ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019

ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .-
Τετάρτη  23  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  .-
~
 

~**  23 Ιανουαρίου- Γιορτή σήμερα: Του Αγίου Διονυσίου του εν Ολύμπω

~  Τη μνήμη του  τιμά σήμερα, , η Εκκλησία μας. Ο Άγιος Διονύσιος γεννήθηκε λίγο πριν το 1500 μ.Χ. στο ορεινό χωριό Σκλάταινα της Καρδίτσας, την σημερινή Δρακότρυπα. Το όνομά του ήταν Δημήτριος και από παιδί επέδειξε ζήλο για την αγάπη του Χριστού και την ασκητική ζωή. Ε– Σε ηλικία 18 ετών μόνασε στα Μετέωρα λαμβάνοντας το όνομα Δανιήλ.
Τρία χρόνια αργότερα, αναζητώντας πιο απομονωμένο τόπο και επειδή δεν του έδιναν την ευκαιρία ν’ αναχωρήσει, πήδηξε ως δια θαύματος κάτω από το βράχο των Μετεώρων και μετέβη στις Καρυές του Αγίου Όρους. Εκεί γίνεται ιερεύς και μεγαλόσχημος μοναχός, μετονομασθείς σε Διονύσιο.  Αργότερα εγκαθίσταται στην σκήτη Καρακάλου όπου έζησε ερημικά για δέκα έτη με αυστηρή άσκηση, προσευχή και νηστεία, βιώνοντας πολλές θαυματουργικές ενέργειες του Θεού. Η ισάγγελη ζωή του στάθηκε αιτία της εκλογής του ως ηγουμένου της βουλγαρικής, τότε, μονής Φιλοθέου. Συναντώντας μεγάλες αντιδράσεις για τον τρόπο ζωής που θέλησε να εφαρμόσει στην μονή εγκατέλειψε το Άγιο Όρος και εγκαταστάθηκε γύρω στο 1524 μ.Χ. στην μονή Τιμίου Προδρόμου στη Βέροια.  Θέλοντας ν’ αποφύγει την εκλογή του σε επίσκοπο που επεδίωκαν οι κάτοικοι της περιοχής, αναχώρησε κρυφά και μετέβη στον Όλυμπο. Εκεί ασκήτευσε σ’ ένα σπήλαιο που σώζεται μέχρι και σήμερα. Συκοφαντούμενος όμως εκδιώχθηκε από το ασκητήριό του και αναχώρησε για το Πήλιο, όπου το 1542 μ.Χ. ίδρυσε τη μονή της Αγίας Τριάδος Σουρβίας έπειτα από θαυματουργική υπόδειξη του Θεού.  Μετά από τρία έτη και λόγω της παντελούς ανυδρίας που έπληξε τον τόπο των διωκτών του, επέστρεψε επισήμως με πρόσκληση του διώκτη του Αγά Σάκου. Με την αγγελική βιωτή του γρήγορα προσείλκυσε πλήθος μοναχών, ο ίδιος όμως χρησιμοποιούσε τα πλησιόχωρα σπήλαια για προσευχή και ησυχία, όπου ζούσε στο γνόφο της νοερής προσευχής. Δεν παρέλειπε, ωστόσο, να περιέρχεται τα γύρω χωριά για να κηρύξει, να εξομολογήσει και να στηρίξει τους σκλαβωμένους Έλληνες. Είχε απέραντη αγάπη για το λαό.  Εκοιμήθη εν ειρήνη, αφήνοντάς μας για ανεκτίμητο θησαυρό τα χαριτόβρυτα λείψανά του. Στη Δρακότρυπα η εορτή του πανηγυρίζεται επίσης την τελευταία Κυριακή του Ιουλίου. Απολυτίκιον  Ήχος α’. Της ερήμου πολίτης.  Τού Ολύμπου οικήτωρ Πιερίας αγλάισμα, και της επωνύμου Μονής σου ιερόν περιτείχισμα, εδείχθης Διονύσιε σοφέ, βιώσας ώσπερ Άγγελος εν γη, και παρέχεις την ταχείαν σου αρωγήν, τοις ευλαβώς κραυγάζουσιν δόξα τω δεδωκότι σοι ισχύν, δόξα τω σε θαυμαστώσαντι, δόξα τω ενεργούντι διά σού πάσιν ιάματα. 
~**   Υπάρχει τύχη;

~  Άγιος Ιωάννης Χρυσόστομος: Υπάρχει «τύχη» η Θεία Πρόνοια; Κατά Τον Ιερόν Χρυσόστομον: Είναι κακόν και απηγορευμένον να πιστεύη κανείς εις την τύχην.  Και λέγει: Αν η τύχη κάνη τον καλόν η τον κακόν (άνθρωπον), τότε γιατί συμβουλεύεις τα παιδιά σου και τα νουθετείς;
Όλα τότε άσκοπα και χαμένα. Αν η τύχη κάνει τους πλουσίους, και τους πτωχούς, τότε δεν χρειάζεται μόρφωσις, ούτε αγών διά απόκτησιν περιουσίας. Αν δεν υπάρχη Θεός, ο οποίος εποπτεύει τα πάντα, τότε δεν θα υπήρχε τάξις και αρμονία, χωρίς δηλαδή την πρόνοιάν Του• Αν δεν υπάρχη Θεός, πως έγιναν όλα αυτά; Κι’ αν υπάρχη, πως τα παραβλέπει αυτά; Αν πάλι – όπως συμβαίνει – τα εδημιούργησεν όλα, τότε πρόσεχε την ασέβειαν και βλασφημίαν!  Αν υπάρχη τύχη, δεν υπάρχει κρίσις.  Αν υπάρχη τύχη, δεν υπάρχει πίστις.  Αν υπάρχη τύχη, δεν υπάρχει Θεός.  Αν υπάρχη τύχη, δεν υπάρχει αρετή.  Αν υπάρχη τύχη, δεν υπάρχει κακία.  Αν υπάρχη τύχη, όλα άδικα τα κάνομε και ανώφελα τα υπομένομε.  Είναι να θαυμάζη κανείς, την Πάνσοφον, Δικαίαν και Στοργικήν Πρόνοιαν του Παναγάθου Θεού και Πατρός ημών. Είναι να γεμίζη η καρδία μας, από ευγνωμοσύνην και εμπιστοσύνην προς τον Παντοδύναμον Θεόν και Παντοκράτορα του κόσμου.  Είναι η πίστις που πρέπει να μας κάνη δυνατούς κι αποφασιστικούς εις την ζωήν, ώστε να προχωρούμε εις τον δρόμον της αρετής. Είναι αυτή, η οποία μας δίδει δύναμιν, να μη λυγίσωμεν εις τας δυσκολίας της ζωής, τας δοκιμασίας και τας θλίψεις.  Είναι η Θεία Πρόνοια για όλους και για όλα.
***  Θρασύτατη ληστεία στο κέντρο της Καλαμάτας 
Μια δυσάρεστη εικόνα περίμενε τον ιδιοκτήτη κοσμηματοπωλείου στην οδό Φραντζή, καθώς όταν έφθασε στο κατάστημά του βρήκε την πόρτα και τη βιτρίνα σπασμένες.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, από το κατάστημα αφαιρέθηκαν κοσμήματα. 

***  Πέθανε ο εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης 
Σε ηλικία 61 ετών πέθανε την Τρίτη (22/01/2019) ο δημοσιογράφος και εκδότης της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», Θέμος Αναστασιάδης, μετά από ενάμιση χρόνο μάχης με τον καρκίνο.
Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 6 Ιανουαρίου 1958.
Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός - οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εξπρές», «Ελευθεροτυπία» και «Καθημερινή», στην οποία διετέλεσε και διευθυντής.
Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9.84» του Δήμου Αθηναίων.
Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show («Νοκ Άουτ», «Μπίλιες»).
Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.  newsbomb.gr

*** «Χιόνισε» χαλάζι, έρχονται μπόρες και καταιγίδες 
Ουρές χιλιομέτρων στο δρόμο προ Μάνη, εγκλωβίστηκαν δεκάδες οδηγοί 
Το χαλάζι έκανε πάλι την εμφάνισή του χθες και, μάλιστα, με μεγαλύτερη σφοδρότητα αυτή τη φορά. Ωστόσο, θα πρέπει να επαναλάβουμε ότι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, το ίδιο καιρικό μοτίβο θα παραμείνει στην περιοχή μας μέχρι και το Σάββατο.
Χθες, λοιπόν, πέραν των δεκάδων σημείων που «άσπρισαν» από το χαλάζι σε πολλές περιοχές της Μεσσηνίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα σημειώθηκε στο δρόμο προς Αρεοπόλη, λίγο μετά το ύψος του ναού του Αγίου Γρηγορίου.
Εκεί, λοιπόν, η χαλαζόπτωση ήταν τόσο έντονη που αυτοκίνητα ακινητοποιήθηκαν στο δρόμο, κάτι που είχε ως συνέπεια να δημιουργηθούν ουρές χιλιομέτρων, ενώ η Αστυνομία προέβη σε διακοπή της κυκλοφορίας από το ύψος του Messinian Bay.
Στο σημείο έσπευσαν και οχήματα της Πυροσβεστικής, αλλά και της Περιφέρειας, ώστε να ανοίξουν το δρόμο, ενώ μέχρι αργά το μεσημέρι η κυκλοφορία γινόταν μόνο από το ένα ρεύμα, με τους οδηγούς να περιμένουν αγανακτισμένοι στα οχήματά τους, μη μπορώντας να πιστέψουν ότι το χαλάζι ήταν ικανό να σταματήσει την κίνηση.
 Μεγάλη προσοχή σήμερα- Η πρόγνωση του καιρού- Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το kalamata.meteoclub.gr/
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για σήμερα Τετάρτη 23/1 προβλέπεται ιδιαίτερα άστατος.        
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, θα υπάρξουν όμως και κάποια μικρά διαστήματα με ανοίγματα του καιρού. Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρώτες μεσημβρινές ώρες αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.
Από τις μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες κυρίως σύντομης διάρκειας (όμβροι) ή καταιγίδες.
Από τις πρώτες βραδινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας αναμένεται βροχή ασθενούς έως μέτριας έντασης, ενώ κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται μπόρες ή καταιγίδες.
Τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι έντονα, με υψηλές ραγδαιότητες. Προσοχή, υπάρχει πιθανότητα ξαφνικής συσσώρευσης υδάτων. Επίσης, υπάρχει πιθανότητα χαλαζόπτωσης, σφοδρής κατά τόπους.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 60-95%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα ενισχυθούν στα 3-4 μποφόρ, από τις πρώτες μεσημβρινές έως και τις απογευματινές ώρες θα ενισχυθούν στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίξουν τα 6-7 και τοπικά τα 8 μποφόρ και το βράδυ θα εξασθενίσουν στα 3-4 μποφόρ, οι δε ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ.
Στο Μεσσηνιακό Κόλπο θα πνέουν Ν-ΝΑ άνεμοι, με ριπές που θα ξεπερνούν τα 7 μποφόρ, με αποτέλεσμα την πρόκληση ισχυρού κυματισμού στα ανοιχτά του Κόλπου και στα παράλια που θα δέχονται το ΝΑ άνεμο.
Θα συνεχιστεί η συγκέντρωση φορτίου αφρικάνικης σκόνης σαχαριανής προέλευσης, σε μέτριες ποσότητες, με αποτέλεσμα να πέσει και λασποβροχή.
Προσοχή, λόγω του μεγάλου ύψους βροχής που έχει ήδη πέσει τον Ιανουάριο, μέχρι τώρα, το έδαφος είναι κορεσμένο και σαθρό. Οι βροχές των επόμενων ημερών θα επιδεινώσουν την κατάσταση, προκαλώντας φουσκωμένους χείμαρρους και κατολισθήσεις. Επίσης, οι ραγδαίες βροχοπτώσεις που ενδέχεται να εκδηλωθούν θα δημιουργήσουν πρόβλημα στα αποχετευτικά συστήματα.
-Να γίνεται καθημερινά έλεγχος υδρορροών και φρεατίων
-Μην πετάτε σκουπίδια εκτός κάδων, που μπορεί να παρασυρθούν και να βουλώσουν τα φρεάτια
-Περιορίστε τις μετακινήσεις την ώρα των έντονων φαινομένων
-Μην περνάτε δρόμους που έχουν καλυφθεί από νερά.  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση

*** 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, οι ταινίες της Τετάρτης 
Συνεχίζεται σήμερα Τετάρτη το 5ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου με τις εξής ταινίες:
 -“So help me god” των Yves Hinant, Jean Libon (Βέλγιο)
Παρουσία σκηνοθέτη προβάλλεται στις 6.00 το απόγευμα το ντοκιμαντέρ “So Help me God” των Yves Hinant και Jean Libon. Η ταινία, που προβάλλεται σε πρώτη πανελλήνια προβολή, έλαβε ειδική μνεία στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του San Sebastiαn, το 2017.
Σε αυτό το αμεταμέλητο και πολιτικά μη ορθό πορτρέτο, μια ξεχωριστή και εκκεντρική Βελγίδα δικαστής παίρνει τους θεατές πίσω από τη σκηνή, σε πραγματικές αστυνομικές έρευνες. Αυτό το πιο παράξενο και από το παράξενο ντοκιμαντέρ προκαλεί μία τρελή και καθηλωτική εμπειρία.
 -«New life in frame» του Pinar Senel (Τουρκία)
Παρουσία του Τούρκου σκηνοθέτη, Pinar Senel,  προβάλλεται στις 20.00, σε πρώτη πανελλήνια προβολή, η ταινία του, «New life in frame».
Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την ιστορία ενός νεαρού ζευγαριού παραγωγών ντοκιμαντέρ που ζουν και εργάζονται στην Καμπούλ, όταν αναγκάζονται να γίνουν πρόσφυγες στην Τουρκία, εξαιτίας απειλών που δέχονται από μία ακραία θρησκευτική ομάδα.
Έχοντας ως μοναδικό πολύτιμο αγαθό την κάμερά τους, στο νέο τους τόπο ξεκινούν να κινηματογραφούν γάμους, ως το πλησιέστερο στο επάγγελμά τους αντικείμενο εργασίας...
 -Lunαdigas των Nicoletta Nesler, Marilisa Piga (Ιταλία)
Όλο και περισσότερες γυναίκες στην Ιταλία επιλέγουν να μην έχουν παιδιά. Το “Lunadigas” εξερευνά τον κόσμο τους. Το ντοκιμαντέρ προβάλλεται στις 21.30, παρουσία της μίας εκ των δύο δημιουργών της, της Marilisa Piga, σε πρώτη πανελλήνια προβολή.
Η λέξη “lunadigas” προέρχεται από τη διάλεκτο της Σαρδηνίας και χρησιμοποιείται από τους βοσκούς για να προσδιορίσει τα πρόβατα που δεν αναπαράγονται. Οι σεναριογράφοι και σκηνοθέτιδες, Nicoletta Nesler και Marilisa Piga, επέλεξαν τη συγκεκριμένη λέξη για τις γυναίκες που δεν έχουν παιδιά, ως τίτλο της ταινίας τους, μιας και η ιταλική γλώσσα δεν έχει μια λέξη που να τις χαρακτηρίζει. Συγκεκριμένα, όλες οι λέξεις έχουν αρνήσεις («χωρίς παιδιά», «όχι μητέρες»).
Η ταινία έχει τιμηθεί με το βραβείο καλύτερου ντοκιμαντέρ στο Chouftouhonna Festival International d' art Feministe της Τυνησίας, το 2017.

*** Ρομά συνελήφθησαν για 18 κλοπές σε καταστήματα, οχήματα και αποθήκες 
Συνολικά 18 κλοπές που είχαν διαπραχθεί το προηγούμενο διάστημα από Ρομά, σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις, εξιχνιάσθηκαν από την Αστυνομία. Στην πρώτη, δύο νεαρές γυναίκες αφαιρούσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης πράγματα από καταστήματα της Καλαμάτας. Στη δεύτερη, δύο νεαροί Ρομά αφαιρούσαν πράγματα από αυτοκίνητα και αποθήκες που είχαν διαρρήξει.
Επίσης, χθες το πρωί, στη Μεσσήνη, από αστυνομικούς του Τμήματος Μεσσήνης συνελήφθη άλλος ένας 35χρονος Ρομά, γιατί μπήκε σε σπίτι εκεί, χωρίς ωστόσο να προλάβει να αφαιρέσει κάτι, καθώς έγινε αντιληπτός.
 14 κλοπές…
Ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάστηκαν χθες 14 περιπτώσεις κλοπών και απόπειρας κλοπής, σε διάφορες περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.
Για τις κλοπές αυτές συνελήφθησαν το βράδυ της Δευτέρας, στην Καλαμάτα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας, δύο Ρομά, ηλικίας 22 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της έρευνας προέκυψε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 5 Νοεμβρίου 2018 έως και 21 Ιανουαρίου 2019ι οι δύο Ρομά διέπραξαν εννέα κλοπές και μία απόπειρα κλοπής σε οχήματα, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε αποθήκες, καθώς και μία κλοπή σε επιχείρηση. Η Αστυνομία έφτασε στα ίχνη τους από φωτογραφίες που αναγνώρισαν θύματα και τον τρόπο που δρούσαν.
Αναλυτικά η δράση τους:
- Στις 5 Νοεμβρίου στο Αριοχώρι αφαίρεσαν από το ταμείο βιοτεχνίας 500 ευρώ
-Στις 21 Νοεμβρίου στις Γουλιμίδες παραβίασαν αποθήκη και αφαίρεσαν μια φρέζα αξίας 150 ευρώ
-Στις 29 Νοεμβρίου σε αγρόκτημα στη Σπερχογεία έσπασαν το τζάμι από αυτοκίνητο και αφαίρεσαν ένα σακίδιο πλάτης που είχε ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 159 ευρώ και είδη ρουχισμού
-Την 1η Δεκεμβρίου στα Αλώνια έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και πήραν 55 ευρώ, ένα πορτοφόλι με προσωπικά έγγραφα και μια τσάντα που περιείχε 7 ανδρικά ρολόγια
-Την ίδια ημέρα στην Ασπροπουλιά από ανασφάλιστη πόρτα μπήκαν σε αυτοκίνητο και πήραν ένα αλυσοπρίονο αξίας 350 ευρώ και ένα μπουφάν
-Στις 2 Δεκεμβρίου στο χώρο στάθμευσης πολυκαταστήματος στη Θουρία έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και πήραν μια τσάντα με προσωπικά έγγραφα και 70 ευρώ
-Στις 5 Δεκεμβρίου, από ανασφάλιστο αυτοκίνητο, έσπασαν το ντουλαπάκι και πήραν ένα πορτοφόλι με 200 ευρώ και δύο κινητά τηλέφωνα
-Στις 7 Δεκεμβρίου, σε χώρο στάθμευσης καταστήματος στο Ασπρόχωμα, έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και πήραν μια τσάντα με 400 ευρώ, είδη ένδυσης και υπόδησης και προσωπικά αντικείμενα
-Την ίδια ημέρα στο χώρο στάθμευσης του ίδιου πολυκαταστήματος στη Θουρία έσπασαν το τζάμι αυτοκινήτου και αφού ερεύνησαν τους χώρους, έφυγαν χωρίς να πάρουν τίποτα
-Στις 17 προς 18 Ιανουαρίου στα Αρφαρά μπήκαν σε κήπο σπιτιού και αφαίρεσαν από τρακτέρ μια μπαταρία, αξίας 80 ευρώ
-Στις 18 προς 19 Ιανουαρίου, μπήκαν σε αποθήκη στο Πλατύ και αφαίρεσαν χάλκινα οικιακά σκεύη και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα
-Την επόμενη νύχτα μπήκαν πάλι στην ίδια αποθήκη και αφαίρεσαν μεταλλικά οικοδομικά αντικείμενα
- Τέλος, στις 20 Ιανουαρίου, απογευματινές ώρες, στο χώρο στάθμευσης του νοσοκομείου αφαίρεσαν από φορτηγό δύο ανεμοθραύστες και από ένα δεύτερο φορτηγό δύο ηλεκτρικούς καθρέπτες. Η κλοπή αυτή στάθηκε αφορμή για τη σύλληψη και την αναγνώρισή τους για τις άλλες.
Από τη δράση τους είχαν αφαιρέσει χρήματα και αντικείμενα, των οποίων η συνολική αξία ξεπερνά τα 2.000 ευρώ, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες.
 …και τέσσερις σε καταστήματα
Επίσης, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές και απόπειρες στην Καλαμάτα από δύο νεαρές Ρομά, οι οποίες συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ.
Πρόκειται για μια 24χρονη και μια 30χρονη σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.
Συγκεκριμένα, το μεσημέρι της Δευτέρας οι δύο γυναίκες επιχείρησαν να αφαιρέσουν πράγματα από κατάστημα στην Καλαμάτα, χωρίς ωστόσο να τα καταφέρουν, καθώς έγιναν αντιληπτές και συνελήφθησαν.
Από την έρευνα της Αστυνομίας προέκυψε ότι το ίδιο πρωινό διέπραξαν ακόμη τρεις περιπτώσεις κλοπών σε καταστήματα και ειδικότερα.
-Στις 12.00 μετά το μεσημέρι πήγαν σε κατάστημα ψιλικών στην οδό Φαρών και αφαίρεσαν με τη μέθοδο της απασχόλησης διάφορα είδη, αξίας 30 ευρώ
-Στη μία μετά το μεσημέρι σε κατάστημα υποδημάτων στην οδό Κρήτης αφαίρεσαν δύο ζευγάρια παπούτσια, αξίας 55 ευρώ
-Λίγο πριν από τη 1.30 το μεσημέρι από κατάστημα ελαιολάδου στην οδό Κρήτης αφαίρεσαν δύο συσκευασίες ελαιολάδου μικρής αξίας
-Δέκα λεπτά πριν από τις 2.00 το μεσημέρι πήγαν σε κατάστημα ένδυσης και υπόδησης στην οδό Αριστομένους και αποπειράθηκαν να πάρουν μια τσάντα και ένα ζευγάρι παπούτσια. Έγιναν, όμως, αντιληπτές από τους ιδιοκτήτες και τράπηκαν σε φυγή, με τους αστυνομικούς να τις συλλαμβάνουν λίγο αργότερα, καθώς είχαν ενημερωθεί και τις αναζητούσαν.
Σε βαλίτσα που είχαν μαζί τους βρέθηκαν τα κλοπιμαία και αποδόθηκαν σε υπαλλήλους των καταστημάτων.
Η αστυνομική έρευνα και για τις δύο υποθέσεις συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων. Της Βίκυς Βετουλάκη 

***" Τα σημερινά μας  βίντεο :
1/Ο Νότης Μαριάς τα χώνει χοντρά στους ΣυριζΑΝΕΛ για το σκοπιανό :  https://youtu.be/Yx6mggQfUiA  .-
2/~*Εξαιρετική συρραφή από πολιτικές δηλώσεις και αξέχαστες ατάκες του ελληνικού κινηματογράφου. Συγχαρητήρια στους δημιουργούς. : https://www.facebook.com/1524501247575453/videos/244640596404426/  .-
3/~*Κυριάκος Βελόπουλος - Κόντρα & Ρήξη 17/1/18 ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΟΡΟΣ : https://youtu.be/gLfLk4e49lc .-
4/Ο αείμνηστος Στάθης ψάλτης σχολιάζοντας ιστορικά πολιτικά γεγονότα μέχρι 2011: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214627463573757/  .-
5/ΓΙΑΤΊ ΟΧΙ ΣΤΗ ΨΕΥΤΟΣΥΜΦΩΝΙΑ  ΤΣΙΠΡΑ -ΖΑΕΦ  για ΣΚΟΠΙΑ 1 !:
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214627370371427/ .-
6/Α. ΤΣΙΠΡΑΣ... Πριν και Μετά 2019 με καρέκλα και με χωρίς καρέκλα ... :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214627944865789/  .-                        
7/Γύφτο σκοπιανοί στην Ελλάδα μας! Ξξξξξξ... Από δω : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214627911824963/  .-                  
8/Αρφαρα ΜΕΣΣΗΝΊΑΣ 18-01-2019...στο τζάκι : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214630973221496/ .-                       
9/Στο τζάκι 2019 Γενάρη : 
https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214630891499453/ .-Ο Νότης Μαριάς για τις μεθοδεύσεις Τσίπρα στο σκοπιανό : 
https://youtu.be/EIC6aiCeRL0  .- 
~Συγκέντρωση για Ελληνικότητα Μακεδονίας στο Σύνταγμα Αθήνα Κυριακή 20-01-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214643732420468/ .-
~** Παπανδρέου Ανδρέας 1994 - «Η Ελλάδα δεν θα αναγνωρίσει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία ή παράγωγά του» Ακόμα και αυτοί οι πολιτικοί που ήταν ελεγχόμενοι από την Αμερική έφερναν που και που αντιρρήσεις σε εθνικά θέματα, οι σημερινοί είναι πειθήνια όργανά :                                          https://www.facebook.com/540135126197682/videos/382560535831221/ .-                                                    ~ Συγκέντρωση στο Σύνταγμα 20-01-2019 :  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214644328475369/  .-
~ Σύνταγμα ΑΘΉΝΑ 20-01-2019 : https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214644113790002/  .-
~ ΝΤΡΟΠΉ στους κυβερνώντες για τα χημικά που έριξαν στην ειρηνική συγκέντρωση!: https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas/videos/10214644022387717/ .-                             
~ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ ΚΑΒΑΛΑΣ : 
https://youtu.be/JxDGkiCyed0 .-
Ο Νότης Μαριάς καταγγέλλει το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας και της ιστορίας μας : 
https://youtu.be/-C6gzyCZeHg  .-


~*** Μυρμηκιόμορφη  επιδερμοδυσπλασία :
Ξανά στο χειρουργείο ο 28χρονος από το Μπαγκλαντές με τη σπάνια γενετική διαταραχή : Στο νοσοκομείο ετοιμάζεται να μπει εκ νέου ο 28χρονος από το Μπαγκλαντές, Αμπντούλ Μπατζαντάρ (Abul Bajandar) ή αλλιώς ο «άνθρωπος δέντρο» όπως τον αποκαλούν εξαιτίας της σπάνιας γενετικής διαταραχής από την οποία πάσχει. Πρόκειται για μυρμηκιόμορφη επιδερμοδυσπλασία με κύριο χαρακτηριστικό την εκτεταμένη κατανομή θηλωμάτων στο σώμα. Χαρακτηρίζεται από δενδροειδείς εκφύσεις που καλύπτουν τα άκρα του πάσχοντα με αποτέλεσμα τα χέρια και τα πόδια του να μοιάζουν με ρίζες δέντρων. Ο Αμπντούλ είχε γίνει γνωστός πριν από τρία χρόνια όταν υπεβλήθη σε συνολικά 25 πολύπλοκες χειρουργικές επεμβάσεων προκειμένου να απομακρύνει αυτές τις εκφύσεις από το σώμα του. Τώρα όμως θα πρέπει να υποβληθεί και σε νέες αφού τον περασμένο Μάιο δεν εμφανίστηκε για να συνεχίσει τη θεραπεία του. «Πρόκειται για μια πολύ περίπλοκη υπόθεση. »Κάναμε πρόοδο αλλά έφυγε για να πάει σπίτι το. Του ζήτησα πολλές φορές να επιστρέψει, αλλά δεν το έκανε», λέει η ιατρός Σαμάντ Λαλ Σεν και υπεύθυνη της μονάδας εγκαυμάτων και πλαστικών επεμβάσεων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Ντάκα του Μπαγκλαντές. «Επέστρεψε στο νοσοκομείο την Κυριακή με τη μητέρα του, έπρεπε να είχε έρθει εδώ και έξι μήνες. Ήρθε πολύ αργά». Σύμφωνα με το CNN, η κατάστασή του έχει τώρα επιδεινωθεί καθώς έχουν προκληθεί περαιτέρω βλάβες στα χέρια του ενώ τα κονδυλώματα έχουν επίσης εξαπλωθεί στα πόδια του και σε άλλα μέρη του σώματός του. Οι γιατροί του επεξεργάζονται μια νέα προσέγγιση για τη μελλοντική του θεραπεία και εκτιμάται πως θα χρειαστεί άλλες έξι επεμβάσεις. Ο Αμπντούλ Μπατζαντάρ εκδήλωσε τα συμπτώματα αυτής της σπάνιας γενετικής διαταραχής όταν ήταν 10 ετών ενώ σταδιακά δεν μπορούσε πια να χρησιμοποιήσει τα χέρια του, του ήταν δύσκολα να εξασφαλίσει τα προς το ζην ενώ λίγο πριν υποβληθεί στις πρώτες επεμβάσεις δεν μπορούσε καν να φάει και να πιει χωρίς βοήθεια. «Θέλω να ζήσω όπως ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Θέλω να μπορώ να πάρω μια κανονική αγκαλιά το παιδί μου» είχε δηλώσει το 2016 στο CNN.

~**  Πέθανε ο Θέμος Αναστασιάδης στην Ελβετία :
Πέθανε ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Θέμος Αναστασιάδης, το βράδυ της Τρίτης στην Ελβετία.  Ο Θέμος Αναστασιάδης γεννήθηκε στην Αθήνα την 6 Ιανουαρίου 1958.  Αφού αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εργάστηκε ως πολιτικός – οικονομικός συντάκτης στις εφημερίδες Το Βήμα, Εξπρές, Ελευθεροτυπία και Καθημερινή, στην οποία διετέλεσε και διευθυντής. Για ένα σύντομο διάστημα εργάστηκε στην ΕΡΤ, ενώ ήταν από τους πρώτους που στελέχωσαν το ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 του Δήμου Αθηναίων. Στη συνέχεια ξεκίνησε συνεργασία με τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου παρουσίασε χιουμοριστικά talk show (Νοκ Άουτ, Μπίλιες). Μεγάλη τηλεοπτική επιτυχία υπήρξε η εκπομπή ΟΛΑ στον ALPHA, η οποία προβαλλόταν από τα μέσα του 2006 από τον ΑΝΤ1 και στην οποία παρουσιάζονταν, μεταξύ άλλων, βίντεο με συρραφή αποσπασμάτων από τηλεοπτικές εκπομπές.  Υπήρξε εκδότης της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και ιδιοκτήτης του δημοσιογραφικού ομίλου Πρώτο Θέμα ΑΕ.

~*** Κίνα: Δραματικές εξελίξεις για την Ελληνίδα μοντέλο με την κοκαΐνη – 
Σκληρές φυλακές και εξοντωτική ποινή :  Νέες εξελίξεις στην υπόθεση της Ελληνίδας που συνελήφθη τον Νοέμβριο του 2017, στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, με 2,6 κιλά κοκαΐνης. Η Ειρήνη Μελισσαροπούλου, η οποία έκλεισε τα 21, αναμένεται το πρωί της Τετάρτης να μεταφερθεί από τις φυλακές ανηλίκων, όπου κρατείται μέχρι τώρα, σε φυλακές υψίστης ασφαλείας ενηλίκων, σύμφωνα με το δικηγόρο της, Σάκη Κεχαγιόγλου που μίλησε στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του STAR.  H Ειρήνη είχε την Τρίτη τα γενέθλια της, έκλεισε τα 21 της χρόνια, αλλά δυστυχώς το δώρο των κινεζικών Αρχών είναι να μεταφερθεί, αργά ή γρήγορα, σε πιο σκληρές φυλακές ενηλίκων. «Αύριο ή μεθαύριο θα μεταφερθεί σε φυλακές ενηλίκων και βεβαίως τα πράγματα θα είναι πιο δύσκολα, γιατί έως τώρα εργαζόταν στις φυλακές ανηλίκων» επεσήμανε ο κ.Κεχαγιόγλου.  Η 21χρονη πια Ειρήνη εργαζόταν έως τώρα στις φυλακές.  Έπλενε, σιδέρωνε ρούχα των συγκρατουμένων της, καθάριζε.  Της έχουν στείλει και πολλά βιβλία από την Ελλάδα, ώστε να διαβάζει.  «Στις 7 Μαρτίου είναι προγραμματισμένη η κρίσιμη δίκη, που θα κρίνει την ελευθερία της και τη ζωή της» υπογράμμισε ο συνήγορος της κοπέλας, ο οποίος σημείωσε ότι θα την εκπροσωπήσει δικηγόρος του Χονγκ Κονγκ, καθώς ο συνήγορος που θα την υπερασπιστεί στο δικαστήριο πρέπει να συγκαταλέγεται στον δικηγορικό σύλλογο του Χονγκ Κονγκ.  Ο κ. Κεχαγιόγλου πρόσθεσε ότι υπάρχει ένα κύμα συμπαράστασης στο πρόσωπο της Ειρήνης.  Η τηλεφωνική επικοινωνία της κοπέλας με τον δικηγόρο της είναι μια φορά τον μήνα, για 10 λεπτά. Πριν από τέσσερις μέρες μίλησε μαζί της και του είπε ότι «εφόσον δεν μπορώ να πω ότι εμπιστεύομαι την Ελληνική Δικαιοσύνη, έχω εναποθέσει τις ελπίδες μου στην Παναγία και τον Θεό, δεν έχω κάτι άλλο να απευθυνθώ». Η 19χρονη τότε Ειρήνη είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ, τον Νοέμβριο του 2017, φέροντας στο σακίδιο της 2,6 κιλά κοκαΐνης.  Εξαρχής το μοντέλο διακήρυσσε την αθωότητά του και ότι είχε πέσει θύμα επιτηδείων. Το Χονγκ Κονγκ έχει αυστηρή εφαρμογή και ποινές για εμπόριο ναρκωτικών.   Αν κριθεί ένοχη η Ειρήνη, η κάθειρξη μπορεί να είναι από 24 έως 27 χρόνια.

***  Συνάντηση για τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων λόγω κακοκαιρίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας 
Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε χθες στην Π.Ε. Μεσσηνίας, παρουσία της θεματικής αντιπεριφερειάρχη Υποδομών, Κωνσταντίνας Νικολάκου και της αντιπεριφερειάρχη για θέματα Μεσσηνίας, Αντωνίας Μπούζα, με στόχο τον καλύτερο συντονισμό των συναρμόδιων φορέων για πιθανές επιπτώσεις από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τη Μεσσηνία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Διεύθυνσης  Τεχνικών Υπηρεσιών και του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Μεσσηνίας.
Η κα Νικολάκου ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής για την άψογη συνεργασία σε θέματα Πολιτικής Προστασίας, επισημαίνοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου βρίσκεται σε απόλυτη ετοιμότητα σε όλες τις Π.Ε σε ό,τι αφορά το πολιτικό και το υπηρεσιακό δυναμικό της, ενώ έχουν εξασφαλιστεί οι πόροι για έκτακτες παρεμβάσεις που ενδεχομένως θα προκύψουν από την κακοκαιρία και αφορούν στην Πολιτική Προστασία των πολιτών της Πελοποννήσου.
Από την πλευρά της, η κα Μπούζα αναφέρθηκε στη μεγάλη συμβολή των υπηρεσιών της Π.Ε. Μεσσηνίας στην άμεση αντιμετώπιση καιρικών φαινόμενων, λέγοντας πως θα είναι όλοι σε επιφυλακή μέχρι αυτά να εξασθενίσουν.

***  «Ανοιχτά» τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού 
Στις 2 Φεβρουαρίου, δηλαδή ανήμερα την εορτή της Υπαπαντής και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του Μεγάρου Χορού Καλαμάτας. Ο δήμαρχος επισήμανε χθες ότι «τα εγκαίνια θα είναι ανοιχτά για όλο τον κόσμο. Θα γίνουν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την υπουργό Πολιτισμού, που θα ανέβω να της δώσω προσωπικά την πρόσκληση, και με τη λαμπρότητα που ταιριάζει.
Ο ανώτατος άρχων της χώρας θα παρευρεθεί στα εγκαίνια ενός έργου το οποίο πληρώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δευτερευόντως από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είναι ένα πολιτιστικό έργο το οποίο αναφέρεται σε ολόκληρη την Πελοπόννησο, σε ολόκληρη την περιοχή. Γύρω στους 300.000 ανθρώπους που ζουν σε μία ώρα απόσταση από την Καλαμάτα θα μπορούν να μετέχουν σε εκδηλώσεις που θα γίνονται εκεί».
Ο δήμαρχος προσέθεσε πως προχωρεί και η διαδικασία της προκήρυξης για τον ορισμό του καλλιτεχνικού διευθυντή.
Ο Π. Νίκας σημείωσε πως «το βράδυ της ημέρας των εγκαινίων έρχεται για πρώτη φορά στην Καλαμάτα η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, που θα δώσει συναυλία. Στο χώρο μπορούν να μπουν γύρω στα 650 άτομα και προκρίθηκε η διαδικασία του εισιτηρίου, για να μειωθεί ο προϋπολογισμός για την Κρατική Ορχήστρα - δεν έρχεται δωρεάν, θα στοιχίσει αρκετά χρήματα - και για να είναι πιο «καθαρή» η διαδικασία όσον αφορά στους εισερχόμενους στο συγκεκριμένο χώρο».
Ο δήμαρχος τόνισε πως όλες οι εκδηλώσεις πολιτιστικού χαρακτήρα του Δήμου (π.χ. των Δημοτικών Σχολών και Φορέων), εκτός αν αφορούν γονείς, θα έχουν ένα πολύ μικρό αντίτιμο, για να αξιολογείται και η προσπάθεια και να βοηθείται και το πολιτιστικό σχήμα, καθώς τα χρήματα γυρίζουν σε αυτό.

***   ΒΟΜΒΑ των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας: Η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να κυρωθεί με 180 ψήφους…
Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής απέστειλε ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, Δημήτρης Βερβεσός, σχετικά με την επικείμενη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζητώντας να κυρωθεί με 180 ψήφους στο Κοινοβούλιο.   Στην επιστολή του, ο Πρόεδρος της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων ζητάει από τον Πρόεδρο της Βουλής να γνωστοποιήσει στα μέλη του Κοινοβουλίου το ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για το ζήτημα, όπως αυτή είχε ληφθεί στις 17-6-2018, κατά τη συνεδρίασή της στην Αλεξανδρούπολη.
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ
Το ψήφισμα της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων
Της Ολομέλειας των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος για τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και πΓΔΜ Στα εθνικά θέματα απαιτείται εθνική συνεννόηση, υπευθυνότητα, υπέρβαση και ανάληψη ευθύνης. Δεν επιτρέπονται λαϊκισμοί και μισές αλήθειες ούτε μπορούν να γίνουν ανεκτές πολιτικές ή άλλες μικροκομματικές σκοπιμότητες. Η δημιουργία και η διαιώνιση του προβλήματος της ονομασίας του κράτους των Σκοπίων οφείλεται σε διαχρονικές ευθύνες και του πολιτικού προσωπικού της χώρας που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από την αδιαμφισβήτητη προκλητική και αλυτρωτική στάση της γείτονος χώρας. Η όποια συμφωνία δεν συνιστά, κατ’ ανάγκη, και λύση του προβλήματος.  Η σημερινή κυβέρνηση όμως, οφείλει να εξηγήσει πειστικά στον ελληνικό λαό τους λόγους που επέβαλαν την υπογραφή της συμφωνίας στην παρούσα χρονική περίοδο και να τον ενημερώσει πλήρως για τους όρους της, τα άγνωστα σε αυτόν, τυχόν πλεονεκτήματα, τις δεσμεύσεις και τους κινδύνους που αναλαμβάνει η χώρα, ιδίως ενόψει των πολλαπλών αιρέσεων υπό τις οποίες τελεί η συμφωνία.  Η συμφωνία αφορά όλους τους Έλληνες, πρέπει να έχει την ευρύτερη δυνατή κοινωνική και πολιτική αποδοχή και να εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα. Για να διασφαλίζεται η βιωσιμότητά της στον χρόνο δεν πρέπει να στηρίζεται σε περιστασιακές και ισχνές πλειοψηφίες.  Πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ενστάσεις ως προς την αναγνώριση «μακεδονικής» εθνικότητας και γλώσσας. Για το λόγο αυτό προτείνεται η ψήφιση του σχετικού νόμου, που θα κυρώνει τη συμφωνία, να γίνει με πλειοψηφία των 3/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, κατ’ εφαρμογή του άρθρου 28 παρ. 2 του Συντάγματος.
***   Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ! Γιατί η Συμφωνία των Πρεσπών είναι κατά των εθνικών μας συμφερόντων…

Τι αναφέρει για γλώσσα, υπηκοότητα, «μακεδονικό λαό» και «μακεδονικό έθνος» – Γιατί εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης των Σκοπίων και γιατί το άρθρο 36 παραβιάζει την Συμφωνία των Πρεσπών – Πέντε χρόνια θα χρειαστούν για την αλλαγή ονομασίας σε «Βόρεια Μακεδονία» – Παραμένει το ζήτημα μακεδονικών μειονοτήτων   Νεφέλη Λυγερού                   Μια εξαιρετικά ετερόκλητη συμμαχία βουλευτών από πέντε διαφορετικά κόμματα ετοιμάζεται να ψηφίσει το βράδυ της Πέμπτης την Συμφωνία των Πρεσπών, αφού αυτή εγκρίθηκε από την Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας.
Αυτοί είναι που διασώζουν την κυβέρνηση, προσφέροντάς της μία πνοή ζωής που φτάνει μέχρι το Μάιο. Το Μέγαρο Μαξίμου γνωρίζει το διακύβευμα, διαμηνύοντας προς σύσσωμη την κυβέρνηση και τα στελέχη αυτής να ασχοληθούν αποκλειστικά και μόνο με τη Συμφωνία των Πρεσπών. Έτσι, επιχειρεί να αλλάξει το κλίμα. Δεν είναι μόνο ότι η συντριπτική πλειονότητα της κοινωνίας στέκεται απέναντί της, αλλά πλήθος διεθνολόγων, διανοουμένων, καλλιτεχνών, ακόμα και διπλωματών προειδοποιούν για τις ολέθριες συνέπειες που θα υπάρξουν για την Ελλάδα, σε περίπτωση που ψηφιστεί τελικά η «λεόντεια» και «ετεροβαρής» Συμφωνία. Ο «Διπλωματικός Κύκλος Συνταξιούχων Πρέσβεων», μάλιστα, με επιστολή του επιχειρεί να αποδημήσει τα επιχειρήματα της κυβέρνησης, σ’ ένα κείμενο που φέρει την υπογραφή δεκαοκτώ πρώην πρέσβεων. Το υπουργείο Εξωτερικών, σε μία προσπάθειά του να κυκλοφορήσει επίσης ένα εγχειρίδιο υπέρ της συμφωνίας, δίνει απαντήσεις σε πέντε βασικά ερωτήματα που αφορούν στο έθνος, στην εθνικότητα, στην ιθαγένεια, στη γλώσσα και στα εμπορικά σήματα. Σε αυτό, έμφαση δίνεται και στο κέρδος που θα έχει η Ελλάδα αλλά και στο πώς θα διασφαλιστεί εάν υπάρξει υπαναχώρηση από επόμενη κυβέρνηση. Μεταξύ άλλων, καλλιεργείται από όλα τα φιλοκυβερνητικά μέσα και ένα προπαγανδιστικό αφήγημα, το οποίο ούτε λίγο, ούτε πολύ υποστηρίζει ότι «όσοι στηρίζουν την Συμφωνία των Πρεσπών είναι άνθρωποι μετριοπαθείς, φιλελεύθεροι, ευρωπαϊστές και προοδευτικοί, ενώ όσοι της αντιτίθενται είναι οπισθοδρομικοί, συντηρητικοί, υπερεθνικιστές». Εν όψει της επικύρωσης της Συμφωνίας, δόθηκε στη δημοσιότητα ολόκληρο το κείμενο της Συμφωνίας και η ρηματική διακοίνωση των Σκοπίων προς την Αθήνα. Η ρηματική διακοίνωση από τα Σκόπια κατατέθηκε στην Ελλάδα την ημέρα που ο πρωθυπουργός διεκδικούσε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή. Αξίζει να υπενθυμίσουμε πως η Συμφωνία βασιζόταν εξαρχής στον εξής οδικό χάρτη: Η ΠΓΔΜ θα προχωρούσε σε αλλαγές στο Σύνταγμά της, έτσι όπως προβλέπουν οι «Πρέσπες». Βασική αλλαγή ήταν αυτή της συνταγματικής ονομασίας από «Δημοκρατία της Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας». Επίσης, η Συμφωνία προβλέπει ότι αναφορές στο Σύνταγμα που παρέπεμπαν σε αλυτρωτισμό ή σε μειονοτικές διεκδικήσεις θα αφαιρούνταν ή θα τροποποιούνταν. Τέλος, ακυρώνει τον ρητό σφετερισμό της αρχαίας μακεδονικής κληρονομιάς από τα Σκόπια.  Γλώσσα, υπηκοότητα, μακεδονικός λαός και μακεδονικό έθνος  Με τη διπλωματική διακοίνωση, όμως, η Ελλάδα δίνει γλώσσα, υπηκοότητα και λαό. Και αυτό, καθώς στη διπλωματική διακοίνωση αναφέρεται για πρώτη φορά ο όρος «Μακεδονικός» λαός. Η αλλαγή του ονόματος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (σε «Βόρεια Μακεδονία») πρακτικά αναιρείται από το γεγονός ότι, με τη Συμφωνία, ο λαός της γειτονικής χώρας θα αποκαλείται «μακεδονικός» (και όχι «βορειομακεδονικός»).  Επίσης, ο όρος nationality, που θα αναγράφεται στα διαβατήρια μπορεί να μεταφραστεί και ως εθνικότητα και ως ιθαγένεια. Εάν δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις από την πλευρά των Σκοπίων θα μπορούσε κάλλιστα να χρησιμοποιηθεί ο όρος citizenship που σημαίνει ξεκάθαρα ιθαγένεια. Είναι σαφές δηλαδή πως οι Σλάβοι της γειτονικής χώρας θα εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει η διπλή ερμηνεία του nationality για να ισχυρίζονται ότι είναι εθνοτικά Μακεδόνες. Ακόμα, όμως, και εάν αποδεχθεί κάποιος ότι το nationality αφορά στην ιθαγένεια και όχι στην εθνικότητα, τότε γιατί η ιθαγένεια ονομάζεται «μακεδονική» και όχι βορειομακεδονική; Η ιθαγένεια είναι η νομική σχέση του πολίτη με το κράτος. Σε όλες ανεξαιρέτως τις χώρες του κόσμου, το όνομα της ιθαγένειας είναι παράγωγο της κρατικής ονομασίας. Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση παραβιάστηκε αυτός ο κανόνας; Γιατί η κυβέρνηση Τσίπρα το δέχτηκε; Εντύπωση, μάλιστα, προκαλεί ότι η Αθήνα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Αλβανοί της ΠΓΔΜ, για προφανείς λόγους θα προτιμούσαν στα διαβατήρια να αναγράφεται citizenship: Βορειομακεδόνας. Ο Νίκος Κοτζιάς, όμως, δεν χρησιμοποίησε αυτό τον μοχλό πίεσης προς το δίδυμο Ζάεφ-Ντιμιτρόφ για να εξασφαλίσει το αυτονόητο. Αυτό που ανεξαιρέτως ισχύει σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η ρηματική ανακοίνωση λοιπόν αναφέρεται ρητώς σε «μακεδονικό» λαό. Κάτι που δεν είχε ποτέ δεχτεί μέχρι τώρα η Ελλάδα. Είναι προφανές ότι οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ θέλουν μέσα από το όνομα «Μακεδόνας» να νομιμοποιήσουν το ιδεολόγημά τους περί «μακεδονικού έθνους». Αυτό αποδεικνύεται περίτρανα και από το γεγονός ότι και στο τροποποιημένο Σύνταγμα υπάρχουν αναφορές στον «μακεδονικό λαό». Προς την ίδια κατεύθυνση λειτουργεί και η αναγνώριση από την Ελλάδα ύπαρξης «μακεδονικής γλώσσας». Με τη συμφωνία των Πρεσπών η Ελλάδα αναγνωρίζει στο άρθρο 1.3 «μακεδονική γλώσσα», και μάλιστα με τη ρητή και ανακριβή αναφορά ότι ως τέτοια είχε αναγνωριστεί από το 1977. Αυτό δημιουργεί πολλά προβλήματα: Αφού και τα Σκόπια αναγνωρίζουν ότι η γλώσσα τους ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών,γιατί λοιπόν, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν απαίτησε να ονομαστεί σλαβομακεδονική; Οι Σλάβοι είχαν κάθε συμφέρον να περάσει αυτό που τελικά πέρασε, επειδή στόχος τους ήταν να νομιμοποιήσουν μέσα από τη Συμφωνία των Πρεσπών το ιδεολόγημα του Μακεδονισμού, πράγμα που συνέβη. Όπως σχολίασε κορυφαίος Αμερικάνος διεθνολόγος είναι προφανές ότι ο κάθε Σλάβος του γειτονικού κράτους θα μπορεί να δηλώνει, επιδεικνύοντας και το νομιμοποιημένο από την Ελλάδα διαβατήριό του ότι είναι «Μακεδόνας» και μιλάει «μακεδονικά». Δεν θα συμπληρώνει «ξέρετε είμαι πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας» και ότι «η γλώσσα μου ανήκει στην οικογένεια των νότιων σλαβικών γλωσσών»!  Από την άλλη, με την κύρωση της Συμφωνίας, η αναγνώριση τέτοιας γλώσσας (χωρίς προσδιορισμό) θα αποκτήσει ισχύ και στο εσωτερικό δίκαιο της Ελλάδας. Το άρθρο 1.8 της Συμφωνίας ορίζει: «Από τη θέση σε ισχύ της παρούσης Συμφωνίας […] τα Μέρη θα χρησιμοποιούν το όνομα και τις ορολογίες του άρθρου 1.3 για όλες τις χρήσεις και για όλους τους σκοπούς erga omnes, ήτοι, εσωτερικά, σε όλες τις διμερείς σχέσεις τους και σε όλους τους περιφερειακούς και διεθνείς οργανισμούς και θεσμούς». Το erga omnes δεν αφορά μόνον την ΠΓΔΜ. Η Συμφωνία αναφέρεται στα «Μέρη». Επομένως, είναι erga omnes και για την Ελλάδα αυτή η ονομασία. Και είναι λανθασμένος ο ισχυρισμός ότι η Ελλάδα θα μπορεί να αποκαλεί τη γλώσσα αυτή διαφορετικά. Η κυβερνητική πλευρά «καθησυχάζει» τον ελληνικό λαό με ανακρίβειες.  Με τον τρόπο αυτό προσπάθησε να δεσμεύσει-εγκλωβίσει την Αθήνα.  Εγείρεται ζήτημα νομιμότητας της Συνταγματικής Αναθεώρησης  . Όσον αφορά τη συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει ένα ζήτημα νομιμότητας, δεδομένου ότι φέρει την υπογραφή του προέδρου της Βουλής και όχι του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιβανώφ, όπως προβλέπεται. Η μεθόδευση αυτή έγινε, επειδή ο πρόεδρος Ιβανώφ αρνήθηκε κατηγορηματικά να υπογράψει. Δεδομένου ότι η θητεία του λήγει το επόμενο διάστημα, θα μπορούσε η διαδικασία να παγώσει, προκειμένου το νέο Σύνταγμα να υπογραφεί από το νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας. Μία τέτοια καθυστέρηση ήταν εναντίον των πολιτικών σκοπιμοτήτων και στις δύο χώρες οπότε και οδηγηθήκαμε σε αυτή την παρατυπία, την οποία ενδεχομένως να επικαλεστεί στο μέλλον μία κυβέρνηση του VMRO. Ένα ακόμα προβληματικό σημείο είναι το γεγονός ότι στάλθηκαν οι τροποποιήσεις, χωρίς να σταλεί το τελικό κείμενο των τροποποιήσεων. Πώς μπαίνουν αυτές μέσα στο κείμενο; Αυτό εγείρει ένα σημαντικό ζήτημα: Πώς μπορούν οι βουλευτές να ψηφίσουν ένα κείμενο που δεν έχει ακόμα την τελική μορφή του; Είναι πράγματι αδιανόητο να μην υπάρχει κατατεθειμένο το ενιαίο κείμενο του Συντάγματος των Σκοπίων, το οποίο είναι προαπαιτούμενο συζήτησης.  Το άρθρο 36 παραβιάζει την Συμφωνία  Η δημοσιοποίηση του κειμένου της ρηματικής διακοίνωσης επιβεβαίωσε ότι οι Σλάβοι της ΠΓΔΜ κινήθηκαν κακόπιστα και όσον αφορά στις συνταγματικές αλλαγές. Στο άρθρο 36 του Συντάγματος παραμένει ο όρος «Μακεδονία» και τα παράγωγά της. Ο Ζόραν Ζάεφ πρόβαλε τη δικαιολογία ότι η εν λόγω αναφορά έχει ιστορική διάσταση: «Η Δημοκρατία εγγυάται συγκεκριμένα δικαιώματα κοινωνικής ασφάλισης σε βετεράνους του αντιφασιστικού πολέμου και σε όλους τους “μακεδονικούς” εθνικοαπελευθερωτικούς πολέμους, στους ανάπηρους πολέμου, σε εκδιωγμένους και φυλακισμένους για τις ιδέες της ξεχωριστής ταυτότητας του “μακεδονικού λαού” και της “μακεδονικής” πολιτειακής υπόστασης όσο και στα μέλη των οικογενειών τους χωρίς μέσα υλικής και κοινωνικής διαβίωσης. Τα συγκεκριμένα δικαιώματα ρυθμίζονται από το νόμο». Έχει, άραγε, αναρωτηθεί η κυβέρνηση Τσίπρα ποιοι είναι αυτοί οι «μακεδονικοί» εθνικοαπελευθερωτικοί πόλεμοι; Προφανώς αναφέρεται στη διεκδίκηση της ελληνικής Μακεδονίας.  Στο Σύνταγμα υπάρχει ρητή αναφορά στο «μακεδονικό κράτος» [Македонскиот државност]. Πρόκειται για σαφή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών, η οποία ορίζει: «Ο επιθετικός προσδιορισμός για το κράτος, τα επίσημα όργανά του και τις άλλες δημόσιες οντότητες θα ευθυγραμμίζεται με το επίσημο όνομα του Δευτέρου Μέρους ή το σύντομο όνομα ήτοι ‘της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας’ ή ‘της Βόρειας Μακεδονίας’» (άρθρο 1.3.ζ).  Το πρόβλημα, όμως, εντοπίζεται κυρίως σε ό,τι αφορά τις αναφορές σε «μακεδονικό λαό». Συγκεκριμένα στην σελίδα με αριθμό 2 γίνεται ξεκάθαρη αναφορά. «Η Δημοκρατία (της Βόρειας Μακεδονίας) θα προστατεύει, εγγυάται και ενισχύει τα χαρακτηριστικά και την ιστορική και πολιτισμική κληρονομιά του μακεδονικού λαού». Αναφορά γίνεται και στον «μακεδονικό λαό» της διασποράς, για τον οποίο θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα: «Η Δημοκρατία θα προνοεί για τη διασπορά των Μακεδόνων, του μακεδονικού λαού και τμήματος των Αλβανών, των Τούρκων, των Βλάχων και άλλων, προάγοντας τους δεσμούς με την πατρίδα». Συνολικά υπάρχουν τρείς αναφορές σε «μακεδονικό λαό», οι οποίες ίσως και ανοίγουν κερκόπορτα για μελλοντικές ερμηνείες. Πέντε χρόνια… και βλέπουμε για την αλλαγή ονομασίας Το άρθρο 3 ορίζει ότι τα επίσημα έγγραφα και τα έγγραφα της δημόσιας διοίκησης για διεθνή χρήση θα προσαρμοστούν στη νέα ονομασία μέσα σε πέντε(!) ολόκληρα χρόνια, ενώ το άρθρο 4 προβλέπει ότι τα επίσημα έγγραφα και άλλα έγγραφα της δημόσια διοίκησης που προορίζονται για εσωτερική χρήση επίσης θα αλλάξουν μέσα σε μια πενταετία, αλλά με σημείο αφετηρίας το άνοιγμα του αντίστοιχου κεφαλαίου της ενταξιακής διαδικασίας στην ΕΕ! Γιατί άραγε η κυβέρνηση Τσίπρα αποδέχτηκε αυτή την άσχετη διασύνδεση; «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» στο άρθρο 7  Ωστόσο, πρέπει να επισημάνουμε, ότι η ίδια Συμφωνία των Πρεσπών περιλαμβάνει και το άρθρο 7. Σε αυτό οι δύο χώρες συνομολογούν ότι χρησιμοποιούν τις έννοιες «Μακεδονία» και «Μακεδόνας» με αναφορά σε διαφορετικό ιστορικό πλαίσιο και πολιτιστική κληρονομιά. Για την Ελλάδα, σύμφωνα με το άρθρο 7(2) αυτό δεν περιλαμβάνει μόνο τη Βόρεια Ελλάδα, αλλά και τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κληρονομιά. Η ΠΓΔΜ δεσμεύεται με το άρθρο 7(3) ότι με αυτούς τους όρους ορίζει μια διαφορετική παράδοση και κληρονομιά και με το άρθρο 7(4) δεσμεύεται ότι όλα αυτά δεν έχουν σχέση με τον αρχαίο πολιτισμό και την κληρονομιά και τον πολιτισμό της ελληνικής Μακεδονίας. Το άρθρο 7 της Συμφωνίας εν μέρει λύνει το πρόβλημα του σφετερισμού από τους Σλάβους της ΠΓΔΜ της αρχαίας μακεδονικής κληρονομιάς. Σίγουρα, αυτό δεν είναι ορισμός ιθαγένειας. Είναι ορισμός ταυτότητας. Παραμένει το ζήτημα μακεδονικών μειονοτήτων Το σημερινό άρθρο 49 του Συντάγματος αναφέρει: «Η Δημοκρατία φροντίζει για το καθεστώς και τα δικαιώματα των προσώπων που ανήκουν στον μακεδονικό λαό σε γειτονικές χώρες, καθώς και τους Μακεδόνες αποδήμους, βοηθά την πολιτισμική τους ανάπτυξη και προωθεί τους δεσμούς με αυτούς. Η Δημοκρατία φροντίζει για την πολιτιστική, οικονομική και κοινωνική ζωή και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των πολιτών της Δημοκρατίας στο εξωτερικό». Αυτή η τροποποίηση θα αντικαταστήσει το Άρθρο 49 και την Αλλαγή ΙΙ στο Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Τα προβλήματα που απορρέουν από τη συγκεκριμένη τροπολογία είναι ότι διατηρείται η διάκριση ανάμεσα σε πολίτες της ΠΓΔΜ που κατοικούν στο εξωτερικό και σε «Μακεδόνες», που επίσης κατοικούν εκτός των συνόρων της χώρας. Η αλλαγή που επιχειρείται είναι εντελώς προσχηματική. Αντί για «Μακεδόνες» που κατοικούν σε γειτονικές χώρες, η αναφορά γίνεται σε «Μακεδόνες» που κατοικούν στο εξωτερικό που προφανέστατα περιλαμβάνει βεβαίως και τις γειτονικές χώρες. Εάν δεν δρούσαν κακόπιστα, το Σύνταγμα θα έπρεπε να αναφέρεται σε διασπορά ή αποδήμους. Είναι δηλαδή ένα κρίσιμο άρθρο μια που αναφέρεται ουσιαστικά στο εάν και σε ποιο βαθμό η πλευρά της ΠΓΔΜ εγείρει θέματα «μακεδονικών» μειονοτήτων σε γειτονικές χώρες. Τέλος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στη Συμφωνία των Πρεσπών, για να ξεκινήσει η Ελλάδα την κύρωση της Συμφωνίας και του Πρωτοκόλλου ένταξης στο ΝΑΤΟ, θα πρέπει η ΠΓΔΜ να ολοκληρώσει όλες τις εσωτερικές διαδικασίες στο σύνολό τους. Και, μάλιστα, καθ’ ολοκληρίαν. Παρ’ όλα αυτά, η ΠΓΔΜ προσπαθεί με μία επεξήγηση τροπολογίας να αλλάξει μονομερώς τη Συμφωνία. Ορίζει ότι οι αλλαγές του Συντάγματός της ψηφίζονται μεν τώρα, αλλά θα ισχύσουν μετά την κύρωση (α) της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελλάδα και (β) του πρωτοκόλλου εντάξεως της ΠΔΓΜ στο ΝΑΤΟ. Είναι αυτό ακριβώς που είχαν ζητήσει οι οκτώ βουλευτές του VMRO όταν αποσκίρτησαν και ψήφισαν υπέρ της συνταγματικής μεταρρυθμίσεως. Πρόκειται για σαφή παραβίαση της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Πρώτο Θέμα
*** Αμετανόητη η ΕΛ.ΑΣ: Έβγαλε ανακοίνωση με την οποία δικαιολογεί την ρίψη χημικών σε γυναίκες και παιδιά! Είχαν διαβάσει στο διαδίκτυο για σχέδιο εισβολής στη Βουλή…

«Έγινε η απολύτως αναγκαία χρήση δακρυγόνων» ισχυρίζεται η Ελληνική Αστυνομία για όσα έγιναν στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή, εκεί όπου άνθρωποι όλων των ηλικιών, ακόμα και μικρά παιδιά ή ηλικιωμένη πνίγηκαν στα χημικά!  Με μια μακροσκελή ανακοίνωση το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ επιχειρεί να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη βία και την αδράνεια, όσον αφορά τους κουκουλοφόρους που προκάλεσαν τα επεισόδια χωρίς να συληφθούν, που όχι μόνο έζησαν όσοι βρίσκονταν στο συλλαλητήριο, αλλά είδαν όλοι από τις εικόνες που καταγράφηκαν.  «Η επιχειρησιακή ανταπόκριση ήταν η πλέον ενδεδειγμένη», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αστυνομίας, και προστίθεται πως χημικά έπεσαν «αποκλειστικά στους χώρους στους οποίους εκδηλώθηκαν οι σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και μόνο κατά το χρόνο εκδήλωσής τους».
Η ίδια ανακοίνωση εμλπουτίζεται από δημοσιεύματα στο διαδίκτυο που υποτίθεται πως αποδεικνύουν ότι προετοιμαζόταν εισβολή στη Βουλή, αλλά και βίντεο που δείχνει πώς οι αστυνομικοί δέχθηκαν την επίθεση. «Συνοψίζοντας, η Ελληνική Αστυνομία σε κάθε περίπτωση αποδέχεται την κριτική, δεν μπορεί όμως να σιωπά στις περιπτώσεις που η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι οποίες σκοπιμότητες αδικούν κατάφωρα το έργο και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και δεν επιτρέπουν ούτε καν μια απλή έκφραση συμπάθειας προς τους τραυματισθέντες αστυνομικούς, στους οποίους μόνον η Ηγεσία του Σώματος και οι συνάδελφοί τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στο νοσοκομείο που διακομίσθηκαν και να τους εκφράσουν τη στήριξη και την ευγνωμοσύνη τους», καταλήγει η ανακοίνωση. Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:Με αφορμή τοποθετήσεις και κριτικές που διατυπώνονται σε Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας, αναφορικά με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό και την εν γένει δραστηριότητα της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά το συλλαλητήριο της Κυριακής 20-01-2019 στην Πλατεία Συντάγματος και προς το σκοπό της αποκατάστασης των όποιων – σε κάθε περίπτωση – ασύμβατων προς τα πραγματικά γεγονότα εκτιμήσεων και αναφορών, ανακοινώνονται τα ακόλουθα: *Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός των μέτρων είχε ως βασικό διττό στόχο αφενός μεν την πραγματοποίηση του συλλαλητηρίου σε συνθήκες ομαλότητας και ασφάλειας, διαφυλάσσοντας το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται ήσυχα, χωρίς όπλα και με ασφάλεια, αφετέρου δε την προστασία των κτιριακών εγκαταστάσεων της Βουλής των Ελλήνων και παρακείμενων δημοσίων κτιρίων, όπως το Υπουργείο Εξωτερικών, από πιθανές έκνομες ενέργειες, καθώς υπήρχαν σοβαρές πληροφορίες για πρόθεση εισβολής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, ενώ είχαν κυκλοφορήσει και σχετικοί χάρτες (https://katohika.gr/stranger-voice/an-gnorizeis-apo-pou-mporoun-na-fygou… ),στους οποίους αποτυπώνονταν οι χώροι και οι είσοδοι του κτιρίου καθώς και σχετικές οδηγίες. *Οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν αναπτυχτεί στα προβλεπόμενα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό καίρια σημεία, ενήργησαν δε με ψυχραιμία, σύνεση και αυτοσυγκράτηση, υπό την εποπτεία των επικεφαλής Αξιωματικών και τις οδηγίες και κατευθύνσεις που τους είχαν δοθεί. *Η επιχειρησιακή ανταπόκριση ήταν η πλέον ενδεδειγμένη, με τις αστυνομικές δυνάμεις πάντοτε αμυνόμενες στις συνεχείς, έντονες και σε αρκετές περιπτώσεις ακραίως επικίνδυνες εις βάρος τους επιθέσεις πολυάριθμων ομάδων ατόμων, τα οποία με ενωμένες δυνάμεις και χρησιμοποιώντας εξοπλισμό, όπως αντιασφυξιογόνες μάσκες, μπουφάν με ειδικά προστατευτικά καθώς και πλήθος επικίνδυνων αντικειμένων, πρόσφορων να επιφέρουν σοβαρές σωματικές ή/και θανατηφόρες βλάβες, όπως κοντάρια, μεταλλικές ράβδους, πέτρες, μάρμαρα, όπλα εκτόξευσης φωτοβολίδων ευθείας βολής, βόμβες μολότοφ, σφενδόνες, λοστούς, κ.λπ., επιχειρούσαν να εισέλθουν στο χώρο του Κοινοβουλίου. *Υπό τις συνθήκες αυτές έγινε η απολύτως αναγκαία χρήση δακρυγόνων, αποκλειστικά στους χώρους στους οποίους εκδηλώθηκαν οι σφοδρές επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων και μόνο κατά το χρόνο εκδήλωσής τους, ενώ έλαβε χώρα όταν εξαντλήθηκε οποιαδήποτε δυνατότητα ηπιότερης αποτροπής των έκνομων ενεργειών και πλέον υφίστατο άμεσος κίνδυνος για εισβολή στο χώρο της Βουλής, καθώς και για τη σωματική ακεραιότητα και την ίδια τη ζωή των αστυνομικών. Ενδεικτικό video με μία από τις δεκάδες οργανωμένες επιθέσεις που δέχτηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις και σε ένα μόνο από τα σημεία που αυτές εκδηλώθηκαν *Οι αστυνομικές δυνάμεις παρέμειναν σταθερά στις θέσεις τους και η μετακίνησή τους σε χώρους της συνάθροισης πραγματοποιήθηκε μετά την ολοκλήρωσή της και μόνο προς το σκοπό διευκόλυνσης της αποχώρησης των πολιτών, απέτρεψε δε την προφανή πρόθεση και εμφανή οργανωμένη προσπάθεια των εκατοντάδων επιτιθέμενων ατόμων για τη γενίκευση-διασπορά των επεισοδίων και εντέλει τη ματαίωση ή διακοπή του συλλαλητηρίου. *Αντιθέτως, η τυχόν παρορμητική ή μη συνετή αντίδραση και η έστω και για λίγα μέτρα μετακίνηση των αστυνομικών δυνάμεων θα είχε ως σφόδρα πιθανό αποτέλεσμα την επέκταση και τη γενίκευση των επεισοδίων στο χώρο των διαδηλωτών, με ανυπολόγιστες συνέπειες όχι μόνον για την επιτυχή ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, αλλά ενδεχομένως και για τη ζωή συνανθρώπων μας. *Επιπρόσθετα, η υλοποίηση του επιχειρησιακού σχεδιασμού, κατά το μέρος που αφορούσε τη διαφύλαξη της τάξης και την αποτροπή τυχόν επεισοδίων λόγω της προγραμματισμένης για την 13.00΄ ώρα της ίδιας ημέρας αντιφασιστικής συνάθροισης στα Προπύλαια, υπήρξε απολύτως αποτελεσματική καθώς οι τρεις (3) ισχυροί αστυνομικοί φραγμοί σε επίκαιρα σημεία μεταξύ των δύο (2) εκδηλώσεων, απέκλεισαν την εκατέρωθεν προσέγγιση-διέλευση ατόμων ή ομάδων ατόμων. *Η υποδειγματική επιχειρησιακή συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων είχε ως αποτέλεσμα την ομαλή πραγματοποίηση και ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, με τη διασφάλιση της ασφαλούς προσέλευσης και αποχώρησης των συμμετεχόντων τον περιορισμό των επεισοδίων αποκλειστικά στο χώρο των επιθέσεων (ανωφέρειες του Μνημείου Αγνώστου Στρατιώτη), και γενικά την αποτελεσματική προστασία των διαδηλωτών, καθώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί πολιτών στο χώρο του συλλαλητηρίου και ο μικρός αριθμός πολιτών που χρειάστηκαν παροχή ιατρικής βοήθειας αφορούσε περιπτώσεις είτε αναπνευστικών προβλημάτων, είτε τραυματισμών που έλαβαν χώρα σε άλλα σημεία είτε μεμονωμένα απρόκλητα περιστατικά βιαιοπραγίας σε βάρος δημοσιογράφων που κάλυπταν το Συλλαλητήριο. *Αντιθέτως, από τη βιαιότητα των επιθέσεων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων και την προσπάθεια του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας να υπερασπιστεί με αυταπάρνηση την ασφάλεια και τα δικαιώματα των πολιτών και να προστατεύσει το θεσμικό κύρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο 401 Γ.Σ.Ν.Α. είκοσι οκτώ (28) αστυνομικοί, ενώ σημαντικές ήταν οι φθορές που υπέστησαν ο ατομικός εξοπλισμός και τα δημόσια είδη [καταστροφή ή φθορά μεγάλου αριθμού στολών, 29 κρανών, 42 ασπίδων, 25 περικνημίδων, 24 προσωπίδων, κ.λ.π.]. *Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατά τρόπο συνετό και ασφαλή, ώστε να αποφευχθούν γενικευμένες εντάσεις και αυξημένος βαθμός διακινδύνευσης τόσο για το αστυνομικό προσωπικό όσο και για τους ίδιους τους συλληφθέντες, ενώ σε ό,τι αφορά στις διάφορες αιτιάσεις για τη μη πραγματοποίηση προσαγωγών υπενθυμίζεται ότι αυτές πραγματοποιούνται κατά τρόπο στοχευμένο και υπό συγκεκριμένες θεσμικές προϋποθέσεις και όχι κατά τρόπο τυχαίο ή βάσει της αμφίεσης ή των χαρακτηριστικών των πολιτών. *Συμπερασματικά η Ελληνική Αστυνομία εκπλήρωσε την αποστολή της κατά τρόπο υπεύθυνο και αποτελεσματικό, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και επαναδιαβεβαίωσε τη σταθερή της βούληση να υπερασπίζεται με αυταπάρνηση την Πολιτεία, την κοινωνία και τους πολίτες. *Στον αντίποδα, η τακτική, ο εξοπλισμός, η οργάνωση, η στόχευση, η βιαιότητα των ενεργειών και η εν γένει συμπεριφορά και δράση των ατόμων που προκάλεσαν τα επεισόδια γεννούν ιδιαίτερο προβληματισμό αναφορικά με τα πραγματικά αίτια και βεβαίως το σκοπό που εξυπηρετούν, δεδομένης της χρησιμοποίησης εθνικού συμβόλου (Ελληνική σημαία με τον ιστό της) ως όπλο επίθεσης σε βάρος αστυνομικών, της βεβήλωσης του Μνημείου του Αγνώστου Στρατιώτη, και της προσπάθειας κατάλυσης – ουσιαστικά – της Δημοκρατίας, με τη βίαιη είσοδο στη Βουλή των Ελλήνων. Συνοψίζοντας, η Ελληνική Αστυνομία σε κάθε περίπτωση αποδέχεται την κριτική, δεν μπορεί όμως να σιωπά στις περιπτώσεις που η διαστρέβλωση των γεγονότων και οι οποίες σκοπιμότητες αδικούν κατάφωρα το έργο και την προσφορά της στο κοινωνικό σύνολο και δεν επιτρέπουν ούτε καν μια απλή έκφραση συμπάθειας προς τους τραυματισθέντες αστυνομικούς, στους οποίους μόνον η Ηγεσία του Σώματος και οι συνάδελφοί τους έσπευσαν να συμπαρασταθούν στο νοσοκομείο που διακομίσθηκαν και να τους εκφράσουν τη στήριξη και την ευγνωμοσύνη τους.
***  Με τρομοκρατία άρχισε το 2019 για τους Έλληνες της Β. Ηπείρου! Άρχισαν να καλούν πάλι σε ανάκριση κατοίκους των Βουλιαρατών…

Άρχισαν να καλούν πάλι σε ανάκριση κατοίκους των Βουλιαρατών  – Κύμα διαρρήξεων και κλοπών στα χωριά Νέα φάση τρομοκράτησης βιώνουν οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου που παραμένουν στις πατρογονικές εστίες τους με την είσοδο του 2019.
Στο έργο αυτό συντελούν τόσο το ίδιο το αλβανικό κράτος όσο και διάφοροι άγνωστοι κακοποιοί. Από τις 16 έως τις 21 Ιανουαρίου η αλβανική αστυνομία κάλεσε και ανέκρινε στα κεντρικά γραφεία της Ασφάλειας στο Φίερι τουλάχιστον πέντε κατοίκους του χωριού Βουλιαράτες, προκειμένου να αποσπάσει πληροφορίες σχετικά με την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στις 8 Νοεμβρίου 2018. Παράλληλα καλεί «για ερωτήσεις» και άλλους κατοίκους του Δήμου Δρόπολης, στο πλαίσιο των ερευνών για τις «αντιαλβανικές ενέργειες» που έλαβαν χώρα κατά την διάρκεια της εξόδιου ακολουθίας, συντηρώντας επί τρεις μήνες το κλίμα εκφοβισμού στον ελληνικό πληθυσμό.  Σε όσους ανακρίνονται οι αλβανοί αστυνομικοί τους δείχνουν φωτογραφίες όχι μόνο από την κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα αλλά και από εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στους Βουλιαράτες για εθνικές επετείους, κάνοντας ερωτήσεις για διάφορα πρόσωπα και κινήσεις. Οι αλβανικές αρχές έχουν κάνει σαφές στους ανακριθέντες ότι γνωρίζουν πάρα πολλά για ενέργειες πολλών προσώπων καθώς και ότι οι κλήσεις στο Φίερι μόλις άρχισαν! Παράλληλα, σε έξαρση βρίσκονται από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου οι διαρρήξεις και οι εισβολές σε σπίτια Ελλήνων στα χωριά της Βορείου Ηπείρου από αγνώστους. Η αρχή έγινε στο χωριό Άγιος Νικόλαος του Δήμου Δρόπολης, όπου σημειώθηκαν διαρρήξεις σε τέσσερα σπίτια. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, που επικαλούνται μαρτυρίες περιοίκων, οι διαρρήκτες άδειασαν τα σπίτια στα οποία εισέβαλλαν και κατέστρεψαν ότι δεν μπορούσαν να πάρουν μαζί τους. Στο χωριό Λουψάτι του Δήμου Φοινικαίων παραβιάστηκαν πέντε σπίτια, στα οποία οι εισβολείς κατέστρεψαν ότι έβρισκαν μπροστά τους και έφυγαν χωρίς να κλέψουν κανένα αντικείμενο. Οι κάτοικοι θεωρούν πως ήταν μια καθαρά τρομοκρατική κίνηση με σκοπό να εκφοβηθούν και να εγκαταλείψουν το χωριό τους. Την Δευτέρα 21 Ιανουαρίου το βράδυ, άγνωστοι προσπάθησαν να εισβάλλουν σε σπίτια στο χωριό Φανάρι του Δήμου Φοινικαίων. Έγιναν όμως έγκαιρα αντιληπτοί από κάτοικο του χωριού, ο οποίος κάλεσε σε βοήθεια συγχωριανούς του και την αστυνομία. Μέχρι να έρθει η αστυνομία κάποιοι κάτοικοι αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν στον αέρα για εκφοβισμό και οι διαρρήκτες τράπηκαν σε φυγή. Οι Έλληνες που ζουν μόνιμα στην Βόρειο Ήπειρο αισθάνονται εντελώς απροστάτευτοι, αφού όπως καταγγέλλουν, η αλβανική αστυνομία έχει να επιδείξει μηδενικό έργο, καμία σύλληψη και καμία σοβαρή έρευνα πάνω σε αυτά τα περιστατικά. Τα τελευταία γεγονότα έρχονται να αποδείξουν ότι η αλβανική πλευρά συνεχίζει την υπόγεια εθνοκάθαρση του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου. Η Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου
*** Εξοργισμένοι χιλιάδες κάτοικοι Κατερίνης κατά της κυβέρνησης: «Προδότες»! «Βράζει» η Β.Ελλάδα! Επίθεση στο σπίτι του βουλευτή …

Ραντεβού έδωσαν την Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Ελευθερίας στην Κατερίνη οι τέσσερις διοργανωτές τού ογκώδους συλλαλητηρίου κατά τής Συμφωνίας των Πρεσπών για το ξεπούλημα τής Μακεδονίας.  Με ώρα έναρξης την 6η βραδυνή, μεγάλο εμπόδιο στάθηκε η καταρρακτώδης και συνεχής βροχή που έπεφτε από το απόγευμα απογοητεύοντας τούς διοργανωτές για την επιτυχία ή όχι τού συλλαλητηρίου. Και όμως, η προσέλευση τού κόσμου ήταν πάνω από την αναμενόμενη. Πληροφορίες αναφέρουν για 5.000 κόσμου που έδωσε το παρών κάτω από την βροχή. Οι Ελληνικές σημαίες αντικαταστάθηκαν αναγκαστικά από ομπρέλες.  Με διάφορα συνθήματα κατά τής Συμφωνίας των Πρεσπών και υπέρ τής Μακεδονίας, έγινε η έναρξη στην κεντρική πλατεία ενώ λόγο απηύθυνε ο Μητροπολίτης Κίτρους Γεώργιος.
Μετά από την Πλατεία η πορεία συνέχισε στον πεζόδρομο Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην συνέχεια στην οδό Ανδρούτσου όπου και κατέληξε και πάλι στην Πλατεία Ελευθερίας.  Στην κάμερα τής Pieria.tv μίλησαν οι συνδιοργανωτές τού Συλλαλητηρίου Θωμάς Αναστασιάδης, Νίκος Κατανάς, Ηρακλής Καρπούζας και Πόλυς Παπαγεωργίου καθώς και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου. Ο αντιδήμαρχος Κατερίνης Χρήστος Λεμονόπουλος ήταν σκληρότερος στις δηλώσεις του μιλώντας για Εθνοπροδότες, Γουδί και κρέμασμα σε όσους υπογράψουν την Συμφωνία των Πρεσπών.  Από την Πλατεία Κατερίνης οι χιλιάδες διαδηλωτές κατευθύνθηκαν στα γραφεία των τριών βουλευτών Σύριζα Πιερίας, Χάρη Τζαμακλή, Αστέριου Καστόρη και Μπέττυς Σκούφα αλλά συνάντησαν ισχυρή αστυνομική δύναμη στην είσοδο τής οικοδομής. Αρκετή ώρα ακούστηκαν συνθήματα κατά των βουλευτών με την οργή τού κόσμου να είναι εμφανής.  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ
Μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε έξω από τά γραφεία και των τριών βουλευτών τού Σύριζα Πιερίας, που στεγάζονται επί της οδού Δημάδη, μέρος των διαδηλωτών κατευθύνθηκαν στην οικία τού βουλευτή τού Σύριζα Πιερίας Αστέριου Καστόρη, ο οποίος όμως έλειπε ενώ δύο γυναίκες βρισκόντουσαν στον χώρο. Με φωνές και συνθήματα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την οργή και την αντίθεση τους ενάντια στον βουλευτή που θα ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών που ξεπουλάει την Μακεδονία στα Σκόπια. Δεν έμειναν όμως μόνο εκεί, αλλά σύμφωνα με τον συνεργάτη μου που μού έστειλε και το βίντεο, οι διαδηλωτές πέταξαν αυγά προς την οικία τού βουλευτή και με ρόπαλα κτυπούσαν τις τέντες για εκφοβισμό. Η αστυνομία δεν ήταν εκεί αλλά έφτασε αργότερα όταν ειδοποιήθηκε.  Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε γραπτή ανακοίνωση καταδικάζοντας τα όσα εκτυλίχθηκαν σε βάρος του βουλευτή Πιερίας Αστέριου Καστόρη έξω από το σπίτι του ενώ παράλληλα κάλεσε την Νέα Δημοκρατία να καταδικάσει εξίσου την επίθεση.

 ***  Σύγχρονο θαύμα του Γέροντα Πορφυρίου σε οδηγό ταξί… 
Στο βιβλίο «Ταξιδεύοντας στα τείχη της πόλης» η μοναχή Πορφυρία αναφέρει μία θαυμαστή εμφάνιση και ένα μεγάλο θαύμα του μακαριστού γέροντος Πορφυρίου που αποδεικνύουν ότι η ζωή συνεχίζεται μετά θάνατον και διδάσκουν ότι ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα, διότι ο Θεός είναι Πανάγαθος και Παντοδύναμος.  Το θαύμα που αφηγείται στο βιβλίο η μοναχή Πορφυρία, συνέβη σε έναν οδηγό ταξί, ο οποίος εξιστορεί:  Μεσημέρι, δύο η ώρα, βρίσκομαι στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων Αθηνών.
Είμαι σταματημένη στο φανάρι προς Αθήνα. Με πλησιάζει ένας κύριος…  -Μενίδι, σας παρακαλώ, πάμε;  -Όχι! Του απάντησα, δεν προλαβαίνω.  Όντως δεν προλάβαινα, γιατί τρεις η ώρα έπρεπε να παραδώσω το ταξί στον Πειραιά.  Ο κύριος στεκόταν μπροστά μου περιμένοντας να περάσει άλλο ταξί. Κάτι μέσα μου μου έλεγε να τον εξυπηρετήσω. Του έκανα νόημα να έρθει. Μόλις μπήκε στο ταξί αναφώνησε: «Δεν είναι δυνατόν!»  Και παίρνει τη φωτογραφία του Γέροντα Πορφυρίου στα χέρια του και τη φιλάει. Την στιγμή εκείνη έχει ανάψει το φανάρι και έστριβα το τιμόνι προς Μενίδι. Ήθελα να του πάρω από τα χέρια τη φωτογραφία, μα όταν τον είδα με τι λαχτάρα τον κοιτούσε, ντράπηκα για τη σκέψη μου.  -Τον γνωρίσατε, με ρώτησε.  -Όχι, από τα βιβλία του τον γνώρισα και τον αγαπώ πάρα πολύ.  -Θέλεις, κοπέλα μου, να σου πω πώς τον γνώρισα εγώ; -Και βέβαια θέλω, του είπα με χαρά.  -Άκου η γυναίκα μου ήταν άρρωστη βαριά, είχε καρκίνο. Οι γιατροί μας έδωσαν τρεις μήνες το πολύ ζωή. Εκείνη τη χρονιά ο γιος μου ο μεγάλος τελείωνε το Λύκειο. Και μας ανακοίνωσε πως έχει κανονίσει με άλλα δέκα παιδιά, συμμαθητές του, να πάνε στο Άγιον Όρος για μια εβδομάδα. Είπαμε εντάξει. Τα παιδιά έφυγαν. Στο μεταξύ η γυναίκα μου χειροτέρεψε. Ο γιατρός που την παρακολουθούσε μας είπε πως το τέλος ήταν κοντά. Τον ρωτήσαμε με αγωνία: «Γιατρέ, τι μπορούμε να κάνουμε, να της δώσουμε λίγη ζωή ακόμη;». «Θα κάνουμε ένα χειρουργείο ακόμη και ο Θεός βοηθός!» μας απάντησε. Εγώ συμφώνησα, η γυναίκα μου αντέδρασε, γιατί ήθελε να περιμένουμε να γυρίσει το παιδί. Ο γιος μου γύρισε τόσο ευτυχισμένος, τόσο χαρούμενος, που έτσι δεν τον είχαμε δει ποτέ. Μας διηγιόταν πόσο όμορφα ήταν εκεί, πόσο εγκάρδια τους υποδέχθηκαν οι μοναχοί, πόση γαλήνη ένιωσαν μεσ’ στην ψυχή τους. Τόσο πολύ ένιωσε την παρουσία του Θεού, που είχε ξεχάσει πως η μητέρα του ήταν άρρωστη. Τη θυμήθηκε, όταν παρουσιάστηκε μπροστά τους ο Γέρων Πορφύριος. Μας είπε για τον Γέροντα Πορφύριο θαυμαστά πράγματα, που μας φαίνονταν απίστευτα. -Συγνώμη, αυτά που λέτε πότε γίνανε; τον διέκοψα. -Αυτό συνέβη το 1996. Όλα τα παιδιά καθόντουσαν κάτω από ένα δένδρο, μιλούσανε και γελούσανε, όταν ξαφνικά είδανε έναν καλόγερο να τα πλησιάζει. Σηκώθηκαν, του φίλησαν το χέρι και ο Γέροντας άρχισε να τους μιλάει προσφωνώντας κάθε παιδί με το όνομά του. Όπως καταλαβαίνεις, τα παιδιά απόρησαν, πού ήξερε τα ονόματά τους και τα οικογενειακά τους. Στο γιο μου είπε: «Πες της μαμάς σου να μην κάνει χειρουργείο, είναι καλά!». «Την ξέρετε;». «Την ξέρω, όλους σας ξέρω!». «Ποιος είστε;» τον ρώτησε. «Είμαι ο Γέροντας Πορφύριος», είπε και έφυγε. Στο γυρισμό από το Άγιο Όρος, σταμάτησαν στην Ουρανούπολη, σε ένα φαρμακείο να πάρουν ασπιρίνες, γιατί τους πείραξε η θάλασσα και ζαλίστηκαν. Μπαίνοντας στο φαρμακείο είδαν την φωτογραφία του Γέροντα Πορφυρίου και είπαν: «Να ο Γέροντας Πορφύριος που είδαμε στο Άγιο Όρος!». Μόλις το άκουσε η φαρμακοποιός, σάστισε. «Συγνώμη, παιδιά, είδατε αυτόν τον Γέροντα στο Άγιο Όρος;». «Ναι, τώρα από εκεί ερχόμαστε». «Είστε σίγουροι;». «Βέβαια, είμαστε σίγουροι, αφού μιλήσαμε μαζί του. Και μάλιστα απορήσαμε πού ήξερε τα ονόματά μας και τα οικογενειακά μας. Όταν τον ρωτήσαμε ποιος είναι, μας είπε πως ήταν ο Γέροντας Πορφύριος». «Παιδιά, είμαι σίγουρη ότι τον είδατε, όμως… Μην τρομάξετε μ’αυτό που θα σας πω… Ο Γέροντας πέθανε πριν από πέντε χρόνια!» Τα παιδιά έπαθαν σοκ! «Αδύνατον!» της είπαν, «αφού μιλήσαμε!». Και εγώ και η γυναίκα μου πιστέψαμε πως κάποιον άλλον είδαν, που τον έλεγαν κι αυτόν Πορφύριο και του έμοιαζε. Άλλωστε όλοι οι καλόγεροι μοιάζουν μεταξύ τους. «Δεν με πιστεύετε, ε; Τέλος πάντων, εμένα μου είπε να μη πας για χειρουργείο, είσαι καλά», είπε το παιδί στην μητέρα του. Σε δύο μέρες μπήκαμε στο νοσοκομείο. Την επομένη το πρωί θα γινόταν το χειρουργείο. Η ώρα του χειρουργείου έφτασε και, ενώ εγώ περίμενα απ’ έξω με αγωνία, ξαφνικά, βλέπω τη γυναίκα μου να βγαίνει. Έτρεξα κοντά της: «Τι έγινε;». «Δεν κάνω χειρουργείο, είμαι καλά!». Από πίσω της βγήκε και γιατρός. «Τι έγινε, γιατρέ;». «Δεν ξέρω, δεν θέλει να χειρουργηθεί!». «Σας είπα, είμαι καλά!». «Κορίτσι μου, τρελάθηκες;». Την πήρα αγκαλιά και προσπαθούσα να την πείσω, πως πρέπει να γίνει η εγχείρηση. «Σου είπα νιώθω καλά, κάντε μου εξετάσεις και θα δείτε ότι είμαι καλά, το νιώθω!». «Ωραία!» είπε ο γιατρός, «ας μην την πιέσουμε, αφού νοιώθει καλά». «Δεν με πιστεύετε; Ωραία! Κάντε μου εξετάσεις για να πειστείτε». Πράγματι έγιναν οι εξετάσεις. Την επόμενη μέρα μας ήρθαν και οι απαντήσεις. Εδώ ο κύριος πήρε μια βαθιά ανάσα. -Τι έδειξαν οι απαντήσεις; -Πως ποτέ δεν την άγγιξε η αρρώστια! Οι γιατροί να βλέπουν τις παλιές εξετάσεις και τις καινούργιες και να έχουν τρελαθεί! Δεν μπορεί, θα πρέπει να μπερδεύτηκαν με άλλες, θα ξανακάνουμε αύριο, έλεγαν απορημένοι. Ωστόσο ήρθε ο γιος μου, που βλέποντας τους γιατρούς μπερδεμένους με τις εξετάσεις, μου λέει. -Γιατί δεν πιστεύεις αυτά που μου είπε ο Γέροντας Πορφύριος στο Άγιο Όρος; Τότε πετιέται ένας γιατρός: -Τι είπες; Ο Γέροντας Πορφύριος τι σου είπε; -Πως η μαμά μου είναι καλά και να μην κάνει χειρουργείο! Ο γιατρός έβγαλε από την τσέπη του τη φωτογραφία του Γέροντα Πορφυρίου. -Αυτόν είδες, αγόρι μου, στο Άγιο Όρος;  -Ναι, Αυτόν!  -Οι εξετάσεις είναι σωστές! Η γυναίκα σας είναι καλά, μπορείτε να φύγετε και τώρα μάλιστα! Ετοιμαστείτε! Στη γυναίκα μου οι γιατροί είχαν δώσει τρεις μήνες το πολύ ζωή. Έχουν περάσει δύο χρόνια και είναι μια χαρά, πιο καλά από ό,τι ήταν πριν την αρρώστια. Γι’αυτό αγαπούμε πάρα πολύ τον Γέροντα Πορφύριο. Έχουμε πάει και στο Μοναστήρι του πολλές φορές. Και όποτε έχουμε δυσκολίες, εκείνος μας στηρίζει. Η αφήγηση του κυρίου για ένα ακόμη θαύμα του Γεροντάκου μου, μου έδωσε μεγάλη χαρά. Το μόνο που ψέλλισα, καθώς κατέβαινε ο κύριος, ήταν «ευχαριστώ». πηγή: dogma.gr
***   Στο Δήμο Μεσσήνης ο σταθμός του ΟΣΕ για δημιουργία κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου 
















Τσώνης: «Στην έπαρση, το μηδενισμό και την αλαζονεία απαντάμε με έργα και προτάσεις»
 Το διευθύνοντα σύμβουλο της ΓΕΩΣΕ, Θανάση Σχίζα, υποδέχθηκε χθες το πρωί στο Δημαρχείο Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης. Εκεί, υπογράφηκε και επίσημα η παραχώρηση 17 στρεμμάτων στην περιοχή του σταθμού του ΟΣΕ της Μεσσήνης, για 100 χρόνια, με σκοπό τη δημιουργία κλειστού γυμναστηρίου και κολυμβητηρίου.
Ο δήμαρχος τόνισε ότι πρόκειται για μια ακόμα φωτεινή μέρα για το Δήμο Μεσσήνης, καθώς μια προσπάθεια που ξεκίνησε πριν από 2,5 περίπου χρόνια είχε ευτυχή κατάληξη. Πρόσθεσε, δε, ότι είναι η μόνη Δημοτική Αρχή που διεκδίκησε και κατάφερε να πάρει τη συγκεκριμένη έκταση, στην οποία σε συνεργασία με τη γ.γ. ΣΔΙΤ σχεδιάζεται η κατασκευή κολυμβητηρίου και κλειστού γυμναστηρίου. Ο κ. Τσώνης χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη περιοχή ως ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» ολόκληρης της περιοχής, ενώ σημείωσε τις θερμές ευχαριστίες του τόσο στο πρόσωπο του κ. Σχίζα, για την καθοριστική συμβολή του, όσο και στο πρόσωπο του υπουργού κ. Σπίρτζη.
Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει ιδιαιτέρως και το συνεργάτη του και αντιδήμαρχο Μεσσήνης, Τάσο Τσερπέ, που από κοινού ξεκίνησαν αυτή την προσπάθεια πριν από 2,5 χρόνια.
Κλείνοντας ο κ. Τσώνης άφησε αιχμές κατά του «αντιπάλου» του στις επικείμενες εκλογές, Γιώργου Αθανασόπουλου, χωρίς να τον κατονομάσει, λέγοντας χαρακτηριστικά πως στην έπαρση, την αλαζονεία και την κακόβουλη κριτική η Δημοτική Αρχή απαντά με έργα και προτάσεις, προσθέτοντας ότι η πλειοψηφία πρέπει να συνεχίσει το έργο της και να μην ανακοπεί η αναπτυξιακή πορεία που έχει πάρει ο Δήμος Μεσσήνης.
messini erga 4.jpg
Από την πλευρά του, ο κ. Σχίζας εξέφρασε την ικανοποίησή του που βρίσκεται στη φιλόξενη πόλη της Μεσσήνης και τη χαρά του που μια προσπάθεια από κοινού με το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, ύστερα από 2 χρόνια, έφθασε στο τέλος της. Σημείωσε ότι η σιδηροδρομική λειτουργία δε θα ενοχληθεί απ’ αυτή την παραχώρηση, ενώ η πόλη της Μεσσήνης θα αποκτήσει ένα σύμπλεγμα αθλητικών εγκαταστάσεων για τους νέους της περιοχής.
Ο κ. Σχίζας πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο της κυβερνητικής πολιτικής γίνεται αυτή η παραχώρηση, καθώς υπάρχει συνεργασία με αρκετούς Δήμους σ’ όλη τη χώρα για την αξιοποίηση ανάλογων χώρων.
Τέλος, υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Τσώνη, ώστε να ξεπεραστεί η «γραφειοκρατία» το συντομότερο και να ευοδωθεί αυτό το σπουδαίο έργο για το Δήμο Μεσσήνης.
Η αρμόδια αντιδήμαρχος για τεχνικά θέματα, Γεωργία Παναγοπούλου, έκανε γνωστό ότι το κόστος του έργου προϋπολογίζεται στα 3.7 εκ ευρώ και αφορά πρόγραμμα ΣΔΙΤ από το υπουργείο Οικονομίας και διαδημοτική συνεργασία Καλαμάτας, Μεσσήνης και Πύλου- Νέστορος, που αφορά έργα αθλητικών υποδομών και σχολικών κτηρίων. Πρόσθεσε, δε, ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση του «Master Plan» Του Κώστα Γαζούλη  

***  Ο Δήμος Καλαμάτας 4ος στη χώρα στο δείκτη αποτελεσματικότητας 
Ικανοποίηση εξέφρασε ο δήμαρχος Καλαμάτας χθες, χαρακτηρίζοντας το αποτέλεσμα «εξόχως θετικό», όσον αφορά στην έρευνα του Κέντρου Φιλελεύθερων Μελετών «Μάρκος Δραγούμης» για τον πιλοτικό δείκτη αποτελεσματικότητας των Δήμων 2019, σύμφωνα με τον οποίον ο Δήμος Καλαμάτας είναι ο τέταρτος σε επίπεδο χώρας.
Για την κατάρτιση του δείκτη ελήφθησαν υπόψη το πεδίο της οικονομικής διαχείρισης, που αφορά στο βαθμό αποτελεσματικής αξιοποίησης των διαθεσίμων σε κάθε Δήμο πόρων, το πεδίο της διαφάνειας και λογοδοσίας και το επίπεδο των παρεχόμενων δημοτικών υπηρεσιών, ενώ τα στοιχεία αντλήθηκαν από το υπουργείο Εσωτερικών, οι δε δημοσιεύσεις στη «Διαύγεια» και τις ιστοσελίδες των Δήμων αξιοποιήθηκαν κυρίως για έλεγχο και επαλήθευση.
Ο Π. Νίκας εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι «γίνεται υπερπροσπάθεια, σε πολλά επίπεδα, με πολύ σοβαρές ελλείψεις προσωπικού». Πρόσθεσε, δε, πως «όταν έρχεται μία ανεξάρτητη Αρχή και σε επιβραβεύει για τις προσπάθειές σου, μπορείς να αισθάνεσαι καλά».
Επίσης, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, καθώς και τους υπαλλήλους των Υπηρεσιών του Δήμου, οι οποίοι συνέβαλαν στη διάκριση του Δήμου Καλαμάτας.

***  Παρουσιάστηκε ο οδηγός του μοιραίου αυτοκινήτου που σκότωσε τον 16χρονο 
Σήμερα το πρωί παρουσιάστηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας ο 27χρονος Ρομά που οδηγούσε το όχημα που σκότωσε το 16χρονο Νίκο στην περιοχή της Θουρίας.
Να θυμίσουμε εδώ ότι στην αρχή εμφανίστηκε ως οδηγός ο 28χρονος αδερφός του που όμως δεν έπεισε τους αστυνομικούς ότι ήταν αυτός που προκάλεσε το δυστύχημα.
Πλέον ο 27χρονος αφέθηκε ελεύθερος αφού το αυτόφωρο έχει λήξει και θα οδηγηθεί σε δικάσιμο όταν αυτή οριστεί.

***   Τσώνης: «Φαντάζομαι»... είμαστε πολύ κοντά στη μελέτη για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος 
Σε μια αποστροφή του λόγου του κατά τη χθεσινή υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης της έκτασης στο σταθμό του ΟΣΕ, ο δήμαρχος Μεσσήνης είπε ότι πολύ σύντομα έρχεται η πολυσυζητημένη μελέτη για το δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
Ερωτώμενος στη συνέχεια για το αν έχει κάποια τελευταία πληροφόρηση, σημείωσε ότι η ενημέρωση που είχε και έχει είναι όσα είχε πει ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών κ. Δέδες, αρχές Νοεμβρίου, στο Δημαρχείο Μεσσήνης… αλλά «φαντάζεται» ότι βρίσκεται κοντά η συγκεκριμένη μελέτη και έτσι ακόμα ένα σπουδαίο έργο στην περιοχή θα μπει σε τροχιά υλοποίησης.
Λίγη ώρα αργότερα για το ίδιο θέμα, πάντως, ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωνε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση, με την επισήμανση ότι ο ίδιος δεν είναι «κυβερνητικός» δήμαρχος...  Κ. Γαζ.  

***   Ίχνος σεβασμού 
Είναι γεγονός ότι η συμπεριφορά ορισμένων οδηγών στους δρόμους της Καλαμάτας είναι δραματικά απελπιστική.
Είναι ντροπή τις βροχερές μέρες να βλέπεις οδηγούς να κάνουν «λούτσα» τους πεζούς, επειδή πολύ απλά οι πρώτοι δε μειώνουν ταχύτητα και προκλητικά πετούν τα λιμνάζοντα νερά πάνω στους διερχόμενους. Δηλαδή, δεν έχουν ίχνος σεβασμού.
Ένα τέτοιο περιστατικό σημειώθηκε χθες το πρωί στην οδό Χρυσάνθου Παγώνη και Μητροπέτροβα με τον οδηγό να αναπτύσσει ταχύτητα και να λούζει με το νερό που είχε συγκεντρωθεί μια κυρία. Πόσο ακόμα θα μας ντροπιάζουν αυτοί οι οδηγοί που, απλά έχοντας ξεπεράσει τα όρια του θράσους, έχουν φτάσει στο όριο της γελοιότητας;  Α.Π. 

*** Κάθειρξη 15 ετών σε νεαρό αλλοδαπό για ληστεία σε πρατηριούχο στο Κορυφάσιο 
Τους χτυπούσαν με εργαλείο στο κεφάλι και το σώμα 
 Κάθειρξη 15 ετών επέβαλε χθες το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε αλλοδαπό ο οποίος ομολόγησε πως ήταν ο ένας από τους τρεις δράστες άγριας ληστείας σε βάρος ζευγαριού στο Κορυφάσιο τον Αύγουστο του 2011, αν και είχε βρεθεί και αποτύπωμά του. Αρνήθηκε, πάντως, πως ήταν αυτός που χτυπούσε το ζευγάρι και ζήτησε συγγνώμη.
Πρωτόδικα ο κατηγορούμενος είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 18 ετών, ενώ και χθες το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για ληστεία κατά συναυτουργία, χωρίς να αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.
 Ληστεία
Το ζευγάρι διατηρούσε πρατήριο υγρών καυσίμων έξω από το Κορυφάσιο, ενώ το σπίτι τους ήταν ακριβώς δίπλα. Ο 53χρονος άντρας έχει περιγράψει ότι οι τρεις δράστες μπήκαν ξημερώματα στο σπίτι, ισοπεδώνοντας στην κυριολεξία την αλουμινένια κεντρική είσοδο.
Επιτέθηκαν πρώτα στη γυναίκα του, που είχε ακούσει το θόρυβο και είχε τρέξει να δει τι γίνεται, χτυπώντας τη με ένα εργαλείο (κάβουρα) στο κεφάλι και το σώμα. Ακολούθως επιτέθηκαν και σε αυτόν, χτυπώντας τον με το «κλειδί» στο κεφάλι και προκαλώντας του σοβαρά τραύματα. Μάλιστα, ο άντρας χρειάστηκε 7 ράμματα.
Επίσης, ο ένας από τους δράστες κρατούσε όπλο και αυτός ήταν ο αρχηγός που ζητούσε τα λεφτά. Πήρε δε και ένα διακοσμητικό σπαθί που είχαν στο τζάκι τους και απειλούσε ότι θα τους σφάξει. Οι ληστές βρήκαν και πήραν 7.000 ευρώ, κοσμήματα, καθώς και τα χρυσαφικά που φορούσαν. Ακολούθως έφυγαν κλέβοντας και το αυτοκίνητο της κόρης του, το οποίο αργότερα βρέθηκε εγκαταλελειμμένο.
Οι δράστες δε φορούσαν κουκούλες ή γάντια και ο 53χρονος κατάφερε στη συνέχεια από φωτογραφίες της Αστυνομίας να αναγνωρίσει τον έναν από αυτούς. Ο κατηγορούμενος αλλοδαπός ταυτοποιήθηκε από αποτύπωμα του που βρέθηκε σε τοίχο του σπιτιού.
 Ζήτησε συγγνώμη
Χθες, στην απολογία του, ζήτησε συγγνώμη για ό,τι έκανε, επισημαίνοντας πως αυτός δε χτύπησε το ζευγάρι, ενώ είπε πως είναι από 15 χρόνων στην Ελλάδα και ενώ είχε μια καλή δουλειά, έμπλεξε με τα ναρκωτικά.
Για τους δύο συνεργούς του είπε πως δεν ξέρει ποιοι είναι, καθώς τότε τους γνώριζε μόνο με τα μικρά τους ονόματα. Καταλήγοντας ζήτησε από το δικαστήριο μια δεύτερη ευκαιρία για να μπορέσει να επιστρέψει στη χώρα του και να δει τους γονείς του.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τη ληστεία και διέταξε την απέλασή του από την Ελλάδα μετά την έκτιση της ποινής του και την απαγόρευση επανεισόδου για δέκα χρόνια.  Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Τσώνης: «Είμαστε αδέσμευτοι, χωρίς χρώματα και έτσι συνεχίζουμε» 
Ακόμα δύο προσχωρήσεις 
ανακοίνωσε ο Γιώργος Τσώνης 
 Αιχμές για την ανεξαρτητοποίηση του Μένη Αδαμόπουλου
 Στο περιθώριο των ανακοινώσεων για την υπογραφή της σύμβασης με τη ΓΕΩΣΕ ο Γιώργος Τσώνης ανακοίνωσε δυο ακόμα προσχωρήσεις στο συνδυασμό του και δηλώσεις συμπόρευσης και εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του. Πρόκειται για την οικονομολόγο Ιωάννα Γεωργακοπούλου από το δημοτικό διαμέρισμα της Ιθώμης και τον Παναγιώτη Ζέππο από τη Μεσσήνη, που- όπως υπογράμμισε ο δήμαρχος- γνωρίζει την πόλη όσο πολύ λίγοι. Ερωτώμενος για τις αιχμές που άφησε στην ανακοίνωση ανεξαρτητοποίησής του ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του και πρώην αντιδήμαρχος Μεσσήνης, Μένης Αδαμόπουλος, σημείωσε ότι αρχή του είναι να μην απαντά, απλά εξέφρασε την απορία πώς ο «φίλος» του ο Μένης, ισχυρίζεται ότι δε λαμβάνονται συλλογικά οι αποφάσεις, αφού ο ίδιος απουσιάζει εδώ και περίπου 2,5 χρόνια από τα Δημοτικά Συμβούλια, το χώρο δηλαδή που λαμβάνονται όλες οι αποφάσεις του Δήμου.
Αναφορικά με τις αιχμές που άφησε στις δηλώσεις του για τον Γιώργο Αθανασόπουλο, κατά την τοποθέτησή του για την παραχώρηση του σταθμού του ΟΣΕ, επανέλαβε ότι η Δημοτική του Αρχή απέναντι στο μηδενισμό και την αλαζονεία που επέδειξε ο Γιώργος Αθανασόπουλος στην πρόσφατη παρουσίαση της υποψηφιότητάς του απαντά με έργα και προτάσεις που έρχονται καθημερινά στο «φως». Επίσης, πρόσθεσε ότι, όπως ο ίδιος απολογείται στους πολίτες της Μεσσήνης ως δήμαρχος, το ίδιο οφείλει να κάνει και ο Γιώργος  Αθανασόπουλος, καθώς είχε διατελέσει αντιδήμαρχος και οι δημότες δεν ξεχνούν… Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση να σχολιάσει την παρουσία του Παναγιώτη Νίκα στην εκδήλωση του Γιώργου Αθανασόπουλου και αν ο ίδιος πρόκειται να πάρει θέση στα της Περιφέρειες, ο κ. Τσώνης τόνισε ότι ο συνδυασμός του πριν από 5 χρόνια ξεκίνησε ως ανεξάρτητος, αδέσμευτος, χωρίς χρώματα και έτσι συνεχίζει, εκφράζοντας παράλληλα τη χαρά του που αξιόλογοι συνδημότες του τον εμπιστεύονται για την πορεία που επέδειξε αυτά τα 4 χρόνια και προσχωρούν στο συνδυασμό του… Άνθρωποι προερχόμενοι από όλους τους χώρους, πρόσθεσε!
Όσον αφορά στην παρουσία του Παναγιώτη Νίκα και όσων άλλων βρέθηκαν στην εκδήλωση του αντιπάλου του, σημείωσε ότι όλοι γνωρίζουν πώς βρέθηκαν εκεί, ο κ. Αθανασόπουλος έχει κάνει τις επιλογές του, αλλά ο ίδιος δεν πρόκειται να προσκαλέσει κανέναν στην παρουσίαση της υποψηφιότητάς του… Του Κώστα Γαζούλη

***  EKTAKTO! H πραγματική ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ! Δείτε το βίντεο…

Αναμένεται παρέμβαση του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό. Εμείς όμως έχουμε μνήμη και δεν ξεχνάμε. Θυμόμαστε ποια ήταν η πραγματική παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή για το Σκοπιανό όταν ο Μπάρακ Ομπάμα απεκάλεσε μπροστά στον Έλληνα Πρωθυπουργό τα Σκόπια, Μακεδονία…. Δείτε μάλιστα τότε τι έλεγαν τα ΜΜΕ…. 




***  Την ΤΕΤΑΡΤΗ έρχονται μεγάλες ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ από τον Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ! Συντονιζόμαστε στο Kontra Channel και τον Α. Λιάτσο…

Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος, συνεχίζει δυναμικά τις τηλεοπτικές του παρουσίες, προσπαθώντας να μιλήσει τη γλώσσα της λογικής που έχει χαθεί στον πολιτικό λόγο.   Την Τετάρτη  23 Ιανουαρίου ο κ. Βελόπουλος θα φιλοξενηθεί στις 12 το βράδυ στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου, στο Kontra Channel, και μαζί με τον έγκριτο δημοσιογράφο θα αναλύσουν όσα απασχολούν την ελληνική κοινωνία.  
Θα ακουστούν πράγματα που δεν πιστεύατε ποτέ.  Συντονιστείτε για να ενημερωθείτε στις 23 Ιανουαρίου στο Kontra Channel.
***   ΧΑΜΟΣ στο ΣΤΟΥΝΤΙΟ του ΚΟΝΤΡΑ!Ο καυγάς των κ.κ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΙΑΤΣΟΥ-ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΥ-ΛΥΡΤΣΟΓΙΑΝΝΗ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Η χθεσινή παρουσία του Κ. Βελόπουλου στην εκπομπή του Α.Λιάτσου ΚONTRA 24 σημαδεύτηκε από την αναίτια λεκτική επίθεση που δέχτηκε ο Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, από τους δημοσιογράφους κ.κ Πετρόπουλο και Λυρτσογιάννη.  Στο βίντεο που θα παρακολουθήσετε βλέπετε πως ακριβώς ξεκίνησε η ένταση στη χθεσινή εκπομπή.

Εκφράζουμε την προσωπική μας άποψη, κι ως τηλεθεατές αν θέλετε, γράφοντας πως κατά τη γνώμη μας, ο Κ. Βελόπουλος δεν προστατεύτηκε από τον παρουσιαστή της εκπομπής.
Σίγουρα πιστεύουμε πως δεν θα  διαφωνήσετε με την άποψή μας, ότι η επίθεση ήταν αναίτια, εκτός κι αν απλά δεν ήθελαν να ακουστούν τα επιχειρήματα του Προέδρου της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ (δεν θέλουμε να το πιστέψουμε).
Μπορεί να διαφωνούν με τις θέσεις του Κ. Βελόπουλου. Μπορεί να πιστεύουν πως η συμφωνία αυτή μεταξύ Τσίπρα-Ζάεφ είναι η καλύτερη. Πρέπει όμως να επιτρέπεται να ασκείται η κριτική. Μετά με τα δικά τους επιχειρήματα ας διαφωνούν κι ας γίνεται ο διάλογος. Επιθέσεις προσωπικές το μόνο που προκαλούν είναι ένταση κι εν τέλει ο λαός δεν ενημερώνεται σωστά.
***  Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ! Δίνουμε ΑΟΖ στους ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ;.. (ΕΓΓΡΑΦΑ)

Πολύς λόγος έχει γίνει για το άρθρο 13 της συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ για τα Σκόπια και την ονομασία Βόρεια Μακεδονία. Πέρα από τα ζητήματα της γλώσσας και ταυτότητας που εκχωρούμε φαίνεται πως υπάρχει κι ένα ζήτημα για την θάλασσά μας το οποίο πρέπει να αναλυθεί.   Στη χθεσινή του συνέντευξη ο Κ. Βελόπουλος έθιξε το θέμα.

Το Άρθρο 13 της συμφωνίας αναφέρει: «Λαμβάνοντας υπ’ όψιν το γεγονός ότι το δεύτερο συμβαλλόμενο μέρος, τα Σκόπια, είναι περίκλειστο κράτος, τα συμβαλλόμενα μέρη θα καθοδηγούνται από τις σχετικές προβλέψεις της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας». 
Ιδού τι προβλέπει η σχετική Σύμβαση του ΟΗΕ (1982) για το Δίκαιο της Θάλασσας στο συγκεκριμένο άρθρο 69 για τα δικαιώματα των «περίκλειστων» κρατών, δηλαδή των κρατών άνευ ακτών.
Άρθρο 69 της Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας.  Δικαίωμα κρατών άνευ ακτών.
1. Τα κράτη άνευ ακτών (Βόρεια Μακεδονία) έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν, σε ισότιμη βάση, στην εκμετάλλευση προσήκοντος μέρους του πλεονάσματος των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των παράκτιων κρατών της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής (Ελλάδα), λαμβάνοντας υπόψη τις σχετικές οικονομικές και γεωγραφικές συνθήκες όλων των ενδιαφερομένων κρατών και σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου και των άρθρων 61 και 62.
2. Οι όροι και οι τρόποι της συμμετοχής αυτής καθορίζονται από τα ενδιαφερόμενα κράτη μέσω διμερών ( Συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ), υποπεριφερειακών ή περιφερειακών συμφωνιών λαμβάνοντας υπόψη, μεταξύ άλλων:
α) την ανάγκη αποφυγής συνεπειών επιβλαβών για τις αλιευτικές κοινότητες ή τις ιχθυοβιομηχανίες του παράκτιου κράτους (Ελλάδα) .
β) την έκταση κατά την οποία το άνευ ακτών κράτος (Βόρεια Μακεδονία) , σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου συμμετέχει ή έχει το δικαίωμα να συμμετέχει, σύμφωνα με υφιστάμενες διμερείς υποπεριφερειακές ή περιφερειακές συμφωνίες, στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών άλλων παράκτιων κρατών (Ελλάδα).
γ) την έκταση κατά την οποία άλλα κράτη άνευ ακτών συμμετέχουν ήδη στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) του παράκτιου κράτους (Ελλάδα) και την συνακόλουθη ανάγκη αποφυγής συγκεκριμένης επιβάρυνσης ενός οποιουδήποτε παράκτιου κράτους ή μέρους αυτού.
δ) τις ανάγκες διατροφής των πληθυσμών των αντίστοιχων κρατών («Βόρεια Μακεδονία» και Ελλάδα) .
3. Όταν η αλιευτική ικανότητα του παράκτιου κράτους (Ελλάδα) φθάσει σε σημείο που να του επιτρέπει να αλιεύει ολόκληρο τον επιτρεπτό όγκο αλιεύματος των ζωντανών πόρων στην αποκλειστική οικονομική του ζώνη, το παράκτιο κράτος και άλλα ενδιαφερόμενα κράτη συνεργάζονται στην διαμόρφωση δίκαιων διευθετήσεων σε διμερή, υποπεριφερειακή ή περιφερειακή βάση προκειμένου να επιτρέψουν την συμμετοχή αναπτυσσομένων κρατών άνευ ακτών («Βόρεια Μακεδονία«) της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων των αποκλειστικών οικονομικών ζωνών των παράκτιων κρατών της υποπεριοχής ή περιοχής, όπως κρίνεται σκόπιμο, από τις συγκεκριμένες περιστάσεις, και υπό όρους ικανοποιητικούς για όλα τα μέρη. Κατά την εφαρμογή της παρούσας διάταξης λαμβάνονται υπόψη οι παράγοντες που αναφέρονται στην παράγραφο 2.
4. Τα ανεπτυγμένα κράτη άνευ ακτών («Βόρεια Μακεδονία») έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην εκμετάλλευση των ζώντων πόρων, σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, μόνον στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες των ανεπτυγμένων παράκτιων κρατών (Ελλάδα) της ιδίας υποπεριοχής ή περιοχής, με λαμβάνοντας υπόψη την έκταση κατά την οποία το παράκτιο κράτος, κατά την παραχώρηση σε άλλα κράτη πρόσβασης στους φυσικούς πόρους της αποκλειστικής οικονομικής του ζώνης, έχει λάβει υπόψη του την ανάγκη περιορισμού στο ελάχιστο των επιζήμιων συνεπειών στις αλιευτικές κοινότητες και την οικονομική αποδιάρθρωση κρατών των οποίων οι υπήκοοι αλιεύουν κατά συνήθεια στη ζώνη.
5. Οι παραπάνω διατάξεις δεν θίγουν τις διευθετήσεις που συμφωνήθηκαν σε υποπεριοχές ή περιοχές όπου τα παράκτια κράτη (Ελλάδα) δύνανται να παραχωρήσουν σε κράτη άνευ ακτών («Βόρεια Μακεδονία») της ίδιας υπο-περιοχής ή περιοχής ίσα ή προνομιακά δικαιώματα για την εκμετάλλευση των ζώντων πόρων στις αποκλειστικές οικονομικές ζώνες.
Αξίζει να τονιστεί πως παρεμφερή πρόβλεψη είχε και η ενδιάμεση συμφωνία του 1995. Δείτε το κείμενο του 1995 και το τωρινό δίπλα δίπλα.

Είναι σαφές πως η Ελλάδα έχει υποχρέωση να δώσει πρόσβαση στα Σκόπια, στη θάλασσά μας για λόγους αλιείας. Σαφές και συμφωνημένο (δεν κρίνουμε αν σωστά ή λάθος το συμφωνήσαμε).

Εκφράζουμε όμως την εξής απορία.
Σε περίπτωση που προχωρήσει η διάνοιξη του Αξιού ποταμού (θα πάψουν να είναι περίκλειστο κράτος) θα έχει νομικό έρεισμα το κράτος των Σκοπίων για ‘δημιουργία’ δικής του ΑΟΖ στο Αιγαίο; Δείτε παλαιότερη αρθρογραφία μας καθώς και του Κ. Βελόπουλου ΕΔΩ, ΕΔΩ κι ΕΔΩ

Tίθεται ζήτημα μελλοντικών προβλημάτων από μία τέτοια εξέλιξη;

Όπως βλέπετε την ίδια απορία είχε εκφράσει και ο κος Κουίκ από βήματος Βουλής στις 14-9-2014, βέβαια τότε ήταν στην αντιπολίτευση.   
Και ο Γ. Μανιάτης στη Βουλή εχθές. 


ΕΔΩ ΚΑΙ 1 ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΕΙΠΑ !ΟΙ ΣΚΟΠΙΑΝΟΊ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΟΖ ΚΑΙ ΘΕΡΜΑΪΚΌ !αίσχος ντροπή !@ellinikilisi
Για να μην σας κουράσουμε παραπάνω.
Το ζήτημα είναι εθνικό και νομικό. Δεν υποστηρίζουμε πως αυτή τη στιγμή έχουμε δώσει ΑΟΖ και τον πλούτο του υποθαλάσσιου χώρου μας. Υποστηρίζουμε πως πρέπει να εξεταστεί το ζήτημα του Αξιού ποταμού καθώς δύναται να δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο μέλλον. Πρέπει οι νομικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης να δουν μήπως ανοίγουμε Κερκόπορτα για το μέλλον.  Υποστηρίζουμε πως δύναται αυτή τη στιγμή να ‘πυροβολούμε τα πόδια μας».  Εφιστούμε την προσοχή για το ενδεχόμενο. Στην τελική αν δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος ας βγει η κυβέρνηση να το πει.
*** Αθλητική ενημέρωση   :

***** Την Πέμπτη το πρωί το Τσιτσιπάς-Ναδάλ
Το πρωί της Πέμπτης θα διεξαχθεί ο ημιτελικός του Αυστραλιανού Οπεν τένις ανάμεσα στον Στέφανο Τσιτσιπά και τον Ράφα Ναδάλ από όπου θα προκύψει ο πρώτος φιναλίστ του Grand Slam της Μελβούρνης.
~  «Θα γίνει πανηγύρι αν κερδίσει ο Στέφανος».-                                                                    VIDEO blob : http://www.sport-fm.gr/235f3cc8-7a53-42cf-845c-4113a031f35f   .- 

*** ΧΘΕΣ , ....   Για το  Κύπελλο Ελλάδας  σήμερα  22-01-2019 :
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ  2-0  .- ^
Τα   γκολ  : 53΄ Ντουρμισάϊ  , 75΄ Σαραμαντάς .- ^
ΠΑΟΚ Θεσ/νίκης - ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  5-0  .- ^
Τα  γκολ : 5΄ Μάτος ,  38΄Τζάμπα , 46΄ Λημνιός , 54΄ Τζάμπα , 67΄ Μίσιτς  ,   .- ^ 

*** Για  το  Κύπελλο Ελλάδας  σήμερα  :
Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης  2-1  .-^
Τα γκολ : 6΄  Μούγιακιτς , 63΄Μπρούνο , 67΄ Βάρκας ,  .
ΑΕΚ-ΑΟΧ Κισσαμικός   5-0 .- ^
Τα γκολ : 21΄ Γκάλο ,  28΄  Νανάντ  Κρστίσιτς ,57΄ Μάνταλος , 78΄ Λιβάγια , 82΄ Λιβάγια . -^
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΛ  Λάρισα  5-3 .- ^
Τα γκολ : 7΄ Ζίσιτς , 40΄ Μαρτίνες ,52΄ Ακόστα , 58΄ Βαλιέντε , 60΄ Σικάβκας , 75΄ Ζίσιτς , 78΄Ν. Καλτσάς , 85΄ Φερνάντεζ  .- ^
Ολυμπιακός-Ξάνθη  3-1 .- ^
Τα γκολ : 29΄ Ποντένσε , 52΄ Χασάν , 61΄  Ποντένσε , 75΄ Ροντρίγκες .-^  

~** ΑΥΡΙΟ  Πέμπτη  24 -01 -2019  για το κύπελλο  : 
ΟΦΗ - Εργοτέλης  

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ -ΛΑΜΙΑ  

***  Για  το   Χάντμπολ  σήμερα
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ (Ανδρών) 

***  Για το League Cup 'ΝΙΚΟΣ ΣΑΜΑΡΑΣ'  σήμερα στον πρώτο τελικό του Λιγκ Καπ
Φοίνικας Σύρου-Ολυμπιακός   1-3 σετ .-^ [25-22, 20-25, 24-26, 18-25 ].-
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ (Παβλίσεβιτς): Φίλιο 8 (6/11 επ., 2 μπλοκ), Εβάντρο 7 (5/21 επ., 1 άσσος, 1 μπλοκ, 64% υπ. - 27% άριστες), Λέσκοφ 2 (1/1 επ., 1 άσσος), Βουλκίδης 9 (6/10 επ., 3 μπλοκ), Καϊσλασάλο 21 (19/35 επ., 2 άσσοι), Παπαδόπουλος 8 (8/12 επ., 43% υπ. - 35% άριστες) / Βελούδης (λ, 57% υπ. - 39% άριστες), Αχιλλεόπουλος (λ, 29% υπ. - 14% άριστες), Φωτιάδης, Αδάμ, Μήλης 1 (1/2 επ.) 
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μουνιόθ): Πετρέας 9 (6/8 επ., 3 μπλοκ), Ανδρεάδης 9 (6/8 επ., 3 μπλοκ), Σμιτ 18 (13/28 επ., 4 άσσοι, 1 μπλοκ), Τερβαπόρτι 1 (1 άσσος), Αλεξίεφ 11 (10/16 επ., 1 μπλοκ, 63% υπ. - 33% άριστες), Κουμεντάκης 11 (8/16 επ., 1 άσσος, 2 μπλοκ, 43% υπ. - 21% άριστες) / Στεφάνου (λ, 62% υπ. - 38% άριστες), Δαρίδης (λ), Χριστοφιδέλης, Ζουπάνι, Στιβαχτής, Ραούβερντινκ 5 (5/6 επ.)

*** Για το Basketball Champions League  σήμερα
ΠΑΟΚ-Όπαβα 

Φουενλαμπράδα-ΑΕΚ 

***  Αγώνες ποδοσφαίρου Γ΄ Εθνικής εξ  αναβολής  για  σήμερα 
1ος  όμιλος :
Α.Ο. Καβάλα -Ασπίς Ξάνθης  8-0 .-^
Αετός Ορφανού - Νέστος  Χρυσούπολη  0-1  .- 
Απόλλων Παραλιμνίου -ΠΑΟ   Κοσμίου 1969  5-1 .- ^
Άρις Αβάτου - Α.Ε. Καλαμπακίου   0-1  .- ^
Εθνικός Σιδηροκάστρου  - Ορφέας Πούμα Ξάνθης 1-2 .-^ 
Κεραυνός Πέρνης - Εθνικός Αλεξανδρούπολης 1-1 .-^
Πανσεραϊκός - Αλέξανδρος Κιλκίς  0-0 .-^ 
2ος  Όμιλος :  
Αλμωπός Αριδέας - Αναγέννηση Γιαννιτσών Αναβλήθηκε .-^
Άρις Παλαιοχωρίου - Εδεσσαϊκός  0-0  .-^
Λαγκαδάς - Νίκη Αγκαθιάς   0-3  .-^
Μελιτέας Μελίτης - Ολυμπιακός Κυμίνων  Αναβλήθηκε .-^
ΠΑΟ Κουφαλίων - Ερμής Αμυνταίου  1-0  .-^
Π.Α.Ο.. Τρίγλιας - Μακεδονικός  2-1 .-^
Βέροια - Αγροτικός Αστέρας  3-0 .-^
3ος  όμιλος :
Μακεδονικός Σιάτιστας - Γρεβενά Αεράτα  3-0 .-^
4ος  Όμιλος :
Α.Ο. Σελλανών - Φωκικός  2-0  .- ^
Α.Ο. Στυλίδας  - Θησέας  Αγριάς  0-1 .-^ 
Αχιλλέας Νεοκαισάρεια Αναγέννηση Καρδίτσας 3-0 .-^
Απόλλων Μακριχωρίου - Α.Σ. Μετέωρα  1-1 .-^ 
Αστέρας Ιτέας - Οικονόμος Τσαριτσάνης  2-1 .-^ 
Γ.Σ. Αλμυρού - Ολυμπιακός Βόλου  1937  0-1 .-^   
Νίκη Βόλου - Πιερικός  3-0  .- ^  
8ος  Όμιλος !: 
Α.Ο. Υπάτου - Α.Ο. Εικοσιμίας  2-0 .-^


*** Για το γυναικείο ποδόσφαιρο  Super League  σήμερα  23-01-2019
Α.Ε. Λάρισσα - Ελπίδες Καρδίτσας 94    1-0 .- 

***  Αναλυτικά οι διαιτητές των αγώνων 

Σάββατο, 26/1 

ΠΑΣ Γιάννινα-Απόλλων Σμύρνης (17:15) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Ψαρρής (Ζακύνθου), Σάββας (Σερρών) 

Παναιτωλικός-Ξάνθη (19:00) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουτσιαύτης (Άρτας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντίνου (Πρέβεζας-Λευκάδας), Φωτόπουλος (Αθηνών) 

Πανιώνιος-ΑΕΚ (19:30) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ευαγγέλου (Αθηνών) 
ΒΟΗΘΟΙ: Καρατζίκας (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορινθίας)


Κυριακή, 27/1 

Λεβαδειακός-Άρης (15:00) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σέζος (Κιλκίς) 
ΒΟΗΘΟΙ: Μπαλτάς (Αχαΐας), Δημητριάδης (Καστοριάς) 

Λαμία-Ατρόμητος (16:00) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κομίνης (Αθηνών) 
ΒΟΗΘΟΙ: Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας), Κουρομπύλια (Δυτ. Αττικής) 

ΠΑΟΚ-ΟΦΗ (17:15) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γρατσάνης (Τρικάλων) 
ΒΟΗΘΟΙ: Φίλος (Βοιωτίας), Κολοσιώνης (Αιτ/νίας) 

Παναθηναϊκός-ΑΕΛ (19:00) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας) 
ΒΟΗΘΟΙ: Νικολακάκης (Ηρακλείου), Νικολαΐδης (Μακεδονίας) 

Αστέρας Τρίπολης-Ολυμπιακός (19:30) 

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουμπαράκης (Θράκης) 
ΒΟΗΘΟΙ: Χατζηνάκος (Δράμας), Βασιλόπουλος (Έβρου)
~***       ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019 :
1.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά  Μεσσηνίας Δευτέρα 07 Ιανουαρίου 2019  : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news-07-2019.html  .-- 
2.-  ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  08 Ιανουαρίου 2019  ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . ~ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ! : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
3.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news-09-2019.html .- 
4.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 10  Ιανουαρίου 2019 Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
5.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019  Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
6.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 12  Ιανουαρίου  2010 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας .  : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- 
7.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα  μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 13 ΙΑΝΟΥΑΡΊΟΥ 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- :  https://snsarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
8.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας   Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας. Δευτέρα  14 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  μας ~ : https://stamos-dynami.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
9.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη 15 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας :  https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  .-
10.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Τετάρτη  16  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της  ενημέρωσης . : https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
11.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ,Νέα  από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .- : https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
12.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .Παρασκευή 18 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html  
13.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας  Νέα από το Αρφαρά Μεσσηνίας . Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .-
14.- ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Κυριακή 20  Ιανουαρίου 2019 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης .:  https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- 
15.-ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Δευτέρα 21 Ιανουαρίου  2019 , Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  https://dimmetoparfara.blogspot.com/2019/01/arfara-news_21.html .-  
16.- ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας . Τρίτη  22  Ιανουαρίου  2019   Στο αγιάζι  της  ενημέρωσης .:  https://snsstamoskal.blogspot.com/2019/01/arfara-news.html .- .-
17.-.- ARFARA NEWS   Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά Μεσσηνίας .- Τετάρτη  23  Ιανουαρίου  2019  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης :   https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2019/01/arfara-news_23.html .-
18.-
                                                             

~**   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 : 
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά .  Σάββατο 01  Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html .-
~** ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ   ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  : https://youtu.be/CUdggLuXc1w .-   https://www.facebook.com/giannis.kontos.1612/videos/422641924553909/  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Κυριακή 02 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://snsarfara.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα Νέα από το Αρφαρά .  Δευτέρα 03 Δεκεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .- 
 ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας , Τα  Νέα μας από το Αρφαρά  Τρίτη 04 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/12/arfara-news-04-2018.html .-
~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά . Δευτέρα  17  Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/12/news.html    **ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα μας από το Αρφαρά . Δευτέρα  18 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  https://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.com/2018/12/arfara-news_17.html .-
~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα μας από το Αρφαρά . Τετάρτη 19  Δεκεμβρίου 2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης :  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news.html  .-
 ~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά , Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης . : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/12/arfara-news-20-2018.html .-
~**

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:                                                         ΒΙΝΤΕΟ-ΣΕΛΙΔΕΣ Σ.Ν.Σ :
~ 1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas    , 
 http://www.youtube.com/stamos01  ,   6789 videos.  -  1.528.741 προβολές  Σταματης Σκουλικας   Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009                                                                                    
 2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947      Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009, με 1.483.718 προβολές .- 
 http://www.youtube.com/stamatios01    ,    3917   video.     σταμος σκούλικας ,          3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,. 
 http://www.youtube.com/vlasiskal   .  =    4132  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1   ,.- - βλάσης σκούλικας 
Σύνολον 
14.444   βίντεο   .- 
https://blogs.sch.gr/dimarfar/author/dimarfar/   = Δημοτικό Σχολείο Αρφαρών       https://www.facebook.com/sylgkdsarf/    = Σύλλογος γονέων κηδεμόνων δημοτικού Αρφαρών 
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI  , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/   ,   Skoulikas  @stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  ,   ~  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529   . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105  .- = Βρωμόβρυσης Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 / 139. *** http://www.twitter.com/stamos01/   , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
 ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen     ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ***  http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328   ,
.= http://www.messinia.net.gr  /. -  .- www.erroso.gr  , .- Αναρτήθηκε από 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου