότι ασκείται νόμιμα το επάγγελμα του κτηνοτρόφου.
7. Το Μητρώο Βοοειδών της κτηνοτροφικής σας εκμετάλλευσης.
8. Γνωμοδότηση της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής.
9. Γνωμοδότηση της εφορίας Προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων.
10. Γνωμοδότηση της εφορίας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων.
11. Γνωμοδότηση περιφερειακής Υπηρεσίας τουρισμού.
12. Γνωμοδότηση Υπηρεσίας νεωτέρων μνημείων και τεχνικών έργων.
13. Γνωμοδότηση Δ/νσεως Υγείας - Δημοσίας Υγιεινής και κοινωνικής Πρόνοιας.
14. Πρακτικό της εκτιμητικής Επιτροπής του Δήμου για τον καθορισμό της αξίας παραχώρησης της εκτάσεως.
15. Βεβαίωση του Δημάρχου ότι, η υπό παραχώρηση έκταση δεν έχει παραχωρηθεί με προηγούμενη πράξη.
16. Καθορισμός χρήσης γης από ΤΥΔΚ (τέως).
17. Γνωμοδότηση Πολεοδομίας.
18. Απόδειξη εισπράξεως του Δήμου, από την οποία να προκύπτει ότι πληρώσατε το αναλογούν ποσόν της αξίας του χώρου κ.λπ.
Αυτά συμβαίνουν στην Ελλάδα του 2015, όταν το 90% κατανάλωσης στην χώρα μας σε βοοειδή είναι εισαγόμενα και όταν σήμερα στην Αγγλία για να ανοίξει ένας μια επιχείρηση χρειάζεται μια άδεια του Δήμου και χρόνος διαδικασίας ένα ή δύο 24ωρα. Δεν αναφέρομαι εδώ στην ταλαιπωρία αυτού που τόλμησε να κάμει επένδυση στην Ελλάδα και δεν αναφέρομαι επίσης στα λαδώματα που πρέπει να προβεί για να φθάσει, εάν ποτέ φθάσει, σε αίσιο τέλος.
~ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
ΠΡΩΤΟΝ: Να διαλυθούν ή να συγχωνευτούν άμεσα όλοι οι άχρηστοι στην παρούσα φάση Οργανισμοί του Κράτους και το προσωπικό να μετατεθεί σε άλλες υπηρεσίες που προσφέρουν έργο στην λειτουργία της πολιτείας.
ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οργάνωση του Κράτους. Θα πρέπει κάποτε οι διάφοροι Κρατικοί Οργανισμοί ν' αποκτήσουν ουσιαστική Ιεραρχία (τμηματάρχες, Διευθυντές, υποδιευθυντές, Επιθεωρητές, Γενικοί Επιθεωρητές κ.λπ.) με ουσιαστικά δικαιώματα και υποχρεώσεις. Η Ιεραρχία θα βγαίνει μέσα από τον αντίστοιχο χώρο, όπως στις Ένοπλες Δυνάμεις. Χωρίς δυνατότητα Κομματικής Επέμβασης σ' ό,τι αφορά την όλη εργασία του Δημοσίου. Η Ιεραρχία αυτή θα υπάγεται στο αντίστοιχο Υπουργείο. Επίσης, θα πρέπει να καταργηθεί η μονιμότης από το Δημόσιο, όπως δεν υπάρχει σήμερα ούτε στις Ένοπλες Δυνάμεις και παράλληλα η κατάργηση του Συνδικαλισμού από το Δημόσιο. Δεν είναι δεοντολογικά σωστό, να υπάρχει συνδικαλισμός στο Δημόσιο, όταν αυτό έχει Ιεραρχία, να κάνει τι, να υπερασπίζεται τον τεμπέλη ή τον αδιάφορο; Είναι μέγα λάθος το Δημόσιο να διοικείται άμεσα από τον Υπουργό ή τους Συνδικαλιστές.
ΤΡΙΤΟΝ: Για να υπάρχει ανάπτυξη, σε μια Δημοκρατική χώρα και να δημιουργούνται θέσεις εργασίας, πρέπει να υπάρχει μια λογική αρμονία μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου. Κάποτε πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η πολιτεία πρέπει να φροντίζει αν όχι περισσότερο τουλάχιστον εξ ίσου τον εργοδότη και τον εργαζόμενο. Εδώ! με την κατάσταση που επικρατεί αδυνατεί ο εργοδότης να στήσει επιχείρηση και εάν δημιουργήσει κάτι, δέχεται μονίμως την μήνιν κάποιων υπερασπιστών οικονομικών θεωριών, που απέτυχαν ακόμη και στην γενέτειρά των. Αποτέλεσμα! Όλα τα όμορα κράτη, μηδέ της Τουρκίας εξαιρουμένης, αφ' ενός έχουν γεμίσει επιχειρήσεις Ελλήνων, που έφυγαν από την Ελλάδα και αφ' ετέρου, ούτε λόγος να γίνεται για επενδύσεις ξένων κεφαλαίων στην Ελλάδα. Τα σχόλια δικά σας.
Άρα! σ' αυτήν την δύσκολή κατάσταση της χώρας μας για να αλλάξει το κλίμα που επικρατεί και να έλθει η ανάπτυξη σ' αυτήν, με ταυτόχρονη αύξηση θέσεων εργασίας, απαιτείται συστράτευση και συνεργασία όλων των Πολιτικών Δυνάμεων της χώρας. Και! δίδοντας το παράδειγμα, στα οικονομικά βάρη και στην εφαρμογή των νόμων προς πάσα κατεύθυνση, πρώτα οι ίδιοι, τότε! να είναι βέβαιοι όλος ο Ελληνικός λαός θα τους ακολουθήσει. Βέβαια για να γίνει αυτό, δηλ. για να μπορέσει κάποιος να συνεργασθεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους, για το καλό της Πατρίδος, χρειάζεται δύναμη ψυχής, αλήθειες και εντιμότης, που χαρακτηρίζουν μόνο τους Ηγέτες.
Τις έχει άραγε τις αρετές αυτές, ο σημερινός Πρωθυπουργός της χώρας μας; Ίδωμεν.
«Επιδίωξη των πολλών η ηδονή, των ολίγων η δόξα, των δε επιλέκτων η αρετή» (ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ)

***  Το εν τη λέξει Πνεύμα ην ο Έλλην λόγος
karyatides
-  Του Βασίλη Π. Πατρικάκου
Ιατρού - Χειρουργού
 Η Γλώσσα είναι η γενεαλογική ταυτότητα των λαών. Διάλεκτος δε εστί γλώττης ιδίωμα. Λέξις εστί φωνή ελαχίστη, μέρος λόγου παριστώσα και ιδία νοητόν τι αποτελούσα. Λόγος εστί πεζής λέξεως σύνθεσις, διάνοιαν αυτοτελή δηλούσα και γλώττης δεινόν όπλον, το σεβάσμιον ανθρώποισιν (Ορφικός ύμνος, Ερμού).
Η Ελληνική γλώσσα ορίζει τον άνθρωπο και ως "μέροπα" δηλαδή ον το οποίο μερίζει την "όπα", τη φωνή του. Έτσι ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον το οποίον παράγει ήχους διακεκριμένους κι όχι όπως τα άλλα ζώα άναρθρες κραυγές. Ο μέρωψ λοιπόν μερίζων, διαιρών και κατανέμοντας την εκφορά της φωνής του φανερώνει στους συνομιλητές του τη σκέψη του δημιουργώντας προτάσεις και λέξεις οι οποίες συντίθενται από συλλαβές. Κατά τον Θράκα Διονύσιο, συλλαβή είναι η σύλληψις συμφώνου ή συμφώνων και φωνήεντος ή φωνηέντων. Καταχρηστικώς δε συλλαβή μπορεί να αποτελείται εξ ενός μόνον φωνήεντος.
Κατά τον Πυθαγόρα ο "αυδήεις" "μέρωψ", έτευξε λέξεις, επειδή θείας μοίρας μετέσχε.
Η ανθρώπινη Ομιλία οφείλεται εις την ανάπτυξη δύο κέντρων εις τον φλοιό του ανθρώπινου εγκεφάλου, των κέντρων του Βέρνικε και του Μπροκά. Την παρελθούσα δεκαετία ανεκοινώθη η ανακάλυψη γονιδίου στο ανθρώπινο γονιδίωμα το οποίο έδωσε στον άνθρωπο τη λεκτική ικανατότητα επικοινωνίας. Μάλιστα συμπέραναν ότι το γονίδιο αυτό τα τελευταία 200 χιλιάδες χρόνια έχει υποστεί σημαντικές μεταβολές παρέχοντας στον άνθρωπο τη δυνατότητα του λόγου να ξεχωρίσει από τα λοιπά πρωτεύοντα θηλαστικά.
Καθώς η σύγχρονη Ιατρική όπως και οι λοιπές επιστήμες έχουν αποκτήσει μηχανιστική σκοπιά, όπως και η ανθρώπινη λογική, γι' αυτό η ανθρώπινη αντίληψη έχει θεσπίσει ως θέσφατα πολλά αντιφατικά δεδομένα. Στην προκειμένη περίπτωση δεν μας λένε οι ερευνητές της εμβρυολογίας, οι οποίοι ανακάλυψαν το γονίδιο της ανθρώπινης ομιλίας, πως γίνεται σε 200 χιλιάδες χρόνια να εξελιχθεί ο λόγος, να προκύψουν τόσες διάλεκτοι κι ο πρωτογονισμός να γίνει πολιτισμός. Δεν μας εξηγούν πάλι πως τόσο γρήγορα ο ανθρώπινος εγκέφαλος ανέπτυξε άπειρες νευρικές οδούς και συνδέσεις ανάμεσα στον φλοιό, το μεσεγκέφαλο και τον ερπετοειδή μας εγκέφαλο, πως συνέδεσε τα ένστικτα με το συναίσθημα και τη λογική του φλοιού μας, πως καταφέραμε οι άνθρωποι σε τόσο ασήμαντο χρονικό διάστημα για την εξέλιξη να δομήσουμε τη νόηση ως την κορωνίδα της διανοητικής μας λειτουργίας, να την απεμπολήσουμε στο βωμό της λογικής, να λησμονήσουμε ότι τα Σωκράτεια δαιμόνια, αυτά που σήμερα ονομάζουμε διαίσθηση ή έκτη αίσθηση, δεν ήταν τίποτε περισσότερο από νευρικές οδοί μεταξύ εγκεφαλικού φλοιού και ενός υποφλοιώδους σχηματισμού, της αμυγδαλής, των οποίων η ταχύτητα μεταφοράς του όποιου ερεθίσματος είναι πενήντα φορές μεγαλύτερη από την ταχύτητα μετάδοσης των αισθητηριακών ερεθισμάτων; Πως αγνοούμε το δεδομένο της Νευροφυσιολογίας το οποίο πιστοποιεί ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος σήμερα χρησιμοποιεί μόνο το15% των υπαρχουσών νευρικών οδών του εγκεφάλου μας κι ότι έχει απεμπολήσει το υπόλοιπο 85%, τις οποίες ενεργοποιούσαν στο μακρινό παρελθόν κάποιοι προγονοί μας, το Χρυσούν ανθρώπινο γένος που καταγράφει η Ησίοδος Κοσμογονία. Πως αγνοούμε οι άνθρωποι Παλαιοντολογικά δεδομένα, όπως αυτό της Ημαθίας, με το μαστόδοντο που βρέθηκε, ηλικίας τριών εκατομμυρίων χρόνων και το οποίο είχαν σκοτώσει άνθρωποι δεξιόχειρες, δεδομένο το οποίο δηλώνει ότι στο χώρο της Αιγηίδος πριν τρία εκατομμύρια χρόνια υπήρχαν άνθρωποι που είχαν αναπτυγμένα τα κέντρα του λόγου (Βέρνικε και Μπρόκα), γι' αυτό ήσαν δεξιόχειρες.
Η λήθη είναι η ύψιστη θεραπεία της ανθρώπινης ψυχής και αποτελεί διεργασία του ανθρώπινου εγκεφάλου. Οι άνθρωποι λησμονούμε εκτός από τα ψυχοφθόρα και τα χρήσιμα. "Γνώσις ανάμνησις εστί" πίστευε ο Σωκράτης και "Γράμμασι και συλλαβαίς τα πράγματα μεμυημένα κατάδηλα γίνονται" έλεγε στον Κρατύλο. "Μεμυημένα" στην Ελληνική ήσαν ήχοι φυσικοί και θόρυβοι παραγόμενοι από ζώα, τον άνθρωπο ή από δραστηριότητες ανθρώπινες και φυσικές. Αχ αναστενάζει ο άνθρωπος κι αχός ονομάσθηκε η ανθρώπινη ενδόμυχη λύπη. Βρ. Β. Ρ. κάνει ο άνεμος όταν φυσά δυνατά και Βορέας ο αέρας του άνω ημισφαιρίου για την Ελλάδα. Καπ - Κουπ οι χτύποι επάνω στο ξύλο, κόπτω και κτυπώ για την Ελληνική. "Φύσει τα ονόματα τοις πράγμασι" έλεγε ο Σωκράτης και "ειδέναι την αλήθειαν περί των ονομάτων ορθότητος". "Την γλώσσα την Ελληνική οι Ποσειδωνιάται εξέχασαν" έλεγε ο Καβάφης και καιρός είναι οι άνθρωποι κι όχι μόνο οι Έλληνες, στις αρχέγονες Ελληνικές λέξεις, αυτές τις λέξεις που έχουν μνήμη την αλήθεια να αναζητήσουμε.
Ποιες είναι όμως οι αρχέγονες λέξεις ή οι λέξεις που διαθέτουν μνήμη; Είναι όσες λέξεις στις κλίσεις τους αλλάζουν γραμματικό θέμα. Επειδή δανείζονται εννοιολογική σημασία από προγονικά νοήματα, δραστηριότητες, συνήθειες ή δεδομένα. "Τρώγω και χορταίνω" λέμε σήμερα. Στον αόριστο θα πούμε "έφαγον και εχόρτασα".
Η Ελληνική γραμματική, το βιβλίο το οποίο ήταν το πρώτο που εκδόθηκε στη Φλωρεντία το 1397, όταν ο Εμ. Χρυσολωράς διέδωσε διδάσκοντάς την στο εκεί Πανεπιστήμιο και την ερωτεύθηκαν οι εκεί άνθρωποι του πνεύματος, περιλαμβάνει εκτός των "ομαλών" και "ανώμαλα" ρήματα. Ανώμαλα ρήματα η σύγχρονη γραμματική ορίζει όσα σε κάποιους χρόνους αλλάζουν γραμματικό θέμα. Στην προκειμένη περίπτωση ο αόριστος του ρήματος τρώγω είναι έφαγον. Και το ουσιαστικό φαγητό, έλκουν τη θεματική τους ρίζα εκ του όρου της "ιεράς Φηγού ή την Φαγόν του Διός", δηλαδή της βελανιδιάς (δρυός) η οποία παράγει εδώδιμα βελανίδια.
Ο Ζευς είναι Ελληνική θεότητα, μετα-Πελασγική. Αφού ο Ζεύς σκότωσε του Τιτάνες, σύμφωνα με τη Μυθολογία κι οι Πελασγοί ήσαν Τιτάνες και εκ του Πελασγού Δευκαλίωνα και της Πύρρας γεννήθηκε ο Έλληνας κι ο γιος της κόρης τους Πανδώρας ήταν ο Γραικός. Μετά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα, όπου βυθίστηκε μεγάλο μέρος της Αιγηίδος, η πρώτη τροφή των Ελλήνων, μετά από μια τέτοια καταστροφή εδώδιμο = τρόφιμο προσφερόμενο εκ της Γης, υπήρξε ο καρπός των δρυών = βελανιδιών.
"Αρκάδες Προσέληνοι, = (αρχαιότατο φύλο, προ της Σελήνης υπάρχοντες) φηγόν έδοντες εν ούρεσιν". Φηγόν έδοντες = φαγόν εγεύσαντο = έφαγον τα δε ιερά δείπνα του Διός, ονομάζοντο "ιερά φαγήσια". Συνεπώς το ανώμαλο ρήμα τρώγω - έφαγον, όπως και κάθε λέξη η οποία αλλάζει γραμματικό θέμα (Ζεύς - Διός) εμπεριέχει μνήμη της Πελασγικής γλώσσας, είναι ανάμνηση μιας αλήθειας αρχέγονης, η οποία ανήκει στους θαλασσοπλάγκτους προγόνους μας οι οποίοι κατοικούσαν στην Αιγηίδα προ του 9.500 π.χ., όπου γεωλογικά τοποθετείται ο κατακλυσμός του Δευκαλίωνα κι οι οποίοι εποίκησαν τα παράλια από του Βοσπόρου και του Ευξείνου Πόντου ως τη Μ. Ανατολή και τη Βόρειο Αφρική, φτιάχνοντας λαούς με άλλα ονόματα και που όταν καταλάγιασαν οι καταστροφές επέστρεψαν οίκαδε. Ο Πελασγικός λόγος μετανάστεψε λοιπόν κι αφού εξερεύνησε και εταξινόμησε τον έξω κόσμο, επαναπατρίσθη ως Έλλην λόγος. Το πότε δεν είναι γνωστόν. Είναι όμως ξεκάθαρο το πώς. Ενδοσκοπώντας τον ανθρώπινο εσωτερικό κόσμο, διερευνώντας το εσ-μι = (ειμί = είμαι) κατανοεί το "γνώθι - σαυτόν". Αυτό αποδεικνύεται από το πλήθος των "συνωνύμων" λέξεων, αυτών των λέξεων δηλαδή οι οποίες δίνουν εννοιολογική οντότητα στο κάθε τι, αποδίδοντας ιδιότητες, συναισθήματα, εικόνες, νοήσεις, ουσίες και οντότητες που μόνο ο Έλλην λόγος διαθέτει. Έτσι ο Έλλην λόγος διαθέτει πλέον των 100 ρημάτων για να αποδώσει την έννοια του κλαίω, 150 που αποδίδουν την έννοια του ορώ, 30 και πλέον έννοιες για τον ευφυή, την ανδρεία, τη δειλία. κ.λπ. Ο Έλλην λόγος δομήθηκε έτσι διότι οι απόγονοι των Πελασγών μετά από τρεις κατακλυσμούς και πάμπολλες ηφαιστειακές καταστροφές κι επειδή δεν ήθελαν να εξηγήσουν το γιατί των Γήινων αλλαγών αλλά κι επειδή δεν μπορούσαν να δεχθούν πως τα απρόοπτα της ζωής είναι μεταφυσικά γραφτά, εξ ου και το "Συν Αθηνά και χείρα κίνει", εστράφησαν στην αυτογνωσία, δημιούργησαν τον Απόλλωνα, Θεό του Φωτός και παρότρυναν εαυτούς κι αλλήλους στο "Γνώθι σαυτόν". Διότι επίστευαν ότι "η ανάγκη κινεί την ειμαρμένην" και τις ανθρώπινες ανάγκες τις διερευνούσαν με "λέξεις εμψύχους" (Αριστοτέλης). "Αρχή σοφίας η των ονομάτων επίσκεψις" (Αντισθένης). Ο Σωκράτης στον Κρατύλο ξεκαθαρίζει πως πρέπει να καταλάβει ότι σχετικά με τα ονόματα, στην πορεία του χρόνου άλλοτε προσθέτουμε γράμματα κι άλλοτε αφαιρούμε για να τα προσαρμόσουμε σ' αυτό που εννοούμε, συγχρόνως δε αλλάζουμε και τον τονισμό. Έτσι το όνομα της Θεάς Αθηνάς κατά τον Σωκράτη ετυμολογείται από το Ηθονόη ή του Θεονόη το οποίο σημαίνει Θεού νόηση. Το όνομα του Θεού Ηφαίστου προέκυψε εκ του Φαός ίστορος, το όνομα του Διονύσου εκ του δίδων τον οίνον, η ονομασία Ήρως εκ του Έρως κ.λπ.
Όλες οι γλώσσες υπηρετούν την ανθρώπινη ανάγκη για επικοινωνία. Κάποιες δομήθηκαν προκειμένου να υπηρετήσουν τη φιλογνωσία και τη φιλαλήθεια. Ανά τον κόσμο υπάρχουν περισσότερες από 3000 γλώσσες. Άλλες καταγράφονται ως όμορφες, πολυσυνθετικές, συμφυρματικές, κλιτές, ιστορικές, νεκρές κ.λπ. Κάποιες εμφανίζουν μεταξύ τους συγγένεια, γι' αυτό οι σύγχρονοι "ειδήμονες" τις κατατάσσουν σε "οικογένειες" ανάλογα με τον τόπο που ομιλούνται και σε φυλές. Έτσι προέκυψε το εφεύρημα των Ινδοευρωπαϊκών φυλών και γλωσσών, επειδή συμπέραναν πως υπάρχει "ομοιότης" κάποιων λέξεων της Ελληνικής και της Λατινικής με τη Σανσκριτική (αρχαία Ινδική). Και έτσι είναι, όμως δεν εννόησαν οι "επαΐοντες" πως γλώσσα η οποία έχει περισσότερα του ενός λημμάτων για ένα νόημα, δεν παίρνει (κλέβει) γράμματα, αλλά έχει την ικανότητα να απεμπολεί και τα δικά της όταν θελήσει να σηματοδοτήσει την ιστορική της μνήμη.
Ο Έλλην λόγος για τα χειλικά Π - Β - Φ, τα ουρανικά Κ - Γ - Χ, αλλά έχει και σύμφωνα που διαθέτουν εκλεπτυσμένους ήχους τα οδοντικά Τ - Δ - Θ, τα υγρά Λ - Ρ, τα συριστικά Σ - σ, τα ένρινα Μ - Ν, τα διπλά Ξ - Ψ - Ζ, για να μη μιλήσουμε για τους απεμπολημένους εξειδικευμένους και αμφίσημους φθόγγους του δίγαμμα, του κόππα, του γιωτ κ.λπ. Όσον αφορά για το μύθο του Φοινικικού αλφάβητου το οποίο ο Κάδμος έφερε στη Βοιωτία, οφείλεται σε σύγχυση του μεγάλου ιστορικού Ηροδότου, με το οποίο επαληθεύθηκαν οι "Φοινικισταί". Οι φοίνικες ως λαός χαρακτηρίζονται από τον προγενέστερο του Ηροδότου Όμηρο, ως λαός τρώκτης = απατεών αγύρτης, πανούργος, ο οποίος ναυσί-Κλειτος λαός, διέπλεε τη μεσόγειο κι είχε βλάψει πολύ κόσμο (ΟΔ. ξ, 287). Ο Έλλην λόγος είναι διαχρονική ανθρώπινη επιδίωξη για επικοινωνία, προσανατολισμό στον χώρο, το χρόνο και τον πολιτισμό, μια αναζήτηση νοητική για το πώς συνδιαλέγεται το φυσικό και χθόνιο με το υπερφυσικό κι όχι μια συνωμοσία παραχαρακτών της αλήθειας. Μπορεί να τον κατανοήσει όποιος είναι φίλος της αλήθειας, κατά τον Σωκράτη, όποιος μετέχει στην άλη του θείου. Όποιος εννοήσει αυτό που ομολογεί ο στίχος του ποιητή Νικηφόρου Βρεττάκου,
"Όταν πεθάνω κι ελιχθώ
στους ουράνιους διαδρόμους
και συναντήσω αγγέλους
θα τους μιλήσω Ελληνικά
γιατί αυτοί άλλη γλώσσα
δεν καταλαβαίνουν
μιλούν με μουσική",
εννοεί ότι ο Έλλην λόγος είναι ζωντανός οργανισμός, με προϊστορία, ιστορία και διαχρονική παρουσία στον παγκόσμιο πολιτισμό. Απλώθηκε σ' όλα τα όρια τού εκάστοτε κόσμου όπως συμβαίνει με τους μύθους οι οποίοι περιέχουν συμβολισμένη την αλήθεια των ανθρώπων. Έτσι ο μύθος του Διονύσου μας λέει πως ο Έλλην λόγος έφθασε στην Άπω Ανατολή και πως οι θίασοι κι οι Βάκχες του διέδωσαν τον πολιτισμό της Αιγηίδος με Οίνον, μουσική και χορόν. Ο μύθος του Ερμή (εφευρέτης της γραφής) μας λέει ότι η "αιωνίως ομιλούσα φωνή", ο γραπτός λόγος, από τους προϊστορικούς χρόνους αναζήτησε προσανατολισμό και πέρασε από αριστερόστροφη φορά (μιμούμενη την κίνηση του Ηλίου) στην βουστροφηδόν (όπως στρίβουν τα βόδια στο όργωμα), για να καταλήξει δεξιόστροφη, αφού οι περισσότεροι άνθρωποι είναι δεξιόχειρες.
Είναι βέβαιο ότι ο λόγος βασίζεται σε μια σταθερά, την κατεύθυνση της ανθρώπινης διανόησης, αφού αυτή μορφώνει. Όταν για κάποιο υπερβατικό λόγο (φυσική καταστροφή) αλλάζει η ανθρώπινη διανοητική σταθερά, τότε δημιουργείται σύγχυση στη σκέψη κι αλλάζει η αρχή του λόγου. Ένα παράδειγμα είναι ο όρος ΑΗΡ (αήρ). Η ανάγνωση του αντίστροφα και συλλαβικά διαβάζεται ΗΡΑ (Α - ΗΡ = ΗΡ - Α Ήρα, γι' αυτό μετα-Πελασγικά, ήταν η Θεά που ταυτιζόταν με τον αέρα.
Στο χώρο της Αιγηίδος έγιναν πολλές σημαντικές γεωλογικές μεταβολλές. Σε Ορφικό ύμνο προς τον Απόλλωνα υμνείται ο Θεός που ανέμειξε εξ ίσου θέρος και χειμώνα, (σε κάποια παρατεταμένη κλιματική δυσφόρητη εποχή) κι έφερε στη Γη την άνοιξη την πολυαγαπημένη εποχή. Από υπολογισμούς η εποχή της ισότητας των εποχών τοποθετείται πως ήταν το 11835 π.χ. Ο Αιγύπτιος Αρχιερέας είχε αναφέρει στον Σόλωνα ότι "εις τα ιερά τους βιβλία είναι γραμμένα ότι η οργάνωση πόλεων στην Αίγυπτο είχε γίνει 8000 χρόνια πριν την εποχή" του Σόλωνα, καθώς επίσης ότι "εις την Ελλάδα και εις άλλας χώρας, όσα κάθε φορά έχουν κατασκευασθεί, γράμματα και πολιτισμός, καταστρέφονται κατά καθορισμένα χρονικά διαστήματα κι αρχίζει ξανά η δημιουργία (γραμμάτων και πολιτισμών) εκ των αγραμμάτων και των αμαθών. Διότι κι οι απόγονοι των διασωθέντων (Ελλήνων ή Πελασγών) κατά τον Αιγύπτιο αρχιερέα, επί πολλάς γενεάς απέθνησκον χωρίς να γνωρίζουν γραφή." (Τίμαιος). Εσχηματίσθη λοιπόν η απατηλή ιδέα ότι εξ Ανατολής (Αίγυπτος - Φοινίκη - Μεσοποταμία - Περσία - Ινδία - Κίνα) ερχόταν ο πολιτισμός, επειδή όμως, σύμφωνα με τον Όμηρο "Φοίνιξ ανήρ απατήλια ειδώς", οι "Τρώκτες" Φοίνικες γνώστες της τέχνης της απάτης, μας "έδωσαν" για δικά τους το Ελληνικό αλφάβητο, ύστερα από κάποια καταστροφή.
Η Ανατολή μόνο θρησκείες παρήγαγε, επειδή λόγω των αργών κλιματικών αλλαγών οι άνθρωποι διέθεταν στη διάθεσή τους άφθονο χρόνο για προβληματισμό. Η Δύση κι ο Βορράς την παλιά εποχή λόγω συχνών χαμηλών βαρομετρικών και κλιματικών εναλλαγών παρήγαγαν επελάσεις δίκην βαρβάρων τροφοσυλλεκτών και οι κάτοικοι της Αιγηίδος ευρισκόμενοι ανάμεσα σε λαούς που έψαχναν το μεταφυσικό και σε αγρίους που αναζητούσαν τον καθημερινό επιούσιο σκεπτόντουσαν, διερευνούσαν το τι και το πώς και δομούσαν πολιτισμό. Στοχαζόμενοι άκουσαν της φύσης τη χαρά, το δράμα της ζωής και το αγλάϊσμα, του διπλανού το συναίσθημα, του Θείου το κάλεσμα, είδαν του ανέμου το χορό, του Ηλίου την αέναο "περιστροφή", της Σελήνης τις αλλαγές, των Αστεριών τον αναπαμό, των σύννεφων το τρεχοβολητό, του ουρανού το γαλανό ουρανό, της θάλασσας τον βρυχηθμό, της βροχής το σκοπό, του ποταμού το ντορό κι αναλύοντας τα φαινόμενα συνέθεσαν τον Έλληνα λόγο με τόνο, με ρυθμό ομαλό, με αρμονία συνθέτοντας μαζί με το λόγο μία ολόκληρη κοσμοθεωρία.
Η Νευροφυσιολογία (κλάδος της Ιατρικής), έχει αποκρυπτογραφήσει κάποιες λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου, οι οποίες αποκαλύπτουν και πιστοποιούν το ιστορικό του γίγνεσθαι. Οι λειτουργίες του ανθρώπινου εγκεφάλου δεν είναι φυλετικές δυνατότητες αλλά περιβαντολλογικές. Στο Δυτικό και Βόρειο περιβάλλον λοιπόν της Ευρώπης οι άνθρωποι ήταν αναγκασμένοι να σκέφτονται πως θα αντιμετώπιζαν τις γρήγορες κλιματολογικές αλλαγές αφού στην κοντινή Γήινη ιστορία σωρεία χαμηλών βαρομετρικών δημιουργούνται στον Ατλαντικό. Έτσι οι άνθρωποι που κατοικούσαν στη Δύση ήταν αναγκασμένοι να αναλύουν τα φυσικά δεδομένα κι η αναλυτική σκέψη εδράζεται στο αριστερό ημισφαίριο του ανθρώπινου εγκεφάλου. Έτσι οι Δυτικοί άνθρωποι ανέπτυξαν ανασυγκροτώντας τις νευρικές οδούς που υπάρχουν στον φλοιό του αριστερού εγκεφαλικού τους ημισφαιρίου κι ο πολιτισμός που ανεπτύχθη στη Δύση ήταν τεχνολογικός.
Στην Ανατολή υπολογίσιμα χαμηλά βαρομετρικά αποτελούν μόνο οι Μουσσώνες οι οποίοι μαστίζουν και συγχρόνως ωφελούν τη ζωή σε δεδομένη εποχή. Έτσι οι άνθρωποι μυήθηκαν στο δυϊσμό της σκέψης τους (καλό - κακό, χρήσιμο - βλαπτικό), καθώς εισέπρατταν το γίγνεσθαι των Μουσσώνων και άρχισαν να αναζητούν το υπερφυσικό πίσω από το φυσικό. Δεν είχαν γνώση ότι η σύγκρουση των τεκτονικών πλακών δημιουργεί το σεισμό που μάστιζε την περιοχή της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Μέσης Ανατολής και απέδιδαν τα φαινόμενα συναισθηματικά στο Θείον. Συναισθηματικά σκεφτόμενοι οι άνθρωποι της Ανατολής λειτουργούσαν με το δεξιό ημισφαίριο του εγκεφάλου τους, όπου εδράζεται η συναισθηματική σκέψη, γι' αυτό και στην Ανατολή δημιουργήθηκε Θρησκευτικός Πολιτισμός. Στο χώρο της Αιγηίδος όπου κατοικούσαν οι Πελασγοί - Τιτάνες, στο φρόνημα, τη σκέψη και τις δυνατότητες, ευρισκόμενοι ανάμεσα σε δύο νοοτροπίες, Δυτική - Ανατολική, έμαθαν να χρησιμοποιούν και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου τους, αποκτώντας συγκροτημένη σκέψη και ισορροπημένο συναίσθημα και δόμησαν Πολιτισμό, που διεδόθη μετά τις φυσικές καταστροφές σ' ολόκληρο τον τότε γνωστό κόσμο, ο οποίος φαίνεται ότι είναι ο ίδιος με το σημερινό. Τον είχαν ανακαλύψει οι εξερευνητές (Ηρακλής - Διόνυσος) οι οποίοι πιθανόν να μην ήταν πρόσωπα αλλά τίτλοι πολλών ανθρώπων οι οποίοι είχαν όνειρο να προσφέρουν στους υπανάπτυκτους λαούς Πολιτισμό.
Γεννήτορες των Ελλήνων ήταν οι Πελασγοί. Όταν επαναπατρίσθηκαν στην Ελληνική χερσόνησο μετά από τις αλλεπάλληλες της Αιγηίδος καταστροφές είχαν λησμονήσει οι Πελασγοί ότι ήταν Τιτάνες ή είχαν απεμπολήσει την παλιά τους Κοσμοθεωρία. Είχαν μεταφέρει τη γνώση τους στην Αιγυπτιακή Θήβα και την είχαν εναποθέσει σε περιοχή που δεν κινδύνευε από Φυσικές καταστροφές. Μπορούσαν να τη μελετήσουν μόνο οι απόγονοί τους, οι Έλληνες, όπως είπε στον Σόλωνα ο Αιγύπτιος αρχιερέας (Τίμαιος) και φαίνεται ότι το πρωτοέκαναν οι Ίωνες (Θαλής, Πυθαγόρας, Σόλων ο Αθηναίος κατά τον Πλάτωνα, Λακεδαιμόνιος όμως κατά τον Παυσανία, ο οποίος κατοίκησε στην Αθήνα κ.λπ.)
Οι Έλληνες αρνήθηκαν την Πελασγική Κοσμοθεωρία. Αρνήθηκαν ότι είναι τέκνα του Ιαπετού, (Τιτάνα γεννήτορα όλου του προϊστορικού κόσμου), γι' αυτό και δημιούργησαν τον Δία, ο οποίος σκότωσε τους Τιτάνες Πελασγούς. Λησμόνησαν τον Πελασγικό λόγο και δόμησαν τον Έλληνα λόγο, αφού εγνώριζαν ότι τη γλώσσα κινεί η φιλογνωσία κι η φιλαλήθεια και η δική τους επιλογή ήταν ο στοχασμός. Διότι εννοούσαν ότι το σύνολο στη ζωή είναι μεγαλύτερο και πολλαπλάσιο του αθροίσματος των μερών (Πλάτων) στον κόσμο των ανθρώπων και εννοούσαν διαφορετικά από τους Ανατολικούς και Δυτικούς ανθρώπους την έννοια του μηδενός.
Για τους Έλληνες εκείνων των εποχών το μηδέν δεν είχε την έννοια της ανυπαρξίας αλλά δίπλα στον αριθμό ένα έπαιρνε την αξία του εννέα, δίπλα στο αριθμό δέκα την αξία του ενενήντα κ.ο.κ. Ήταν φυσικό κι επόμενο λοιπόν η Ελληνική φωνή να μην είναι μία γλώσσα που θα υπηρετούσε μόνο την ανθρώπινη καθημερινότητα αλλά συγχρόνως ήταν και μία σπονδή του ανθρώπου (άνω - θρώσκω) στο Θείον. Μία δυνατότητα του ανθρώπου αλλά και μία επιταγή της ζωής στην αναζήτηση της αλήθειας, την οποία οι κάτοικοι της τρίαινας της υφηλίου θα την αναζητούσαν, αφού την αλήθεια δεν την εννοούσαν γεγενημένη αλλά ευρισκόμενη εν τω γεννάσθαι, αφού αλήθεια κατά τον Σωκράτη είναι η Κίνησις (άλη) προς το Θείον. Σήμερα η Ελληνική φωνή σωπαίνει. Ο Έλλην λόγος έχει μετατραπεί σε γλώσσα και το κατάντημα της ανθρώπινης παρακμής έχει ως μόνη διέξοδό της από την αφύσικη καταστροφή της το "άκουσμα" της αιωνίως ομιλούσας φωνής, τον Έλληνα γραπτό λόγο, (Πλάτων), ο οποίος καταγράφει με Ελληνικά σύμβολα το στοχασμό των σοφών που οι ασεβείς Φράγκοι τον λογάριασαν ως εμπόδιο γι' αυτό έφτιαξαν τον Μεσαίωνα που κοντά δύο χιλιετίες λόγω και έργω τον διώκουν. Η Ελληνική γλώσσα (αφού τον Έλληνα λόγο έτσι τον αντιλαμβάνονται οι "επιστήμονες"), έχει ζώσα διαχρονική παρουσία επειδή εκφράζει έννοιες υψηλού νοηματικού περιεχομένου, αυτές τις οποίες καθόρισε η ανθρώπινη νοημοσύνη ως αρετές, αγαθά (αγάπη, παιδεία, υγεία, ανδρεία, δικαιοσύνη, ελευθερία, ειρήνη, σωφροσύνη κ.λπ.) έννοιες δηλαδή οι οποίες πιστοποιούν και αναδεικνύουν το ανθρώπινο είδος και παράλληλα το διακρίνουν από το υπόλοιπο ζωικό βασίλειο. Είναι στηριγμένη σε ιδιότητες οι οποίες την καθιστούν άριστο μέσον ανέλιξης του ανθρωπίνου πνεύματος και συνεπώς είναι γλώσσα παιδαγωγός αφού το ολοκληρωμένο της σύστημα δύναται να εκφράζει, να διατυπώνει αλλά και να περιγράφει το ίδιο καλά την καθημερινότητα καθώς και τις υψηλές αξίες, αρχές και ιδεώδη.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι Έλληνες διετύπωσαν πληθώρα γνωμικών, αποφθεγμάτων και ρητών τα οποία περιέχουν τη θεϊκή ουσία του ανθρωπίνου είδους με τρόπο σαφέστατο και λιτό. Η Ελληνική γλώσσα διαθέτει αιτιώδη σχέση μεταξύ περιγραφής και ιδιότητος, μεταξύ λέξεως και αντικειμένου. Π.χ. ευεργέτης είναι αυτός που προσφέρει ωφέλιμο έργο (ευ + έργον), ευεξία είναι η κατάσταση που βρισκόμαστε όταν έχουμε καλή διάθεση (ευ + έξω, μέλλοντας του έχω), Ευπραξία (ευ + πράττω), ελευθερία (παρά το ελεύθειν όπου ερώ) που σημαίνει ότι μπορεί ο καθένας να πηγαίνει όπου αγαπά, αλλά όχι να κάνει ό,τι του αρέσει αφού η ελευθερία του καθενός μας σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του διπλανού μας).
Η Ελληνική διαθέτει τη δυνατότητα χρήσης περισσοτέρων των μιας προθέσεων (επαναπροσδιορίζω = επί + ανά + προς + διά + ορίζω) και μάλιστα δύναται η κάθε πρόθεσις να έχει διαφορετική επιρρηματική σημασία. Η ακριβολογία της επιτυγχάνεται με τη χρήση τριών αριθμών (ενικός, δυϊκός και πληθυντικός), πέντε πτώσεων (ονομαστική, γενική, δοτική, αιτιατική και κλητική) κι είναι αυτές που δίνουν ακρίβεια στην απόδοση και τη διατύπωση των εννοιών αλλά και την ταυτότητα του νοητικού επιπέδου του ομιλούντος. Η χρήση στην Ελληνική γλώσσα πολλών φωνηέντων κι ο συνδυασμός τους με τα σύμφωνα τής προσφέρουν ακουστικά ρυθμό και αρμονία αλλά κι η χρήση των διπλών συμφώνων τα οποία κατά τον Παλαμήδη μας κληροδότησαν οι Μούσες, η Ελληνική αποκτά και μέτρο και μελωδία. Με τη χρήση του τονισμού ο οποίος κυματίζει ανάμεσα στη λήγουσα, την παραλήγουσα και την προ παραλήγουσα δίνει μουσικότητα στην αιωνίως φθεγγομένη Ελληνική φωνή, γι' αυτό στην αρχαιότητα ο Ελληνικός λαός θεωρείτο "ερασίμολπος" = φιλόμουσος (εράω-ώ = αγαπώ + μολπή = μελωδία). Ήταν υπερβολή λοιπόν του Χάϊζεμπεργκ (μεγάλος φυσικομαθηματικός και στοχαστής του 20ου αιώνα) ο οποίος θεωρούσε πλην του θεωρήματός του ότι η σπουδαιότερη πνευματική του άσκηση υπήρξε η θητεία του εις την αρχαία Ελληνική, ή του Όλιβερ Τσάπλιν ο οποίος δήλωνε ότι η Ελληνική γλώσσα για κάθε τι έχει μια λέξη;
Και έρχονται οι εμβόλιμοι με τις θεωρίες της "Ινδοευρωπαϊκής" κι οι αστοιχείωτοι λάτρεις της Σημιτικής φυλής κι "ανακαλύπτουν" τους Φοίνικες και τα "σύμφωνά τους", διότι δεν έχουν ιστορία γι' αυτό δεν μπορούν να εννοήσουν ότι μετά τον Κατακλυσμό του Δευκαλίωνα πριν το 9500 π.χ., οι Πελασγοί εποίκησαν τις μη πληγείσες περιοχές από την καταστροφή οι οποίες εκτείνοντο από τον Καύκασο (Προμηθέας), τη Μέση Ανατολή και Βόρειο Αφρική. Τι κι αν ονομάσθηκαν Αρμένιοι, Σκύθες, Φοίνικες, Πελασγοί, τι κι αν ήταν εποχή που οι Σημιτικές φυλές είχαν γίνει δούλοι των Αιγυπτίων, ο Αιγύπτιος Αρχιερέας εντίμως απεκάλυψε στον Σόλωνα ότι Ελληνική ήταν η γνώση των Αιγυπτίων, αφού οι Έλληνες την είχαμε εμπιστευθεί στα ιερά τους για να μην χαθεί. Αυτή η γνώση όταν ισορρόπησε η περιοχή της Αιγηίδος άρχισε να επιστρέφει στις ρίζες της (Αιγηίς) (Ίωνες, Αιολείς, Θράκες, Δωριείς, Φοίνικες) αυτό που λένε Ινδοευρωπαίους οι πονηροί και κάθε τόσο έρχονται στο φως αρχαιολογικά ευρήματα από έλληνες αρχαιολόγους κι όχι από "κολλημένους Ινδοευρωπαίους" τα οποία αποκαλύπτουν και δεν αποκρύπτουν την αλήθεια. Έτσι η ανασκαφή του Αδαμάντιου Σαμψών στα Γιούρα των Β. Σποράδων βρήκε σκαλισμένα σε όστρακο, παλαιότερο του 6000 π.χ., τα σύμβολα τριών Ελληνικών γραμμάτων (Α, Υ, Δ), στην ανασκαφή του Γ. Χουρμουζιάδη στο Δισπηλιό, όπου βρέθηκε επιγραφή με χρονολόγηση 5500 ετών π.Χ. αλλά κι ανασκαφή στη Μήλο απεκάλυψε επιγραφή της τρίτης χιλιετίας π.χ. με ευδιάκριτα τα γράμματα (Κ, Μ, Ν, Ξ, Ο, Π, Χ) εκ των οποίων τα δύο σύμφωνα (Ξ και Χ) διπλά και συνεπώς σύμφωνα με την ομολογία του Παλαμήδη πριν την Τρίτη χιλιετία είχε επιστρέψει στις ρίζες της η Ελληνική γλώσσα, τότε που οι Σημίτες ούτε που είχαν σκεφθεί να γίνουν απόγονοι του Αβραάμ για να γίνουν δούλοι των Αιγυπτίων.
Θαρρώ πως κάθε γλώσσα αποδεικνύει του λαού της την πνευματική διαδρομή την οποία δηλώνουν η δομή της, η οργάνωσή της κι η απόδοσή της η εννοιολογική. Αυτά τα χαρακτηριστικά τα διαθέτει η Ελληνική. Στοιχεία της δεν είναι τα γράμματα, αλλά οι συλλαβές που φτιάχνουν τις λέξεις κι αυτές τις προτάσεις που δίνουν στα πράγματα και τις ιδέες, νοήματα τα οποία επιστρέφουν στο Νου τον γεννήτορα της γλώσσας.

***  Οι υπονομευτές "ψευτοιστορικοί "και οι υπερασπιστές της άρνησης της Γενοκτονίας
arnhsh1
-  Δρ. Θεοφάνης Μαλκίδης
Μέλος της Διεθνούς Ένωσης Ακαδημαικών για τη Μελέτη Γενοκτονιών (International Association for Genocide Scholars).
1. Η υπονόμευση της Γενοκτονίας συνεχίζεται
Οι υπονομευτές "ψευτοιστορικοί "και οι υπερασπιστές της άρνησης, με αφορμή τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας ξαναχτύπησαν, κινούμενοι με τον τρόπο που ξέρουν. Σκοτεινό και προπαγανδιστικό.
Η αλήθεια είναι όμως είναι μία και κανένας δεν μπορεί να την αλλοιώσει και την εξαφανίσει. Όσο και εάν προσπαθούν με στημένες, χυδαίες, προκλητικές συνεντεύξεις, άρθρα, δηλώσεις και εμφανίσεις.
2. Το ιστορικό πλαίσιο και .....
Η πρώτη φάση της Γενοκτονίας των Ελλήνων ξεκινά το 1908 όταν την εξουσία πήραν οι εθνικιστές Νεότορκοι και κρατά μέχρι την έναρξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου το 1914. Η άνοδος των Νεότουρκων στην εξουσία συνδυάστηκε με τη συστηματική διαδικασία εξόντωσης, των Ελλήνων, Αρμενίων και Ασσυρίων που είχαν καταταγεί στον τουρκικό στρατό, την εξόντωση των ηγετών, τη σύλληψη και την εκτόπιση στα τάγματα εργασίας, τη σφαγή των ανδρών, ενώ ακολούθησε η εκτόπιση των γυναικών, των παιδιών και η μαζική του δολοφονία
Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε το 1914, όταν οι συγκρούσεις του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου αναβάθμισαν την πολιτική της γενοκτονίας. Η διαταγή του επικεφαλής του οθωμανικού στρατού Γερμανού διοικητή του οθωμανικού στρατού Λίμαν φον Σάντερς για εκκένωση περιοχών από Έλληνες, είναι χαρακτηριστική. Τα τάγματα εργασίας, ως αποτέλεσμα του νόμου του 1909 περί στράτευσης των χριστιανών, η επιστράτευση του 1914 και οι εκτοπίσεις στα βάθη της Ανατολίας, οδηγούσαν στην φυσική εξόντωση των Ελλήνων.
Η περίοδος 1919-1923 αποτελεί την τελευταία και την πιο έντονη φάση γενοκτονίας, όταν η εδραίωση του Μουσταφά Κεμάλ συμπίπτει με την δημιουργία της ΕΣΣΔ και τη βοήθειά της προς το εθνικιστικό κεμαλικό κίνημα, την ελληνική παρουσία στην περιοχή της Σμύρνης και τη Θράκη, καθώς και την αλλαγή στους προσανατολισμούς στην εξωτερική πολιτική της Αγγλίας, Γαλλίας και άλλων δυνάμεων. Οι διωγμοί εκδηλώθηκαν με τη μορφή κρουσμάτων βίας, καταστροφών, απελάσεων και εκτοπισμών· πολύ γρήγορα όμως έγιναν πιο οργανωμένοι και εκτεταμένοι και στρέφονταν μαζικά πλέον κατά των Ελλήνων, ολοκληρώνοντας το σχέδιο Γενοκτονίας.
3....και η στάση της εθνικής και της διεθνούς κοινότητας
Μέχρι σήμερα την γενοκτονία των Ελλήνων έχουν αναγνωρίσει, εκτός της Βουλής των Ελλήνων (νόμοι του 1994 και 1996), η Βουλή της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Σουηδίας, της Αρμενίας, τα ομοσπονδιακά κοινοβούλια της Νότιας Αυστραλίας και της Νέας Νότιας Ουαλίας στην Αυστραλία, καθώς και πολλές πολιτείες και φορείς των ΗΠΑ (Μεταξύ των άλλων Κυβερνήτης , Βουλή και Γερουσία της Νέας Υόρκης.
Την υπόθεση έχει απασχολήσει το Οικονομικό και Κοινωνικό Συμβούλιο του ΟΗΕ, και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη μετά από παρεμβάσεις του πρωτεργάτη της υπόθεσης αναγνώρισης Μιχάλη Χαραλαμπίδη.
Επίσης, η γενοκτονία τέθηκε στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (5 Σεπτεμβρίου 2006), με την κατάθεση της έκθεσης του Ολλανδού ευρωβουλευτή Camiel Eurlings, ο οποίος ανέφερε τις παρατηρήσεις τους για την πρόοδο της Τουρκίας, στην πορεία για την Ευρωπαϊκή της ένταξη, έκθεση η οποία ψηφίσθηκε την 27η Σεπτεμβρίου 2006 από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.
Επίσης το Δεκέμβριο του 2007, η Διεθνής Ένωση Ακαδημαϊκών για τη Μελέτη των Γενοκτονιών, αναγνώρισε με ψήφισμά της τη Γενοκτονία των Ασσυρίων και των Ελλήνων στο διάστημα 1914-1923.
Σημαντική είναι επίσης η αναφορά του Γερμανού προέδρου της Δημοκρατίας Ι. Γκάουκ (Απρίλιος 2015), όταν μίλησε για τη Γενοκτονία των Αρμενίων, Ελλήνων και Ασσυρίων.
Το ιστορικό πλαίσιο και η στάση της εθνικής και της διεθνούς κοινότητας δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος. Κυριακή 8 Νοεμβρίου 2015

***

***  Αθλητική  ενημέρωση  :

***  Ευχές για καλό ανταγωνιστικό πρωτάθλημα στη συνέντευξη των προπονητών της Α' ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

Το πρώτο τζάμπολ της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ έχει προγραμματιστεί στις 20-21 Νοεμβρίου και προχθές το βράδυ σε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη εκδήλωση, την οποία λάμπρυνε η παρουσία του Παναγιώτη Γιαννάκη, πραγματοποιήθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά η παρουσίαση-συνέντευξη των προπονητών των 12 ομάδων. Απουσίαζε ο εκπρόσωπος του Γυθείου (στον πάγκο θα καθίσει ο Δημήτρης Πρόκος), ενώ οι υπόλοιποι «αποκαλύφθηκαν» ως εξής…ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΠΕΜΠΕΤΣΟΣ (ΑΕ ΣΠΑΡΤΗΣ) Να βοηθήσει η Ένωση. Υπάρχουν μεγάλα οικονομικά προβλήματα. Έχουμε οκτώ μετακινήσεις, ο δρόμος είναι κακός. Πρέπει να καταμεριστούν τα έξοδα των διαιτητών ισόποσα ανάμεσα στις 12 ομάδες. Η ομάδα μας στηρίζεται οικονομικά σε 3-4 φίλους. Ως εκπαιδευτικός ακολουθώ τα παιδιά στο μπάσκετ από την Γ’ Δημοτικού έως τη Β’ Λυκείου που σταματούν. Με το Πανεπιστήμιο Σπάρτης φέτος για πρώτη φορά ήρθαν στην ομάδα παίκτες-φοιτητές. Στο ρόστερ υπάρχουν 2-3 παίκτες από πέρυσι και η υπόλοιποι είναι καινούργιοι και νεαροί σε ηλικία. Έχουμε 15-20 παίκτες στις προπονήσεις. Στόχος είναι η παραμονή και όνειρο η 4άδα…ΑΛΕΞΗΣ ΚΟΡΟΓΩΝΑΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80) Σκοπός μας είναι η ανάπτυξη του μπάσκετ, δίνοντας μεγάλη έμφαση στις μικρές ηλικίες. Έχουμε μεγάλη ακαδημία –τη μεγαλύτερη στην περιοχή- και δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν το άθλημα και να προχωρήσουν. Συμμετέχουμε με μεγάλη επιτυχία σε όλα τα αναπτυξιακά πρωταθλήματα με πρωταγωνιστικό ρόλο και την τελευταία 5ετία προκρινόμαστε στα πανελλήνια. Τα παιδιά που αναδεικνύονται από την ακαδημία στελεχώνουν το ανδρικό τμήμα της Καλαμάτας ’80 και άλλων ομάδων. Πέρυσι τερματίσαμε 2οι στην Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και φέτος είναι μια μεταβατική περίοδος με την αποχώρηση πολλών παικτών. Η κάλυψη του κενού δεν ήταν πρόβλημα, καθώς έχουμε μεγάλη πηγή παικτών, ενώ προωθήθηκαν πολλοί έφηβοι και δημιουργήθηκε ένας νέος κορμός που θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια. Η Καλαμάτα ’80 έχει ένα από τα νεανικότερα ρόστερ της κατηγορίας και είναι όλοι παίκτες της ακαδημίας μας, χωρίς καμία μεταγραφή και φυσικά είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Έχουμε μάθει να πρωταγωνιστούμε και στόχος μας είναι και φέτος η 4άδα και όσο πιο ψηλά μπορούμε. Εύχομαι να γίνει ένα καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα και υγεία σε όλους. ΓΙΩΡΓΟΣ ΡΟΖΑΚΕΑΣ (ΑΚΑΔΗΜΟΣ) Είναι ασύλληπτο να έχω δίπλα μου έναν παίκτη τέτοιου βεληνεκούς που ήταν το πρότυπό μας ως παιδιά. Καλωσορίζω λοιπόν τον Παναγιώτη Γιαννάκη εκ μέρους του Ακάδημου. Θυμάμαι ένα περιστατικό όταν τον πρωτοσυνάντησα στο Μαρούσι, όπου ήταν προπονητής και είχαμε πάει με τον Πέτρο Νοέα, που είχε μεταγραφεί εκεί. Τον ρώτησε πόσα βιβλία έχει διαβάσει και ο 17χρονος τότε Πέτρος του είπε ότι μόλις είχε τελειώσει το 1ο. “Με ένα βιβλίο δεν πας πουθενά!” του απάντησε ο Γιαννάκης, τονίζοντας ότι το πιο σημαντικό είναι να ανοίξεις το πνεύμα σου κι έτσι θα προχωρήσεις και θα ολοκληρωθείς και μπασκετικά. Η φιλοσοφία μας στον Ακάδημο ήταν από ιδρύσεως του συλλόγου: ας προσέξουμε το άτομο και όχι τόσο την ομάδα. Τα παιδιά φεύγουν από το μπάσκετ στην Α’ Λυκείου επειδή οι οικογένειες επιλέγουν το Πανεπιστήμιο. Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι να δώσουμε βοήθεια στους καλύτερους που θέλουν να προχωρήσουν. Να προωθήσουμε το άτομο πιο ψηλά. Στηριζόμαστε πάντα μόνο σε παιδιά του συλλόγου Θέλω να ευχαριστήσω το Γιάννη Κουτραφούρη που καταφέρνει και λειτουργεί η Ένωσή μας με τον τρόπο που λειτουργεί –και το λέω αυτό έχοντας εικόνες και από άλλες Ενώσεις- ενώ ίσως κάποιοι να μην μπορούν να αντιληφθούν όλοι το επίπεδο που βρισκόμαστε. Πιο παλιά μπορούσα να καταλάβω αλλιώς τα πράγματα αυτή τη στιγμή νοιώθω ότι βρισκόμαστε σε μια περιοχή που μπορεί να βάλει τις βάσεις για να γίνει το άθλημα καλύτερο. Ο αθλητισμός είναι το μέσο να προσφέρει στο συνάνθωπο σε μια δύσκολη περίοδο. Ως σύλλογοι έχουμε τη δυνατότητα περισσότερο, παρά σαν άτομα, και αυτό πρέπει να το δούμε…ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΕΝΝΙΑΣ (ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΙΠΟΛΗΣ) Ο Γιαννάκης, μαζί με τον Γκάλη, αποτελούν το ονοματεπώνυμο του ελληνικού μπάσκετ και τον οδηγό στη δική μου πορεία. Αισθάνομαι ότι βρίσκομαι ανάμεσα σε φίλους. Ο Απόλλων Τρίπολης κέρδισε το πρώτο στοίχημα να είναι ανάμεσα στους κορυφαίους. Στην ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ αντιμετωπίζονται ερασιτεχνικές συνθήκες με επαγγελματικό τρόπο. Πρέπει να περιορίσουμε τη γκρίνια και να χαρούμε το παιχνίδι που αγαπάμε όλοι. Είμαι 4ο χρόνο στην ομάδα, ξεκινήσαμε από τη Γ’ Τοπική και αισθάνομαι ότι ζούμε κάτι καταπληκτικό στην πόλη, με τον Αρκαδικό στην Α1 και έχοντας την ευκαιρία να παίζουμε σε ένα καταπληκτικό γήπεδο. Τόσο σε εμάς όσο και στον ΣΔΥ Τρίπολης έχουν έρθει παιδιά που αλλιώς θα χάνονταν από τον Αρκαδικό, όπου δεν μπορούν να συνεχίσουν μετά από μια ηλικία. Αγωνιστικά δεν έχουμε κανένα στόχο για νίκες-ήττες. Θέλουμε να χαρούμε το παιχνίδι και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί. Θα είμαστε μια μικρή ομάδα ανάμεσα στους πρωταγωνιστές. Να γίνει ένα ωραίο πρωτάθλημα, με σεβασμό σε όλους, απ’ όλους. ΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ (ΓΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ) Ο ΓΣ Γαργαλιάνων είναι μια ιστορική ομάδα, με πλούσια προσφορά στην Τριφυλία. Η φιλοσοφία μας είναι να στηρίζεται η ομάδα σε παιδιά από την περιοχή και όχι, μιας χρήσης που θα ήταν και πιο εύκολο να δημιουργηθεί. Έχουμε κάνει ελάχιστες προσθήκες και ξέρουμε ότι το έργο μας θα είναι πολύ δύσκολο. Γίνεται πολύ καλή δουλειά στις ακαδημίες, όπου υπάρχουν πολλά παιδιά. Περιμένουμε να έρθουν ακόμα περισσότερα και το μεγαλύτερο που έχουν να αποκομίσουν είναι να έρθουν κοντά στην ομάδα και ν’ ασχοληθούν με το μπάσκετ. Καλή χρονιά, χωρίς τραυματισμούς και κερδισμένο να είναι το μπάσκετΠΩΛ ΝΩΝΤΑΣ (ΓΣ ΜΕΣΣΗΝΗΣ) Ό,τι και να πω για τον Γιαννάκη είναι λίγο… Μας τιμάει η παρουσία του. Η ανδρική ομάδα είναι η βιτρίνα για να προσελκύσουμε παιδιά στο χώρο του μπάσκετ, καθώς ο αθλητισμός είναι το τελευταίο κάστρο διαπαιδαγώγησης των παιδιών, αφού σχολείο και κοινωνία δεν υπάρχουν... Ο σκοπός μας είναι να βγάζουμε άξιους πολίτες. Για μένα είναι ένα χόμπι, και όσα έχω μάθει προσπαθώ να τα περάσω είτε σε ένα παιδί 8 ετών, είτε σε έναν συνομήλικό μου 40 ετών, ζητώντας να βγάλουν το 100% των δυνατοτήτων τους, ατομικά και μετά στο πλαίσιο του συνόλου. Να προσπαθήσουμε όλοι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, κυρίως για τα παιδιά. Ένα ανδρικό τμήμα έχει να κάνει κυρίως με τα οικονομικά και αν δεν υπάρχουν δεν μπορείς να πας πουθενά. Μακάρι να είχαμε χορηγούς που θα βοηθούσαν και θα έλεγαν “πήγαινε κι όσο φτάσεις”…ΦΩΤΗΣ ΤΣΟΠΕΛΑΣ (ΝΟ ΠΥΛΟΥ) Όλα ξεκινούν από τις ακαδημίες κι εκεί πρέπει να γίνεται όλη η δουλειά, ξεκινώντας από τη βασική τεχνική, την αντίληψη του σώματος, την ισορροπία, πειθαρχία, αυτοσυγκέντρωση… Πρώτα αθλητισμός και μετά τα υπόλοιπα. Στη Μεσσηνία στο ανδρικό παίζουν αθλητές 30-35 ετών και για τους έφηβους υπάρχει η καραμέλα ότι δεν προλαβαίνουν με το σχολείο. Μα όλη η προετοιμασία γίνεται το καλοκαίρι, δεν μπορούν μετά να αφιερώνουν τρεις ώρες την εβδομάδα. Γιατί να μην παίζουν στην Α’ κατηγορία 16 και 17 ετών; Ο ΝΟ Πύλου είναι ένα ιστορικό σωματείο, έχει προσφέρει, έχει βγάλει τον Πατρίκη και άλλους. Φέτος δεν έχουμε κάτι αξιόλογο, αλλά θα παλέψουμε για την παραμονή. ΘΟΔΩΡΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ΚΑΛΑΜΑΤΑ) Συγχαρητήρια στον κ. Κουτραφούρη για τη δουλειά που γίνεται στο αναπτυξιακό πρόγραμμα. Το παν είναι η υγεία, ψυχική, πνευματική και σωματική. Γκρινιάζουμε όλοι για το γήπεδο γιατί μας δημιουργεί τεράστια εμπόδια στις ομάδες μας να σταθούν στην εθνική κατηγορία, ενώ όλοι προσπαθούμε για το καλύτερο και διαθέτουμε εξαιρετικούς αθλητές, ικανούς προπονητές και παράγοντες. Η Καλαμάτα είναι νεοσύστατη, έχει μια νέα διοίκηση που θέλει να δώσει πράγματα και να κάνει ευκολότερη τη δική μου τη ζωή και των αθλητών μας. Θέλουμε να πρωταγωνιστήσουμε. Προσπαθήσαμε να πάρουμε έμπειρα παιδιά, με εικόνες από παραπάνω κατηγορίες, φοιτητές που μπορούν να βοηθήσουν. Συμφωνώ να καταμεριστούν τα έξοδα των διαιτητών. ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΡΗΣ (ΑΤΛΑΝΤΑΣ) (εκπροσώπησε Αντώνη Παυλή) Εύχομαι ένα καλό πρωτάθλημα, με υγεία σε όλους. Σκοπός της ομάδας μου είναι να περάσουμε με επιτυχία τη χρονιά που είναι χρονιά προσαρμογής. Έχουμε πολλούς νεαρούς παίκτες, μαζί με έμπειρους που θα βοηθήσουν να προσαρμοστούν. Θα είμαστε όμως ανταγωνιστικοί και θα παλεύουμε όλα τα παιχνίδια μέχρι το 40’. ΗΛΙΑΣ ΜΠΑΛΗΣ ΣΔΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Τούτη τη χρονιά έχουν μείνει μόνο όσοι αγαπούν το μπάσκετ και βάζουν χρήματα από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν. Στην ομάδα μας είναι τα τελευταία χρόνια είναι 3-4 άτομα που σηκώνουν όλο το βάρος. Είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία μας και θέλουμε να μείνουμε στο χώρο. Υπάρχουν πολλά οικονομικά προβλήματα και μαζί με την Ένωση πρέπει να βρεθούν τρόποι για τη μείωση των εξόδων. Έχουμε πολλά τμήματα και τα οδοιπορικά είναι δυσβάσταχτα. Η ομάδα μας έχει ένα κράμα μικρών παιδιών και παικτών που προέρχονται από τον Αρκαδικό. Στόχος μια ανταγωνιστική ομάδα και όσο ψηλά πάμε τόσο πιο χαρούμενοι θα είμαστε. ΗΛΙΑΣ ΣΤΑΚΙΑΣ (ΕΥΚΛΗΣ) Ο Ευκλής είναι για πρώτη φορά στην Α’ κατηγορία και θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευθούμε την ευκαιρία. Θέλουμε να είμαστε όσο πιο ανταγωνιστικοί και καλοί γίνεται. Πριν από 3 μήνες δημιουργήσαμε και ακαδημία, ακολουθώντας ένα πλάνο σε συνεργασία με τη διοίκηση και κάθε μέρα προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι. Η ανδρική ομάδα έχει ενισχυθεί με παίκτες από διάφορα σωματεία και προσπαθούμε να βρούμε τη χημεία μεταξύ μας. Θέλουμε να είμαστε ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης και στα εύκολα και στα δύσκολα. Να είμαστε ενωμένοι. Στόχος μας είναι η παραμονή. Εύχομαι ένα καλό, ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που θα χαρεί ο κόσμος στο γήπεδο και να έρθουν περισσότερα μικρά παιδιά στο άθλημα. - 

***  Από τύχη δεν τραυματίστηκε κάποιος απόψε στην Τέντα

  Στην χθεσινή συνέντευξη των προπονητών μπάσκετ της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ τέθηκε εμφατικά και από πολλές πλευρές το θέμα των γηπεδικών υποδομών της Καλαμάτας. Μια συζήτηση όχι προφητική φυσικά, αφού το πρόβλημα είναι παλιό και οξύ και ήταν θέμα χρόνου το επόμενο κωμικοτραγικό συμβάν. Και συνέβη πριν περάσει 24ωρο, καθώς σήμερα το απόγευμα, κατά τη διάρκεια της προπόνησης του Ακάδημου, έσπασε το στεφάνι στη δυτική μπασκέτα της Τέντας! Το ευτύχημα είναι ότι δεν προκλήθηκε κάποιος τραυματισμός -φανταστείτε να ήταν από κάτω κάποιο παιδί…. Δεν ξέρω όμως αν είναι πολύ μικρότερης σημασίας το πλήγμα στο (μη) έργο της δημοτικής Αρχής περί τα αθλητικά και κυρίως στην εικόνα μιας σύγχρονης πόλης που διεκδικεί τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης. Μιας πόλης όπου ο αθλητισμός είναι στην καθημερινότητα των περισσότερων ανθρώπων, μικρών και μεγάλων, με αμέτρητους συλλόγους που καλλιεργούν σχεδόν όλα τα αθλήματα, που έχει αναδείξει κορυφαίους αθλητές, με δράσεις και διοργανώσεις που συχνά-πυκνά ξεπερνούν όχι μόνο τα σύνορα της Μεσσηνίας, αλλά αποτελούν σημείο αναφοράς παγκοσμίως. Ε, σε αυτόν τον αθλητικό κόσμο, εν έτει 2015 δεν αξίζει να πέφτουν μπασκέτες κατακέφαλα… Χ.Ε. -
 
Ντεμπούτο Σκίμπε με ήττα της Εθνικής στο Λουξεμβούργο
*** ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ -ΕΛΛΑΔΑ  1-0 , (0-0) .-^   (Φιλικό) { 91΄ ο Γιοακιμ }
Κίτρινες: Σάμαρης
 ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ: Ζουμπέρ, Σανό, Φίλιπς (67΄ Παγιάλ), Γκέρσον (76΄ Τιλ), Μάρτινς (63΄ Ντα Μότα), Μπενσί (90΄+2 Σνελ), Γιοακίμ, Μαλζέ, Ντελγκάντο, Μουτς (84΄ Χολτέρ), Γιανς
 ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Βύντρα, Σιόβας (78΄ Μόρας), Παπαδόπουλος, Τζαβέλλας, Ταχτσίδης, Σάμαρης, Πέλκας (46΄ Τζιόλης), Χολέμπας (69΄ Αραβίδης), Καρέλης, Μήτρογλου

Μεγάλο διπλό του Ολυμπιακού στην Τουρκία στην παράταση
*** ΕΦΕΣ ΠΙΛΣΕΝ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  76-76 (κ.α), 87-91 (π.). -^
Τα δεκάλεπτα: 13-30, 30-36, 54-54, 76-76 (κ.α), 87-91 (π.).
Εφές: Τάιους 2, Μπαλμπάι, Μπράουν 9, Οσμάν 2, Μπατούκ 3, Σάριτς 11, Κορκμλαζ 2, Γκρέιντζερ 26, Ερτέλ 12, Ντιμπλερ 9, Ντάνστον 7, Ντουβερίεγλου 4.
Ολυμπιακός: Γιανγ 2, Χάντερ 15, Παπαπέτρου 11, Σπανούλης 6, Στρόμπερι 9, Πρίντεζης 17, Αγραβάνης 5, Μάντζαρης, Χάκετ 11, Λοτζέσκι 11, Αθηναίου 4.

Livescore: ΠΑΟ - Ζαλγκίρις (44-25 20'), μονόδρομος η νίκη
*** ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)   91-56 , (44-25).-^
Τα  δεκάλεπτα  : 27-13 , (44-25) , 70-41 , 91-56 .-
ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ρόκα (Πορτογαλία), Μπούλτο (Ισπανία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς): Πάβλοβιτς 6 (2), Χαραλαμπόπουλος 2, Γιάνκοβιτς 12 (2), Ραντούλιτσα 18, Φελντέιν 15 (5), Διαμαντίδης 6 (1), Γκιστ 8, Καλάθης 11 (1), Λούντζης 2, Κούζμιτς 11.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ (Γκιντάρας Κραπίκας): Βένε 6, Λεκαβίτσιους 5 (1), Πότσιους, Καλνιέτις, Σεϊμπούτις, Μότουμ 10 (1), Γιανκούνας 4, Βουγιούκας 15, Βέγκβαγκαρς 1, Χάνλαν 7 (1), Ουλανόβας 4 (1).
Πρόγραμμα, αποτελέσματα, βαθμολογίες:
1ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου  2015
 Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 79-90 .- ^
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015
 Στρασμπούρ (Γαλλία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Κίμκι (Ρωσία)  88-83 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Φενερμπαχτσέ     4-1 9
Κίμκι     3-2   8
Ερυθρός Αστέρας 2-3 7
Μπάγερν Μονάχου 2-3 7
Ρεάλ Μαδρίτης 2-3   7
Στρασμπούρ      2-3  7

2ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
 Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 87-91 (πρτ.) .-^
Λιμόζ (Γαλλία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία) 74-65  .- ^
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου  2015
 Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)  76-67 .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-18, 31-37, 54-50, 76-67 .-
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Ολυμπιακός 4-1 9
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ     3-2   8
Λαμποράλ Κούτσα 3-2   8
Αναντολού Εφές 2-3 7
Λιμόζ  2-3 7
Αρμάνι Μιλάνο 1-4 6

3ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015
 Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Λοκομοτίβ Κουμπάν (Ρωσία) 72-68 .- ^
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου  2015
 Καρσίγιακα (Τουρκία)-Ζιέλονα Γκόρα (Πολωνία)  77-66.- ^
δεκάλεπτα: 21-16, 36-28, 57-41, 77-66
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)  91-56  .- ^
Εντυπωσιακός Παναθηναϊκός συνέτριψε τη Ζαλγκίρις Κάουνας
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Μπαρτσελόνα 4-1 9
Λοκομοτίβ Κουμπάν 4-1 9
Παναθηναϊκός            2-3   7
Ζαλγκίρις Κάουνας  2-3   7
Καρσίγιακα              2-3   7
Ζιέλονα Γκόρα 1-4   6

4ος ΟΜΙΛΟΣ
 Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου  2015
 Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 73-84 .- ^
Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου 2015
 ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μάλαγα (Ισπανία)  78-86  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 20-17, 43-42, 65-61, 78-86
Σάσαρι (Ιταλία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)  73-90 .- ^
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
 Ν-Η Β.
Μάλαγα        5-0  10
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 4-1   9
Νταρουσάφακα 2-3 7
Μπάμπεργκ    3-2   8
Μακάμπι Τελ Αβίβ 1-4 6
Σάσαρι    0-5   5

***  Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής στην Α1 ανδρών στο μπάσκετ έχει ως εξής:Σάββατο, 14/11/2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
ΠΑΟΚ 17:00 ΠΑΟΚ-Κολοσσός Ρόδου
Κορομηλάς, Μητσόπουλος, Μαγκλογιάννης
Λαυρίου 17:00 Λαύριο-Ρέθυμνο
Παπαπέτρου, Σώμος, Ανδρικόπουλος
Ήλιδας 17:00 Κόροιβος Αμαλιάδα-Άρης
Καρακατσούνης, Τζαφλέρης, Πουρσανίδης Κ.
Καλαμίτσας 17:00 Καβάλα-Κηφισιά
Χριστοδούλου, Ψαριανός, Δεσλής
ΟΑΚΑ 19:00 ΑΕΚ-Απόλλων Πατρών
Πουρσανίδης Γ., Σταματόπουλος, Συμεωνίδης
Κυριακή, 15/11/2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Τρικάλων 17:00 Τρίκαλα-Ολυμπιακός
Πηλοΐδης, Τσούνας, Καραβίτης
Δευτέρα, 16/11/2015
ΓΗΠΕΔΟ ΩΡΑ ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ
Τρίπολης 19:00 Αρκαδικός-Παναθηναϊκός
Γκόντας, Διαμαντής, Κατραχούρας. 
 .
~ ***Υγεία ...και ..Γυναίκα ...Καρκίνος Μαστού ..οσα πρέπει να ξέρουμε 22/12/2010 .
Υγεία για όλους Μάρτιος 5/3/2011
  • ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας 04 Νοεμβρίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας 11 Σεπτεμβρίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015
  • Υγεία γιά όλους μας -Θέματα Υγείας Τετάρτη 10 Απριλίου 2013
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Κυριακή 07 Ιουνίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 22 Μαϊου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Παρασκευή 29 Μαϊου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 04 Μαϊου 2015
  • ΎΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 14 Μαϊου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015
  • ΎΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 18 Ιουλίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Σάββατο 20 Ιουνίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 05 Αυγούστου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τετάρτη 27 Μαϊου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 09 Ιουνίου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας Τρίτη 26 Μαϊου 2015
  • ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ Παρασκευή 15 Μαϊου 2015
  • Υγεία για όλους Φεβρουάριος

  • ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2015  :                  ~ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  21 Οκτωβρίου  2015  :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/10/21-2015.html .-                                                                                                                                                                                                                                
    ~ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Παρασκευή  23  Οκτωβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/23-2015.html .-       
    ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας  Δευτέρα  26 Οκτωβρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/10/26-2015.html .-                      
    ~  Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  27  Οκτωβρίου  2015 : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/10/arfara-news-27-2015.html .-    
    ~ ΕΛΛΑΔΑ  ΠΑΝΤΟΥ  Όμορφες διαδρομές στις Ελληνικές ομορφιές Οκτώβρης  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/10/2015.html .-
    ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  30  Οκτωβρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/10/30-2015.html .- 
    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2015             
    ~Αθλητικό Σαββατοκύριακο  31/10  και 1, 2 Νοεμβρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/20
    15/10/3110-1-2-2015.html .-
    ~  Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA   NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  01  Νοεμβρίου  2015 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-01-2015.html .- 
    ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr /  .-  
      ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS  Τρίτη  03  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-03-2015.html .- 
     ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  Τετάρτη  04  Νοεμβρίου  2015 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-04-2015.html .-     
    ~ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   04  Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/04-2015.html .-  
    ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Νοεμβρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-05-2015.html .-  
    ~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  06  Νοεμβρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-06-2015.html .-    
    ~ Αρχαία  Ελλάδα -Έρευνα  και  Επιστήμη Παρασκευή 06Νοεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/11/06-2015.html .- 
    ~Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  07  Νοεμβρίου  2015  :  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-07-2015.html .- 
    ~Αθλητικό  Σαββατοκύριακο   07  και  08  Νοεμβρίου  2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/11/07-08-2015.html .- 
    ~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Κυριακή  08  Νοεμβρίου  2015   : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-08-2015.html .- 
      ~ΥΓΕΙΑ γιά ΟΛΟΥΣ  μας Κυριακή  08 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/08-2015.html .-                         
    ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  09  Νοεμβρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-09-2015.html .- 
    ~ΕΠΙΣΤΗΜΗ  ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ  Μεγάλες Γέφυρες  Δευτέρα  09 Νοεμβρίου 2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/09-2015.html .-
    ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 22 ,  23  και  24  Αυγούστου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/08/22-23-24-2015.html .-
    ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 5 και  6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2015   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/09/5-6-2015.html .- 
    ~ Αθλητικό Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου 2015: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/10/10-11-2015.html .- 
    ~ ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  Τετάρτη  11  Νοεμβρίου  2015 :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/11/11-2015.html  .-                     
     Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  12  Νοεμβρίου  2015  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-12-2015.html .-                     
    ~35.- ~ΥΓΕΙΑ  γιά ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  13 Νοεμβρίου  2015 : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/11/13-2015.html .-
     Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  13  Νοεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/11/arfara-news-13-2015.html  .- 
    ~

    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~**
      Συνεργάτης σε (10) Ιστολόγια Αναρτήσεων:  
    1. STAMOS
    -ARFARA -GREECE
    ,
    2.
    Arfara-Messinias-
    asteras-arfaron
    ,
    3.
    Stamos
    Arfara Messinias Greece
    ,
    4.
    ARFARA - KALAMATAS ,
    5.
    ASTERAS ARFARON
    2011
    ,
    6.
    Arfara-Messinias 2 ,
    7.
    stamos-dynami ,
    8.
    Arfara-Messinias ,
    9.
    Arfara-Messinias 1 -
    FOTOS
    ,
    10.
    vlasios ,11. ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,12. http://arfara-messinias-stamos-2010  , ~13. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,14. http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , 15. http:// arfara-messinias-news.blogspot.com , https://www.facebook.com/panathinaikokoinima , ^ STAMOS -ARFARA -GREECE ,^  stamos-dynami  ,^ Arfara-Messinias  ,^, Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,http://dimmetop.arfara.blogspot.com  , Arfara-Messinias 2  , 
        http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4620 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
    https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 565 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
    https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.436   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
    *** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   527 .-       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
    @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
    ~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  483. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
    ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
    *** http://www.twitter.com/stamos01/  ,

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου