ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016 :
ΧΑΡΟΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ ΚΥΡΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ  για όλους μας  !! ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ  !!
~
***  Βίντεο φωτογραφιών από ~* ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ  προσκύνημα Αύγουστος   2014 :
 https://youtu.be/2R3c9R6SBfM  .-
 
~*  Βίντεο :~ Άγιον Όρος Ιερόν  Προσκύνημα  2014 Αύγουστος:
  https://youtu.be/G3zBTr_aNFw 
  
~

Ο Γέροντας σε μια νέα γυναίκα είπε. Εσύ για την αγάπη που έδειξες στην κατάκοιτη μητέρα σου έκανες πολύ καλά. Ο Θεός Σου τα συγχώρησε όλα.

~ 23 Δεκεμβρίου
Των εν Κρήτη αγίων Δέκα Μαρτύρων Αγαθόποδος, Βασιλίδου, Γελασίου, Ευαρέστου, Ευνικιανού, Ευπόρου, Ζωτικού, Θεοδούλου, Ποντίου (Πομπηίου) και Σατορνίνου (†γ΄ αι.). Σχίνωνος και Χρυσογόνου «επάρχου πόλεως Θεσσαλονίκης». Νεομάρτυρος Νικολάου του Καρπενησιώτου. Οσίων Παύλου αρχιεπισκόπου Νεοκαισαρείας, Ναούμ (1) φωτιστού και ιεροκήρυκος Βουλγαρίας, του θαυματουργού και Νήφωνος επισκόπου Κωνσταντιανής. Μνήμη των εγκαινίων της αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, ήτοι τον πολυυμνήτου ναου της του Θεού Σοφίας (562).
(1)Ο άγιος Ναούμ έζησε τον ένατο αιώνα και συνεργάστηκε με τους Κύριλλο και Μεθόδιο στους αγώνες για τη διάδοση της χριστιανικής πίστης στην Βουλγαρία. Στο μεγάλο αυτό έργο συνάντησαν πολλές δυσκολίες. Ο Ναούμ πήγε στη Ρώμη, όπου συνάντησε τον τότε πάπα, μετέβη και στην Γερμανία όπου και πολέμησε τις αιρέσεις. Επανήλθε στη Βουλγαρία, όπου οργάνωσε μαζί με άλλους συναγωνιστές του σώμα εσωτερικής ιεραποστολής. Εργάστηκε θερμότατα υπέρ της στερέωσης του Χριστιανισμού στις βαλκανικές περιοχές. Ο θάνατος τον βρήκε υπηρετώντας την διάδοση της ορθοδοξίας. ~
Σήμερα 23/12/2016 εορτάζουν:
Άγιοι Δέκα Μάρτυρες που μαρτύρησαν στην Κρήτη, Άγιος Ναούμ ο Θεοφόρος και θαυματουργός

~
-  Ἦχος γ’. Τὴν ὡραιότητα.
-  Τὴν πολυθαύμαστον Κρήτην τιμήσωμεν, τὴν ἐξανθήσασαν ἄνθη τὰ τίμια, τοὺς μαργαρίτας τοῦ Χριστοῦ, Μαρτύρων τοὺς ἀκρέμονας. Δέκα γὰρ ὑπάρχοντες, ἀριθμῷ οἱ μακάριοι, δύναμιν μυρίοπλον τῶν δαιμόνων κατήσχυναν· διὸ καὶ τοὺς στεφάνους ἐδέξαντο, Μάρτυρες Χριστοῦ οἱ καρτερόψυχοι.
~   Απολυτίκιο Αγ. Δέκα Μαρτύρων εν Κρήτη - 23 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ :  https://youtu.be/zggHy_cEVWY  .-


~
Άγιος Θεμιστοκλής

Άγιος Θεμιστοκλής
 
Αγία Ιουλιανή

Αγία Ιουλιανή
 
Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως

Κυριακή προ της Χριστού γεννήσεως
 
Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχιεπίσκοπος Αιγίνης

Άγιος Διονύσιος ο Νέος, ο Ζακυνθινός Αρχ....
 
Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδες Ανανίας, Αζαρίας και Μισαήλ

Προφήτης Δανιήλ και οι Άγιοι Τρεις Παίδε....
 
Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας

Άγιος Ελευθέριος ο Ιερομάρτυρας
 
Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μαρδάριος και Ορέστης

Άγιοι Ευστράτιος, Αυξέντιος, Ευγένιος, Μ....
 
Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκοπος Ιεροσολύμων

Άγιος Αλέξανδρος Ιερομάρτυρας Αρχιεπίσκο....
 
Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος Τριμυθούντος Κύπρου

Άγιος Σπυρίδων ο Θαυματουργός, επίσκοπος....
 
Κυριακή των Αγίων Προπατόρων

Κυριακή των
***   Αρχιμανδρίτης Φίλιππος Χαμαργιάς: «Η Εκκλησία είναι δίπλα στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος" 
Για την έμπρακτη βοήθεια της Εκκλησίας σε αυτούς που έχουν ανάγκη, τον ενωτικό της ρόλο, το φιλανθρωπικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, αλλά και για τις σχέσεις της με τους νέους ανθρώπους, μιλά στο «Θάρρος» ένας άξιος και ταπεινός πατέρας, ο αρχιμανδρίτης και γραμματέας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Μεσσηνίας, Φίλιππος Χαμαργιάς.
  -H Εκκλησία έχει βοηθήσει ουσιαστικά όσους το έχουν πραγματικά ανάγκη τα τελευταία χρόνια, δεδομένης και της οικονομικής κρίσης;
Η Εκκλησία από ιδρύσεώς της δηλώνει παρούσα στα κελεύσματα των αναγκών. Από τις πρώτες ημέρες της παρουσίας του Χριστού στη Γη, βλέπουμε την αρωγή και βοήθειά Του σε όποιον έχει ανάγκη. Τον βλέπουμε μέσα από τις Ευαγγελικές περικοπές να θεραπεύει τυφλούς, ασθενείς, να χορταίνει τους πεντακισχίλιους άνδρες κ.ά. Έτσι η Εκκλησία και σήμερα, και όποτε υπάρχει ανάγκη, είναι δίπλα στον άνθρωπο, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, χρώματος ή φυλής. Το σημαντικότερο, όμως, είναι ότι η Εκκλησία, ιδιαίτερα στην τελευταία κρίση που δοκιμάζει ο λαός μας, κατάφερε να κρατήσει ενωμένους τους Έλληνες και να διατηρήσει την κοινωνική συνοχή.
  -Μιλήστε μας αν θέλετε για το φιλανθρωπικό έργο της Μητρόπολης Μεσσηνίας.
Η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του ποιμαντικού της ρόλου και λόγου, έχει να παρουσιάσει μεγάλο κοινωνικό έργο. Τόσο με τη λειτουργία των Κοινωνικών Ιδρυμάτων της, του Αλεξανδράκειου Γηροκομείου, του Ασύλου Ανιάτων, του Παπαδοπούλειου Παιδικού Σταθμού, όσο και με τη συνεχή αρωγή και βοήθεια προς τον πάσχοντα συνάνθρωπο διά της ενισχύσεως μέσω του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, αλλά και των 38 Ενοριακών Φιλοπτώχων Ταμείων. Κι εδώ πρέπει να τονίσουμε την αγαστή συνεργασία μας με τους λοιπούς φορείς, όπως η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας, με τους οποίους συνεργαζόμαστε σε πολύ καλό επίπεδο, ώστε να υπάρχει μια συντονισμένη κίνηση.
  -Πιστεύετε ότι οι νέοι άνθρωποι ήλθαν πιο κοντά στην Εκκλησία τα τελευταία χρόνια ή απομακρύνθηκαν;
Πιστεύω ότι έχουμε ανάγκη τους νέους ανθρώπους. Όταν έχεις ανάγκη κάποιον, τον ζητάς… τον ψάχνεις… δεν περιμένεις να σου έρθει… πας εσύ κοντά του. Βγαίνεις από το γραφείο σου, από το «καβούκι» σου, και πας κοντά του.
  -Η Ορθοδοξία λειτουργεί ως ενωτικός κρίκος της ελληνικής κοινωνίας σε μια εποχή αμφισβήτησης και απαξίωσης;
Νομίζω ότι απάντησα στο πρώτο μέρος της ερώτησής σας, αλλά αφού μου δίνετε την ευκαιρία, θα εστιάσω περισσότερο. Η Ορθόδοξη Εκκλησία, στο διάβα των 20 και πλέον αιώνων παρουσίας της στον κόσμο, τις περισσότερες φορές αποδείχθηκε σημείο αναφοράς και ενότητας. Λίγες ήταν οι φορές που πρόσωπα με ένα εγωκεντρικό πνεύμα προσπάθησαν να διασπάσουν το πλήρωμα της Εκκλησίας. Το πνεύμα της συναλληλίας και της συνύπαρξης είναι, τελικά, αυτό που πρυτανεύει και οδηγεί το λαό μας. Αν πάρουμε ως παράδειγμα το ρόλο και την παρουσία της Εκκλησίας στους εθνικο – απελευθερωτικούς αγώνες, στην Παλιγγενεσία του 1821, στην περίοδο της Κατοχής και του εμφυλίου πολέμου, θα δούμε ότι η Εκκλησία ήταν πάντα η μάνα αυτού του Γένους.
  -Ένα μήνυμα στον κόσμο για τις άγιες μέρες που έρχονται…
Μήνυμα για τις ημέρες; Μα μήνυμα είναι οι ίδιες οι ημέρες που θα βιώσουμε. Μήνυμα είναι τα Χριστούγεννα. Μήνυμα είναι η Πρωτοχρονιά Μήνυμα είναι τα Θεοφάνεια. Ένα μήνυμα που ο καθένας μας καλείται να επιβεβαιώσει με τον τρόπο που θα βιώσει αυτές τις εορτές.
Αν το ξημέρωμα των Χριστουγέννων μάς βρει κατάκοπους από το ξενύχτι και το ποτό, τότε τα Χριστούγεννα θα είναι μια μέρα που θα περάσει χωρίς να την καταλάβουμε, γιατί θα κοιμόμαστε. Ενώ αν το ξημέρωμα των Χριστουγέννων μάς βρει καθ’ οδόν προς την εκκλησία και με συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία, τότε πραγματικά θα ζήσουμε Χριστούγεννα γεμάτα Χριστό και Χαρά! Του Ηλία Γεωργουλάκου

*** Στην κυκλοφορία από σήμερα το μεσημέρι ο περιμετρικός- Τα όρια ταχύτητας που θα ισχύουν 
Σήμερα το μεσημέρι ο περιμετρικός δρόμος της Καλαμάτας θα δοθεί στην κυκλοφορία, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας για τα προσωρινά όρια ταχύτητας στο νέο αυτό αυτοκινητόδρομο.
  Όρια ταχύτητας
Από τις 12.30 το μεσημέρι και μετά ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία με τις εξής κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Τμήμα αυτοκινητόδρομου από τη χ.θ. 239+500 έως και τη χ.θ. 240+910 με τα εξής προσωρινά όρια ταχύτητας:
Στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα:
-Από τη χ.θ. 239+500 έως και τη χ.θ. 240+620 τμήμα ανοικτού αυτοκινητόδρομου με όριο ταχύτητας 80 χλμ./ώρα
-Από τη χ.θ. 240+620 έως και τη χ.θ. 240+830 τμήμα ανοικτού αυτοκινητόδρομου με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
-Από τη χ.θ. 240+830 έως και τη χ.θ. 240+910 τμήμα ανοικτού αυτοκινητόδρομου με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
Στην κατεύθυνση προς Αθήνα:
-Από τη χ.θ. 240+910 έως και τη χ.θ. 239+500 τμήμα ανοικτού αυτοκινητόδρομου με όριο ταχύτητας 80 χλμ./ώρα
 Περιμετρική οδός από τη χ.θ. 240+970 έως και τη χ.θ. 242+800
Στην κατεύθυνση προς Καλαμάτα: Από τη χ.θ. 240+970 έως και τη χ.θ. 242+800 τμήμα περιμετρικής οδού με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα.
  Στην κατεύθυνση προς Αθήνα:
-Από τη χ.θ. 242+800 έως και τη χ.θ. 241+065 τμήμα περιμετρικής οδού με όριο ταχύτητας 50 χλμ./ώρα
-Από τη χ.θ. 241+065 έως και τη χ.θ. 240+970 τμήμα περιμετρικής οδού με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.
  Ισόπεδος κυκλικός δακτύλιος Σπάρτης
-Περιοχή του κυκλικού δακτυλίου με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.
-ΠΕΟ Καλαμάτας – Σπάρτης και στις δύο κατευθύνσεις με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
 Κάθετοι οδοί περιμετρικής οδού
-Κάθετη οδός Καλλιπατείρας με κατεύθυνση από Καλαμάτα προς περιμετρική οδό με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
-Κάθετη οδός Καλλιπατείρας από Περιβολάκια προς περιμετρική οδό και στις δύο κατευθύνσεις με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα
-Κάθετη οδός Βασιλέως Γεωργίου και στις δύο κατευθύνσεις με όριο ταχύτητας 30 χλμ./ώρα.

*** Νέες θέσεις πάρκινγκ "άνοιξαν" στην Αριστομένους 
Η ανάπλαση στα "Ουζάκια" καθώς και το "στένεμα" της οδού Αριστομένους , δεν φαίνεται να πτόησαν τους οδηγούς της Καλαμάτας που ..."άνοιξαν" νέες θέσεις πάρκινγκ. Έτσι χθες το βράδυ τουλάχιστον 10 αυτοκίνητα είχαν παρκάρει πάνω στο πεζοδρόμιο στο ύψος του Εργατικού Κέντρου, "δημιουργώντας" με αυτό τον τρόπο ένα νέο χώρο σταύθμευσης στο κέντρο της Καλαμάτας... Δεν γνωρίζουμε αν η δημοτική αρχή εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ως ένα "Χριστουγεννιάτικο μποναμά" για τα ταμεία της ή τι θα συμβεί τις επόμενες ημέρες που η κίνηση ενόψει και των εορτών αναμένεται να αυξηθεί...  Κ. Γαζ.

***  Θανάσης Πετράκος: Τσίπρας – Σαμαράς: Βίοι παράλληλοι 
Αφού πια όλα τα ενδεχόμενα για εκλογές είναι ανοιχτά, αποφάσισε ο κ. πρωθυπουργός να έρθει σήμερα στην Καλαμάτα για να κόψει την κορδέλα του περιφερειακού δρόμου. Αυτό είναι το μόνο καλό νέο, αφού επιτέλους θα δοθεί στην κυκλοφορία, ο οποίος εδώ και καιρό έχει τελειώσει.
Προκαλεί θλίψη, όμως, το γεγονός, ότι όχι μόνο στα θέματα πολιτικής, αλλά και επικοινωνίας, ο κ. Τσίπρας ακολουθεί το δρόμο του κ. Σαμαρά και των προκατόχων του. Ξορκίζει, δήθεν, το «παλιό», αλλά ακολουθεί κατά γράμμα την τακτική των παλιών, κόβοντας κορδέλες.
Ελπίζουμε, όμως, ο κ. Τσίπρας να μη συνεχίσει να «παριστάνει το λιοντάρι» και στην Καλαμάτα, όπως έκανε στην Κρήτη, ότι δήθεν «δε θα δώσει λόγο στους δανειστές για το κοινωνικό επίδομα», όχι μόνο γιατί «έβαλε την ουρά στα σκέλια» και έδωσε εντολή στον κ. Τσακαλώτο να διαβεβαιώσει το Eurogroup και την τρόικα ότι «δε θα το ξανακάνει χωρίς να τους ρωτήσει» και «ούτε είναι δέκατη τρίτη σύνταξη αλλά εφάπαξ παροχή». Αλλά κυρίως γιατί, κε πρωθυπουργέ, ακολουθώντας κατά γράμμα τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, με συνέπεια, ενώ ήδη έχετε κόψει το 2016 330 εκατ. από τη μείωση του ΕΚΑΣ, να δίνετε 300 ευρώ εφάπαξ στους φτωχούς συνταξιούχους, ενώ θα τους κόψετε το 2017 1.140 ευρώ στον καθένα και μέχρι το 2019 2.300 ευρώ πάλι από τη μείωση – κατάργηση του ΕΚΑΣ!
Δεν ελπίζουμε, βέβαια, ο κ. πρωθυπουργός, να απαντήσει ούτε:
1) Γιατί και με ποιο δικαίωμα μετέτρεψε το ΟΧΙ του 62% του λαού σε ΝΑΙ και υπέγραψε ένα τρίτο βαρύτατο μνημόνιο
2) Γιατί ξεπούλησε όλη τη χώρα για 99 χρόνια, εντάσσοντας τα πάντα στο υπερταμείο του Σόιμπλε
3) Γιατί ουσιαστικά έχει συμφωνήσει για τέταρτο μνημόνιο 2019-2023 και το μόνο που διαπραγματεύεται είναι να του επιτρέψουν ποια ακριβώς θα είναι τα μέτρα ύψους 4,2 δισ. κατ’ έτος που θα περικόπτει
4) Γιατί ο κρατικός προϋπολογισμός του 2017 φέρνει νέα λιτότητα 4 δισ. (2,5 δισ. νέους φόρους και 1,5 δισ. νέες κοινωνικές περικοπές)
5) Γιατί δεν κατήργησε τον ΕΝΦΙΑ αλλά θα τον επεκτείνει και στα αγροτεμάχια
6) Γιατί δε δίνει τη 13η σύνταξη ούτε γιατί αύξησε τον ΦΠΑ στο 24%
7) Γιατί δεν πήγε ο κατώτατος μισθός στα 751 ευρώ
8) Γιατί με την τρίτη ανακεφαλαιοποίηση παρέδωσε τις τράπεζες που τις έχει ανακεφαλαιοποιήσει ο ελληνικός λαός στα funds
9) Γιατί από το «κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη», σήμερα κινδυνεύει με κατάσχεση από τις τράπεζες και η πρώτη κατοικία των φτωχοποιημένων από τα μνημόνια λαϊκών νοικοκυριών
10) Γιατί μείωσε τις κύριες και επικουρικές συντάξεις
11) Γιατί παρέδωσε τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων στους δανειστές.
12) Γιατί από 1/1/2017 θα βάλει χαράτσι στο ίντερνετ, στον καφέ και στο τηλέφωνο
13) Γιατί αύξησε 400% τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο
14) Γιατί αύξησε τον ειδικό φόρο κατανάλωσης στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης κατά 24%
15) Γιατί έχει ξεζουμίσει η κυβέρνηση τον κόσμο με την υπερφορολόγηση
16) Γιατί αύξησε δραματικά το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων, με συνέπεια οι αγρότες να μην μπορούν να καλλιεργήσουν. Φαντάζομαι θα σας ενημερώσουν, κ. πρωθυπουργέ, ότι τη φετινή χρονιά στη Μεσσηνία η καλλιέργεια της πατάτας μειώθηκε στο μισό
17) Γιατί 9 στους 10 άνεργους δεν παίρνουν επίδομα ανεργίας
18) Γιατί μετανάστευσαν 300.000 νέοι επιστήμονες υψηλής ειδίκευσης
19) Γιατί ετοιμάζεστε να δώσετε και την ακίνητη περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων στο υπερταμείο του Σόιμπλε
20) Γιατί έχετε αποφασίσει να δεχθείτε όλες τις απαιτήσεις των δανειστών για τις εργασιακές σχέσεις.
Ούτε ..., ούτε ..., ούτε ..., κ.τ.λ.
Και δεν ελπίζουμε βέβαια να απαντήσει ο κύριος πρωθυπουργός, γιατί, αφού αποφάσισε να ακολουθήσει τον ΓΑΠ, τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο και να γίνει μνημονιακός, όλα αυτά είναι συνέπειες των μνημονίων.
Επιβάλλεται, όμως, ο κύριος πρωθυπουργός να δώσει απαντήσεις σε ορισμένα σημαντικά τοπικά ζητήματα:
1) Γιατί δεν έχει δοθεί ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στο οδικό και αγροτικό δίκτυο
2) Γιατί τόσο μεγάλη καθυστέρηση να οριοθετηθεί η πλημμυρόπληκτη περιοχή της Μεσσηνίας
3) Γιατί παρά τις δεσμεύσεις το επίδομα των πλημμυροπαθών άργησε τόσο πολύ
4) Γιατί δεν υπάρχει ακόμη πόρισμα για το ποιες είναι οι ευθύνες του «Μωρέα» για τις ζημιές από τις πλημμύρες
5) Γιατί πρέπει να πληρώνουν διόδια οι άνθρωποι που μετακινούνται καθημερινά για να πάνε στα κτήματά τους ή στο νοσοκομείο
6) Γιατί αυξήθηκαν τα διόδια χωρίς να έχει παραδοθεί ο δρόμος
7) Γιατί δεν αποζημιώνονται οι ελαιοπαραγωγοί για τη ζημιά που υπέστησαν από την ελλιπή δακοκτονία. Γιατί είναι σαφές ότι την κύρια ευθύνη έχει η κυβέρνηση, η οποία μείωσε τα κονδύλια για τη δακοκτονία
8) Θα δεσμευτεί να αυξηθούν τα κονδύλια για τη δακοκτονία, ώστε να μην έχουμε και την επόμενη χρονιά την ίδια καταστροφή
9) Γιατί ξεπούλησε η κυβέρνησή σας τη φέτα και τις ελιές Καλαμών στις εμπορικές συμφωνίες με τον Καναδά και τη Ν. Αφρική
10) Γιατί δεν εντάχθηκε στο νέο ΕΣΠΑ ο δρόμος Καλό Νερό – Τσακώνα, παρότι λείπουν ελάχιστες υποστηρικτικές μελέτες και φυσικά γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί μετά δεκατέσσερις (14) μήνες μνημονιακής διακυβέρνησής σας
11) Γιατί δεν προχωρά η ολοκλήρωση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό
12) Τι θα γίνει με το οδικό δίκτυο του νομού (Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και Καλαμάκι – Κορώνη)
13) Γιατί δεν προχωράει ο εκσυγχρονισμός και βελτίωση του αεροδρομίου
14) Τι θα γίνει με το σιδηροδρομικό δίκτυο Πελοποννήσου
15) Γιατί δεν προχωράει η επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου στη Μεσσηνία.
Είναι βέβαια προκλητικό και «δε δικαιούνται να ομιλούν» οι υποστηρικτές του κ. Σαμαρά και των λοιπών παλαιών μνημονιακών, αλλά η προσχώρησή σας, κε Τσίπρα, στο μνημονιακό στρατόπεδο τους δικαίωσε και τους έδωσε θάρρος να θέλουν να παραστήσουν τους σωτήρες.
Θυμίζουμε, όμως, και σ’ αυτούς ότι μαζί ψηφίσατε το τρίτο μνημόνιο που φέρνει όλες αυτές τις τραγικές συνέπειες στο λαό.
Η χώρα δε χρειάζεται πια ούτε τον κ. Τσίπρα, ούτε τον κ. Μητσοτάκη, ούτε άλλον μνημονιακό. Χρειάζεται μια εναλλακτική πολιτική φιλολαϊκής εξόδου από την κρίση. Η «Λαϊκή Ενότητα» έχει επεξεργαστεί τους βασικούς άξονες μιας τέτοιας εναλλακτικής πολιτικής, για άνοιγμα του δρόμου εξόδου από την κρίση. Αυτοί έχουν ως αφετηρία την κατάργηση της λιτότητας και των μνημονίων. Την αναστολή πληρωμής των τοκοχρεολυσίων του δημόσιου χρέους και διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους. Την εθνικοποίηση των τραπεζών. Την εφαρμογή «σεισάχθειας» στα χρέη λαϊκών των νοικοκυριών. Τη μετάβαση στο εθνικό νόμισμα. Τη μείωση της φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, αγροτών και μικροεπιχειρήσεων, την πάταξη της φοροδιαφυγής και κατάργησης των προνομίων της ολιγαρχίας, αύξηση της φορολογίας των κερδών και υψηλών εισοδημάτων. Παραγωγική ανόρθωση της οικονομίας, δραστική μείωση της ανεργίας, αύξηση της παραγωγής και του εισοδήματος. Ανάκτηση της δημόσιας ιδιοκτησίας των ΔΕΚΟ. Ανάκτηση της κυριαρχίας και ανεξαρτησίας της χώρας.
Προϋπόθεση για προώθηση της συγκεκριμένης πολιτικής είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου αριστερού, αντιμνημονιακού, ριζοσπαστικού, πατριωτικού μετώπου, κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων και η συγκρότηση ανάλογης κυβέρνησης για υλοποίησή τους.
Του Θανάση Πετράκου
Μέλους της Π.Γ. της ΛΑΕ και πρώην βουλευτή Μεσσηνίας

*** Αντιφατικά τα μηνύματα προς τον Αλέξη Τσίπρα από τους συνταξιούχους της Καλαμάτας 
Στις ουρές των τραπεζών στήθηκαν οι συνταξιούχοι και στην Καλαμάτα, προκειμένου να λάβουν τις συντάξεις τους, αλλά και για να δουν αν είναι ανάμεσα σε αυτούς που έλαβαν το έκτακτο επίδομα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρωθυπουργός.
Πολλοί ήταν όσοι είδαν αυτά τα πρόσθετα χρήματα στους λογαριασμούς τους, όμως, από την άλλη, «είδαν» και τη μείωση του ΕΚΑΣ. Υπήρχαν δε κι αυτοί που, λόγω των κριτηρίων που ίσχυσαν, δεν έλαβαν τη "13η σύνταξη".
Το "Θάρρος" βρέθηκε στους δρόμους της Καλαμάτας και συνομίλησε με συνταξιούχους για τη χθεσινή μέρα, ζητώντας να μάθει τι θα έλεγαν στον πρωθυπουργό, αν είχαν τη δυνατότητα σήμερα να φτάσουν κοντά του.
  Έλαβε το βοήθημα ο κ. Κώστας, που το θεωρεί σημαντικό, τουλάχιστον για αυτές τις μέρες. «Είναι μιαν ανάσα αυτά τα χρήματα», αλλά, όπως ξεκαθαρίζει, δεν πρόκειται να λύσει το πρόβλημά του. Με τα έξτρα λεφτά θα βοηθήσει μέλη της οικογένειάς του και θα δώσει στα εγγόνια του, κάτι που δε θα γινόταν σε άλλη περίπτωση.
Στον Αλέξη Τσίπρα θα έλεγε να συνεχίσει και να πάει ακόμα καλύτερα από τώρα.
  Ο κ. Φώτης είναι από αυτούς που πήραν το βοήθημα, «βοήθημα ελάχιστο», όπως σχολίασε, αφού το μόνο που μπορεί να κάνει με αυτό είναι να πάρει ένα κοτόπουλο κατεψυγμένο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι.
Όσο για το τι θα έλεγε στον πρωθυπουργό, θα του σχολίαζε ότι άλλα έλεγε και άλλα έκανε.
  Δε λαμβάνει ΕΚΑΣ ο κ. Βασίλης, που ακόμα δε γνωρίζει αν δικαιούται το επίδομα. Όσο για τον πρωθυπουργό, θα του έλεγε να δει τα χάλια του και ειδικά τη νεολαία, καθώς δεν υπάρχουν δουλειές.
Όσο για την πρόοδο και την ανάπτυξη που έταζε, ο κ. Βασίλης διαπιστώνει ότι δε γίνεται τίποτα, αφού όλες οι βιομηχανίες έφυγαν από την Ελλάδα και το μόνο που έχει μείνει είναι να διαλύσει και τη Γεωργία.
  Το βράδυ της Τετάρτης πήγε στο ΑΤΜ ο κ. Γιώργος, αλλά διαπίστωσε ότι δεν είχαν μπει τα χρήματα, που, όπως τα έχει υπολογίσει, θα είναι 300 ευρώ παραπάνω.
Όσο για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα, είπε ότι τα χρήματα τα έκλεψαν η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ και ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι αγγελούδι σε σχέση με αυτούς, γι’ αυτό και θα του συνέστηνε να προχωρήσει όπως ήδη κάνει, αφού τον θεωρεί καλό.
  Τα έξτρα χρήματα δικαιούται και ο κ. Παναγιώτης, σημειώνοντας πως είναι σημαντικό για όλους αυτό το ποσό. Όμως, κατά τη γνώμη του, δίνεται κακώς σε όλους αυτούς τους συνταξιούχους, αφού υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν απολύτως τίποτα.
Όσο για τη χρονιά που έρχεται, προβλέπει ότι θα είναι πολύ δύσκολη για τον περισσότερο κόσμο, ενώ στον πρωθυπουργό θα έλεγε ότι δεν τήρησε αυτά που έταζε.
  «Να ’ναι καλά ο Τσίπρας» μας είπε ο κ. Δημήτρης, που θεωρεί τον πρωθυπουργό «χρυσό άνθρωπο» και πιστεύει ότι αν τον χάσουμε, θα χάσουμε τα πάντα.
  Έλαβε τη σύνταξή του, αλλά όχι κάτι έξτρα, όπως μας είπε ο κ. Νίκος. Με τη σύνταξή του βοηθά την οικογένεια του, ενώ αυτό που θα έλεγε στον πρωθυπουργό, θα ήταν να μη μειώσει άλλο τις συντάξεις.
  Πήρε το επίδομα ο κ. Γιάννης, αλλά όχι το ΕΚΑΣ, αφού του έχει κοπεί. Όπως ανέφερε, με τα χρήματα αυτά βοηθά τα 4 παιδιά του, καθώς είναι άνεργα.
Αυτό δε που θα έλεγε στον Αλέξη Τσίπρα, θα ήταν να φύγει όσο πιο γρήγορα γίνεται.
  Μόνο τη σύνταξή του έλαβε χθες ο κ. Ανδρέας, σχολιάζοντας πως, όπως έχουν γίνει τα πράγματα με τις πληρωμές, δύσκολα μπορεί να καταλάβει κάποιος τι του καταθέτουν.
Για 40 χρόνια εργαζόταν στα Ναυπηγεία και, από την αρχή που πήρε σύνταξη μέχρι σήμερα, του έχουν κόψει 600 ευρώ.
Με αυτή, λοιπόν, τη σύνταξη βοηθά την άνεργη κόρη του. Όσο για το μέλλον, βλέπει την καταστροφή όλο και να πλησιάζει.
Αναφορικά με την επίσκεψη Τσίπρα, αυτό που θα του έλεγε θα ήταν να τα παρατήσει όλα και να φύγει, ενώ όταν κοιτά τον εαυτό του στον καθρέφτη, μουντζώνεται που τον ψήφισε.
  Όλο και λιγότερα λαμβάνει η κα Φωτεινή και, όπως μας είπε, είναι από τους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος «και ευτυχώς που δόθηκε», αν και ουσιαστικά το επέστρεψε, αφού πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ, καθώς και άλλες υποχρεώσεις της.
Όσο για την υπόλοιπη σύνταξη, πάει στα εγγόνια της που είναι άνεργα.
  Στην τράπεζα πήγαινε η κα Άννα, που δεν ήξερε αν δικαιούταν το έκτακτο βοήθημα. Όσο για το ύψος του, μας είπε ότι είναι αδύνατο να βοηθήσει με δύο παιδιά άνεργα.
Όσο για τον Αλέξη Τσίπρα, δε θα του έλεγε και πολλά, αφού θεωρεί ότι κουμάντο στη χώρα δεν κάνει αυτός, αλλά όλα είναι ψηφισμένα και απλά ο ένας ακολουθεί τον άλλον.
  Δε γνωρίζει αν θα πάρει το επίδομα ο κ. Αργύρης, αφού, όπως εξήγησε, στην Ελλάδα δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα. Όσο για το ύψος του βοηθήματος, μας είπε ότι ο κόσμος δε σώζεται με τα ψίχουλα. Αυτό που ζητά είναι να έχει μέλλον, κάτι που σήμερα δεν υπάρχει, ενώ με τη σύνταξή του βοηθά όλη την οικογένειά του.
Όσο για τη σημερινή επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα, αν τον συναντούσε, θα τον ρωτούσε εάν θα μπορούσε να ζήσει με τη σύνταξη που λαμβάνει ο ίδιος.
  Το ρεύμα θα πληρώσει η κα Ελένη με το επίδομα, αν και δεν είναι σίγουρη ότι θα το λάβει, ενώ με το υπόλοιπο ποσό θα βοηθήσει τον άνεργο γιο της.
Τέλος, αυτό που θα έλεγε στον πρωθυπουργό θα ήταν να είναι χιλιόχρονος, αλλά να προσέξει τον κόσμο, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει κάνει.
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση


 Το έκτακτο επίδομα αφορά συνταξιούχους με σύνταξη κάτω των 850 ευρώ.
Οι δικαιούχοι με τις μικρότερες συντάξεις θα λάβουν μεγαλύτερη ενίσχυση (600 ευρώ) και εκείνοι που έχουν υψηλότερες συντάξεις, θα λάβουν μικρότερη. Σε κάθε περίπτωση, το ποσό δεν είναι μικρότερο των 300 ευρώ. Την ίδια ώρα, οι νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ φθάνουν το 50% για εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους.
Η κοινή υπουργική απόφαση για το κομμένο ΕΚΑΣ δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το βράδυ της Τετάρτης, δηλαδή στο παρά πέντε, πριν πιστωθούν οι λογαριασμοί, όπως αναφέρουν «Τα Νέα».
Ωστόσο, η ΗΔΙΚΑ είχε πάρει εδώ και μέρες εντολή να υπολογίσει τα νέα ποσά των δικαιούχων.
Τα νέα ποσά του ΕΚΑΣ που θα λάβουν κυμαίνονται από 28,75 έως 115 ευρώ μηνιαίως.
Ειδικότερα, η σχετική υπουργική απόφαση προβλέπει:
•Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα ή βοηθήματα και μέχρι 7.216 ευρώ, καταβάλλεται επίδομα ποσού 115 ευρώ μηνιαίως, από 230 ευρώ που εισέπραττε αυτή η κατηγορία μέχρι σήμερα
•Από 7.216,01 ευρώ και μέχρι του ποσού των 7.518 ευρώ, ποσό 86,25 από 172,50 ευρώ
•Από 7.518,01 και μέχρι του ποσού των 7.720 ευρώ, ποσό 57,50, από 115 ευρώ
-Από 7.720,01 και μέχρι του ποσού των 7.972 ευρώ, ποσό 28,75, από 57,50 ευρώ.
Η κατηγορία των 30 ευρώ, για όσους είχαν ατομικό εισόδημα από συντάξεις από 8.472,10 μέχρι 9.200 ευρώ και οικογενειακό έως 13.500 ευρώ, έχει ήδη καταργηθεί από τον Ιούνιο του 2016.

*** Διακοπή κυκλοφορίας σήμερα στα Μενινά 
Η κυκλοφορία επί της οδού Μενινά-Περιβολάκια και συγκεκριμένα στο τμήμα Μενινά-Διάσελλα, θα διακοπεί σήμερα Παρασκευή από τις 8.00 το πρωί έως τις μεσημεριανές ώρες.
Για το λόγο αυτό παρακαλούνται οι οδηγοί των οχημάτων να συμμορφώνονται με την εργοταξιακή σήμανση, ενώ για την αποφυγή ταλαιπωρίας και καθυστερήσεων, η κυκλοφορία θα γίνεται από την οδό Γιαννιτσανίκων.

*** Προσοχή στη θέση «Πέντε δρόμοι» στην Ε.Ο. Καλαμάτας- Σπάρτης 
Την προσοχή των οδηγών στην εθνική οδό Καλαμάτας-Σπάρτης εφιστά η Τροχαία Καλαμάτας και συγκεκριμένα στη θέση «Πέντε δρόμοι», καθώς, λόγω ύπαρξης πετρών και κορμών στο οδόστρωμα, η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία.

***  «Φιάσκο» η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το αστυνομικό τμήμα Φιλιατρών 
«Φιάσκο» πραγματικό ήταν η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν η Δημοτική Ενότητα Φιλιατρών και ο Δήμος Τριφυλίας κατά της κατάργησης του Αστυνομικού Τμήματος Φιλιατρών! Περί τα 100 άτομα, όλα κι όλα, έλαβαν μέρος και, ευτυχώς, που συμμετείχαν συντεταγμένα μαθητές και κάπως φάνηκε! Τα υπόλοιπα άτομα ήταν κάποιοι εκ των δημοτικών και τοπικών συμβούλων της Δ.Ε. Φιλιατρών με τις οικογένειές τους, συγγενείς και ελάχιστους φίλους τους, και δημοτικοί σύμβουλοι από άλλες Δ.Ε. Οι συλλογικοί φορείς των Φιλιατρών και οι Φιλιατρινοί πολίτες δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα, αφού λένε πως το «λουκέτο» είναι πια «τετελεσμένο γεγονός» με την ανοχή και συνενοχή της Δημοτικής Αρχής Τριφυλίας και των εκλεγμένων στη Δ.Ε. Φιλιατρών.
Η, δε, χθεσινή συγκέντρωση εξελήφθη από τους Φιλιατρινούς ως εμπαιγμός και σπασμωδική κίνηση εκ των υστέρων, για να μετατοπιστούν ευθύνες που αποδίδονται από το φιλιατρινό λαό και στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και σε δημοτικούς συμβούλους της Δ.Ε. Φιλιατρών.
Ο δημοτικός σύμβουλος, Δημήτρης Σαρμαντζής, σημείωσε πως σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να δεχθούν την κατάργηση του Α.Τ. Φιλιατρών, συμπληρώνοντας πως αν γίνει, θα είναι παράνομο, ενώ τόνισε πως, ακόμη κι αν κλείσει το Α.Τ., ο αγώνας τους θα συνεχιστεί. Ο ίδιος είπε ότι η συγκέντρωση έγινε επειδή το Σάββατο, σε επίσκεψή του στην Καλαμάτα, ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. είπε ότι η αναδιάρθρωση θα ξεκινήσει λίγο μετά τις 10 Γενάρη, ενώ επισήμανε ότι στο σχεδιασμό υπάρχει και plan b, με κατάργηση και του Α.Τ. Γαργαλιάνων, για να μείνει μόνο ένα στο Δήμο Τριφυλίας.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθης Ανδρινόπουλος, επανέλαβε πως αυτοί που πήραν τις αποφάσεις για την κατάργηση των Α.Τ. Φιλιατρών και Κοπανακίου, δυστυχώς, είναι άσχετοι με την περιοχή, δεν έλαβαν υπόψη τους αυτά που έπρεπε να λάβουν για το σχεδιασμό, τονίζοντας πως «θα πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι ότι δεν είναι δυνατόν να εγγυώνται ασφάλεια σ’ αυτό τον τόπο όταν κλείνουν τα Α.Τ.».
Ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, σημείωσε πως «είμαστε σήμερα εδώ για να εκφραστεί αυτή η κοινωνία και να πει σ’ αυτούς που αδιαφορούν ότι αυτό το οποίο συμβαίνει, αυτό το τερατούργημα, αυτό το έγκλημα που γίνεται για την περιοχή, δεν μπορεί να είναι ούτε δεκτό ούτε αποδεκτό. Πρέπει ν’ αρχίσουν ν’ ακούν την κοινωνία και η κοινωνία λέει ότι αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο. Προσβάλλουν και τη νοημοσύνη και τη λογική, αλλά κυρίως δείχνει το χαρακτήρα των ανθρώπων που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Εμείς θα είμαστε εδώ κι έχουμε αντοχές να είμαστε για πολύ καιρό εδώ, γιατί διαλέξαμε να ζήσουμε σ’ αυτό τον τόπο αδιάλειπτα. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουν οι άλλοι να είναι εκεί. Το βέβαιον είναι ότι δε θα δεχτούμε με κανέναν τρόπο ό,τι απόφαση και να πάρουν και θα προσπαθήσουμε να την ανατρέψουμε. Έχουμε αντοχές, δεν ξέρω αν τις έχουν κι αυτοί!». Στη συνέχεια έγινε συμβολικός αποκλεισμός του εθνικού δρόμου και ακολούθως αντιπροσωπεία των συγκεντρωθέντων επισκέφθηκε το Α.Τ. Φιλιατρών όπου συναντήθηκε με το διοικητή.
Ωστόσο, την ίδια ώρα, ο κόσμος στα Φιλιατρά, που δε συμμετείχε στη συγκέντρωση, έλεγε πως με άναρθρες κραυγές, ψηφίσματα – «χαρτοπόλεμο», δηλώσεις και αντιδράσεις εκ των υστέρων, δεν πιστεύει ότι μπορεί να κερδηθεί κάτι για την παραμονή σε λειτουργία του Α.Τ., καθώς έπρεπε να υπάρξουν μαζικές και δυναμικές αντιδράσεις πριν από ένα χρόνο, όταν παρουσιάστηκε το σχέδιο στην Τρίπολη. Όμως, επί πολλούς μήνες η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι Φιλιατρών δεν έκαναν τίποτα ουσιαστικό, παρά αναλώνονταν σε αποφάσεις συμβουλίου και ψηφίσματα άνευ ουσίας, περιεχομένου και πρακτικού πολιτικού αντικρίσματος.
Θεωρούν, δε, εμπαιγμό την κομματική εκμετάλλευση που επιχειρείται, αφού σε όλους είναι γνωστό ότι ο σχεδιασμός για τα «λουκέτα» είχε ξεκινήσει από την κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, συνεχίστηκε και ολοκληρώνεται με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Να σημειωθεί πως ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών, που είναι πάντα μαχητικός και μπροστάρης στους αγώνες, δε συμμετείχε και σε ανακοίνωσή του από προχθές τόνιζε: «Το Δ.Σ. του Αγροτικού Συλλόγου Φιλιατρών αποφάσισε ομόφωνα να μη συμμετέχει στο συλλαλητήριο της Πέμπτης 22.12.2016 για το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών. Δε δεχόμαστε να γίνουμε μπούγιο στο άσκοπο και εκ των υστέρων συλλαλητήριο. Όλοι γνωρίζουμε ότι έχει υπογραφεί το κλείσιμο του Α.Τ. Φιλιατρών».
Όπως, επίσης, δε διακρίναμε συντεταγμένη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου ή άλλων συλλογικών φορέων. Θεωρείται βέβαιο στην πόλη, πάντως, πως όταν μπει το οριστικό «λουκέτο» στο Α.Τ. Φιλιατρών, τότε θα αρχίσουν τα πραγματικά τύμπανα του πολέμου των ευθυνών σε βάρος όσων δεν έπραξαν όσα απορρέουν από τις θεσμικές υποχρεώσεις και αρμοδιότητές τους και άφησαν τα Φιλιατρά και τους Φιλιατρινούς στο έλεος…  Του Ηλία Γιαννόπουλου

*** «Οι Σιδεράδες» σήμερα στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας 
Με την παράσταση «Οι Σιδεράδες» συνεχίζεται σήμερα Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στο ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, η συνεργασία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Καλαμάτας «Φάρις», του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου Καλαμάτας και της εταιρείας «Όψεις Πολιτισμού».
Τρεις σιδεράδες που τους χωρίζει ένας πόλεμος, αλλά τους ενώνει ένα μυστικό. Ένας Σέρβος, ένας Ρώσος, ένας Γερμανός και ανάμεσά τους μια γυναίκα, αναζητούν τους γιους τους με φόντο τη μεταπολεμική Γερμανία.
«Οι Σιδεράδες», μια βαλκάνια κωμωδία του Σέρβου Μίλος Νίκολιτς, είναι ένα εγκώμιο στην ανθρώπινη ύπαρξη, μια απόδειξη πως όταν η αγάπη μιλά, το μίσος, τα όπλα, ο εθνικισμός σιγούν. Ο Σέρβος Άτσα έχει μόλις ανακαλύψει ότι την περίοδο που τον έστειλαν ως αιχμάλωτο πολέμου στο σιδεράδικο του Πέτερ στη Γερμανία, η γυναίκα του έμεινε έγκυος από τον Ιβάν, ένα Ρώσο σιδερά. Έχοντας μάθει την αλήθεια για την πατρότητα του γιου του πηγαίνει ξανά στη Γερμανία, με την ελπίδα ότι θα βρει ένα δικό του παιδί εκεί.
Μέσα σε ένα σιδεράδικο, ξεδιπλώνεται με κωμικό και συγκινητικό τρόπο η αλήθεια τριών πατεράδων και μιας μάνας.
Ο γεννημένος στο Κοσσυφοπέδιο Μίλος Νίκολιτς, έχοντας ζήσει τον εμφύλιο σπαραγμό της χώρας του, ασκεί κριτική στις απάνθρωπες και άθλιες συνθήκες του πολέμου και καταδικάζει κάθε εθνικιστική συμπεριφορά.
Με όπλα το γρήγορο ρυθμό, τους δυνατούς χαρακτήρες, τα κωμικά μπερδέματα, την αξιόπιστη και σύγχρονη μετάφραση του Χρήστου Γκούβη, καθώς και τους εκρηκτικούς μουσικούς συνδυασμούς των δαιμονικών εγχόρδων των String Demons, «Οι Σιδεράδες» θα μαγέψουν το κοινό. «Οι Σιδεράδες» ανέβηκαν για πρώτη φορά στη Σερβία το 1992 και έκτοτε έχουν παρουσιαστεί σε 30 θέατρα σε Σερβία, Ρουμανία, Σλοβακία, Ελλάδα και Κύπρο.
  Σκηνοθεσία: Αυγουστίνος Ρεμούνδος
Μετάφραση: Χρήστος Γκούβης
Μουσική: String Demons
Κοστούμια – Σκηνικά: Τόνια Αβδελοπούλου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βαγγέλης Μούντριχας
Βοηθός σκηνοθέτη: Νίνα Ντούνη
Φωτογραφίες: Παναγιώτης Ανδριόπουλος
Video – trailer: Νικήτας Χάσκας
Sound engineer: Τάκης Μάρκου
Παραγωγή: «Αγγέλων βήμα»
 Παίζουν
Άτσα: Ερμόλαος Ματθαίου
Πέτερ: Ερνέστος Βουτσίνος
Λουίζα: Έφη Καραγιάννη
Ιβάν: Αβραάμ Παπαδόπουλος
 Τιμές εισιτηρίων
Προπώληση: 12 ευρώ γενική είσοδος & 10 ευρώ φοιτητικό - ανέργων
Πόρτα: 15 ευρώ γενική είσοδος & 12 ευρώ φοιτητικό- ανέργων
 Προπώληση εισιτηρίων
Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, τηλ. 27210-87902
Βιβλιοπωλείο Όλα Χαρτί, τηλ. 27210-63690
Πληροφορίες- κρατήσεις: 2310257218, 6934115555, 6974655664

***  Συνεχίζεται… 
Σχολιάζαμε χθες ότι η ανάπλαση στα «Ουζάκια» άνοιξε νέες θέσεις στάθμευσης. Δε φαίνεται να άλλαξε κάτι, γιατί και χθες υπήρχαν σταθμευμένα αυτοκίνητα επί του πεζοδρομίου.   Ω. 

***  Στην Καλαμάτα ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
Λίγα λεπτά μετά τις 11:30 το πρωί της Παρασκευής, έφθασε στην Καλαμάτα  ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Αυτή την ώρα επισκέπτεται το 1ο Ειδικό Σχολείο της Καλαμάτας, ενώ  περίπου 1 ώρα αργότερα θα επισκεφτεί το Δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα στο Δημαρχείο. Το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός θα βρεθεί στη γέφυρα του Περιμετρικού στο Νέδοντα, για τα εγκαίνια ολόκληρου του Περιμετρικού που δίνεται από σήμερα στην κυκλοφορία. Μαζί του βρίσκονται ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων Χρήστος Σπίρτζης , ο αναπληρωτής υπουργός εσωτερικών Χριστόφορος Βερναδάκης καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός οικονομίας Αλέξης Χαρίτσης
  Αναλυτικό ρεπορτάζ αργότερα.
Video: Επίσκεψη Τσίπρα Καλαμάτα ,  https://youtu.be/jxcEpfhjn-4  .-

***  Νεκρός στο Μιλάνο ο δράστης του Βερολίνου σε ανταλλαγή πυρών
Σε αστυνομικό έλεγχο τα ξημερώματα
Νεκρός σε ανταλλαγή πυρών κατά τη διάρκεια αστυνομικού ελέγχου στο Μιλάνο έπεσε ο Τυνήσιος Ανίς Αμρί που καταζητείτο για την επίθεση στο Βερολίνο, όπως επιβεβαίωσε το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών. Ο 24χρονος εντοπίστηκε σε έλεγχο τα ξημερώματα της Παρασκευής και πυροβόλησε αστυνομικούς μόλις του ζήτησαν τα χαρτιά του, οι οποίοι ανταπέδωσαν και τον σκότωσαν επί τόπου.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για τον Ανίς Αμρί» είπε σε συνέντευξη Τύπου ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών. Οι αναφορές θέλουν τον καταζητούμενο να ταξίδεψε σιδηροδρομικά πρώτα στη Γαλλία και έπειτα στο Τορίνο, από όπου και πήγε, επίσης με το τρένο, έξω από το Μιλάνο.
Το περιστατικό σημείωθηκε περίπου στις 03:30 μπροστά στον σταθμό Σέστο Σαν Τζοβάνι (βόρεια του κέντρου της πόλης). Η ταυτοποίησή του φέρεται να έγινε από τα δακτυλικά του αποτυπώματα - τα αποτυπώματα του Αμρί είχαν επίσης βρεθεί στην νταλίκα με την οποία είχε γίνει η επίθεση, εκτός από τα προσωπικά του έγγραφα.
Οι γερμανικές Αρχές βρίσκονται σε συναγερμό και τις τελευταίες ώρες συνέλαβαν σε ξεχωριστή υπόθεση δύο υπόπτους για σχέδιο επίθεσης σε εμπορικό κέντρο στο Όμπερχαουζεν. Πρόκειται για δύο αδέλφια από το Κοσσυφοπέδιο και εκπρόσωπος της αστυνομίας της Έσσης ανέφερε πως «δεν έχει διαπιστωθεί διασύνδεση με τον Αμρί, πέραν του τρομοκρατικού υποβάθρου».
Παράλληλα, εξετάζεται αν ο Αμρί ήταν ο δράστης δολοφονίας ενός 16χρονου στο Αμβούργο πριν από δύο μήνες, ενδεχόμενο που ακόμη δεν μπορεί να αποκλειστεί.
Από Βερολίνο, στη Γαλλία και έπειτα στην Ιταλία 
Το περιστατικό στο Μιλάνο ήταν γνωστό από το πρωί, όμως οι επίσημες ανακοινώσεις περιορίζονταν αρχικά σε ανταλλαγή πυρών άγνωστου άνδρα με αστυνομικό κατά τη διάρκεια ελέγχου. Στις πρωινές επίσημες ιταλικές ανακοινώσεις δεν υπήρχε καν αναφορά περί ισλαμιστικού υποβάθρου.
 * Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες στα ιταλικά ΜΜΕ όπως η Repubblica υποστήριξαν στη συνέχεια πως ο άνδρας φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» -αλλά ούτε εκείνες οι πρώτες αναφορές δεν συνέδεαν την υπόθεση με το Βερολίνο και περιορίζονταν στο ότι ο άνδρας είχε περάσει μέσω Γαλλίας. 
Προηγουμένως, είχε φανεί ότι ο καταζητουμένος είχε μείνει στη γερμανική πρωτεύουσα για τουλάχιστον τις πρώτες ώρες μετά την επίθεση.
Το κρατικό κανάλι rbb μετέδωσε εικόνες από κάμερες ασφαλείας που υποστηρίζει ότι δείχνουν τον καταζητούμενο Αμρί τις ώρες μετά την επίθεση να πηγαίνει σε σαλαφιστικό κέντρο στο Μοαμπίτ, στο κέντρο του Βερολίνου. Το κέντρο, το λεγόμενο Fussilet 33, είναι γνωστό στην αντιτρομοκρατική για διασυνδέσεις του με σαλαφιστικά στοιχεία (στο rbb χαρακτηρίζεται μάλιστα «τζαμί της ISIS»).
Οι εικόνες που φέρεται να δείχνουν τον καταζητούμενο προέρχονται από τα ξημερώματα της Τρίτης μετά την επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά της Μπράιτσαϊντπλατς (συγκεκριμένα, στις 03:50, δηλαδή λίγο παραπάνω από επτά ώρες μετά την επίθεση). Η απόσταση μεταξύ των δύο σημείων δεν είναι μεγάλη.
Επισήμως, η αστυνομία δεν σχολίασε την αναφορά του rbb και παρέπεμψε στην εισαγγελία. Αναφορές ήθελαν επίσης τις ειδικές δυνάμεις να κάνουν έφοδο την Πέμπτη στο σημείο, πιθανότατα στο πλαίσιο ερευνών για τον Αμρί.
Το rbb υποστηρίζει επίσης πως ο καταζητούμενος είχε καταγραφεί σε κάμερα ξανά στο σαλαφιστικό κέντρο στο Μοαμπίτ λίγες ημέρες πριν την επίθεση, τις νύχτες προς 14η και προς 15η Δεκεμβρίου (και τις δύο φορές την ίδια περίπου ώρα, πάλι περίπου στις 03:30).
Ξεχωριστά, η εφημερίδα Tagesspiegel επίσης υποστήριζε ότι η αστυνομία θεωρούσε πως ο Αμρί μπορεί να βρισκόταν ακόμη στο Βερολίνο, μιλώντας για μαρτυρία κατοίκου που τον είδε να διαφεύγει από το σημείο της επίθεσης με τραύματα στο πρόσωπο.  Newsroom ΔΟΛ

***  Χιόνια σε Πάρνηθα και Πεντέλη
Κακοκαιρία σε όλη τη χώρα
Αποκαταστάθηκε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής η κυκλοφορία των οχημάτων στην περιφερειακή οδό Πεντέλης-Νέας Μάκρης, από το ύψος της οδού Πανός έως τον Ιερό Ναό Αγίου Πέτρου, που είχε διακοπεί το πρωί, λόγω χιονόπτωσης.
  
Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία και στη λεωφόρο Πάρνηθας, από το ύψος του τελεφερίκ, στο ρεύμα προς καζίνο, όπου το πρωί ήταν απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.
Προβλήματα, κυρίως στο ορεινό οδικό δίκτυο, έχει δημιουργήσει το κύμα κακοκαιρίας που για δεύτερη ημέρα πλήττει τη δυτική Κρήτη.
Στα Λειβαδιώτικα όρη Μυλοποτάμου αποκλείστηκαν λόγω χιονόπτωσης τρία νεαρά άτομα που επέβαιναν σε αυτοκίνητο, με την περιπέτειά τους να έχει αίσιο τέλος καθώς απεγκλωβίστηκαν με τη βοήθεια φιλικών τους προσώπων.
Στη θέση «Φώκιες» του επαρχιακού δικτύου Χανίων -Ομαλού ο δρόμος είναι κλειστός με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας να προσπαθούν να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία.
Χιονόπτωση σημειώνεται αυτή την ώρα και σε περιοχές των Σφακίων, ενώ εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στις ορεινές περιοχές του νομού, επικρατεί παγετός.
Για σήμερα, Παρασκευή, η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα ανατολικά και μεμονωμένες καταιγίδες στα νοτιοανατολικά. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά-ημιορεινά της Κρήτης και παγετός θα επικρατήσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί στο Αιγαίο 6 με 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά, παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 05 έως 09 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 πρόσκαιρα στο Θερμαϊκό έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -04 (μείον 4) έως 10 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, ΘράκηΚαιρός: γενικά αίθριος. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά.
Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική ΠελοπόννησοςΚαιρός: γενικά αίθριος.
Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 4 και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική ΠελοπόννησοςΚαιρός: στη Θεσσαλία λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά με βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά και τα νότια 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, ΚρήτηΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης παροδικές χιονοπτώσεις. Πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων στις νότιες θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα δυτικά 7 πρόσκαιρα το πρωί τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, ΔωδεκάνησαΚαιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα Δωδεκάνησα πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 07 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη
Πρόγνωση για την Παραμονή των Χριστουγέννων
Καιρός: στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά λίγες νεφώσεις. Στα υπόλοιπα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές η χιονόνερο κυρίως στην Κρήτη όπου στα ορεινά θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις.
Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 4 με 5 και στο Αιγαίο 6 τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από τα βόρεια.
Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά. Παγετός κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

***  Κάλαντα στον Πρωθυπουργό από το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας (φωτογραφίες & βίντεο) 
 
 
 
Μια ευχάριστη έκπληξη περίμενε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στο Νέο Δημαρχείο της Καλαμάτας. Παιδιά του Μουσικού Σχολείου της πόλης, έψαλλαν στον Αλέξη Τσίπρα τα παραδοσιακά «Μωραϊτικα Κάλαντα» . Ο Πρωθυπουργός έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το Μουσικό Σχολείο και είχε ένθερμη συνομιλία με τους μαθητές ανταλλάσοντας ευχές για τις εορτές.
Video: Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας Κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα , https://youtu.be/bGf2ZmDlzxA  .-


***


*** Αθλητική ενημέρωση  :
*** Β΄ Εθνική στο Ελληνικό ποδόσφαιρο χθες :
*** ΑΡΗΣ-ΧΑΝΙΑ   2-1 .-
Τα  γκολ :    20΄  ο Ζέρης , Στο 40' ο Τάτο  , ο  Καπνίδη στο 91',
Άρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Ιντζίδης, Ανάκογλου, Τζανακάκης, Ίλιτς, Τσουμάνης (67’ Τζιμπούρ), Μπαργκάν, Τάτος, Παυλίδης (87’ Καπνίδης), Ραούλ Μπράβο, Ντούνης (74’ Μιλούνοβιτς).
Χανιά (Θοδωρής Γκάτζιος): Αθανασίου, Ζέρης, Ηρακλής, Θεολόγου, Γκεμίσης (89’ Ζόρο), Φουρλάνος, Τσουκάνης, Αποστολόπουλος (68’ Ντούμος), Σιάννης, Σταματής, Βαρούχας (56’ Νικολόπουλος).

Το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής
Πέμπτη 22/12
Απόλλων Σμύρνης-Πανσερραϊκός 1-0
(48' Πετρόπουλος)
Αχαρναϊκός-Αγροτικός Αστέρας 2-1
(45+1, 57' Ματσούκας - 72' Τάι)
Κισσαμικός-Αιγινιακός 1-0
(57' Τσερκέζος)
Λαμία-Καλλιθέα 1-0
(47' Όμο)
Πανελευσινιακός-Σπάρτη 1-1
(50' Τσούπρος - 27' Ηλιόπουλος)
Τρίκαλα-Πανθρακικός 3-0
(18' Κουσκουνάς, 44' Λεάντρο, 89' Τζάκσον)
ΟΦΗ-Παναιγιάλειος 1-0
(53' Μιλοσάβλιεφ)
Άρης-Χανιά 1-1
(40', Τάτος, 90' Καπνίδης – 19' Ζέρης)
Παρασκευή 23/12/2016
Καλλονή-Αναγέννηση Καρδίτσας (15:00)

Η επόμενη (8η) αγωνιστική:
Τετάρτη 4 Ιανουαρίου
Σπάρτη-Τρίκαλα
Αγροτικός Αστέρας-ΟΦΗ
Αιγινιακός-Καλλονή
Αναγέννηση Καρδίτσας-Πανελευσινιακός
Κισσαμικός-Απόλλων Σμύρνης
Παναιγιάλειος-Λαμία
Πανσερραϊκός-Αχαρναϊκός
Πανθρακικός-Χανιά
Καλλιθέα-Άρης

***   Επιβεβαίωσε τη συμφωνία Παναθηναϊκού-Κουρμπέλη ο Μποροβήλος
Απομένει η ανακοίνωση
Την φανέλα του Παναθηναϊκού θα φοράει στο εξής ο Δημήτρης Κουρμπέλης. Η μεταγραφή του 23χρονου αμυντικού μέσου από τον Αστέρα Τρίπολης είναι οριστική και το μόνο που απομένει είναι η ανακοίνωση από την πλευρά των «πρασίνων».
Το deal ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Αστέρα Τρίπολης επιβεβαίωσε ο πρόεδρος της πελοποννησιακής ΠΑΕ, Γιώργος Μποροβήλος, στο ραδιοφωνικό σταθμό "ΣΠΟΡ FM 94.6", υπογραμμίζοντας ότι το κόστος της μεταγραφής θα ξεπεράσει τις 500.000 ευρώ, ενώ θα πρέπει να προστεθεί ότι οι Αρκάδες θα διατηρήσουν και ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη σε ομάδα του εξωτερικού.
Ο έμπειρος παράγοντας και πρώην διεθνής διαιτητής εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Κουρμπέλης θα κάνει σπουδαία καριέρα στον Παναθηναϊκό, ενώ παράλληλα εκτίμησε πως θα κληθεί σύντομα και στην εθνική ομάδα.  Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

*** Για την 14η αγωνιστική της Ευρωλίγκα  στο ευρωμπάσκετ: 

***  Μπάμπεργκ  - Ολυμπιακός   82-68  , (48-30) .-

Τα  δεκάλεπτα : 23-13 , (48-30)  , 59-50, 82-68 .-
Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Σρέτεν Ράντοβιτς (Κροατία), Μπέντζαμιν Χιμένεθ (Ισπανία) και Εμίν Μόγκουλκοτς (Τουρκία).
Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Κοζέρ 17 (2), Μέλι 13 (1 τριπ., 9 ριμπ.), Ζήσης 9 (1/6 τριπ.), Νίκολιτς, Στάιγκερ 3 (1), Τάις 5, Λο, Στρέλνιεκς 9 (1 τριπ., 7 ασ.), Βερεμένκο, Μίλερ 20 (5), Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 6.
Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Γκριν 8, Μπιρτς 6, Γιανγκ 9, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 15 (2), Αγραβάνης 2, Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 11 (1 τριπ., 8 ριμπ.), Μάντζαρης 5 (1), Λοτζέσκι 4, Αθηναίου.
VIDEO  από τον αγώνα  :
~* HAI  - LAIT   Μπάμπεργκ-ΟΣΦΠ   82-68 14η  αγωνισ   22/12/2016:
https://youtu.be/OiwTvpx6nLw  .-
~*ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΟΣΦΠ 82-68  14η  αγων   22/12/2016:
 https://youtu.be/WduIFRapSbY .-
~*ΜΠΑΜΠΕΡΓΚ-ΟΣΦΠ 82-68  Α΄ ημίχρονο 48-30 14η αγων  22/12/2016: https://youtu.be/5JzZ0aemyeA .-
~*Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 γ΄περίοδος 59-50  22/12/2016: https://youtu.be/A9R5AjXWU-I .-

***  Ερυθρός Αστέρας -Ρεάλ Μαδρίτης    82-70   .- 
 
Τα δεκάλεπτα: 20-19, 43-35, 62-51, 82-70 .-

*** Ζαλγκίρις   Κάουνας   -  Ούνικς  Καζάν  80-88  .-
 
Δεκάλεπτα: 19-23, 46-43, 69-58, 80-88  .-
 Ζαλγκίρις (Γιασικεβίτσιους): Πάνγκος 6 (2), Λεκαβίτσιους 9 (1), Βαλίνσκας 3, Βέστερμαν 4, Σειμπούτις 2, Μότουμ 11 (1), Γιανκούνας 21 (1), Γιαβτόκας 4, Μιλάκνις 2, Λίμα, Καβαλιάουσκας 14, Ουλανόβας 4
Ούνιξ Καζάν (Πασούτιν): Τζόνσον 5 (1), Αντίποφ, Λάνγκφορντ 26 (2), Στολ, Παραχούσκι 24, Κόλομ 15 (2), Μπάνιτς, Βορόνοφ 3 (1), Πάνιν, Καϊμακόγλου 13 (3), Ουίλιαμς 2

*** Γαλατάσαραϊ  - Αναντολού  Εφές 76-86 .-Τα δεκάλεπτα : 18-16 ,  44-38,  58-60,  76-86 .-

*** Παρασκευή 23/12/2016 :
14η αγωνιστική Πέμπτη, 22/12/2016 :
Γαλατασαράι (Τουρκία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 76-86
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Ούνιξ Καζάν (Ρωσία) 80-88
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) 82-70
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 82-68

Παρασκευή, 23/12/2016:
  ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)  79-95 κ.α. 75-75 .-
Τα δεκάλεπτα : 23-13, (41-36), 59-58 , κ.α. 75-75 , παράταση 79-95 .-
   Βίντεο:
~ΤΣΣΚΑ - Φενέρμπαχτσε  παρατ  79-95   23/12/2016  14η  αγων:

 Νταρουσάφακα (Τουρκία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  86-84 .-
Τα δεκάλεπτα : 13-22 , (31-48) , 58-61 ,  86-84 .-
  
  ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μπασκόνια (Ισπανία)  69-68 .-

Τα  δεκάλεπτα : 27-18 , (37-41) , 55-59 , 69-68 .-
  Διαιτητές: Λαμόνικα (Ιταλία), Μπολτάουζερ (Σλοβενία), Ορντόφ (Κροατία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23, Νίκολς 3, Ρίβερς 4, Τζέιμς 16, Φώτσης, Παππάς, Φελντέιν 6, Γκάμπριελ, Μπουρούσης 3, Καλάθης 14.
ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ (Αλφόνσο Αλόνσο): Λάρκιν 6, Πριτζιόνι 6, Χανγκά 12, Μπομπουά 11, Μπλάζιτς, Ντιόπ 10, Τιγί 4, Σενγκέλια 17, Μπάντιντζερ, Λουζ 2.
  Βίντεο από τον αγώνα  :
~ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  α΄ περίοδος 27-18  14η  αγων  23/12/2016: https://youtu.be/LRMdDs0ZzwI .-
~ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ   Α΄ ημίχρονο 37-41 23/12/2016  14η  αγων :
https://youtu.be/OMyJl-X0KUg .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  69-68   δηλώσεις  14η  αγων  23/12/2016 :  
https://youtu.be/Im7PWSNvKto .-
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  69-68 γ΄περίοδος  55-59  23-12 2016:    
~*ΠΑΟ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ     69-68 , 27-18 , 37-41 , 55-59 ,  23/12/2016:    
https://youtu.be/-WnSpq5SgJI  .-
~*ΠΑΟ-Μπασκόνια  69-68  HAI  LAIT  αγώνα  δηλώσεις σχόλια  23/12-2016:  https://youtu.be/y1F776E0Knk .-
~* ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ  69-68   δηλώσεις  14η  αγων  23/12/2016 003: https://youtu.be/sNPLE2AC_yQ .-
~*Δηλώσεις Γιάννη Μπουρούση 23/12/2016 ΠΑΟ/Μπασκόνια 69-68 : https://youtu.be/xoCZJCUkUj4  .-

  Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)  89-75 .-   
Τα δεκάλεπτα : 32-19 ,(49-35) , 72-51 , 89-75 .-

14η  αγωνιστική 22 και23-12-2016 για τις Ελληνικές ομάδες :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .-
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια  69-68  .-

***  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ  στις  14 αγωνιστικές :
     Ομάδες             Ν-Η    Β.
ΤΣΣΚΑ Μόσχας    12-2   26
Ρεάλ Μαδρίτης       9-5   23
Ολυμπιακός            9-5   23
Παναθηναϊκός         9-5 23
 ---------------------------
Μπασκόνια              9-5   23
Φενερμπαχτσέ         9-5 23
Νταρουσάφακα       8-6 22
Αναντολού Εφές     7-7   21
-----------------------------
Ερυθρός Αστέρας    6-8  20
Μπαρτσελόνα          6-8  20
Μακάμπι Τελ Αβίβ  5-9  19
Ζαλγκίρις                 5-9  19
Ούνιξ Καζάν            5-9  19
Μπάμπεργκ             5-9   19
Γαλατασαράι          4-10  18
Αρμάνι Μιλάνο      4-10  18
***  Πρόγραμμα αγώνων και αποτελέσματα  Ελληνικών ομάδων  στην     Euroleague   του μπάσκετ  περιόδου 2016-2017  :
 
 

1η  αγωνιστική 12 και 14-10-2016 :
Ρεάλ  Μαδρίτης-Ολυμπιακός  83-65 .-      (Η)
Παναθηναϊκός-Ζαγκλίρις  Κάουνας 84-76 .-   (Ν)
2η  αγωνιστική 20  και 21-10-2016 :
Ολυμπιακός-Ανατολού Εφές  90-66 .-   (Ν)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός  81-77.-    (Η)
3η αγωνιστική 25 και 26-10-2016:
Ολυμπιακός-Μιλάνο 91-81 .-     (Ν)
Μπάμπεργκ-Παναθηναϊκός 83-84 .-    (Ν)
4η αγωνιστική 27 κα΄28-10-2016 :
Μπασκόνια-Ολυμπιακός 90-95 .-    (Ν)
Παναθηναϊκός-Ερυθρός Αστέρας 70-59 .-    (Ν)
5η αγωνιστική 3 και 4-11-2016 :
Ολυμπιακός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  75-81 .-   (Η)
Ανατολού Εφές-Παναθηναϊκός κ.α.70-70 παρατ. 91-83 .-   (Η)
6η  αγωνιστική 10 και11-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Μακαμπί Τ.Α.  κ.α  67-67  παράταση 83-75 .-
Γαλατάσαράϊ-Ολυμπιακός  89-87 .-   (Η)
7η αγωνιστική 16-11-2016 :
Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα 59-52  .-  (Ν)
Ρεάλ Μανδρίτης-Παναθηναϊκός 87-84 .-    (Η)
8η αγωνιστική 18-11-2016 :
Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 77-79  .-  (Ν)
9η αγωνιστική 24  και 25 -11-2016 :
Ολυμπιακός-Μακαμπί Τ.Α.  73-80 .-   (Η)
 Παναθηναϊκός-Νταρουσάφακα  86-80 .-   (Ν)
10η αγωνιστική 2 -12-2016 :
Νταρουσάφακα-Ολυμπιακός 71-77 .-   (Ν)
Μπαρτσελίνα-Παναθηναϊκός 72-57 .-  (Η)
11η  αγωνιστική 9-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ούνιξ Καζάν 88-59 .-   (Ν)
Παναθηναϊκός-Γαλατάσαραϊ 85-58 .-    (Ν)
12η  αγωνιστική 15 και 16-12-2016 :
Ζαγκλίρις Κάουνες -Ολυμπιακός 75-88 .-    (Ν)
Παναθηναϊκός-Φενέρμπαχτσε   81-70 .-    (Ν)
13η αγωνιστική 20 και 21-12-2016 :
Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας   73-65 .-  (Ν)
Μιλάνο-Παναθηναϊκός   72-86 .-   (Ν)
14η  αγωνιστική 22 και23-12-2016 :
Μπάμπεργκ-Ολυμπιακός 82-68 .-   (Η)
Παναθηναϊκός-Μπασκόνια   69-68 .- ^ (Ν)
15η αγωνιστική 29 και 30-12-2016 :
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχτσέ
Ούνιξ Καζάν- Παναθηναϊκός16η αγωνιστική 6-1-2017 :
Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός
17η  αγωνιστική 12 και 13-01-2017:
Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός -Ανατολού Εφές
18η αγωνιστική 19 και 20-1-2017 :
Φενέρμπαχτσε-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός -Μπασκόνια
19η αγωνιστική 24 και 25 -01-2017 :
Παναθηναϊκός-Μπαρτσελόνα
Μιλάνο-Ολυμπιακός
20η αγωνιστική 26-01-2017 και 27-1-2017 :
Ερυθρός Αστέρας-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Μπάμπεργκ
21η  αγωνιστική 02 και03-02-2017 :
Ούνιξ Καζάν - Ολυμπιακός
Γαλατάσαράϊ - Παναθηναϊκός
22η  αγωνιστική  09 και 10-2-2017  :
Παναθηναϊκός-Μπάμπεργκ
Ολυμπιακός -Ζαγκλίρις Κάουνες
23η  αγωνιστική 23 και 2402-2017 :
Φενέρμπαχρσε-Ολυμπιακός
Παναθηναϊκός-Ούνιξ Καζάν
24η  αγωνιστική 02 και 03-03-2017  :
Μακαμπί Τ.Α. -Ολυμπιακός
Νταρουσάφακα-Παναθηναϊκός
25η  αγωνιστική 09 και 10-03-2017 :
Ζαγκλίρις Κάουνες-Παναθηναϊκός
Ολυμπιακός-Νταρουσάφακα
26η αγωνιστική 16 και 17-03-2017 :
Πανασθηναϊκός-Ρεάλ Μανδρίτης
Ολυμπιακός-Γαλατασαρά¨
27η αγωνιστική 21 και 22-03-2017 :
Παναθηναϊκός -Μιλάνο
Ερυθρός Αστέρας -Ολυμπιακός
28η αγωνιστική  23και 24-03-2017 : 
Ολυμπιακός - Ρεάλ Μανδρίτης
Μπασκόνια-Παναθηναϊκός
 29η  αγωνιστική 30 και 31 -03-2017 :
Ανατολοού Εφές-Ολυμιακός
Παναθηναϊκός-ΤΣΣΚΑ Μόσχας
30η  αγωνιστική 06 και07-04-2017 :
ΤΣΣΚΑ- Ολυμπιακός
Μακαμπί Τ.Α.- Παναθηναϊκός

~* Υ .  Σημείωση :   (Ν)= Νίκη ,    (Η)-Ήττα


***

~~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016:
~  Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  , Πέμπτη  01  Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-01-2016.html .-
  ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ  για ΟΛΟΥΣ  μας .- 
    ~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 03 και 04 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/03-04-2016-05-2016-1930-04122016-4-0-0-0.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Δευτέρα 05 Δεκεμβρίου  2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/12/news-05-2016.html .-  
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-06-2016.html .-
~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr / .- 

~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/news-07-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 08 Δεκεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-08-2016.html .- 
Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 09 Δεκεμβρίου 2016 : 
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-09-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 10  Δεκεμβρίου 2016 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-10-2016.html .- 
Αθλητικό  Σαββατοκύριακο 10  και 11 Δεκεμβρίου 2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/10-11-2016-14-super-league-10-12-2016-0.html .- 

 ~* Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-11-2016.html .-
Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS Δευτέρα 12  Δεκεμβρίου 2016 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.com/2016/12/arfara-news-12-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τρίτη  13 Δεκεμβρίου 2016  :  
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-13-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 14  Δεκεμβρίου 2016
:  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-14-2016-14-286-287.html .-
  69~ ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ  μας , Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου  2016
 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/12/14-2016.html .- 

~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016 : 
 http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-15-2016-15-1.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016 :
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/12/news-16-2016-16.html .-
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2016 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-17-2016-17.html .-
 ~  ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  17  και  18 Δεκεμβρίου  2016:
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/12/17-18-2016-super-leagua-15-17122016-0-1.html .- 

 ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 18 Δεκεμβρίου  2016
: http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-18-2016.html  .-  

  ~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Δευτέρα και Τρίτη 19  και 20  Δεκεμβρίου  2016   : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/12/arfara-news-19-20-2016.html  .-
   Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS  Τετάρτη  21  Δεκεμβρίου  2016  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/12/news-21-2016.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Πέμπτη  22Δεκεμβρίου  2016  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/12/news-22-2016-2014-https-youtu.html  .-
 ~*****   https://www.facebook.com/MCVMVR/videos/1040214996028596/ .- 
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/12/news-23-2016-2014-httpsyoutu.html .-
~
* ** ΒINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5082 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3296   video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3293 video. - https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11. 670  βίντεο   .-  
 ~* https://www.facebook.com/groups/1758656167707813/1761788260727937/?notif_t=like&notif_id=1476255372769279  ΛΕΞΙΚΟ ΤΩΝ ΑΡΦΑΡΩΝ 
~   
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  55 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas

@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ    
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-   
~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .- 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου