ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 15 Μαΐου 2013

Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 :
 

***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :






*** Χαροπαλεύει 11χρονος από μαχαιριές στον θώρακα :
 Σε απίστευτο εφιάλτη μετατράπηκαν, τα ξημερώματα, οι διακοπές για ένα 11χρονο παιδί και την οικογένειά του, που καταλύουν σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ανισσαρά Χερσονήσου.
Ο μικρός φαίνεται πως διέφυγε της προσοχής των γονιών του, που περίπου στις 21.00 το βράδυ διαπίστωσαν την απουσία του κι άρχισαν να τον ψάχνουν. Επί τρεις ώρες δεν κατάφεραν να βρουν σημάδι του κι έτσι, στις 12.00 κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Χερσονήσου, δηλώνοντας την εξαφάνισή του παιδιού. Αμέσως υπήρξε μια μεγάλη κινητοποίηση και τελικά το παιδί, βρέθηκε περίπου στις 02.30 τα ξημερώματα, σε χώρο με μπάζα έναντι του ξενοδοχείου, με πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι (πληροφορίες κάνουν λόγο για 11 μαχαιριές), κυρίως στην πλάτη.
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έσπευσε και παρέλαβε το παιδί, το οποίο μετέφερε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο.
Η κρίσιμη κατάσταση του 11χρονου καθιστά αναγκαία τη διακομιδή του στην Αθήνα, η οποία προετοιμάζεται αυτή την ώρα. Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ αναμένει να παραλάβει το παιδί, ενώ στις 08.40 αναμένεται να αφιχθεί το αεροσκάφος, τύπου C-130 που θα μεταφέρει το 11χρονο.
Όσο για το δράστη, όταν το παιδί βρέθηκε από την αστυνομία είχε τις αισθήσεις του. Είπε ότι δέχτηκε τις μαχαιριές από τον 20χρονο Ολλανδό ανιματέρ του ξενοδοχείου επειδή ο μικρός ... του είχε πάρει μία τσάντα που είχε τα «σύνεργα» για τα νούμερά του... Ο άνδρας εντοπίστηκε να κινείται περίεργα έξω από το ξενοδοχείο, μετά την καταγγελία και κατά τη διάρκεια των ερευνών από την αστυνομία για τον εντοπισμό του παιδιού. Ο 20χρονος ανιματέρ κρατείται. Πηγή: cretalive.gr

*** Εξαγωγή 11 τόνων ελαιολάδου στην Αυστραλία από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων! :
  Του Ηλία Γιαννόπουλου
 Έντεκα τόνοι ελαιολάδου φορτώθηκαν χθες το πρωί σε κοντέινερ για την Αυστραλία από το δραστήριο Αγροτικό Συνεταιρισμό Γαργαλιάνων. Πρόκειται για εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, σε πεντόλιτρα, με την επωνυμία «Πιθάρι», το οποίο φιλοδοξεί να κερδίσει την αγορά της Μελβούρνης, αλλά και ολόκληρης της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας. Κι αυτό, γιατί ο Γαργαλιανιώτης Κώστας Ανδρώνης, με συνεργάτες του, που δραστηριοποιείται επιχειρηματικά στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, διαθέτει δύο χιλιάδες σημεία πώλησης δικών του προϊόντων και δίκτυο έτοιμο για την προώθηση του ελαιολάδου από τους Γαργαλιάνους!
Αυτή, μάλιστα, είναι η δεύτερη μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα μέσα σε λίγες εβδομάδες, καθώς είχε προηγηθεί κοντέινερ που φορτώθηκε για την Κίνα.
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Γαργαλιάνων, με τους ανθρώπους του που αγαπάνε το λάδι και την περιοχή και πασχίζουν για την προβολή και προώθησή του, προσέχοντας πάντα να έχουν άριστη ποιότητα, γνωρίζουν πως μόνο με την ποιότητα, την τυποποίηση και την εξαγωγή μπορούν να ενισχύσουν το προϊόν τους και να έχει αποτέλεσμα ο μόχθος τους. Γι' αυτό προσπαθούν να κάνουν ανοίγματα σε αγορές με βήματα σταθερά, σημαντικά και μεθοδικά!
Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Τάσος Προσηλιακός, σημείωσε: «Συνεχίζουμε το πρόγραμμα εξαγωγών του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γαργαλιάνων. Μετά το άνοιγμα στην Κίνα, ανοίγουμε έναν καινούργιο δρόμο, αυτή τη φορά στην Αυστραλία, στη Μελβούρνη. Ένας επιτυχημένος συμπατριώτης μας, επιχειρηματίας, ο Κώστας ο Ανδρώνης, ξεκινάει μια καινούργια δουλειά εμπορίας και προώθησης ελαιολάδου. Να ευχαριστήσουμε πολύ τον Νίκο τον Ανδρώνη, που είναι ξαδερφός του, ο οποίος βοήθησε τα μέγιστα για να ανοίξει αυτή η καινούργια δουλειά, η οποία πιστεύω ότι έχει μέλλον, είναι μεγάλη και θα έχουμε σίγουρα συνέχεια.
Παρότι χωρίς ΠΟΠ Καλαμάτας και τα συναφή, προσπαθούμε κι ανοίγουμε συνέχεια νέους δρόμους. Δυστυχώς, το ΠΟΠ το ’χουν κάποιοι για δικό τους όφελος, δύο - τρεις μεγαλοεπιχειρηματίες της Καλαμάτας. Από εκεί και μετά, έχοντας, πλέον, συμβόλαια υπογεγραμμένα και συμφωνίες, από τώρα μέχρι την εποχή της ελαιοσυγκομιδής θα χρειαστούμε γύρω στους 300 τόνους λάδι τυποποιημένο». Ακόμη ο πρόεδρος ανέφερε πως σε συμβούλιο το προηγούμενο βράδυ «για τους παραγωγούς αποφασίσαμε να έχουν μία εγγυημένη τιμή 2.75 συν ό,τι προκύψει εκκαθάριση στο τέλος της περιόδου».
Στο κοντέινερ φορτώθηκαν 2.500 πεντόλιτρα και 200 μπουκάλια του μισού λίτρου για δείγμα. Σημειώνουμε πως, σύμφωνα με τους υπολογισμούς των ανθρώπων του Συνεταιρισμού, φέτος, συνολικά, θα τυποποιηθούν περί τους 500 τόνους ελαιολάδου, ενώ τις προηγούμενες χρονιές τυποποιούσε γύρω στους 100 με 150 τόνους, μόνο για την Ελλάδα, με τον πρόεδρο να τονίζει ότι «αυτό θέλουμε, να έχει αξιοπρέπεια ο παραγωγός, να  ’χει τιμές (σ.σ. το λάδι) αξιοπρεπείς, να ’χουμε προϊόν με τιμή».
Και πρόσθεσε: «Η τυποποίηση είναι η μόνη ελπίδα που έχουμε».
Με τη σειρά του ο εξάδελφος του επιχειρηματία στην Αυστραλία Κώστα Ανδρώνη, που θα προωθήσει το λάδι, Νίκος Ανδρώνης, είπε: «Οι άνθρωποι εκείνοι, ο ξαδερφός μου και ένας συνεργάτης του, οι οποίοι ασχολούνται με το λάδι, είναι χαρακτήρες όπως είμαστε κι εμείς. Παίρνοντας το μπουκάλι ή το πεντόλιτρο, έτσι θα πάει στον καταναλωτή, είτε είναι εστιάτορας είτε είναι οικογένεια.
[…] «Η αγορά της Αυστραλίας είναι τεράστια. Εγώ, νομίζω ότι σε ένα χρόνο οι άνθρωποι που ασχολούνται θα έχουν πάνω από 200% αύξηση πωλήσεων».
Για το ενδιαφέρον εξαγωγής στην Αυστραλία, σημείωσε: «Ερχόμενος ο ξαδερφός μου εδώ πέρα, βλέποντας εγώ την κατάσταση που επικρατεί με την εμπορία του λαδιού, συζητώντας με όλους τους προέδρους και κυρίως εδώ με του Συνεταιρισμού, είδα ότι μπορεί να αναπτύξουμε το λάδι στην περιοχή της Αυστραλία και κυρίως της Μελβούρνης. Όμως, θα έχουμε σε όλη τη Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αποκλειστικότητα του λαδιού αυτού! Οπότε νομίζω ότι σε μια διάρκεια πάνω από ένα χρόνο θα έχουμε εδραιώσει μια πολύ καλή αγορά, με σταθερή και με ανοδική πορεία».

***  Ήρθαν οι πρώτοι αστροναύτες στην Καλαμάτα ;  :
   Πρόβα για το διαστημικό κέντρο κάνει η πόλη μας, αφού από το πρωί κυκλοφορεί σε αρκετά σημεία (ΑΕΙ- ΤΕΙ και πλατεία) ένας αστροναύτης.
Για να σας λύσουμε την απορία ο αστροναύτης βρέθηκε στην πόλη μας για να προωθήσει γνωστό αποσμητικό.  

*** Παν. Νίκας: Διαχρονική η εναντίωση των Ελλήνων στο φασισμό και το ναζισμό  :
 ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ 72ΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ
 Εκδήλωση μνήμης  για τη Μάχη της Καλαμάτας
 Παν. Νίκας: Διαχρονική η εναντίωση των Ελλήνων στο φασισμό και το ναζισμό
 Χωρίς τη λαμπρότητα προηγούμενων χρόνων, αφού φέτος απουσίαζαν εκπρόσωποι του Προέδρου της Δημοκρατίας και των Πρεσβειών της Αγγλίας, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας και της Κύπρου, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η εκδήλωση μνήμης με την ευκαιρία της 72ης επετείου της Μάχης της Καλαμάτας (28 Απριλίου 1941).
Ο Δήμος Καλαμάτας και η Αδελφότητα Απομάχων των Ελληνικών Εκστρατειών 1940-1945 απέτισαν φόρο τιμής προς όσους πολέμησαν και τους πεσόντες, Έλληνες, Βρετανούς, Νεοζηλανδούς, Αυστραλούς, Γιουγκοσλάβους και Κύπριους, οι οποίοι αντιμετώπισαν τις επελαύνουσες δυνάμεις του Άξονα, με επίκεντρο των συγκρούσεων το λιμάνι. Παρόντες ήσαν και δύο εκ των Απομάχων που πολέμησαν το 1941 στην Καλαμάτα, ο Frank Gill και ο Jock Watt.
Εκ μέρους της Αδελφότητας μίλησαν η Janet Buttery και ο Frank Gill, ενώ η εκδήλωση περιλάμβανε – μεταξύ άλλων - προσευχή, απαγγελία ποιήματος, κατάθεση στεφάνων και τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Ο Frank Gill, πρόεδρος της Αδελφότητας των Απομάχων των Ελληνικών Εκστρατειών 1940-1945, εξέφρασε ευχαριστίες προς το Δήμο για την άρτια διοργάνωση της τελετής μνήμης και τιμής, επί διάστημα μεγαλύτερο της εικοσαετίας.
Η Αδελφότητα, φέτος, διά χειρών της Janet Buttery, γραμματέως της Οργάνωσης, κόρης του ιδρυτικού μέλους Edwin Horlington, επέδωσε βράβευση προς τον Νίκο Ι. Ζερβή, για τη συμβολή του στην προετοιμασία και διενέργεια της τελετής.
Χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της Αδελφότητας Απομάχων των Ελληνικών Εκστρατειών (1940-1945), Frank Gill και ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Νίκας απέτισε φόρο τιμής προς όσους, Έλληνες και συμμάχους, έλαβαν μέρος στη Μάχη της Καλαμάτας και στους πεσόντες σε αυτήν, ενώ υπογράμμισε τη μεγάλη συμβολή της Ελλάδος στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, παρά το μικρό της μέγεθος.
Τόνισε ακόμη πως οι Έλληνες ανέκαθεν βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή των αγώνων για την ελευθερία, ενώ επισήμανε τη διαχρονική εναντίωσή τους στο ναζισμό και το φασισμό.
Επιπρόσθετα, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της πόλης προς τους απομάχους και γενικά τους συμμάχους για τον αγώνα τους κατά του φασισμού και ναζισμού. Είπε δε ότι δεν πρέπει να επιτραπεί οι ιδέες του φασισμού και ναζισμού να εξαπλωθούν ξανά.
Στεφάνια κατέθεσαν ο δήμαρχος, ο αντιπεριφερειάρχης Παν. Αλευράς, εκπρόσωπος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, ο Frank Gill στη μνήμη των πεσόντων και των θανόντων μελών της Αδελφότητας, ο Noah Scott εκ μέρους των αιχμαλώτων πολέμου, ο Mark Buttery εκ μέρους της Αδελφότητας των Απομάχων της Ελληνικής Εκστρατείας 1940-1945 και ο κ. Alan Stevenson εκ μέρους της βρετανικής παροικίας.   Α.Π.

*** Με συντριπτική πλειοψηφία τάχθηκε υπέρ της απεργίας η ΕΛΜΕ Μεσσηνίας  :
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου 
 Υπέρ του πλαισίου των κινητοποιήσεων που εξήγγειλε η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης, τάχθηκε αργά χθες το βράδυ, με συντριπτική πλειοψηφία η έκτακτη Γενική Συνέλευση της Α΄ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας, που συγκλήθηκε σε αίθουσα του 3ου Λυκείου Καλαμάτας.
Την πρόταση της ΟΛΜΕ ανακοίνωσε στους συναδέλφους του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Βασ. Γεωργιόπουλος και προβλέπει 24ωρη απεργία μεθαύριο Παρασκευή 17 Μαΐου και πενθήμερη απεργία από τις 20 Μαΐου. Στην  ψηφοφορία που διενεργήθηκε, έλαβε 139 ψήφους υπέρ, έναντι 26 κατά και 22 λευκών, ενώ η πρόταση που έθεσε το ΠΑΜΕ για 48ωρη απεργία αύριο και μεθαύριο, έλαβε μόλις 18 ψήφους.
Η διαδικασία διήρκεσε περί τις δύο ώρες και από τις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών προέκυπτε ότι συμφωνούσαν σε πολύ μεγάλο βαθμό με την πρόταση της Ομοσπονδίας τους.
Ένας από τους εκπαιδευτικούς πρότεινε και τη συγκρότηση κόμματος των εκπαιδευτικών, ζητώντας από τους συναδέλφους του να παραμερίσουν τα κόμματα, αφού, όπως είπε, η Παιδεία είναι εθνικό θέμα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί.
Οι περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν, εξέφρασαν την άποψη ότι μέσω της απεργίας θα εκφραστεί αντίσταση στις ενέργειες της κυβέρνησης να τους επιτάξει. Κάποιοι είπαν χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να σκύβουμε άλλο το κεφάλι , άλλοι ζήτησαν να περιφρουρηθεί η απεργία και να διοργανώνονται καθημερινά συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στην επίταξη, ενώ, σημείωσαν πως η εφαρμογή της απόφασης της κυβέρνησης για την αύξηση του ωραρίου, συνεπάγεται μείον 10.000 προσλήψεις αναπληρωτών και 5.000 μετακινήσεις με υποχρεωτική μετάθεση.
Άλλος μίλησε για τη διάλυση του δημόσιου σχολείου, που επιχειρείται τα τελευταία χρόνια, άλλος τάχθηκαν υπέρ μιας απεργίας διαρκείας, μία εκπαιδευτικός μίλησε για χουντικό καθεστώς στο οποίο θα αντισταθεί για λόγους αντιπαράθεσης, μια άλλη ανέφερε πως ό,τι έφερε τον κόσμο στη συνέλευση ήταν ο αυταρχισμός και ο φασισμός της κυβέρνησης, ζητώντας να καταδικαστεί, ενώ διατυπώθηκαν και βολές κατά της ΟΛΜΕ πως ήταν απροετοίμαστη για τις εξελίξεις και πως «κοιμόταν». Η ίδια, είπε επίσης ότι η ΟΛΜΕ γνώριζε πως το παιχνίδι ήταν στημένο και η ΟΛΜΕ δεν έκανε κάτι, ενώ υπογράμμισε ότι ο κλάδος έχασε.
Την απόφαση της έκτακτης Γενικής Συνέλευσης, θα μεταφέρει σήμερα στους συναδέλφους του προέδρους των ΕΛΜΕ όλης της χώρας ο κ. Γεωργιόπουλος, αφού έχει προγραμματιστεί μεταξύ τους συνάντηση στην Αθήνα.

*** «Ευνοϊκές αλλαγές» στο διάταγμα για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών :
 Ευνοϊκές είναι, σύμφωνα με δικαστικούς κύκλους, οι αλλαγές που έγιναν από τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που επανακατατέθηκε την Τρίτη για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία στο Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας με έγγραφό του ανακάλεσε προσωρινά από το ΣτΕ το επίμαχο σχέδιο διατάγματος για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών και την Τρίτη το κατέθεσε εκ νέου με ορισμένες τροποποιήσεις.
Σύμφωνα με το νέο σχέδιο διατάγματος, οι εκπαιδευτικοί που έχουν συμπληρώσει 12 χρόνια προϋπηρεσία δεν θίγονται κατά κανόνα, ενώ το ποσοστό του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου που απαιτείται για το χαρακτηρισμό των εκπαιδευτικών ως υπεράριθμων μειώθηκε από το 75% στο 60%.
Παράλληλα, στο άρθρο 5 του επίμαχου διατάγματος που αφορά «την κατάταξη στους πίνακες υποχρεωτικών μεταθέσεων πανελλαδικής εμβέλειας και τη διαδικασία μετάθεσης», έγινε και δεύτερη αλλαγή.
Αναλυτικότερα, στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 5, προστέθηκε ότι «οι εκπαιδευτικοί που μετατίθενται με αυτή τη διαδικασία εξαιρούνται από τη διαδικασία των υποχρεωτικών μεταθέσεων για τα επόμενα πέντε έτη».
Συγκεκριμένα, η παράγραφος 3 του άρθρου 5 αναδιατυπώθηκε και έχει ως εξής: «Εάν οι εκπαιδευτικοί που επιθυμούν τη μετάθεσή τους στην ίδια θέση ισοβαθμούν, προηγείται ο εκπαιδευτικός που επιθυμεί τη μετάθεση, κατά σειρά προτεραιότητας, για συνυπηρέτηση συζύγων και για λόγους εντοπιότητας. Στις κενές θέσεις όπου κανείς εκπαιδευτικός δεν επιθυμεί να μετατεθεί, μετατίθενται οι εξολοκλήρου υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί της γεωγραφικά και συγκοινωνιακά πλησιέστερης περιοχής μετάθεσης και μεταξύ αυτών που ανήκουν σε περιοχές ίσης απόστασης από την περιοχή που βρίσκονται οι κενές θέσεις προτάσσονται όσοι βρίσκονται σε χαμηλότερη θέση στον οικείο πίνακα υποχρεωτικής μετάθεσης πανελλαδικής εμβέλειας».
  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Έκθεση ανθρωπιάς ξεκινά στο Luna Lounge :
  Αύριο το βράδυ στις 8.00 θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με τίτλο «Ίσως κάποτε να υπήρχε ζωή» του Κώστα Κορομηλά, στο χώρο του Luna Lounge.   Όπως μας ενημέρωσε ο επαγγελματίας φωτογράφος Κώστας Κορομηλάς, οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες από το χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης θα πωλούνται σε προσιτές τιμές και τα έσοδα θα διατεθούν στον αγώνα που κάνει ο Γιώργος Λαζαρίδης να συμμετάσχει στην Παραολυμπιάδα του Ρίο.    Από την πλευρά του, ο Γιώργος Λαζαρίδης ευχαρίστησε τον Κώστα Κορομηλά και το Luna Lounge για αυτή την πρωτοβουλία, ενώ υποσχέθηκε να κάνει τα πάντα για να βρεθεί το 2016 στην Παραολυμπιάδα.  Τέλος, από το Luna Lounge μίλησε ο συνιδιοκτήτης Γιάννης Γκαϊκατζής, εκφράζοντας τη χαρά του που φιλοξενούν μια τέτοια έκθεση, η οποία και θα διαρκέσει μέχρι τις 22 Μαΐου.  Π.Μπ. 
 
*** Ο Γ.Κ. από την Καλαμάτα έχει την μεγαλύτερη συλλογή στον κόσμο από φωτογραφίες προφίλ στο facebook :
 Ο Γ.Κ.  από την Καλαμάτα έχει την μεγαλύτερη συλλογή από φωτογραφίες προφίλ στο fb σύμφωνα με δημοσίευμα του fbfunster. Επίσης είναι από τους Έλληνες που έχει κάνει τις περισσότερες σχέσεις εξ” αποστάσεως με μια συχνότητα 23- 28 την ημέρα…Σύμφωνα με το fbfunster βρίσκεται σε μια απο τις πρώτες θέσεις παγκοσμίως σε ανταποκρίσεις αιτημάτων φιλίας. Ο ίδιος δηλώνει πως είναι ευτυχισμένος με τις σχέσεις του και ικανοποιείται με αυτές ελπίζοντας σε μια πρωτιά. Ο M. Sterling δήλωσε σε άρθρο του για τις κοινωνικές σχέσεις στο fb οτι το προφίλ του φτάνει σε απήχηση το 78%, ποσοστό πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του fb.
Η συλλογή του περιλαμβάνει συνολικλα 832 gb απο φωτογραφίες και βίντεο του facebook.
Σε συνέντευξη του στο "ιατρική για όλους" δήλωσε οτι η τεστοστερόνη του φτάνει στο 3,89. Φυσικά η ολη δραστηριότητα του δεν θα μπορούσε να αφήσει απαθείς ηθικές ομάδες του fb που κατακρίνουν την δραστηριότητα αυτή. «Πολλές από αυτές τις σχέσεις δε ξέρουμε αν είναι με ανήλικες» δηλώνει ο εκπρόσωπος Jesam Chris Koudon του group «Not to pictures».
Πηγή : mytalk.gr

***Οι δύο Ελλάδες                      
του  Δημήτρη Γιατράκου
 Το μικρόβιο του αθλητισμού, και δη του ποδοσφαίρου, το κουβαλάμε παιδιόθεν οι άνδρες. Οι παλιότεροι, μάλιστα, που γνωρίσαμε τις αλάνες, έχουμε φάει ξύλο, χώμα, έχουμε σπάσει πόδια, μύτες, κεφάλια, έχουμε παίξει κλωτσομπουνίδια και μέσα από όλα αυτά αγαπήσαμε με πάθος το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια, με τον Γκάλη και τον Γιαννάκη, μπήκε στους μη μυημένους και το μικρόβιο του μπάσκετ, λόγω Άρη, αλλά και εθνικής ομάδας που νίκησε τη ρωσική αρκούδα και πήρε το πανευρωπαϊκό. Οι τελευταίες γενιές έζησαν και ζουν μεγάλες ημέρες του ελληνικού αθλητισμού: από την κατάκτηση του πανευρωπαϊκού στο ποδόσφαιρο το 2004 μέχρι προχθές τη νίκη του Ολυμπιακού επί της Ρεάλ στον τελικό της Ευρωλίγκα.
Τρία τα ευρωπαϊκά αστέρια του Ολυμπιακού, έξι εκείνα του Παναθηναϊκού. Σύνολο εννιά. Τεράστιο νούμερο για μια χώρα έντεκα εκατομμυρίων ανθρώπων, που βγάζει προς τα έξω το άλλο πρόσωπο ενός χρεοκοπημένου κράτους.
Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος. Εκείνης του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως το «απολαύσαμε» στον τελικό του Σαββάτου μεταξύ του Ολυμπιακού και του Αστέρα Τρίπολης. Εκεί όπου, δια άγραφου νόμου πλέον, εδώ και δεκαπέντε χρόνια απαγορεύεται να πάρει τίτλο οποιαδήποτε άλλη ομάδα πλην εκείνης του λιμανιού. Και δεν είναι, βέβαια, τυχαίο πως, παρ’ ότι στην Ελλάδα σαρώνει τα πρωταθλήματα, στην Ευρώπη τρώει σφαλιάρες, σε αντίθεση με τον μπασκετικό Ολυμπιακό.
Ο συνεχιστής του πρωτομάστορα Κόκκαλη, ο Μαρινάκης, έχει καταλύσει κάθε έννοια δικαίου. Αηδία, κατάντια, σιχαμάρα, ξεφτίλα, ξεπεσμός. Το τραγικό είναι πως υπάρχουν οπαδοί του «θρύλου» οι οποίοι δεν αισχύνονται και πανηγυρίζουν τέτοιες κάλπικες νίκες. Αυτό αποτελεί νοοτροπία που διαχέεται και στην κοινωνία. Να πετύχουμε το στόχο μας μέσω οποιουδήποτε μέσου. Σημασία έχει το αποτέλεσμα, γιατί, εν προκειμένω, φέρνει εκατομμύρια φράγκα στα ταμεία, μέσω του Τσάμπιονς Λιγκ.
Το παράδειγμα του Ολυμπιακού σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο δείχνει με ευκρίνεια την ύπαρξη δύο Ελλάδων. Εκείνης της εσωστρέφειας και της λαμογιάς που μας χρεοκόπησε και της άλλης, της ευρωπαϊκής, που προσπαθεί να ανακάμψει και μας κάνει υπερήφανους.
Και αισθητικά, αν θέλετε ακόμη, βάλτε από τη μια πλευρά τον κ. Μαρινάκη παρέα με τον κ. Μπέο και από την άλλη τους αδελφούς Αγγελόπουλους...
  Και αισθητικά, αν θέλετε ακόμη, βάλτε από τη μια πλευρά τον κ. Μαρινάκη παρέα με τον κ. Μπέο και από την άλλη τους αδελφούς Αγγελόπουλους... 
 
*** Όταν κάποιοι δήμαρχοι βάζουν τα γυαλιά στον Γιώργο Παπανδρέου… :
    
Είναι να μην αναρωτιέσαι πώς τα κατάφερε ο Παπανδρέου να «φεσώνει» το κόμμα του κάθε χρόνο με 10 εκατομμύρια ευρώ; Το κόμμα αυτό έπαιρνε λεφτά από το κράτος, μπορούσε να δανείζεται από τις τράπεζες, είχε φίλους επιχειρηματίες, είχε εκατοντάδες χιλιάδες μέλη και φίλους, κατάφερε όμως να χρεοκοπήσει!
Πώς να μη βγάλεις, λοιπόν, το καπέλο σε κάποιους άλλους, που ενώ δεν έχουν καμία από τις παραπάνω δυνατότητες καταφέρνουν να διατηρούν εύρωστους τους σχηματισμούς τους; Αναφέρομαι σε κάποιους δημάρχους που έχουν φροντίσει εκ των προτέρων ώστε οι συνδυασμοί τους να έχουν τα χρήματα που απαιτούνται για την επόμενη εκλογική εκστρατεία στο Δήμο τους.
Υπάρχει και στη Μεσσηνία τουλάχιστον ένας τέτοιος προνοητικός δήμαρχος, που από την επομένη της εκλογής του ξεκίνησε να μαζεύει χρήματα για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές. Ο δήμαρχος αυτός είχε ζητήσει από τους αντιδημάρχους του και κάθε άλλο σύμβουλό του που παίρνει μισθό από το Δήμο, να διαθέτουν ένα ποσοστό του μισθού τους για το ταμείο του συνδυασμού!
Ουσιαστικά, ο συγκεκριμένος δήμαρχος έκανε όλους τους δημότες του χρηματοδότες του συνδυασμού του! Χωρίς να το γνωρίζουν! Γιατί είναι γνωστό ότι ο μισθός των αντιδημάρχων και όλων των άλλων προέδρων και αντιπροέδρων πληρώνεται από τους ίδιους τους δημότες.
Σκεφθείτε, λοιπόν, ο συγκεκριμένος δήμαρχος να ήταν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ! Με το δαιμόνιό του θα είχε κάνει το κόμμα πιο εύρωστο και από το ίδιο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο…
Μια και μιλάμε για ευρωστία, ο Δήμος Καλαμάτας πρέπει να θεωρεί τους δημότες του αρκετά πιο άνετους, από οικονομικής άποψης, από τους κατοίκους άλλων πόλεων της χώρας. Να τι έμαθα την Κυριακή της Λαμπρής, περιμένοντας τον οβελία να κατέβει από τη σούβλα: Ήταν στην παρέα Ξανθιώτες που μου είπαν ότι στην Ξάνθη οι λογαριασμοί του νερού βγαίνουν κάθε τρίμηνο. Στην Καλαμάτα βγαίνουν κάθε δίμηνο. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, πόσα περισσότερα λεφτά πληρώνουν κάθε χρόνο οι Καλαματιανοί για την ύδρευση και την αποχέτευση σε σχέση με τους Ξανθιώτες. Κατά τα άλλα, η Δημοτική Αρχή επαίρεται ότι για πρώτη φορά φέτος έγινε μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΚ… Να σημειωθεί ακόμη ότι η ΔΕΥΑ της Καλαμάτας έχει 75 εργαζόμενους ενώ της Ξάνθης 106, εκεί δηλαδή το λειτουργικό κόστος είναι μεγαλύτερο, ωστόσο, λογαριασμούς βγάζουν ανά τρίμηνο.
Και ενώ η ΔΕΥΑΚ «κοπανάει» με τα τέλη και τα τιμολόγιά της τους δημότες, παρ’ ότι έχει ένα εντυπωσιακό πλεόνασμα, το Λιμενικό Ταμείο διαθέτει χώρους με συμβολικό τίμημα.
Ξέρετε πόσα ζήτησε το Λιμενικό Ταμείο για να παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή το Πάρκο του Λιμενικού, για τέσσερις ημέρες τον Αύγουστο; Μόλις 30 ευρώ!
Το νεοναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής θα πραγματοποιήσει τον Αύγουστο στο Πάρκο του Λιμενικού τη λεγόμενη ελληνική γιορτή νεολαίας ή, αλλιώς, θα… προσκυνήσει τον Μεταξά!
Για την ιστορία, η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου ήταν ομόφωνη. Επίσης για την ιστορία, όταν το Λιμενικό Ταμείο παραχωρούσε το ίδιο Πάρκο για να γίνει κάποιο παζάρι, ο Δήμος Καλαμάτας αντιδρούσε ακαριαία και εντονότατα, για την εκδήλωση όμως του μορφώματος αυτού η Δημοτική Αρχή κρίνει ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατυπώσει την παραμικρή ένσταση.
Πάρα πολλές οι ενστάσεις για το δρόμο Καλαμάτας-Ριζόμυλου. Εγώ, όμως, έχω πραγματικά μπερδευτεί με τη στάση ορισμένων. Αυτών που ζητούσαν ο περιμετρικός δακτύλιος της Καλαμάτας να είναι ανοιχτός, ενώ το Καλαμάτα-Ριζόμυλος ζητούν να μην είναι ανοιχτό ή εντελώς ανοιχτό, τέλος πάντων… Τελικά, ποιος δρόμος είναι ο καλός, ο ανοιχτός ή ο κλειστός;
Το σίγουρο είναι ότι ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ο Μανώλης Αγγελάκας, έκανε μια φιλότιμη προσπάθεια να συμβιβάσει τα πράγματα. Πρέπει, όμως, και η Δημοτική Αρχή του Στάθη Αναστασόπουλου να τον βοηθήσει. Ας εξηγήσει ο δήμαρχος Μεσσήνης στους κατοίκους ότι οι δρόμοι φτιάχνονται για να μετακινείται ο κόσμος και όχι για να χτίζονται μαγαζιά στο πλάι τους… Βέβαια, είναι άλλο το να μετακινείται ο κόσμος και άλλο το να φτιάχνεται ένας δρόμος για να οδηγεί τον κόσμο σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Ενδεχομένως η μελέτη, που χρηματοδοτήθηκε από ιδιώτη, να ήθελε να οδηγείται ο κόσμος σε ένα συγκεκριμένο μέρος, όμως οι αλλαγές που ανακοίνωσε ο Μανώλης Αγγελάκας είναι οπωσδήποτε θετικές για την εξυπηρέτηση της πόλης της Μεσσήνης.
Την Τρίτη τιμάται στην Καλαμάτα η επέτειος της Μάχης της Καλαμάτας. Η εκδήλωση θα γίνει στο λιμάνι, εκεί όπου οι Γερμανοί αιχμαλώτισαν χιλιάδες Βρετανούς, Αυστραλούς, Νεοζηλανδούς, Κυπρίους των συμμαχικών δυνάμεων. Απέναντι από εκεί που θα γίνει τον Αύγουστο το φεστιβάλ της Χρυσής Αυγής. Πόσοι από τις νεότερες γενιές γνωρίζουμε τι έγινε την περίοδο της κατοχής στην περιοχή μας, πόσες εκτελέσεις και καταστροφές; Αν κρίνουμε από τη συνεχή αύξηση που σημειώνει το νεοναζιστικό μόρφωμα, μάλλον πολύ λίγοι…  Καραμαχίλης
 
*** Γιατί πρέπει πάντα να τους κυνηγούν φαντάσματα;         
 Στα ίσια
Βίκυ Βετουλάκη
 Γιατί πρέπει πάντα
να τους κυνηγούν φαντάσματα;
  Στα τόσα χρόνια ενασχόλησής μου με τη Δημοσιογραφία ποτέ δεν κατανόησα, γιατί όταν κριτικάρεις έναν αιρετό (αυτοί είναι, κυρίως, που αντιδρούν με αυτό τον τρόπο), αμέσως διαλαλεί ότι έχεις προσωπικά μαζί του ή εφευρίσκει αιτίες για να δικαιολογήσει το δήθεν «πόλεμο» που έχεις κηρύξει εναντίον του.
Με αφορμή την πρόσφατη «αντιπαράθεση» με το δήμαρχο Δυτικής Μάνης το σημερινό άρθρο, καθώς τον απλό σχολιασμό της κατάστασης ενός βασικού δρόμου της περιοχής, Παλιόχωρας – Κιτριών θέλησε να τον δει ως «πόλεμο» εναντίον του. Ούτε το αρχικό σχόλιο, ούτε οι απαντήσεις στις επιστολές του δημάρχου, ούτε και το ρεπορτάζ μας, είχε κακόβουλο στόχο. Και πολύ περισσότερο δε, δεν είχε στόχο τον ίδιο το δήμαρχο (σύνδρομο, δυστυχώς, που, όπως προαναφέραμε, διακατέχει όλους τους αιρετούς, όταν γραφεί κάτι που δεν είναι της αρεσκείας τους).
Δεν αντέχουν την κριτική ή πιστεύουν ότι είναι υπεράνω κριτικής; Θεωρούν ότι όλα τα κάνουν καλώς και τίποτα μεμπτό δεν υπάρχει στην περιοχή που έχουν εκλεγεί (στην περιοχή ΜΟΥ, όπως λένε πολλοί); Λίγο απ’ όλα μάλλον είναι η απάντηση ή μερικές φορές και όλα.
Δυστυχώς, είτε τους αρέσει είτε όχι, εμείς είμαστε εδώ για να σχολιάζουμε τα κακώς κείμενα. Ιδιαίτερα όταν τα κακώς κείμενα υπογραμμίζονται και από πολίτες, τους οποίους οι αιρετοί πρέπει να «υπηρετούν».
Η φωτογραφία που συνοδεύει το σημερινό άρθρο μάς εστάλη, συνοδευόμενη από αρνητικά σχόλια, τις ημέρες του Πάσχα, από αναγνώστη μας, και είναι –δυστυχώς- και πάλι από το δρόμο προς Κιτριές, στην Παλιόχωρα, λίγο μετά το παλιό κοινοτικό κατάστημα Αβίας.
Δεν τη δημοσιεύσαμε, γιατί εκτός του ότι ο δήμαρχος θα τη θεωρούσε ως συνέχεια του «φανταστικού πολέμου» που είχε δημιουργήσει στο μυαλό του, πιθανόν το επόμενο βήμα της θεωρίας του να ήταν ότι θέλουμε να πλήξουμε την περιοχή.
Δυστυχώς, όμως, αυτό παθαίνεις όταν έχεις χάσει το δάσος και βλέπεις μόνο το δέντρο.

***Πτωχή μου σιλικόνη
 του Δημήτρη Γιατράκου
 Συγγνώμη, αλλά επειδή προσπαθώ να γράψω και δε μου κατεβαίνει καμιά ιδέα της προκοπής, βρήκα κάτι κουλούρια εδώ μπροστά και έχω αρχίσει να μασουλάω, μπας και με τη βοήθεια του μυικού γλυκογόνου μου ’ρθει η πολυπόθητη έμπνευση. Αν και έχω φάει τρία μέχρι στιγμής, δύο πορτοκαλιού και ένα κανέλλας, ο οίστρος δε με έχει επισκεφτεί. Πού ξέρεις, όμως. Με τη δημιουργική γραφή, που, παρεμπιπτόντως, διδάσκεται και σε αμερικανικά πανεπιστήμια, δεν μπορεί, έστω και τραβηγμένα, θα μου έλθει η επιφοίτηση. Όχι κατ’ ανάγκη του Αγίου Πνεύματος, αλλά, έστω, μια δευτεροκλασάτη. Δημιουργική γραφή, που λέγαμε, λοιπόν, έχει σπουδάσει, μεταξύ άλλων γνωστών συγγραφέων, ο Τζέφρυ Ευγενίδης, ο Αμερικανός συγγραφέας, ελληνικής καταγωγής, που έγραψε το «Ανάμεσα στα δύο φύλα» ή αγγλιστί Middlesex, το 2003, το οποίο και απέσπασε διθυραμβικές κριτικές και βραβεύτηκε με το βραβείο Πούλιτζερ.
Ο Ευγενίδης, όταν δεν είχε έμπνευση για να συνεχίσει τη γραφή ενός μυθιστορήματός του, διάβαζε άλλους συγγραφείς και επανερχόταν δριμύτερος στη συγγραφή. Εγώ τούτη την ώρα δεν έχω τέτοιου είδους πολυτέλεια, αλλά κοιτάζοντας στο internet διάβασα πως, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό Spiegel, η Ελλάδα, εν καιρώ κρίσης, είναι δεύτερη χώρα στον κόσμο στις πλαστικές επεμβάσεις!
Έκπληξη; Καμία. Συμβαίνει κι αλλού. Στη Νότιο Αμερική, ας πούμε, όπου υπάρχει η απόλυτη φτώχεια και ο απόλυτος πλούτος λόγω παρανομίας (παραγωγή και εμπόριο κοκαΐνης), επεμβάσεις τέτοιου είδους γίνονται κατά ριπάς. Βέβαια, στην πρωτοκαθεδρία για εφέτος έρχονται οι κιτρινομούρηδες Νοτιοκορεάτες! Γι’ αυτό τον ηθικό ξεπεσμό, εικάζω, θα θέλουν οι Βόρειοι ομοεθνείς τους κομμουνισταί να τους αφανίσουν.
Ωστόσο, για να μην τα πολυλέμε, το 2011 πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα 142.394 επεμβάσεις, κάτι που σημαίνει πως ένας στους 79 Έλληνες αφέθηκε στα χέρια κάποιου πλαστικού χειρουργού.
Όλα αυτά, τη στιγμή που εκτιμάται πως το 35% των Ελλήνων είναι ανασφάλιστο, ο προϋπολογισμός των νοσοκομείων της χώρας έχει μειωθεί κατά 40%, η ανεργία έχει ανέβει στο δυσθεώρητο 27%, οι επιχειρήσεις βάζουν λουκέτα με το ανοιγόκλειμα των ματιών και στην Αθήνα δεν υπάρχει δρόμος χωρίς άστεγο.
Πώς είναι δυνατή όλη αυτή η αντίφαση; Υπάρχουν κι εδώ άνθρωποι με πολλά φράγκα, η παραοικονομία από την άλλη ζει και βασιλεύει, όπως και η παρανομία επίσης. Οι σιλικονάτες γκόμενες, αν δεν είναι συνοδοί πολυτελείας, από κάποιους «χοντρούς», νόμιμους ή παράνομους, τα παίρνουν για να εμφανιστούν καλοκαιριάτικα ουάου-γουάου στις πλαζ με το στήθος και τους γλουτούς τούρλα...
  Οι σιλικονάτες γκόμενες, αν δεν είναι συνοδοί πολυτελείας, από κάποιους «χοντρούς», νόμιμους ή παράνομους, τα παίρνουν για να εμφανιστούν καλοκαιριάτικα ουάου-γουάου στις πλαζ με το στήθος και τους γλουτούς τούρλα...
***
 
***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση :
 
~** Σε εγρήγορση η διοίκηση της Μαύρης Θύελλας για έναρξη σχεδιασμού :
  ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ       ΦΙΛΙΚΟ ΑΥΡΙΟ ΜΕ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ… ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Πολλά ακούγονται το τελευταίο διάστημα σχετικά με την επόμενη ημέρα, την παρουσία σε αυτή της διοίκησης του Γιώργου Ράλλη και το ενδεχόμενο ισχυροποίησής της, ωστόσο για την ώρα ο πρόεδρος του ΤΑΠ και οι συνεργάτες του κρατούν ερμητικά κλειστά τα χαρτιά τους. Πιθανότατα θα κάνουν την επόμενή τους κίνηση, εξωτερικεύοντας τις σκέψεις τους, μετά την ολοκλήρωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων της Καλαμάτας, κάτι που κρίνεται βεβαίως απόλυτα λογικό. Κίνηση που σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να επιβεβαιώσει τη διάθεση του Γιώργου Ράλλη και των συνεργατών του να συνεχίσουν να καθοδηγούν τη Μαύρη Θύελλα, έστω κι αν αυτή αγωνίζεται σε ερασιτεχνικά πλέον μονοπάτια,  μιας και  η νέα Γ΄ Εθνική θα είναι ξεκάθαρα ερασιτεχνική κατηγορία. Μάλιστα στο μυαλό του ο κ. Ράλλης έχει ήδη κάνει ένα πρώιμο πλάνο σχετικά με το σχεδιασμό και κυρίως τους στόχους που θα έχει η ομάδα, και το πλάνο αυτό περιλαμβάνει και ονόματα.
Βασικός στόχος του πλάνου θα είναι ο πρωταθλητισμός και θα περιλαμβάνει μέρος του κορμού της φετινής ομάδας, δηλαδή τους παίκτες που είναι ικανοί να κάνουν τη διαφορά (π.χ. οι Ψυχογιόπουλος, Τριανταφυλλόπουλος, Τσιμικλής, Πούτση, Ρήγας κ.ά), κάποιους  ταλαντούχους αλλά και έμπειρους παίκτες από το νομό, καθώς επίσης και ένα μικρό αριθμό παικτών που θα προέρχονται από τη Β΄και τη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Κάπως έτσι είναι σχεδιασμένο το πλάνο, που για την ώρα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο αλλά σταδιακά μεγαλώνει. Το επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνουν πιο ξεκάθαρα τα πράγματα, θα υπάρξουν οι τελικές συζητήσεις με το τεχνικό επιτελείο, αλλά και με τους ποδοσφαιριστές τους οποίους θέλει να διατηρήσει στο ρόστερ η διοίκηση.
  Φιλικό αύριο με Σπερχογεία
Από κει και πέρα η επιστροφή από την Αθήνα περιελάμβανε το καθιερωμένο χαλάρωμα για τους παίκτες της Καλαμάτας, το οποίο πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα. Η συνάντηση είχε ιδιαίτερο χαρακτήρα, καθώς ο Παναγιώτης Τσιμικλής αποχαιρέτισε τους παίκτες του -  σήμερα παρουσιάζεται σε μονάδα του Ελληνικού Στρατού στη Σπάρτη – που από την πλευρά τους του ευχήθηκαν καλή θητεία.
Το σημερινό πρόγραμμα είναι κενό, με τους παίκτες να έχουν ρεπό, ενώ η επιστροφή περιλαμβάνει φιλικό παιχνίδι αύριο στις 5.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο με αντίπαλο τη Σπερχογεία. Ουσιαστικά θ’ ανοίξει το δρόμο της προετοιμασίας για το νέο εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος, με αντίπαλο τον Αχαρναϊκό αυτή τη φορά στο Μενίδι, περιλαμβάνοντας πάντως και μια σειρά δοκιμών νεαρών και όχι μονάχα ποδοσφαιριστών.
 
***
*** ΠΑΣ  ΓΙΑΝΝΙΝΑ  - ΑΣΤΕΡΑΣ  ΤΡΙΠΟΛΗΣ  2-1 (1-1) .- ^
Τα  γκόλ : 8΄Τσουκαλάς , 14΄ Σανκαρέ , 67΄Ίλιτς .-^
Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Κίτρινες: Γεωργίου - Αλβαρεζ, Σανκαρέ, Ντε Μπλάσις
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος (80΄ Οικονόμου), Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι (84΄ Ντάσιος), Γεωργίου (71΄ Βίλα), Ίλιτς.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Σάκης Τσιώλης): Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης, Κοντοές, Ουσέρο (71΄ Μπακασέτας), Αλβαρεζ, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο (46΄ Ουρτάδο), Ράγιος, Καλαντζής (46΄ Λένσε).
 
 
 ***** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ   2-1   , (0-0) .-
Τα γκόλ : 60΄ Δ.  Σαλπιγκίδης , 72΄ Ιγκλέσιας ,90΄ Σουμπίνιο ,  
Γιατητής : Κάπος ,
Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Ράντμαν, Σκόνδρας, Λαζαρίδης, Γιαννούλης, Ταυλαρίδης, Μπρίτο, Ιγκλέσιας(Μπάλλα), Σουμπίνιο, Δημούτσος, Ουντότζι(Πίτου  Γκαρσία) , Κούτσι(Ναπολεόνι) .
ΠΑΟΚ (Γ.Χ. Γεωργιάδης): Ιτάνζ, Λίνο, Έτο, Σίλντενφελντ, Κουμάλο, Λίνο(Σταφυλλίδης) , Φωτάκης, Κατσουράνης, Λόρενς(Λάζαρ), Καμαρά (Γεωργιάδης ) , Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.
Σχετιό  Βίντεο  ακολουθεί :
~** ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ   ΠΑΟΚ  2-1  γκόλ – δηλώσεις : 

*** ΤΕΛΙΚΟΣ ΓΙΟΥΡΩΠΑ ΛΙΓΚ :

ΜΠΕΝΦΙΚΑ - ΤΣΕΛΣΙ     1-2  ,  (0-0).-^
Τα  γκόλ : 60΄Τόρες , 68΄πεν. Κορνόσο , 92΄ Ιβάνοβιτς , .-^
Μπενφίκα (Ζεζούς): Αρτούρ, Αλμέιδα, Γκαράι, Λουιζάο, Μελγαρέχο, Μάτιτς, Πέρες, Ροδρίγο, Γκαϊτάν, Καρδόσο, Σάλβιο.
Τσέλσι (Μπενίτεθ): Τσεχ, Αθπιλικουέτα, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Κόουλ, Λουίζ, Λάμπαρντ, Ραμίρες, Μάτα, Οσκάρ, Τόρες.


*** Για   την Β΄ εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο :
39η Αγωνιστική
15/05/2013 Αναγέννηση Επανωμής Ηρακλής 1 - 3
15/05/2013 Εργοτέλης Εθνικός Γαζώρου 1 - 0
15/05/2013 Δόξα Δράμας Φωκικός 1-1
15/05/2013 Νίκη Βόλου Θρασύβουλος 2-0
15/05/2013 Λάρισα Βύζας Μεγάρων 1-0
15/05/2013 Καλλιθέα Καβάλα 2-2
15/05/2013 Πανσερραϊκός Καλλονή 1-3
15/05/2013 Ηρακλής Ψαχνών Παναιτωλικός 0-1
15/05/2013 Αναγέννηση Γιαννιτσών Πιερικός 3-1
15/05/2013 Απόλλων Σμύρνης Ολυμπιακός Βόλου0 -1

~** Ο  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  επιστρέφει στην Λεωφόρο  Αλεξάνδρας !!!
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε την εξέλιξη των έργων στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όπου θα φιλοξενηθούν από τη νέα σεζόν - και τουλάχιστον για πέντε χρόνια - τα παιχνίδια των «πρασίνων».
Εάν ο Παναθηναϊκός χρειασθεί το γήπεδο για τα προκριματικά του Europa League στα μέσα Ιουλίου τότε τις επόμενες μέρες θα ενταθεί ο ρυθμός των έργων στο «Απόστολος Νικολαΐδης». Σε διαφορετική περίπτωση το πλάνο είναι το γήπεδο να είναι έτοιμο προς χρήση για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος 2013-14 της Super League Ακολουθεί  σχετικό βίντεο :
~** Γήπεδο ΠΑΟ Λεωφόρος 2013-2014  :  
 

***  ΑΠΟ   ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΣ  :
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/04/28-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  28  Απριλίου 2013, Κυριακή των  Βαϊων : 
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/04/29-04-2013.html  , Μ. Δευτέρα στο αγιάζι της ενημέρωσης 29-04-2013 .-

~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/04/30-2013.html ,Μ.  ΤΡΊΤΗ 30  Απριλίου  2013 το  αγιάζι  της  ενημέρωσης.-


*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :
~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
 ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html ., Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Μαΐου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 .-



*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..

~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** *** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.- : `


  ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2522    video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =883  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      909  video.- 
                                             ***Σύνολο  :  4314   βίντεο ανηρτημένα .-

~** Ι.Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ  ΠΕΤΡΑΣ  ΣΙΜΩΝΟΠΕΤΡΑ  ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ:       Το  επταώροφο μοναστήρι στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ .   
 Τηλέφωνο: 23770 71085
Φαξ: 23770 71395  and  23750-94098 .-
e-mail:  info@mountathosinfos.gr ,  
~ http://www.youtube.com/watch?v=ZRo8L75T84I&feature=player_embedded ,


** TΗΛΕΦΩΝΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
(πρόθεμα: 23770)
 TEL.FAX
Ι. Μ. ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ 22-586 & 23-76123-013
Ι. Μ. ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ41-488 23-509
Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ23-643 & 23-64423-248
Ι. Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ23-256 & 23-67523-674
Ι. Μ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ23-25123-733
Ι. Μ. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ23-796 & 23-938
Ι. Μ. ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ23-245
Ι. Μ. ΚΑΡΑΚΑΛΟΥ23-22523-746
Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΥΛΟΥ23-250 & 23-60923-355
Ι. Μ. ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ23-249 & 23-63223-631
Ι. Μ. ΚΩΝΣΤΑΜΟΝΙΤΟΥ23-228
Ι. Μ. ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ23-252 & 23-682
Ι. Μ. ΧΙΛΙΑΝΔΑΡΙΟΥ23-79723-494
Ι. Μ. ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ23-253 & 23-79223-685
Ι. Μ. ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑ23-254 & 23-70023-707
Ι. Μ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ23-687 & 23-68823-686
Ι. Μ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ23-218 & 23-670 & 23-66823-671
Ι. Μ. ΣΤΑΥΡΟΝΙΚΙΤΑ23-255
Ι. Μ. ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ23-226 & 23-73223-731
Ι. Μ. ΖΩΓΡΑΦΟΥ23-247
ΣΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ -ΤΗΛΕΦΩΝΑ
ΝΕΑ ΣΚΗΤΗ23770-23351 / 23629 / 23259
ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΑΣ# # 23320 / 23922
ΜΙΚΡΑ ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ# # 23321
ΚΑΤΟΥΝΑΚΙΑ—ΔΑΝΙΗΛΑΙΟΙ# # 23316
ΚΑΡΟΥΛΙΑ# # 23342
ΚΑΥΣΟΚΑΛΥΒΙΑ—ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ# # 23319
ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ (ΡΟΥΜΑΝΙΚΗ)# # 23294 / 23788
ΛΑΚΚΟΣΚΗΤΗ (ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)# # 23636 / 23629
ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ# # 23774 / 23931
ΠΡΟΒΑΤΑ# # 23745
ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΑ# # 23304 / 23627
ΣΚΗΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΑΝΔΡΕΑ (ΣΕΡΑ`Ι`)# # 23810
ΚΕΛΛΙ ΜΠΟΥΡΑΖΕΡΗ (ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ)# # 23202
ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ# # 23317
ΚΕΡΑΣΙΑ# # 23318
ΒΙΓΛΑ# # 23923
ΜΟΡΦΟΝΟΥ# # 23904
ΣΚΗΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ# # 23303
ΣΚΗΤΗ ΑΓΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΙΜΟΝΟΣ# # 23259
ΣΚΗΤΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΥ# # 23301
ΣΚΗΤΗ ΑΓΙΟΥ ΑΝΔΡΕΟΥ (ΣΕΡΑΪ) (βατοπεδινη)23-810, 23-824

**
ΚΕΛΛΙΑ ΚΑΡΥΩΝ
Αγαθάγγελος Ιερομ.- Τίμ. Σταυρός23-386
Αθανάσιος Ιερομ.- Άγ. Γεώργιος23-207
Αθανάσιος μοναχος- Άγ. Κλήμης-Καψάλα23-275
Αθανάσιος μοναχός - Άγ. Σάββας-Καψάλα23-649
Αθανάσιος μον.- Προφήτης Ηλίας23-936
Ακάκιος μον.- Γενέσιον της Θεοτόκου23-364
Αναστασιος Ιερομ.- Τιμ. Προδρ. Φουρνα23-371
Αντιπας Ιερομ. - Αγ΄Άννα23-374
Αρσενιος Ιερομ.- Άγ. Νικόλαος Τυπογράφων23-486
Αρτεμιος Ιερομον.- Άγ. Νικόλαος23-264
Βαρθολομαιος Ιερομον.- Ανάληψις23-934
Βαρλααμ μον.- Κοίμησις της Θεοτόκου23-262
Γαβριηλ Ιερομον.- Άγ. Νικόλαος Μπαρμπεράς23-292
Γενναδιος μοναχος.- Αγ. Τριδα23-907, 23-725
Γερασιμος Ιερομ.- Άγ. Πάντες23-391
Γερασιμος Ιεροδ.- Υπαπαντής23-240
Γρηγοριος Προηγ.- Καλιάγρα23-263, 23-927
Δαμασκηνος ιερομ.- Αγ. Νικόλαος23-239
Δαμασκηνος μον.- Τιμίου Προδρόμου23-361
Δαμιανος μον.- Εισόδια της Θεοτόκου23-268
Δανιηλ ιερομ.- Αγ. Γεώργιος23-365
Δαυϊδ ιερομ.- Αγ. Αρχαγγέλων23-480
Δημητριος ιερομ.- Αγ. Αρχάγγελοι23-697
Δημητριος ιερομ.- Τρυγωνάς Αγ. Δημητ.23-363
Δημητριος μον.- Τρεις Ιεράρχες23-779
Ειρηναιος ιερομ.- Εσταυρωμένου23-263
Ερμολαος μον.- Χασαπιά Καρυών23-989
Ευγενιος μον.- Αγ. Ανάργυροι-Καψάλα23-716
Ευθυμιος ιεροδ.- Ρεπανάς Ι. Θεολογου23-234
Ευσεβιος ιερομ.- Τιμίου Προδρόμου23-381
Ζωσιμας μον.- Αγ. Νικόλαος23-600
Θεοδωρος ιερομ.- Μεταμορφώσεως του Σωτήρος23-737
Ιεροθεος μον.- Αγ. Νικόλαος Χαλκιάς23-652
Ιλαριων μον.- Κοίμ. Θεοτόκου23-608
Ιουστος μον.- Αγ. Νικόλαος23-926
Ιωακειμ ιερομ.- Αγ. Νικόλαος Βραχνιώτη23-291
Ιωαννης μον.- Αξιον Εστίν-Καψάλα23-917
Ιωαννικιος μον.- Εισ. της Θεοτόκου Ραβδουχου23-394
Ιωασαφαιοι Υπαπαντής23-215
Ιωσηφ μον.- Αγ. Θεόδωροι23-244
Κελλι Αγ. Βασίλειος-Καψάλα24-047
Κελλι. Αγ. Φιλόθεος Κόκκινος23-672
Καλλιστος μον.- Αγ. Μητροφάνης 23-384
Κοσμας ιερομ.- Αγ. Ιωαννης Θεολόγος23-693
Κοσμας μον.- Προφιτη Ηλια 23-235
Κοσμας μον.- Ευαγγελισμός της Θεοτόκου23-233
Κυριλλος ιερομ.- Αγ. Νικόλαος Μπουραζέρη23-202
Κυριλλος μον.- Κοίμησις της Θεοτόκου-Καψάλα23-749
Μαξιμος ιερομ.- Αγ. Νικόλαος23-383
Μαξιμος μον.- Αγ. Μηνάς23-570
Μελετιος μον.- Γενέσιον της Θεοτόκου-Καψάλα23-385
Μιχαηλ μον.- Αγ. Αρχάγγελοι23-392
Μιχαηλ μον. Αγ. Ιωάννης ο Χρυσόστ.-Καζάκου23-882
Νεκταριος μον.- Αγ. Τριάδα23-232
Νεοφυτος ιερομ.- Αγ. Νικόλαος Καπρούλη23-651
Νικοδημος μον.- Αγ. Γεώργιος-σκουρταίων23-390
Νικοδημος μον.- Υπαπαντή-Καψάλα23-776
Νικολαος μον.- Αγ. Αθανάσιος24-159
Ονουφριος μον.- Γενέσιον της Θεοτόκου23-376, 23-580
Παϊσιος μον. (Κρητικος)- Αγ. Χαράλαμπος6977181081
Παϊσιος μον.- Αγ. Βαρβάρα24-041
Παυλος μον.- Αγ. Γοβδελάς23-382
Παυλος μον.- Μπουραζερη23-369
Παχωμαιοι (αγιογραφοι)- Αγ. Ανάργυροι23-213
Παχωμιος ιερομ.- Αγ. Ιωάννης ο Θεολόγος23-769
Προδρομος μον.- Κοίμησις της Θεοτοκου24-092
Ραφαηλ μον.- Αγ. Αρχάγγελοι23-276
Ραφαηλ μον.- Τιμίου Προδρόμου24-130
Σαββας μον.- Πατερίτσα Μεταμορφωση του Σωτήρος23-388
Στεφανος μον.- Καλιάγρα23-310
Συμεων μον.- Αγ. Νικόλαος23-246
Σωφρονιος μον.- Αγ. Ευθύμιος-(Κουτλουμουσιου)23-261
Φωτιος Ιερομ.- Αγ. Τριαδα23-692
Χαριτων Ιερομ.- Θεία Ανάληψις23-635
Χριστοδουλος ιερομ. Αγ. Πέτρος και Ονούφριος22-234
Χρυσανθος ιερομ.- Αγ. Θεόφιλος-Καψάλα23-696
Χρυσοστομος ιερομ.- Ευαγγελισμος της Θεοτόκου23-229, 23-653
Χρυσοστομος ιερομ. -Αγ. Σπυρίδων23-375
Χρυσοστομος μον.-Αγ. Αποστόλων23-740
Χρυσοστομος μον.- Μολυβδοκκλησιά23-238

  ~**  ΒΙΝΤΕΟ-ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ από επισκέψεις στο  Άγιο  Όρος στο περιβόλι της ΠΑΝΑΓΙΑΣ  2010  ΚΑΙ  2011 .- :  
1.~ 022 ΑΘΩΣ 2010 : http://youtu.be/8gmDyY1M-mk/ ,
2.- ~ 021 Άγιο Όρος 2010 : http://youtu.be/5dUZDkkW5r4/ ,
3.- ~ 020 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΑΘΩΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2010 Καρούλια –Καντούνια – Κερασιά : http://youtu.be/1vWVkE8fWjE/ ,
4.- ~ 019 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 23 ΕΩΣ 30 -08-2010: http://youtu.be/1UXueBOGGus/ ,
5.- ~ 018 Άγιον Όρος 2010: http://youtu.be/jTLjZ5fJveA/ ,
6.- ~ 017 ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2010: http://youtu.be/T2LamLTkOO4/ ,
7.- ~ 016 Άγιο Όρος Σκήτη Αγίας Άννης 23 εως30 -08-2010 : http://youtu.be/3fjRrVJ4NdQ/ ,
8/.- ~  2154 -  Ιερά Μονή Καρακάλου : http://youtu.be/6ou4ffypE8E/ ,
9.- ~ 1887.-  Τάφος μοναχού Παϊσιου Σουρωτή 5-8-2011 : http://youtu.be/vGgHoXHBbSw/ ,
1`0.- ~ 1885.-  ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΟΥΡΩΤΗΣ ΤΑΦΟΣ ΓΕΡΟΝΤΑ ΠΑΪΣΙΟΥ: http://youtu.be/ittiSBqYheI/ ,
11.- ~ 2101.- ΙΕΡΑ ΣΚΗΤΗ  ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ Γέροντας Ευθύμιος Καψάλα : http://youtu.be/X3Aq296RXnk/ ,
12.- ~ 1884.avi Στο γυναικείο Μοναστήρι ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ στη Σουρωτή 2011: http://youtu.be/hRNHvwlo_AY/ ,
13.- ~ 2105.-  Καλύβα Αναστασίου Καψάλα Ευθύμιος: http://youtu.be/6F-K6aFHzOA   ,
14.- ~ 2169.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ : http://youtu.be/zXtrNaeElk4  ,
15.- ~ 2119.-  Ιερά Σκήτη Προφήτη Ηλία : http://youtu.be/o6UJ5k5VC3g  ,
16.- ~ 2049.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/IS6XLJnSOpo  ,
17.- ~ 1879.-  ΣΟΥΡΩΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Τάφος Μοναχού Παϊσιου 5-8-2011: http://youtu.be/4Lxq2kE4P8c  , ?
18.- ~ 2144.-  Καρυές - Ι. Μ. Καρακάλου : http://youtu.be/1-BPaMQhCbM  , ?
19.- ~ 2164.-  ΚΑΡΥΕΣ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/aWnAmjE20r8  ,
20.- ~ 2023.-   Αρσανάς Κωνσταμονίτου και Δοχειαρίου : http://youtu.be/PvUg_SvjnkE  ,
21.- ~ 2111.-  Σκήτη Προφήτου Ηλία: http://youtu.be/_t5pSbKHvdY / ,
22.- ~ 2194.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/FSclzefUano   , ?
23.- ~ 2121 Ι.Ν. στην ΣΚΗΤΗ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ : http://youtu.be/472Q3gvEPQA   ,
24.- ~ 2090.-  Ι. Μ. ΙΒΗΡΩΝ : http://youtu.be/7o4wMrXWQnM   , ?
25.- ~ 1893. -  ΙΕΡΙΣΣΟΣ προς Άγιο όρος 5-8-2011 : http://youtu.be/2aeX96Qvt1Y   ,
26.- ~ 2076.-  Το περιβόλι της Παναγιάς : http://youtu.be/UqtMKeTW3Tc     
27 .- 1921.-  Με το πλοίο προς Ι.Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011 : http://youtu.be/WQrgIwwuvWw   , http://youtu.be/WQrgIwwuvWw  ?
28.- ~ 1956.-  Στην Ιερά Μονή Εσφηγμένου 5-8-2011: http://youtu.be/n4M1sFR6ezI   ,
29.- ~ 2168.- Στην Ι.Μ. Βατοπεδίου : http://youtu.be/d75XrtftHJo   ,
30.- ~ 1986.- Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου – Σέρβικο : http://youtu.be/YGN1-qkBrsA   ,
31.- ~ 2057.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2010 : http://youtu.be/B1twiTSFJp8   ,
32.- ~ 2143. - Ι.Μ. Παντοκράτορα ( Σταυρονηκίτα , Προφ. Ηλίας ) : http://youtu.be/ne3uhgUgV8E   
33.- ~ 2145.-  Ι. Μ. Καρακάλου  : http://youtu.be/ayI_V3Osigg   ,
34.- ~ 2055. - ΑΡΣΑΝΑΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/1VQlHfSzyp4   ,
35.- ~ 2094.- Ι.Μ. ΦΙΛΟΘΕΟΥ :  http://youtu.be/tMxuCFZk0sA   , http://youtu.be/tMxuCFZk0sA ,   http://youtu.be/tMxuCFZk0sA  , ?
36.  2096.- ΚΑΨΑΛΑ -Σκήτη Αναστασίου μοναχός Ευθύμιος : http://youtu.be/cjAE-xYZVkI   ,
37.- ~  1922.- Από το πλοίο ΙΕΡΙΣΣΟΣ- ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ 2011 : http://youtu.be/YcKfXAVonrg   ,
38 .- ~ 2166.- Ι.Μ. Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/nzscAiUxTHk  ,
39.- ~ 1985.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ Σέρβικο Μοναστήρι : http://youtu.be/6r3smNxL3sU   ,
40.- ~ 2153.- Στην Παναγούδα του Γέροντα Παϊσιου : http://youtu.be/ZMeIytGC0go    
41.- ~ 2056.-  ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 , 2010 : http://youtu.be/5Rxd2CnC6oQ   , ?
42.-  2065.- ΙΕΡΑ Μ .ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ –ΡΩΣΙΚΟ : http://youtu.be/TyXiTgQVBI8 ?
43.- ~ 2172.- Αρσανάς Ι.Μ.Βατοπεδίου : http://youtu.be/dUnD6q_LxYc    ,
44.- ~ 2036.- ΑΡΣΑΝΑΣ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011 : http://youtu.be/5rzHdUFEWA4   ,
45.- ~ 2017.- Στον Αρσανάs Ι. Μ. Κωνσταμονίτου : http://youtu.be/6UQPWyp6r8Y   ,
46.- 2016.- Φεύγοντας από Αρσανά Γιοβάνιτσας Σέρβικο : http://youtu.be/Pu8FkvT55O4   ,
47.- ~ 1984.- Ιερά Μονή Χιλανδαρίου 6-8-2011: http://youtu.be/dKcRzeG7XZE   ,
48 .- ~ 1987.- Ι. Μ. Χιλανδαρίου: http://youtu.be/cSrIjpuI21U   ,
49.- ~ 2039.- ΑΡΣΑΝΑΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΔΟΧΕΙΑΡΙΟΥ 2011: http://youtu.be/a7J8OAL539U   ,
50.- ~ 2062 Άγιο Όρος 2011 : http://youtu.be/5dE_KM8Uipk   ,
51.- ~ 1925.- Άγιον Όρος - Στον Αράπη : http://youtu.be/eGhdWd4qrE0   ,
52.- ~ 2084.- ΚΑΡΥΕΣ - ΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ : http://youtu.be/4IpS7h3qX0s   ,
53.- ~ 1934.- Αρσανάς -Ι.Μονή Εσφηγμένου : http://youtu.be/IGflYW5Oncg   ,
54.- ~ 1988.- Ι.Μ. ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ : http://youtu.be/zG2k9uOYFwg   ,
55.- ~ 1929.- Αρσανάς Χιλανδαρίου Σέρβικο : http://youtu.be/grmVzbL5e1c   ,
56.- ~ 2152.-  Στην καλύβα Παναγούδας του μοναχού Παϊσιου : http://youtu.be/jonX-VBwiV4   ,
57.- ~ 1923.-  Στο Άγιο Όρος 5-8-2011: http://youtu.be/iFx1WR7igW0   ,
58.- ~ 2198.- Στον Αρσανά του Βατοπεδίου 2011 : http://youtu.be/uf8ulGRPPns   ,
59.- ~ 2058.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΞΕΝΟΦΩΝΤΟΣ 2011 : http://youtu.be/x-r2NhjdTPo   ,
60.- ~ 1938.- ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΕΣΦΗΓΜΕΝΟΥ: http://youtu.be/y8qZof6j0mg   ,
61.- 2137.- Από Προφήτη Ηλία στην Ι. Μ. Παντοκράτορα : http://youtu.be/VYQnplRKVr0   ,
 62.- ~ 2074.- Άγιο Όρος : http://youtu.be/kyMQ-5ywEAs   ,
63.-~ 2163.- Καρυές Άγιος Ανδρέας Άξιον Εστί : http://youtu.be/ScfGxynTKHo   ,
64.- ~ 1924.- Στο Περιβόλι της Παναγίας 5-8-2011 : http://youtu.be/h0tPHJ28m20  .
65.-   1892.  ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ Γενικό Νοσοκομείο : http://youtu.be/w08ScAnud6c   ,
66.- ~ 1955.- Ι.Μ. Εσφηγμένου: http://youtu.be/mxEo90dEV-c   ,
67.-  ~** http://youtu.be/52W_3DmQuV8 ¨: ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ
68.-~** http://youtu.be/j8_tGoU0Wk0  :  ΚΑΡΟΥΛΙΑ  ΑΓΙΟΝ  ΟΡΟΣ  ΔΑΝΗΛΑΙΟΙ
69.- ~** Τα φρικαλέα Καρούλια Αγιου Ορους μέρος 1ο: http://youtu.be/U5y9QyU2rZQ
70.- ~** 4' ΓΕΡΩΝ ΠΑΊΣΙΟΣ ' ΣΠΑΝΙΑ ΗΧΟΓΡΆΦΗΣΗ'' ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ :                                     
http://youtu.be/xx1-mOFe424 , :            
71.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ -ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΤΟΥ : http://youtu.be/qdGDf75rHA0 
72.- ~** ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΙΣΙΟΣ-ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ : http://youtu.be/Dt1UqG2wIP4 ,
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2009/10/blog-post_4330.html : Ο Γέροντας Μοναχός Παϊσιος Αγειορίτης .-
 http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2011/02/25022011.html : AGIO OROS ATHOS!
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2011/08/blog-post.html :  ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ …!
~**http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2011/06/2011_29.html , Σκήτες του Αγίου Όρους 2011 .-
 ~** http://snsarfara.blogspot.com/2010/08/2010.html : Καλοκαιρινές διαδρομές Αύγουστος 2010 , Κωνσταντινούπολη - Προύσσα - Άγιον Όρος  
~** Κ.ΚΑΦΑΣΗΣ : Ψυχή μου καρδιά μου (καψούρης) :
https://www.youtube.com/watch?v=d-saqnGKaS0&feature=player_embedded ,

~** ΒΥΚΗ  ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ , Δεν ξέρω πόσο  σ΄ αγαπώ :
https://www.youtube.com/watch?v=rvo6VPSCesg&feature=player_embedded ,

~** ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ  , Πώς να σε ξεχάσω :
https://www.youtube.com/watch?v=m-T3jrAlE_s&feature=player_embedded ,

 ~** ΣΤΡΑΤΟΣ  ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ  , Σε καλούν οι αναμνήσεις :
http://youtu.be/xGwIasEhGVg ,


~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Είμαι από τη Θεσσαλονίκη
https://www.youtube.com/watch?v=2umLgYRlbqU&feature=player_embedded ,
 


~** ΛΙΤΣΑ ΔΙΑΜΑΝΤΗ Πώς να γελάσουν τα χείλη σου :
https://www.youtube.com/watch?v=7sLZvcLaqrs&feature=player_embedded ,



**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου