ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018

ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά .
Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .
~




~**

***  Χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο η Μεσσηνία θα υπολείπεται ως τουριστικός προορισμός 
«Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Μεσσηνίας έχει κατ’ επανάληψη διατυπώσει τη θέση της σχετικά με την τουριστική ανάπτυξη του νομού μας, η οποία είναι συνυφασμένη με τις υποδομές και τα οδικά δίκτυα. Κλείνοντας η φετινή τουριστική περίοδος και αποτιμώντας τα αποτελέσματα, ο νομός μας εξακολουθεί να παραμένει ουραγός στις υπόλοιπες τουριστικά ανεπτυγμένες περιοχές της Ελλάδος που έτρεξαν με μεγαλύτερες ταχύτητες και ανοδική πορεία.
Η Μεσσηνία παραμένει καθηλωμένη και δέσμια των χρόνιων προβλημάτων της, που λιμνάζουν χωρίς πρόοδο, σε επίπεδο υποδομών και οργάνωσης, έτσι ώστε να ακυρώνεται κάθε προσπάθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.
Πρέπει, επιτέλους, να γίνει αντιληπτό σε όλους ότι, χωρίς δρόμους και αεροδρόμιο που να εξυπηρετούν την επισκεψιμότητα των τουριστών στις περιοχές μας, η Μεσσηνία ως τουριστικός προορισμός θα υπολείπεται.
Καλούμε τους πολιτικούς και θεσμικούς παράγοντες του Nομού Μεσσηνίας να στρέψουν την προσοχή και το ενδιαφέρον τους για να ξεπεραστούν τα εμπόδια που προβάλλονται για πολλά χρόνια στην εξέλιξη της κατασκευής του δρόμου Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη – Κορώνη».
Τα παραπάνω ζητήματα εξέθεσαν ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, Δ. Καραλής και ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος, Δ. Καφαντάρης στον υπουργό Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, ο οποίος τους διαβεβαίωσε για το αμέριστο ενδιαφέρον και τη βούλησή του να προβεί στις αναγκαίες ενέργειες.

*** Ευτυχώς ακόμα υπάρχει χιούμορ… 
Πολλοί ήταν αυτοί που επικοινώνησαν μαζί μας χθες, μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος Καλαμάτας και υποψήφιος περιφερειάρχης, Π. Νίκας, για να μας ευχαριστήσουν που τους φτιάξαμε τη μέρα με το χιούμορ μας (φωτό και τίτλος πρωτοσέλιδος χθες).
Σίγουρα, όμως, για να εισπράξει κάποιος το χιούμορ, πρέπει και να το διαθέτει.  Ω. 

***  Γ. Δέδες: «Ανακοινώσεις για την Περιφέρεια θα κάνω ο ίδιος και όχι κάποιος αρχηγός κόμματος» 
Ο κ. Δέδες , κατά τη χθεσινή του παρουσία στη Μεσσήνη, ήταν αναπόφευκτο να μη δεχθεί ερωτήσεις και για το πολιτικό του μέλλον και τις «φήμες» που τον φέρουν ως εκ νέου υποψήφιο περιφερειάρχη με τις «ευλογίες» του ΣΥΡΙΖΑ.
Απαντώντας τόνισε ότι ο ίδιος θα αποφασίσει το χρόνο που θα γίνουν οι ανακοινώσεις για το «μέλλον» του, προσθέτοντας ότι θα γίνουν αποκλειστικά από τον ίδιο και όχι από αρχηγούς ή άλλα κομματικά στελέχη.

***  Τα 23 αεροδρόμια για αξιοποίηση με παραχώρηση ή με ΣΔΙΤ-Προχωράει «φουλ» για ιδιωτικοποίηση το "Kαπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος" 
Με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη, που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης στις 25 Οκτωβρίου, για λόγους δημοσίου συμφέροντος ανατίθεται η αρμοδιότητα με Σύμβαση Παραχώρησης στη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών 23 αεροδρομίων, για τη διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξής τους.
Σήμερα η διαχείριση της λειτουργίας των είκοσι τριών (23) αεροδρομίων γίνεται με μέριμνα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ).
Τα 23 αεροδρόμια είναι: Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Άραξου, Λήμνου, Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.
Στόχος αυτής της διερεύνησης είναι η προετοιμασία και κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των ως άνω αεροδρομίων, λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά στοιχεία τους, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού τους.
Στο πλαίσιο της διερεύνησης αυτής κρίνεται αναγκαία και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης, περιλαμβανομένων και σεναρίων Παραχώρησης, καθώς και μέσω ανάθεσης Σύμβασης Αξιοποίησης με Σύμπραξη μεταξύ Δημοσίου και Ιδιώτη (ΣΔΙΤ). Με την πρόβλεψη αυτή ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίησή τους.
Η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών μπορεί να υποβοηθηθεί από Σύμβουλο Ανάπτυξης και Οργάνωσης Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους Αεροδρομίων, νομικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο, εγνωσμένης εμπειρίας στο α 

***  To Σχολείο Τουρισμού OnTour ταξιδεύει στο Ναύπλιο 
Στις 10 και 11 Δεκεμβρίου θα διοργανωθεί στον πολυχώρο εκδηλώσεων “Φουγάρο” στο Ναύπλιο το Σχολείο Τουρισμού OnTour. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική δράση, η οποία γεννήθηκε από τη σύμπραξη του Ινστιτούτου του ΣΕΤΕ (ΙΝΣΕΤΕ) και του Σχολείου Τουρισμού Καλαμάτας.
Την εθνική διοργάνωση των Σχολείων Τουρισμού OnTour επιμελείται το ΙΝΣΕΤΕ, σε συνεργασία με τους εκάστοτε τοπικούς διοργανωτές. Στόχος του Σχολείου Τουρισμού OnTour είναι να «εξοπλίσει» τους επαγγελματίες του τουρισμού με νέες γνώσεις, ιδέες και δεξιότητες, προσφέροντάς τους κίνητρα και έμπνευση μέσα από εξειδικευμένους ομιλητές και σύγχρονες θεματικές ενότητες.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour Ναυπλίου επιδιώκει μέσα από το πρίσμα της ενημέρωσης και της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης να φέρει κοντά την τοπική κοινωνία και να ενισχύσει την υλοποίηση συνεργιών, αναδεικνύοντας τις αξίες του εθελοντισμού και του συναγωνισμού. Απευθύνεται σε όσους άμεσα ή έμμεσα απασχολούνται και επηρεάζουν το τουριστικό προϊόν και τις υπηρεσίες της ευρύτερης περιοχής του Ναυπλίου, καθώς και των όμορών του.
Τις δύο ημέρες του σχολείου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εξειδικευμένους εισηγητές, τόσο σε ομιλίες (την πρώτη ημέρα) όσο και σε workshops (τη δεύτερη ημέρα), οι οποίοι θα προσφέρουν σημαντικές γνώσεις μέσα από διαδραστικές εισηγήσεις σε τουριστικά θέματα.
Τις ομιλίες του Σχολείου Τουρισμού OnTour Ναυπλίου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν δωρεάν έως και 300 συμμετέχοντες, ενώ τα τρία workshops της δεύτερης ημέρας, επίσης δωρεάν, έως και 25 συμμετέχοντες στο καθένα. Όλοι οι συμμετέχοντες θα λάβουν Πιστοποιητικό Παρακολούθησης από το Διεθνές Πανεπιστήμιο, με έδρα τη Θεσσαλονίκη.
Την τοπική διοργάνωση του Σχολείου Τουρισμού OnTour Ναυπλίου έχει αναλάβει το Επιμελητήριο Αργολίδας και ο Εμπορικός Σύλλογος Ναυπλίου μέσω της τοπικής του εκπροσώπου, Έλενας Ασπιώτη, γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ναυπλίου.
Το Σχολείο Τουρισμού OnTour Ναυπλίου τελεί υπό την ακαδημαϊκή αιγίδα του Διεθνούς Ελληνικού Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ενώ εθνικοί υποστηρικτές είναι η Aegean, η Effect Communication, και η Ε-Survey.

***  Γ. Δέδες: «Ξεκινά το πρώτο 6μηνο του ’19 το Καλαμάτα - Ριζόμυλος! Ξεχάστε την παραλιακή χάραξη!» - Αντιδρά ο Νίκας 
-Πολύ ικανοποιημένος από τις εξελίξεις δήλωσε ο Γιώργος Τσώνης, «ενστάσεις» από Στάθη Αναστασόπουλο, που επιθυμεί σύγκριση των δύο «μελετών»
 Επίσκεψη στο Δημαρχείο Μεσσήνης, με αφορμή την κήρυξη του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του πρόσφατου «κυκλώνα», πραγματοποίησε χθες το μεσημέρι ο γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες.
Ο κ. Δέδες συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας παρουσία του δημάρχου Μεσσήνης, Γιώργου Τσώνη, αρμόδιων αντιδημάρχων, καθώς και των επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, Στάθη Αναστασόπουλου και Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου.
Η συνάντηση αυτή έφερε ειδήσεις και σημαντικές ανακοινώσεις από πλευράς γενικού γραμματέα του υπουργείου, όχι μόνο για την πόλη της Μεσσήνης, αλλά και για ολόκληρη τη Μεσσηνία.
Μιλώντας ο δήμαρχος Μεσσήνης, Γιώργος Τσώνης, αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης, ευχαρίστησε τον κ. Δέδε για την επίσκεψη, προσθέτοντας ότι έπειτα απ’ αυτή όλοι φεύγουν περισσότερο ενημερωμένοι, ενώ ο ίδιος τόνισε ότι είναι και πολύ ευχαριστημένος απ’ όσα άκουσε από το γενικό γραμματέα.
Κλείνοντας υπογράμμισε ότι τα έργα που υλοποιούνται με την αμέριστη συμπαράσταση του κ. Δέδε στο Δήμο Μεσσήνης τα τελευταία τρία χρόνια πρόκειται να αλλάξουν ριζικά το μέλλον, όχι μόνο της Μεσσήνης, αλλά ολόκληρης της περιοχής.
Από την πλευρά του, ο κ. Δέδες σημείωσε ότι η χθεσινή συνάντηση προκλήθηκε λόγω της κήρυξης του Δήμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Έκανε γνωστό ότι το υπουργείο Υποδομών, σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, θα ενισχύσει με έκτακτες χρηματοδοτήσεις όλους τους Δήμους της χώρας που επλήγησαν από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Η είδηση αυτή αφορά και στο Δήμο Μεσσήνης, που θα τύχει χρηματοδότησης τόσο για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας όσο για τα λιμενικά έργα στην περιοχή του Πεταλιδίου.
Εν συνεχεία, ο κ. Δέδες προχώρησε σε μια ενημέρωση για την εξέλιξη σημαντικών έργων που έχουν δρομολογηθεί στην περιοχή. Όπως έκανε γνωστό, δύο μέρες πριν κατατέθηκε προς έγκριση η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων για το έργο Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος- Μεθώνη, έτσι ώστε στο πρώτο 6μηνο του 2019 να είναι έτοιμο να ξεκινήσει. Πρόσθεσε ότι γίνεται λόγος για το σύνολο του οδικού άξονα και το εκτιμώμενο κόστος του σπουδαίου αυτού έργου, όχι μόνο για τη Μεσσηνία, αλλά για όλη την Πελοπόννησο, υπολογίζεται στα 200 εκ. ευρώ.
Αναφορικά με τη μελέτη στον «Πάμισο», σημείωσε ότι ήδη έχει εγκατασταθεί ο «ανάδοχος» μελετητής στην περιοχή και σε συνεργασία με τους φορείς του Δήμου θα αποφασιστεί ποια έργα θα έχουν προτεραιότητα.
Τέλος, έκανε γνωστό ότι υπάρχουν θετικές εξελίξεις και για τα αντιδιαβρωτικά έργα του Πεταλιδίου, καθώς προβλέπεται να κατατεθεί η μελέτη περιβαλλοντολογικών επιπτώσεων πριν από το τέλος του έτους.
Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ. Δέδες υπογράμμισε ότι με τις δίκαιες αυτές παρεμβάσεις δε μιλάμε μόνο για μια επούλωση πληγών στην περιοχή, αλλά για ισχυρά «εργαλεία» ανάπτυξης για το Δήμο Μεσσήνης.
Αμέσως μετά ο κ. Δέδες απάντησε σε ερωτήσεις και, όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον «μονοπώλησαν» οι ανακοινώσεις γύρω από το Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
Αρχικά ο κ. Δέδες επισήμανε ότι το έργο που ανακοίνωσε αφορά στην υφιστάμενη χάραξη και τη βελτίωση ουσιαστικά του υπάρχοντος δρόμου. Παράλληλα, σημείωσε ότι η μελέτη θα έρθει το συντομότερο προς διαβούλευση στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων που αφορά στο έργο, ενώ ευελπιστεί η όλη διαδικασία, με τη συμβολή και των φορέων, να έχει τελειώσει σε περίπου 3 μήνες. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το έργο θεωρηθεί «προεκλογικό πυροτέχνημα» καθώς βρισκόμαστε σε προεκλογική χρονιά, τόνισε ότι, αν ακολουθήσει αυτή τη «λογική», σε προεκλογική περίοδο βρισκόμαστε εδώ και 4 χρόνια, καθώς έτσι γράφουν όσοι θεωρούν το έργο «πυροτέχνημα». Ο ίδιος εκτιμά ότι εκλογές θα έχουμε τον Οκτώβριο του 2019.
Επίσης, σημείωσε ότι υπάρχει κλιμάκωση των προσπαθειών για το Καλαμάτα – Ριζόμυλο και η τοπική κοινότητα ενημερώνεται για κάθε φάση, ενώ έχει μπει προτεραιότητα και για χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.
Σε ερώτηση, αν υπάρχει περίπτωση ο δρόμος να έχει διόδια, απάντησε κατηγορηματικά όχι.
Στον κ. Δέδε θέσαμε και το ερώτημα τι «μέλλει γίγνεσθαι» με την «παραλιακή χάραξη» που ανέφερε στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Μεσσηνία ο κ. Μητσοτάκης, αλλά και ο υποψήφιος περιφερειάρχης και δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας θεωρεί ως καλύτερη.
Απαντώντας ο γενικός γραμματέας του υπουργείου ήταν «κάθετος» ότι η παραλιακή χάραξη δεν μπορεί «επ’ ουδενί» να τύχει χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά χρήματα, καθώς δεν πληροί τους όρους βιωσιμότητας λόγω δυσανάλογου κόστους και οφέλους.
Επιπροσθέτως, σημείωσε ότι αφορά άλλο έργο η «παραλιακή χάραξη» απ’ αυτό που προωθεί το υπουργείο Υποδομών με τη μελέτη που φέρνει και συνδέει ουσιαστικά την Καλαμάτα μέσω της Μεσσήνης με τη Δυτική Μεσσηνία, και από εκεί με τους δύο διευρωπαϊκούς άξονες, του «Μορέα» και της «Ολυμπίας» οδού.  Πρόσθεσε, δε, ότι η «παραλιακή χάραξη» θα ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον δημοτικό έργο ή περιφερειακού χαρακτήρα, αλλά όχι εθνικού.
45163630_174090636868153_4918098167964106752_n.jpg
 Παρέμβαση Αναστασόπουλου με «ενστάσεις» - Ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Τσώνη!
Ακούγοντας τα όσα είπε ο κ. Δέδες αναφορικά με το Καλαμάτα – Ριζόμυλος και τις απαντήσεις που έδωσε, παρενέβη ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας της Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος.
Ο κ. Αναστασόπουλος υπενθύμισε στο γενικό γραμματέα ότι το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης έχει απόφαση υπέρ της «παραλιακής χάραξης» και όχι για βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου, προσθέτοντας ότι η άποψη της μειοψηφίας παραμένει υπέρ της «παραλιακής χάραξης»… Επίσης, σημείωσε ότι ουκ ολίγες φορές έχουν θέσει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, ζητώντας σύγκριση του «κόστους» των δύο μελετών, χωρίς αυτό να γίνει.
Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αναστασόπουλος τόνισε ότι αν είναι να γίνει ένα έργο, φυσικά το επιθυμούν, αλλά ζήτησε να υπάρχει ρεαλιστικός χρόνος διαβούλευσης, ώστε να εκφράσουν και τις διαφωνίες τους κάτοικοι που θεωρούν πως θίγονται από τη βελτίωση της υφιστάμενης χάραξης. Μετά τον Στάθη Αναστασόπουλο παρενέβη ο δήμαρχος Μεσσήνης κ. Τσώνης, ο οποίος σημείωσε ότι πάγια θέση του, και της Δημοτικής Αρχής, δεν είναι ποια «μελέτη» θα επιλεχθεί, αλλά η σύνδεση αυτής με τους κάθετους άξονες στο Δήμο Μεσσήνης, και αφορά στη σύνδεση της Μπούκας, τη σύνδεση της Ανάληψης και του κόμβου στη Βελίκα και τη σύνδεση του δρόμου με το ορεινό δίκτυο της Μεσσήνης. Παράλληλα, και τη σιδηροδρομική σύνδεση Καλαμάτας – Μεσσήνης – Μπούκας.
Ο κ. Δέδες τόνισε ότι όλα αυτά που είχε ζητήσει ο δήμαρχος προβλέπονται στη μελέτη, με τον κ. Τσώνη να εκφράζει τις ευχαριστίες του.
 Του Κώστα Γαζούλη
Αντίθεση Νίκα στη νέα χάραξη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος
 02nikas.JPG
 Την έντονη δυσαρέσκειά του για τον τρόπο χειρισμού του θέματος του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος - Πύλος- Μεθώνη εξέφρασε χθες σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, σχολίασε ότι είναι απαράδεκτο να μη γνωρίζει ο Δήμος τα τεκταινόμενα και τη φιλοσοφία του υπουργείου και της κυβέρνησης. "Δεν είναι δυνατόν να παίρνονται αποφάσεις εν κρυπτώ", σχολίασε χαρακτηριστικά.
Έχοντας μάθει τις απόψεις που διατύπωσε από τη Μεσσήνη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Δέδες, για νέα χάραξη του βασικού εσωτερικού οδικού δικτύου της Μεσσηνίας, υποστήριξε ότι "δε θα προλάβουν" να υλοποιήσουν το έργο και ότι είναι τραγικό να περιφρονούν την Καλαμάτα, αλλά και τις αποφάσεις τριών Δημοτικών Συμβουλίων.
Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι με βάση το χρονοδιάγραμμα που ανακοίνωσε ο κ. Δέδες, μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες διαλόγου απαιτείται περισσότερο από ένας χρόνος, και παρ' όλα αυτά, ζητούμενο είναι αν υπάρξει αποτέλεσμα. Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι τα 6 χιλιόμετρα από την Καλαμάτα έως τον Πάμισο είναι κρίσιμα για την τουριστική ανάπτυξη της δυτικής περιοχής και όλα αυτά θα έπρεπε να έχουν ληφθεί υπ’ όψιν.
 Οι παρεμβάσεις ανά τμήμα
Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών, το έργο θα προχωρήσει με επιμήκυνση της σύμβασης παραχώρησης και εκμετάλλευσης μέσω των διοδίων του εθνικού δρόμου Κόρινθος- Τρίπολη - Καλαμάτα.
Από εκεί και πέρα,  το τμήμα Καλαμάτα – Ριζόμυλος έχει μήκος 15 χιλιόμετρα με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, ισόπεδους κυκλικούς κόμβους, διατομή αστικού τύπου με κεντρική νησίδα.
Το τμήμα Ριζόμυλος – Σουληνάρι έχει μήκος 14 χιλιόμετρα με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 11,2 μέτρων  (διατομή β2σ) και ισόπεδους κόμβους.
Το τμήμα Σουληνάρι – Πύλος έχει μήκος 12 χιλιόμετρα με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 11,2 μέτρων (διατομή β2σ) και ισόπεδους κόμβους.
Το τμήμα Παράκαμψη Πύλου – Γιάλοβας έχει μήκος 3 χιλιόμετρα με 1 λωρίδα ανά κατεύθυνση πλάτους 11,2 μέτρων (διατομή β2σ) και ισόπεδους κόμβους.
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη

***  ΕΞΟΡΓΙΣΤΙΚΗ τουρκική ΠΡΟΚΛΗΣΗ στην Καβάλα! Σήκωσαν τουρκική σημαία… (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι Τούρκοι δεν χάνουν ποτέ ευκαιρία να προκαλέσουν την Ελλάδα με κάθε δυνατό τρόπο.  Αυτή τη φορά οργή έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Instagram και δείχνει δύο Τούρκους -πατέρα και γιο- να κρατάνε τουρκικές σημαίες με τη μορφή του Μουσταφά Κεμάλ και να κοιτάνε το λιμάνι της Καβάλας. Οι Τούρκοι δεν χάνουν ποτέ ευκαιρία να προκαλέσουν την Ελλάδα με κάθε δυνατό τρόπο.  Αυτή τη φορά οργή έχει προκαλέσει μια φωτογραφία που κυκλοφόρησε στο Instagram και δείχνει δύο Τούρκους -πατέρα και γιο- να κρατάνε τουρκικές σημαίες με τη μορφή του Μουσταφά Κεμάλ και να κοιτάνε το λιμάνι της Καβάλας. 




























































Φυσικά η δημοσίευση προκάλεσε αντιδράσεις σε πολλούς χρήστες, όμως οι Τούρκοι δεν έχουν καμία ευαισθησία ούτε νιώθουν ντροπή για τα εγκλήματα του Κεμάλ.  Να σημειώσουμε, τέλος, ότι κάτω από την εικόνα του Κεμάλ υπάρχει η φράση «atam izindeyiz», η οποία σημαίνει   «(ιδρυτή) πατέρα μου, ακολουθούμε τα βήματά σου». Τα συμπεράσματα δικά σας…


***
***   ΣΟΚάρουν τα ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ! Μνημόνια μέχρι σβήσει ο ΗΛΙΟΣ με αυτούς τους… ΝΕΟΕΛΛΗΝΕΣ… (ΒΙΝΤΕΟ)

Γνωρίζουμε όλοι ότι η εκπαίδευση στη χώρα μας είναι τρισάθλια και τα παιδιά μας βγαίνουν από το σχολείο αγράμματα και ανιστόρητα. Ο γνωστός YouTuber Avra ρώτησε προ ολίγων ημερών τον κόσμο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την εορτή της 28ης Οκτωβριου. 
Το θλιβερό αποτέλεσμα; Μπορεί να μην έχουν ιδέα για την εορτή όμως όλοι γνώριζαν ποιες ημέρες παίζει το Greece’s Next Top Model. Δείτε και φρίξτε με τα όσα απαντήθηκαν: 

Σημείωση: Ακόμη και ο YouTuber νομίζει ότι είπαμε το όχι στους Γερμανούς. Μόνο θλίψη…

***   Τους «ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ» ο Σαλβίνι! Κάνει ξανά την Ιταλία ιταλική…

Ο Ιταλός υπουργός εσωτερικών, Matteo Salvini, εγκαινιάζει ένα σχέδιο ανασυγκρότησης, με τελικό στόχο, όπως ο ίδιος λέει, μια ασφαλέστερη Ιταλία.  Ήδη ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και ο Υπουργός Εσωτερικών Σαλβίνι έχουν σχεδόν σταματήσει την είσοδο λαθρομεταναστών μέσω της θάλασσας και έχουν καταπολεμήσει τις επιχειρήσεις από τις ΜΚΟ για εμπορία ανθρώπων. Τώρα ένας προϋπολογισμός 12 εκατομμυρίων ευρώ έχει διατεθεί από την κυβέρνηση της Ιταλίας για τον έλεγχο των λαθρομεταναστών που προέρχονται από μέρη όπως το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν, η Νιγηρία και η Ακτή του Ελεφαντοστού. Το ήμισυ του κόστους θα καλυφθεί από την Ε.Ε.
Το νέο σχέδιο θα διευκολύνει το έργο των ιταλικών δυνάμεων ασφαλείας για την απομάκρυνση των παράνομων και την αποστολή τους πίσω στις χώρες καταγωγής τους. Ο Σαλβίνι αποδεικνύει και πάλι γιατί συνεχίζει να είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις ως ο πιο δημοφιλής πολιτικός στην ιστορία της Ιταλίας διατηρώντας τις υποσχέσεις του για τη λαθρομετανάστευση. ~**   ο Ιταλός ΣΑΛΒΙΝΗ  2018:   https://youtu.be/obPQTDH6SwI     .- 
***  Ιστορική στιγμή στον Λευκό Οίκο! Ο Τραμπ χαρακτήρισε ΕΙΣΒΟΛΗ την είσοδο λαθρομεταναστών… (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τρaμπ δήλωσε χθες ότι δεν θα επιτραπεί να εισέλθουν στη χώρα τα καραβάνια μεταναστών από την Κεντρική Αμερική.  Επιπλέον υποσχέθηκε περαιτέρω να αναπτύξει στρατιωτικές δυνάμεις για να σταματήσουν την «εισβολή», όπως την χαρακτήρισε σε συνέντευξη Τύπου στο Λευκό Οίκο.  Δείτε την ιστορικής σημασίας δήλωση παρακάτω:

Είναι πολύ σημαντικό ότι η ισχυρότερη δύναμη στον πλανήτη αναγνωρίζει ότι είναι λαθροεισβολή, ενώ μέχρι την προεδρία Τραμπ θεωρούταν ακαραία η άποψη αυτή.
***  Παραιτήσεις «ΣΕΙΣΜΟΣ» απ’ τα Υπουργεία Παιδείας και Τουρισμού…

Τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού της Ιορδανίας, μετέδωσε σήμερα το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων επικαλούμενο κυβερνητική πηγή, μία εβδομάδα μετά το… φονικό δυστύχημα με σχολικό λεωφορείο, κατά τη διάρκεια κατακλυσμιαίων βροχών και πλημμυρών κοντά στη Νεκρά Θάλασσα, όπου τα παιδιά είχαν πάει σχολική εκδρομή. «Ο υπουργός Παιδείας, Άζμι Μαχάφζαχ, και η υπουργός Τουρισμού, Λίνα Ανάμπ, υπέβαλαν σήμερα τις παραιτήσεις τους στον πρωθυπουργό, Ομάρ Ραζάζ» ανέφερε η πηγή στο Γαλλικό Πρακτορείο.  Η Ανάμπ επιβεβαίωσε την απόφασή της στο Twitter, σημειώνοντας ότι υπέβαλε την παραίτησή της λόγω του «γενικότερου πολιτικού κλίματος και της οδυνηρής περιόδου» που διανύει η Ιορδανία.
Οι δύο υπουργοί υπέβαλαν την παραίτησή τους δύο ημέρες μετά τη συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας, όπου πολλοί βουλευτές ζήτησαν την αποχώρηση των δύο υπουργών, διότι έδωσαν άδεια για τη σχολική εκδρομή παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες. Είκοσι ένας άνθρωποι, στην πλειονότητά τους μαθητές, σκοτώθηκαν στις 25 Οκτωβρίου σε απόσταση 50 χλμ δυτικά του Αμάν, στο δυστύχημα με το λεωφορείο, κατά τη διάρκεια σφοδρής βροχόπτωσης. Χείμαρροι λάσπης παρέσυραν τους μαθητές, που είχαν αποβιβαστεί από το λεωφορείο.  Τριάντα πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν, μεταξύ αυτών μέλη των δυνάμεων επιβολής της τάξης που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις διάσωσης.  infognomonpolitics.blogspot.com
*** Ο Χριστιανισμός ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟΝ! Νέες ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ από ισλαμιστές…

Καιρό τωρα σας λέμε συνεχώς ότι οι Χριστιανοί σε ολόκληρο τον πλανήτη διώκονται και συνεχώς επιβεβαιωνόμαστε.  Σήμερα άγνωστοι στην Αίγυπτο άνοιξαν πυρ εναντίον λεωφορείου που μετέφερε χριστιανούς στην αιγυπτιακή επαρχία Ελ Μίνια.  
Την θλιβερή είδηση μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Sky News Arabia επικαλούμενο πηγές στις αρχές ασφαλείας της χώρας.  Προς το παρόν γνωρίζουμε ότι από τα πυρά έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον επτά άνθρωποι και άλλοι δεκατέσσερις έχουν τραυματισθεί.  Οι μάρτυρες σε ολόκληρο τον πλανήτη συνεχώς αυξάνονται και δυστυχώς η δύση ακόμη δεν εχει αντιληφθεί ότι ο πολιτισμός της είναι σε κίνδυνο… 
*** O K. BEΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΞΗΓΕΙ: Πώς η Αλβανία πολεμάει ύπουλα την Ελλάδα…

Άλλη μια εξαιρετική εκπομπή Κόντρα και Ρήξη πραγματοποίησε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος. Ο κ. Βελόπουλος ξεκίνησε την εκπομπή του αναφερόμενος σε όσους επιμένουν στο λάθος να στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ και τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, δηλαδή τα κόμματα που μας κατέστρεψαν και μας πρόδωσαν στα εθνικά θέματα. Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρθηκε στα εγκλήματα των Αλβανών στη Βόρεια Ήπειρο και στην δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, τον οποίο είχαν στοχοποιήσει καιρό τώρα.


























































Τέλος, ο κ. Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην υπόθεση του Αριστοτέλη Γκούμα που δολοφονήθηκε στη Βόρεια Ήπειρο το 2010 από Αλβανούς εθνικιστές επειδή μιλούσε ελληνικά.
Δείτε παρακάτω τα όσα είπε σήμερα ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ, Κυριάκος Βελόπουλος:
***    ‘BOYTYΡΟ ΣΤΟ ΨΩΜΙ’ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ! Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ έγινε…

~  «Προφανώς ο πρώην υπουργός Εξωτερικών έχει ένα θέμα με τις ελληνικές σημαίες όπως με τα Ίμια το 1996», δηλώνει Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος  Ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ ξεπέρασε ακόμα και την προκλητική ρητορική του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα δικαιολογώντας απόλυτα την ωμή εκτέλεση του ομογενή από τις ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας, ενώ χαρακτήρισε ως «αηδία» τη συνήθεια του θύματος να σημαιοστολίζει το χωριό του σε κάθε εθνική επέτειο. 

Ο Βορειοηπειρώτης δημοσιογράφος και πολιτικός αναλυτής Αλέξανδρος Ζιούλης σχολίασε στο protothema.gr τους «αλβανικούς» ύμνους του Θόδωρου Πάγκαλου, λέγοντας: «Προφανώς ο πρώην υπουργός εξωτερικών έχει ένα θέμα με τις ελληνικές σημαίες όπως με τα Ίμια το 1996». 
***  OΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΟΛΕΥΕΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ! Ρεκόρ προσλήψεων στο δημόσιο! Κοστίζουν όσο ο ΕΝΦΙΑ…

Εκτόξευση του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων, ραγδαία αύξηση νέων κρατικών δομών και διπλασιασμό του αριθμού των συμβασιούχων καταγράφουν τα στοιχεία της απογραφής τα τελευταία τέσσερα χρόνια.  Σε απόλυτους αριθμούς, αυτό σημαίνει αύξηση της μισθολογικής δαπάνης στο δημόσιο κατά 2 δισεκ. ευρώ από το 2015, όσο κοστίζει δηλαδή ο ΕΝΦΙΑ στους φορολογούμενους.  Τα στοιχεία, που έρχονται στο φως της δημοσιότητας, είναι αποκαλυπτικά. Οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888. Μέσα σε μία τετραετία έφτασαν τους 2.442. Την ίδια ώρα, δημιουργούνται νέες κρατικές δομές που αυξάνουν τις δαπάνες και τη γραφειοκρατία. Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και όργανα διοίκησης ήταν το Δεκέμβριο του 2014 2.703 άτομα, ενώ το Μάιο του 2018 έφτασαν τους 3.294, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά:
-Οι μετακλητοί υπάλληλοι τον Δεκέμβριο του 2014 ήταν 1.888. Μέσα σε μία τετραετία έφτασαν τους 2.442.
-Πρόεδροι, μέλη ΔΣ και όργανα διοίκησης ήταν το Δεκέμβριο του 2014 2.703 άτομα. Τον Μάιο του 2018 έφτασαν τους 3.294, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 22%. Καρκατσούλης : 345 προσλήψεις σε μια υπηρεσία-φάντασμα Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Παναγιώτης Καρκατσούλης έκανε ειδική αναφορά στην Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους. «Είναι μία υπηρεσία φάντασμα η οποία λειτουργεί ως portal. Δίνει δηλαδή κάποιες πληροφορίες στους δανειολήπτες για τη διαχείριση των χρεών τους… Αυτή η υπηρεσία που έχει μηδενικό έργο αποφάσισε να πάρεις 346 ανθρώπους και μάλιστα με αποσπάσεις αόριστης διάρκειας» κατήγγειλε. Εκτόξευση στον στις προσλήψεις δείχνουν και οι αριθμοί στη Βουλή. Πιο συγκεκριμένα, όταν ανέλαβε ο Νίκος Βούτσης οι συμβασιούχοι ήταν 604, ενώ δύο χρόνια αργότερα 713. 109 προσλήψεις χωρίς την προκήρυξη νέων θέσεων και χωρίς καμία αξιολόγηση προσόντων. Περίπου οι μισοί από τους προσληφθέντες εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας, άλλοι στο κανάλι της βουλής. «Ναι μεν υπάρχει το πολιτικό πρόβλημα ότι γίνεται με όρους πελατειακούς, προσπαθεί να χειραγωγηθεί το εκλογικό σώμα αλλά το ζήτημα είναι αν και οι οργανισμοί οι φορείς, οι οποίοι πηγαίνουν οι άνθρωποι αυτοί εάν ωφελούνται ή ζημιώνονται» σχολίασε στον σταθμό μας ο σύμβουλος επιχειρήσεων Γιώργος Προκοπάκης. Ελεύθερος Τύπος
***  Αυτά που έλεγε η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ πριν από 3 χρόνια τα κάνει τώρα ο Τσίπρας… (ΒΙΝΤΕΟ)

Σήμερα ανακοινώθηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας συμφώνησε με την Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία να κάνουν πρόταση να συνδιοργανώσουν το Μουντιάλ του 2030.  Λεπτομέρειες για την είδηση αυτή μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ  Η πρόταση αυτή ανακοινώθηκε ενώ σήμερα ο πρωθυπουργός βρίσκεται στη Βάρνα λόγω της Τετραμερούς Συνόδου Κορυφής των 4 βαλκανικών κρατών. Ο κ. Τσίπρας σήμερα προσπαθεί να προσεγγίσει 3 ομόδοξες χώρες των Βαλκανίων και ουσιαστικά βάζει μπροστά ένα σχέδιο που η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ο κ. Βελόπουλος φωνάζουν εδώ και 2 χρόνια.

Δείτε, μάλιστα, στην παρακάτω εκπομπή Κόντρα & Ρήξη, από τον Δεκέμβριο του 2017, πώς ο κ. Βελόπουλος μιλούσε για την ανάγκη δημιουργίας ομόδοξου τόξου με πυρήνα την Ελλάδα, τη Σερβία και τη Ρωσία. Τότε όλοι τον χλεύαζαν, τώρα ακολουθούν τις προτάσεις του:  ΚΟΝΤΡΑ ΚΑΙ ΡΉΞΗ : .-       https://youtu.be/-UMEqCqnuG4    .- 
*** AΛΒΑΝΙΚΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! Ασκούν δίωξη κατά του νεκρού Κατσίφα…

Ο εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία  Απίστευτο. Ο Εισαγγελέας Τιράνων σχηματίζει δικογραφία κατά του… νεκρού ομογενή Κωνσταντίνου Κατσίφα ο οποίος παραμένει άταφος για έκτη μέρα, για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Μάλιστα ο πατέρας του θύματος, Ιωάννης Κατσιφας, μεταβαίνει αυτή την ώρα στα Τίρανα, όχι για να παραλάβει τη σορό του παιδιού του, αλλά για να καταθέσει για τη συγκεκριμένη σχηματιζόμενη δικογραφία που θα «ξεκλειδώσει» την παράδοση του νεκρού στην οικογένεια. Με δηλώσεις του ο δικηγόρος της οικογένειας Κωνσταντίνος Γιοβανόπουλος επισημαίνει πώς συνιστά πρωτοφανή ενέργεια στα παγκόσμια νομικά χρονικά , η αλβανική Δικαιοσύνη να έχει σχηματίσει δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά ένστολων αστυνομικών, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ζητώντας να υπάρξει αντίδραση του νομικού κόσμου σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Παραμένει άγνωστο εάν τελικά παραδοθεί σήμερα στην οικογένεια η σορός του άτυχου νέου ή αν θα συνεχιστεί η κωλυσιεργία των αλβανικών αρχών με στόχο όχι μόνο την συγκάλυψη της υπόθεσης αλλά και το να αποτραπεί το ενδεχόμενο μετατροπής της κηδείας του Κωνσταντίνου Κατσίφα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Βορειοηπειρωτών κατά των μεθοδεύσεων των Τιράνων.Πρώτο Θέμα
*** Συγκλονιστικό βίντεο-ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ! Ο δολοφονημένος Κ. Κατσίφας πρώτος στη συγκέντρωση στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία…

Λίγοι γνωρίζουν την πλούσια πατριωτική δράση του Έλληνα Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα σε όλα τα μέτωπα των εθνικών μας θεμάτων.  Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε τον αδικοχαμένο πατριώτη να είναι από τους πρώτους στο μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.  Δείτε και καμαρώστε τον: Συγκέντρωση στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ Αθήνα :  https://www.facebook.com/freedomgreece/videos/2132880030111981/  .-        Αυτή του η δράση ενόχλησε τους οπαδούς του πολυπολιτισμού και όσων μισούν τη σημαίας μας και έριξαν τόνους «λάσπης» στον Κατσίφα…                                                 

***   Δολοφονία Βούλα: Ο εκτελεστής του Γ. Μακρή – Πόσο κόστισε το συμβόλαιο θανάτου…

Συμβόλαιο θανάτου με εκτελεστή κατά πάσα πιθανότητα από το εξωτερικό, ήταν η δολοφονία του 46χρονου επιχειρηματία Γιάννη Μακρή το βράδυ της Τετάρτης στο Πανόραμα Βούλας. Οι κάμερες ασφαλείας των σπιτιών της γειτονιάς του άτυχου «Αυστραλού», έχουν καταγράψει τις κινήσεις του δολοφόνου ο οποίος περπατώντας πλησίασε τον Μακρή και τον σκότωσε με έξι σφαίρες.  Οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν ο εκτελεστής να έχει φύγει από την Ελλάδα, όπως γίνεται σε πολλές περιπτώσεις με τους ψυχρούς δολοφόνους οι οποίοι σκοτώνουν, παίρνουν την αμοιβή τους και εξαφανίζονται. Οι αρχές φέρεται να αναζητούν έναν άνδρα βραχύσωμο γύρω στο 1,70 που φορούσε σκούρα ρούχα και τζόκει. Κρατώντας το πιστόλι, περίμενε τον Μακρή να βγει από το σπίτι του και να μπει στο αυτοκίνητο. Θα πήγαινε σε εγκαίνια νέας επιχείρησης που άνοιξε στη Λ. Βουλιαγμένης. Ο εκτελεστής πλησιάζει ψύχραιμος τον επιχειρηματία και του ρίχνει συνολικά έξι σφαίρες. Οι κάμερες έχουν καταγράψει τις κινήσεις του, αλλά προφανώς έχει πάρει τις προφυλάξεις του και δεν φαίνονται τα χαρακτηριστικά του. Οι αστυνομικοί θεωρούν σίγουρο ότι σε κάποια γωνία τον περίμενε και συνεργάτης του. Ο εκτελεστής, διακρίνεται να φεύγει και πάλι πεζός από το σημείο. Την ίδια ώρα, οι αρχές εξετάζουν προσεκτικά κι άλλο υλικό από τις κάμερες, καθώς θεωρούν βέβαιο ότι υπήρχε και συνεργός του.
Εχοντας πείρα από συμβόλαια θανάτου, στη ΓΑΔΑ πιστεύουν ότι ο δράστης έχει φύγει. Παλαιότερες υποθέσεις εμπλέκουν εκτελεστές που προέρχονται κατά κύριο λόγο από την Αλβανία, την Τσετσενία και γενικά χώρες της πρώην Σοβιετικής Ενωσης. Είναι οι λεγόμενοι δολοφόνοι – «τουρίστες» οι οποίοι εμφανίζονται στην Ελλάδα λίγο πριν από τις εκτελέσεις για να προβούν σε προπαρασκευαστικές ενέργειες, να παραλάβουν οπλισμό, να υλοποιήσουν την ενέργεια και να επιστρέψουν αεροπορικώς στην έδρα τους, έχοντας με κάποιον τρόπο πληρωθεί προκαταβολικά.  Το κοστολόγιο για μια δολοφονία ξεκινά από 10.000 ευρώ και μπορεί να φτάσει τις 50.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι η δολοφονία του Βασίλη Γρίβα, στην Παλλήνη το 2017 έγινε από ολόκληρη ομάδα. Ενας δολοφόνος με 9άρι πιστόλι και δύο ή τρία άτομα ως υποστηρικτική ομάδα.  Οι έρευνες  Οι έρευνες στρέφονται στο ευρύτερο περιβάλλον του 46χρονου,αλλά και στις επιχειρηματικές κινήσεις του. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ξεκαθάρισμα λογαριασμών, ενώ οι αστυνομικοί δεν συνδέουν την υπόθεση με αυτήν που προηγήθηκε ένα βράδυ πριν στον Πειραιά. Ερευνάται το σκοτεινό παρελθόν του νεκρούς, κυρίως στην Αυστραλία, αλλά και οι επιχειρηματικές δραστηριότητές του στην Ελλάδα. Φέρεται να προσέφερε υπηρεσίες ασφαλείας στη Μύκονο κι εκεί στρέφονται οι έρευνες.  Σύμφωνα με τη Sydney Morning Herald το θύμα είχε φυλακιστεί το 2005 μετά την καταδική του σε 2 χρόνια και τρεις μήνες για εμπορία ναρκωτικών και διακίνηση κλοπιμαίων.  Ο επιχειρηματίας με το παρατσούκλι «Αυστραλός», ήταν συνεταίρος σε κλάμπ στην Oxford Street όσο ζούσε στη χώρα, μαζί με οικογένεια του υποκόσμου, τους Ιμπραχίμ. Οι δρόμοι των δύο οικογενειών φέρονται να χώρισαν το 2007 μετά τη χρεoκοπία του κλαμπ, ενώ δυο χρόνια αργότερα κατηγορήθηκε για την απόπειρα δολοφονίας του Φάντι Ιμπραχίμ. Σύμφωνα με το news.com.au, το 2011 ο πατέρας του 46χρονου είχε κατηγορηθεί για κατοχή λαδιού αμφεταμίνης από το οποίο θα παρασκεύαζαν το ναρκωτικό ICE και η αξία της ποσότητας θα έφτανε τα 13 εκατομμύρια δολάρια. Ο πατέρας απαλλάχθηκε από τις κατηγορίες όταν ο άλλος του γιος, παραδέχθηκε ότι είχε παραπλανήσει τον πατέρα του για να μεταφέρει τα ναρκωτικά. Το 2013 δικαστήριο του Σίδνεϊ είχε εκδώσει ένταλμα σύλληψης για τον 46χρονο, καθώς δεν είχε εμφανιστεί στη δίκη όπου κατηγορείτο ότι οδηγούσε με ληγμένο δίπλωμα οδήγησης.  Πηγή: tanea.gr
***  Έκτακτη Ιερατική Σύναξη στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας για το θέμα της αντισυνταγματικής κατάργησης των δώρων 
Έκτακτη Ιερατική Σύναξη πραγματοποιήθηκε χθες στον Ενοριακό Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας. Εκεί, ο Σεβ. μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ενημέρωσε τους κληρικούς της Μητροπόλεως για το θέμα της παράνομης  και αντισυνταγματικής κατάργησης των δώρων Χριστουγέννων, Πάσχα και Επιδόματος Αδείας, από το 2013 και εντεύθεν στη μισθοδοσία τους.
Δόθηκαν οδηγίες για τις υπηρεσιακές ενέργειες που πρέπει να ακολουθηθούν, καθώς και για την κατάθεση σχετικής αγωγής στη Δικαιοσύνη.
Ακολούθησε διάλογος επί του θέματος.

*** Ευχή ή Κατάρα το πετρέλαιο στην Καλαμάτα; 
Πέντε νέα θαλάσσια οικόπεδα για υδρογονάνθρακες – Ένα από αυτά στην Καλαμάτα
 Στο θερμό γεωπολιτικό παιχνίδι της έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων της Νοτιοανατολικής Μεσογείου επιδιώκει να μπει πιο δυναμικά η Ελλάδα, ετοιμάζοντας να προκαλέσει διεθνές επενδυτικό ενδιαφέρον με άλλα νέα πέντε θαλάσσια οικόπεδα.
Προχθές, σύμφωνα με τα ΝΕΑ, στη διάρκεια workshop του Ινστιτούτου Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (ΙΕΝΕ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), Γιάννης Μπασιάς, ανακοίνωσε ότι το επιστημονικό προσωπικό της εταιρείας έχει ολοκληρώσει τις γεωφυσικές μελέτες και την επανεπεξεργασία των σεισμικών δεδομένων για θαλάσσιες εκτάσεις του Ιονίου Πελάγους και νότια της Κρήτης, οι οποίες είτε δεν είχαν προσελκύσει εταιρείες στο δεύτερο γύρο παραχωρήσεων του 2014 είτε αυτές δεν είχαν βγει καν σε διαγωνισμό.
Ο πρόεδρος της ΕΔΕΥ εκτίμησε ότι σε διεθνή συνέδρια και άλλα εξειδικευμένα workshops θα παρουσιάζονται τα δεδομένα. Αυτά πιστεύει ότι είναι ικανά να προσελκύσουν το ενδιαφέρον μεγάλων πετρελαϊκών εταιρειών, όπως άλλωστε συνέβη με τις περιοχές Δυτικά και Νοτιοδυτικά της Κρήτης οι οποίες παραχωρήθηκαν στις εταιρείες της κοινοπραξίας Total – ExxonMobil – Ελληνικά Πετρέλαια αλλά και του Οικοπέδου Ιόνιο, για το οποίο προσωρινοί αιτούντες έχουν αναδειχθεί οι εταιρείες της κοινοπραξίας Repsol – Ελληνικά Πετρέλαια.
02ikopedo.jpg

ΤΑ ΝΕΑ «ΦΙΛΕΤΑ». Τις προθέσεις της ΕΔΕΥ είχαν αποκαλύψει «ΤΑ ΝΕΑ» με δημοσίευμά τους στις 8 Σεπτεμβρίου. Όπως φαίνεται από το χάρτη που δημοσιεύει η εφημερίδα, οι πέντε θαλάσσιες περιοχές βρίσκονται οι δύο στο Ιόνιο Πέλαγος, οι δύο νότια και νοτιοανατολικά της Κρήτης και μία εκτείνεται από το Μεσσηνιακό Κόλπο μέχρι τα δυτικά του Νομού Χανίων.
Η συνολική έκταση και των πέντε θαλάσσιων οικοπέδων υπολογίζεται σε 32.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα και οι εκτιμήσεις της ΕΔΕΥ θέλουν μέσα στο 2019 να εμφανίζονται πετρελαϊκές που θα προκαλέσουν διεθνή διαγωνισμό για τη διεκδίκηση τους.
Οι κινήσεις αυτές έρχονται λίγες ημέρες μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις περί επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης του Ιονίου Πελάγους στα 12 ναυτικά μίλια κι ενώ την ίδια στιγμή το θερμόμετρο έχει ανέβει στην κυπριακή ΑΟΖ με τις έρευνες της ExxonMobil στο τεμάχιο 10 και τη ρελάνς των Τούρκων με τη γεώτρηση του «Πορθητή».
Στη διάρκεια του προχθεσινού workshop του ΙΕΝΕ, ο Μπασιάς στάθηκε και στο στρατηγικής σημασίας έργο του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου EastMed, που στηρίζουν πολιτικά οι χώρες της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και της Ιταλίας. Ο σχεδιαζόμενος αγωγός, αλλά και ο σχεδόν έτοιμος κατασκευαστικά αγωγός TAP, θα μεταφέρουν μελλοντικά ποσότητες φυσικού αερίου από την περιοχή του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας προς την Ε.Ε.

***  Καλαμάτα 2030: Κείμενο παρέμβαση για τους φράχτες στο Πάρκο του ΟΣΕ 
Χωρίς Περίσκεψη, Χωρίς Λύπη
 Χωρίς περίσκεψιν, χωρίς λύπην, χωρίς αιδώ
μεγάλα κ' υψηλά τριγύρω μου έκτισαν τείχη.
Και κάθομαι και απελπίζομαι τώρα εδώ.
Άλλο δεν σκέπτομαι: τον νουν μου τρώγει αυτή η τύχη·
διότι πράγματα πολλά έξω να κάμω είχον.
A όταν έκτιζαν τα τείχη πώς να μην προσέξω.
Aλλά δεν άκουσα ποτέ κρότον κτιστών ή ήχον.
Aνεπαισθήτως μ' έκλεισαν από τον κόσμον έξω.
Κ.Π. Καβάφης - Τείχη
(Από τα Ποιήματα 1897-1933, Ίκαρος 1984)
 Υψώνοντας τείχη, ολοκληρώνεται τις τελευταίες μέρες η περιχαράκωση του Δημοτικού Πάρκου των Σιδηροδρόμων, κορυφώνοντας τη σταδιακή προσπάθεια απαξίωσης και αποκλεισμού του από την κοινωνική ζωή της πόλης.
Τριάντα περίπου χρόνια πριν, όταν το 1986 ολοκληρωνόταν η κατάληψη μέρους της οδού Αριστομένους, μετατρεπόταν μια συνολική έκταση 54 στρεμμάτων σε ένα καταπράσινο πάρκο, ολοζώντανο, με κοινωνικές λειτουργίες για όλες τις ηλικίες και ομάδες ενδιαφερόντων για όλες τις εποχές...
Από τον αρχικό εμπλουτισμό με πληθώρα βαγονιών, που φιλοξένησαν ιστορικά κειμήλια των Ελληνικών Σιδηροδρόμων μέχρι την κατασκευή μια σειράς χώρων αναψυχής και αθλητικών εγκαταστάσεων, το πάρκο αποτέλεσε ένα δυναμικό πόλο ανάπτυξης της γύρω περιοχής και ένα σημαντικό πνεύμονα για όλη την πόλη.
Η θριαμβευτική επικράτηση του πρασίνου στο εσωτερικό του, άλλοτε με υψίκορμα αειφύλλα δέντρα, που κάλυπταν τους χώρους θεάματος, και άλλοτε με θάμνους και χλόη, που προφύλασσαν τους χώρους του παιδικού παιχνιδιού, δε σταμάτησε στα όρια του πάρκου, αλλά εισχωρούσε όσο χρειαζόταν για να προστατεύσει, να εξυπηρετήσει και να ευχαριστήσει όσους απολάμβαναν τις παροχές του.
Ως αποκορύφωμα, οι σεισμοί που έπληξαν την πόλη το Σεπτέμβρη του 1986 όρισαν ένα νέο ρόλο στο δημοτικό πάρκο. Ο χώρος του πλημμύρισε από εκατοντάδες σκηνές σεισμοπαθών και εκεί φιλοξενήθηκαν μονάδες περίθαλψης και σίτισης, ορίζοντας ένα νέο συντελεστή στην κοινωνική μνήμη της πόλης.
Από τότε μέχρι σήμερα τα σημάδια του χρόνου έχουν κάνει έντονη την παρουσία τους. Η σταδιακή απαξίωση και εγκατάλειψη του πάρκου, η ελλιπής συντήρησή του, η απραξία των εκάστοτε δημοτικών αρχών και ο πλημμελής έλεγχος του είναι οι σημαντικότερες αιτίες διαμόρφωσης της σημερινής εικόνας.
Υψώνοντας τείχη σήμερα δίνεται μια ημιτελής και επικίνδυνη λύση προστασίας του, αφού αφενός σκοπός ενός πάρκου είναι πώς θα προσελκύει περισσότερο κόσμο στο εσωτερικό του και όχι πώς να τον αποκλείει, αφετέρου η σημαντική λειτουργία του ως χώρου συνάθροισης κοινού σε περίπτωση σεισμού και εκτάκτων φαινομένων, ουσιαστικά απενεργοποιείται με επικίνδυνο τρόπο για την ασφάλεια των δημοτών.
Παράλληλα, η άκριτη παραχώρηση χώρου του "Σιδηροδρομικού Σταθμού Παραλίας" στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Μεσσηνίας, η οποία σε έγγραφο του συνδέσμου προς το δήμαρχο αναφέρεται πως κρίνεται απαραίτητη ιδιαιτέρως σήμερα, "ένεκα των χιλιάδων παράνομων μεταναστών", κρίνεται ως απρογραμμάτιστη, ως αντίθετη με τα δημοκρατικά ιδεώδη και ως ασύμβατη και άσχετη με το χώρο.
Από το πάρκο σήμερα λείπει ένα στρατηγικό σχέδιο ανάπτυξη και βιωσιμότητας, ένας φορέας διαχείρισης που θα περιλαμβάνει εκτός από το Δήμο και κοινωνικές ομάδες, περιβαλλοντικές οργανώσεις και περιοίκους, ο απαιτούμενος προϋπολογισμός που θα βελτιώνει την προσβασιμότητά του (αφού οι παιδικές χαρές είναι πρακτικά απροσπέλαστες από αμαξίδια και εμποδιζόμενα άτομα), που θα ηλεκτροδοτεί ενεργειακά το χώρο και θα συντηρεί με βέλτιστο τρόπο την κυκλοφορία του νερού που γίνεται για χρόνια με πολλά προβλήματα, που θα προσθέτει συμβατές λειτουργίες αναψυχής (όπως θερινό κινηματογράφο, αμφιθέατρο εκδηλώσεων, στεγασμένα καθιστικά αναψυχής), που θα αναδεικνύει τη μνημειακή τοποσημία του σεισμού και θα διαφημίζει τα σιδηροδρομικά εκθέματά του, που θα προσελκύει περισσότερη νεολαία στο εσωτερικό του (με παροχή γρήγορου δωρεάν wifi) και θα ελέγχει το χώρο όλο το 24ωρο για παραβατικές συμπεριφορές και όχι μόνο το βράδυ.
Αντί να υψώνει τείχη στο μυαλό, η Δημοτική Αρχή οφείλει να προσκαλέσει χωρίς προκαταλήψεις όλες τις δημιουργικές ομάδες της πόλης για την ανάδειξη του Πάρκου και της σπουδαίας σημασίας του. Κυρίως οφείλει να σταματήσει να το πληγώνει με αποφάσεις μη συνετές και απρογραμμάτιστες.
Εκ μέρους του Kalamatamove, kalamata2030.gr/move
Βασίλης Παπαευσταθίου
Πολιτικός Μηχανικός, MSc, ΕΜΠ
Βασίλης Πουλόπουλος, Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής
Ηλίας Καλφακάκος, Οικονομολόγος

*** Δασικοί Χάρτες: Τα βήματα των δικαιούχων για να λάβουν τις ενισχύσεις τους 
Εγχειρίδιο με όλα τα απαραίτητα βήματα για τους παραγωγούς που έχουν εκκρεμότητα με τους Δασικούς Χάρτες και άρα δεν πληρώθηκαν την προκαταβολή της Βασικής Ενίσχυσης δημοσιεύει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, προκειμένου να λάβουν τις ενισχύσεις τους σε επόμενες πληρωμές.
Υπενθυμίζεται ότι η «Ύπαιθρος Χώρα» την περασμένη εβδομάδα είχε ενημερώσει τους παραγωγούς με εκκρεμότητες όσον αφορά στους Δασικούς Χάρτες ότι θα λάβουν άμεσα οδηγίες προκειμένου να προβούν στις κατάλληλες ενέργειες.
Όπως επισημαίνει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, σε περιπτώσεις που επιλέξιμες εκτάσεις εμπλέκονται σε δασικές κατηγορίες των κυρωμένων Δασικών Χαρτών, οι σχετιζόμενες ενισχύσεις θα υπολογιστούν σε επόμενες πληρωμές, με την προϋπόθεση ότι αυτοί οι παραγωγοί έχουν προβεί σε ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο Εγχειρίδιο του ΥΠΕΝ με τίτλο «ΔΑΣΙΚΟΙ ΧΑΡΤΕΣ & ΟΠΕΚΕΠΕ, Εργαλεία για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των πολιτών», που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΕΠΕ και θα αποσταλεί στα Κέντρα Υποδοχής Δηλώσεων ΟΣΔΕ.
Με βάση την ενεργοποίηση των εργαλείων που προβλέπονται στο ανωτέρω εγχειρίδιο, ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα παραλαμβάνει σχετικό επικαιροποιημένο αρχείο πριν από κάθε πληρωμή από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΝ.
Για τις εκτάσεις που υφίστανται δικαστικές προσφυγές, οι ενδιαφερόμενοι παραγωγοί θα πρέπει να προσκομίσουν στα κατά τόπους Περιφερειακά Γραφεία του ΟΠΕΚΕΠΕ προσωρινή διαταγή ή απόφαση αναστολής εκτέλεσης από το αρμόδιο καθ’ ύλην δικαστήριο, υποδεικνύοντας τη συγκεκριμένη έκταση, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από τον Οργανισμό.
Στις περιπτώσεις όπου με το πέρας της σύνθετης αυτής διοικητικής διαδικασίας, εκδοθεί απορριπτική απόφαση επί των αιτήσεων των παραγωγών, θα εφαρμοστούν ανάλογα τα όσα ισχύουν για τα αχρεωστήτως καταβληθέντα ποσά.
Η ανακοίνωση αυτή θα αποσταλεί με ηλεκτρονικό μήνυμα στις προσωπικές ηλεκτρονικές διευθύνσεις των εμπλεκόμενων παραγωγών, στο οποίο θα υποδεικνύονται και τα εμπλεκόμενα αγροτεμάχια, καθώς και με γραπτό μήνυμα στα κινητά τους τηλέφωνα, το οποίο θα τους παραπέμπει στην ηλεκτρονική τους αλληλογραφία, για την αναζήτηση των εν λόγω στοιχείων.
Για οποιαδήποτε επιπλέον ενημέρωση που αφορά στην αίτησή τους, οι παραγωγοί μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους ΚΥΔ, καθώς και τις περιφερειακές Υπηρεσίες του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ για τα θέματα ενεργοποίησης των εργαλείων στις κατά τόπους δασικές υπηρεσίες.

***  ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ! Καίνε ΑΛΒΑΝΙΚΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ….

Χθες το πρωί μαθητές από το ΕΠΑΛ Ρεθύμνου εισέβαλαν σε χώρο του υπό κατάληψη ΤΕΙ στο Ρέθυμνο, αντικατέστησαν μια φθαρμένη ελληνική σημαία και ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο, έκαψαν μία αλβανική σημαία που κρατούσαν….  ….μαζί τους σύμφωνα με το foititikanea.gr  Σύμφωνα με κείμενο του Συντονιστικού Κατάληψης ΤΕΙ Κρήτης, μια μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής που ήταν παρούσα στο περιστατικό, λιποθύμησε και τρομοκρατημένη διεκομίσθη στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Οι φοιτητές οργανώνουν ομάδες περιφρούρησης για να αποφευχθούν παρόμοια περιστατικά κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Για το περιστατικό αυτό έχει ενημερωθεί η αστυνομία και η εκπαιδευτική κοινότητα ενώ σχετική ανακοίνωση εξέδωσε το Συντονιστικό της κατάληψης του ΤΕΙ. To Συντονιστικό της κατάληψης “Σήμερα στο χώρο του Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου έλαβε χώρα το εξής περιστατικό:Ομάδα μαθητών του Ε.Π.Α.Λ. Ρεθύμνου, το οποίο βρίσκεται δίπλα στον υπό κατάληψη χώρο του Τ.Ε.Ι. πρωτοβουλιακά αντικατέστησε την παλιά ελληνική σημαία που υπήρχε στον ιστό του σχολείου με καινούργια και κατόπιν έκαψαν μια αλβανική σημαία που είχαν μαζί τους.  Το γεγονός αυτό τρομοκράτησε μαθήτρια Αλβανικής καταγωγής με αποτέλεσμα την λιποθυμία της και την μεταφορά της στο νοσοκομείο. Το κάψιμο της σημαίας προκάλεσε την αντίδραση ατόμων που βρισκόντουσαν στο Τ.Ε.Ι. τα οποία παρενέβησαν.  Ομάδα μαθητών συνοδευόμενη από καθηγητές επιχείρησε να δικαιολογήσει το γεγονός αποδίδοντας το σε παρεξήγηση. Καλούμε τον αλληλέγγυο κόσμο της πόλης του Ρεθύμνου να πλαισιώσει τον κατειλημμένο χώρο του Τ.Ε.Ι. για την βραδινή περιφρούρηση του χώρου καθώς και τις οποίες δράσεις τις επόμενες ημέρες.  ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ  Συντονιστικό Κατάληψης Τ.Ε.Ι. Ρεθύμνου 31/10/2018”  Δείτε το σχετικό βίντεο   





 *** Αθλητικά Νέα  : 

Χρυσός ο Λευτέρης Πετρούνιας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ούτε ο πόνος δεν τον σταμάτησε...  




Oύτε ο πόνος δεν μπορεί να τον νικήσει! Ο παγκόσμιος και χρυσός Λευτέρης Πετρούνιας για άλλη μια φορά απέδειξε ότι είναι το αφεντικό των κρίκων με την κατάκτηση του 3ου σερί Παγκοσμίου πρωταθλήματος!  Το  τρίτο χρυσό μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κατέκτησε το απόγευμα της Παρασκευής στη Ντόχα ο Λευτέρης Πετρούνιας. Ο «μίδας των κρίκων» με βαθμολογία 15.366 διατηρήθηκε στην κορυφή του κόσμου, όπου είχε ανέβει το 2015 για πρώτη φορά, αφήνοντας στη 2η θέση τον Βραζιλιάνο Ζανέτι (15.100) Ο Πετρούνιας διατήρησε το αήττητο του σε μεγάλους αγώνες για 2,5 χρόνια κι έφτασε τα 9 μετάλλια σε σημαντικές διοργανώσεις. Έγινε ο πρώτος Έλληνας που κατακτά τρία σερί χρυσά μετάλλια (2015, 2017, 2018) στη γυμναστική δίνοντας στην Ελλάδα την δυνατότητα να φτάσει τα 11 στη διοργάνωση. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης στην διάρκεια του τελικού είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων που κατέκλυσαν την εξέδρα και τον αποθέωσαν για την τεράστια επιτυχία του....  

***  ΣΗΜΕΡΑ , .... Παρασκευή 02-11-2018  :
ΚΙΜΚΙ -  ΓΚΡΑΝ ΚΑΝΑΡΙΑ   87-72 ,(49-33).- ^ 
Τα  δεκάλεπτα :25-21 , 24-12, 28-20 , 10-19 .- ^ 


ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ Μαυροβουνίου - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 67-72 , (31-31) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 15-1816-13  , 16-19 , 20-22  .- ^ 

ΖΑΓΚΛΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  - ΡΕΑΛ Μαδρίτης  79-90 , (44-43) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 32-18 , 12-25 , 24-19, 11-28 .-^   

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ -Ν ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ 81-80 ,(43-35) .- ^ 
Τα  δεκάλεπτα : 24-1719-18 , 25-19 , 13-26 .- ^ 


***    Αποτελέσματα Ελληνικών ομάδων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ Euroleague : 
Α/ .-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΌΣ
1η αγωνιστική Πέμπτη 11-10-2-18 : Παναθηναϊκός - Μακαμπί Τ.Α.  89-84 .-
2η  αγωνιστική  Πέμπτη 16-10-2018 : Μπάγερν Μονάχου -Παναθηναϊκός  80-79 .-
3η αγωνιστική Πέμπτη 18-10-2018 : Παναθηναϊκός - Γκράν Κανάρια 102-87 .-
4η αγωνιστική : Παρασκευή 26-10-2018: Παναθηναϊκός - Ζαγκλίρις Κάουνα κ.α. 76-76 ,παράτ.: 83-87 .-^ 
5η  αγωνιστική : Παρασκευή 02-11-2018ΜΠΟΥΝΤΟΥΚΝΟΣΤ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  67-72 .-^ 
6η αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018 : ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Β/.- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Πειραιώς :
1η αγωνιστική Παρασκευή 12/10/2018: Χίμκι - Ολυμπιακός  66-87 .- 
2η  αγωνιστική Παρασκευή 17-10-2018 : Μπασκόνια -Ολυμπιακός  80-85 .- 
3η αγωνιστική Παρασκευή 19-10-2018:  Ολυμπιακός - Αρμάνι Μιλάνο  75-99 .-
4η  αγωνιστική: Πέμπτη 25-10-2018: Ολυμπιακός - Μακαμπί Τ.Α.   88-80 .- ^ 
5η αγωνιστική : Πέμπτη 01-11-2018:  ΤΣΣΚΑ Μόσχας -Ολυμπιακός Π.    69-65 .-^  
6η  αγωνιστική :Παρασκευή 09-11-2018: ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

*** Στους επόμενους αγώνες :
Αγωνιστική ημέρα: 6
08.11. 21:00ΜπάγερνΝταρουσάφακα
08.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΡεάλ Μαδρίτης
08.11. 21:45ΜιλάνοΤΣΣΚΑ Μόσχας
08.11. 22:45Γκραν ΚανάριαΑναντολού Εφές
09.11. 19:00ΚίμκιΜπαρτσελόνα
09.11. 20:00ΜπούντουτσνοστΖαλγκίρις Κάουνας
09.11. 21:00ΠαναθηναϊκόςΟλυμπιακός
09.11. 21:30ΜπασκόνιαΦενερμπαχτσέ
Αγωνιστική ημέρα: 7
15.11. 19:15ΝταρουσάφακαΜιλάνο
15.11. 20:00ΜπούντουτσνοστΜπασκόνια
15.11. 21:00ΟλυμπιακόςΦενερμπαχτσέ
15.11. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΚίμκι
16.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΠαναθηναϊκός
16.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜπαρτσελόνα
16.11. 21:30ΜπάγερνΤΣΣΚΑ Μόσχας
16.11. 22:00Γκραν ΚανάριαΜακάμπι Τελ Αβίβ
Αγωνιστική ημέρα: 8
20.11. 19:00Αναντολού ΕφέςΜακάμπι Τελ Αβίβ
20.11. 20:00ΦενερμπαχτσέΝταρουσάφακα
20.11. 21:30ΜπάγερνΟλυμπιακός
20.11. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΓκραν Κανάρια
21.11. 19:00ΚίμκιΜπούντουτσνοστ
21.11. 19:45ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΖαλγκίρις Κάουνας
21.11. 21:00ΠαναθηναϊκόςΜπαρτσελόνα
21.11. 21:45ΜιλάνοΜπασκόνια
Αγωνιστική ημέρα: 9
22.11. 19:15ΝταρουσάφακαΑναντολού Εφές
22.11. 20:45ΟλυμπιακόςΡεάλ Μαδρίτης
22.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΦενερμπαχτσέ
22.11. 22:30Γκραν ΚανάριαΜπάγερν
23.11. 19:45Ζαλγκίρις ΚάουναςΚίμκι
23.11. 21:30ΜπασκόνιαΠαναθηναϊκός
23.11. 21:30ΜπούντουτσνοστΤΣΣΚΑ Μόσχας
23.11. 22:00ΜπαρτσελόναΜιλάνο
Αγωνιστική ημέρα: 10
29.11. 19:15ΝταρουσάφακαΓκραν Κανάρια
29.11. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜιλάνο
29.11. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπάγερν
29.11. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΤΣΣΚΑ Μόσχας
30.11. 19:00ΚίμκιΠαναθηναϊκός
30.11. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπασκόνια
30.11. 21:30ΟλυμπιακόςΜπούντουτσνοστ
30.11. 22:00ΜπαρτσελόναΦενερμπαχτσέ
Αγωνιστική ημέρα: 11
06.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΟλυμπιακός
06.12. 20:00ΜπούντουτσνοστΜπαρτσελόνα
06.12. 20:00ΝταρουσάφακαΜακάμπι Τελ Αβίβ
06.12. 21:30ΜπάγερνΚίμκι
06.12. 21:45ΜιλάνοΓκραν Κανάρια
07.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΡεάλ Μαδρίτης
07.12. 21:30ΜπασκόνιαΤΣΣΚΑ Μόσχας
07.12. 21:30ΠαναθηναϊκόςΦενερμπαχτσέ
Αγωνιστική ημέρα: 12
13.12. 18:45ΟλυμπιακόςΑναντολού Εφές
13.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΚίμκι
13.12. 20:30ΦενερμπαχτσέΜιλάνο
13.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπασκόνια
13.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΜπαρτσελόνα
14.12. 21:30ΜπάγερνΖαλγκίρις Κάουνας
14.12. 21:30ΠαναθηναϊκόςΝταρουσάφακα
14.12. 22:00Γκραν ΚανάριαΜπούντουτσνοστ
Αγωνιστική ημέρα: 13
18.12. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπούντουτσνοστ
18.12. 19:45ΦενερμπαχτσέΤΣΣΚΑ Μόσχας
18.12. 21:45ΜπαρτσελόναΟλυμπιακός
18.12. 22:30Γκραν ΚανάριαΜπασκόνια
19.12. 19:15ΝταρουσάφακαΖαλγκίρις Κάουνας
19.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΚίμκι
19.12. 21:45ΜιλάνοΜπάγερν
19.12. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΠαναθηναϊκός
Αγωνιστική ημέρα: 14
20.12. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΑναντολού Εφές
20.12. 21:00ΜπούντουτσνοστΦενερμπαχτσέ
20.12. 21:00ΟλυμπιακόςΓκραν Κανάρια
20.12. 22:00ΜπασκόνιαΜπαρτσελόνα
21.12. 19:00ΚίμκιΝταρουσάφακα
21.12. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΜακάμπι Τελ Αβίβ
21.12. 21:00ΜπάγερνΡεάλ Μαδρίτης
21.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΜιλάνο
Αγωνιστική ημέρα: 15
27.12. 19:00ΚίμκιΜπασκόνια
27.12. 19:15ΝταρουσάφακαΟλυμπιακός
27.12. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜιλάνο
27.12. 22:00ΜπαρτσελόναΑναντολού Εφές
28.12. 19:30ΦενερμπαχτσέΡεάλ Μαδρίτης
28.12. 21:00ΠαναθηναϊκόςΤΣΣΚΑ Μόσχας
28.12. 21:30ΜπάγερνΜπούντουτσνοστ
28.12. 22:00Γκραν ΚανάριαΖαλγκίρις Κάουνας
Αγωνιστική ημέρα: 16
03.01. 19:30Αναντολού ΕφέςΜπάγερν
03.01. 21:45ΜιλάνοΜπούντουτσνοστ
03.01. 21:45Ρεάλ ΜαδρίτηςΜακάμπι Τελ Αβίβ
03.01. 22:30Γκραν ΚανάριαΚίμκι
04.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΜπασκόνια
04.01. 20:00Ζαλγκίρις ΚάουναςΤΣΣΚΑ Μόσχας
04.01. 21:00ΟλυμπιακόςΠαναθηναϊκός
04.01. 22:00ΜπαρτσελόναΝταρουσάφακα
Αγωνιστική ημέρα: 17
08.01. 19:00ΚίμκιΦενερμπαχτσέ
08.01. 20:30Ζαλγκίρις ΚάουναςΑναντολού Εφές
08.01. 21:00ΟλυμπιακόςΜπασκόνια
08.01. 22:30Γκραν ΚανάριαΡεάλ Μαδρίτης
09.01. 19:15ΝταρουσάφακαΤΣΣΚΑ Μόσχας
09.01. 21:00ΠαναθηναϊκόςΜπάγερν
09.01. 21:05Μακάμπι Τελ ΑβίβΜπούντουτσνοστ
09.01. 21:45ΜιλάνοΜπαρτσελόνα
Αγωνιστική ημέρα: 18
10.01. 19:00Αναντολού ΕφέςΚίμκι
10.01. 19:45ΦενερμπαχτσέΖαλγκίρις Κάουνας
10.01. 21:30ΜπασκόνιαΓκραν Κανάρια
10.01. 22:00Ρεάλ ΜαδρίτηςΟλυμπιακός
11.01. 19:00ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςΜακάμπι Τελ Αβίβ
11.01. 20:00ΜπούντουτσνοστΝταρουσάφακα
11.01. 21:30ΜπάγερνΜιλάνο
11.01. 22:00ΜπαρτσελόναΠαναθηναϊκός

***  «Χρυσός» ο Πετρούνιας στο παγκόσμιο -Στους 3 κορυφαίους όλων των εποχών στο αγώνισμα 
Νέα μεγάλη επιτυχία για τον Λευτέρη Πετρούνια ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που διεξάγεται στη Ντόχα του Κατάρ.
Ο Έλληνας πρωταθλητής με την εξαιρετική του εμφάνιση έδειξε για μία ακόμη φορά ποιος είναι ο κορυφαίος στο άθλημά του.
Βαθμολογήθηκε με 15.366 βαθμούς.
Με αυτή τη νίκη γίνεται ένας από τους τρεις αθλητές που έχουν κερδίσει 3 συνεχόμενα χρυσά μετάλλια σε παγκόσμιο, σε 115 χρόνια.
Ο Έλληνες πρωταθλητής διευρύνει το αήττητο σερί, καθώς επί 2,5 χρόνια ο Λευτέρης Πετρούνιας νικάει σε όλους τους αγώνες που έχει εμφανιστεί (9 χρυσά σε 9 διοργανώσεις).
O Πετρούνιας, ως αποτέλεσμα της κλήρωσης που προηγήθηκε, αγωνίστηκε πρώτος στον τελικό.
H ίδια η συμμετοχή στο παγκόσμιο θεωρήθηκε άθλος καθώς έρχεται μόλις λίγες ημέρες πριν το δύσκολο χειρουργείο αποκατάστασης σε πρόβλημα που τον ταλαιπωρεί στον αριστερό ώμο.
Ο Έλληνας πρωταθλητής αναμένεται να χειρουργηθεί τη Δευτέρα.

lifo.gr

***  Οι αγώνες του Σαββατοκύριακου στα γήπεδα της Μεσσηνίας 
Α΄  ΤΟΠΙΚΗ
Η ΑΕ Μάνης κόντρα στον Τσικλητήρα Πύλου
 Με το ματς ΑΕ Μάνης – Τσικλητήρα Πύλου, που διεξάγεται στο Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας, ανοίγει σήμερα η αυλαία  της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στην ΑΕ Μάνης πρώτα, όπου ο προπονητής Φραγκίσκος Κεράνης, ο συνεργάτης του Κώστας Μίντζηρας και οι ποδοσφαιριστές τους, βλέπουν μόνο νίκη για να βελτιώσουν τη βαθμολογική  τους θέση.
Νοκ άουτ παραμένουν οι Βασίλης Τζίφας και Γιάννης Μιχαλέας (τραυματίες).
Με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα θ’ αγωνιστούν οι «ροσονέρι» της Πύλου, για να διατηρήσουν την επαφή τους με την κορυφή. Ο τεχνικός Γιώργος Αργυρόπουλος προβληματίζεται  για τη συμμετοχή  του Γρηγόρη Παπαγεωργίου (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
 
Οι διαιτητές των ματς της 6ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί που ορίστηκαν να σφυρίξουν τα ματς της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι οι εξής:
Σήμερα  – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΕ Μάνης – Τσικλητήρας Πύλου : Ι. Κουτσαναστάσης, Ι. Γιαννέτσος, Ε. Παναγιωτόπουλος
 
 Κυριακή 4 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
ΑΣ Ανδρούσας – ΑΟ Κυπαρισσίας : Ε. Ζαρακοβίτης, Γ. Βανικιώτης, Η. Μπουρίκας
Δημοτικό Γήπεδο Διαβολιτσίου «Καπετάν Βασίλης»
ΑΟ Διαβολιτσίου – Ολυμπιακός Ανάληψης : Α. Καυκάς, Γ. Ρουμελιώτης, Κ. Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ολυμπιακός Καλαμάτας – ΑΟ Σπερχογείας : Η. Σκόρδος, Ν. Τσίρμπας, φ. Κασκάνης
Δημοτικό Γήπεδο Φιλιατρών
Εράνη Φιλιατρών – Απόλλων Καλαμάτας : Μ. Καρβούνης, Χ. Τσοπανάκης, Ι. Γιαννέτσος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Πανθουριακός – Ομόνοια : Η. Ρέκκας, Α. Τσουκάλη, Σ. Παλλαδινός
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – ΑΕ Αβίας : Δ. Πλακογιάννης, Β. Βρυώνης, Γ. Γαλακούτης
Ρεπό: Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων
  
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 5 αγώνες)
1. Απόλλων Καλ. 15-4           13
2. Εράνη Φιλ. 11-4      12
3. ΑΟ Διαβολιτσίου 11-1        11
-. Πύλος          8-4       11
5. Ανάληψη     8-8       9
6. Ανδρούσα 9-6         8
7.  Εθνικός Μελ. 10-5 7
-. Σπερχογεία   7-9       7
-. Κυπαρισσία 5-8       7
10. Τ. Άγρας    6-6       6
-. Θουρία         5-6       6
12 ΑΕ Μάνης  3-6       5
-.. Ολυμπιακός Καλ.   5-6       4
-. ΑΕ Αβίας 5-9           4
15. Ομόνοια    1-12     0
* Ο ΑΟ Φαραί παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα
 
A1 KATHΓΟΡΙΑ
Hρακλής Καλαμάτας – Χανδριναϊκό στο «Π. Γεωργανάς» 
Ο Ηρακλής Καλαμάτας «κοντράρεται» σήμερα με τον Χανδριναϊκό στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς», στο ματς με το οποίο ανοίγει η αυλαία της 5ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α1 Τοπικής κατηγορίας.
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα στο Πεταλίδι) θέλει κόντρα στον Χανδριναϊκό ο Ηρακλής Καλαμάτας, για να διατηρήσει την επαφή του με την κορυφή. Ο προπονητής Άρης Γαλανόπουλος δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα (μ’ εξαίρεση τον Μάρκο Φίλαϊ που έχει υπόλοιπο τιμωρίας από την περυσινή σεζόν).
Ένα θετικό αποτέλεσμα θα κυνηγήσει ο Χανδριναϊκός, με τον τεχνικό του Πέτρο Χιώτη να έχει  όλο το δυναμικό διαθέσιμο.
 
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 5ης αγωνιστικής
 Οι διαιτητές και οι βοηθοί που θα «σφυρίξουν» τις συναντήσεις του πρωταθλήματος της Α1 κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, είναι οι εξής:
 
Σήμερα 3 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Ηρακλής Καλαμάτας – Χανδριναϊκός : Κ. Ψηλοπαναγιώτης, Χ. Τσοπανάκης, Α. Τσουκάλη
 
Κυριακή 4 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Απόλλων Πεταλιδίου : Ι. Κουτσαναστάσης, Ν. Γάκης, Ε. Τζεμαλάι
Δημοτικό Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας
Μιλτιάδης – Ηρακλής Κυπαρισσίας : Χ. Γεωργαντα΄ς, Χ. Σαπουτζής, Π. Νικολόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
Αναγέννηση Παραλίας – Δωριέας Δωρίου : Η. Νικολόπουλος, Π. Λιανός, Β. Σβαρνιάς
Δημοτικό Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – ΑΟ Φυτειάς : Π. Κομπιλίρης, Σ. Σγουμπόπουλος, Κ. Ηλιοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΑΟ Μεθώνης – Θύελλα Χαρακοπιού : Η. Τσουλάκος, Ε. Τσαούση, Α. Κυριόπουλος
Ρεπό: Παπαφλέσσας Χώρας
  
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 4 αγώνες)
1. Κορώνη 15-1          12
-. Καλό Νερό 11-1      12
3. Ηρακλής Καλ. 9-1  9
-. Δώριο           9-3       9
-. ΑΟ Μεθώνης           9-6       9
6. Χανδριναϊκός 9-7    6
-. ΑΟ Φυτειάς 6-4       6
-. Ηρακλής Κ. 8-7       6
-. Θύελλα Παρ.           6-5       6
-. ΑΟ Φυτειάς 6-6       6
-. Πεταλίδι       3-5       6
11. Χώρα 3-10                        3
12. Αναγέννηση Παρ. 2-9       0
-. Μιλτιάδης 0-17        0
* Ο ΑΟ Ασπροχώματος παραιτήθηκε από το πρωτάθλημα.

Β΄  ΤΟΠΙΚΗ
Πέντε συναντήσεις για τους 2 ομίλους 
Ξαναρχίζει σήμερα το πρωτάθλημα της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, μετά τη διακοπή λόγω της 28ης Οκτωβρίου, όπου διεξάγονται  πέντε συναντήσεις στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής.  Οι τέσσερις είναι για τον Α΄ Όμιλο, όπου ο Αστέρας Βαλύρας «κοντράρεται» με τον εκ των πρωτοπόρων Αστέρα Αρφαρών στο γειτονικό ντέρμπι, ο ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας υποδέχεται τον Διαγόρα Κοπανακίου, ο Νέος Άρις αντιμετωπίζει τον Αίαντα Καλαμάτας, ενώ η Θύελλα Μερόπης περιμένει το Μεσσηνιακό.
Για δε τον Β΄Όμιλο, ο ΠΑΟ Καλλιθέας  «συγκρούεται» με τον Κεραυνό Καλαμάτας.
 
Οι διαιτητές των μας της 4ης αγωνιστικής
Αναλυτικά οι διαιτητές που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τα ματς της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και αύριο, είναι οι εξής:
Σήμερα 3 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Διαγόρας Κοπανακίου : Ε. Ζαρακοβίτης, Γ. Βανικιώτης, Ν. Γάκης
Δημοτικό Γήπεδο Βαλύρας
Αστέρας Βαλύρας – Αστέρας Αρφαρών : Μ. Καρβούνης, Ν. Τσίρμπας, Γ. Ρουμελιώτης
Δημοτικό Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Αίαντας Καλαμάτας : Η. Ρέκκας, Η. Ργόπουλος, Η. Μουρίκας
Δημοτικό Στάδιο Μελιγαλά
Θύελλα Μερόπης – Μεσσηνιακός : Π. Κομπιλίρης, Γ. Γαλακούτης, Κ. Ηλιοπούλου
Δημοτικό Γήπεδο Μεθώνης
ΠΑΟ Καλλιθέας  - Κεραυνός Καλαμάτας : Η. Τσουλάκος, Χ. Σαπουτζής, Π. Λιανός
 
Κυριακή 4 Νοεμβρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ασπροχώματος
Παπαφλέσσας Άμφειας – ΑΟ Πατίστα : Δ. ΣΤαυρόπουλος, Ν. Γάκης, Α. Μιχαλόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ακαδημία Πάμισος Μεσσήνης : Ν. Γκούμας, Π. Γαϊτάνης, Σ. Μαλαπάνης
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος – ΑΟ Λεΐκων :  Κ. Βοσνάκης, Β. Ντοχάς, Κ. Καρύδας
3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Μικρομάνης
Ατρόμητος Πλατέος – Παναθηναϊκός Καλαμάτας : Θ. Τζιαμουράνης, Γ. Σκαρπέτης, Γ. Τσαβδαρίδης
Δημοτικό Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Πράσινα Πουλιά : Ε. Μπασιλάρης, Δ. Σταύρου, Κ. Σωτηρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας – Δόξα Καλαμάτας : Ηλ. Ρηγόπουλος, Κ. Καρύδας, Στ. Μπότη
Ρεπό: Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου, Δαναός.

Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Δύο συναντήσεις για την 1η αγωνιστική 
Αρχίζει σήμερα και το πρωτάθλημα της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, το οποίο δήλωσαν συμμετοχή μόλις 8 ομάδες (ο ΑΣ Λέοντες όμως αποχώρησε), με τον ΠΑΟΚ, το Νέστορα Πύλου, τον Ίκαρο Καλαμάτας και τον ΑΟ Στενωσιάς, να έχουν πρωταγωνιστικές βλέψεις.
Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο συναντήσεις. Συγκεκριμένα, ο Πανευαϊκός αντιμετωπίζει τον Ίκαρο Καλαμάτας, ενώ ο Νέστορας Πύλου «κοντράρεται» με τον ΠΑΟΚ. Ο αγώνας ΑΟ Στενωσιάς – ΑΣ Λέοντες ματαιώνεται.
 
Οι διαιτητές των αγώνων της πρεμιέρας
Οι διαιτητές που ορίστηκαν να «σφυρίξουν» τις συναντήσεις της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Γ΄Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται σήμερα και τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου  είναι οι εξής:
 
Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Ανδρούσας «Β. Μαλαφέκας»
Πανευαϊκός – Ίκαρος Καλαμάτας : Στ. Παλλαδινός, Π. Βασιλοπούλου, Μ.-Χ. Αγγελή
Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου
Νέστωρ Πύλου – ΠΑΟΚ Καλαμάτας : Απ. Καυκάς, Ερβ. Τζεμαλάι, Αντ. Μιχαλόπουλος
 
Δευτέρα 5 Νοεμβρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Δυτικής Παραλίας
Θύελλα Παραλίας – Ερμής Καλαμάτας : Ε. Μπασιλάρης, Κ. Αντωνόπουλος, Αρ. Κυριόπουλος
* Ο αγώνας ΑΟ Στενωσιάς -  Λέοντες ματαιώνεται.

Α1 ΑΝΔΡΩΝ ΜΠΑΚΕΤ
Οι διαιτητές των ματς της 3ης αγωνιστικής 
Γνωστοποιήθηκαν χθες από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς της 3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Α1 κατηγορίας Ανδρών  και είναι οι εξής:
Κυριακή 4 Νοεμβρίου – 5.00 μ.μ.
ΔΓ Γαργαλιάνων
ΓΣ Γαργαλιάνων – Λακωνικός Κρόνος: Ι. Κυριακόπουλος, Κων. Μπακετέας
6.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΔΥ Τρίπολης – Άτλας Καλαμάτας: Αντ. Αναστόπουλος, Παν. Καρδαράς
8.00 μ.μ.
ΑΚΔ Τρίπολης
ΣΕΦΑ Αρκαδικός- Ευκλής Καλαμάτας: Αντ. Αναστόπουλος, Παν. Καρδαράς
 
Δευτέρα  5 Νοεμβρίου – 6.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα 80 – ΓΣ Μεσσήνης: Λ. Νάστος, Μαρ. Μπακετέα
Κομισάριος: Αθ. Μακαρούνης
7.00 μ.μ.
ΔΓ Μολάων
ΑΟ Μονεμβάσιας Κάστρο – Πελασγός Μεγαλόπολης: Ι. Κυριακόπουλος , Γ. Δούβρης
Κομισάριος: Μιχ. Βακαλόπουλος
8.00 μ.μ.
Τέντα
Ακάδημος Καλαμάτας – Πολύβιος  Μεγαλόπολης: Αντ. Αναστόπουλος, Γ. Ξηρόκωστας
Κομισάριος: Βασιλ. Σταθάκης.  

ΜΠΑΣΚΕΤ
Πέντε αγώνες για τα πρωταθλήματα παίδων – εφήβων

 
Αγωνιστική δράση σήμερα στα πρωταθλήματα μπάσκετ παίδων και εφήβων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, καθώς διεξάγονται  πέντε συναντήσεις που είναι οι εξής:
ΠΑΙΔΩΝ
Ώρα 3.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
ΑΕ Σπάρτης – ΣΕΦΑ Αρκαδικός: Λαζ. Ντάσης, Νικ. Γαλάνης
4.00 μ.μ.
Τέντα
Πήγασος Μάνης – Ευκλής Καλαμάτας: Λ. Νάστος, Σπ. Σταθόπουλος
6.00 μ.μ.
Τέντα
Καλαμάτα B.C. – Ακάδημος Καλαμάτας: Αντ. Αναστόπουλος, Σπ. Σταθόπουλος
7.00 μ.μ.
ΔΓ Σπάρτης
Σπαρτιατικός – Λακωνικός Κρόνος: Ι. Κυριακόπουλος, Γ. Τσούβαλης
 
ΕΦΗΒΩΝ
Ώρα 5.00 μ.μ.
ΓΔ Σπάρτης
ΑΕ Σπάρτης – ΑΑΕ Ο Αίαντας: Λαζ. Ντάσης, Νικ. Γαλάνης

ΜΠΑΣΚΕΤ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Ο ΑΣ Ο Βατικιώτης κόντρα στον ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας 
Ο ΑΣ Ο Βατικιώτης αντιμετωπίζει σήμερα και ώρα 3.00 μ.μ. στο Δημοτικό Γυμναστήριο Μολάων τον ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας για το πρωτάθλημα μπάσκετ νεανίδων της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ.
Διαιτητές έχουν οριστεί οι Γιάννης Κυριακόπουλος και Γιώργος Τσούβαλης.

 
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα Κ-14 της ΕΠΣΜ 
Πρεμιέρα σήμερα στο πρωτάθλημα Κ-14 της ΕΠΣΜ στο οποίο συμμετέχουν 14 ομάδες. Αναλυτικά  το πρόγραμμα των αγώνων με τους διαιτητές που τους σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα 10.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ηρακλής Καλαμάτας – Δαναός: Π. Κομπιλίρης, Γ. Τσαβδαρίδης, Π. Νικολόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας
«Π. Γεωργανάς»
Πανθουριακός – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Κ. Καρύδας, Στ. Μπότη, Χ. Λίγγρη
12.00 μ.
Δημοτικό Στάδιο Μεσσήνης
Πάμισος Μεσσήνης – Εράνη Φιλιατρών: Ι. Γιαννέτσος, Ε. Παναγιωτόπουλος, Χ. Τσοπανάκης
Δημοτικό Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – Πράσινα Πουλιά: Γ. Βανικιώτης, Ηλ. Ρηγόπουλος, Ηλ. Μπουρίκας
Δημοτικό Γήπεδο  «Γ. Λουκαρέας»
ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας – Μιλτιάδης Πύργου Τριφυλίας: Κων. Βοσνάκης, Γ. Ρουμελιώτης, Β. Ντοχάς
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ερμής Καλαμάτας – Αίαντας Καλαμάτας: Π. Βασιλοπούλου, Γ. Τσαβδαρίδης, Π. Νικολόπουλος
* Αναβλήθηκε ο αγώνας Π.Σ. Η Καλαμάτα – ΑΟ Κυπαρισσίας

A2 ΒΟΛΕΪ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Απόλλωνας-Απολλώνιος στις 6 μ.μ. στο Κλειστό για την 3η αγωνιστική, αλλά και για τα Παιδικά Χωριά SOS 
Σημαντικός αγωνιστικά, αλλά ακόμα πιο σπουδαίος ανθρωπιστικά ο σημερινός αγώνας βόλεϊ που θα ξεκινήσει στις 6 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας. Ο Απόλλωνας Καλαμάτας θα υποδεχθεί τον Απολλώνιο για την 3η αγωνιστική της Α2 βόλεϊ γυναικών, με τους υπεύθυνους του συλλόγου να έχουν αποφασίσει να αφιερώσουν τον αγώνα και όλα τα έσοδα για τα Παιδικά Χωριά SOS της Καλαμάτας.
Οι «μελανόλευκες» έχουν ξεκινήσει ονειρεμένα την πρώτη τους συμμετοχή στην Α2, με δύο νίκες και έχουν στόχο τη συνέχιση του σερί. Προβλέπεται μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση, ενώ η στήριξη των Παιδικών Χωριών SOS αποτελεί έναν επιπλέον για τον φίλαθλο κόσμο της Μεσσηνίας να βρεθεί το απόγευμα στο Κλειστό.
 
Α2 ΒΟΛΕΪ ΑΝΔΡΩΝ
Πρεμιέρα στο Μετς με Πανιώνιο η Καλαμάτα ‘80 
Τον πρώτο της αγώνα για το νέο πρωτάθλημα της Α2 βόλεϊ των ανδρών θα δώσει σήμερα η Καλαμάτα ’80. Το μεσσηνιακό συγκρότημα θα βρεθεί στο Κλειστό του Μετς για να αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο στο πλαίσιο του Α’ Ομίλου-1ου Υποομίλου. Η καλαματιανή ομάδα θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί γρήγορα, έχοντας ως στόχο το θετικό ξεκίνημα.

ΒΟΛΕΪ ΝΕΑΝΙΔΩΝ
Για την 3η του νίκη με Ακρίτα σήμερα ο ΝΟΚ
Στην πρεμιέρα του β’ γύρου του πρωταθλήματος βόλεϊ νεανίδων ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμάτας θα αντιμετωπίσει σήμερα στις 3.15 μ.μ. στο Κλειστό της Παραλίας τον Ακρίτα (στο άλλο ματς της ημέρας για τον Β’ Όμιλο της ΕΣΠΕΠ η Μεσσήνη θα υποδεχθεί σήμερα τον Σπαρτιατικό). Ο ΝΟΚ έχει κερδίσει στον α’ γύρο με 3-2, ακολούθησε η νίκη με 3-0 επί της Μεσσήνης, ενώ ηττήθηκε στη Λακωνία από τον Σπαρτιατικό στο τάι μπρέικ και διεκδικεί μια από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση της διοργάνωσης της ΕΣΠΕΠ.
Ο προηγούμενος αγώνας στην Σπάρτη ήταν εντυπωσιακός και κρίθηκε μετά από περίπου 2 ώρες δράσης, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι τον τελευταίο πόντο, με το φινάλε να γράφεται με 16-14 υπέρ των γηπεδούχων. Τα υπόλοιπα σετ είχαν ως εξής: 22-25, 27-25, 25-19, 19-25, 16-14.
ΝΟΚ (Δημήτρης Καθάρειος-Γιάννης Σκαρτσίλης): Γ.Νικολιτσέα(α), Γ.Αραπάκη, Στ.Μπιρμπίλη, Π.Τσεκουρά, Ε. Καρακύκλα, Ε.Σακελλαριού, Σ.Αθανασοπούλου, Μ.Ζαφειροπούλου, Θ.Γαλανοπούλου, Α.Μπακούρου, Κ.Σώκου, Α.Παναγούλια, Μ.Αγγελοπούλου(λ), Ι.Νικολοπούλου(λ).

~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018  : 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών . Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 .Στο αγιάζι της ενημέρωσης . :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .- 
~** ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα των Αρφαρών  Δευτέρα 01 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης .                                                                                                                                                                            ~ ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και όμορφη εβδομάδα για όλους μα   :http://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/10/arfara-news-01-2018.html .-                                          ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών . Τρίτη 02 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :   http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html. -                      ~**  ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας Τα Νέα  των Αρφαρών . Τετάρτη 03  Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-news.html .-                       ~**ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα των Αρφαρών  Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 Στο αγιάζι της Ενημέρωσης  :  https://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2018/10/arfara-news-25-2018.html  .-       ~** ARFRARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά Παρασκευή  16 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfrara-news-16-2018.html  .-~** ARFRARA  NEWS  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά Παρασκευή  26 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :  https://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfrara-news-16-2018.html .-  
~** ARFARA NEWS  Η Εφημερίδα μας  Τα Νέα μας από Αρφαρά  Σάββατο 27 Οκτωβρίου  2018 Στο αγιάζι της ενημέρωσης  :
https://snsarfara.blogspot.com/2018/10/arfara-news-27-2018-27-27.html .-                                            ~**ARFARA NWES ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Τα Νέα από το Αρφαρά  Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης   : 
https://stamos-dynami.blogspot.com/2018/10/arfara-nwes-28-2018.html  .-                                            ~**ARFARA NEWS Η Εφημερίδα μας ΑΡΦΑΡΑ  Τα  Νέα μας  Δευτέρα  29 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας  : 
https://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.com/2018/10/arfara-news-29-2018.html.-                          ~**  ARFARA NEWS  ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας Νέα από Αρφαρά  Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης  https://arfara-messinias-stamos.blogspot.com/2018/10/arfara-news-31-2018.html .-
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ  2018 :                                                          ~**  ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ Η Εφημερίδα μας τα Νέα από Αρφαρά  Πέμπτη 01 Νοεμβρίου 2018 ,Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://arfara-messinia-stamos.blogspot.com/2018/11/arfara-news-01-2018.html .-   ~** ARFARA NEWS ΑΡΦΑΡΑ  Η Εφημερίδα μας τα Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02 Νοεμβρίου  2018  Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://dimmetoparfara.blogspot.com/2018/11/arfara-news.html .-                                                                                                                                                                           ~**ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  από το  Α   έως  και το -Ω  ...... Παρασκευή  02 Νοεμβρίου 2018  : https://vlasiosarfara.blogspot.com/2018/11/blog-post.html   .-                                                                                   ~**  ARFARA NEWS  -2-  Η Εφημερίδα μας Τα  Νέα από το Αρφαρά . Παρασκευή  02  Νοεμβρίου 2018 , Στο αγιάζι της ενημέρωσης : https://vlasisarfarablogspot.blogspot.com/2018/11/arfara-news-2.html .-                       ~**    

***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ   ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:        https://twitter.com/stamos01  .- 1. - Stamatios Skoulikas = Stamatios Skoulikas,http://www.youtube.com/stamos01  ,  6605 videos.  -    ΣταματηςΣκουλικας   1.486.545 προβολές, Εγγράφηκε στις 17 Δεκ 2009.- 
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas        stamos011947
http://www.youtube.com/stamatios01  ,    3917   videos.     σταμος σκουλικας, 909.125 προβολές, Εγγράφηκε στις 13 Φεβ 2011.-
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas, +Stamos,
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    4132  video. –    1.234.765 προβολές , Εγγράφηκε στις 21 Ιουλ 2011 .-
https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1 ,. - - βλάσης σκούλικας ,Σύνολον   14.547   βίντεο   .- 

*** ~ 1.-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ  
3.-   https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook 
4 ~ https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  = Stamatis N. Skoulikas
5 ~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01 .—
6.- https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=pb&hc_location=friends_tab .-  Αναρτήθηκε από Stamatios Skoulikas 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου