ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI THEODOROI

Παρασκευή, 20 Οκτωβρίου 2017

  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  ...

 
ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΡΩΜΑΛΕΟΥΣ
Άγιος Ιωάννης ο ΚαρπάθιοςΌπως η φωτιά κάνει το σίδερο τέτοιο ώστε δεν μπορεί κανείς να το αγγίξει, έτσι οι πυκνές προσευχές κάνουν πιο ρωμαλέο το νου στον πόλεμο του εχθρού. Γι’ αυτό με όλη τους τη δύναμη προσπαθούν να μας προκαλέσουν οκνηρία στην επιμονή μας στην προσευχή, γιατί γνωρίζουν ότι η προσευχή είναι γι’ αυτούς μεγάλος εχθρός, ενώ είναι υπερασπιστής του νου.

VIDEO   από εκδηλώσεις -εκδρομές -διαδρομές ΕΛΛΑΔΑ :
~** Στην 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ Σάββατο 21/10/2017: https://youtu.be/fFgIj2hB3O0 .-
~**Μάνη 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ Σάββατο 21/10/2017: https://youtu.be/sEIBCkDLH9w  .-
~**Καστάνια Μάνης Σάββατο 21/10/2017  6η γιορτή κάστανου:
https://youtu.be/m64A97dv6u8   .- 
~**ΣΤΟΥΠΑ ΜΑΝΗΣ 21/10/2017:
https://youtu.be/ZewffGv10XE   .-
~** Στην 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ 21/10/2017: https://youtu.be/fFgIj2hB3O0 .-
 ~**Μάνη 6η γιορτή κάστανου στην ΚΑΣΤΑΝΙΑ ΜΑΝΗΣ 21/10/2017: https://youtu.be/sEIBCkDLH9w .-
~**Καστάνια Μάνης γιορτή κάστανου 21/10/2017:
https://youtu.be/zLgQSPUJQQk  .-
~**Καστάνια Μάνης γιορτή κάστανου 21/10/2017:
https://youtu.be/zLgQSPUJQQk
~**Καστάνια Μάνης 6η γιορτή κάστανου 21/10/2017:
https://youtu.be/PSPaMhaUMaY .-
~**ΚΑΣΤΑΝΙΑ 6η γιορτή κάστανου Μάνη 21/10/2017: ~**Καστάνια 6η γιορτή κάστανου 21-10-2017 χορός: ~**Καστάνια  6η γιορτή κάστανου 21/10/2017:
https://youtu.be/OJl9Tte5YzA .-
~~** Στον κήπο του σπιτιού 19/10/2017 :
https://youtu.be/4D7buvS-nIo   .-

~*** Φωτογραφίες  από ΜΑΝΗ  χωριό Καστάνια
*** Φωτογραφίσεις Γ.Μ ...
~21 Οκτωβρίου
Οσίου Χριστοδούλου του εν Πάτμω. Ιερομαρτύρων Σωκράτους , πρεσβυτέρου εν Αγκύρα και Θεοδότης (1). Μαρτύρων Αζή, Γαΐου, Δασίου και Ζωτικού. Οσίων Ευκράτους και Ζαχαρίου. Πλαντίνου, Ανδρέου και Παύλου. Πέτρου και Στεφάνου των νεοφανών. Νεομάρτυρος Ιωάννου, του εκ Γουβών (Μονεμβασίας) και εν Λαρίση θλήσαντος [†1773])• Οσίων Ιακώβου, Ιλαρίωνος του Μεγάλου (†371). Βαρούχ, Φιλόθεου του εν Άθω. Βαρνάβα και Ιλαρίωνος, των εν Περιστερώνα Κύπρου. Ιλαρίωνος του Ρώσου.
(1)Έζησαν τον 3ο αι. επί βασιλείας Αλεξάνδρου του Σεβήρου. Μαρτύρησαν δε στην Άγκυρα. Η Θεοδότη ήταν από ευγενή οικογένεια, καλλιεργημένη, και κήρυττε με παρρησία τον Χριστιανισμό, προσπαθώντας να προσελκύσει τους συνανθρώπους της στην αληθινή πίστη του Ιησού. Ο πρεσβύτερος Σωκράτης ήταν ιερέας πρόθυμος να κάνει οποιαδήποτε θυσία για το ποίμνιό του και για την πίστη του. Για την βαθιά πίστη τους και για την άρνηση τους στην ειδωλολατρεία οι δύο Άγιοι μαρτύρησαν δια του αποκεφαλισμού.
~
~
* Ἦχος α’. Τῆς ἐρήμου πολίτης.
* Ἐγκρατείας τὴ αἴγλη λαμπρυνθεῖς τὴν διάνοιαν, ἤστραψας θαυμάτων ἀκτῖνας Ἰλαρίων Πατὴρ ἠμῶν, καὶ γεγονὸς φωστὴρ περιφανής, καὶ στῦλος εὐσέβειας θεαυγῆς, καταυγάζων τὴ ἐνθέω σου βιοτῆ, τοὺς πίστει προσιόντας σοί. Δόξα τῷ δεδωκότι σοὶ ἰσχύν, δόξα τῷ σὲ στεφανώσαντι, δόξα τῷ ἐνεργούντι διὰ σου, πάσιν ἰάματα.
~* Απολυτίκιο Αγ. Ιλαρίωνος - 21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: https://youtu.be/OwR3upZ8kZM  .-
~
Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απόστολοι από τους Εβδομήκοντα

Άγιοι Μάρκος, Αρίσταρχος και Ζήνων οι Απ....
 
Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης

Μνήμη των Δικαίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και....
 
Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου

Γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου
 
Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου

Κατάθεση Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου
 
Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χιλιάδες πεντακόσιοι ενενήντα τρεις Μάρτυρες, που μαρτύρησαν μαζί μ' αυτόν

Άγιος Ανδρέας ο Στρατηλάτης και οι δύο χ....
 
Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο

Άγιος Σταμάτιος από τον Βόλο
 
Κοίμησις της Θεοτόκου

Κοίμησις της Θεοτόκου
 
Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα

Όσιος Σέριδος ηγούμενος της Μονής στη Γάζα
 
Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγίου και αγγελικού σχήματος μετονομασθείσης Ξένης Mοναχής

Αγία Ειρήνη η βασιλίσσα, της διά του αγί....
 
Άγιος Μύρων

Άγιος Μύρων
 
 ***  Επίκαιρος όσο ποτέ! «Παλάβωσε ο κόσμος …Έχουν διαλυθεί όλα, οικογένεια, παιδεία…»

 ~ – Τί είναι αυτό που ακούγεται;
– Αεροπλάνο, Γέροντα!
– Κλείσε το παράθυρο, μην μπή μέσα! Έτσι που παλάβωσε ο κόσμος, και αυτό σιγά-σιγά μπορεί να γίνη!… Έχουν διαλυθή όλα, οικογένεια, παιδεία, υπηρεσίες… Ά, δεν τους καίγεται καρφί! Τίποτε δεν έχουν μέσα τους…
– Γέροντα, ποιός φταίει που φθάσαμε σ᾿ αυτήν την κατάσταση;
– Μιλάω γενικά· θέλω να πώ, μέχρι που έχει φθάσει η αδιαφορία!
Πήγαινε σε μια σχολή και θα δής· αν λ.χ. χτυπούν τα παράθυρα από τον αέρα, ζήτημα να βρεθή ένα παιδί να τα κλείση, για να μη σπάσουν.
Άλλα θα χαζεύουν, άλλα θα κοιτάζουν πώς χτυπούν, άλλα θα περνούν από ᾿κεί σαν να μη συμβαίνη τίποτε. Αδιαφορία! Μου έλεγε ένας αξιωματικός που ήταν υπεύθυνος στις αποθήκες: «Τρομάζω να βρώ έναν στρατιώτη σωστό, να τον βάλω φρουρό στην αποθήκη πετρελαίων, για να μη βάλουν οι άλλοι καμμιά φωτιά ή ο ίδιος μην πετάξη κανένα τσιγάρο απρόσεκτα».
Υπάρχει ένα πνεύμα χλιαρό, καθόλου ανδρισμός. Χαλάσαμε τελείως! Πώς μας ανέχεται ο Θεός! Παλιά τί αξιοπρέπεια υπήρχε! Τί φιλότιμο! Στον πόλεμο του ᾿40, στα σύνορα, οι Ιταλοί είχαν πότε-πότε κάποια επικοινωνία με τους Έλληνες φρουρούς και έκαναν καμμιά επίσκεψη στο ελληνικό φυλάκιο. Και να δήτε τί φιλότιμο οι Έλληνες!
Μια φορά που πήγαν οι Ιταλοί στο ελληνικό φυλάκιο, οι Έλληνες έβαλαν να τους φτιάξουν καφέ. Βγάζει τότε μπροστά τους ένας Έλληνας αξιωματικός ένα μάτσο χρήματα, πενηντάρικα, εκατοστάρικα – και είχαν αξία τότε αυτά τα χρήματα – και τα ρίχνει για προσάναμμα στην φωτιά, για να δείξη στους Ιταλούς ότι είναι πλούσιο το ελληνικό κράτος! Οι Ιταλοί τα έχασαν. Βλέπετε θυσία!  agiameteora.net

***  Ο καιρός  σήμερα  Σάββατο στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα  Σάββατο 21/10/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Από τις πρωινές έως και τις απογευματινές ώρες θα επικρατήσει ηλιοφάνεια και αραιές νεφώσεις, οι οποίες ενδέχεται να πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις βραδινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 45-75%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από το απόγευμα και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ.
Ο κώδικας επικινδυνότητας πυρκαγιάς για το Νομό Μεσσηνίας θα βρίσκεται στην κατηγορία 2 (Μέση).
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

*** Πληρωμένη απάντηση από τη Ρωσία στις ΗΠΑ: Αναζητήστε τον εχθρό στους φίλους σας

~ Η Ρωσία δεν παρενέβη στις εσωτερικές υποθέσεις των Ηνωμένων Πολιτειών, δήλωσαν οι Ρώσοι διπλωμάτες, απαντώντας στις κατηγορίες της Αμερικανικού πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη, Nikki Haley, για παρέμβαση της Ρωσία στις προεδρικές εκλογές του 2016.
Σε συζήτηση που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο George  Bush, τέθηκε ξανά το θέμα επιρροής του Κρεμλίνου στο εκλογικό αποτέλεσμα.
Η ρωσική πρεσβεία υπογράμμισε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να αναζητήσουν εκείνους που θα μπορούσαν να παρεμβαίνουν στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας, μεταξύ φίλων και συμμάχων.

*** Όλοι οι δρόμοι οδήγησαν στη Γλυφάδα και στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ! Σείστηκε η περιοχή

~ Η Γλυφάδα καλωσόρισε τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ, ο οποίος έχει σαν στόχο να εμψυχώσει τους Έλληνες και να μεταφέρει σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα ότι η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ είναι η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ.
Την Παρασκευή 20/10, πλήθος κόσμου έδωσε το βροντερό ‘παρών’ στο Δημαρχείο, καθώς η αγάπη του κόσμου για τον Πρόεδρο της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ και το ενδιαφέρον για το πρόγραμμα του κόμματος έχουν προκαλέσει ΑΝΑΤΑΣΗ ΗΘΙΚΗ στους ΕΛΛΗΝΕΣ και ανησυχία στο πολιτικό κατεστημένο.
Xαρακτηριστική είναι η εικόνα έξω από τη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου, με τον κόσμο να μην χωράει στο εσωτερικό, καθώς είχε γεμίσει ασφυκτικά:
Τον πρόεδρο της Ελληνικής Λύσης τίμησε με την παρουσία του ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γ. Παπανικολάου, ο οποίος παρευρέθηκε στην ομιλία και άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα όσα ειπώθηκαν.
Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ θέλει να ευχαριστήσει όσου βρέθηκαν αυτή την ιδιαίτερη μέρα στη Γλυφάδα.
Βίντεο : Κ. ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ ΓΛΥΦΑΔΑ , https://youtu.be/5BAx6aKq0Ac  .-
 
 
 
 

***  Πόλεμος χαρακωμάτων ΗΠΑ-ΡΩΣΙΑΣ! Μόνο στο ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ όλη η αλήθεια...
 
~ Μη χάσετε αύριο, 21/10, στην εφημερίδα Παρασκήνιο, το νέο άρθρο του Κυριάκου Βελόπουλου που θα προκαλέσει "σεισμό".
Ο πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ αναφέρεται στον υβριδικό πόλεμο ανάμεσα σε ΗΠΑ και Ρωσία.
Μη χάσετε το άρθρο του κου Βελόπουλου στην εφημερίδα "ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ", το Σάββατο 21/10.


***  Συγκλονίζει το ξέσπασμα του Μίκη Θεοδωράκη: Ο Τσίπρας πούλησε την Ελλάδα
 
~  Δριμύ «κατηγορώ» κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο Μίκης Θεοδωράκης σε άρθρο παρέμβασή του σχετικά με την «αλλοίωση του πολιτεύματος» αλλά και την πρότασή του για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου, η οποία ωστόσο δεν τελεσφόρησε το 2012, χάρη σε διάφορους παράγοντες, μεταξύ των οποίων και η στάση του μετέπειτα πρωθυπουργού.
«Σήμερα η Αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία παρακολουθούν ανήμποροι τον κ. Τσίπρα να κυβερνά με το 15%...ενώ ο ίδιος είναι αιχμάλωτος των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ που εκβιάζουν λόγω της ισχνής πλειοψηφίας», σημειώνει στο άρθρο του Μίκης Θεοδωράκης, υπογραμμίζοντας ότι ο ίδιος θεωρεί επιτακτική ανάγκη «να γίνει το συντομότερο μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος που να ξαναφέρει τη χαμένη ισορροπία ανάμεσα στους τέσσερις θεσμούς».
«Ένας Κυβερνήτης σε ένα πλοίο που παίρνει ανάποδες στροφές με αποτέλεσμα να κάνει φαύλους κύκλους και να παραμένει ακίνητο. Και εμείς οι υπόλοιποι να το παρακολουθούμε ανήμποροι και ανίκανοι να αντιδράσουμε… Ομως προς Θεού, αυτό το πλοίο είμαστε όλοι εμείς. Είναι η πατρίδα μας. Είναι το μέλλον των παιδιών μας», προσθέτει ο μουσικοσυνθέτης και κατηγορεί τον Αλέξη Τσίπρα ότι πούλησε τη χώρα για 100 χρόνια στους ξένους.
Αναφερόμενος στην πρότασή του το 2012, ως ιδρυτής του κινήματος «Σπίθα» για τη δημιουργία ενός Μεγάλου Ενιαίου Λαϊκού Μετώπου, αναφέρει σχετικά με την στάση του πρωθυπουργού: «Με αυτή την ιδιότητα καλέσαμε τον Λαό στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 στην Πλατεία Συντάγματος. Εκείνη η συγκέντρωση που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ, νομίζω ότι επιβεβαίωνε την πεποίθησή μου ότι ο Λαός μας πίστευε ότι ενωμένος θα μπορούσε να πετύχει την έξοδο από τα Μνημόνια με ειρηνικούς τρόπους και να προχωρήσει προς την αναγέννηση της χώρας. Είχαμε τότε συμφωνήσει, ο Μ. Γλέζος, ο Γ. Κασιμάτης κι εγώ, να σταθούμε μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη και τότε να κατεβεί από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους βουλευτές του να μας συναντήσει δείχνοντας έτσι τη θέλησή μας να εργαστούμε χέρι – χέρι για τη δημιουργία του Μεγάλου Ενιαίου Λαϊκού Μετώπου.
Στο σημείο αυτό σταματά και αλλάζει η νεότερη Ιστορία μας (γιατί όλα έδειχναν ότι επιχειρούμε μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ένα μεγάλο ιστορικό βήμα προς τα εμπρός).Ομως ο Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές του δεν βγήκαν από τη Βουλή να ενωθούν μαζί μας, εμείς λουστήκαμε με τα δηλητηριώδη χημικά, ο Γλέζος λιποθύμησε και ο λαός αφού χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ άρχισε από τότε απογοητευμένος την υποχώρησή του που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ το μέλλον γίνεται ολοένα πιο σκοτεινό».
Δείτε παρακάτω ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση του Μίκη Θεοδωράκη
Θα ήθελα να ξεκινήσω το κείμενό μου αυτό με μια αναφορά σε δύο θέματα που με έχουν απασχολήσει ιδιαίτερα.
Το πρώτο αφορά το μέλλον και είναι η κριτική μου για την αλλοίωση του Πολιτεύματος. Το δεύτερο έχει να κάνει με το πρόσφατο παρελθόν, την ίδρυση της Σπίθας και την πρότασή μου για τη δημιουργία ενός Παλλαϊκού Μετώπου που κατά την ταπεινή μου γνώμη θα μπορούσε όχι μόνο να λειτουργήσει σαν όργανο που θα μας έβγαζε από την κρίση αλλά και να αποτελέσει τη μεγάλη ιστορική ευκαιρία που θα μας οδηγούσε στην αυτοτέλεια της χώρας και από κει στην κατάκτηση της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας.
Πιστεύω ότι θα πρέπει το συντομότερο να γίνει μια νέα αναθεώρηση του Συντάγματος που να ξαναφέρει τη χαμένη ισορροπία ανάμεσα στους τέσσερις θεσμούς (Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νομοθετική Εξουσία, Εκτελεστική Εξουσία, Δικαιοσύνη) που ο νομοθέτης επάνω σ’ αυτές τις τέσσερις κολόνες στήριξε την «πολυκατοικία» του Συντάγματος του 1976. Φανταστείτε τώρα σε ένα τέτοιο μεγάλο κτίριο να γκρεμίσουν τη μία από τις τέσσερις κολόνες που το στηρίζουν. Μα κι αν δεν σωριαστεί σε ερείπια, θα γέρνει επικίνδυνα, με φόβο μια μέρα να πέσει. Στο μεταξύ όσοι ζούνε μέσα εκεί θα πρέπει να ζούνε σε μια διαρκή ανωμαλία. Αλλοτε να σκαρφαλώνουν από δωμάτιο σε δωμάτιο κι άλλοτε να γλιστράνε από το μπάνιο στην τραπεζαρία.
Ε λοιπόν, αυτή είναι η εικόνα της Ελλάδας μετά την αναθεώρηση του 1986, που έκτοτε δεν μπόρεσε να ορθοποδήσει για να φτάσει στην τσουλήθρα των Μνημονίων που οδηγεί κατευθείαν στον «υπόνομο», δηλαδή στην τελική διάλυση της χώρας πολύ πιο πριν από τα 100 χρόνια που ο κ. Τσίπρας την πούλησε στους ξένους.
Ανεξάρτητα από την κριτική μου για τη σύγχρονη ιμπεριαλιστική πολιτική των κυβερνήσεων των ΗΠΑ, είμαι μεγάλος θαυμαστής του αμερικανικού έθνους, γιατί οι θεσμοί πάνω στους οποίους οι ιδρυτές του στήριξαν το μέλλον της χώρας τους είναι τόσο στερεοί, έχοντας τον απόλυτο σεβασμό του αμερικανικού λαού, ώστε στους αιώνες της ύπαρξής του να μη συμβεί ούτε μία απόπειρα παραμόρφωσής τους και υποταγής σε κάθε μορφής δικτατορία. Ο Πρόεδρος, η Βουλή των Αντιπροσώπων, το Κογκρέσο και η Δικαστική Αρχή λειτουργούν με την ακρίβεια ενός ελβετικού ρολογιού.
Θα ήθελα να αναφέρω ένα παράδειγμα: Στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου, όταν ο στρατηγός Μακάρθουρ, νικητής στη μάχη του Ειρηνικού, ξεπέρασε το μέτρο, πρότεινε να ρίξουν οι ΗΠΑ την ατομική βόμβα στην Κίνα και γενικά άρχισε να συμπεριφέρεται σαν Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο πρώην Αντιπρόεδρος Χάρι Τρούμαν, που είχε διαδεχθεί τον Φραγκλίνο Ρούσβελτ, αν και νέος στο αξίωμα, οχυρωμένος πίσω από το κύρος του President, όρθωσε το ανάστημά του και, με το θάρρος που του προσέδιδε αυτός ο απαράβατος για τους Αμερικανούς θεσμός, τον έβαλε στη θέση του και τον ανάγκασε να επιστρέψει στον στρατώνα του, μπροστά στα έκπληκτα μάτια της ανθρωπότητας…
 Ζητάω λοιπόν πολλά όταν προσδοκώ από τη χώρα μου, όσο μικρή κι αν είναι, να βοηθήσουμε όλοι μαζί, ώστε να γίνουμε κι εμείς σοβαροί και υπεύθυνοι σεβόμενοι το αρχικό Σύνταγμα που είχαμε αποδεχθεί και που κατά τη γνώμη μου λειτούργησε θετικά κατά τις τελευταίες δεκαετίες; Για τον λόγο αυτόν δεν έπρεπε να δεχθούμε την αλλοίωσή του ακόμα κι αν την πρότεινε ένας πολιτικός με μεγάλο κύρος και μεγάλη απήχηση στον Λαό μας, όπως ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου.
Εξάλλου πιστεύω ότι σε μια ευνομούμενη χώρα η ψηφοφορία που ενέκρινε την αλλαγή του Συντάγματος στα 1986 όφειλε να θεωρηθεί άκυρη, δεδομένου ότι παραβιάστηκε η αρχή της μυστικότητας της ψηφοφορίας με την επιβολή χρωματιστών ψηφοδελτίων και προσεβλήθη βάναυσα η προσωπικότητα των βουλευτών με την πρωτοφανή παρακολούθησή τους με δεκάδες προβολείς στραμμένους επάνω τους για να καταγράφονται οι κινήσεις τους! Αυτή σίγουρα υπήρξε μια μαύρη σελίδα στην ιστορία του νεότερου κοινοβουλευτισμού.
Και σήμερα η Αντιπολίτευση μέσα στη Βουλή και η συντριπτική λαϊκή πλειοψηφία παρακολουθούν ανήμποροι τον κ. Τσίπρα να κυβερνά με το 15%, εκμεταλλευόμενος ακριβώς αυτή τη μαύρη σελίδα. Ενώ ο ίδιος είναι αιχμάλωτος των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ που εκβιάζουν λόγω της ισχνής πλειοψηφίας.
Ενας Κυβερνήτης σε ένα πλοίο που παίρνει ανάποδες στροφές με αποτέλεσμα να κάνει φαύλους κύκλους και να παραμένει ακίνητο. Και εμείς οι υπόλοιποι να το παρακολουθούμε ανήμποροι και ανίκανοι να αντιδράσουμε… Ομως προς Θεού, αυτό το πλοίο είμαστε όλοι εμείς. Είναι η πατρίδα μας. Είναι το μέλλον των παιδιών μας.
 Ας σκεφτούμε το παράδειγμα με τον Μακάρθουρ. Ποιος ήμουν, αλήθεια, εγώ τότε που αψήφησα το μεγαλείο του ενός και τις αποφάσεις του κόμματός μου και το καταψήφισα; Ενας απλός βουλευτής ανάμεσα στους τριακόσιους. Είχα όμως βαθιά μέσα μου την ανάγκη να δω τον Λαό μας το ίδιο υπεύθυνο και μεγάλο όπως τους λαούς εκείνους που εκτιμούν τόσο πολύ τον εαυτό τους και τις παραδόσεις τους, ώστε καταφέρνουν να γίνονται παραδείγματα για τους άλλους, ανεξάρτητα από τα λάθη των κυβερνήσεών τους. Γιατί οι κυβερνήσεις έρχονται και παρέρχονται, όμως οι Λαοί παραμένουν και συνεχίζουν.
Από την άποψη αυτή θεωρώ ότι ο κάθε απλός πολίτης που αγαπά και σέβεται τον Λαό μέσα στον οποίο ζει και συνάμα είναι περήφανος για τις παραδόσεις του έχει ιστορικά το δικαίωμα να ορθώνεται στο ύψος των κυβερνώντων που πιθανώς να έχει και ο ίδιος επιλέξει, τη στιγμή που αντιλαμβάνεται ότι παίρνουν μια λαθεμένη απόφαση έξω από το πλαίσιο των θεμελιακών συμφερόντων του Πολιτεύματος και των παραδοσιακών Αξιών που συνθέτουν τον πυρήνα της ύπαρξής μας.
Ανήκω στη γενιά της Εθνικής Αντίστασης και ευτύχησα να γίνω και να αισθανθώ Ελεύθερος και Ανεξάρτητος σαν Ελληνας από τη στιγμή που αποφάσισα να παλέψω και να θυσιαστώ για τον Λαό και την Πατρίδα μου.
Είναι πραγματικά σχήμα οξύμωρο και συγχρόνως τραγικό να γίνεται ο ελληνικός λαός ανεξάρτητος μέσα στις συνθήκες της γερμανικής Κατοχής από τη στιγμή που αποφάσισε να περιφρονήσει την αλαζονική δύναμη του κατακτητή!
Αυτό δείχνει ότι η Ανεξαρτησία είναι ένα βαθύ συναίσθημα για κάθε ελεύθερο και υπερήφανο πολίτη που τον ανυψώνει όπως το ζωογόνο οξυγόνο για την κάθε μορφή ζωής.
Ποτέ άλλοτε οι Ελληνες δεν υπήρξαν ανεξάρτητοι εκτός από το 1821;
Στους Βαλκανικούς Πολέμους, στην Εθνική Αντίσταση και για όσους μπήκαν στα κάτεργα της Χούντας, στα 1967!
Ολο τον άλλο καιρό ζούνε ζαλισμένοι, εξού και οι συνεχείς ανωμαλίες με τα πάνω και τα κάτω που σημαδεύουν την Ελλάδα των δύο αιώνων ελεύθερης ζωής. Γιατί άλλο η ελευθερία και άλλο η ανεξαρτησία. Είμαστε σχετικά ελεύθεροι να ζούμε, όμως μέσα στα όρια που μας επιτρέπει η συνεχής εξάρτησή μας από τους κατά καιρούς «προστάτες» μας.
Ακόμα και στην κορύφωση των Βαλκανικών αγώνων για την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών από τον ζυγό των Τούρκων, τόσο ο Ελευθέριος Βενιζέλος όσο και ο Διάδοχος Κωνσταντίνος ήταν εξαρτημένοι, ο πρώτος από τους Γάλλους και ο δεύτερος από τους Γερμανούς.
Και τι ακριβώς κρυβόταν πίσω από τη Μικρασιατική Καταστροφή; Μήπως δεν κρυβόταν η εγκατάλειψή μας από τους Αγγλογάλλους όταν ο λαός μας ψήφισε Κωνσταντίνο; Και έφτασαν σε τέτοιον βαθμό εκδικητικότητας, ώστε όχι μόνο αγκάλιασαν τον Κεμάλ για να μας τιμωρήσουν αλλά και έδωσαν εντολή στους ναύτες των πολεμικών τους πλοίων που είχαν αράξει στο λιμάνι της Σμύρνης να κόβουν τα χέρια αυτών που ζητούσαν να σωθούν από τις φλόγες και βουτούσαν στη θάλασσα για να φτάσουν στα θωρηκτά τους. Τόση απίστευτη βαρβαρότητα!
Εκτοτε στη σκέψη μου υπήρχε μόνο μία λέξη, η «Ανεξαρτησία». Ως έφηβος πολέμησα τους Γερμανούς. Στη συνέχεια τους Αγγλους και τους Αμερικανούς και φτάνοντας προς το τέλος του βίου μου παλεύω τους Ευρωπαίους. Δεν θέλω κανέναν προστάτη. Είμαι υπέρ της Ευρώπης των ελεύθερων Λαών. Ομως σας θέτω το ερώτημα: Μπορούμε να τα καταφέρουμε μόνοι μας; Ναι, μπορούμε. Ακόμα και στην Κατοχή από το 1943 και μετά, ήμαστε λαός αυτάρκης. Στραφήκαμε στη γη μας και στην Αλληλεγγύη. Με την Οργάνωση «Εθνική Αλληλεγγύη» δεν αφήσαμε να πεινάσει ούτε ένας Ελληνας. Ούτε να αρρωστήσει. Ανοίγαμε τις αποθήκες με τα όπλα και μοιράζαμε τα φάρμακα στον λαό. Το ίδιο κάναμε με τα τρόφιμα που ήταν κλεισμένα κι αυτά στις αποθήκες. Πόσοι και πόσοι δεν σκοτώθηκαν σ’ αυτές τις μάχες… Σκοτώθηκαν όμως ελεύθεροι και ανεξάρτητοι!
Η γη μας, παρότι τη λεηλατούσαν οι κατακτητές μας, πρόσφερε τα υπέροχα δώρα της. Ημουν 18 ετών και δεν μπορώ να θυμηθώ περίοδο της ζωής μου πιο ευτυχισμένη, γιατί αισθανόμουν ελεύθερος και ανεξάρτητος, γιατί μπορούσα να περιφρονώ έμπρακτα τον ξένο κατακτητή. Αρα η Ελλάδα είναι αυτάρκης, αρκεί να προσαρμόσουμε τη ζωή μας στη δωρεά της ελληνικής γης.
Σήμερα θα πρέπει να το συνειδητοποιήσουμε, ότι είμαστε όχι μόνο πλούσιοι αλλά πολύ πλούσιοι. Τα βουνά μας κρύβουν πολύτιμα κοιτάσματα που οι ξένοι επιβήτορες μας απαγορεύουν να τα εκμεταλλευτούμε. Αυτά τα ανακάλυψε στα 1948-50 ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Μπάτσης και τα περιέγραψε στο βιβλίο του «Η βαριά βιομηχανία μας». Τότε οι Ελληνες υποτελείς με εντολή των ξένων κάψανε το βιβλίο του, τυλίξανε σε μια κόλα χαρτί της Ασφάλειας τον δυστυχή καθηγητή και τον εκτελέσανε μαζί με τον Μπελογιάννη. Εκτοτε ουδείς τολμά όχι να εξορύξει αλλά ακόμα και να μιλήσει για τους θησαυρούς της ελληνικής γης
Ερχόμαστε τώρα στους θησαυρούς των ελληνικών θαλασσών. Πρώτα απ’ όλα θέλω να σας ρωτήσω αν γνωρίζετε πόσο μεγαλώνει η χώρα μας από τη στιγμή που θα τολμήσουμε να κηρύξουμε τη δική μας, την ελληνική ΑΟΖ. Από την Κέρκυρα έως την Κύπρο θα μεγαλώσουμε πάνω από τρεις φορές. Τι πλούτος υπάρχει εκεί; Τα ειδικευμένα διεθνή Ινστιτούτα μιλούν. Πρώτον, νότια της Κρήτης. Επιφανειακά κοιτάσματα υδρογονανθράκων αξίας ενός τρισεκατομμυρίου οκτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ. Δεύτερον, μεταξύ Κρήτης και Κύπρου. Τριάντα τρία τρισεκατομμύρια, που όμως γι’ αυτά χρειάζονται χρόνος και σοβαρά μέσα εξόρυξης. Ομως είναι δικά μας! Είναι περιουσία μας! Που μας αναδεικνύει όχι μόνο σε λαό αυτάρκη αλλά και σε διεθνή παράγοντα στην αγορά πετρελαίου.
Σημείωση: Τα κοιτάσματα της Κρήτης μπορεί να αξιοποιηθούν άμεσα. Μέσα σε δύο χρόνια. Γιατί είναι επιφανειακά. Οποιος αμφιβάλλει γι’ αυτές τις αποκαλύψεις, ας ρωτήσει τους Ελληνες ειδικούς και προ παντός τον καθηγητή Φώσκολο που σήμερα εκμεταλλεύεται τις γνώσεις του η… καναδική κυβέρνηση, για να βρίσκει υδρογονάνθρακες. Είναι αληθινή συμφορά για όλους τους Ελληνες να διαθέτουμε τέτοια μυαλά και να τα διώχνουμε να εξυπηρετήσουν ξένους…
Αυτός ο πλούτος της χώρας υπήρξε η βάση της πολιτικής μου παρουσίας στην ηγεσία της Σπίθας.
Ερχομαι τώρα στον ελληνικό λαό που είναι και ο πρώτος υπεύθυνος παράγοντας για το μέλλον της χώρας μας.
Εως το 2009 τον μονοπωλούσαν τα δύο κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Και τα δύο κάτω από την επιρροή βασικά της αμερικανικής πολιτικής. Η επιρροή τους έφτανε το 80% και πλέον των ψηφοφόρων.
Σ’ αυτή την περίπτωση και με διασπασμένη την Αριστερά, δεν μπορούσε κανείς να κάνει όνειρα για ένα μεγάλο μαζικό – λαϊκό κίνημα με προοπτική να το καταστήσει κάποτε όργανο της Ιστορίας.
Ξαφνικά βλέπουμε στις εκλογές του 2009 να εγκαταλείπουν τη ΝΔ δύο εκατομμύρια ψηφοφόροι και αμέσως μετά, στις αρχές του 2010, να φεύγουν από το ΠΑΣΟΚ ένα εκατομμύριο ψηφοφόροι.
Τρία εκατομμύρια ψηφοφόροι εκτός κομματικής στέγης δεν αποτελούν μήπως μια μεγάλη λαϊκή δύναμη ανατροπής και επιβολής μιας νέας εθνικής πολιτικής που θα σεβότανε τις πάγιες εθνικές μας αξίες και δικαιώματα του ελληνικού λαού και συνάμα θα προσπαθούσε να πάει τη χώρα πιο μπροστά;
Ηταν μήπως λανθασμένη μια τέτοια διαπίστωση; Υπήρχε όμως μια προϋπόθεση, η Ενότητα όλων αυτών των σκόρπιων δυνάμεων και η συμπόρευσή τους όφειλε να στηριχτεί επάνω σε ένα πρόγραμμα αρχών και επιδιώξεων που θα τους ενέπνεε, θα τους εξέφραζε και θα τους κινητοποιούσε με στόχο μια ρεαλιστική λύση των προβλημάτων μας.
Αυτή ήταν η προσωπική μου φιλοδοξία με την ίδρυση της Σπίθας: δηλαδή να λειτουργήσουμε σαν ενωτική δύναμη με στόχο την οργάνωση ενός Πανεθνικού Παλλαϊκού Μετώπου με στόχο τη διεκδίκηση της κυβερνητικής εξουσίας.
Τότε, στην περίπτωση που θα κατακτούσαμε τον στόχο αυτόν, θα είχαμε πίσω μας την πραγματικά μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας και όχι όπως σήμερα που με τις εκλογικές αλχημείες και την εκμετάλλευση του κουτσουρεμένου μας Πολιτεύματος μας κυβερνούν εδώ και δεκαετίες εκλογικές μειοψηφίες αφήνοντας εκτός βουλευτικής εκπροσώπησης το 50% σχεδόν των Ελλήνων ψηφοφόρων. Γεγονός που τις κάνει αδύναμες και δεκτικές σε ξένες πιέσεις.
 Μια πλειοψηφία με τέτοιο λαϊκό στήριγμα θα είχε τη ρεαλιστική δυνατότητα να στραφεί με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και δύναμη προς τους δανειστές και να ζητήσει την απάλειψη από τα Μνημόνια των όρων που δεν έχουν άμεση σχέση με τις οικονομικές συμβάσεις και που μας προσβάλλουν και μας μειώνουν ως κυρίαρχο λαό. Δηλαδή τους όρους που σε αντίθεση με τις δανειακές συμβάσεις των άλλων κρατών μάς δένουν χειροπόδαρα, μας περιφρονούν και μας εξευτελίζουν.
Στην περίπτωση άρνησης εκ μέρους των δανειστών, θα μπορούσαμε να στραφούμε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο και σε άλλους διεθνείς οργανισμούς, σύμφωνα με τις Αρχές των οποίων, η παράδοση της Εθνικής Ανεξαρτησίας, της Εθνικής Αυτοτέλειας και του Εθνικού Πλούτου απαγορεύεται διά ροπάλου…
Το γράφω ακόμα μια φορά: Οι όροι αυτοί που μας επιβάλανε είναι παράνομοι τόσο ως προς το δικό μας Σύνταγμα όσο και ως προς το Ευρωπαϊκό και το Διεθνές Δίκαιο.
Ο Καθηγητής Γ. Κασιμάτης γράφει ότι ούτε και οι 300 Βουλευτές δεν δικαιούνται να παραδώσουν την Εθνική μας Ανεξαρτησία.
Και οι δικοί μας κυβερνήτες την πρόσφεραν με μία και μόνη υπογραφή του κ. Παπακωνσταντίνου, υπουργού Οικονομικών της κυβέρνησης Παπανδρέου! Αφήνω ασχολίαστη αυτή τη φορά τη βδελυρή ενέργεια.
Υποθέτω μόνο ότι ένας τέτοιος ραγιαδισμός είναι πράγμα σπάνιο να βρεθεί στην τρισχιλιετή Ιστορία μας. Προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπροστά στο ανάστημα τόσων εκατομμυρίων Ελλήνων δεν θα μπορούσε να βρεθεί ξένος λαός και κυβέρνηση που να μη λάβει σοβαρά υπ’ όψιν της την αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα ενός τέτοιου λαού. Ας πάψουμε επιτέλους να είμαστε ψοφοδεείς μπροστά στους ισχυρούς.
Ομως έτσι ή αλλιώς, με τον τρόπο της πειθούς ή με εκείνον της τόλμης ενός Ορθιου Λαού, η Κυβέρνηση του Πατριωτικού Μετώπου θα είχε μόνη της λυμένα τα χέρια για να στραφούμε σε έναν αγώνα καθολικής ανάπτυξης της χώρας. Με την εκμετάλλευση του ορυκτού μας πλούτου και των υποθαλασσίων κοιτασμάτων, με τη μεθοδική καλλιέργεια της γης, την ανάπτυξη της τοπικής μας βιομηχανίας και βιοτεχνίας, τον θαλάσσιο πλούτο, την εκσυγχρονισμένη ανάπτυξη του τουρισμού με την αξιοποίηση των εκατοντάδων χιλιάδων δικών μας εγκεφάλων και, τέλος, με την οργανωμένη προβολή του αρχαίου και του βυζαντινού μας πολιτισμού… Σταματώ εδώ για να δείξω ότι με όλες τις εκπληκτικές δυνατότητες αυτής της χώρας και αυτού του λαού, είναι βέβαιο ότι σε μικρό χρονικό διάστημα θα εξασφαλίζαμε την απόλυτη αυτάρκειά μας, θα ανεβάζαμε τα επίπεδα της Μόρφωσης, της Επιστήμης, της Ερευνας και του νεότερου πολιτισμού και θα διεκδικούσαμε με το σπαθί μας τη θέση που μας αξίζει ανάμεσα στην πρώτη δεκάδα, αν όχι εικοσάδα, των λαών της Ευρώπης και της Οικουμένης.
Μετά από πολλές προσπάθειες για τη δημιουργία αυτού του σωτήριου Μετώπου και κάτω από δύσκολες συνθήκες, χωρίς ποτέ να καταλάβω αυτή την άθλια, περιφρονητική και βλακώδη αντιμετώπισή μου όχι μόνο ως πολιτικού αλλά και ως καλλιτέχνη από εκείνο που αποκαλούμε «Αρχουσες Εξουσίες» παντός είδους, κατάφερα τελικά με τη βοήθεια του Καθηγητή Γ. Κασιμάτη να πείσουμε τον Μανώλη Γλέζο και τον Αλέξη Τσίπρα. Μαζί δημιουργήσαμε την Ε.ΛΑ.Δ.Α. (Ελληνική Λαϊκή Δημοκρατική Αντίσταση) φιλοδοξώντας να γίνει το όργανο της μεγάλης πλειοψηφίας με τους στόχους που περιέγραψα.
Με αυτή την ιδιότητα καλέσαμε τον Λαό στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 στην Πλατεία Συντάγματος. Εκείνη η συγκέντρωση που θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες που έγιναν ποτέ, νομίζω ότι επιβεβαίωνε την πεποίθησή μου ότι ο Λαός μας πίστευε ότι ενωμένος θα μπορούσε να πετύχει την έξοδο από τα Μνημόνια με ειρηνικούς τρόπους και να προχωρήσει προς την αναγέννηση της χώρας.
Είχαμε τότε συμφωνήσει, ο Μ. Γλέζος, ο Γ. Κασιμάτης κι εγώ, να σταθούμε μπροστά στον Αγνωστο Στρατιώτη και τότε να κατεβεί από τη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας μαζί με τους βουλευτές του να μας συναντήσει δείχνοντας έτσι τη θέλησή μας να εργαστούμε χέρι – χέρι για τη δημιουργία του Μεγάλου Ενιαίου Λαϊκού Μετώπου.
Στο σημείο αυτό σταματά και αλλάζει η νεότερη Ιστορία μας (γιατί όλα έδειχναν ότι επιχειρούμε μαζί με τους εκατοντάδες χιλιάδες διαδηλωτές ένα μεγάλο ιστορικό βήμα προς τα εμπρός).
Ομως ο Αλ. Τσίπρας και οι βουλευτές του δεν βγήκαν από τη Βουλή να ενωθούν μαζί μας, εμείς λουστήκαμε με τα δηλητηριώδη χημικά, ο Γλέζος λιποθύμησε και ο λαός αφού χτυπήθηκε άγρια από τα ΜΑΤ άρχισε από τότε απογοητευμένος την υποχώρησή του που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, ενώ το μέλλον γίνεται ολοένα πιο σκοτεινό.
 protothema.gr

***  ΕΚΤΑΚΤΟ! Μεγάλη φωτιά στην Αθήνα...   
~ Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Παρασκευής (20.10.2017) στην Πυροσβεστική καθώς ξέσπασε μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα στο Νέο Ψυχικό.
Ειδικότερα, η φωτιά ξέσπασε σε διαμέρισμα του δευτέρου ορόφου σε σπίτι επί της οδού Δημοκρατίας στο Νέο Ψυχικό Αττικής. Στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 4 οχήματα.  newsit.gr

***  Πυρηνική ΕΚΡΗΞΗ για Καμμένο! Τον διαψεύδουν ΕΓΓΡΑΦΑ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ...
 
~ «Δεν υπάρχει θέμα πυρηνικών στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι αποπυρηνικοποιημένη ζώνη, ούτε υπήρξε αίτημα (εκ μέρους των ΗΠΑ), ούτε θα υπάρξει ποτέ. Ούτε αποθήκευσης. Δεν υπάρχουν ούτε θα υπάρξουν ποτέ συζητήσεις για πυρηνικά στην Ελλάδα», δήλωσε σήμερα ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος  σε ερώτηση για το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφ. "Ριζοσπάστης" σύμφωνα με το οποίο απόρρητο έγγραφο του ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τις προετοιμασίες για φύλαξη πυρηνικών στον 'Αραξο, στον ΑΝΤ1.
Εμείς πάλι ως VoiceNews σας παραπέμπουμε στις χθεσινές αποκλειστικές μας φωτογραφίες στο άρθρο μας με τίτλο ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ! Η βάση της Σούδας ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ! Μπαίνει σε εφαρμογή το σχέδιο… (ΕΙΚΟΝΕΣ) (διαβάστε το ΕΔΩ) .
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες από το προσωπικό του Ναυστάθμου Κρήτης, εμπορικό πλοίο μετέφερε από το Ιντσιρλίκ στη Σούδα πυρηνικά και συγκεκριμένα, σε στοά μέσα στο βουνό.
Ή ο κος Καμμένος ψεύδεται (δεν θέλουμε να το πιστεύουμε) ή δεν γνωρίζει τι έχει δεσμευτεί ο Πρωθυπουργός να γίνει .

***  Ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού της εφεδρείας για τις ένοπλες δυνάμεις...  
~ Ανάγκη αναβάθμισης του θεσμού της εφεδρείας για τις ένοπλες δυνάμεις
 Του Ιπποκράτη Δασκαλάκη*
 Το ΓΕΣ, για άλλη μια φορά τιμητής των παραδόσεων και των θεσμών, ανακήρυξε το έτος 2017 ως «έτος των Εφέδρων και των Εθνοφυλάκων». Εκτιμώντας ότι η ενέργεια αυτή, πλέον της ανάδειξης της σημασίας των δύο αλληλένδετων θεσμών, αποσκοπεί και στη δρομολόγηση μέτρων και ενεργειών βελτίωσης της αποτελεσματικότητας τους θα προχωρήσω στην προβολή κάποιων σκέψεων αναφορικά με την εφεδρεία.
Είναι γεγονός ότι και στην Ελλάδα, ο θεσμός της θητείας, συνεπακόλουθα και της εφεδρείας, δέχθηκαν επικρίσεις ως επιχειρησιακά αναποτελεσματικοί, κοινωνικά ξεπερασμένοι και οικονομικά προβληματικοί. Ορισμένες από τις παρατηρήσεις ήταν ορθές. Η πληθώρα όμως των μορφών των νέων απειλών, η ορατή αδυναμία διατήρησης επαγγελματικού στρατού και η αδήριτος ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους των ενόπλων δυνάμεων μας αναγκάζουν σήμερα να αναθεωρήσουμε τους αλληλένδετους θεσμούς της θητείας, εφεδρείας και εθνοφυλακής.
Ιστορικά, με τελευταίες αποδείξεις στις, όχι μακρινές, κρίσεις του 1987 και 1996, ο στρατός ξηράς βασίστηκε στην κινητοποίηση της εφεδρείας (μερικής ή γενικής). Από πουθενά δεν προκύπτουν ασφαλή συμπεράσματα ότι δεν θα υπάρξει ανάλογη ανάγκη στο μέλλον. Απεναντίας, οι νέου τύπου απειλές που κατευθύνονται και στο εσωτερικό της χώρας θα απαιτήσουν μια πολυάριθμη κινητοποίηση -με συμμετοχή και της εφεδρείας- για την αντιμετώπιση τους. Ως εκ τούτου, ο βασικός μας στόχος εστιάζει στο πως θα δημιουργήσουμε μια περισσότερο εκπαιδευμένη και αξιόπιστη εφεδρεία.
Η εφεδρεία είναι όμως άρρηκτα συνδεδεμένη με τη δομή, οργάνωση και συγκρότηση των ενόπλων δυνάμεων, καθίσταται αξιόμαχη μέσα από την εκπαίδευση στη διάρκεια της θητείας, συντηρείται με διαρκείς μετεκπαιδεύσεις και υλοποιείται μέσα από ένα γραφειοκρατικό σύστημα που περιέχει τα στρατολογικές αρχές, τις μονάδες επιστράτευσης και τις μονάδες εκστρατείας.
Αναμφισβήτητα η δημιουργία αξιόμαχου έφεδρου προϋποθέτει την ύπαρξη εκπαιδευμένου κληρωτού. Προσωπική μου άποψη είναι ότι υπάρχει μια υστέρηση στην εκπαίδευση των κληρωτών για ένα πλήθος λόγων που βαρύνουν εξίσου πολιτική και στρατιωτική ηγεσία αλλά και τον καθένα από εμάς ατομικά. Αντικειμενικές δυσκολίες υπάρχουν πολλές: μειωμένη διάρκεια θητείας, ελλιπείς πιστώσεις για εκπαίδευση, πλήθος από πάρεργα. Το μείζον όμως πρόβλημα ίσως να είναι  η ίδια η δομή της θητείας και κυρίως η μη μετά επιτάσεως εξασφάλιση της απόκτησης των απλών ελάχιστων γνώσεων και δεξιοτήτων που θα πρέπει να διαθέτει ο κάθε κληρωτός. Ανασταλτικός παράγοντας και η ομόφωνη επιλογή και εφαρμογή μιας εκπαίδευσης «χαμηλής έντασης» σε αντίθεση με τις απαιτητικές ανάγκες της «ρεαλιστικής εκπαίδευσης» (με όλους τους κινδύνους).
Ακόμη πιο προβληματική όμως η μετεκπαίδευση της εφεδρείας. Μπορούμε όμως να βελτιώσουμε το θεσμό με απλές ενέργειες χαμηλού κόστους. Αρχικά ας ορίσουμε, βελτιώσουμε και αξιολογήσουμε τις ελάχιστες γνώσεις και πρακτικές δεξιότητες που πρέπει να διαθέτει ο κάθε έφεδρος. Με γνώμονας αυτά τα σημεία ας ανασχεδιάσουμε την μετεκπαίδευση. Τα ηλεκτρονικά μέσα επικοινωνιών είναι σύμμαχοι μας. Μπορούμε να δώσουμε ευελιξία στον κάθε έφεδρο για το που και πότε θα συντηρήσει τις γνώσεις και δεξιότητες του. Ειδικά τα βασικά προαπαιτούμενα της ατομικής εκπαιδεύσεως μπορεί να επαναδιδαχθούν και αξιολογηθούν σε διάστημα μικρότερο των 8 ωρών σε οποιαδήποτε σχεδόν στρατιωτική μονάδα που διαθέτει πεδίο βολής. Αποτελέσματα: Επιτυχών (πιστοποίηση για 3-5  χρόνια) ή αποτυχών (νέα παρουσία και αξιολόγηση το επόμενο εξάμηνο). Αντίστοιχα απλή και μετεκπαίδευση-πιστοποίηση και σε ορισμένες ειδικότητες που δεν επιβάλλουν ύπαρξη ειδικού εξοπλισμού. Ο διαμένων στην Αθήνα οδηγός αυτοκινήτου δεν χρειάζεται να μεταβεί στην επιστρατευτική του μονάδα για την –ανά τριετία-μετεκπαίδευση του στο χειρισμό στρατιωτικών οχημάτων. Αναμφίβολα αρκετές ειδικότητες θα συνεχίσουν να απαιτούν τη μετάβαση στις αντίστοιχες μονάδες εκστρατείας ή ειδικά κέντρα εκπαιδεύσεως. Μπορούμε όμως να δώσουμε την αναγκαία ευελιξία στους εφέδρους επιλογής τόπου και χρόνου με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων και ειδικών κωδικών πρόσβασης (πχ taxis). Ειδικά στις παραμεθόριες περιοχές, γιατί ορισμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες των Μονάδων (πχ βολές) να μην είναι «ανοικτές», μέσω μιας διαδικασίας και στους εφέδρους; Η συμμετοχή του εφέδρου σε κύριες εκπαιδευτικές δραστηριότητες της Μονάδος είναι αναμφίβολα το επιστέγασμα της εκπαίδευσης του αλλά και της ίδιας της επιχειρησιακής ετοιμότητας της Μονάδος και κρίνεται αναγκαία. Στον τομέα αυτό, η ορθή επιλογή και τοποθέτηση της εφεδρείας διευκολύνει κατά πολύ το έργο μας. Ακόμη και η αρχική απονομή ειδικοτήτων διευκολύνει τη μετεκπαίδευση της εφεδρείας. Ειδικά όμως στο στάδιο προ της απολύσεως απαιτείται συνεργασία μεταξύ της μονάδος εκστρατείας που υπηρεί ο έφεδρος και των επιστρατευτικών αρχών για τη  βέλτιστη επιλογή. Η γνώμη της μονάδος και του ιδίου του κληρωτού-εφέδρου πρέπει να έχουν βαρύνουσα σημασία για την επιστρατευτική του τοποθέτηση. Επιδίωξη να δημιουργήσουμε δεσμούς μεταξύ των μονάδων και των εφέδρων. Ευχής έργο, η μονάδα εκστρατείας υπηρέτησης -ως κληρωτού- να παραμένει και η επιστρατευτική μονάδα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην εφεδρεία. Πρωτοβουλίες πρέπει να δοθούν και στις μονάδες για την απευθείας επικοινωνία τους με τους εφέδρους τους και την ενημέρωση-κλήση τους σε διάφορες δραστηριότητες. Απαραίτητα όμως το σύστημα πρέπει να παρέχει νομική κάλυψη σε αμφότερους και να είναι αδιάβλητο.
Ο κάθε έφεδρος, ανεξαρτήτως ειδικού φύλλου πορείας, θα πρέπει να γνωρίζει επακριβώς τις διαδικασίες και στάδια μετεκπαίδευσης του καθώς και τους χρονικούς περιορισμούς εντός των οποίων αυτές θα πραγματοποιούνται καθώς και τις δυνατότητες του για υποβολή των επιλογών του.
Ένα επιπλέον αποφασιστικό βήμα, ίσως να ήταν η αξιοποίηση όλων αυτών των εφέδρων που εθελοντικά επιθυμούν (δυνατότητα αλλαγής επιθυμίας) να είναι ενεργά μέλη της εφεδρείας τοποθετημένα σε μονάδες εκστρατείας. Ίσως δηλαδή να δημιουργήσουμε εφεδρείες «δύο ταχυτήτων». Πριν από κάθε βήμα θα πρέπει προσεκτικά να έχει εξασφαλιστεί η συμβατότητα του με το Ελληνικό Σύνταγμα και τη νομοθεσία. Σε κάθε περίπτωση, η παροχή κινήτρων σίγουρα δρα υποβοηθητικά αλλά πρέπει να είναι σύννομη, οικονομικά ανεκτή και κοινωνικά αποδεκτή.
Η επιτυχία των νέων ρυθμίσεων θα εξασφαλιστεί κυρίως από την αποδοχή που αυτές θα έχουν από την ελληνική κοινωνία. Η αίσθηση της προσωπικής συμμετοχής εκάστου και της δυνατότητας επιλογών του, εάν συνδυαστεί και με την αντίληψη ενός αποδοτικού και κυρίως αξιοκρατικού και αδιάβλητου συστήματος, θα οδηγήσει στην αναβάθμιση του θεσμού της εφεδρείας.
Συνοψίζοντας, ας εξετάσουμε σοβαρά και με επαγγελματισμό το θέμα της εφεδρείας ως ένα αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής άμυνας, χωρίς να προτείνουμε ανεδαφικές λύσεις, ξεχνώντας αρνητικά στερεότυπα για την επιστράτευση, μακριά από πρόχειρα κομματικά πυροτεχνήματα, αποφεύγοντας πρόχειρες αποφάσεις που δημιουργούν νομικά προβλήματα, κοιτάζοντας τις λύσεις που έδωσαν άλλα αντίστοιχα κράτη, δίδοντας πρωτοβουλίες στις στρατιωτικές μονάδες και ευελιξία επιλογών στους εφέδρους και ξεφεύγοντας από τις τετριμμένες συνταγές του παρελθόντος.
 * Ο κ. Ιπποκράτης Δασκαλάκης είναι Υποστράτηγος (εα). Πτυχιούχος τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών Παντείου Πανεπιστημίου. Μεταπτυχιακό στις Διεθνείς Σχέσεις και Στρατηγικές Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.Διευθυντής Μελετών του Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ).Συνεργάτης του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ).Διαλέκτης στη Σχολή Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ).

***  Χημικοί αεροψεκασμοί...
 
~ Χημικοί αεροψεκασμοί
 Εδώ και πολλά χρόνια, υπάρχει η διαμάχη για τους λεγόμενους χημικούς αεροψεκασμούς, διχάζοντας την κοινή γνώμη για το κατά πόσο η σχετική θεωρία Συνωμοσίας ή όχι είναι αληθινή.
Παρακάτω, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία και με εξήγηση του φαινομένου που προκαλεί τα ίχνη συμπύκνωσης που παρατηρούνται πίσω από αεροπλάνα που πετούν σε υψηλό υψόμετρο, θα προσπαθήσουμε να τεκμηριώσουμε αν υπάρχει βάση στην θεωρία περί χημικών αεροψεκασμών στην ατμόσφαιρα της γης για κακόβουλο σκοπό.
Ο σχηματισμός των ιχνών (contrails)
Υπάρχουν δύο τρόποι σχηματισμού των ιχνών συμπύκνωσης. Το πρώτο είδος είναι τα αεροδυναμικά ίχνη και το δεύτερο είναι τα ίχνη τα οποία σχηματίζονται από τους κινητήρες των αεροπλάνων (συγκεκριμένα των καυσαερίων) που πετούν σε μεγάλα υψόμετρα όπου επικρατούν εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος.
Τα αεροδυναμικά ίχνη σχηματίζονται από το γεγονός ότι όταν ο αέρας που περνά πάνω από το πτερύγιο ένας αεροπλάνου, μειώνεται η πίεσή του με αποτέλεσμα να πέφτει και η θερμοκρασία του σχηματίζοντας με αυτό τον τρόπο ένα μικρό ίχνος συμπύκνωσης γύρω από αυτό.

Τα ίχνη που παρατηρούνται πίσω από τους κινητήρες των αεροπλάνων σχηματίζονται όταν τα καυτά καυσαέρια των τελευταίων που περιέχουν και μικροποσότητες υδρατμών, παγώνουν απότομα εξαιτίας των εξαιρετικά χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην ατμόσφαιρα σε αυτά τα ύψη και κυμαίνονται από τους -30 έως τους -50°C.

Παρακάτω ακολουθεί ανάλυση για το θέμα, του αεροναυπηγού, διερευνητή αεροπορικών ατυχημάτων \ περιστατικών και εκδότη - διευθυντή του περιοδικού «ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ κ. Φαίδωνα Γ. Καραϊωσηφίδη, τον οποίο και ευχαριστούμε για την αναδημοσίευση
(Real) contrails vs (fake) «chemtrails»
To θέμα επανέρχεται σχεδόν καθημερινά στην επικαιρότητα αφού αποτελεί το «αγαπημένο» ζήτημα που θέτουν οι απανταχού συνωμοσιολόγοι και φυσικά «αυτοτρέφεται» αφού οτιδήποτε σχετικό γραφεί με τους χημικούς αεροψεκασμούς και τις αόρατες δυνάμεις που ελέγχουν τον πλανήτη (και ασχέτως με το πόσες φορές θα έχει καταρριφθεί), αποτελεί αυτομάτως και απόδειξη για την επόμενη ομοβροντία ανοησιών.
Ας προσπαθήσουμε όμως να το τα ξεκαθαρίσουμε για άλλη μια φορά. Τα contrails είναι επιστημονικά και τεχνικά απολύτως καθορισμένα ως ίχνη (trails) συμπύκνωσης υδρατμών της ατμόσφαιρας από τα καυσαέρια των κινητήρων τζετ των αεροσκαφών που πετούν στην ατμόσφαιρα και ειδικά στα ανώτερα στρώματά της με αποτέλεσμα να γίνονται ορατά (τα ίχνη περιλαμβάνουν προφανώς και άλλες ενώσεις προϊόντων της ανάλωσης των καυσίμων σε μικρές ποσότητες).

Τα contrails σχηματίζονται με τον ίδιο μηχανισμό που δημιουργούνται –συνεχώς και καθημερινά- τα νέφη. Η περίπτωση όμως δεν είναι μοναδική στον ουρανό. Κινητήρες εσωτερικής καύσης (αυτοκινήτων) που λειτουργούν κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες (για παράδειγμα μια κρύα και υγρή χειμωνιάτικη ημέρα) εκλύουν λευκά «νέφη» που δεν είναι τίποτε περισσότερο από υγροποίηση των υδρατμών του περιβάλλοντος κάτω από την επίδραση των θερμών καυσαερίων. Το ίδιο όμως δεν συμβαίνει το καλοκαίρι που η υγρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα και η θερμοκρασία υψηλή. Στα αεροπλάνα όμως που πετούν στην τροπόσφαιρα, όπου επικρατούν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (-40 βαθμούς Κελσίου ή και χαμηλότερα) οι συνθήκες υγροποίησης υδρατμών της ατμόσφαιρας είναι ευνοϊκές πολύ πιο συχνά. H απαιτούμενη όμως και ικανή συνθήκη του σχηματισμού contrails αλλά και της παραμονής τους στον ουρανό για μεγάλα χρονικά διαστήματα είναι η παρουσία υδρατμών να είναι ιδιαίτερα υψηλή, σχεδόν στο σημείο κορεσμού, χωρίς όμως να το έχει ξεπεράσει (αφού τότε θα είχαν σχηματιστεί νέφη). Από την άλλη δεν υφίσταται σήμερα γνωστή χημική ουσία που όταν απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα (στις ποσότητες που μπορεί να μεταφέρει ένα αεροπλάνο) να δημιουργεί ίχνη σε τέτοια έκταση και να παραμένει ορατή για τόσο μεγάλα χρονικά διαστήματα (αλήθεια η υψηλή τεχνολογία του παγκόσμιου συστήματος που προσπαθεί να μας ελέγξει δεν θα μπορούσε να κάνει τα ίχνη… αόρατα;)
Στον αντίποδα τα «chemtrails» δεν έχουν κανένα επιστημονικό-τεχνικό ορισμό πέραν αυτού που του «δίνουν» οι συνωμοσιολόγοι (κατ’ αντιστοιχία με τα contrails) υπονοώντας ότι πρόκειται για ορατά ίχνη χημικών ουσιών που απορρίπτονται σκόπιμα από διερχόμενα αεροπλάνα.
Κανείς όμως και ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχει προσκομίσει οποιοδήποτε τεκμηριωμένο στοιχείο για την σύσταση αυτών των ιχνών, τις υποδομές που υποτίθεται ότι χρησιμοποιούνται, πολύ δε περισσότερο για την… παγκόσμια συνομωσία.
Οι υποστηρικτές της βέβαια «προσκομίζουν» άφθονες «ενδείξεις» (κάποιοι τις θεωρούν αποδείξεις) επικαλούμενοι πάντα την… μυστικότητα που υποχρεωτικά θα περιβάλλει μια τέτοια συνωμοσία για την έλλειψη τεκμηρίων.

Ας δούμε όμως τις ενδείξεις:
Φωτογραφίες και βίντεο που προσκομίζονται ως «ενδείξεις»/«αποδείξεις» είναι απολύτως πλαστές ή έχουν όλες μια διαφορετική εξήγηση από αυτή που θέλουν να προσάψουν οι συνωμοσιολόγοι. Πριν από λίγο καιρό για παράδειγμα ένα βίντεο που δημιούργησε εντύπωση και έκανε τον γύρο του Διαδικτύου έδειχνε ένα DC-8 της NASA να «ψεκάζει» αφήνοντας έντονα ίχνη πίσω του. Μια γρήγορη έρευνα στο Διαδίκτυο όμως αποκάλυπτε ότι επρόκειτο για κακομονταρισμένο και σκόπιμα παραποιημένο επίσημο βίντεο που είχε αποδεσμεύσει η NASA από δοκιμές συστήματος αντι-παγοποίησης (anti-icing): απλά το αεροπλάνο που ακολουθούσε το DC-8 στις δοκιμές είχε «κοπεί» από όλα τα πλάνα.
Η θεωρία συνωμοσίας σχετικά με τους αεροψεκασμούς στηρίζεται επίσης στο γεγονός ότι κάποια από τα αεροπλάνα που αφήνουν τα ίχνη στον ουρανό «δεν έχουν ταυτότητα». Όλα όμως τα πειστήρια (φωτογραφικά ή άλλα) που προσκομίζονται είναι παραποιημένα. Τα τελευταία χρόνια οι συνωμοσιολόγοι έχουν… ανακαλύψει τους Διαδικτυακούς χώρους που παρακολουθούν την εναέρια κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο (π.χ. flightradar24): κάποιες φορές «αποκαλύπτουν» περιπτώσεις αεροσκαφών που εμφανίζονται να αφήνουν ίχνη πάνω από μια περιοχή χωρίς όμως να καταγράφονται στις ιστοσελίδες αυτές ή άλλα που είναι μεν καταγεγραμμένα αλλά δεν έχουν την συνηθισμένη «ηλεκτρονική ταυτότητα» της εμπορικής αεροπορίας. Αυτομάτως οι περιπτώσεις αυτές καθίσταται «ύποπτες» και σύντομα εξελίσσονται σε πειστήρια του παγκόσμιου συνωμοσιολογικού… κινήματος. Αυτό που επιλέγουν όμως να αποκρύψουν οι συνωμοσιολόγοι είναι ότι οι ιστοσελίδες αυτές, που είναι στο σύνολό τους ιδιωτικές πρωτοβουλίες και βασίζονται αποκλειστικά στη συμβολή ομάδων ερασιτεχνών που ασχολούνται με τον χώρο, δεν έχει καμιά απολύτως αξιοπιστία στην απεικόνισης της εναέριας κυκλοφορίας. Κανείς δεν μπορεί έτσι να εγγυηθεί ότι παρουσιάζουν με ακρίβεια τα αεροσκάφη που πετούν σε μια περιοχή, ενώ η διαφοροποίηση των «ηλεκτρονικών ταυτοτήτων» έχει πολλές διαφορετικές εξηγήσεις.

Το ζήτημα όμως που η «φούσκα» της παγκόσμιας συνωμωσίας «σπάει» εντελώς αφορά την ίδια την υποτιθέμενη… «διαδικασία».των χημικών αεροψεκασμών. Με δεδομένο τον όγκο των γήινης ατμόσφαιρας και (αυτού που ισχυρίζονται οι συνωμοσιολόγοι) ότι οι διαδικασίες λαμβάνουν χώρα σε μεγάλα ύψη (για να μην αποκαλυφθεί η συνωμοσία), η διασπορά εναέριων ουσιών στα 10.000 μέτρα ώστε να έχουν επιπτώσεις στην επιφάνεια της Γης είναι για κάθε πρακτικό λόγο αδύνατη. Διαφορετικά οι ποσότητες που θα απαιτούντο για να υπάρξει ικανή συγκέντρωση των χημικών για οποιαδήποτε επίδραση στον πληθυσμό στην επιφάνεια της Γης θα ήταν αστρονομικές Πρακτικά θα άγγιζαν συνθήκες «γεωμετασχηματισμού» (terraforming), δηλαδή τροποποίηση της ατμόσφαιρας σε παγκόσμια κλίμακα. Πόσο πιθανό είναι οι απίστευτες αυτές ποσότητες (μεγέθους μεγάλων λιμνών) να παράγονται σε τέτοια κλίμακα κάπου στον πλανήτη και η διαδικασία να παραμένει μυστική;
Η απάντηση φυσικά είναι… καμία απολύτως που ισούται ακριβώς και με την σοβαρότητα της «συνωμοσίας των χημικών αεροψεκασμών !!!
Μπορεί λοιπόν οι αποδείξεις περί χημικών αεροψεκασμών να είναι ανύπαρκτες και οι λευκές ουρές στον ουρανό να είναι ένα λογικό επακόλουθο της πτήσης αεροσκαφών σε μεγάλο υψόμετρο, ωστόσο αρκετοί συμπολίτες μας δεν πείθονται…
 Πηγή: ΦΓΚ \ ΠΤΗΣΗ & ΔΙΑΣΤΗΜΑ.
(Ευχαριστούμε τον αναγνώστη Αλέξανδρο Πορτοκάλη)

*** WANTED
 
~  WANTED
Κώστα  Δημ. Χρονόπουλου
(Αρθρογράφου -Σχολιογράφου)
 Dead or alive, ή απλώς διασυρμένος /πομπεμένος/εξευτελισμένος;
Ειλικρινά δεν έχω πολυκαταλάβει το ..."μεγάλο κρίμα /έγκλημα /ατόπημα" στο οποίο υπέπεσε ο κος Καθηγητής με συνέπεια να ενοχλήσει τις ....φιλήσυχες "Συλλογικότητες", που - υποχρεώθηκαν ;- να τον .. "επικηρύξουν(;)".
Πάντως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, κάτι (πρέπει να) έκανε. Βέβαια - στον Τόπο μας - όταν δεν υφίστανται , τότε βάζουμε μπουρλότο και αποκτούμε /απολαμβάνουμε και τα δύο (!).
Πολλοί καταφέρονται -δικαίως - εναντίον εκείνων οι οποίοι προβαίνουν σε βίαιες πράξεις σε πανεπιστημιακούς δασκάλους που δεν τους είναι αρεστοί. Κατανοητό.
Το ακατανόητο είναι το τί - ΔΕΝ - κάνουν οι (εκάστοτε) υπευθυνοανεύθυνοι "αρμόδιοι" κρατικοί φορείς και κυβερνώντες, ώστε  να  προστατεύσουν τους   σ τ ο χ ο π ο ι η μ έ ν ο υ ς  /δ ι κ α ι ω μ έ ν ο υ ς  /α π ε ι λ ο ύ μ ε ν ο υ ς  /προπηλακιζόμενους /καταχειριζόμενους  απροστάτευτους  πολίτες.
Γιατί τάχα πληρώνονται οι Πολιτικοί , οι Αστυνομικοί, οι Δικαστικοί , οι των Αρχών προστασίας κ.ο.κ; Τι παριστάνουν ; Τους έμμισθους παρατηρητές των γεγονότων;
Έχουν στοιχειώδη επίγνωση το που θα οδηγηθούμε αύριο /μελλοντικά αν συνεχιστεί αυτή η μπαχαλοποίηση, ο ευτελισμός, ο εξευτελισμός, ο τραμπουκισμός, η τρομοκράτηση , η βία;
Από που κατέβηκαν και προς τα που (το ) πάνε;
Τι είδους ανοχή  και μέχρι ποιού σημείου, μήπως "του μη παρέκει" σκοπεύουν να εξαντλήσουν; Και για ποιό άραγε κοινωνικό όφελος;
Τι είδους κοινωνία θέλουν;
Απόλυτα συμφωνώ με την προστασία των (όποιων;) δικαιωμάτων των διαφόρων μειοψηφιών, αλλά και ατομικά του κάθε συμπολίτη μας.
Αλλά όχι εις βάρος των πλειοψηφιών, της προστασίας ατομικά και συνολικά των υπολοίπων μελών της κοινωνίας μας. Έχουν δικαιώματα ασφαλώς. Έχουμε όμως και εμείς. Και ο κος Καθηγητής, ο καθένας.
Αυτά ποιός τα προστατεύει; Ορθότερα: Γιατί δεν τα προστατεύουν οι καθ ' ύλην αρμόδιοι;
Μου είναι (σε προσωπικό καθαρά επίπεδο, το τονίζω) παγερά αδιάφορο αν κάποιοι εξουσιαστές ψηφοθηρούν ή διακατέχονται από εμμονές, ιδεοληψίες, ή περίεργες συμπάθειες προς περιθωριακής αντίληψης αντικοινωνικά άτομα.
Δικαίωμά τους . Αλλά δεν κάνουν για την δουλειά για την οποία το εκλογικό σώμα τους εξέλεξε/επέλεξε. Αν μάλιστα συνεχίσουν ,τότε καθίστανται, όχι μόνον υπεύθυνοι , αλλά κυρίως - επικίνδυνοι!
Ο κος Καθηγητής δεν κινδυνεύει από τις "οργισμένες Συλλογικότητες " αλλά από τους απαθείς (sic) "Αρμοδίως Αναρμόδιους" εξουσιαστές μας.
 ΥΓ Υποψιάζομαι πως πολλοί αναγνώστες θα "κολλήσουν " /αποδώσουν τον τίτλο του άρθρου "Wanted" στους τελευταίους , επειδή τους ταιριάζει γάντι. Δεν θα ήθελα να διαφωνήσω μαζί τους!

***  Θυμός, τσεκούρι και φωτιά!

~  Θυμός, τσεκούρι και φωτιά!
 Γράφει ο Αντιστράτηγος (ε.α) Νικόλαος Ταμουρίδης Επίτιμος Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
    ''Θοδωρή Κολοκοτρώνη!'' κράζει ο Κ. Παλαμάς! ''Χαλκόπλαστε! Κάπου το χέρι απλώνεις, που τ' απλώνεις;''
''Στον πόλεμο, στων όλων τον πατέρα, στη ρίζα, στην αγράμματη σοφία, στην κλεφτουριά, στου Τούρκου τη φοβέρα!''
''Και γύρω κι εμπρός σου η Πολιτεία, με τα λογής παλάτια τα πλατιά, καζάρμες, θέατρα, υπουργεία;'' Κι αποκρίνεται: ''Τσεκούρι και φωτιά!''
''Και για τα τωρινά; Τι λες για αυτά που θωρείς να γίνονται στη χώρα;'' Θυμώνει, αγριεύει, θεριεύει κι απαντά:
Έλληνα!
Η γη σου καίγεται απ' άκρη σ' άκρη! Η γη σου είναι φρούριο και χρέος σου η νίκη!
Κούφιοι κι οκνοί καταφρονούν τη αγία σου πίστη και την θεία σου γλώσσα! Κηφήνες, βάτραχοι κι ακρίδες, ένα πλήθος ανίδεοι και στριμμένοι διαλύουν
τους ιερούς σου θεσμούς, την παιδεία, την οικογένεια.
Σήκω, ορθώσου, πλάσου, αρματώσου! Την γνώσης και της πίστης άρπαξε το τόξο και αγωνίσου. Τέντωσε, σημάδεψε και κτύπα το όρνιο της αθεΐας που μας παίρνει νου και γνώμη και παλληκαριά. Πλήξε το τέρας της απάτριδος πολιτικής και τη λυσσασμένη σκύλα που σε κρατά καθηλωμένο!
Επιτέλους, πέτα από πάνω σου του ραγιά τη ρετσινιά! Σταμάτα να πληρώνεις του σκλάβου το χαράτσι στην αστόχαστη την πλέμπα! Κακή η σκλαβιά, αλλά χειρότεροι οι ραγιάδες!
Ελληνική ψυχή!
Ξύπνα κι εμπρός!  Να οι στάβλοι του Αυγεία! Καθάρισέ τους!
Παντρέψου με το θυμό και  χτύπα, λάβωνε και σβήσε, ν' αναστηθείς ξανά! Κτύπα τους ψεύτες, τους άμυαλους και τους κιοτήδες!
Ελληνική φυλή!
Δεν έχει άλλο πιο βαθύ σκαλί του κακού η σκάλα! Αλλά, αν θέλεις ξανά για να ανεβείς προς ύψη ουρανοφόρα, νίκη σου μεγάλη σ' εσέ να πεις: ''Υποτάξου πρώτα''! Σημαία και πράξη κάνε την Αλήθεια, την Ταπεινοσύνη, την Υπακοή!
Τρανό παράδειγμά σου της Ιστορίας και της Εκκλησιάς τα συναξάρια, της Ρωμιοσύνης τα καμάρια!
Αν αφήνεις και σε διαφεντεύουν αντίχριστοι κι ανθέλληνες, δεν είσαι άξιος! Αν τρέμεις του Μουχαμέτη την αρμάδα είσαι ανάξιος!
Διάβασε, μάθε, ορθώσου αντρίκεια, ενώσου, πίστεψε, πολέμα! ''Η μόνη δικαιοσύνη είναι το σπαθί!''
Μη φοβάσαι! Ας ουρλιάζουν καταπόδι οι λύκοι. Στόχος σου μοναδικός η νίκη!
Και πάντα νάχεις στο νου σου εκείνο το ιερό του ποιητή: ''Η μεγαλοσύνη στα έθνη δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα''!

*** Κάθειρξη 9 ετών σε παράνομο Αλβανό για μισό κιλό χασίς 
Μισό κιλό χασίς έκρυβε ένας Αλβανός σε αποθήκη δίπλα στο σπίτι που κατοικούσε με τους γονείς και τον αδελφό του, ο οποίος είχε μικρά παιδιά, και χθες κρίθηκε ένοχος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Μαζί του κατηγορούμενος ήταν και ο αδελφός του, ο οποίος όμως απαλλάχθηκε αυτής της κατηγορίας. Αμφότεροι κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη είσοδο στη χώρα.
  Μισό κιλό χασίς
Αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας κατέθεσε ότι στην υπηρεσία τους έφτασαν πληροφορίες ότι τα δύο αδέλφια διακινούν ναρκωτικά από το σπίτι τους στη Σπερχογεία. Όπως είπε, έκαναν έρευνα στο σπίτι και στο αποθηκάκι που βρισκόταν δίπλα, βρήκαν πάνω σε ένα τραπέζι, μέσα σε νάιλον σακούλα, χασίς βάρους 502 γραμμαρίων.
Στην απολογία του ο ένας Αλβανός, που είναι και προφυλακισμένος, είπε ότι είχε το χασίς για δική του χρήση και το είχε αγοράσει τις προηγούμενες ημέρες από ομοεθνή του, αντί 500 ευρώ. Δήλωσε, δε, ότι ο αδελφός του δεν είχε καμία σχέση, ενώ πως στην αποθήκη έμπαινε μόνο αυτός.
  Ποινές
Στην απολογία του ο αδελφός του ανέφερε ότι βρίσκεται από το 2010 στην Ελλάδα, δουλεύει μόνιμα και δε γνώριζε την ύπαρξη των ναρκωτικών. Μάλιστα, είπε ότι κάποια στιγμή είχε δει τον αδελφό του να καπνίζει χασίς, είχε τσακωθεί άσχημα μαζί του και του ζήτησε να φύγει από το σπίτι, γιατί αυτός έχει μικρά παιδιά.
Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον πρώτο για τα ναρκωτικά σε κάθειρξη 8 ετών και χρηματικό πρόστιμο 10.000 ευρώ, ενώ για την παράνομη είσοδο στη χώρα μας σε φυλάκιση 1 έτους και 1.000 ευρώ πρόστιμο. Διατάχθηκε, δε, η απέλασή του μετά την έκτιση της ποινής και η απαγόρευση επανεισόδου για 10 χρόνια.
Ο αδελφός του απαλλάχθηκε από την κατηγορία για τα ναρκωτικά, όμως δικάσθηκε για την παράνομη είσοδο στη χώρα σε φυλάκιση 2 ετών και χρηματικό πρόστιμο 2.000 ευρώ. Της Βίκυς Βετουλάκη 

*** Δράση «Οδήγηση και Αλκοόλ» στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Νύχτας Χωρίς Ατυχήματα» 
Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά αύριο Σάββατο, 21 Οκτωβρίου, διοργανώνεται στην Καλαμάτα (πλατεία 23ης Μαρτίου, ώρα έναρξης 22.00) η δράση «Οδήγηση και Αλκοόλ», με πρωτοβουλία και συντονισμό του Παναγιώτη Παπαντωνίου (συγκοινωνιολόγου πολιτικού μηχανικού, διδάκτορος ΕΜΠ) και την αρωγή της Ελληνικής Αστυνομίας και της Τροχαίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».
Κύριος στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για την Οδική Ασφάλεια, με ιδιαίτερη έμφαση στους νέους και κεντρικό μήνυμα ότι «το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί».
Στο πλαίσιο της δράσης, αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας θα κάνουν "φιλικά" αλκοτέστ σε πολίτες, συζητώντας για τα επιτρεπτά όρια του αλκοόλ στην οδήγηση. Παράλληλα, όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να μάθουν την ένδειξη στο αλκοολόμετρο την ώρα του τεστ, ενώ θα πάρουν και ένα αναμνηστικό δώρο.
Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στο πλαίσιο εκδηλώσεων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» για 11η συνεχόμενη χρονιά, για την «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» σε 27 πόλεις της Ελλάδας, ταυτόχρονα με τη μεγάλη πανευρωπαϊκή διοργάνωση.
Έχει, δε, εξαιρετική σημασία δεδομένου ότι, παρά τη μείωση των τροχαίων συμβάντων που καταγράφεται τα τελευταία χρόνια, το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες. Σύμφωνα με φετινή έκθεση του ETSC πανευρωπαϊκά, ένας στα τέσσερις θανάτους από τροχαίο οφείλονται στην οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

*** Φόλες στην πλατεία των Γαργαλιάνων 
Έχει ξεφύγει τελείως η εγκληματική δράση με φόλες στους Γαργαλιάνους, που χθες στοίχισε τη ζωή σε ακόμα έναν αδέσποτο σκύλο και, μάλιστα, στην κεντρική πλατεία. Η κατάσταση έχει γίνει έκρυθμη στην πόλη και οι κάτοικοι, αλλά και οι φιλόζωοι, εκτός από την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει, είναι στα όριά τους για τους ασυνείδητους που σκορπίζουν το θάνατο στα ζώα. Οι εκκλήσεις, οι αγωνιώδεις προσπάθειες, οι παρεμβάσεις τους, όπως φαίνεται, δε συγκινούν κανέναν αρμόδιο. Πόσα άλλα αδέσποτα πρέπει να δολοφονηθούν μέχρι οι τοπικές Αρχές και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες να λάβουν τα μέτρα τους; Πρέπει να συμβούν ακόμα χειρότερα μήπως; Ποιον τιμά η δολοφονία ζώων με φόλες;
Σύμφωνα με το νόμο για τα δεσποζόμενα και τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς και την προστασία των ζώων από την εκμετάλλευση ή τη χρησιμοποίηση με κερδοσκοπικό σκοπό, «οι Δήμοι υποχρεούνται να μεριμνούν για την περισυλλογή και τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων»!
Ο τρόπος αντιμετώπισης των ζώων είναι και αυτός ένα δείγμα πολιτισμού…  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  «Ο κόσμος του κοσμάκη», το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Βούρου 
Πριν από λίγες ημέρες κυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Παναγιώτη Βούρου με τίτλο «Ο κόσμος του κοσμάκη» από τις εκδόσεις «Κοράλλι», το οποίο και αποτελεί το δεύτερο του έργο.
Ο Παναγιώτης Χ. Βούρος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982 και μεγάλωσε στην Καλαμάτα. Είναι δικηγόρος Αθηνών, πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Τμήματος Δημοσίας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου, Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών.
Το 2014 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Κοράλλι» το πρώτο του βιβλίο «Οι πλείστοι άνθρωποι κακοί;» (συλλογή διηγημάτων). Μάλιστα, το διήγημά του «Δεν είχα μια φίλη σαν τη Γλέντε» μπήκε το 2017 στην «Επιλογή Eyelands» του 7ου Διεθνούς Διαγωνισμού Διηγήματος.
Στον έντυπο και στον ηλεκτρονικό Τύπο έχουν μέχρι σήμερα δημοσιευτεί άρθρα, διηγήματα και ποιήματά του.
  Η ιστορία
Ο Λυκούργος σκοτώθηκε τριαντάρης σε τροχαίο οδηγώντας το αγροτικό του πατέρα του, τον επικήδειό του μάλιστα εκφώνησε με στόμφο ο Ξερολέας. Εγώ δε βρήκα το κουράγιο να πάω στο αντίο. Δεν θέλω να γυρίσω ποτέ πάλι στην ξυλιά, στο δεκατριάρι και στα δυο κιλά ψωμί. Όχι γιατί φοβάμαι ή γιατί κουβαλάω δήθεν κάποια παιδική πληγή. Επειδή η ζωή στα θρανία είναι ένας γυάλινος βώλος που κύλησε καταδικασμένος ν’ αστράφτει αιώνια. Είναι η εποχή της γυαλένιας που θέλεις να τη ζεις κι όχι να την επισκέπτεσαι γιατί θα την αλλάξεις και δεν πρέπει. Είναι η εποχή της γυαλένιας που βιάζεσαι να κυλήσει και μετανιώνεις όταν αυτό συμβεί. Ίσως τα τσιμέντα να τα κουμαντάρουν τα κινητά και οι υπολογιστές. Την αλάνα του Κότρωνα την κουμαντάριζε ο Λυκούργος στην κραταιά εποχή της γυαλένιας.  Π.Μπ.

*** 30 συλλήψεις μέσα σε ένα 24ωρο και δύο εξιχνιάσεις κλοπών στη Μεσσηνία 
Τριάντα άτομα συνελήφθησαν από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας σε επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε προχθές, όλη την ημέρα, ενώ εξιχνιάσθηκαν δύο κλοπές.
Παράλληλες επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν και στην υπόλοιπη Περιφέρεια, όπου έγιναν έλεγχοι σε 964 άτομα, εκ των οποίων τα 750 ήταν ημεδαποί και 214 αλλοδαποί, καθώς και σε 689 οχήματα.
Προσήχθησαν 211 άτομα, από τα οποία 136 ήταν ημεδαποί και 75 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 94 άτομα.
  Μεσσηνία
Αναλυτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:
-Έξι ημεδαποί για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας
-Ένας 23χρονος στο Μελιγαλά για κλοπή και ναρκωτικά. Ειδικότερα, ο 23χρονος μπήκε την Τρίτη σε κατάστημα περιποίησης και με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από την τσάντα της ιδιοκτήτριας το πορτοφόλι της, το οποίο ήταν αξίας 150 ευρώ, ενώ περιείχε 200 ευρώ και κάρτες ανάληψης. Την Τετάρτη το απόγευμα αστυνομικοί τον εντόπισαν και τον σύνελαβαν. Πάνω του βρέθηκαν 4 ναρκωτικά χάπια και ηρωίνη βάρους 1,9 γραμμαρίων, τα οποία τα είχε κρύψει στην αριστερή κάλτσα.
-Δύο άτομα για ναρκωτικά. Συγκεκριμένα, στον Άγιο Κωνσταντίνο Αρφαρών από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθη ένας 51χρονος, γιατί κατείχε 0,9 γραμμάρια χασίς και ένα τσιγαριλίκι, όπως και ένας 47χρονος γιατί κατείχε 1,7 γραμμάρια χασίς και 3 ναρκωτικά δισκία.
-Ένας 36χρονος τσιγγάνος για απόπειρα κλοπής. Ειδικότερα ο τσιγγάνος μπήκε σε παρεκκλήσι του Αγίου Νικολάου στην Καλαμάτα και προσπάθησε να παραβιάσει το παγκάρι. Όμως, έγινε αντιληπτός από τον επίτροπο, ο οποίος κατάφερε να τον ακινητοποιήσει και συνελήφθη από τη ΔΙΑΣ
-Δύο Αλβανοί, 58 και 36 χρόνων, γιατί σε έλεγχο που τους έκαναν αστυνομικοί στον Πύργο Τριφυλίας βρήκαν να έχουν 3 συσκευασίες με 2.790 γραμμάρια λαθραίου καπνού
-Δέκα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
-Επτά αλλοδαποί, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής.
  Εξιχνιάσεις
Επίσης, από το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης εξιχνιάσθηκε κλοπή που είχε γίνει σε σπίτι 45χρονης Ρουμάνας, στις 28 Σεπτεμβρίου, στην περιοχή «Φακίστρα» στη Μεσσήνη.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 19χρονου από τη Μεσσήνη. Ο εν λόγω μπήκε στο σπίτι, αφού έσπασε την πόρτα της μονοκατοικίας. Αφού αναστάτωσε όλο το σπίτι, αφαίρεσε ηλεκτρικές συσκευές, χρυσαφικά και 500 ευρώ. Η δράση του αποκαλύφθηκε από τις κάμερες που υπήρχαν στο χώρο.
Τέλος, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας εξιχνιάσθηκε κλοπή σε αγρόκτημα στο Αριοχώρι, που είχε γίνει στις 14/15 Οκτωβρίου. Για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 20χρονου τσιγγάνου. Ο τσιγγάνος αφαίρεσε από το περιφραγμένο αγρόκτημα 800 μ. σύρμα χαλκού, 20 μπαταρίες φορτηγών, τέσσερα καζάνια μπρούτζινα και δύο μοτέρ - αντλίες για πρατήριο υγρών καυσίμων, συνολικής αξίας 7000 ευρώ.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Απευθείας πτήσεις από Βρυξέλλες για Καλαμάτα 
Την έναρξη απευθείας πτήσεων της Brussels Airlines από το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών προς την Καλαμάτα, από τις 28 Απριλίου έως τις 6 Οκτωβρίου 2018, ανακοίνωσε η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες και συνέργειες με ιδιωτικές επιχειρήσεις της περιοχής.
Το νέο πρόγραμμα απευθείας πτήσεων της Brussels Airlines θα συμβάλει περαιτέρω στην ανάπτυξη του αεροδρομίου Καλαμάτας το οποίο αποτελεί ήδη τα τελευταία χρόνια ένα διεθνή κόμβο, και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου της Πελοποννήσου, καθώς ξεκινά και κλείνει την τουριστική περίοδο στην Ελλάδα με πτήσεις από το Φεβρουάριο ως το Δεκέμβριο. Παράλληλα, η απευθείας πλέον σύνδεση με τη βελγική πρωτεύουσα αναδεικνύει περαιτέρω και καθιερώνει τη Μεσσηνία ως σημαντικό τουριστικό προορισμό υψηλού κύρους και επιπέδου στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, συμβάλλοντας θετικά στην τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της περιοχής.
Η αεροπορική σύνδεση θα πραγματοποιείται μια φορά την εβδομάδα, κάθε Σάββατο, απευθείας από το αεροδρόμιο Zaventem των Βρυξελλών. Η δε εβδομαδιαία σύνδεση αναδεικνύει την αύξηση της ανταγωνιστικότητας του προορισμού και είναι αποτέλεσμα της δυναμικής που παρουσιάζει ο προορισμός από αγορές όπως το Βέλγιο και τις Κάτω Χώρες.
Σχετικά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, τόνισε ότι η αεροπορική σύνδεση είναι το αποτέλεσμα της στρατηγικής της Περιφέρειας για τη συνεχή ανάπτυξη του Διεθνούς Αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» της Καλαμάτας και της συνέργειας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την TEMES Α.Ε.
Πλέον, οι Βέλγοι - και όχι μόνο - ταξιδιώτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν τον προορισμό, τα μοναδικά χαρακτηριστικά του και τις εμπειρίες που προσφέρει στους επισκέπτες καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και να απολαύσουν τις διακοπές τους σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία που συνδυάζει μοναδικά τον καιρό, τη φύση, την ιστορία και τη γαστρονομία.

***  Δήμος Τριφυλίας: Η πίεση δικαιωθέντων συμβασιούχων έφερε τη νίκη! 
Χρειάστηκαν περισσότερα από δυόμισι χρόνια, από τον Ιούλιο του 2015, μετά τη λήψη απόφασης με τις ψήφους της πλειοψηφίας της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα για υποβολή αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και πέντε χρόνια μετά την υπ’ αριθ. 52/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε συμβασιούχους του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας, για να έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα για τους εργαζομένους.
Η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα αναγκάστηκε να πάρει πίσω όσα έλεγαν τόσο ο δήμαρχος όσο και στελέχη της σε βάρος των εργαζομένων, υποστηρίζοντας με σθένος την υποβολή αίτησης αναίρεσης στον Άρειο Πάγο για να μην προσληφθούν.
Βεβαίως, επειδή τα λόγια απέχουν από τις πράξεις, αναμένεται άμεσα η Οικονομική Επιτροπή να λάβει απόφαση ανάκλησης της προηγούμενης απόφασής της για την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο και να παραιτηθεί της άσκησης ένδικων μέσων κατά της απόφασης του Πρωτοδικείου που δικαίωσε τους συμβασιούχους. Μάλιστα, στη χθεσινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής ο επικεφαλής της ΛΑ.ΣΥ., Σαράντος Κουκούμης, έθεσε εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα για λήψη απόφασης, ώστε να μη συνεχιστούν περαιτέρω τα ένδικα μέσα σε βάρος των εργαζομένων που έχουν δικαιωθεί. Η μεν πρόεδρος Γιάννα Κωνσταντέλου είπε ότι σε επόμενη συνεδρίαση θα συζητηθεί η ανάκληση προηγούμενης απόφασης, ο δε αντιδήμαρχος Γιάννης Μερκούρης ανέφερε ότι το θέμα έχει τακτοποιηθεί.
Με αίτησή τους (δεύτερη κατά σειρά μετά το Γενάρη του 2017, στην οποία ουδείς απάντησε και η οποία ποτέ δε συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο) που κατέθεσαν στο Δήμο Τριφυλίας, στις 2 Οκτωβρίου, δικαιωθέντες συμβασιούχοι του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας ζητούσαν από το δήμαρχο και το Δήμο Τριφυλίας να παραιτηθούν από την αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο που έχει κάνει η Δημοτική Αρχή Κατσίβελα κατά απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας που δικαίωσε τους συμβασιούχους.
Θυμίζεται ότι ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, μόλις πριν από 6 μήνες, τον Απρίλιο του 2017, έριξε «πόρτα» στους συμβασιούχους που έχουν δικαιωθεί από το Πρωτοδικείο, σχετικά με την εργασία και την πρόσληψή τους.
Σύμφωνα με την αριθ. 52/2012 απόφαση Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, οι κάτωθι: 1) Παναγιώτα Αποστολοπούλου, 2) Φωτεινή Τσακάλου, 3) Γεωργία Μποζίκα, 4) Παντελής Γκολφόπουλος, 5) Ιωάννης Χρονόπουλος, 6) Ανδριανή Χριστοπούλου, 7) Παναγιώτα Λέφα, 8) Ευθυμία Σουλαντίκα, 9) Σωτηρία Κουτρουμπή, 10) Σεβαστή Λαμπροπούλου, 11) Κωνσταντίνος Γκοτσόπουλος, είχαν προσληφθεί, δυνάμει συμβάσεων εργασίας, από τον ΟΑΕ∆ στον τέως Δήμο Κυπαρισσίας, στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων στους ΟΤΑ Α΄ και Β΄ βαθμού, για χρονικό διάστημα 18 μηνών, κατά τις ημεροχρονολογίες που αναφέρονται στην απόφαση. Μολονότι οι ανωτέρω προσλήφθηκαν με σκοπό την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, στην πραγματικότητα απασχολήθηκαν από τον τέως Δήμο Κυπαρισσίας για την κάλυψη συνήθων, τρεχουσών και απολύτως τακτικών, προβλέψιμων και υπαρχουσών αναγκών αυτού, μόνιμης, διαρκούς και πάγιας προοπτικής, σχετικές προς τις ανάγκες που εξυπηρετούσε παράλληλα το μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του. Επίσης, ο τέως Δήμος Κυπαρισσίας απασχόλησε τους ανωτέρω με διαδοχικές συμβάσεις (υπήρξε συνεχής και διαδοχική ανανέωση των συμβάσεων χωρίς εναντίωση από πλευράς  του Δήμου) επί μεγάλο χρονικό διάστημα (από το έτος 2007-2008 μέχρι το 2010) και οι προαναφερθέντες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους ανελλιπώς και αδιάκοπα.
Με την αριθ. 73/2010 αγωγή τους ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας οι προαναφερθέντες στράφηκαν κατά του τέως Δήμου Κυπαρισσίας, ζητώντας να τους αναγνωρισθεί ότι συνδέονταν με αυτόν με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου από την ημεροχρονολογία προσλήψεώς τους. Η συζήτηση της ανωτέρω αγωγής έγινε, ύστερα από αναβολές, στις 4 Απριλίου 2012 και το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας έλαβε την αριθ. 52/2012 απόφασή του, με την οποία έκανε δεκτή την αγωγή τους. Σφοδρές αντιδράσεις και καυστικά σχόλια προκάλεσε στην Κυπαρισσία η απόφαση του δημάρχου Παναγιώτη Κατσίβελα και της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας, τον Ιούλιο του 2015, να στραφεί εναντίον 11 συμβασιούχων του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας, οι οποίοι, με αγωγή τους, δικαιώθηκαν από το Μονομελές Πρωτοδικείο Κυπαρισσίας και ο Δήμος όφειλε να τους προσλάβει, καταθέτοντας αίτηση αναίρεσης στον Άρειο Πάγο, παρά την αντίθεση θέση σύσσωμης της αντιπολίτευσης που καταψήφισε την εισήγηση της Δημοτικής Αρχής Κατσίβελα.
Οι δικαιωθέντες συμβασιούχοι είχαν κάνει αίτηση προς τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας από το Γενάρη του 2017 χωρίς να πάρουν καμία απολύτως απάντηση επί της αιτήσεώς τους.
Στις 2 Οκτωβρίου και έπειτα κι από απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας που παραιτήθηκε από ένδικα μέσα για πρόσληψη συμβασιούχων, επανήλθαν με νέα αίτησή τους, η οποία και προφανώς πρέπει να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο και την Οικονομική Επιτροπή.
Στη (νέα) αίτησή τους αναφέρεται: «Είχαμε υποβάλει την από 20.1.2017 αίτηση μας προς το Δήμο μας με το ακόλουθο περιεχόμενο: “Όπως γνωρίζετε έχει εκδοθεί η αριθμ. 52/2012 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, με την οποία κρίθηκε ότι οι διαδοχικές συμβάσεις μας αποτελούν μια ενιαία σύμβαση ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου από την ημεροχρονολογία πρόσληψής μας, πλην όπως δεν υποχρέωσε το Δήμο να αποδέχεται την υπηρεσία μας, με αποτέλεσμα να μην απασχολούμαστε στο Δήμο από τη λήξη της σύμβασής μας έως σήμερα. Κατά της ως άνω απόφασης έχει ασκηθεί η από 4.8.2015 αίτηση αναίρεσης του Δήμου η οποία εκκρεμεί προς συζήτηση στον Άρειο Πάγο. Κατόπιν του προσφάτως εκδοθέντος ν. 4447/2016 (άρθρο 54) δόθηκε η δυνατότητα στους ΟΤΑ και τα ΝΠΔΔ αυτών να παραιτούνται των ενδίκων μέσων ή να μην ασκούν, σε όλες τις περιπτώσεις, εφόσον κρίνουν ότι η παραίτηση θα είναι επωφελής για το ίδιο το νομικό πρόσωπο. Στο πλαίσιο αυτό και δεδομένου ότι προκειμένου να καταστεί δυνατό να απασχοληθούμε και να αποδεχθείτε τις υπηρεσίες μας, πρέπει να παραιτηθείτε από την ασκηθείσα αίτηση αναίρεσης, ώστε η αριθμ. 52/2012 απόφαση να καταστεί αμετάκλητη και δυνάμει της ήδη αναγνωρισθείσας συμβάσεως ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου να απασχοληθούμε στο Δήμο Σας.
Επισημαίνουμε ότι η σχετική απόφασή σας, αφενός μεν, θα βάλει τέλος στην αβεβαιότητα που βιώνουμε όλα αυτά τα έτη που εκκρεμεί δικαστικά η υπόθεση και, αφετέρου, θα εξασφαλίσει την ύπαρξη μόνιμου προσωπικού που θα στελεχώσει το Δήμο για τα επόμενα έτη. Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε ενέργεια μας..”. Πρόσφατα πληροφορηθήκαμε ότι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Καλαμάτας (αριθμ. 446/2017 απόφαση/43/2017 συνεδρίαση) αποφάσισε την παραίτηση από τα ένδικα μέσα (έφεση) που είχε ασκήσει κατά της αριθμ. 2734/2014 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία είχε αναγνωριστεί για (8) συναδέλφους μας με σύμβαση stage, ότι στην πραγματικότητα οι συμβάσεις τους αποτελούν μια ενιαία σύμβαση αορίστου χρόνου. Κατόπιν της ως άνω αποφάσεως, ο Δήμος Καλαμάτας, δια του πληρεξουσίου δικηγόρου του, παραιτήθηκε από την ασκηθείσα έφεση κατά των εργαζομένων ενώπιον του Εφετείου Αθηνών, στις 19.9.2017, με αποτέλεσμα οι πρώην συνάδελφοί μας να εξασφαλίσουν θέσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δήμο Καλαμάτας. Κατόπιν αυτού, παρακαλούμε θερμά, όπως λάβετε υπόψη σας την ως άνω απόφαση του Δήμου Καλαμάτας και επανεξετάσετε το αίτημα μας για παραίτηση από την ασκηθείσα αναίρεση κατά της αριθμ. 52/2012 απόφασης του Πρωτοδικείου Κυπαρισσίας, ώστε να απασχοληθούμε στο Δήμο μας με σχέση εργασίας ΙΔΑΧ και να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας προς τους συμπολίτες μας».
Η πίεση των δικαιωθέντων και ο κοινωνικός και πολιτικός αντίκτυπος της αρνητικής στάσης της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας σε βάρος των συμβασιούχων του πρώην Δήμου Κυπαρισσίας, προφανώς, ανάγκασαν τη Δημοτική Αρχή να αλλάξει στάση και συμπεριφορά απέναντί τους.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου


*** Αθλητική ενημέρωση :
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας 20/10/2017
*** Παρασκευή 20-10-2017 το πρόγραμμα  :
ΚΙΜΚΙ Μόσχας - ΖΑΓΚΛΙΡΗΣ ΚΑΟΥΝΑΣ  85-77 , (43-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 21-15 , 22-17 , 17-17 , 22-24 .- ^

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ-ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 90-82 ,(44-32) .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 24-13, 20-19 , 18-25 ,  28-25 .- ^

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΥΝΙΚΑΧΑ ΜΑΛΑΓΑ   80-75 , (37-33)  .- ^
 Τα  δεκάλεπτα : 21-11, 16-22 , 22-14 ,21-28 .- ^
Έτσι, τη δωδεκάδα του Ολυμπιακού την αποτελούν οι: ΜακΛίν, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης, Ρόμπερτς, Μπόγρης, Τόμπσον.
Ενώ, η Ουνικάχα Μάλαγα κατέβηκε με τους: Όκουα, ΜακΚάλουμ, Ντίαθ, Σάλιν, Ντίεθ, Μιλοσάβλιεβιτς, Νέντοβιτς, Σερμαντίνι, Βατσίνσκι, Όγκουστιν, Σουάρεθ, Μούσλι.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ -ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ Πίλσεν 78-71 , (38-38) .-^
Τα  δεκάλεπτα19-13 , 19-25 , 28-10 , 12-23 .- ^

***   ΧΘΕΣ ... Για τη 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ  93-83 , (43-35) .-
Τα δεκάλεπτα : 22-15 , 43-35 ,
69-56 , 93-83 .-
{22-15,21-20,26-21,24-27} .-
Η 12άδα της Μπάμπεργκ : Χάκετ, Μίλερ, Χίκμαν, Ζήσης, Νίκολιτς, Στάιγκερ, Λο, Ολιντέ, Χάρις, Ράμπιτ, Ραντόσεβιτς, Τέιλορ.
 Η 12άδα του Παναθηναϊκού: Σίνγκλετον, Ρίβερς, Παππάς, Ντένμον, Γκιστ, Βουγιούκας, Λεκαβίτσιους, Γκάμπριελ, Όγκαστ, Λοτζέσκι, Καλάθης, Αντετοκούνμπο.
Οι άλλοι αγώνες :
ΜΑΚΑΜΠΙ Τ.Α. - ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  74-68 , (29-30).- ^
Τα  δεκάλεπτα : 19-16 ,20-14 , 17-23 , 18-15 .-

ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΙΛΑΝΟ- ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  κ.α. 80-80 ,
παράταση:86-92 .- ^
Τα  δεκάλεπτα :21-23 ,17-14 , 16-27 , 26-16 , -  παρατ. 6-12  .-

ΡΕΑΛ Μανδρίτης- ΤΣΣΚΑ  Μόσχας  82-69 .- ^
Τα  δεκάλεπτα : 20-15 , 25-18 , 11-20 , 26-16  .-

*** Για την   SUPER LEAGUE στο ελληνικό ποδόσφαιρο :
Σάββατο 21-10-2017 :
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ-ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΕΝΑ  1-1  .- ^
Τα  γκολ  : 45+2΄ Κόντε , 63΄Γιακουμάκης

ΚΕΡΚΥΡΑ-ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 .- ^
Το  γκολ : 79΄Φάμπιο Νούνες

ΛΑΜΙΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-1 .-
Τα  γκολ : 37΄αυτογκόλ Χούλτ  , 85΄Μολίνς

Κυριακή  22-10-2017  :
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ Σμύρνης-ΞΑΝΘΗ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-ΛΑΡΙΣΣΑ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΠΑΟΚ

*** Ποδόσφαιρο  ΕΠΣ Μεσσηνίας :
Σάββατο 21-10-2017 : Α΄ Τοπικό
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Παραλίας- ΤΕΛΟΣ ΑΓΡΑΣ
Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ-Α.Ο. ΟΜΟΝΟΙΑ  1-1 .- ^
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ -ΕΘΝΙΚΟΣ Μελιγαλά

Α1  Τοπικό ΕΠΣΜ Σάββατο 21-10-2017 :
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ-Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ 1-2  .-^
Α.Ε. ΜΑΝΗΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας   2-1 .- ^
ΑΣΤΕΡΑΣ Μικρομάνης-ΑΚΡΙΤΑΣ Κορώνης  1-3 .- ^
ΑΙΑΝΤΑΣ Καλαμάτας  - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ανάληψης 

Β΄ Κατηγορίας Τοπικό  1ος  Όμιλος
Σάββατο 21-10-2017  :
ΔΙΑΓΟΡΑΣ Κοπανακίου-ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ  1-3  .- ^

Β΄ Κατηγορίας Τοπικό  2ος  Όμιλος Σάββατο 21-10-2017  :
Α.Σ. ΦΥΤΕΙΑΣ -ΔΟΞΑ Καλαμάτας 0-2  .- ^
Α.Ε. ΛΟΓΓΑΣ -Α.Σ. ΔΑΝΑΟΣ  3-0 .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ Πρωτάθλημα ΕΠΣΜεσσηνίας
Σάββατο 21-10-2017 :
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ-Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑΣ  2-0 .- ^
ΗΡΑΚΛΗΣ Καλαμάτας -Α.Ε. ΜΑΝΗΣ  5-2 .- ^
ΕΡΑΝΗ-Α.Ο.ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ  2-1 .- ^

***  Για την Α1  στο ελληνικό μπάσκετ 3η  αγωνιστική
Σάββατο 21-10-2017  :
ΠΑΟΚ -ΚΥΜΗ  94-83 .-^
ΚΟΡΟΙΒΟΣ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ  79-76 .-^
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ-ΠΡΟΜΥΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ  80-87 .-^
ΑΕΚ-ΡΕΘΥΜΝΟ 81-74 .- ^
ΛΑΥΡΙΟ-ΑΡΗΣ  70-71 .- ^
Κυριακή 22-10-2017 :
ΛΑΡΙΣΣΑ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΤΡΙΚΑΛΑ


~ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ αναρτήσεις του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 :   
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008 : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-27-2017.html .- 
~**Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS -2- Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το  2008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-2-27-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το ....2008 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-28-2017.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από  το 2008  :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/09/news-29-2017.html .-
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ -ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - ΕΛΛΑΔΑ : Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2017 :  Τριήμερη απόδραση -Διαδρομή -Εκδρομή στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ :ΣΚΙΑΘΟΣ- ΣΚΟΠΕΛΟΣ -ΑΛΟΝΗΣΟΣhttp://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/09/blog-post.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 30  Σεπτεμβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008  :  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/09/arfara-news-39-2017.html .-
------------
~**  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  2017  :
~** ΕΚΔΡΟΜΕΣ-ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -κρουαζιέρες στην  ΕΛΛΑΔΑ :Κυριακή  30 Σεπτεμβρίου 2017 ... Από τριήμερη εκδρομή με Γραφείο Δαβίλα τούρς  στις ΣΠΟΡΑΔΕΣ . Σάββατο 30/09/2017 Κυριακή 01/Οκτωβρίου και Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2017  :   http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/30-2017.html  .-
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 01/10  και 02- Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-0110-02-2017.html  .-
~**   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  03 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-03-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 04 Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης μας ....από ΄... το 2008    : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-04-2017.html .-
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από  το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-05-2017.html .-
 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 ...  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-06-2017.html .-
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 07  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 2008   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.com/2017/10/arfara-news-07-2017.html .- 
~** Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Κυριακή 08 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .....από  το  ....2008: http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-08-2017.html .-  

~** ΑΘΛΗΤΙΚΟ Σαββατοκύριακο 07 και08 Οκτωβρίου 2017 :Αθλητική επισκόπησης της βδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/07-08-2017.html .- 
~**  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/news-10-2017.html .- 
 ~*ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας ...από το Α- το  Ω ..:Τρίτη  10  Οκτωβρίου 2017  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA  NEWS Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης...από το  2008 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2017/10/news-11-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-12-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσης ,....   από το 20008  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-13-2017.html .-
~*  ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΡΑΣΕΙΣ .. ΠΑΡΟΙΜΙΕΣ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ- ΒΙΝΤΕΟ .. : B ΄ ΜΕΡΟΣ  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Σάββατο 14  Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ...από το 20008  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-14-2017.html .- 
~*Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης από το 2008 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-15-2017-2008.html .- 
~*  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  14 και 15  Οκτωβρίου  2017: http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/10/14-15-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/10/news-16-2017.html .-
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 17  Οκτωβρίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το  2008 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/10/news-17-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης .... από το 2008 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-18-2017.html .-
~*Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσης  ...από το  2008  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/10/arfara-news-19-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 :
Στο αγιάζι της ενημέρωσης ....από το 2008 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/10/news-21-2017.html .-
~*
~***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ  ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   https://twitter.com/stamos01  .-
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5880   video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas       
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3749   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3747  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  13.375   βίντεο   .-  
The YOUTUBE:
 https://www.youtube.com/user/messiniaview  .-
 https://www.youtube.com/user/stamos01   .-
https://www.youtube.com/user/stamatios01 .-
https://www.youtube.com/user/vlasiskal  .-

***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.3 ΣΤΑΜΑΤΗΣ

    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-   https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.5 .- =   157 .-stamos01
https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profil=-09+++++++++++++++++++++++++++
-browser = ΔΑΒΙΛΛΑΣ ΤΟΥΡΣ  https://www.facebook.com/profile.php?id=100017889240768&fref=pb&hc_location=profile_browser  .-   http://davillastours.wixsite.com/tours/blank-canh .-
http://www.timeoutcyprus.com/article/17506/volta-sto-palaihori-savvatokyriako .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ      ~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         

*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 

~**


1 σχόλιο:

 1. Ναι είμαστε εδώ
  Το συμβαλλόμενο μέρος προσεγγίζει και σκέφτεστε πώς να παρέχετε στα παιδιά σας καθώς και στην οικογένεια.
  Είμαστε ένας οργανισμός που χορηγεί δάνεια σε όσους έχουν ανάγκη και μπορεί να τους επιστρέψει.
  Προσφέρουμε δάνεια που κυμαίνονται από 2000 ευρώ έως 100.000 ευρώ με επιτόκιο 3%.
  Είμαστε πολύ ειλικρινείς με τους πελάτες μας και μας αρέσει η εμπιστοσύνη;
  Η συσκευή μας είναι η ικανοποίηση και η ταχύτητα εμπιστοσύνης.
  Ακολουθεί η ηλεκτρονική διεύθυνση: vasilikhpalaiologou@gmail.com
    Για όλα τα αιτήματά σας για χρηματοδότηση και επενδύσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή