ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

 Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ....
Δεν είναι δυνατό εκείνος που αγωνίζεται για την αρετή να μην έχει πολλούς εχθρούς.

Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινούπολης

 
 ~  Να αλλάξουμε μυαλό

~ Η μετάνοια, σημαίνει τον καθημερινό αγώνα μας, να αλλάξουμε νοοτροπία. Να αλλάξουμε μυαλό, να αλλάξουμε τρόπο που σκεφτόμαστε, που κρίνομε, που αξιολογούμε τα πράγματα. Αυτός είναι ο αγώνας της μετανοίας. Αυτό σημαίνει μετάνοια· αλλαγή νοός. Αλλαγή του μυαλού. Όλα τα έργα της Εκκλησίας, όλο το ευαγγέλιο, όλη η αγωγή της Εκκλησίας έγκειται σε αυτό το σημείο, να αλλάξουμε τον τρόπο που ζούμε.
Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος 
 ~  20 Απριλίου
Αποστόλου (Ο΄) Ζακχαίου, του αρχιτελώνου της Ιεριχώ. Ιερομάρτυρος Αναστασίου, επισκόπου Αντιοχείας. Μαρτύρων Ακινδύνου, Αντωνίνου, Βίκτωρος, Ζήνωνος, Ζωτικού, Θεωνά, Καισαρίου, Σεβηριανού και Χριστοφόρου. Οσίων Αθανασίου (1) κτίτορος της Μονής των Μετεώρων (†1310) και Ιωάσαφ. Θεοδώρου του «Τρίχινα», Ιωάννου του Παλαιολαυρίτου.
(1) Ο όσιος Αθανάσιος γεννήθηκε στη Πάτρα της Πελοποννήσου το 1305, από γονείς πλουσίους και επιφανείς. Όμως σε πολύ μικρή ηλικία έμεινε ορφανός από πατέρα και παραδόθηκε στην επιμέλεια του θείου του. Μετά την κατάληψη της πατρίδος του μετέβη στη Θεσσαλονίκη και από εκεί στο Άγιο Όρος, όπου γνώρισε και συνδέθηκε με τους περιώνυμους τότε ασκητές Γρηγόριο το Σιναΐτη τον ησυχαστή, Ισίδωρο το Θεσσαλονικέα, τον μετέπειτα Οικουμενικό Πατριάρχη και άλλους οσίους άνδρες από τους οποίους μυήθηκε στην ασκητική ζωή. Αφού επισκέφθηκε και άλλους ασκητικούς τόπους για να γνωρίσει και να συνομιλήσει με διάφορους ασκητές κατέληξε στους Σταγούς (Καλαμπάκα). Εκεί στα πανύψηλα βράχια και συγκεκριμένα επάνω σε κάποια τεράστια πέτρα τη λεγόμενη Στύλο κατοίκησε με δύο μαθητές του και έκτισε ναό. Την πέτρα εκείνη την ονόμασε Μετέωρο. Επειδή η φήμη του έφερε κοντά του πολλούς νέους ασκητές ίδρυσε κοινόβιο με μεγάλο ναό αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρα. Εκεί με αυστηρή άσκηση και θέρμη πέρασε τα υπόλοιπα έτη της ζωής του διδάσκοντας και νουθετώντας τους νέους αδελφούς. Εκοιμήθη ειρηνικά το 1383 σε ηλικία 78 ετών. ~
Σήμερα 20/04/2017 εορτάζουν:
Όσιος Θεόδωρος ο Τριχινάς, Άγιος Ζακχαίος ο Απόστολος, Όσιος Αθανάσιος κτήτωρ Μονής Μετεώρου
 ~  Ἦχος γ’. Θείας πίστεως.
~  Δῶρον ἔνθεον, τῆς ἐγκρατείας, σκεῦος ἔμψυχον, τῆς ἀπαθείας, ἀνεδείχθης θεοφόρε Θεόδωρε, τὸν γὰρ Θεὸν θεραπεύσας τοὶς ἔργοις σου, τῶν παρ' αὐτῶν δωρημάτων ἠξίωσαι. Πάτερ Ὅσιε, Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, δωρήσασθαι ἠμὶν τὸ μέγα ἔλεος.
 ~*  Απολυτίκιο Αγ. Θεοδώρου του Τριχινά - 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ : https://youtu.be/Z4EYn414KY0  .-


~
Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συν αυτοίς

Άγιοι Ραφαήλ, Νικόλαος, Ειρήνη και οι συ....
 
ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ

ΑΓΙΟ ΠΑΣΧΑ
 
Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου

Μεγάλο Σάββατο - Η ταφή του Κυρίου
 
Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου

Μεγάλη Παρασκευή - Τα άγια πάθη του Κυρίου
 
Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος

Μεγάλη Πέμπτη - Ο Μυστικός Δείπνος
 
Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριον μύρω

Μεγάλη Τετάρτη - Της αλειψάσης τον Κύριο....
 
Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων

Μεγάλη Τρίτη - Των Δέκα Παρθένων
 
Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου

Μεγάλη Δευτέρα - Ιωσήφ του Παγκάλου
 
Ανάσταση του Λαζάρου

Ανάσταση του Λαζάρου
 
Κυριακή των Βαΐων

Κυριακή των Βαΐων
 
*** Ο καιρός  σήμερα Πέμπτη στην Καλαμάτα 
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Πέμπτη 20/4/2017 προβλέπεται μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις πρωινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Τις πρώτες μεσημβρινές και μεσημβρινές ώρες ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με σποραδικές νεφώσεις. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Ν-ΝΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, τις πρώτες πρωινές ώρες θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 5 μποφόρ, το μεσημέρι θα ενισχυθούν, στα 4-5 μποφόρ, ενώ οι ριπές ανέμου ενδέχεται να αγγίζουν τα 6 μποφόρ και προς το βράδυ θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/

***  Το αεροδρόμιο Καλαμάτας… κράχτης επενδύσεων 
Στην αγορά εξοχική κατοικίας 
 Μόλις πρόσφατα αναφέραμε μέσα από τις σελίδες του "Θάρρους" ότι μπορεί κάθε χρόνο τα φλας να αστράφτουν για τη Μύκονο, τη Σαντορίνη και ορισμένους άλλους δημοφιλείς νησιωτικούς προορισμούς, όμως η Μεσσηνία, όχι μόνο δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την αίγλη τους, αλλά κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην τουριστική αγορά. Θάλασσα, καλό φαγητό, αρχαιολογικοί χώροι και ό,τι λαχταρά η ψυχή των τουριστών υπάρχει εδώ. Γι’ αυτό ξενόγλωσσες εφημερίδες και μεγάλοι τουριστικοί οδηγοί σε δημοσιεύματά τους για τους ευρωπαϊκούς προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς εντάσσουν και το νομό μας.
Παράλληλα, η ανάπτυξη του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με σειρά συνδέσεων με ευρωπαϊκές πόλεις, δίνει προστιθέμενη αξία στο τουριστικό προϊόν. Σύμφωνα, δε, με τα πρώτα στοιχεία φέτος, οι διεθνείς αφίξεις θα φτάσουν και μπορεί να ξεπεράσουν τις 200.000.
Η γενικότερη ευνοϊκή τουριστική εικόνα για τη Μεσσηνία αποτυπώνεται και στον αριθμό των πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων που βρίσκονται υπό σχεδιασμό ή είναι στο στάδιο της κατασκευής.
Εκτός από τις ήδη γνωστές επενδύσεις, πληροφορίες αναφέρουν ότι η εταιρεία Stone Village Resort A.E. προγραμματίζει την κατασκευή ξενοδοχείου 5 αστέρων με δυναμικότητα 90 κλινών στην περιοχή Καρδαμύλη του Δήμου Δυτικής Μάνης. Η μονάδα θα κατασκευασθεί σε έκταση 21 στρεμμάτων.
Ανάλογες αναλύσεις έγιναν το τελευταίο διάστημα και στις στήλες του αθηναϊκού Τύπου. Υψηλότερα, σύμφωνα με την "Καθημερινή", από το 2016 αναμένεται να διαμορφωθεί φέτος η ζήτηση στην αγορά εξοχικής κατοικίας, καθώς η ανοδική πορεία του τουρισμού, σε συνδυασμό με τις ελκυστικές τιμές και την ασφάλεια που προσφέρει πλέον η Ελλάδα σε σχέση με τη γειτονική Τουρκία, έχει θετική επίδραση μεταξύ των ξένων υποψήφιων αγοραστών.
Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Κωνσταντίνο Σιδερή, αναλυτή της εταιρείας παροχής υπηρεσιών ακινήτων Algean Property, τα δεδομένα αυτά ισχύουν πριν καν την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. «Αν υπάρξει αίσιο τέλος στις διαπραγματεύσεις και αφαιρεθεί ακόμα ένας παράγων αβεβαιότητας για τους ξένους αγοραστές, μπορούν να αλλάξουν άρδην τα δεδομένα επί τα βελτίω, προσδίδοντας ακόμα μεγαλύτερη ώθηση στην αγορά».
Σύμφωνα με τον ίδιο, εκτός από τους παραδοσιακά δημοφιλείς προορισμούς για τους αγοραστές εξοχικών κατοικιών, όπως π.χ. η Μύκονος και η Σαντορίνη, που έχουν ξεχωρίσει τα τελευταία χρόνια, φέτος καταγράφεται υψηλή κινητικότητα και για την αγορά της Πάρου, όπως και της Πελοποννήσου. "Η θετική πορεία του αεροδρομίου της Καλαμάτας στην Πελοπόννησο αντανακλάται και στο αυξημένο αγοραστικό ενδιαφέρον για διάφορα σημεία, ακόμα και αν η απόσταση οδικώς είναι της τάξεως των τριών ωρών».
Υπενθυμίζεται ότι το 2016 και σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ), η εισροή κεφαλαίων από το εξωτερικό για την απόκτηση κατοικιών ανήλθε σε 250 εκατ. ευρώ, ποσό αυξημένο κατά 34,5% σε σχέση με το 2015 (186 εκατ. ευρώ). Ένας από τους λόγους για τη βελτίωση αυτή είναι και η ελκυστικότητα των ελληνικών εξοχικών κατοικιών.
  Του Αντώνη Πετρογιάννη

***  Εγκαθίσταται ο εργολάβος δέκα μέρες πριν από την καταληκτική ημερομηνία του έργου στην Επ. Ο. Κυπαρισσίας - Φαρακλάδας 
Δέκα μόλις μέρες περίπου πριν από την καταληκτική ημερομηνία (την 1η Μαΐου 2017) περάτωσης του έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου – Π.Ε. Μεσσηνίας «Συντήρηση 19ης Επ. Οδού Κυπαρισσία Αρμενιοί – Σπηλιά – Φαρακλάδα – 9η Εθν. Οδός» πρόκειται να εγκατασταθεί ο εργολάβος – ανάδοχος.
Αυτό τονίστηκε χθες από το δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα και τον περιφερειακό σύμβουλο, Περικλή Μαντά, έπειτα από συνεργασία που είχαν επ’ ευκαιρία επισκέψεως του δεύτερου στο γραφείο του πρώτου στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας.
Το έργο είχε αρχικό προϋπολογισμό 245.000 ευρώ και αφορά στην εκτέλεση εργασιών για τη συντήρηση του οδικού άξονα που αποτελείται: από τη 19η Επ. Οδό (έξοδο της Κυπαρισσίας έως τον οικισμό Αρμενιοί) και την 21η Επ. Οδό Αρμενιοί-Σπηλιά Φαρακλάδα-9η Ε. Οδό, μήκους περί τα 9,1 χιλιόμετρα.
Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου διεξήχθη στις 21 Ιουνίου 2016, αλλά η δημοπρασία απέβη άγονη, επειδή δεν υπήρξε συμμετοχή εργοληπτών.
Νέα ημερομηνία διεξαγωγής του διαγωνισμού ορίστηκε από την Ο.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου η 6η Ιουλίου 2016 και ανάδοχος ανεδείχθη η Κοινοπραξία Ιωάννης Ηλιόπουλος – Παντελής Αδαμόπουλος με μέση έκπτωση 16,38%. Η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, αντί συνολικού ποσού 207.182,68 ευρώ, μεταξύ εκπροσώπου της αναδόχου Κοινοπραξίας και του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρου Τατούλη, «έπεσε» την 1η Νοεμβρίου 2016. Στην υπογραφείσα σύμβαση αναφέρεται ότι η ολική προθεσμία εκτέλεσης των εργασιών έχει καθοριστεί στους έξι (6) μήνες από την υπογραφή και, συνεπώς, το έργο πρέπει να έχει περατωθεί την 1η Μαΐου 2017!
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο κ. Κατσίβελας και ο κ. Μαντάς συζήτησαν και για άλλα έργα που έχουν υλοποιηθεί, είναι σε εξέλιξη, πρόκειται να υλοποιηθούν ή μελετώνται και σχεδιάζονται από την Περιφέρεια Πελοποννήσου στην περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, ενώ επαναβεβαιώθηκε η στενή συνεργασία δημάρχου και περιφερειάρχη, καθώς και Δημοτικής και Περιφερειακής Αρχής.
Σε δηλώσεις του, ο κ. Κατσίβελας σημείωσε: «Επ’ ευκαιρία της εγκαταστάσεως του εργολάβου που έχει αναλάβει το έργο της Περιφέρειας, επιδιορθώσεις και τις παρεμβάσεις  του οδικού δικτύου από την πόλη της Κυπαρισσίας μέχρι και τη Φαρακλάδα, είχαμε την επίσκεψη του κ. αντιπεριφερειάρχη, του κ. Μαντά. Κάνουμε μια ανασκόπηση και εκτίμηση όλων των έργων τα οποία κάνει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στο Δήμο Τριφυλίας. Αυτές τις μέρες, όπως σας είπα, εγκαθίσταται ο εργολάβος για το συγκεκριμένο έργο. Είναι εργολαβίες οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί, όπως και έργα στα οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα να εγκατασταθεί ο εργολάβος, ώστε να γίνουν. Όπως, βεβαίως, υπάρχει και η μεγάλη εκκρεμότητα για τη δημοπράτηση των έργων της αποκατάστασης στον προσήνεμο μόλο του λιμανιού της Κυπαρισσίας, το οποίο είναι ένα έργο το οποίο ζητάει ο Δήμος, ζητάει η κοινωνία και ενστερνίζεται η Περιφέρεια και θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα. Είμαστε σε καλό δρόμο, η συνεργασία του Δήμου Τριφυλίας με την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι εξαιρετική και γι’ αυτό υπάρχουν κι όλα αυτά τα καλά αποτελέσματα». Με τη σειρά του, ο κ. Μαντάς σημείωσε: «Θέλω να τονίσω την πολύ καλή συνεργασία που έχουμε με τη Δημοτική Αρχή και με το δήμαρχο προσωπικά, τόσο του περιφερειάρχη όσο και των συναδέλφων, των αντιπεριφερειαρχών και περιφερειακών συμβούλων. Με πολύ καλή συνεργασία στοχεύουμε σε σημαντικά έργα για την περιοχή και μαζί καταγράφουμε τις ανάγκες, να μπορέσουμε κι εμείς, κατά το μέτρο του δυνατού, να βοηθήσουμε την Τριφυλία στους δύσκολους οικονομικούς καιρούς που περνάμε, που περνούν κυρίως οι Δημοτικές Αρχές και λόγω έλλειψης πόρων, κατανέμοντας το ΠΔΕ σε πολύ σημαντικά έργα, που θα ’χουν να κάνουν με την ανάπτυξη των τοπικών περιοχών».
Για το έργο στην Επ.Ο. Κυπαρισσίας – Αρμενιών – Σπηλιάς – Φαρακλάδας, είπε ότι είναι «σημαντικό, γιατί σε μια πολύ δυναμική περιοχή της Κυπαρισσίας θα γίνει μια εργολαβία, προκειμένου να βελτιωθεί η ασφάλεια του δρόμου, αλλά και να λυθούν σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί λόγω της πολυκαιρίας και της κακοκαιρίας σε διάφορα σημεία…».
Ο κ. Μαντάς αναφέρθηκε και σε έργα της Περιφέρειας σε Επ.Ο. της Τριφυλίας, όπως στο τμήμα Κυπαρισσία – Μουριατάδα, λέγοντας πως ετοιμάζουν προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Τριφυλίας, προκειμένου να επέμβουν στο κομμάτι Περδικονέρι – Χριστιάνοι. Επίσης, στο κομμάτι που έχει να κάνει με την πρόσβαση στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, όπως και στην Ιερά Μονή Κατσιμικάδος. Ακόμα, σημείωσε πως από το Ταμείο Πυροπλήκτων έχουν εντάξει τον περιβάλλοντα χώρο του Βυζαντινού Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστιανούπολης και τον περιβάλλοντα χώρο του Αγίου Νικήτα στην Τ.Κ. Σελλά.
Ο ίδιος ανέφερε πως υπάρχει ήδη εργολαβία, που έχει αναδειχθεί, στην εθνική οδό από τα όρια της Ηλείας μέχρι την Κυπαρισσία, όπως και άλλη εργολαβία στην εθνική οδό Κυπαρισσίας – Φιλιατρών – Γαργαλιάνων.
Για το λιμάνι Κυπαρισσίας, σημείωσε ότι πρόσφατα πήρε έγκριση δημοπράτησης από την Ο.Ε. της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ενώ συμπλήρωσε πως ζήτησαν από το Δήμο Τριφυλίας την επικαιροποίηση της μελέτης για το αλιευτικό καταφύγιο Μαραθόπολης.
Τέλος, αναφέρθηκε στη συμμετοχή του Δήμου σε εκθέσεις στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την εξωστρέφεια της περιοχής και τόνισε τη στενή συνεργασία Περιφέρειας και Δήμου.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** «Πάρτυ» κάνουν οι κακοποιοί στη Μαραθόπολη... 
Ανεξέλεγκτη είναι, πλέον, η δράση κακοποιών στην Τοπική Κοινότητα Μαραθόπολης, οι οποίοι κάνουν… «πάρτυ» στα σπίτια κατοίκων!
Τα κρούσματα παραβιάσεων και κλοπών στη Μαραθόπολη είναι αλλεπάλληλα τις τελευταίες μέρες και οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, αφού δεν ξέρουν πώς να προστατευτούν.
Τη Δευτέρα του Πάσχα, βραδινές ώρες, κακοποιοί παραβίασαν οικία λίγο έξω από το χωριό, από την οποία ως λεία άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο, κοσμήματα, χρυσαφικά και χρηματικό ποσό.
Το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής το χωριό, αλλά και οι αστυνομικές δυνάμεις της περιοχής, αναστατώθηκαν από φερόμενους ως επίδοξους διαρρήκτες οικίας, οι οποίοι έγιναν αντιληπτοί καθώς επιχειρούσαν να προσεγγίσουν το χώρο του σπιτιού. Ωστόσο, λες και άνοιξε η γη και τους κατάπιε, «εξαφανίστηκαν» με… μαγικό τρόπο, ενώ όλο το χωριό και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν καλύψει και «χτένιζαν» την περιοχή!
Το ίδιο βράδυ άγνωστοι δράστες παραβίασαν οικία στους Γαργαλιάνους, κλέβοντας κοσμήματα, χρυσαφικά και χρήματα.

*** Ξεκίνησαν οι πρώτες εξαγωγές μεσσηνιακής πατάτας σε Πολώνια και Τσεχία 
Μια καλή χρονιά από άποψη ποιότητας έχει ήδη αποδειχθεί ότι είναι η φετινή για την πατατοπαραγωγή της Μεσσηνίας, ενώ αυτές τις ημέρες ξεκίνησαν και οι πρώτες εξαγωγές. Μέχρι τέλος Απριλίου αναμένεται το μέγιστο της παραγωγής, καθώς ακόμα η συγκομιδή γίνεται δειλά δειλά.
Οι πρώτες εξαγωγές, πάντως, έγιναν και μέχρι χθες είχαν εξαχθεί περίπου 250 τόνοι, σε δέκα φορτία, για την αγορά κυρίως της Πολωνίας και δευτερευόντως της Τσεχίας.
  Κλιμάκωση
Τις επόμενες ημέρες αναμένεται κλιμάκωση της παραγωγής, ενώ τα στρέμματα που καλλιεργήθηκαν φέτος είναι ελαφρώς μειωμένα.
Καθώς η πρώιμη πατάτα είναι ένα ευαίσθητο νωπό προϊόν, πρέπει όλοι όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία παραγωγής, συσκευασίας και μεταφοράς της να φροντίζουν ο καθένας στον τομέα του ώστε η μεσσηνιακή πατάτα να φθάσει στους καταναλωτές σε άριστη κατάσταση, κάτι που θα έχει οικονομικό όφελος για όλους, συστήνει η Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης.
Σύμφωνα με τις συμβουλές του αρμόδιου τμήματος,  η συγκομιδή της πατάτας δεν πρέπει να γίνεται πριν μπουν στο στάδιο ωρίμανσης. Μάλιστα, η προστασία από τον περονόσπορο, όταν είναι απαραίτητο, πρέπει να συνεχίζεται μέχρι μια εβδομάδα πριν από τη συγκομιδή για να μη μολυνθούν οι κόνδυλοι. Πατάτες που προέρχονται από μολυσμένα χωράφια είναι ακατάλληλες για εμπορία, έστω και αν οι κόνδυλοι δε φέρουν ακόμη συμπτώματα προσβολής.
  Οδηγίες
Τα ποτίσματα πρέπει να σταματούν τουλάχιστον 4-5 ημέρες προ της συγκομιδής και οπωσδήποτε να μη γίνεται συγκομιδή έπειτα από βροχή. Μια πρώτη διαλογή να γίνεται στο χωράφι, ώστε να απομακρύνονται οι πατάτες που είναι τραυματισμένες, κομμένες, πράσινες κ.λπ. Τα κιβώτια συσκευασίας (κλούβες) να μη γεμίζονται μέχρι επάνω, ώστε να μη συμπιέζονται και τραυματίζονται οι κόνδυλοι κατά τη μεταφορά τους.
Οι πατάτες πρέπει να παραμένουν 2-3 ώρες μετά την εξαγωγή τους  στο χωράφι, ώστε να στεγνώσουν και μετά να τοποθετηθούν στις κλούβες.
Η δε μεταφορά στο συσκευαστήριο πρέπει να γίνεται αυθημερόν για να αποφεύγεται το πρασίνισμα από τον ήλιο. Αν παραμείνουν στο χωράφι γεμάτες κλούβες, να σκεπάζονται με πανί  ή μαύρο πλαστικό και ποτέ με πατατόφυλλα.  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  Έκρηξη βόμβας έξω από υποκατάστημα τράπεζας στο κέντρο της Αθήνας 
Συναγερμός έχει σημάνει στην αστυνομία μετά το τηλεφώνημα για βόμβα έξω από υποκατάστημα τράπεζας στην οδό Σανταρόζα στο κέντρο της Αθήνας.
Μάλιστα, έξω από το υποκατάστημα της τράπεζας έχει ήδη βρεθεί μία τσάντα, η οποία θα ελεγχθεί από πυροτεχνουργούς.
H αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή. Σημειώνεται ότι το τηλεφώνημα έγινε στις 10 και έδινε διορία 35 λεπτών για να εκραγεί η βόμβα.
πηγή: Protothema.gr  φωτό αρχείου

*** «Σε τεντωμένο σχοινί βαδίζει» η πολλά υποσχόμενη φετινή ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας 
Καμία επίσημη συμπληρωματική κατανομή πίστωσης για τη δακοκτονία
 «Με τη φωτιά παίζει» φέτος η ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας, καθώς, όπως όλα δείχνουν, οι προοπτικές είναι ιδανικές για μια πολύ καλή ελαιοκομική χρονιά, αλλά με τον κίνδυνο της δακοπροσβολής να απειλεί να τα τινάξει όλα στον αέρα.
Οι διαδικασίες των διαγωνισμών για το φετινό πρόγραμμα δακοκτονίας έχουν μεν ξεκινήσει, αλλά τα χρήματα που έχουν διατεθεί μέχρι στιγμής αρκούν μόλις για δύο ψεκασμούς. Δηλαδή, έναν στην αρχή και έναν στο τέλος. Ακόμα και αν επικρατήσουν οι ιδανικότερες για την ελαιοπαραγωγή μας συνθήκες φέτος το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, αυτοί οι δύο ψεκασμοί δεν επαρκούν.
Οι δε πρόσφατες διαβεβαιώσεις ότι άμεσα θα διατεθεί από τα αρμόδια υπουργεία επιπλέον χρηματοδότηση, δεν έχουν υλοποιηθεί και επίσημα δεν υπάρχει καμία επιπλέον ενίσχυση για το πρόγραμμα δακοκτονίας στη Μεσσηνία.
Τα δέντρα ήδη δείχνουν τη διάθεσή τους να γεμίσουν καρπούς, αλλά οι παραγωγοί, αν δεν υπάρξει συμπληρωματική χρηματοδότηση, θα κάνουν μόνο το σταυρό τους.
  Διαγωνισμοί
Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης Μεσσηνίας προχωρούν οι διαδικασίες για το πρόγραμμα δακοκτονίας. Οι όροι των διακηρύξεων συντάσσονται από το Τμήμα Προμηθειών της Περιφερειακής Ενότητας και ήδη έχει δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός για την ανάδειξη εργολάβων παγιδοθεσίας. Βρίσκεται, δε, σε εξέλιξη η διαδικασία προετοιμασίας της διακήρυξης για τους εργολάβους ψεκασμού, η οποία αναμένεται να δημοσιοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Σε ό,τι αφορά την πρόσληψη προσωπικού, αναμένεται το επόμενο διάστημα η σχετική απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που θα αφορά κυρίως τομεάρχες δακοκτονίας. Για την περιοχή ευθύνης της ΔΑΟΚ Μεσσηνίας μέχρι στιγμής προβλέπονται 10 τομεάρχες.
Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώσαμε και από την αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης, δεν υπάρχει ακόμα καμία εξέλιξη όσον αφορά στην επιπλέον χρηματοδότηση της Μεσσηνίας.
  Θα κάνουμε το σταυρό μας…
Ο προϋπολογισμός που έχει ορισθεί για τη Μεσσηνία, όπως προαναφέραμε, επιτρέπει το πολύ δύο ψεκασμούς.
Αν οι συνθήκες που θα επικρατήσουν μέσα στο καλοκαίρι και τους μήνες του φθινοπώρου είναι ίδιες με τις περσινές, τότε τα πράγματα θα είναι πολύ άσχημα για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας.
Μέχρι τώρα η πορεία εξέλιξης της ελαιοκαλλιέργειας στο νομό μας δείχνει ότι η επόμενη παραγωγή θα είναι σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, εάν δε συντρέξουν σοβαροί λόγοι που θα ανακόψουν αυτή την προοπτική. Αυτοί αφορούν στη διαδικασία της καρπόδεσης και τις ζημιές που μπορεί να προκύψουν στην ανηρτημένη παραγωγή από μυκητολογικές ή εντομολογικές προσβολές.
Ο αριθμός των ψεκασμών κατά του δάκου που απαιτούνται κάθε χρόνο είναι πάντοτε συνάρτηση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν. Αν επικρατήσουν οι περσινές συνθήκες, για να προστατευθεί  η παραγωγή χρειάζονται τουλάχιστον τέσσερις ψεκασμοί. Αν, όμως, έχουμε παρατεταμένα υψηλές θερμοκρασίες ή επικρατήσουν χαμηλές ατμοσφαιρικές υγρασίες, αυτές δεν ευνοούν την ανάπτυξη του δάκου και πιθανότατα τρεις ψεκασμοί να είναι αρκετοί, αλλά σίγουρα οι  δύο δεν επαρκούν, όπως και να έχει.
Βέβαια, δεν είναι λύση ότι, αν υπάρξει ανάγκη, θα δοθούν τότε χρήματα, καθώς θα συμβεί ό,τι και πέρυσι: όταν διατέθηκαν οι επιπλέον πιστώσεις, ήταν ήδη αργά για την ελαιοπαραγωγή της Μεσσηνίας.
  Της Βίκυς Βετουλάκη

***  ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΣΕΙΣΜΟΣ! Το ΒΙΝΤΕΟ που ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ την πραγματικότητα ΠΟΥΤΙΝ-ΕΡΝΤΟΓΑΝ...
 
~  To  βίντεο που θα παρακολουθήσετε δεν έπαιξε πουθενά σε κανένα συστημικό ΜΜΕ και η αλήθεια είναι πως ακόμα και στη γειτονική Τουρκία, θάφτηκε επιμελώς. Παράλληλα αποτελεί μία απόδειξη του ότι ουδέποτε οι σχέσεις Κρεμλίνου και Άγκυρας ήταν καλές, ακόμα και μετά το τουρκικό πραξικόπημα.
Βίντεο : Столкновение сухогруза M/V Tolunay с катером турецкой береговой охраны в проливе Босфор. , https://youtu.be/yJqU4WkB6XQ .-
~  Στο βίντεο λοιπόν παρακολουθήσατε ένα σκηνικό που έλαβε χώρα στις 17 Αυγούστου του 2016 (μετά το πραξικόπημα και το φλερτ Ερντογάν προς Πούτιν) στο Βόσπορο. Το Ρωσικό, εμπορικό πλοίο M / V Tolunay βυθίζει το τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής που προπορευόταν, μέσα στο Βόσπορο.
Με εξαίρεση μία ανακοίνωση στο πρακτορείο Ανατολού ότι διεσώθησαν 3 από τους 6 λιμενικούς δεν καταφέραμε να βρούμε καμία επιπλέον πληροφορία. Τι έγινε με τους άλλους 3 λιμενικούς; Για ποιο λόγο δεν ειπώθηκε κάτι στα ΜΜΕ, πάντα τέτοιου τύπου συγκρούσεις παίρνουν μεγάλες διαστάσεις; Mήπως η βύθυιση έγινε επίτηδες και το θέμα 'θάφτηκε' για να μην διαταραχθεί το φλερτ του Ερντογάν προς τον Πούτιν;

***  ΒΟΜΒΑ του ΣτΠ ! Παράνομες οι μειώσεις στις ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ...
 
~  Παράνομες και αυθαίρετες είναι οι μειώσεις στις επικουρικές συντάξεις που επιβάλλονται λόγω του νόμου Κατρούγκαλου σύμφωνα με τον Συνήγορο του Πολίτη.
Ο ΣτΠ σε έγγραφό του με ημερομηνία 28 Μαρτίου προς το υπουργείο Εργασίας, το ΕΤΕΑ και το Μετοχικό Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων αναφέρει ότι οι μειώσεις των νόμων 4093/2012 επί του αθροίσματος των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ και του 3986/2011 στις επικουρικές άνω των 300 ευρώ επιβάλλονται με λάθος τρόπο και σε ανύπαρκτα ποσά, τονίζοντας ότι τα ποσά που έχουν «κρατηθεί παρανόμως» λόγω εσφαλμένων υπολογισμών θα πρέπει να επιστραφούν αναδρομικά στους συνταξιούχους, όπως γράφει ο Ελεύθερος Τύπος.
Όπως προκύπτει υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες οι μειώσεις που επιβάλλονται βάσει του νόμου του 2011 σε επικουρικές συντάξεις που έχουν επανυπολογιστεί είναι διπλάσιες και τριπλάσιες σε σχέση με αυτές πριν τον επανυπολογισμό. Συγκεκριμένα στο έγγραφό του ο Συνήγορος του Πολίτη αναφέρεται στις περιπτώσεις δύο συνταξιούχων:
- ο ένας είχε επικουρική 376,18 ευρώ και με την περικοπή του νόμου του 2011 ήταν 15,05 ευρώ. Μετά τον επανυπολογισμό, όμως, και ενώ η επικουρική έμεινε σταθερή η μείωση σχεδόν τετραπλασιάστηκε στα 57,52 ευρώ
- ο δεύτερος εισέπραττε 648,66 ευρώ με τη μείωση αρχικά να είναι 58,38 ευρώ, ποσό που διπλασιάστηκε μετά τον επανυπολογισμό στα 109,36 ευρώ.

Παράλληλα η εφημερίδα δημοσιεύει και ενημερωτικά σημειώματα επικουρικών συντάξεων στα οποία παρατηρείται είτε η διατήρηση της μείωσης παρά το μικρότερο ποσό που προκύπτει μετά τον επανυπολογισμό είτε την επιβολή κρατήσεων για ποσά επικουρικών μικρότερα των 300 ευρώ.


Στο ίδιο έγγραφο αποκαλύπτεται και η εξήγηση που δίνει το ΕΤΕΑ για τις αυθαίρετες μειώσεις του ν. 3986/2011, πετώντας το μπαλάκι στο υπουργείο Εργασίας, όταν είχαν ξεκινήσει οι μειώσεις των επικουρικών. Αυτό που λέει το ΕΤΕΑ και αναφέρεται στο έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη είναι ότι «η διαφοροποίηση του ποσού κράτησης του ν. 3986/2011 στην επικουρική σύνταξη οφείλεται σε συμπληρωματικές οδηγίες που έλαβαν η ΗΔΙΚΑ και το ΕΤΕΑ, από το υπουργείο Εργασίας, σχετικά με την εφαρμογή των διατάξεων του ν. 4387/16 στις επανυπολογιζόμενες επικουρικές συντάξεις με ισχύ από τον Σεπτέμβριο του 2016 και εφεξής».
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος

*** ΒΟΜΒΑ ΓΙΑ ΚΑΜΜΕΝΟ  !  ΑΝΑΤΡΕΠΟΝΤΑΙ ΟΛΑ... (ΒΙΝΤΕΟ)

~  Ο Πάνος Καμμένος έχει για πολλά πράγματα ότι εάν δεν γίνουν θα αποχωρήσει από την πολιτική. Αυτό το βίντεο δείχνει την εκατοστή φορά που το έκανε ο Πάνος Καμμένος.
Ο πρόεδρος των Αν.Ελ., τον Ιανουάριο του 2015, είχε εμφανιστεί προεκλογικά σε εκπομπή του Κρήτη tv όπου μίλησε για το κούρεμα του χρέους που ζητούσε να γίνει.
Όταν ρωτήθηκε γι’ αυτό το θέμα ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων «εγγυήθηκε» ότι το κούρεμα θα επιβαλλόταν από τους ίδιους τους Ευρωπαίους εταίρους μας, κι όταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Σαχίνης του αντέτεινε ότι κάτι τέτοιο θα θεωρούταν από όλους σαν πιστωτικό γεγονός αυτός απήντησε ότι «εάν δε γίνει το κούρεμα, εγώ θα αποχωρήσω από την πολιτική».
Δύο χρόνια μετά, οι δανειστές δεν δέχονται ούτε να το συζητήσουν, άρα ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης, Πάνος Καμμένος, θα πρέπει να τηρήσει την υπόσχεσή του.
Όμως, όπως και όλες τις άλλες, μάλλον δεν θα την τηρήσει ούτε κι αυτή..
Δείτε το βίντεο που έκανε την δήλωση αυτή: Καμμένος: Αν δεν γίνει κούρεμα, αποχωρώ από την πολιτική , https://youtu.be/oOoO0o3_JMw .-

*** TΣΑΚΙΖΕΙ το ΜΑΞΙΜΟΥ η ΛΑΓΚΑΡΝΤ ! Τσακίζει και το Βερολίνο...

~  Η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ανέφερε πως τα πλεονάσματα 3,5% για τα επόμενα δέκα χρόνια δεν είναι εφικτά, ούτε υλοποιήσιμα και αυτό είναι γνωστό. Τη δήλωση αυτή την έκανε σε εκδήλωση στο πλαίσιο της εαρινής συνόδου του Ταμείου σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσιγκτον, Λένα Αργύρη.
Η Κρ. Λαγκάρντ υπογράμμισε ακόμη πως «δεν έχουν ικανοποιηθεί οι όροι μας και γι’ αυτό δεν έχουμε πρόγραμμα με την Ελλάδα». Παραδέχεται όμως πως υπάρχει πρόοδος σε μεταρρυθμίσεις αλλά ανέφερε πως το χρέος είναι μη βιώσιμο. «Η ανάλυση βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, πρέπει να διεξαχθεί βάσει λογικών προβλέψεων» τόνισε.
Οι μεταρρυθμίσεις στη Ελλάδα, ανέφερε, πρέπει «να οδηγούν σε βιώσιμη ανάπτυξη και να μην έχουν προσωρινά αποτελέσματα όπως έχει γίνει κάποιες φορές στο παρελθόν».
Επισήμανε ακόμη πως οι ελληνικές αρχές γνωρίζουν ότι η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού είναι απολύτως απαραίτητη και πως το σημερινό σύστημα οδηγεί σε αθροιστικά συσσωρευμένο έλλειμμα.
Επίσης ο διευθυντής του τομέα Δημοσιονομικών Υποθέσεων του ΔΝΤ Βίτορ Γκασπάρ απαντώντας σε ερώτηση του CNN Greece ξεκαθάρισε πως η εκτίμηση για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2016 είναι προσωρινή και πως τελεί υπό αναθεώρηση. “Δεν έχουμε τελικά μεγέθη αλλά εκτιμήσεις για το 2016”, ανέφερε.
Ο ίδιος προσέθεσε πως αν το 3,3% επιβεβαιωθεί τότε θα έχει ξεπεραστεί σημαντικά ο αρχικός στόχος (0,50%) Ξεκαθάρισε ωστόσο πως αυτή η υπέρβαση του στόχου έχει βασιστεί σε προσωρινά μέτρα.
Για το εάν η ελληνική οικονομία μπορεί να διατηρήσει πλεονάσματα της τάξης του 3,5% του ΑΕΠ για πολλά έτη ο ίδιος αποσαφήνισε πως από την πλευρά του το ΔΝΤ θεωρεί πως ρεαλιστικός στόχος για τα μεσοπρόθεσμα πλεονάσματα είναι 1,5%.
Ο Γκασπάρ κατέληξε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, λέγοντας πως είναι σημαντικό το ελληνικό χρέος να καταστεί βιώσιμο και πως ως εκ τούτου θα απαιτηθεί αναδιάρθωση του χρέους εκ μέρους του επίσημου τομέα. paraskionio

***  ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ !  Πότε θα δοθούν οι συντάξεις Μαΐου...

~ Ξεκινά την επόμενη εβδομάδα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ως τις 3 Μαΐου.
Τα 2 εκατ. των συνταξιούχων θα λάβουν τις συντάξεις τους στις εξής ημερομηνίες:
Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν στις 27 Απριλίου. Την ίδια ημέρα θα δοθούν και οι συντάξεις του ΙΚΑ και του ΝΑΤ.
Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ θα πληρώσουν τους συνταξιούχους τους στις 2 Μαΐου, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις στις 3 Μαΐου.
 enikonomia

***  ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ σας ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ! Τι ποσά θα λάβετε;..

~  Στη ζώνη των 400-900 ευρώ κινείται η μεγάλη μάζα των νέων συντάξεων. Η πλειονότητα των αποδοχών για όσους συνταξιοδοτήθηκαν και συνταξιοδοτούνται από 13/5/2016 και μετά θα βρίσκεται πάνω από τα 400 αλλά κάτω από τα 900 ευρώ.
Εκεί τοποθετούν οι ειδικοί την πλειοψηφία των νέων συνταξιούχων που θα αποχωρήσουν με το σύστημα του νόμου Κατρούγκαλου.
Οσοι ξεφύγουν από αυτή την... πρέσα και φτάσουν ή ξεπεράσουν τα 1.000 ευρώ θα ανήκουν στα λεγόμενα «ρετιρέ» του νέου συστήματος. Οι υψηλές συντάξεις του νέου τρόπου υπολογισμού χτίζονται γύρω από τον πήχη των 1.000 ευρώ. Για να ξεφύγει κανείς σημαντικά πάνω από το χιλιάρικο θα πρέπει να έχει υψηλές συντάξιμες αποδοχές διαρκείας και πολλά χρόνια ασφάλισης.
Ο νέος τρόπος υπολογισμού που οδηγεί σε συμπιεσμένες αποδοχές αγγίζει αρχικά 200.000 ασφαλισμένους που εκτιμάται πως θα συνταξιοδοτηθούν την επόμενη 5ετία. Ταυτόχρονα «δείχνει» τις απώλειες που θα υποστούν το 2019 τουλάχιστον 900.000 παλιοί συνταξιούχοι (είχαν υποβάλει αίτηση ή εισέπρατταν ήδη τη σύνταξή τους στις 12/5/2016). Κι αυτό επειδή οι παλιές συντάξεις επανυπολογίζονται και συγκρίνονται με τις αποδοχές του νέου συστήματος ώστε να καταγράψουν «προσωπική διαφορά» η οποία θα «κουρευτεί» το 2019.
Το νέο σύστημα μπαίνει σε άμεση εφαρμογή τις αμέσως επόμενες ημέρες. Μετά και την οριστικοποίηση της εξίσωσης με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή, το μόνο που απομένει είναι η εγκύκλιος του ΕΦΚΑ με τις αναλυτικές οδηγίες, η οποία αναμένεται εκτός απροόπτου την επόμενη εβδομάδα. Αυτό θα δώσει την ώθηση ώστε να μπουν οι νέες συντάξεις σε γραμμή παραγωγής (εκκρεμούν περί τις 60.000 αιτήσεις).
Στην μέση ζώνη των 400-900 ευρώ θα βρεθούν, όπως αναφέρουν ειδικοί αναλυτές:
• δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με λιγότερα από 35 χρόνια, για παράδειγμα με 25-35 χρόνια ασφάλισης
• ασφαλισμένοι του πρ. ΙΚΑ -μισθωτοί ιδιωτικού τομέα- οι οποίοι αποχωρούν με λιγότερα από 35 χρόνια και μεσαίες ή χαμηλές αποδοχές
• ασφαλισμένοι ελεύθεροι επαγγελματίες (πρ. ΟΑΕΕ) που φεύγουν με λιγότερα από 35 χρόνια, σε μεσαίες ή χαμηλές ασφαλιστικές κατηγορίες
• αγρότες του πρ. ΟΓΑ
• γιατροί, μηχανικοί, δικηγόροι του πρ. ΕΤΑΑ που αποχωρούν με λιγότερα από 40 χρόνια ασφάλισης.
Τη... μετριότητα του μέσου όρου διαφεύγουν μόνο:
• δημόσιοι υπάλληλοι που συνταξιοδοτούνται με περισσότερα από 35 χρόνια
• μισθωτοί ιδιωτικού τομέα που αποχωρούν με περισσότερα από 35 και ιδίως 40 χρόνια ασφάλισης, σε υψηλές ασφαλιστικές κλάσεις (υψηλόμισθοι)
• ελεύθεροι επαγγελματίες που φεύγουν με πάνω από 35 ή 40 χρόνια, σε υψηλές ασφαλιστικές κατηγορίες (υψηλές εισφορές)
• ασφαλισμένοι των Ειδικών Ταμείων (ΔΕΚΟ / Τράπεζες) που είχαν υψηλές συντάξιμες αποδοχές και υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
Διασώζονται λόγω της προσαύξησης που δίνει ο νόμος Κατρούγκαλου στις επιπλέον του 20% εισφορές.
Από τον μέσο όρο δεν φαίνεται να γλιτώνουν ούτε οι ασφαλισμένοι με βαρέα, καθώς η προσαύξηση των βαρέων δεν φέρνει τόσο μεγάλη διαφορά.
Μεγάλοι χαμένοι του νέου συστήματος είναι όλοι όσοι «κέρδιζαν» κατά κανόνα με το παλιό σύστημα. Σε αυτή την κατηγορία συγκαταλέγονται οι ελεύθεροι επαγγελματίες που έπαιρναν συντάξεις με καθεστώς ΤΕΒΕ (χάνουν τη βασική σύνταξη 220 ευρώ πάνω στην οποία χτιζόταν όλο το υπόλοιπο), τα ειδικά μισθολόγια του Δημοσίου, αλλά και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (ΙΚΑ) που αποχωρούν με πολλά έτη ασφάλισης και υψηλές συντάξιμες αποδοχές.
Οι 4 κατηγορίες ασφαλισμένων που ευνοούνται
Οσοι αποχωρήσουν εντός του 2017 θα πάρουν μίνι μπόνους προσωπικής διαφοράς, η οποία δεν έχει σχέση με την προσωπική διαφορά των παλιών συνταξιούχων. Πρόκειται για 60.000 ασφαλισμένους που αν φύγουν φέτος εντάσσονται στο 2ο σκαλί της σύντομης μεταβατικής περιόδου που προέβλεψε ο νόμος Κατρούγκαλου και δικαιούνται προσωπική διαφορά υπό προϋποθέσεις: Αν η σύνταξη που θα πάρουν με το νέο καθεστώς είναι 20% και πλέον μικρότερη από τη σύνταξη που θα έπαιρναν με τον παλιό τρόπο υπολογισμού, τότε για να εξομαλυνθεί η απώλεια θα λάβουν το 1/3 αυτής της διαφοράς (δηλαδή το 33%) ως «προσωπική διαφορά». Προσοχή, καθώς συγκρίνονται τα καθαρά προ φόρου ποσά (μετά από όλες τις άλλες μνημονιακές περικοπές). Για όσους βγουν το 2018 η εν λόγω προσωπική διαφορά πέφτει από το 33% στο 25% ενώ από 1/1/2019 καταργείται. Η αποχώρηση συμφέρει φέτος για 4 κατηγορίες ασφαλισμένων:
1 Δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν συμπληρωμένα τα 35 ή 37 έτη καθώς η σύνταξή τους μαζί με την προσαύξηση θα είναι αρκετά μεγαλύτερη. Ειδικά για τους ΤΕ και ΔΕ είναι η καλύτερη επιλογή. Επίσης όσοι είναι τρίτεκνοι ή πολύτεκνοι μπορούν να εξαγοράσουν πλασματικά και να φτάσουν να ξεπεράσουν την 35ετία.
2 Μισθωτοί ΙΚΑ που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με 35ετία και ήταν υψηλόμισθοι. Γυναίκες στο ΙΚΑ που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ως μητέρες ανηλίκων (5.500 ημ. ασφ. και ανηλικότητα) και ήταν υψηλόμισθες.
3 Ασφαλισμένοι στα ταμεία ΔΕΚΟ - τραπεζών που θεμελιώνουν δικαίωμα με 35ετία και υψηλές αποδοχές. Γυναίκες στα Ταμεία ΔΕΚΟ - τραπεζών που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα ως μητέρες ανηλίκων τέκνων (25 χρ. ασφ. και ανηλικότητα).
4 Εμποροι καιελεύθεροι επαγγελματίες του ΟΑΕΕ που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα με 35ετία και ήταν ασφαλισμένοι σε υψηλές κατηγορίες.
 Πηγή: Έθνος

***  ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΕΣΤΗ ! «Βλέπουν» Πυρήνες ή συνεργούς του Μαζιώτη πίσω από τη Βόμβα ...

~ Βόμβα εξερράγη χθες, λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ, στο κατάστημα της τράπεζας Eurobank στην οδό Σανταρόζα 7 στο κέντρο της Αθήνας. Αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εμφανίζονται πεπεισμένοι ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.
Πληροφορίες από αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι από τον τρόπο δράσης, αλλά και τη μεγάλη ισχύ της βόμβας το πιθανότερο είναι πίσω από αυτό το χτύπημα να βρίσκονται ασύλληπτα ή νέα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα των Μαζιώτη-Ρούπα ή η τρομοκρατική οργάνωση της "Συνομωσίας των Πυρήνων της Φωτιάς" στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου «Νέμεσις» με το οποίο έχουν προαναγγείλει πολλαπλά χτυπήματα και σε οικονομικούς στόχους.
Η έκρηξη της βόμβας σημειώθηκε ακριβώς στις 22.38. Ο εκρηκτικός μηχανισμός, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν ισχυρός και η έκρηξη ακούστηκε σε μεγάλη απόσταση, ενώ έχουν προκληθεί σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη των γραφείων της τράπεζας και στα γύρω κτίρια.
Ο μηχανισμός ήταν τοποθετημένος σε τσάντα που είχε αφεθεί έξω από την είσοδο του κτιρίου.
Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται κλιμάκια του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, που ερευνούν τον χώρο και την περιοχή για την συλλογή υπολειμμάτων του εκρηκτικού μηχανισμού, αλλά και υλικού από την περιοχή, κυρίως από κάμερες που πιθανόν έχουν καταγράψει τους δράστες.
Νωρίτερα, στις 22.05, άγνωστος είχε τηλεφωνήσει στην ιστοσελίδα «Ζούγκλα» και είχε ανακοινώσει πως είχε τοποθετηθεί εκρηκτικός μηχανισμός στο συγκεκριμένο κατάστημα της Eurobank, ο οποίος επρόκειτο να εκραγεί σε 35 λεπτά.
Από την Αστυνομία αποκλείστηκε έγκαιρα το τετράγωνο, ενώ διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Σταδίου από την διασταύρωσή της με την οδό Αιόλου, και στην οδό Πανεπιστημίου από το ύψος της οδού Χαριλάου Τρικούπη.
Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο του τμήματος εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών, που διαπίστωσε ότι στην είσοδο της τράπεζας υπήρχε μία τσάντα.
Στον χρόνο που είχε δώσει ο άγνωστος που έκανε το προειδοποιητικό τηλεφώνημα, σημειώθηκε η έκρηξη, η οποία, σύμφωνα με τις πρώτες διαπιστώσεις, έχει προκαλέσει ζημιές στην τράπεζα και στα γύρω κτίρια.
Πηγή: real.gr

*** ΣΟΚΑΡΕΙ ο ΠΑΤΕΡΑΣ ! «Η κόρη μου σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της»...

~ Ο πατέρας της 26χρονης περιγράφει πώς σώθηκε το παιδί του από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου και τα πρώτα λόγια που είπε εκείνη στους γονείς της μόλις τους αντίκρισε στο νοσοκομείο
Η Αρχιλοχίας, Βασιλική Πλεξίδα, είναι η μοναδική επιζήσασα της αεροπορικής τραγωδίας, η οποία σώθηκε ως εκ θαύματος από τη συντριβή του ελικοπτέρου τύπου Χιούι στο Σαραντάπορο Ελασσόνας το πρωί της Τετάρτης. Ένα δυστύχημα που βύθισε στο πένθος ολόκληρη τη χώρα και κηρύχτηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις αφού οι τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες του στρατιωτικού ελικοπτέρου βρήκαν τραγικό θάνατο.
Η νεαρή αρχιλοχίας από τη στιγμή που κατάφερε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου μεταφέρθηκε στο 424 ΓΣΝΕ Θεσσαλονίκης και η κατάθεσή της αναμένεται να ρίξει φως στις συνθήκες του δυστυχήματος.
Όλη τη νύχτα ήταν κάτω από την επίβλεψη των γιατρών, έχοντας στο πλευρό της τη μητέρα της Στέλλα, καθώς και τον άντρα της Δημήτρη.
Η 26χρονη Βασιλική είναι μέλος οικογένειας στρατιωτικών. Είναι αρχιλοχίας ιπτάμενη μηχανικός και είναι παντρεμένη με τον Δημήτρη Καραβαγιόπουλο, επίσης Αξιωματικό του Στρατού στον Βόλο. Η καταγωγή της είναι από τα Τρίκαλα αλλά μένει μόνιμα με τον σύζυγό της στο Βόλο, καθώς υπηρετεί στην Αεροπορία Στρατού στο Στεφανοβίκειο.
Η μητέρα της Βασιλικής, Στέλλα, μόλις έμαθε ότι στο μοιραίο ελικόπτερο επέβαινε η κόρη της κι ανασύρθηκε ζωντανή από τα συντρίμμια του ευχαριστούσε τον Θεό που δεν της πήρε το παιδί της.
Ξεκίνησε οδικώς από τα Τρίκαλα όπου μένει μαζί με τον άντρα της για να φτάσει στη Θεσσαλονίκη όπου νοσηλευόταν η κόρη της μετά το δυστύχημα. Όπως η ίδια λέει στο protothema.gr μέχρι να φτάσει στο νοσοκομείο μιλούσε με τους γιατρούς στο τηλέφωνο οι οποίοι την ενημέρωναν για την κατάσταση της υγείας της κόρης της. Η αρχιλοχίας φέρει κάταγμα στη λεκάνη και είναι εκτός κινδύνου.
Όπως αποκάλυψε στους γονείς της, σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της στο ελικόπτερο. Αυτό αποκολλήθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος και η αρχιλοχίας εκτινάχθηκε έξω από το ελικόπτερο.
Ο πατέρας της 26χρονης περιγράφει στο protothema.gr πώς σώθηκε το παιδί του από την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου και τα πρώτα λόγια που τους είπε μόλις τους αντίκρισε στο νοσοκομείο.
«Είναι πολύ σοκαρισμένη η κόρη μου. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρει να συνέλθει και να ξεπεράσει το αρχικό σοκ. Μας είπε ότι μας αναζητούσε όταν έγινε το συμβάν, έλεγε τα ονόματά μας, το δικό μου και της γυναίκας μου. Μόλις μας είδε στο νοσοκομείο μας φώναξε με τα ονόματά μας και κατάλαβα ότι δεν έχει πάθει καμία διάσειση. Κατάφερε και σώθηκε επειδή ήταν δεμένη στο κάθισμά της στο ελικόπτερο. Αυτό αποκολλήθηκε κατά την πρόσκρουση στο έδαφος και εκτινάχθηκε έξω. Δεν μας έχει πει πολλά και είναι νωρίς ακόμα. Θελουμε να γίνει πρώτα καλά» λέει στο protothema ο πατέρας της Βασιλικής που έμεινε ξάγρυπνος όλο το βράδυ στο πλευρό της κόρης του.
«Από θαύμα ζει η κορούλα μου. Ο Θεός είναι μεγάλος. Όταν έμαθα ότι το παιδί μου ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, ευχαριστούσα τον Θεό που δεν την πήρε κοντά του. Μέχρι να φτάσω στο νοσοκομείο μιλούσα με τους γιατρούς και με ενημέρωναν για την κατάσταση της υγείας της. Συλλυπητήρια σε αυτές τις μάνες που θρηνούν τα παιδιά τους» λέει η μητέρα της Βασιλικής, κυρία Στέλλα.
Πώς σώθηκε η Βασιλική Πλεξίδα
Οι τεχνικοί της ΔΕΗ ήταν αυτοί που εντόπισαν ζωντανή τη Βασιλική Πλεξίδα κάτω από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου καθώς είχαν δεχθεί κλήσεις από κατοίκους της περιοχής για τυχόν διακοπές ρεύματος και αναζήτησαν το σημείο που προκάλεσε τη διακοπή.
Φτάνοντας στο σημείο οι τεχνικοί, συγκλονισμένοι είδαν το μοιραίο ελικόπτερο και την 26χρονη  αιμόφυρτη να έχει τις αισθήσεις της και να παρακαλάει για βοήθεια.
«Ήταν αιμόφυρτη και σε κατάσταση σοκ. Της δίναμε νερό και της σκουπίζαμε τα χείλη από το αίμα. Της μιλούσαμε για να της δώσουμε κουράγιο μέχρι να έρθουν να την πάρουν και αυτή προσπαθούσε να κρατήσει τις αισθήσεις της όσο μπορούσε» λένε στο protothema.gr οι τεχνικοί της ΔΕΗ που την πλησίασαν και ειδοποίησαν αμέσως τις Αρχές για να έρθουν να την παραλάβουν.  protothema

***  ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ! ΣΤΙΣ 22:00 στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ για τη FRAPORT...

Σήμερα στο ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ μία αποκάλυψη  ΒΟΜΒΑ που αφορά το ξεπούλημα των Ελληνικών Αεροδρομίων στη FRAPORT, ένα ξεπούλημα που φαίνεται να έχει γίνει  ενάντια στους Ευρωπαϊκούς Κανονισμούς και ενάντια στο Εθνικό Συμφέρον.

Καλεσμένος στο studio είναι ο κος Αλεβιζόπουλος ο οποίος έχει κινηθεί νομικά κατά της αγοράς των αεροδρομίων από τη Fraport.
Θα δείτε, σήμερα το βράδυ, ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΦΩΤΙΑ για την  πορεία του χρήματος από τη SLENDEL LIMITED, που μέσω του κου Κοπελούζου έγινε κομμάτι της Fraport.
Θα μάθετε πώς η προβληματική Fraport αγόρασε 14 Ελληνικά Αεροδρόμια με εγγυήσεις του Ελληνικού Κράτους και δάνεια των Ελληνικών Τραπεζών.
Πότε επιτέλους το ελληνικό, πολιτικό σύστημα θα μιλήσει για το θέμα αυτό;
Πότε επιτέλους τα ΕΓΓΡΑΦΑ-ΣΟΚ που θα παρουσιάσει ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ και ο καλεσμένος του κος Αλεβιζόπουλος, θα εμφανιστούν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο;
Θα απαντήσει κάποιος αρμόδιος στον κο Αλεβιζόπουλο και κυρίως στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ;
Mην χάσετε απόψε στις 22,00 στο ΑLERT TV, το AΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ με τον ΚΥΡΙΑΚΟ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟ.

*** Πάει για πόλεμο σε δυο άξονες ο Ερντογάν – Ο ελληνικός στρατός έχει καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης
~ Πάει για πόλεμο ο Ερντογάν: Mόνο που αντί για στρατεύματα, έχει «παρατάξει» στα μικρασιατικά παράλια δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και πρόσφυγες, τους οποίους απειλεί να στείλει στην Ελλάδα και τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποδεχθεί τις παράλογες απαιτήσεις του μετά την «βρώμικη» νίκη του στο δημοψήφισμα. 
Ένας ανώτερος Έλληνας αξιωματούχος δήλωσε ότι ο στρατός της χώρας έχει ήδη καταρτίσει σχέδια έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει μια νέα κρίση μεταναστών.
Το σχέδιο αυτό το είχαν «αναφέρει» πολλοί Άγιοι μας γι αυτές τις κρίσιμες ημέρες μετά το δημοψήφισμα και το αλλοπρόσαλλο καθεστώς στην γειτονική χώρα.
~ Ολόκληρο το πλέγμα των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σύμφωνα με ξένα ΜΜΕ έχει προσαρμοστεί όχι μόνο για την μεταναστευτική κρίση, αλλά και για ενδεχόμενο «πολεμικό επεισόδιο» με την Τουρκία.    
Οι φόβοι στην Ευρώπη αυξάνονται ολοένα και περισσότερο ότι ο αυταρχικός Τούρκος πρόεδρος  της Τουρκίας θα απαιτήσει πολλά περισσότερα  για να δοθεί βίζα για  εύκολη πρόσβαση στην Ευρώπη σε  75 εκατομμύρια Τούρκους, ενώ απειλεί να καταργήσει την συμφωνία η οποία διέκοψε  την ροή μεταναστών του περασμένου έτους.
Ευρωπαίοι διπλωμάτες αναμένουν ότι ο  Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με την εδραίωση των νέων εκτελεστικών αρμοδιοτήτων του, θα ξεκινήσει  πολιτικές μάχες με την ΕΕ.
Οι ίδιοι φοβούνται ότι θα εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ),  θα διακόψει τις δικαστικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται από την ένωση ενώ θα δώσει τελεσίγραφο στις Βρυξέλλες  για τα ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους πολίτες.
~ Χθες, ο Τούρκος  πρόεδρος τόνισε στην ηγεσία της  ΕΕ ότι η χώρα του είναι σε  «αναμονή» και είπε ότι θα μπορούσε να διενεργήσει δημοψήφισμα για την προσπάθεια της χώρας να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ένωση .
Ο  Ερντογάν κέρδισε μέσα από βία και νοθεία το κρίσιμο γι αυτόν συνταγματικό δημοψήφισμα την Κυριακή, που σημαίνει ότι θα είναι σε θέση να ενεργεί χωρίς την έγκριση του κοινοβουλίου του και να παραμένει  στην εξουσία για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
~ Η υπόσχεση της εύκολης πρόσβασης στην ΕΕ για τους Τούρκους ήταν το κύριο μέρος της  συμφωνίας του Μαρτίου  του περασμένου έτους, για να σταματήσουν να έρχονται πλοιάρια δια μέσου του Αιγαίου στην  Ελλάδα, ενώ είχε ρυθμίσει την αποδοχή από την Τουρκία της επιστροφής ορισμένου αριθμού  «παράνομων μεταναστών».
Λίγο μετά την υπογραφή της  συμφωνίας, η Τουρκία άρχισε να απειλεί την ΕΕ ότι θα  την καταργήσει και θα «ανοίξει τις πύλες» σε ένα νέο κύμα μεταναστών  προς την Ευρώπη εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα του Τούρκου προέδρου.
Η τουρκική κυβέρνηση έχει αναλωθεί σε τέτοιες απειλές και τις τελευταίες ημέρες, καθώς ένα νέο τελεσίγραφο αναμένεται στο άμεσο μέλλον.
Την περασμένη Παρασκευή, ο Mevlüt Çavuşoğlu,  υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, προειδοποίησε ότι η συμφωνία θα «διακοπεί» χωρίς την ελεύθερη κυκλοφορία των Τούρκων πολιτών.
Ο Ömer Çelik, Τούρκος υπουργός για θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, δήλωσε, ότι  η ΕΕ θα πρέπει να αποδυναμώσει τις απαιτήσεις της για  μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία «ενώ θα πρέπει να δώσει απαλλαγή θεωρήσεων για τους Τούρκους».
~ «Αν έχουμε μια αρνητική απάντηση από την ΕΕ τότε θα έχουμε  το δικαίωμα να επαναξιολογήσουμε  και να αναστείλουμε όλες αυτές τις συμφωνίες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Μερικές μόνο  ώρες μετά την ψηφοφορία, ο Ερντογάν είπε ότι ήθελε να επαναφέρει πίσω τη θανατική ποινή και αυτό αποτελεί σίγουρα μια κίνηση η οποία θα τερματίσει αυτόματα τις συνομιλίες για τις θεωρήσεις. Ο Jean-Claude Juncker, πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δήλωσε ότι το θέμα αποτελεί  «κόκκινη γραμμή» για την ΕΕ.
Ο Gianni Pittella, ο Ιταλός ηγέτης των σοσιαλιστών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είπε ότι η ΕΕ  και οι  ευρωβουλευτές θα έχουν  συνομιλίες για το αν θα ασκηθεί  βέτο για ταξίδια χωρίς βίζα για τους Τούρκους την επόμενη εβδομάδα.
«Είμαστε πάντα πολύ απρόθυμοι να εξασφαλίσουμε ελεύθερο καθεστώς βίζας με την Τουρκία διότι κατά τη γνώμη μας η Άγκυρα δεν εφαρμόζει τα δημοκρατικά κριτήρια», είπε.
«Τώρα, μετά το δημοψήφισμα οι ανησυχίες μας είναι ακόμα μεγαλύτερες», κατέληξε ο ίδιος.
Υπενθυμίζουμε ότι ο  πρόεδρος του κεμαλικού κεντροαριστερού Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, είχε δηλώσει  ότι η ισλαμιστική κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σκοπεύει να δώσει την τουρκική υπηκοότητα σε 4 εκ. Σύρους μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου εάν νικήσει το «ναι».
 «Ποιος έφερε τα 4 εκ. Σύρους μέσα [στην Τουρκία]; Το κοινοβουλευτικό σύστημα τους έφερε; Θα τους δώσουμε υπηκοότητα εάν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος είναι «ναι», λένε αυτοί», δήλωσε ο Κιλιτσντάρογλου σε συνάντηση στο Ντιγιάρμπακιρ (Άμιδα).
Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Βεϊσί Καϊνάκ απαντώντας στον ηγέτη του CHP χαρακτήρισε τις δηλώσεις του «επικίνδυνες»:
«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε το δημοψήφισμα για να δώσουμε υπηκοότητα σε Σύρους. Ούτε υπάρχει τέτοια απόφαση», είπε.
~*  Η αλήθεια είναι ότι το καθεστώς Ερντογάν σχεδιάζει να δώσει υπηκοότητα σε Σύρους πρόσφυγες. Ένα μέρος τους θα το εγκαταστήσει στις κουρδικές περιοχές της νοτιοανατολικής Τουρκίας, για να αλλοιώσει τη σύνθεση του πληθυσμού, και ένα άλλο θα το «επιστρέψει» στη Συρία και θα το θεωρεί «μειονότητα» του.
Οι Ευρωπαίοι όμως  από την πλευρά τους το μόνο που κάνουν είναι να κάνουν δηλώσεις και τίποτα άλλο, καλό θα ήταν να είναι έτοιμοι να αποστείλουν άμεσα  ναυτική και χερσαία δύναμη από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στα βουλγαρο-τουρκικά σύνορα και στο Αιγαίο για να κόψουν τον αέρα του Σουλτάνου. Τα υπόλοιπα είναι κοπανιστός αέρας.
~Video 1: ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ Καταιγίδα έρχεται στα Βαλκάνια.     https://youtu.be/TSiOP01PbyE  .-
Video 2 : Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ MEGA ΕΙΔΗΣΕΙΣ 23.2.2016  , https://youtu.be/6EkzA604n_Q  .-{ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ
Έντονη ενόχληση εκφράζει πλέον η Αθήνα για την άτεγκτη στάση που εμφανίζεται να τηρεί η Τουρκία στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ όπου συζητείται η συμμαχική επιχείρηση για τη διαχείριση των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο.
Ουσιαστικά, η επιχείρηση κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από την επιμονή της Άγκυρας να γκριζάρει το Αιγαίο, μία στάση που έχει, σύμφωνες με ανώτερες πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ενοχλήσει σφόδρα τόσο τη Γερμανία όσο και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
Το ζήτημα ήγειρε ο Πάνος Καμμένος στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του Έκτου Στόλου σήμερα στην Αθήνα.
Ο κ. Καμμένος έχει στείλει επιστολή στον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτεμπεργκ στην οποία του επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει καθυστερήσει και πρέπει να βρεθεί λύση μέχρι αύριο 24 Φεβρουαρίου διότι μόνο τις τελευταίες πέντε ημέρες έχουν μπει στη χώρα 13.000 άνθρωποι. Ο κ. Καμμένος θα μιλήσει τηλεφωνικά με τον κ. Στόλτεμπεργκ το απόγευμα της Τρίτης αλλά και με τη γερμανίδα ομόλογό του Ούρσουλα φον Λέγεν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο στρατιωτικός εκπρόσωπος της Τουρκίας είπε ούτε λίγο ούτε πολύ, παρουσία των ομολόγων του από Ελλάδα και Γερμανία αλλά και του SACEUR, ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει τις... «βλακείες» των πολιτικών.
Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Καμμένος επιβεβαίωσε τη στάση του τούρκου στρατιωτικού.
Πηγές από το Πεντάγωνο επιβεβαίωσαν το ρεπορτάζ του «Βήματος» της περασμένης Κυριακής ότι η Άγκυρα θέλει τα νατοικά πλοία να επιχειρούν σε διεθνή ύδατα δυτικά των ελληνικών νησιών περί τον 25ο μεσημβρινό.
Και επιπλέον ότι η Άγκυρα έχει καταθέσει αναλυτικό έγγραφο με τις αιτιάσεις/διεκδικήσεις της που περιήλθε εις γνώση της ελληνικής πλευράς.
Το αποτέλεσμα ήταν οι Τούρκοι να διακόψουν τη σιωπηρή διαδικασία για την έγκριση της επιχείρησης. Σημειώνεται ότι αυτή θα ονομαστεί activity στο πλαίσιο της SNMG 2 και όχι operation ή mission.
Οι Τούρκοι αντιδρούν επίσης στο ζήτημα της επιστροφής μεταναστών που θα εντοπίζονται στα χωρικά τους ύδατα. Η Φον Λέγεν παρενέβη προς την Άγκυρα ώστε να επιστρέφουν εκεί όλοι όσοι εντοπίζονται εκτός από εκείνους που έχουν καταγραφεί σε ελληνικό έδαφος.
Το επόμενο στάδιο είναι η συζήτηση σε επίπεδο Μονίμων Αντιπροσώπων. Σύμφωνα με μία γραμμή πληροφόρησης, δεν θα έπρεπε να αποκλειστεί και έκτακτη συνάντηση των υπουργών Άμυνας.
Παράλληλα, στρατιωτικές πηγές έλεγαν ότι εξετάζεται και η δημιουργία νέων, μικρότερων κέντρων μετεγκατάστασης (πέραν Σχιστού και Διαβατών). Εξετάζονται δύο τοποθεσίες σε Βόλο και Ήπειρο. Μάλιστα υπάρχει η ιδέα να διαχωριστούν οι πρόσφυγες ανά εθνικότητα ώστε να περιοριστούν οι εντάσεις.  Άγγελος Αθανασόπουλος }+.-
------
Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΡΑ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑ
ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ
Video 3 : ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΝΑΤΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ?   , https://youtu.be/Odt-c2gepZc  .- { ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ Hellenic Frenzyness
Η εμπλοκή του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο δεν κρίνεται καθόλου τυχαία στην παρούσα συγκυρία, διότι έρχεται για να στηρίξει στρατιωτικά αφενός τη γείτονα χώρα εναντίον της Ρωσίας και αφετέρου να "εμποδίσει" με κάθε τρόπο την κάθοδό της στη Μεσόγειο. Ταυτόχρονα, όμως, μπορεί να λειτουργήσει και ως ο κινητήριος μοχλός για την επίσπευση των διαδικασιών που σχετίζονται με την οριοθέτηση της ΑΟΖ της Ελλάδος.} .-
 Video 4  :  https://www.youtube.com/embed/daN6m7XVMBk  .-

*** Πυροσβεστική άσκηση αντιμετώπισης σεισμού και φωτιάς την Τετάρτη στο ΓΕΛ Φιλιατρών 
Άσκηση αντιμετώπισης συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και φωτιάς, σε πραγματικές συνθήκες, θα διεξαχθεί το πρωί της Τετάρτης, 26 Απριλίου, στις 11.00, στο Γενικό Λύκειο Φιλιατρών. Η άσκηση θα αντιμετωπιστεί ως πραγματικό συμβάν κατάρρευσης τμήματος κτηρίου και απεγκλωβισμού ατόμων, ενώ θα ακολουθήσουν και όλα τα επιχειρησιακά στάδια για την αντιμετώπιση των συνεπειών, αναπτύσσοντας πλήρως το σχεδιασμό με τις προβλεπόμενες ενέργειες από το υπάρχον σχέδιο: Αναγγελία, άμεση κινητοποίηση από την πλησιέστερη Πυροσβεστική Υπηρεσία, δηλαδή το Π.Κ. Κυπαρισσίας, κλιμάκωση με την αποστολή περισσότερων πυροσβεστικών οχημάτων και συνεργείων διάσωσης με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ και του ΕΚΑΒ.
Η άσκηση αυτή έχει ως σκοπό τη διαπίστωση του βαθμού ετοιμότητας και την εκπαίδευση των πυροσβεστικών δυνάμεων της Π.Υ. Γαργαλιάνων και του Π.Κ. Κυπαρισσίας, για την αντιμετώπιση συνεπειών από την εκδήλωση σεισμικών φαινομένων και τον έγκαιρο εντοπισμό δυσχερειών στο συντονισμό και στη συνεργασία των εμπλεκομένων Υπηρεσιών (Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, ΕΛΑΣ, ΕΚΑΒ).
Σημειώνεται πως αντίστοιχη άσκηση διεξήχθη το Δεκέμβριο του 2016 στο Γυμνάσιο Γαργαλιάνων και τον Απρίλιο του 2016 στο ΓΕΛ Κυπαρισσίας.
  Του Ηλία Γιαννόπουλου

***  Στον Αϊ-Γιώργη Ταϋγέτου με τον Ορειβατικό Σύλλογο Καλαμάτας 
Στον Αϊ-Γιώργη Ταϋγέτου θα βρεθεί ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας την ερχόμενη Κυριακή και όπως αναφέρει:
«Οι μέρες του Πάσχα περνάνε, οι εορταστικές εκδηλώσεις όμως συνεχίζουν. Και πολύ περισσότερο φέτος που η εορτή του Αγίου Γεωργίου θα είναι κανονικά στις 23 Απριλίου. Και όταν επίσης έχουμε τη συγκυρία η εορτή να είναι ημέρα Κυριακή, τότε δημιουργείται μια πρώτης τάξης ευκαιρία για εξόρμηση, που δεν πρέπει να αφήσουμε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο λόγος, βέβαια, αφορά στο εκκλησάκι του Αϊ Γιώργη στον Ταΰγετο, λίγα μέτρα κάτω από την ομώνυμη κορυφή που υψώνεται μεταξύ των χωριών της Αρτεμισίας και του Λαδά. Το εκκλησάκι βρίσκεται σε ένα πανέμορφο σημείο σε ένα ξέφωτο του δάσους και η προσέγγισή του είναι δυνατή μόνο μέσω πεζοπορίας.
Η περιοχή, βέβαια, έχει ιστορία που ξεκινά πολύ πριν από τους χριστιανικούς χρόνους. Εδώ, στην κορυφή, με την εκπληκτική θέα, είχε πολλές φορές σταθεί ο θρυλικός νομοθέτης και βασιλιάς της αρχαίας Σπάρτης Λυκούργος. Από αυτόν προέρχεται και η δεύτερη ονομασία του βουνού, που ακούει στο όνομα Λυκούργειον όρος.
Η πεζοπορία είναι εύκολη και ιδανική για κάποιον που θέλει να κάνει την πρώτη του επαφή με την ορεινή φύση και το σύλλογό μας. Η αναχώρηση από τα γραφεία μας θα γίνει στις 8.00 το πρωί της Κυριακής (23/4). Κατά την άφιξή μας στο Αϊ- Γιώργη θα συμμετέχουμε στις εορταστικές εκδηλώσεις.             
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 4-5
Για δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα γραφεία μας (κάθε βράδυ μετά τις 9.00, τηλ. 27210 97733) και στο τηλέφωνο 6944393308».

***  Ξεκινά σήμερα η Θεατρική Άνοιξη στην Καλαμάτα 
Το φεστιβάλ «Θεατρική Άνοιξη στην Καλαμάτα» ξεκινά σήμερα 20 Απριλίου και θα διαρκέσεις έως και τις 28 Απριλίου 2017, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, μια σειρά παραστάσεων που αποτελεί συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και της εταιρείας «Όψεις Πολιτισμού». Πρόκειται για μια σειρά παραστάσεων με αξιόλογους συντελεστές, που θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της Καλαμάτας.
Οι παραστάσεις που θα ανέβουν, είναι οι εξής:
• «Αναφορά στον Γκρέκο», του Νίκου Καζαντζάκη, με τον Τάκη Χρυσικάκο & τη Γεωργία Νταγάκη, στις 20 & 21 Απριλίου

Είναι ένα είδος πνευματικής αυτοβιογραφίας ή, όπως τη χαρακτηρίζει ο ίδιος ο Καζαντζάκης, μια «αναφορά» με τη στρατιωτική έννοια του όρου, σχετικά με τους στόχους του και τις προσπάθειές του. Ξεκινά από τα παιδικά του χρόνια και σταματά στην ημέρα της «κρητικής ματιάς» και στη σύλληψη της Οδύσσειας. Δεν αφηγείται το σύνολο της ζωής του, αλλά παρουσιάζει τους σταθμούς της πνευματικής του πορείας, χωρίς να ακολουθεί την αυστηρή χρονολογική σειρά της πραγματικής του βιογραφίας.
Στην παράσταση πρωταγωνιστούν ο Τάκης Χρυσικάκος, που ερμηνεύει τον Νίκο Καζαντζάκη και πρόσωπα του έργου του, καθώς και η Γεωργία Νταγάκη, που με τη λύρα και το τραγούδι της συνομιλεί με τους πρωταγωνιστές του, τον Καπετάν Μιχάλη, τον Αλέξη Ζορμπά, τον Δομήνικο Θεοτοκόπουλο και την ωραία Ελένη του Ομήρου!
Μια παράσταση, όπου μέσα από τους ήρωες των έργων του Νίκου Καζαντζάκη και τις εξομολογήσεις του (στον παππού του, όπως αποκαλεί τον Ελ Γκρέκο) συναντάμε το μεγαλείο της Ελλάδας και το ανυπόταχτο πνεύμα του ίδιου του συγγραφέα.
Συμμετέχει ο εξαίρετος μουσικός Χρυσοστομος Καραντωνιου, παίζοντας κλασική κιθάρα.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Θεατρική προσαρμογή – σκηνοθεσία-εικαστικά: Τάκης Χρυσικάκος
Συνεργάτης - σκηνοθέτης: Εμμανουέλα Αλεξίου
Επιλογές τραγουδιών: Χαΐνης Δημήτρης Αποστολάκης – Γεωργία Νταγάκη
Φωτισμοί: Ντίνος Μεταλίδης
Παράσταση: Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
• FAITH (Intrigue with Faye) της Kate Robin, με τη Ζέτα Δούκα και τον Παναγιώτη Μπουγιούρη, στις 22 Απριλίου
Τι σημαίνει αληθινή πίστη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι; Πόσο εύκολα μπορεί να χαθεί; Τι είμαστε διατεθειμένοι να θυσιάσουμε, για να κρατήσουμε ζωντανή τη σχέση μας;
Το πρωτοποριακό για την εποχή του έργο της Kate Robin ανεβαίνει στις 22 Απριλίου στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, σε απόδοση και σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη, για να μας αποδείξει ότι όλα είναι δυνατά στην αγάπη και τον έρωτα!
Η συγγραφέας μπαίνει βαθιά στη ψυχοσύνθεση ενός πληγωμένου ζευγαριού και παρακολουθεί βήμα βήμα τις αντιδράσεις τους, σε ένα παιχνίδι επιβολής και αλλεπάλληλων συναισθηματικών συγκρούσεων και εναλλαγών, που οδηγούν σε ένα θεαματικό φινάλε.
O Κεν και η Λίζα, μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης, ανακαλύπτουν πως η σχέση τους βρίσκεται σε αδιέξοδο και ανάμεσα τους υπάρχουν μυστικά και ψέματα. Εκείνη, συντηρητική Νεοϋορκέζα ψυχοθεραπεύτρια, αφοσιωμένη στη σχέση τους κι εκείνος μποέμ κινηματογραφιστής... Όταν έρχεται η πρώτη αποκάλυψη, η ρωγμή είναι καταλυτική. Πώς εκείνος θα καταφέρει να επουλώσει τις πληγές και να ξανακερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη της; Tι θα επακολουθήσει όταν συναινέσουν να μπει ανάμεσα τους κριτής σε αυτή τη «μάχη» μια κάμερα που θα τους παρακολουθεί 24 ώρες το εικοσιτετράωρο; Θα κερδίσουν τη χαμένη ελευθερία ή θα μπουν σε μια νέα φυλακή; Ένα παιχνίδι όπου ο έρωτας δείχνει αγεφύρωτος, αλλά η αληθινή αγάπη είναι γέφυρα, που στο τέλος θα ενώσει τις ψυχές τους.
Πρωταγωνιστούν : Ζέτα Δούκα και Παναγιώτης Μπουγιούρης
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:
Κείμενο: Kate Robin
Απόδοση-Σκηνοθεσία-Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Βάλαρης
Σκηνικά: Διονύσης Χριστοφιλογιάννης
Κοστούμια: Αλέξης Φούκος
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Video art: Βασίλης Αντωνιάδης (filmskin)
Φωτογραφίες: Γιώργος Καλφαμανώλης
Ειδικός συνεργάτης: Ντίνος Λέλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Καλλιόπη Κοτζαηλία
Γραφιστικά: Ρούλα Δανιήλ
Παραγωγή: Φιλοθέατον Ε.Ε.
Φιλική συμμετοχή στα video της παράστασης: Άκης Σακελλαρίου, Μαρία Κορινθίου, Σύλβια Δεληκούρα και Γιώργος Βάλαρης
Παράσταση: Σάββατο 22 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
• «Εκτός ύλης», με το Γεράσιμο Σκιαδαρέση, στις 23 Απριλίου
Το θεατρικό έργο «Εκτός Ύλης» ή «Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» του συγγραφέα Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, μετά την παρουσίαση του στο θέατρο Αλκμήνη, ταξιδεύει στην Καλαμάτα την Κυριακή 23 Απριλίου, με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνας Νικολαΐδη.
Η πολιτική και η ορθή άσκησή της κεντρίζει το ενδιαφέρον του κόσμου, καθώς θεωρείται ως η σημαντικότερη βάση για την ευημερία ενός κράτους και του λαού του. Σήμερα, οι πολίτες της Ελλάδας -και όχι μόνο- δεινοπαθούν λόγω της οικονομικής κρίσης, η οποία έχει γίνει και κρίση αξιών.
Όπως εύστοχα έχει σημειώσει ο συγγραφέας Arthur Clarke, «ένας πολιτικάντης σκέφτεται τις επόμενες εκλογές. Ένας πολιτικός, τις επόμενες γενιές». Στο βραβευμένο έργο του Κώστα Λεϊμονή, ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης μετατρέπεται από πολιτικάντης σε πολιτικός, εκφωνώντας πριν παραιτηθεί, τον τελευταίο του λόγο στη Βουλή. Η παράσταση αποκτά ιδιαίτερο ενδιαφέρον, αφού οι θεατές έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν αν θα καθίσουν στα έδρανα της Βουλής ως συνάδελφοι πολιτικοί ή θα παρακολουθήσουν από τα θεωρεία ως αγανακτισμένοι πολίτες.
Συντελεστές:
Κείμενο: Κώστας Λεϊμονής
Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνα Νικολαΐδη
Σκηνικά-Κοστούμια: Πολυτίμη Μαχαίρα
Πρωτότυπη Μουσική: Γιώργος Περού
Σχεδιασμός Φωτισμών: Μανώλης Μπράτσης
Video/Φωτογραφία: Αλεξάνδρα Μασμανίδη
Σκίτσο: Ιουλία Μακρή (www.behance.net/iouliaMak)
Γραφιστική Επιμέλεια: Γιάννης Στιβανάκης
Βοηθοί σκηνοθέτη: Μαγδαληνή Παλιούρα, Κωνσταντίνος Μουταφτσής
Προώθηση παράστασης: Άντζυ Νομικού
Με τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση
Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Τάσος Κονταράτος, Νίκη Σκιαδαρέση, Δημήτρης Κακαβούλας.
Το θεατρικό κείμενο «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Kριτική».
Παράσταση: Κυριακή 23 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
• «ΛΩΞΑΝΤΡΑ», με την Άννα Βαγενά, στις 24 Απριλίου
Η Άννα Βαγενά διασκεύασε το μυθιστόρημα της Μαρίας Ιορδανίδου «ΛΩΞΑΝΤΡΑ» (Εκδ. ΕΣΤΙΑ) και το παρουσιάζει η ίδια, σ' έναν συγκλονιστικό μονόλογο διάρκειας 2 ωρών, τη Δευτέρα 24 Απριλίου, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας.
Η ΛΩΞΑΝΤΡΑ είναι ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας και διαβάστηκε με πάθος και αγαπήθηκε από πολλές γενιές Ελλήνων. Έγινε σήριαλ για την τηλεόραση με πολύ μεγάλη επιτυχία με πρωταγωνίστρια την Μπέτυ Βαλάση.
Η Λωξάντρα έζησε στην Κωνσταντινούπολη από το 1824 που γεννήθηκε, έως το 1914 που πέθανε. Μέσα από την ζωή της, βλέπουμε παράσταση, το ήθος και τον πολιτισμό των Ρωμιών της Πόλης, τότε που κυριαρχούσαν στην ζωή της.
Είναι ένας ύμνος στην Πόλη των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη, αλλά και στη χαρά της ζωής και στη δύναμη της γυναίκας.
Η παράσταση παίζεται σ' ένα πλούσιο σκηνικό, που παρουσιάζει το σπιτικό της Λωξάντρας, με έπιπλα και αντικείμενα αντίκες, σαν ένα μικρό λαογραφικό μουσείο.
Οι μουσικές και τα τραγούδια είναι επιλεγμένα από τον Λάμπρο Λιάβα, γνωστό από την εκπομπή της τηλεόρασης «Το αλάτι της γης» και μας μεταφέρουν όλο το μουσικό κλίμα της εποχής.
Η Μελίνα Μάσχα, με τους φωτισμούς της, συμπληρώνει την μοναδική ατμόσφαιρα της παράστασης.
Έτσι ο θεατής, επί δύο ώρες, μεταφέρεται σε μια άλλη εποχή, όπου οι ανθρώπινες σχέσεις ήταν ζωντανές, οι οικογένειες συναντιόντουσαν στις γιορτές, Χριστούγεννα, Πρωτοχρονιά, Απόκριες, Καθαρή Δευτέρα και γλεντούσαν όλοι μαζί, σε μια παράσταση γεμάτη γέλιο, συγκίνηση, νοσταλγία και τρυφερότητα.
Συντελεστές:
Συγγραφέας: Μαρία Ιορδανίδου
Σκηνοθεσία, Θεατρική Διασκευή, Ερμηνεία: Άννα Βαγενά
Μουσική επιμέλεια: Λάμπρος Λιάβας
Διάρκεια: 150 λεπτά
Παράσταση: Δευτέρα 24 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
• «ΔΕΣΠΟΙΝΙΣ ΤΖΟΥΛΙΑ», του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, στις 26 Απριλίου
Στη βιομηχανική περιοχή του Βοτανικού, μια νύχτα ξεφαντώματος γίνεται αφορμή για να έρθουν αντιμέτωποι με τον εαυτό τους και τα όριά τους η αριστοκράτισσα Δεσποινίς Τζούλια, ο υπηρέτης Ζαν και η μαγείρισσα Κριστίν, οι ήρωες του έργου του Αυγούστου Στρίντμπεργκ «Δεσποινίς Τζούλια», που ανεβάζει η Ομάδα CARTEL.
Στον χώρο ενός παλιού γκαράζ, εκεί όπου η αλήθεια των ανθρώπων φανερώνεται στην πραγματική της διάσταση, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, η συνάντηση των ηρώων του Στρίντμπεργκ φέρνει στο φως ερωτήματα βαθιά κρυμμένα μέσα τους.
Τι σημαίνει «βγαίνω από τα όριά μου»; Πότε συμβαίνει αυτό; Ποια στιγμή; Πού ξεκινά και πού τελειώνει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια; Και ο εξευτελισμός; Πότε επέρχεται αυτός; Και από ποιον;
Πόσο άγρια μπορούν να γίνουν τα ένστικτα ενός ανθρώπου, προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει; Ποιος πονάει περισσότερο στη σχέση θύματος-θύτη; Υπάρχει νικητής και ηττημένος σ' ένα παιχνίδι εξουσίας; Για πόσο;
Ποιο το λάθος; Ποιο το σωστό; Και, κυρίως, ποιος το ορίζει; Τι ρόλο παίζει άραγε η πίστη; Ή η επίφασή της; Οι έσχατοι έσονται πρώτοι; Το αντίστροφο;
Πόσο έτοιμοι είναι τελικά οι άνθρωποι να δούνε τις ρωγμές τους στον καθρέφτη;
Ερωτήματα βασανιστικά, άμεσα συνυφασμένα με τα θέλω και τα φοβάμαι, τα πρέπει και τα μπορώ της Δεσποινίδος Τζούλιας, του Ζαν και της Κριστίν. Ερωτήματα για τα οποία μοιάζουν να ψάχνουν απαντήσεις όλο και πιο επιτακτικά όσο προχωράει η γιορτινή(;) αυτή νύχτα, κατά την οποία ο ακραίος ρεαλισμός μπλέκεται βρώμικα αλλά και μαγικά με τα τοπία του ονείρου, τα τοπία της ψυχής.
Όταν τελειώσει η «νύχτα της αθώας ευτυχίας», όπως την αποκαλεί η ίδια η Δεσποινίς Τζούλια, και βγει ο ήλιος, οι ήρωες του Στρίντμπεργκ θα έχουν βρει τις οδυνηρές απαντήσεις που ζητούσαν. Και τότε μια ησυχία θα απλωθεί στον χώρο. Κατανυκτική. Μια ησυχία ματαίωσης. Αμαρτωλή. Και ταυτόχρονα προδιαγεγραμμένη. Διαχρονική.
Συντελεστές
Μετάφραση: Χρήστος Νικολόπουλος
Διασκευή - Σκηνοθεσία: Βασίλης Μπισμπίκης
Σκηνικός χώρος - Επιμέλεια κοστουμιών - Μουσική επιμέλεια: Ομάδα CARTEL *
Στίχοι: Δήμητρα Παπαδήμα **
Επιμέλεια κίνησης: Αγγέλα Πατσέλη
Φωτισμοί: Δημήτρης Κουτάς
Βοηθοί σκηνοθέτη: Στέλιος Τυριακίδης, Στεφανία Βλάχου
Φωτογραφίες promo/αφίσας: Γιώργος Καπλανίδης
Φωτογραφίες προβών: Αντιγόνη Μακ Λέλλαν
Σχεδιασμός αφίσας: Πήτερ Οικονόμου
Trailer: Στέλλα Καρακατσάνη
Διεύθυνση παραγωγής: Φαίη Τζήμα
Τεχνική υποστήριξη: Μιχάλης Κάρλος, Λάμπρος Παπούλιας
Παίζουν (με αλφαβητική σειρά): Ελεονώρα Αντωνιάδου (Δεσποινίς Τζούλια), Βασίλης Μπισμπίκης (Ζαν), Δήμητρα Παπαδήμα (Κριστίν).
Συμμετέχουν (με αλφαβητική σειρά): Νίκος Βαλάσης, Μανώλης Δέφτος, Ελένη Κερολλάρι, Δημήτρης Ξοξάκος, Έφη Σολωμού, Γκρέτα Σπάρου, Θαλειάννα Τσιρίγου (Χωρικοί)
* Η Ομάδα CARTEL ευχαριστεί θερμά τον Κέννυ Μακ Λέλλαν για τη συμβολή του στη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου και την επιμέλεια των κοστουμιών.
** Από το βιβλίο «Επάγγελμα Παραισθησιολόγος», Εκδόσεις Γαβριηλίδης, 2016
Η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μηνά Χατζησάββα.
Παράσταση: Τετάρτη 26 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
• «Ελένη», του Γιάννη Ρίτσου, σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη, στις 27 Απριλίου
Ο Δ. Αβδελιώδης μετά τη συγκλονιστική αναπαράσταση της δίκης του κορυφαίου Έλληνα φιλοσόφου στο έργο «Πλάτωνα Απολογία Σωκράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, που καθήλωσε ανθρώπους κάθε ηλικίας και εξακολουθεί να διακρίνεται παντού ανά τον κόσμο, παρουσιάζει τη νέα του παράσταση, σκηνοθετώντας για πρώτη φορά Γιάννη Ρίτσο με τον ποιητικό και διαχρονικό μύθο της Ελένης.
Η Βερονίκη Αργέντζη, στην πρώτη της συνεργασία με τον Δήμο Αβδελιώδη, ερμηνεύει μοναδικά το εμβληματικό αυτό έργο του μεγάλου μας ποιητή. Μέσα από ένα γερασμένο και γκρεμοτσακισμένο κόσμο κωμικοτραγικών εικόνων και αποτυχημένων ονείρων που ζωντανεύουν αλληγορικά την μετεμφυλιακή εικόνα της Ελλάδας, αναδύεται το φάσμα της «Ελένης», ολοζώντανο, απαλλαγμένο από κάθε είδους ιστορικότητα, στην αναζήτηση μιας απελευθερωτικής αυτογνωσίας και επιλογής μιας νέας συνειδητής ταυτότητας.
Συντελεστές:
Διδασκαλία ερμηνείας, σκηνική όψη, σκηνοθεσία: Δήμος Αβδελιώδης
Ερμηνεύει η Βερονίκη Αργέντζη
Ενδύματα: Αριστείδης Πατσόγλου
Μουσική: The Flower Duet (Lakmé), Λεό Ντελίμπ
Διεύθυνση Παραγωγής: Αθηνά Ζώτου
Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις: Κυριάκος Κερανόπουλος
Παραγωγή: Anagnorisis, Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Θεάτρου Κινηματογράφου
Παράσταση: Πέμπτη 27 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
• «LEBENSRAUM», του Θανάση Τριαρίδη, στις 28 Απριλίου
Μετά την πολυσυζητημένη Ισορροπία του Nash, η Πηγή Δημητρακοπούλου επανέρχεται με ένα ακόμη έργο-πρόκληση, το Lebensraum (Ζωτικός Χώρος) του Θανάση Τριαρίδη, που ήδη αποτελεί έναν ασυνήθιστο φαινόμενο της σύγχρονης ελληνικής δραματουργίας καθώς ξεκίνησε τις παραστάσεις του στο Βερολίνο (μεταφρασμένο στα γερμανικά – σε σκηνοθεσία της Έλενας Σωκράτους) και ταξίδεψε σε τρεις χώρες και εφτά πόλεις, δημιουργώντας κυριολεκτικά το αδιαχώρητο όπου κι αν παίχτηκε.
Πρόκειται για ένα έργο-πείραμα που καταργεί τα όρια ανάμεσα στους ηθοποιούς και το κοινό, στην αθωότητα και την ενοχή, στην κωμωδία και το θρίλερ, στην αλήθεια και το ψέμα. Το έργο έχει ως αφετηρία την ναζιστική επεκτατική θεωρία του Ζωτικού Χώρου (Lebensraum) και την μεταγράφει εφιαλτικά στο σήμερα.
Δύο άντρες συναντιούνται στη σκηνή ενός θεάτρου. Ο ένας είναι ο Χειριστής του Πειράματος, ο άλλος προσφέρεται να γίνει πειραματόζωο έναντι αμοιβής. Όλα μοιάζουν σχεδόν αστεία, ώσπου κάποια στιγμή τα πράγματα «στραβώνουν» και το Πειραματόζωο έρχεται αντιμέτωπο με την ηθική του. Πόση διαπραγμάτευση τού είναι επιτρεπτή; Και πόσο μπορούν να αντέξουν οι θεατές τη θεατρική σύμβαση και να παραμείνουν «θεατές»;
«Συναυτουργούς» στο εγχείρημά της η Πηγή Δημητρακοπούλου θα έχει τους ηθοποιούς Πάνο Ζουρνατζίδη και Σήφη Πολυζωίδη στους δύο ρόλους του Χειριστή και του Αποδέκτη του εφιαλτικού πειράματος.
Συντελεστές:
Κείμενο: Θανάσης Τριαρίδης
Σκηνοθεσία: Πηγή Δημητρακοπούλου
Σκηνικά: Κώστας Παππάς
Κοστούμια: Μαρία Κοντοδήμα
Φωτισμοί: Κοραής Δαμάτης
Επιμέλεια Κίνησης: Βαγγέλης Πιτσιλός
Παίζουν: Πάνος Ζουρνατζίδης, Σήφης Πολυζωίδης
Παράσταση: Παρασκευή 28 Απριλίου, ώρα 21.00
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό- ανέργων, δωρεάν είσοδος σε Α.Μ.Ε.Α
Προπώληση εισιτηρίων: Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, Τ.27210-87902        Βιβλιοπωλείο «Όλα Χαρτί», Τ. 27210-63690
Πληροφορίες- Κρατήσεις: Αρβανιτίδου Χρύσα, Τ. 2310-257218

*** Το πρόγραμμα μαθημάτων του προγράμματος «Γευσιγνωσία ελαιολάδου» του ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας 
Το αναλυτικό πρόγραμμα των κατά τόπους μαθημάτων, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος κατάρτισης «Γευσιγνωσία ελαιολάδου», ανακοίνωσε το ΚΕΚ Π.Ε. Μεσσηνίας.
Ειδικότερα:
Σάββατο 22/4, 10.00 π.μ.-3.00 μ.μ., Κορυφάσιο (Κοινοτικό Γραφείο)
Σάββατο 22/4, 4.00 μ.μ.-9.00 μ.μ., Χώρα (Πνευματικό Κέντρο)
Κυριακή 23/4, 10.00 π.μ.-3.00 μ.μ., Γαργαλιάνοι (Δημοτική Βιβλιοθήκη)
Κυριακή 23/4, 4.00 μ.μ.-9.00 μ.μ., Φιλιατρά (Παλιό Δημαρχείο).
Το πρόγραμμα κατάρτισης θα ολοκληρωθεί με τριήμερο πρωινό σεμινάριο στην Καλαμάτα στις αρχές Μαΐου, στο ΚΕΚ ΠΕ Μεσσηνίας.

***  Πολιτική ομιλία για «Το πλαίσιο αρχών της Νέας Δημοκρατίας για την Υγεία» το Σάββατο στην Καλαμάτα 
Πολιτική ομιλία διοργανώνει η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Καλαμάτας της Νέας Δημοκρατίας το προσεχές Σάββατο, 22 Απριλίου, στις 6.00 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας, με ομιλητές το βουλευτή και γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., Λευτέρη Αυγενάκη και το βουλευτή Επικρατείας και τομεάρχη Υγείας της Ν.Δ., Βασίλη Οικονόμου.
Να σημειωθεί πως ο μήνας Απρίλιος έχει οριστεί ως μήνας Υγείας και αντίστοιχες δράσεις πραγματοποιούνται ανά την Ελλάδα. Το δε θέμα που θα αναπτυχθεί είναι «Το πλαίσιο αρχών της Ν.Δ. για την Υγεία».

***  Τα σχέδια των Κωνσταντακόπουλου – Dogus για το νέο «Hilton» Αθηνών 
Ιδιωτικές κατοικίες αλλά και εμπορικά καταστήματα θα περιλαμβάνει το νέο Hilton Αθηνών, για το οποίο η σύμβαση διαχείρισης με την εταιρεία Hilton Eλλάς ΕΠΕ λήγει σε λιγότερο από ένα χρόνο από σήμερα.
Δεδομένης, μάλιστα, της επικείμενης λήξης της σύμβασης διαχείρισης στο τέλος Μαρτίου του 2018, στο σχεδιασμό περιλαμβάνεται και η επιλογή διαχειριστή του αναβαθμισμένου ξενοδοχείου και των διαμερισμάτων, μεταξύ εταιρειών οι οποίες διαθέτουν σήματα διεθνούς εμβέλειας, συμπεριλαμβανομένης της Hilton International, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Στεφανίας Σούλη στην ιστοσελίδα newmoney.gr.
Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ως προς το τελευταίο ότι ο όμιλος Hilton δεν προτίθεται να… εγκαταλείψει τόσο εύκολα κι ενδέχεται να ‘’ρίξει’’ στη μάχη της διεκδίκησης άλλα brands του ομίλου (σ.σ. μεταξύ άλλων έχει ακουστεί και το brand Conrad Hotels και Resorts του ομίλου, το οποίο έχει αυτή την στιγμή διεθνή παρουσία με 29 σημεία σε όλο τον κόσμο).
Από τους ισχυρούς διεκδικητές προβάλλει και η αλυσίδα Μandarin Oriental, η οποία ήταν εξ αρχής το brand που είχε προβληθεί ως το πλέον πιθανό να αναλάβει τη διαχείριση του ξενοδοχείου στο κέντρο της Αθήνας, υπό το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς των ομίλων Kωνσταντακόπουλου και Dogus.
Το πλαίσιο αξιοποίησης της εμβληματικής μονάδας της ‘’Ιονική Ξενοδοχειακή’’ περιγράφει το πληροφοριακό δελτίο της υποβληθείσας υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης από μέρους της ‘’Home Holdings Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών’’, με τη συμμετοχή των ομίλων Κωνσταντακόπουλου και Dogus, για την απόκτηση του συνόλου των κοινών μετά ψήφου μετοχών της Ιονική Ξενοδοχειακή, τις οποίες δεν κατέχει ήδη ο προτείνων και τα συντονισμένα με αυτόν πρόσωπα, έναντι ανταλλάγματος που θα καταβληθεί τοις μετρητοίς και έχει ορισθεί σε 10,02 ευρώ ανά μετοχή.
Όπως επισημαίνεται στο πληροφοριακό δελτίο, στόχος του προτείνοντα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη και επανατοποθέτηση στην αγορά του ακινήτου ως ένα εμπορικά αναγνωρίσιμο προορισμό που θα περιλαμβάνει κορυφαίας ποιότητας ξενοδοχειακές υπηρεσίες, πολυτελείς κατοικίες εξυπηρετούμενες από το ξενοδοχείο, εμβληματικούς γαστρονομικούς προορισμούς και αναβαθμισμένους εμπορικούς χώρους.
  Τα μελλοντικά σχέδια
«Το Hilton Αθηνών θεωρείται αρχιτεκτονικά ένα κτήριο ορόσημο του κέντρου των Αθηνών και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα, μεγάλου μεγέθους και ποιοτικά κατασκευασμένα ξενοδοχεία της πόλης». Οι νέοι ιδιοκτήτες προσβλέπουν στην ανάπλαση του ακινήτου με την ποιοτική αναβάθμιση του ξενοδοχείου και τη μερική αλλαγή της χρήσης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, και ειδικότερα:
(α) τη μετατροπή μέρους από την υπάρχουσα δομημένη επιφάνεια σε ιδιωτικές κατοικίες (condominia), στο πλαίσιο του νόμου 4276/2014, όπως ισχύει, για τα ξενοδοχεία συνιδιοκτησίας
(β) τη μετατροπή μέρους των χώρων συμπληρωματικών χρήσεων, όπως κυρίως δημόσιους και συνεδριακούς χώρους, σε εμπορικούς χώρους (λιανικής) και εγκαταστάσεις εστίασης και αναψυχής και (γ) τη μερική ή ολική εκμετάλλευση του υπολοίπου συντελεστή δόμησης για παρόμοιες χρήσεις εφόσον υπάρχει σχετική δυνατότητα.
Όπως επισημαίνεται στο δελτίο, ο προτείνων δεν προτίθεται να μεταβάλει σημαντικά τις υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις με τους εργαζομένους και τα στελέχη της εταιρείας ως προς τους όρους απασχόλησης ή τον αριθμό των θέσεων εργασίας ως απόρροια της δημόσιας πρότασης και μέχρι τη λήξη της σύμβασης διαχείρισης με τη Hilton Ελλάς ΜEΠΕ, η οποία, όπως προαναφέρθηκε, λήγει την 31η Μαρτίου 2018, πλην αλλαγών εντός του πλαισίου της συνήθους δραστηριότητάς του και στο βαθμό που δε θα επέλθουν σημαντικές μεταβολές στις υφιστάμενες συνθήκες της αγοράς.
  Τα επόμενα βήματα
Ο προτείνων κατέχει ήδη μετοχές που αντιπροσωπεύουν ποσοστό 97,27% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της εταιρείας και, εφόσον μετά την ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης δεν κατέχει το 100% του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου της:
(α) θα ασκήσει το δικαίωμα εξαγοράς (squeeze out) και θα εξαγοράσει, σε τιμή ίση με το προσφερόμενο αντάλλαγμα, τις μετοχές των υπολοίπων μετόχων των οποίων δε θα έχει την κυριότητα κατά την ημερομηνία ολοκλήρωσης της δημόσιας πρότασης και
(β) θα αναλάβει την υποχρέωση για χρονική περίοδο τριών μηνών από τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης, να αποκτά χρηματιστηριακά, τοις μετρητοίς, σε τιμή ίση προς το προσφερόμενο αντάλλαγμα, όλες τις μετοχές που θα του προσφερθούν, ενώ με τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων της δημόσιας πρότασης θα δημοσιοποιήσει και το δικαίωμα εξόδου των μετόχων.
Περαιτέρω, σύμφωνα με το πληροφοριακό δελτίο, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας του δικαιώματος εξαγοράς, ο προτείνων θα συγκαλέσει γενική συνέλευση των μετόχων, με θέμα τη λήψη απόφασης για τη διαγραφή των μετοχών της από το Χρηματιστήριο Αθηνών και θα ψηφίσει υπέρ αυτής της απόφασης, ενώ εν συνεχεία ο προτείνων προτίθεται να προχωρήσει σε συγχώνευσή του με την εταιρεία.
Χάριν πληρότητας αναφέρεται ότι ο κ. Αχιλλέας Β. Κωνσταντακόπουλος συμμετέχει μετοχικά με ποσοστό 25,1% περίπου και είναι διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του Δ.Σ. της εταιρείας «Τουριστικές Επιχειρήσεις Μεσσηνίας Α.Ε.», η οποία συμμετέχει με ποσοστό 50% στο μετοχικό κεφάλαιο της Home Holdings, ενώ οι κ.κ. Husnu Akhan και Ethem Naci Baserdem συμμετέχουν (ως πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. αντίστοιχα) στο Δ.Σ. του προτείνοντα και είναι στελέχη του ομίλου εταιρειών Dogus, ο οποίος συμμετέχει, μέσω της εταιρείας «D-Marine Investments Holding B.V.» με ποσοστό 50% στο μετοχικό κεφάλαιο του προτείνοντα.

*** Ανεξέλεγκτη η αγορά Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο 
Τα μεικτά κλιμάκια δεν μπορούν να κάνουν ελέγχους εκτός ωραρίου
   Ανεξέλεγκτη η εορταστική αγορά όταν κλείνουν οι δημόσιες υπηρεσίες 
   Τις διαβεβαιώσεις όλων των αρμοδίων ότι η εορταστική αγορά και στη Μεσσηνία λειτούργησε άψογα κατά την πασχαλινή περίοδο λάβαμε τις προηγούμενες μέρες, ενώ με την ανάλογη επισημότητα και η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή έδινε τα… εχέγγυά της για την εύρυθμη λειτουργία και την προστασία του καταναλωτικού κοινού!
Πόσοι, όμως, από τους καταναλωτές (γιατί οι επιτήδειοι είναι σίγουρο ότι το ξέρουν) γνωρίζουν ότι, δυστυχώς, όλοι αυτοί οι έλεγχοι «ολοκληρώνονται» εντός του ωραρίου λειτουργίας των δημοσίων υπηρεσιών; Σε ό,τι, δηλαδή, αφορά την περίοδο του Πάσχα, το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης… Έτσι, μόνο με… ραντεβού και λόγω αφέλειας θα εντοπιστούν τα ακατάλληλα ή παράνομα προϊόντα.
  Κανένας έλεγχος
Αυτό σημαίνει ότι τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά και το Μεγάλο Σάββατο, τις δύο δηλαδή μέρες με τη μεγαλύτερη αγοραστική κίνηση, δεν υπάρχει κανένας απολύτως έλεγχος και τα πάντα επαφίενται στο φιλότιμο και την ευσυνειδησία του κάθε επαγγελματία.
Κι επειδή αυτό στους κύκλους των επαγγελματιών και δη των κακών επαγγελματιών, είναι γνωστό, όπως είναι λογικό, για όποια παρανομία θέλουν να κάνουν, θα επιλέξουν αυτές ακριβώς τις ημέρες.
  Δεν έχουν αρμοδιότητα!
Αναζητώντας στοιχεία των ελέγχων από τη μεσσηνιακή αγορά για τις δύο αυτές ημέρες, οπότε καταγράφεται η μεγαλύτερη προσέλευση καταναλωτών στα καταστήματα και τις αγορές και, μάλιστα, για προμήθεια ιδιαίτερα ευπαθών προϊόντων, όπως είναι τα εντόσθια, το κρέας, τα αυγά και τα γαλακτοκομικά, ενημερωθήκαμε ότι απλώς δεν έγιναν, διότι οι υπηρεσίες δεν έχουν την αρμοδιότητα αυτή!
Και για να γίνουμε συγκεκριμένοι, οι αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες και κλιμάκια έχουν αρμοδιότητα διενέργειας ελέγχων εντός του ωραρίου τους. Και για την περίοδο του Πάσχα, αυτό σταματά το μεσημέρι της Μεγάλης Πέμπτης, μιας και για το Δημόσιο η Μεγάλη Παρασκευή θεωρείται ως επίσημη αργία.
Για να μπορέσουν να διενεργηθούν έλεγχοι εκτός ωραρίου του Δημοσίου, θα πρέπει να υπάρξει σχετική απόφαση -  εντολή από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, η οποία όμως δεν υπήρξε. Αρμοδιότητα για να δώσουν τέτοια εντολή δεν έχουν οι Περιφέρειες, ενώ οι Δήμοι δεν έχουν αντίστοιχες υπηρεσίες για τέτοιους ελέγχους. Η δε Δημοτική Αστυνομία ελέγχει μόνο θέματα χωροθέτησης στις λαϊκές αγορές και όχι προϊόντων.
Κατά συνέπεια, για άλλη μια φορά βαυκαλιζόμαστε και η προστασία του καταναλωτή ανήκει αποκλειστικά ως αρμοδιότητα στην ασυδοσία ή μη κάποιων.   Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Ένα Σαββατοκύριακο στην Καλαμάτα «αφιερωμένο» στο Facebook 
22 και 23 Απριλίου στο Elite City Resort από τους καλύτερους του «είδους» στην Ελλάδα
 Ο εμπνευστής των συνεδρίων “In Situ”, Ηλίας Σκενδερίδης, εξηγεί τους στόχους του “Facebook Stories”
Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, και κυρίως το Facebook, εισήλθαν στη ζωή μας πριν από περίπου 10 χρόνια… Χρόνο με το χρόνο η «εξάρτηση» των σύγχρονων κοινωνιών γίνεται όλο και μεγαλύτερη, ενώ επιχειρήσεις, δημόσια πρόσωπα κ.ά. αναζητούν την προβολή μέσω αυτών.
Τα In Situ, που μας συστήθηκαν πριν από 2 χρόνια με το επιτυχημένο συνέδριο «Metallaxis» στην Καλαμάτα, επιστρέφουν δυναμικά και αυτό το Σαββατοκύριακο, 22 και 23 Απριλίου, διοργανώνουν ένα μοναδικό συνέδριο με κύριο θέμα το “Facebook”… Για την ακρίβεια, ο τίτλος είναι “Facebook Stories” και αυτές τις δύο ημέρες επιτυχημένοι social media experts θα παρουσιάσουν, αλλά και θα συζητήσουν για βραβευμένα case studies της ελληνικής αγοράς στην Καλαμάτα. Παράλληλα, θα πραγματοποιήσουν εκπαιδευτικά σεμινάρια με αντικείμενο τη δημιουργία στρατηγικής περιεχομένου για Facebook page, αλλά και διαχείρισης Facebook ads.
Ας αφήσουμε, όμως, τον εμπνευστή αυτών των συνεδρίων, Ηλία Σκενδερίδη, να μας πει περισσότερα..

σκεντεριδισ.jpg
 -Τι είναι το In Situ;
Τo In Situ είναι μια σειρά συνεδρίων και δράσεων η οποία πραγματοποιείται αποκλειστικά στην περιφέρεια, εστιάζοντας στις δημιουργικές βιομηχανίες και στις νέες τεχνολογίες.
Σκοπός του In Situ είναι να εμπνεύσει, να ενημερώσει, να δώσει ιδέες εξέλιξης, αλλά και να φέρει σε επαφή τοπικούς φορείς και επιχειρηματίες με διακεκριμένους επαγγελματίες και εταιρείες του χώρου των δημιουργικών βιομηχανιών και της τεχνολογίας.
  -Τι έχει κάνει μέχρι σήμερα;
Πριν από δύο χρόνια διοργάνωσε στην Καλαμάτα το συνέδριο Metaλλaxis, με θεματικές εμπνευσμένες από τη μεταβατική περίοδο που χαρακτηρίζει την Καλαμάτα, ενώ έχει συνδιοργανώσει το εκπαιδευτικό «θερμοκήπιο» ιδεών Venture Garden με το Green House και το Alba Graduate School. Επίσης, το κοινό έχει τη δυνατότητα των ερωτήσεων πάνω στις παρουσιάσεις, και ειδικά στο πρώτο συνέδριο ήταν τεράστιο το ενδιαφέρον του κοινού πάνω σε όσα άκουσε απο τους ομιλητές και υπήρχε η δυνατότητα για άμεσο διάλογο.
  -Τι είναι το In Situ Facebook stories που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο;
To In Situ Facebook stories είναι ένα διήμερο αποκλειστικά αφιερωμένο στο Facebook και στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να το αξιοποιήσουμε, τόσο σε επίπεδο δημιουργίας περιεχομένου όσο και σε επίπεδο διαφημίσεων.
Η πρώτη ημέρα είναι αφιερωμένη σε ομιλίες γύρω από το Facebook από πολυβραβευμένες εταιρείες που διαχειρίζονται τα media budgets τεράστιων ελληνικών και διεθνών brands. Τη δεύτερη ημέρα θα πραγματοποιηθούν δύο workshops, για την παραγωγή περιεχομένου και τη δημιουργία και υλοποίηση διαφημιστικών καμπανιών στο Facebook.
  -Σε ποιους απευθύνεται;
Το In Situ απευθύνεται αρχικά σε όσους αναγνωρίζουν το γεγονός ότι η εξέλιξη προκύπτει μέσα από μια συνεχόμενη αναζήτηση γνώσης, συνεργασίας και ανάπτυξης νέων δεξιοτήτων.
Οι δυο κύριες ομάδες – στόχοι του In Situ είναι:
Επιχειρηματίες και τοπικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή. Τοπικοί φορείς, εργαζόμενοι και φοιτητές που επιζητούν την εξέλιξη και την περαιτέρω ανάπτυξή τους στις δημιουργικές βιομηχανίες και νέες τεχνολογίες.
  -Ποιοι θα είναι οι ομιλητές στο “Facebook Stories” στην Καλαμάτα;
Το κοινό της Καλαμάτας θα έχει μια εξαιρετική ευκαιρία να συναντήσει μερικούς από τους πιο επιτυχημένους social media experts στην Ελλάδα… Να μάθει από αυτούς και να ρωτήσει για όλα αυτά που θέλει σχετικά με τη στρατηγική γύρω από το Facebook του καταστήματός του, της εταιρείας του κ.ο.κ.
Συγκεκριμένα, στο συνέδριο της Καλαμάτας θα βρεθούν και θα μιλήσουν: ο Δημήτρης Σαββάκος από την OgilvyOne Athens, ο Νίκος Αθηναίος από την Publicis One Greece, η Μελίτα Μαντζαρίδου και η Κατερίνα Γιαννούλη από την Isobar, ο Βαγγέλης Δαβιτίδης από την Four Wise Monkeys, ο Γιάννης Αντωνίου Forestview και ο Λουκάς Ζώρζος κι η Κλειώ Μπελογιάννη από την Weridelocal.
  Του Κώστα Γαζούλη
insitu_city.jpg
 Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου
 17.00 – 17.30
Hacking social media
Δημήτρης Σαββάκος
OGILVYONE ATHENS
   17.30 – 18.00
Δημιουργώντας περιεχόμενο για κάποιον λόγο
Βαγγέλης Δαβιτίδης
4WISEMONKEYS
   18.00 – 18.15
Διάλειμμα για καφέ
 18.15 – 18.45
Διαφήμιση στο Facebook
Γιάννης Αντωνίου
FORESTVIEW
   18.45 – 19.15
Your community to the rescue
Νίκος Αθηναίος
PUBLICIS ONE GREECE
   19.15 – 19.30
Διάλειμμα για καφέ
 19.30 – 20.00
Creating artistic content for Facebook
Μελίτα Μαντζαρίδου / Κατερίνα Γιαννούλη
ISOBAR
   20.00 – 20.30
Weridelocal – Facebook ιστορίες που συμβαίνουν τώρα
Λουκάς Ζώρζος / Κλειώ Μπελογιάννη
WERIDELOCAL
  Ημερομηνία και μέρος
Το In Situ Facebook Stories θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Απριλίου στο ξενοδοχείο Elite City Resort.
  Ώρα έναρξης Σαββάτου: 17.00
Ώρα έναρξης Κυριακής: 11.00
  Κόστος συμμετοχής
Η είσοδος της πρώτης ημέρας των ομιλιών είναι ελεύθερη, ενώ για τα workshops της δεύτερης ημέρας υπάρχει περιορισμένος αριθμός θέσεων. Το κόστος συμμετοχής των workshops διαμορφώνεται ως εξής:
Workshop Facebook ads: 30 ευρώ / άτομο
Workshop Facebook content: 30 ευρώ / άτομο
Έκπτωση: Σε περίπτωση συμμετοχής και στα δύο Workshops το κόστος συμμετοχής είναι 50 ευρώ / άτομο.

*** Αθλητική ενημέρωση :


*** 2οι ΑΓΩΝΕΣΠέμπτη, 20 Απριλίου  2017

ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 20:00  84-82 .-^
Τα  δεκάλεπτα  : 21-20 , (40-35) , 69-58 , 84-82  .- ^

Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 21:00  75-80 .- ^

Τα  δεκάλεπτα : 20-22, (43-45) , 59-63 , 75-80 .-
Οι Διαιτητές: Οι Σάσα Πουκλ, Όλεγκς Λάτισεβς και Μπέντζαμιν Χιμένεθ θα είναι οι τρεις διαιτητές της δεύτερης αναμέτρησης .-
Ο πρώτος έχει σφυρίξει τρεις φορές την εφετινή σεζόν τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» έχουν τρεις ήττες με τον Σλοβένο διαιτητή. Αναλυτικά: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 81-77, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79, Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός 72-66  .
Ο δεύτερος έχει σφυρίξει τέσσερις φορές το «τριφύλλι», με τους «πράσινους» να μετρούν τρεις νίκες: Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59, Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε 81-70, Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 77-69, Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ 81-72. -
Τέλος, ο τρίτος είχε διευθύνει δυο ματς των «πράσινων» την εφετινή σεζόν. Αναλυτικά: ΤΣΣΚΑ-Παναθηναϊκός 81-77, Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79 .-
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  Α΄ ημίχρονο 2ος  αγώνας 43-45  20/04/2017: https://youtu.be/ikR6J237JMY  .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ 1ο  δεκάλεπτο 2ος αγώνας 20-22   20/4/2017: https://youtu.be/Ox9WictGjr0 .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ  75-80  2ος αγώνας 20/4/2017:
 https://youtu.be/8RQkQVUw9Kc  .-
~*ΠΑΟ-ΦΕΝΕΡ 75-80   3ο  δεκάλεπτο  59-63  2ος αγώνας   20/4/2017: https://youtu.be/SiOny7z0UKQ  .-

    Παρασκευή, 21 Απριλίου  2017   :  
    Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00
       Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00                 

***  Το πρόγραμμα των 1ων και 2ων αγώνων στα πλέι οφ της Euroleague έχει ως εξής:


1οι ΑΓΩΝΕΣ
Τρίτη, 18 Απριλίου 2017
1ος αγώνας :
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπασκόνια (Ισπανία)     98-90 ,(44-40) .-^
 Τα  δεκάλεπτα : 26-19, (44-40) ,72-62 ,98-90 .- ^
 1ος  αγώνας
Παναθηναϊκός Superfoods-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 58-71 ,(42-28).-

Τα  δεκάλεπτα :  15-16 , (42-28) , 50-48 , 58-71 .- ^

Τετάρτη, 19 Απριλίου  2017 
Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 21:00  87-72 .- ^

Ολυμπιακός-Αναντολού Εφές (Τουρκία)   87-72 , (42-31) .- ^
Τα  δεκάλεπτα  : 18-11 ,(42-31) , 67-50 , 87-72 .-
Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Φερνάντο Ρότσα (Πορτογαλία), Χουάν Κάρλος Γκαρθία Γκονζάλεθ (Ισπανία) και Όλεγκς Λάτισεβς (Λετονία). -
Οι δώδεκα του Γιάννη Σφαιρόπουλου είναι οι: Γκριν, Μπιρτς, Γιανγκ, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου, Σπανούλης, Γουότερς, Αγραβάνης, Μιλουτίνοφ, Πρίντεζης, Παπανικολάου, Μάντζαρης. -
Η δωδεκάδα της Εφές: Τόμας, Χάνεϊκατ, Μπαλμπάι, Μπράουν, Οσμάν, Γκρέιντζερ, Ερτέλ,  Μουτάφ, Πολ, Ντάνστον, Κερκ. -
Βίντεο από τον αγώνα :
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ  87-72   Α΄ η μίχρονπ 42-31  19/04/2017:
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ 87-72  1ος αγώνας  19/04/2017:
 https://youtu.be/pnytOcIJuTs  .-
~*ΟΣΦΠ-ΑΝΑΤΟΛΟΥ  87-72 3η περίοδος   19/4/2017 1ος αγώνας: https://youtu.be/CpmoEpaxJMA ,-


Ρεάλ Μαδρίτης-Νταρουσάφακα (Τουρκία) 22:00   83-75 .- ^
 Τα δεκάλεπτα :  16-24, 36-37, 61-53, 83-75 .-

*** Το Ρέθυμνο έκανε το 1-0 στα πλέι οφ κόντρα στον Κολοσσό
~ Το πρώτο βήμα για πρόκριση στην δεύτερη φάση των πλέι οφ της Α1 μπάσκετ των ανδρών έκανε το Ρέθυμνο.

ΡΕΘΥΜΝΟ-ΚΟΛΟΣΣΟΣ 63-63 (κανονική διάρκεια), 84-71
Τα δεκάλεπτα: 14-22, 24-39, 45-51, 63-63 (κανονική διάρκεια), 84-71 (παράταση).
Διαιτητές: Παναγιώτου, Παντελίδης, Μπίκας
ΡΕΘΥΜΝΟ (Βετούλας): Κώττας, Χριστοδούλου 10 (5ριμπ., 4ασ.), Άρνολντ 14 (2τρ., 9ριμπ.), Φιτζπάτρικ 20 (4τρ., 9ριμπ.), Λέμον 13(1), Σάφτενααρ 3(1), Τάλτον 4(10ασ.), Καμπερίδης, Γιαννόπουλος 20(6).
ΚΟΛΟΣΣΟΣ (Λυκογιάννης): Ρέντικ 20, Σαλούστρος 5(10ριμπ., 4ασ.), Ρέλεφορντ 17(1), Βασιλόπουλος 9(10ριμπ.), Χολ 9(1τρ., 9ασ.), Τσούκου 2, Γεωργαλής, Αγγελάκος, Αχονεν 5, Παπαδάκης, Γουάτσον 4.

Τα αποτελέσματα στους πρώτους αγώνες και το υπόλοιπο προγραμμα της Α΄ φάσης των πλέι οφ για την Α1 μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:
Τετάρτη 19 Απριλίου
ΠΑΟΚ-Λαύριο 82-65 (1-0)
Πέμπτη 20 Απριλίου
Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου 84-71 (1-0)

2ος Αγώνας
 Σάββατο 22 Απριλίου

ΚΓ Λαυρίου 17.00 Λαύριο-ΠΑΟΚ
Ψαριανός-Τζαφλέρης-Θεονάς (Καρούσης)
Κυριακή 23 Απριλίου
Βενετόκλειο 17.00 Κολοσσός Ρ.-Ρέθυμνο
Ανδρικόπουλος-Πουρσανίδης Κ.-Γεωργιάδης (Ξάνθος)

3ος Αγώνας (αν χρειαστεί)
Τρίτη 25 Απριλίου

ΚΓ ΠΑΟΚ 18.00 ΠΑΟΚ-Λαύριο
Διαμαντής-Καλδίρης-Συμεωνίδης (Παραλικίδης)
Τετάρτη 26 Απριλίου
Μ.Μερκούρη 17.00 Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρ.
Μπήτης-Τσώνος-Βαρδάλος (Μαχαιριανάκης)

***  Για το CHAMPIONS  LEAGUE στους 4 τέσσερις :
Προκρίθηκαν : ΡΕΑΛ  Μ .  , ΑΤΛΕΤΙΚΟ  Μ. ,  ΜΟΝΑΚΟ  , και ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ  .-
*** Στο Champions League   ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ Α΄ αγ. Β΄ αγ.
Μπάγερν (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
1-2  ,   2-4 (παράταση)
Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Κίτρινες: Κασεμίρο - Βιδάλ, Τσάμπι Αλόνσο, Χούμελς, Ρόμπεν
 Κόκκινες: 84΄ Βιδάλ (δεύτερη κίτρινη)
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ζινεντίν Ζιντάν): Νάβας, Καρβαχάλ, Ράμος, Νάτσο, Ρονάλντο, Κρόος (115΄ Κόβατσιτς), Μπενζεμά (64΄ Ασένσιο), Μαρσέλο, Κασεμίρο, Μόντριτς, Ίσκο (71΄ Λούκας Βάσκεθ).
ΜΠΑΓΕΡΝ (Κάρλο Αντσελότι): Νόιερ, Χούμελς, Αλκάνταρα, Ριμπερί (71΄ Ντάγκλας Κόστα), Λεβαντόφσκι (88΄ Κίμιχ), Ρόμπεν, Τσάμπι Αλόνσο (74΄ Μίλερ), Λαμ, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Βιδάλ.

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)-Λέστερ (Αγγλία) 1-0  ,   1-1
Διαιτητής: Τζιανλούκα Ρόκι (Ιταλία)
Κίτρινες:
ΛΕΣΤΕΡ (Κρεγκ Σέικσπιρ):
Σμάιχελ, Ντρινκγουότερ, Μόργκαν (84΄ Αμαρτέι), Βάρντι, Ολμπράιτον, Σίμπσον, Οκαζάκι (46΄ Ουγιόα), Εντιντί, Μαχρέζ, Μπεναλουάν (46΄ Τσίλγουελ), Φουκς
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Όμπλακ, Γοδίν, Φιλίπε Λουίς (74΄ Κορέα), Κόκε, Γκριεζμάν, Νίγκεθ, Καράσκο (69΄ Τόρες), Χουανφράν (55΄ Λούκας), Γκάμπι, Σάβιτς, Χιμένες
Ντόρτμουντ (Γερμανία)-Μονακό (Γαλλία) 2-3 19/04    1-3 .-  
     Διαιτητής: Νταμίρ Σκόμινα (Σλοβενία)
ΜΟΝΑΚΟ (Λεονάρντο Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Γκλικ, Τζέμερσον, Μεντί, Μουτίνιο, Μπακαγιόκο, Μπερνάρντο Σίλβα (90΄ Ράγκι), Λεμάρ, Φαλκάο (67΄ Ντιράρ), Εμπαπέ (81΄ Ζερμέν)
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ (Τόμας Τούχελ): Μπούρκι, Πίστσεκ, Γκίντερ, Παπασταθόπουλος, Ντουρμ (27΄ Ντεμπελε), Βάιγκλ, Σαχίν (46΄ Σμέλτσερ), Ρόις, Καγκάουα, Γκερέιρο (72΄ Πούλισιτς), Ομπαμεγιάνγκ

Γιουβέντους (Ιταλία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 3-0 19/04   0-0 .-   
Διαιτητής: Μπγιορν Κούιπερς (Ολλανδία)
Κίτρινες: Ινιέστα - Κιελίνι, Κεντίρα
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Σέρζι Ρομπέρτο (78΄ Μαστσεράνο), Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (58΄ Πάκο Αλκάθερ), Ινιέστα, Μέσι, Νεϊμάρ, Σουάρες.
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Μπουφόν, Ντάνι Άλβες, Μπονούτσι, Κιελίνι, Άλεξ Σάντρο, Κεντίρα, Πιάνιτς, Κουαδράδο (84΄ Λεμίνα), Ντιμπάλα (75΄ Μπαρτσάλι), Μάντζουκιτς, Ιγκουαΐν (88΄ Ασαμόα).
ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ
2,3 Μαΐου και 9,10 Μαΐου

ΤΕΛΙΚΟΣ
3 Ιουνίου 2017 στο Κάρντιφ της Ουαλίας

*** Οι πρώτοι αγώνες θα διεξαχθούν στις 13 και οι ρεβάνς στις 20 Απριλίου, ενώ ο τελικός θα γίνει στο Friends Arena της Στοκχόλμης στις 24 Μαϊου. στους προημιτελικούς του Europa League.
ΠΕΜΠΤΗ  20- 04-2017  2οι  αγώνες :

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ  κ.α. 1-1 παράταση : 2-1.-^
πρόκριση :Μάντσεστερ Γ .-^

 Γκενκ - Θέλτα  1-1  {Η Θέλτα  Ισπανίας στα ημιτελικά} .- ^  

Σάλκε - Άγιαξ κ.α. 2-0  παράταση :3-2 .-^
πρόκριση: Άγιαξ

Μπεσίκτας - Λιόν κ.α.  2-1  παράταση :2-1 στα πέναλτι 6-7 .- ^
πρόκριση: Λιόν .- ^

~**  Μ. Πέμπτη  13/04/2017 , για το Europe League 1οι αγώνες:
Θέλτα - Γκενκ  3-2 .- ^
Άγιαξ - Σάλκε  2-0 .- ^
Λιόν - Μπεσίκτας  2-1 .- ^
Άντερλεχτ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ  1-1 .- ^
Τα ζευγάρια των προημιτελικών κατά την κλήρωση :
Αντερλεχτ (Βέλγιο)-Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία)
Θέλτα (Ισπανία)-Γκενκ (Βέλγιο)
Αγιαξ (Ολλανδία)-Σάλκε (Γερμανία)
Λιόν (Γαλλία)-Μπεσίκτας (Τουρκία)

Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στους αγώνες ρεβάνς της φάσης των «32»:
Μπεσίκτας (Τουρκία) - Ολυμπιακός (Ελλάδα) 4-1
Σκόρερ: 10΄ Αμπουμπακάρ, 22΄ Μπάμπελ, 75΄ Μπάμπελ, 84΄ Τοσούν - 31΄ Ελιουνούσι
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μπεσίκτας με συνολικό σκορ 5-2

Γκενκ (Βέλγιο) - Γάνδη (Βέλγιο) 1-1
Σκόρερ: 20΄ Καστάν - 84΄ Βεστρέτ
Α΄ αγ. 5-2: Προκρίθηκε η Γκενκ με συνολικό σκορ 6-3

Κράσνονταρ (Ρωσία) - Θέλτα (Ισπανία) 0-2
Σκόρερ: 52΄ Μάλο, 80΄ Ασπας
Α΄ αγ. 1-2: Προκρίθηκε η Θέλτα με συνολικό σκορ 4-1

Αντερλεχτ (Βέλγιο) - ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) 1-0
Σκόρερ: 65΄ Ατσεαμπόνγκ
Α΄ αγ. 1-0: Προκρίθηκε η Άντερλεχτ με συνολικό σκορ 2-0

Μάντσεστερ Γ. (Αγγλία) - Ροστόφ (Ρωσία) 1-0
Σκόρερ: 71΄ Μάτα
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Μάντσεστερ Γ.με συνολικό σκορ 2-1

Αγιαξ (Ολλανδία) - Κοπεγχάγη (Δανία) 2-0
Σκόρερ: 23΄ Τραορέ, 45΄+3 πεν. Ντόλμπεργκ
Α΄ αγ. 1-2: Προκρίθηκε ο Άγιαξ με συνολικό σκορ 3-2

Γκλάντμπαχ (Γερμανία) - Σάλκε (Γερμανία) 2-2
Σκόρερ: 26΄ Κρίστενσεν, 45΄+2 Νταχούντ - 55΄ Γκορέτσκα, 68΄πεν. Μπενταλέμπ)
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Σάλκε με συνολικό σκορ 3-3

Ρόμα (Ιταλία) - Λιόν (Γαλλία) 2-1
Σκόρερ: 17΄ Στρότμαν, 60΄αυτ. Τουσάρ - 16΄ Ντιακαμπί
Α΄ αγ. 2-4: Προκρίθηκε η Λιόν με συνολικό σκορ 5-4

ΠΡΟΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (13 και 20 Απριλίου 2017)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ (4 και 11 Μαϊου 2017)

ΤΕΛΙΚΟΣ
24 Μαϊου 2017 στο «Friends Arεna» της Στοκχόλμης

*** Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί της 29ης αγωνιστικής  της Super League.:

ΚΥΡΙΑΚΗ 23/4/2017
19:00 ΑΕΛ-Ξάνθη
Διαιτητής: Καλογερόπουλος (Αθηνών)
Βοηθοί: Γρεβένης (Χαλκιδικής), Μερκενίδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Παπαδόπουλος (Μακεδονίας)

19:00 Παναθηναϊκός-Ατρόμητος
Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)
Βοηθοί: Βλάσσης (Λασιθίου), Φωτόπουλος (Αθηνών)
4ος Διαιτητής: Αντωνίου (Αθηνών)

19:00 Βέροια-Αστέρας Τρίπολης
Διαιτητής: Σέζος (Κιλκίς)
Βοηθοί: Δημητριάδης (Μακεδονίας), Καραβασίλης (Καβάλας)
4ος Διαιτητής: Αγγελάκης (Μακεδονίας)

19:00 Πλατανιάς-ΠΑΟΚ
Διαιτητής: Βάτσιος (Δυτικής Αττικής)
Βοηθοί: Κουράκης (Ηρακλείου), Γεωργακόπουλος (Πειραιά)
4ος Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

19:00 Ηρακλής-Παναιτωλικός
Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Ποντίκης (Πρέβεζας), Πασχάλης (Ηπείρου)
4ος Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

19:00 Κέρκυρα-Πανιώνιος
Διαιτητής: Γιαννουλάκης (Χανίων)
Βοηθοί: Κωσταράς, Κολοσιώνης (Αιτωλοακαρνανίας)
4ος Διαιτητής: Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

19:00 Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα
Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)
Βοηθοί: Γκάγκας (Λάρισας), Αναστόπουλος (Αρκαδίας)
4ος Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)

19:00 Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Διαιτητής: Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)
Βοηθοί: Λάμπρου (Ανατολικής Αττικής), Νικολαΐδης (Μακεδονίας)
4ος Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας)

***  «Μαύρη Θύελλα» από τα παλιά… νίκησε με 3-2 τον Πανηλειακό (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ημέρες του «ένδοξου» παρελθόντος έζησε το απόγευμα της Τετάρτης το ιστορικό γήπεδο του Μεσσηνιακού. Στα πλαίσια του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Καλαμάτα και Πανηλειακός συναντήθηκαν ξανά …σ’ ένα πάλαι ποτέ σπουδαίο Πελοποννησιακό ντέρμπι. Η «Μαύρη Θύελλα» με ένα εκρηκτικό πρώτο ημίχρονο στο οποίο υπερείχε συντριπτικά πήρε την αναμέτρηση και την πρόκριση στην επόμενη φάση με 3-2. Το σκόρ άνοιξε με κεφαλιά μόλις στο 2ο λεπτό ο Καντούτσης ύστερα από εκτέλεση κόρνερ… Ο Πανηλειακός ισοφάρισε στο 20ο λεπτό με το Βλαχόπουλο, πριν όμως κοπάσουν οι πανηγυρισμοί στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Βασίλης Αθανασόπουλος με πλασέ ύστερα από «ασιστ» του Καλαντζή έκανε το 2-1. Στο 41ο λεπτό ο Χρήστος Καλαντζής έβαλε «φωτιά» στο γήπεδο του Μεσσηνιακού όταν με πλασέ από κοντινή απόσταση έκανε το 3-1, σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο ημίχρονο. Στο δεύτερο ημίχρονο η Καλαμάτα εμφανίστηκε πιο νωθρή και ο Πανηλειακός μείωσε με 3-2 στο 80’ με τον Μπλεκλεντζή. Στα υπόλοιπα λεπτά οι παίκτες του Πύργου πίεσαν χωρίς όμως αποτέλεσμα, και το τελικό σφύριγμα του διαιτητή Βεργέτη από την Αρκαδία έστειλε τη «Μαύρη Θύελλα» στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.
p (24).jpg
  Ο αγώνας διεξήχθη μπροστά σε περίπου 2.000 οπαδούς μεταξύ των οποίων 70 του Πανηλειακού που πραγματοποίησαν οργανωμένη μετακίνηση στην Καλαμάτα ύστερα από 24 χρόνια, και συγκεκριμένα την αναμέτρηση και πάλι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού της 5ης Ιουνίου του 1993 που είχε κρίνει την άνοδο στη Γ’ εθνική και είχε σημαδευτεί από «θλιβερά» επεισόδια. Δυστυχώς αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης οι 70 οπαδοί του Πανηλειακού έβαλα φωτιά στα καθίσματα του γηπέδου και προκάλεσαν μεγάλες ζημιές.   
*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό φύλλο του «Θάρρους»
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας
Video: Καλαμάτα - Πανηλειακός 3-2 , https://youtu.be/q4A3A2RcdAc .-

***  Οπαδοί του Πανηλειακού έκαψαν το γήπεδο του Μεσσηνιακού (φωτογραφίες και βίντεο) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Φωτιά στην κερκίδα που φιλοξενούνταν έβαλαν οι 70 περίπου οπαδοί του  Πανηλειακού μετά τη λήξη του αγώνα με την Καλαμάτα για το κύπελλο ερασιτεχνών.
Αγώνας που βρήκε τη Μαύρη Θύελλα νικήτρια με 3-2 όμως μετά τη λήξη του αγώνα ξεκίνησαν τα επεισόδια.
Με  το τελευταίο σφύριγμα του αγώνα φίλοι της Καλαμάτας επιχείρησαν να πλησιάσουν τους οπαδούς του Πανηλειακού, όμως δυνάμεις της Αστυνομίας είχαν εξαπλωθεί σε κεντρικούς δρόμους αλλά και στενά γύρω από το γήπεδο του Μεσσηνιακού τους απέτρεψαν. Τελικά οι οπαδοί της Καλαμάτας αποχώρησαν από το σημείο "ειρηνικά"  έπειτα από παρέμβαση της αστυνομίας.
Αφού πλέον φαινόταν ότι η περιοχή είχε "καθαρίσει" πλησίαζε η ώρα να φτάσουν τα λεωφορεία για να αναχωρήσουν οι φίλαθλοι των φιλοξενουμένων ακολούθησε εκσφενδονισμός καθισμάτων προς τους Αστυνομικούς από τους οπαδούς του Πύργου, ενώ στο τέλος έβαλαν φωτιά σε αυτά.
Φωτιά που όσο περνούσε η ώρα μεγάλωνε για αυτό στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα της Πυροσβεστικής με τους πυροσβέστες να μη μπορούν να μπουν στην κερκίδα.
Τελικά οι Πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν τη φωτιά μέσα από τον αγωνιστικό χώρο, ενώ να σημειωθεί ότι οι ζημιές στο γήπεδο είναι μεγάλες.
Επεισόδια προκάλεσαν οι οπαδοί του Πανηλειακού και κατά την είσοδο τους στο γήπεδο, καθώς μερίδα οπαδών που ήρθε με αυτοκίνητα έσπασε παμπριζ σταθευμένων αυτοκινήτων καθώς και καθρέφτες στα πέριξ του γηπέδου ενώ πέτρες δέχθηκε και το ένα από τα δυο πούλμαν που μετέφερε οπαδούς του Πύργου, σύμφωνα με πληροφορίες στην περιμετρική οδό της Καλαμάτας.
Video: Καλαμάτα- Πανηλειακός 19-4-2017 Φωτιά , https://youtu.be/6U4T9mkwYPc .-
Βίντεο : Καλαμάτα - Πανηλειακός φωτιά στο γήπεδο , https://youtu.be/gOTkks0U3R0 .-

*** Ένα ασυνήθιστο Πάσχα στη Μεσσηνία έκανε ο πρώην ποδοσφαιριστής του Παναθηναϊκού, Μίκαελ Νίλσον (φωτογραφίες) 
 
 
Ο Μίκαελ Νίλσον βρέθηκε στην περιοχή μας και γιόρτασε το Πάσχα με την οικογένειά του και με φίλους… με έναν ιδιαίτερα ασυνήθιστο τρόπο.
Το ξενοδοχείο Zen Rocks είναι ένας πανέμορφος χώρος που ολοκληρώνεται σιγά-σιγά και θα λειτουργήσει ως κέντρο εναλλακτικού τουρισμού για διαλογισμό, Yoga και άλλα ήταν ο χώρος που φιλοξενήθηκε ο ποδοσφαιριστής για να περάσει το Πάσχα.  Εκεί, το μενού ηταν για χορτοφάγους και ο κανόνας ήταν ότι μαγειρεύουν οι άντρες και απολαμβάνουν οι γυναίκες. Κάτι εντελώς ασυνήθιστο…
Οι άνθρωποι που τον συνάντησαν τον θυμούνται για την απλότητά του αλλά και για τη μεγάλη αγάπη που έχει στη φύση.
Να του ευχηθούμε καλή τύχη σε ότι κάνει! Και να μας ξανάρθει!

***  Τα επεισόδια επισκίασαν τη νίκη της «Μαύρης Θύελλας» κόντρα στον Πύργο (φωτογραφίες & βίντεο) 
Πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών με 3-2 επί του Πανηλειακού
 Εκατοντάδες καμένα καθίσματα, πετροπόλεμος σε πούλμαν και κλοπή των διαιτητών επισκίασαν τη νίκη της Καλαμάτας…

 *Δείτε εδώ φωτογραφίες & βίντεο από την αναμέτρηση
*Φωτογραφίες & βίντεο από τα επεισόδια και τη φωτιά στις εξέδρες μετά τον αγώνα

Με κλειδί δύο γρήγορα γκολ η Καλαμάτα πήρε χθες το απόγευμα στο γήπεδο του Μεσσηνιακού μια μεγάλη νίκη με 3-2 σε βάρος του Πανηλειακού και συνάμα την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Ερασιτεχνών Ελλάδος. Ήταν στην πράξη μια ιστορική αναμέτρηση και αυτό φάνηκε από τη μαζική προσέλευση του κόσμου, που έμελλε όμως να αμαυρωθεί από αρνητικά γεγονότα. Περίπου 50 φίλαθλοι των φιλοξενουμένων άρχισαν να σπάζουν καθίσματα άμα τη αφίξει τους στο γήπεδο, ενώ μετά το τέλος του αγώνα έβαλαν φωτιά στη  κερκίδα που τους φιλοξένησε, με την καταγραφή να κάνει λόγο για περισσότερα από 400 κατεστραμμένα καθίσματα!
kalamatapanileiakos.jpg
Το …τρίτο ημίχρονο περιλάμβανε και πετροπόλεμο, με άγνωστους δράστες, χωρίς ευτυχώς ανθρώπινα θύματα, αλλά με σπασμένα τζάμια σε πούλμαν από τον Πύργο.
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά ένα ακόμα πρωτοφανές περιστατικό ήρθε να επισκιάσει την αγωνιστική επιτυχία της Μαύρης Θύελλας, καθώς ο διαιτητής του αγώνα κ. Βεργέτης από την Αρκαδία κατήγγειλε μετά το φινάλε ότι έπεσε θύμα κλοπής! Ο λόγος για τη διαιτητική αποζημείωση ύψους 635 ευρώ και περίπου 150 ακόμη ευρώ. Η διοίκηση της Καλαμάτας τονίζει ότι το μοναδικό κλειδί των γραφείων των διαιτητών δόθηκε στον παρατηρητή, κ. Άγγελο Γεωργόπουλο, εμφανή ίχνη παραβίασης δεν βρέθηκαν και το μυστήριο καλείται να λύσει η αστυνομία, που πάντως μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε καταγράψει επισήμως το συμβάν, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα (καθίσματα και επίθεση σε πούλμαν) –κάτι που πάντως σημειώθηκε στο φύλλο αγώνος.
  Καντούτσης, Αθανασόπουλος και Καλαντζής
p (11).jpg
Στο αγωνιστικό κομμάτι η Καλαμάτα πήρε δίκαια τη νίκη-πρόκριση, καθώς ήταν ανώτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν καλό θέαμα κατά διαστήματα. Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2ο λεπτό ο Καντούτσης με κεφαλιά. Ο Πανηλειακός ισοφάρισε με τον Βλαχόπουλο στο 21’ –ένα γκολ όμως που δεν πρόλαβαν να χαρούν οι φιλοξενούμενοι, καθώς στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Αθανασόπουλος πέτυχε το 2-1. Το 3-1 που σημείωσε στο 40’ ο Καλαντζής έφερε τη Μαύρη Θύελλα αγκαλιά με την πρόκριση και την πήρε, αφού το 3-2 που σημείωσε στο 80’ ο Μπεγλεκτσής δεν ήταν αρκετό ώστε η ομάδα του Πύργου να κάνει την ανατροπή. Και ούτε φάνηκε ικανή γι’ αυτην -πέρα από ένα δεκάλεπτο σύγχυσης και λαθών πριν από το 2ο αυτό γκολ.
p (8).jpg
Το φιλμ του αγώνα
2’ κόρνερ του Μπεγέτη από αριστερά, ο Καντούτσης με κεφαλιά μέσα στην καρδιά της περιοχής και 1-0!
8’ κίτρινη κάρτα στον Πλαστουργό για «θέατρο» και στον Καλογερόπουλο επειδή προσπάθησε να τον σηκώσει, πυροδοτώντας μια μικρή εστία έντασης
9’ νέα ευρύτερη συμπλοκή παικτών με αφορμή ένα φάουλ πάνω στον Καλαντζή. Κίτρινη κάρτα στον αναπληρωματικό τερματοφύλακα της Καλαμάτας, Τάσο Κωνσταντακόπουλο που συμμετείχε στους διαπληκτισμους προερχόμενος από τον πάγκο
20’ σέντρα του Σωτηρόπουλου από αριστερά προκάλεσε σύγχυση στα καρέ της Μαύρης Θύελλας ο Μπεγλεκτσής έκανε το πλασέ για να αποκρούσει με το ένα χέρι και μισοπεσμένος ο Κυριακόπουλος, νέο σουτ από τον ίδιο η μπάλα κόντραρε και έφτασε στον Πλαστουργό που δεν βρήκε καλά τη μπάλα, με τον κίνδυνο όμως να μην απομακρύνεται και τον επερχόμενο Βλαχόπουλο να τελειώνει τη φάση με εύστοχο δυνατό σουτ, οδηγώντας στην ισοφάριση
21’ άμεση η απάντηση της Καλαμάτας στην αντεπίθεση με τον Καλαντζή να γυρίζει τη μπάλα από αριστερά και τον Αθανασόπουλο με ζυγισμένο πλασέ να δίνει εκ νέου προβάδισμα στην τοπική μας ομάδα
39’ φάουλ του Μπεγέτη από δεξιά, κοντά στον πάγκο, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά, αναγκάζοντας τον Θεοδωρακόπουλο να διώξει με υπερένταση στο απέναντι «Γ», όπου ευνοήθηκε ο Αθανασόπουλος, όμως το διαγώνιο σουτ που επιχείρησε απέκρουσε και πάλι ο γκολκήπερ της ηλειακής ομάδας
40’ ο Αθανασόπουλος που δεν άφησε χωρίς διεκδίκηση καμία φάση, γύρισε τη μπαλα από το ύψος της περιοχής στον Τσουλάκο, ο οποίος με το κεφάλι βρήκε τον Καλαντζη στο 2ο δοκάρι και ο αρχηγός με πλασέ …πέρασε τη μπάλα στην τρύπα της βελόνας στη δεξιά γωνία της εστίας του Θεοδωρακόπουλου, πετυχαίνοντας το 3-1
43’ φάουλ του πρώην παίκτη της Καλαμάτας, Νιφορόπουλου, αριστερά έξω από την περιοχή, ο Μπουρνέλης έπιασε την καρφωτή κεφαλιά στο 2ο δοκάρι, στέλνοντας τη μπάλα άουτ
67’ μετά από προσπάθεια του Καλαντζή μέσα στην περιοχή, ο Μπεγέτης έπιασε το δυνατό βολέ με τον Θεοδωρακόπουλο να μπλοκάρει εντυπωσιακά
72’ σουτ του Βασιλόπουλου από πλάγια αριστερά, η μπάλα λίγο άουτ βρήκε στην υποστηρικτική πάνω δοκό της αντίπαλης εστίας
80’ μετά από πάσα προς τα πίσω του Τσουκαλά, ο έτερος πρώην παίκτης της Καλαμάτας και νυν του Πανηλειακού, Μπεγλεκτσής, νίκησε με χαμηλό σουτ για δεύτερη φορά τον Κυριακόπουλο, μειώνοντας σε 3-2
85’ σουτ-κεραυνός του Μπεγέτη έξω από τη δεξιά γωνία της μεγάλης περιοχής, υποχρέωσε τον Θεοδωρακόπουλο σε μια ακόμη εντυπωσιακή απόκρουση.
Μικρή διακοπή στο παιχνίδι πριν την εκτέλεση του  κόρνερ, καθώς από τη δυτική κερκίδα οι φανατικοί φίλαθλοι της Καλαμάτας πέταξαν 2-3 μπουκάλια μέσα στον αγωνιστικό χώρο, με τον διαιτητή κ. Βεργέτη να αντιδρά υπερβολικά καλώντας τους βοηθούς του στο κέντρο του γηπέδου και το παιχνίδι να ξεκινάει και πάλι μετά τις απαραίτητες συστάσεις από μικροφώνου και από πλευράς του αρχηγού Χρήστου Καλαντζή
90’+4’ κακή έξοδος του Κυριακόπουλου ο Νιφορόπουλος επιχείρησε να τον «κρεμάσει», όμως ο Καλογερόπουλος απομάκρυνε τη μπάλα με το κεφάλι πριν τη γραμμή, αποσοβώντας την ισοφάριση
Καλή ήταν η διαιτησία του Βεργέτη (Αρκαδίας, με βοηθούς τους Κύριο και Τσούκα), που κατάφερε να κρατήσει τον έλεγχο του παιχνιδιού στο πρώτο φορτισμένο 10λεπτο.
Κίτρινες: Καλογερόπουλος, Καντούτσης, Μπεγέτης, Κωνσταντακόπουλος-Νιφορόπουλος, Πλαστουργός, Μπουρνέλης.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Κυριακόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος (87’ Σαραντόπουλος), Καντούτσης, Μπαστακός, Νικολόπουλος, Καλαντζης, Βασιλόπουλος (77’ Μερκούρης), Αθανασόπουλος, Τσουλάκος (81’ Σταματελόπουλος), Μπεγέτης.
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Θεοδωρακόπουλος, Μπουρνέλης (46’ Παπαπέτρου) Χατζηστάμου (74’ Παναγιωτόπουλος, Νιφορόπουλος, Τσουκαλάς, Πλαστουργός (46’ Σκοτζάι), Στούπης, Μπεγλεκτσής, Βλαχόπουλος, Σωτηρόπουλος.
p (73).jpg
H συνέντευξη Τύπου
 Μετά το τέλος του αγώνα Π.Σ. «Η Καλαμάτα» - Πανηλειακού, δόθηκε συνέντευξη Τύπου, όπου μίλησαν οι:
  Έλβιο Μάνα (εκ των προπονητών του ΠΣ. Η Καλαμάτα):
Πήραμε μια μεγάλη πρόκριση και βρισκόμαστε πλέον στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών. Αντιμετωπίσαμε μια πάρα πολύ καλή ομάδα, τον Πανηλειακό, που βρίσκεται στην πρώτη θέση της Α΄ κατηγορίας Ηλείας και, φυσικά, κατέκτησε το Κύπελλο Ηλείας. Εμείς ξεκινήσαμε δυνατά τον αγώνα και καταφέραμε να προηγηθούμε στο σκορ. Ο Πανηλειακός αντέδρασε και ισοφάρισε σε 1-1. Πιέσαμε και καταφέραμε να πετύχουμε 2 γκολ.
Στο β΄ ημίχρονο περιμέναμε την αντίδραση του Πανηλειακού, που μείωσε σε 3-2. Τελικά πήραμε τη νίκη και μαζί την πρόκριση για την επόμενη φάση της διοργάνωσης. Στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στον αγώνα με την Εράνη Φιλιατρών, όπου θέλουμε τη νίκη για να εξασφαλίσουμε τον τίτλο στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής και να πανηγυρίσουμε  την άνοδο στη Γ΄ Εθνική. Ευχαριστούμε πολύ το φίλαθλο κόσμο για τη στήριξή του.
Κλείνοντας να ευχηθώ καλή άνοδο στον Πανηλειακό, τον οποίο θ’ αντιμετωπίσουμε την επόμενη σεζόν στην παραπάνω κατηγορία».
  Φώντας Μοσχογιάννης (συνεργάτης του τεχνικού του Πανηλειακού, Σπύρου Αντωνόπουλου):
«Βρεθήκαμε πολύ νωρίς πίσω στο σκορ, αλλά καταφέραμε να ισοφαρίσουμε σε 1-1. Στη συνέχεια από δύο αμυντικά λάθη δεχθήκαμε ισάριθμα γκολ και το α΄ ημίχρονο έληξε με 3-1. Στη διακοπή ηρεμήσαμε και στο β΄ ημίχρονο παρουσιαστήκαμε αποφασισμένοι για την ανατροπή. Πιέσαμε ορθόδοξα και μειώσαμε σε 3-2, ενώ χάσαμε σημαντικές ευκαιρίες για την ισοφάριση. Σίγουρα τα 3 γκολ που δεχθήκαμε στο α΄ ημίχρονο έπαιξαν σημαντικό ρόλο. Χάθηκε η πρόκριση, αλλά η χρονιά για εμάς είναι γεμάτη με πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία Ηλείας, άνοδο στη Γ΄ Εθνική και Κύπελλο Ηλείας. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Καλαμάτας».
  Δηλώσεις Χρήστου Καλαντζή, Φώτη Παναγόπουλου
Μετά τη λήξη του πελοποννησιακού ντέρμπι Π.Σ. Η Καλαμάτα – Πανηλειακού, για την τελική φάση του 7ου ομίλου του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών, έκαναν δηλώσεις και οι εξής:
Χρήστος Καλαντζής (αρχηγός του ΠΣ Η Καλαμάτα)
«Σίγουρα ήταν ένα πολύ σημαντικό ματς για εμάς, καθώς αντιμετωπίζαμε μία ομάδα με την οποία υπάρχει “κόντρα”. Θέλαμε τη νίκη για να ανεβάσουμε την ψυχολογία μας και να χαροποιήσουμε τον κόσμο. Πήραμε μια σπουδαία νίκη – πρόκριση  και βρισκόμαστε πλέον στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών. Θέλαμε μεγαλύτερη προσέλευση φίλαθλου κόσμου. Σίγουρα η στήριξή του μας έδωσε ώθηση και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη προσέλευση  στον επόμενο αγώνα. Το αξίζει η ομάδα μας. Στρέφουμε πλέον την προσοχή μας στο πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής, όπου θέλουμε να το εξασφαλίσουμε και μαθηματικά.
Όσον αφορά στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, είναι ένας  μεγάλος στόχος και θέλουμε να προχωρήσουμε όσο γίνεται περισσότερο. Γιατί όχι να μην το κατακτήσουμε;
Στο σημερινό (χθεσινό) αγώνα ξεκινήσαμε πολύ δυνατά και προηγηθήκαμε με 3-1. Στο β΄ ημίχρονο κάπου κουραστήκαμε, η αντίπαλη ομάδα μάς πίεσε αρκετά και δεχθήκαμε ένα γκολ. Πήραμε όμως τη μεγάλη νίκη – πρόκριση. Ήταν ένα θετικό τεστ».
  Φώτης Παναγόπουλος (επιθετικός του Πανηλειακού, γνώριμος στους Μεσσήνιους φιλάθλους  από το απόλυτα επιτυχημένο πέρασμα από τον ΑΟ Κυπαρισσίας):
«Ήταν ένα πολύ δυνατό ματς ανάμεσα σε δύο πολύ καλές ομάδες. Τέτοιοι αγώνες κρίνονται στις λεπτομέρειες. Εμείς κάναμε κάποια λάθη στο α΄ ημίχρονο, που μας στοίχισαν. Στο β΄ ημίχρονο παλέψαμε να ανατρέψουμε το σκορ. Μειώσαμε σε 3-2 και χάσαμε ευκαιρίες για την ισοφάριση. Έχουμε πολύ καλή ομάδα και παλεύουμε όλα τα ματς. Η Καλαμάτα και ο Πανηλειακός είναι δύο ομάδες με μεγάλη ιστορία και εύχομαι να επιστρέψουν στα μεγάλα σαλόνια.
Όσον αφορά στην απουσία του προπονητή μας Σπύρου Αντωνόπουλου, που είναι ο πρωτεργάτης της εφετινής πορείας του Πανηλειακού, έπαιξε το ρόλο της».
Σε ερώτηση αν παρακολουθεί την παλιά του ομάδα, τον ΑΟ Κυπαρισσίας, αλλά και αν έχει επικοινωνία με τον παλιό προπονητή του στον ΑΟΚ, Αλέξη Μαντζούνη, ο Πυργιώτης φορ απάντησε: «Παρακολουθώ την πορεία  του ΑΟ Κυπαρισσίας, καθώς είναι ένα κομμάτι της καρδιάς μου. Έχω πολλούς φίλους στην Κυπαρισσία. Επίσης έχω επικοινωνία με τον κ. Μαντζούνη, τον οποίο αγαπώ και είχαμε πολύ καλή συνεργασία».
  Της Χριστίνας Ελευθεράκη
 
Στις 3 Μαΐου εντός με Κερατσίνι
Η συνέχεια του θεσμού περιλαμβάνει για την Καλαμάτα (είχε ξεκινήσει με νίκη 0-2 στο Ξυλόκαστρο επί του Ηρακλή) μια ακόμη εντός έδρας συνάντηση στις 3 Μαΐου. Θα υποδεχθεί στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, με στόχο την πρόκριση στην 4άδα, το Κερατσίνι, το οποίο κέρδισε εύκολα χθες με 4-0 τα Σούρμενα.

*** Διπλή πρωτιά στην Ουκρανία ο Λαζαρίδης
Με την κατάκτηση της 1ης θέσης, σε μονό και διπλό επέστρεψε από το διεθνές τουρνουά Kharkov open και την Ουκρανία ο Γιώργος Λαζαρίδης. Στο διπλό πανηγύρισε τη νίκη με συμπαίκτη τον Φιλανδό Taneli Tenhunen κόντρα στους φιναλίστ από την Πολωνία, ενώ στο μονό ο Γιώργος κέρδισε τον Albin Batycki.
«Ευχαριστώ τον προπονητή μου Ανδρέα Νίκα, την “ομάδα μου” (Χριστίνα Πανταζοπούλου, Άριστομένη Νικολόπουλο, Αριστέα Γαζούλη) την οικογένειά μου, τους χορηγούς μου, τους φίλους μου, όλες και όλους για την αγάπη και την υποστήριξη. Το "ταξίδι" συνεχίζεται, μαζί γίνεται. Η Ελλάδα ψηλά» είναι το μήνυμα του Καλαματιανού παγκόσμιου πρωταθλητή στο τένις με αμαξίδιο.
  Ancient Messene Open
Στο μεταξύ, οι προετοιμασίες για το διεθνές τουρνουά Ancient Messene Open που θα διεξαχθεί 2-5 Νοέμβριου στο ξενοδοχείο Buca Beach Resort προχωρούν με το ενδιαφέρον από χώρες του εξωτερικού να μεγαλώνει. Αθλητές που συμμετείχαν πέρυσι μιλούν και διαφημίζουν με τον καλύτερο τρόπο το τουρνουά. Υπάρχει ήδη ενδιαφέρον από αθλητές από Ρουμανία, Μολδαβία, Πολωνία και Φιλανδία.
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ  :
 16:00 OTE SPORT 6 ATP World Tour Masters 1000 Τένις
19:00 NOVASPORTS 3 Παμβοχαϊκός - Ολυμπιακός Volley League
20:00 NOVASPORTS 4 ΤΣΣΚ Μόσχας - Μπασκόνια Euroleague
21:00 NOVASPORTS 2 Παναθηναϊκός - Φενέρμπαχτσε Euroleague playoffs
22:05 OTE SPORT 2 Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ Ποδόσφαιρο
22:05 OTE SPORT 3 Γκενκ - Θέλτα Ποδόσφαιρο
22:05 OTE SPORT 7 Σάλκε - Άγιαξ Ποδόσφαιρο
22:05 OTE SPORT 8 Μπεσίκτας - Λιόν Ποδόσφαιρο
 

~
 ~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2017 :
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τετάρτη 01 Μαρτίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  ...
 
~*  Η  Εφημερίδα μας Arfara News 2  Πέμπτη 30  Μαρτίου  2017 : Στο  αγιάζι της ενημέρωσης  μας  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2-30-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή  31  Μαρτίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας  ενημέρωσης   :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/03/arfara-news-2017.html .-
~**
~ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2017  : 
~*  Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Σάββατο 01  Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας  :     http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-01-2017.html .- 
~* Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Κυριακή  02 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής  μας :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-02-2017.html .- 
~* ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  01  και 02  Απριλίου  2017  :Με  ανασκόπηση Αθλητικών βδομάδας που πέρασε   : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/01-02-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 03  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-03-2017.html .- 
~ Η  Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη  04  Απριλίου  2017  : Στο  αγιάζι της ενημέρωσής μας  :   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-04-2017.html 
~*ΥΓΕΙΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας ..υγεία το Α-Ω . Δευτέρα  04  April;ioy 2017   :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2017/04/blog-post.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τετάρτη 05  Απριλίου  2017 : Στο  αγιάζι της  ενημέρωσής μας  :  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2017/04/news-05-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Πέμπτη 06 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news-06-2017.html    
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS Παρασκευή 07 Απριλίου  2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας:  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-07-2017.html .-
~*   Αθλητικό Σαββατοκύριακο  08  και 09  Απριλίου  2017  :Με  αθλητική ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/08-09-2017.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 09 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας ....: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/news-09-2017.html .-
~* Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Μ. Τρίτη  11 Απριλίου 2017  :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Τετάρτη  12 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2017/04/news.html .- 
~*  Η Εφημερίδα μας  Arfara News 2  Μ. Τετάρτη 12  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης 2: http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-2.html  .-
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Πέμπτη 13  Απριλίου 2017  : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html 
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  2 Μ. Πέμπτη 13 Απριλίου  2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2017/04/news-2.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Μ. Παρασκευή 14  Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html  .-
~* Η  Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Μ. Σάββατο  15 Απριλίου 2017  :  Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://snsarfara.blogspot.gr/2017/04/arfara-news.html .-  
~*   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα του Πάσχα 17 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2017/04/news-17-2017.html .- 
~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη του Πάσχα 18 Απριλίου 2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-18-2017.html .- 
~*ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  15 και 16  Απριλίου 2017 :Αθλητική ανασκόπηση εβδομάδας που πέρασε  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2017/04/15-16-2017.html .-  
~*  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 19 Απριλίου  2017 : Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2017/04/news-19-2017.html .- 
~* *Η Εφημερίδα μας   Arfara News 2 Τετάρτη 19 Απριλίου 2017 :Στο αγιάζι της καθημερινότητας  2  στην ενημέρωση : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2017/04/arfara-news-2-19-2017-2.html .- 
~*   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη 20 Απριλίου 2017  :
Στο αγιάζι της ενημέρωσής μας :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2017/04/news-20-2017.html .-
~*
***   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5500  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3557   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3551  video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  12.608  βίντεο   .-  

~ ~**** Από  τις δικές μας γνωστές σελίδες :
~*  https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ
 ~*  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas   .-  
~* https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .-
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-  
~*  https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias    , = ARFARA MESSINIAS    1.617  
  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?pnref=lhc.friends SNS=.-
~** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -      
~ https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01   
~*  http://messinia1234.com/?page_id=937  
~*  https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935   529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ 
~* https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
 ~* http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-  
  ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου