ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2016

Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016

   Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 :
~


~ 5 Οκτωβρίου
Ιερομάρτυρος Ερμογένους του θαυματουργού, του εν Κύπρω. Μαρτύρων Χαριτίνης (1) (†304) και Μαμέλχθης. Οσίων Ιωάννου επισκόπου Ευχαϊτών, Επιφανίου(Κυθραίας) και Επιφανίου (Κούρδακα), των εν Κύπρω. Ευδοκίμου νεοφανούς, του Βατοπεδινού. Πέτρου, Αλεξίου και Ιωνά, των θαυματουργών μητροπολιτών Μόσχας. Μεθοδίας της εν Κιμώλω.
(1)Έζησε στα χρόνια του Διοκλητιανού (284-305 ). Ήταν χριστιανή και δούλη ενός πλουσίου Ρωμαίου, του Κλαύδιου. Όταν ο Δομέτιος έμαθε την πίστη της Χαριτίνης ζήτησε από τον Κλαύδιο να του την στείλει για να την εξετάσει ο ίδιος. Η Αγία παρουσιάστηκε και χωρίς να δειλιάσει ομολόγησε την αληθινή πίστη του Ιησού Χριστού. Ο Δομέτιος εξοργισμένος από την ομολογία πίστεως της Χαριτίνης διέταξε τον βασανισμό της και στη συνέχεια ζήτησε να την ρίξουν στη θάλασσα δένοντας της μία πέτρα στο λαιμό. Όμως με τη βοήθεια του Θεού η Αγία επέζησε και παρουσιάστηκε μπροστά στον Δομέτιο για να του αποδείξει την παντοδυναμία του Κυρίου. Παραταύτα ο Δομέτιος δεν πείστηκε και απαίτησε τον βασανισμό της ξανά. Με αυτό τον τρόπο η Αγία Χαριτίνη παρέδωσε το πνεύμα της εις τον Κύριο.
~

*** ΕΚΤΑΚΤΟ: Οι ΗΠΑ απαντούν στον Β.Πούτιν: Συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί ο Μ.Ομπάμα για στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον της Συρίας – Σε συναγερμό ο ρωσικός Στρατός
 Toυ Βασίλη Καπούλα Έκτακτη σύσκεψη του συμβουλίου ασφαλείας των ΗΠΑ θα λάβει χώρα την Τετάρτη στο Λευκό Οίκο όπου θα...
αποφασιστεί το ενδεχόμενο στρατιωτικού πλήγματος κατά του συριακού Στρατού. Στην σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι σύμβουλοι ασφαλείας του Μ.Ομπάμα και θα συζητήσουν όλες τις στρατιωτικές λύσεις για την Συρία. Φαίνεται ότι ο Β.Πούτιν γνώριζε άριστα το τι συνέβαινε στις ΗΠΑ. Οι ρωσικός στρατός βρίσκεται σε πλήρη συναγερμό και αναμένεται η άφιξη στην Συρία και νέων ενισχύσεων.
Όπως αποκαλύπτουν τώρα αμερικανικά ΜΜΕ, εδώ και εβδομάδες οι αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών πραγματοποιούν αλλεπάλληλες συσκέψεις και σκέφτονται επιλογές τις οποίες και θα προτείνουν στον πρόεδρο Ομπάμα ώστε να «αντιμετωπιστεί η κρίση που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Χαλέπι όπου συριακά και ρωσικά μαχητικά βομβαρδίζουν την πόλη» όπως λένε.
Στην σύσκεψη θα μετέχουν όλοι οι αρχηγοί και διοικητές των Επιτροπών, αξιωματούχοι του Συμβουλίου Ασφαλείας και της κυβέρνησης Ομπάμα.
Την προηγούμενη Τετάρτη οι αναπληρωτές διοικητές των Επιτροπών συναντήθηκαν στον Λευκό Οίκο. Συγκεκριμένα στην σύσκεψη μετείχαν αξιωματούχοι από το State Department, τη CIA και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων. Στην σύσκεψη συζητήθηκε ήδη το θέμα στρατιωτικού πλήγματος κατά του συριακού Στρατού ως τίμημα για την παραβίαση της εκεχειρίας. Αμερικανοί λένε ότι «πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου» και να αυξηθεί η πίεση στον συριακό Στρατό.
«Η επιλογή που συζητείται είναι σαρωτικοί βομβαρδισμοί με πυραύλους cruise  κατά θέσεων του συριακού Στρατού καθώς και με άλλα όπλα από μαχητικά και πλοία» είπε Αμερικανός αξιωματούχος (για αυτό και ο Β.Πούτιν έστειλε το σημερινό οπλικό σύστημα S-300V4)
«Σκεφτόμαστε ακόμη και τον βομβαρδισμό χωρίς έγκριση από το Συμβούλιο Ασφαλείας. Οι βομβαρδισμοί θα είναι μυστικοί και χωρίς να υπάρξει δημόσια ανακοίνωση» πρόσθεσε.
Η CIA και το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων εξέφρασαν στην Επιτροπή υπό τoν αντιπρόεδρο στρατηγό Paul Selva, υποστήριξη για κάποιου είδους «κινητική επιλογή» δηλαδή βομβαρδισμοί!
«Υπάρχει ήδη αυξημένη υποστήριξη προς αυτή την επιλογή. Η πτώση του Χαλεπίου θα υπονομεύσει τους αντιτρομοκρατικούς στόχους των ΗΠΑ στη Συρία» είπαν κυνικά.
«Υπάρχει και υποστήριξη προς αποστολή χερσαίων δυνάμεων στη Συρία» πρόσθεσε.
Και αυτό γιατί το Χαλέπι είναι μισό βήμα πριν την απελευθέρωση του από τις συριακές και ρωσικές δυνάμεις από τους τζιχαντιστές τρομοκράτες. Βέβαια όπως θα δείτε και στο βίντεο παρακάτω τίποτα δεν έχει μείνει όρθιο.  ΔΕΙΤΕ ΤΟ Βίντεο :
https://www.facebook.com/murad.gazdiev/videos/10154579349599469/

*** Ο σεισμός στην Κορώνη «γεννά» ελπίδες για πρόγνωση… 
  Σοβαρές ελπίδες ότι κάποιοι σεισμοί στη χώρα μας θα μπορούν να προβλέπονται προκύπτουν από τα επιστημονικά δεδομένα καταγραφής της συγκεκριμένης δραστηριότητας, αναφορικά με τον πρόσφατο σεισμό μεγέθους 5 Ρίχτερ, στις 28 Σεπτεμβρίου στην Κορώνη.
Λίγα 24ωρα πριν από την εκδήλωσή του, τα τηλέφωνα κάποιων επιστημόνων του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου λάμβαναν συνεχώς μηνύματα ειδοποίησης αυξημένων συγκεντρώσεων ραδονίου στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός το οποίο γεννά ελπίδες για την υλοποίηση της βραχυπρόθεσμης πρόγνωσης μίας σεισμικής δόνησης στο μέλλον.
«Στον πρόσφατο σεισμό οι σταθμοί της Μεθώνης και της Κυπαρισσίας μερικά 24ωρα πριν παρουσίασαν απότομη και σημαντικότατη αύξηση στις τιμές της συγκέντρωσης του ραδονίου» σημειώνει στο «Έθνος» ο Βασίλης Κ. Καραστάθης, διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και επιστημονικός υπεύθυνος των σχετικών ερευνών. Όπως εξηγούν ειδικοί, «για πρώτη φορά στον ελλαδικό χώρο είχαμε ακράδαντα στοιχεία προσεισμικών δεδομένων που επαληθεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα».
Συμπλήρωσε, δε, ότι  «έχουμε εγκαταστήσει και διάταξη σεισμογράφων στη θέση του φωτοβολταϊκού πάρκου Κυνηγού, κοντά στην Πύλο, που μπορεί να εντοπίζει με μεγάλη ακρίβεια τη μικροσεισμική δραστηριότητα σε όλη την περιοχή, ακόμα και σε θέσεις ανοιχτά στο θαλάσσιο χώρο που δεν καλύπτονται από το εθνικό σεισμογραφικό δίκτυο», προσθέτει.
Το ραδόνιο-222 είναι ένα φυσικό ραδιενεργό αέριο που παράγεται κατά κύριο λόγο στο υπέδαφος και διαχέεται στην ατμόσφαιρα. Τα τελευταία χρόνια η εισαγωγή της φασματοσκοπίας στις μετρήσεις έχει βελτιώσει πολύ την αξιοπιστία των μετρήσεων και τη δυνατότητα πραγματοποίησης συστηματικών καταγραφών σε πραγματικό χρόνο.
Ως εκ τούτου, υπάρχουν πια οι κατάλληλες συνθήκες στο να δοκιμαστεί και να αξιολογηθεί η συστηματικότητα των μεταβολών στη συγκέντρωση του ραδονίου ως πρόδρομο φαινόμενο σε σχέση με τους σεισμούς.
Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Αριστοτέλης», εδώ και έξι μήνες, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών έχει δημιουργήσει ένα εργαστήριο μελέτης πρόδρομων φαινομένων στην περιοχή της Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου με την εγκατάσταση δικτύου σταθμών μέτρησης ραδονίου και άλλων σύγχρονων σεισμογραφικών υποδομών.
Ο δρ. Γεράσιμος Χουλιάρας, διευθυντής ερευνών Σεισμολογίας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ανέφερε στο zougla.gr ότι πρόκειται για ένα ραδιενεργό αέριο η αύξηση του οποίου έχει παρατηρηθεί πριν από αρκετές σεισμικές δονήσεις, όπως, για παράδειγμα, πριν από το σεισμό του Αιγίου το 1995, αλλά και στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο μεγάλο σεισμό της Λ’ Άκουιλα.
  ΛΕΚΚΑΣ: Υπάρχουν περιπτώσεις όπου το ραδόνιο μάς έδειξε ότι έρχεται ένας μεγάλος σεισμός
«Η μεθοδολογία του ραδονίου είχε προταθεί από Ρώσους επιστήμονες και στη συνέχεια την ακολούθησαν επιστήμονες από όλο τον κόσμο. Ουσιαστικά συνίσταται στο ότι το φαινόμενο λίγο πριν σπάσει ένα πέτρωμα εκπέμπει ραδόνιο, είναι ραδιενεργό στοιχείο. Έχουν γίνει πάρα πολλές δημοσιεύσεις γι’ αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο και έχουμε περιπτώσεις όπου πραγματικά έχουμε πρόγνωση (για επερχόμενο σεισμό), αλλά και περιπτώσεις που δεν ακολουθήθηκε από ένα μεγάλο σεισμό», δήλωσε στο zougla.gr ο καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, Ευθύμιος Λέκκας.
«Μόνο μια μέθοδος δε φτάνει για την πρόγνωση των σεισμών, θέλουμε πάρα πολλές μεθοδολογίες σε διάφορα επίπεδα για να μπορέσουν να συνδυαστούν όλες αυτές οι μεθοδολογίες (ραδόνιο, τοπογραφικές παραμορφώσεις, διάταξη προσεισμών, παραμορφώσεις στο υπέδαφος κ.λπ.) για να δούμε τι αποτελέσματα θα έχουμε» αναφέρει ο κ. Λέκκας και συμπληρώνει: «Πάντως υπάρχουν κάποιες περιπτώσεις όπου το ραδόνιο πραγματικά μάς έδειξε ότι έρχεται ένας μεγάλος σεισμός».
«Να τονίσω πως όλες αυτές οι 10 – 15 μεθοδολογίες που υπάρχουν εξαρτώνται πολύ από τη φύση της γεωλογίας της περιοχής, δηλαδή της γεωλογικής δομής. Ανάλογα με τη δομή της περιοχής έχουμε και διαφορετικά μετρήσιμα αποτελέσματα και εκεί είναι η μεγάλη δυσκολία».
Το δίκτυο σταθμών μέτρησης ραδονίου στην Ελλάδα μέχρι στιγμής περιλαμβάνει τρεις σταθμούς και εκτείνεται από την Πύλο μέχρι τη Ζάκυνθο.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρογιάννης

***  «Φωτιά και ατσάλι» από τις ένοπλες δυνάμεις ώστε να αποτραπεί την ύστατη στιγμή ο εδαφικός ακρωτηριασμός της χώρας (εικόνες, βίντεο)


 «Φωτιά και ατσάλι» από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις σε μια προσπάθεια να αποτραπεί την ύστατη στιγμή ο εδαφικός ακρωτηριασμός της...
Μιας χώρας οι πολιτικοί την έχουν αφήσει στον αυτόματο πιλότο» … Η στρατιωτική άσκηση «Παρμενίων 2016″ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την ολοκλήρωσή της να γίνεται την Παρασκευή στο πεδίο βολής Αετός.Από το ανηλεή σφυροκόπημα των μαχητικών το πεδίο βολής πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα να καταφθάσουν πυροσβεστικά αεροσκάφη για να σβήσουν την φωτιά.
Για την ακρίβεια, επιχείρησαν 25 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 14 πεζοπόρο, 3 Α/Φ CL & 2 Α/Φ PZL οι οποίοι και βρίσκονται σε επιφυλακή για πιθανές αναζωπυρώσεις.
Μαχητικά αεροσκάφη «Phantom RF4″, μαχητικά ελικόπτερα «Apache» και ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων «Huey» έχουν ξεκινήσει και σφυροκοπούν τα πεδία βολής στον Έβρο, με το e-evros.gr να μεταδίδει εικόνες από την άσκηση.
Ήδη από χθες 3 Οκτωβρίου 2016 έχει ξεκινήσει η Εθνική διακλαδική άσκηση με την επωνυμία «Παρμενίων 2016» και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).
Στην άσκηση, εκτός από το ΓΕΕΘΑ, τα Γενικά Επιτελεία και τις Μείζονες Διοικήσεις με τις υποτεταγμένες, σε αυτές, μονάδες, συμμετέχουν και Φορείς του Πολιτικού Τομέα.
Κύριοι σκοποί της άσκησης είναι: 
Η εξέταση – αντιμετώπιση της δημιουργουμένης από τις διεθνείς εξελίξεις κατάστασης, στο εγγύς και ευρύτερο περιβάλλον της χώρας.
Η εφαρμογή σχεδίων, καθώς και η εκπαίδευση των Επιτελείων και των Μονάδων στη διεξαγωγή διακλαδικών επιχειρήσεων.
Η εφαρμογή και αξιολόγηση των σχεδίων, διαδικασιών και η διατήρηση της μαχητικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η προαγωγή της συνεργασίας και του συντονισμού μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των φορέων του πολιτικού τομέα, στην μεγαλύτερη δυνατή έκταση που απαιτείται, κατά την εφαρμογή των εθνικών σχεδίων.
Την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου 2016, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, εκτελέσθηκαν βολές αρμάτων από το προσωπικό της 8ης Επιλαρχίας Ανγνωρίσεως (8η ΕΑΝ).
Aπό 27 έως 30 Σεπτεμβρίου 2016 ο Γενικός Επιθεωρητής Στρατού, επισκέφθηκε την Περιοχή Ευθύνης της 95 ΑΔΤΕ στη Ρόδο και συγκεκριμένα το Στρατηγείο, το σύνολο των Μονάδων και Ανεξάρτητων Υπομονάδων του Σχηματισμού, καθώς και Μονάδες που εδρεύουν στις νήσους Σύμη και Τήλο.
Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων, διαπιστώθηκε το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας του Σχηματισμού, η λειτουργικότητα των οπλικών συστημάτων και μέσων, το υψηλό ηθικό και η γνώση της αποστολής από το προσωπικό. Ταυτόχρονα, κατεγράφησαν τα σημεία που χρήζουν επεμβάσεως του ΓΕΣ και τα οποία έχουν ήδη προωθηθεί στους αρμόδιους φορείς του, ώστε να δρομολογηθεί η διαδικασία επιπλέον βελτιώσεώς τους.


Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής εκπαίδευσης, το σύνολο των Μονάδων της 3ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας «ΡΙΜΙΝΙ», το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου 2016, εκτέλεσε βολές Βαρέων Όπλων Πεζικού (ΒΟΠ) κατά την ημέρα και τη νύχτα.
Η δραστηριότητα εκτελέστηκε στην Περιοχή Ευθύνης της Ταξιαρχίας στο Βόρειο Έβρο, σύμφωνα με τακτικό σενάριο με έμφαση στην Διοίκηση Πυρός, με ευρεία χρήση ημερήσιων και νυκτερινών οργάνων παρατήρησης-σκόπευσης.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις «τα δίνουν όλα» ώστε να στείλουν ισχυρό μήνυμα αποτρεπτικότητας γιατί όπως αναφέραμε και στο άρθρο μας Ίμια Νο 2 με μόνη σύμμαχο της χώρας τη Ρωσία: Η Τουρκία απαιτεί ελληνικά εδάφη -Τα σενάρια πολέμου – Ο Ερντογάν «μετακινεί» ολόκληρο το «τουρκικό πεντάγωνο» (βίντεο)  η χώρα είναι μόνη της με ΗΠΑ-Γερμανία να τηρούν φιλοτουρκική στάση.

























14469498_10154559886877389_8778005752619104614_n
14519938_10154559881227389_1984731628090531940_n
14572828_10154559986257389_8181262625355869177_n-1
 Βίντεο : Μαχητικό αεροσκάφος "Phantom RF4", ελικόπτερα "Apache" και "Heuy" πάνω από την Αλεξανδρούπολης! , https://youtu.be/ZvQJmkz50FQ .-
 { Μαχητικό αεροσκάφος "Phantom RF4", μαχητικά ελικόπτερα "Apache" και ελικόπτερα πολλαπλών ρόλων "Heuy" πάνω από τον ουρανό της #Αλεξανδρούπολης!
Η στρατιωτική άσκηση "Παρμενίων 2016" βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη με την ολοκλήρωσή της να γίνεται την Παρασκευή στο Π.Β. Αετός, όπου προβλέπεται να πέσει πολύ "φωτιά και ατσάλι".
Φυσικά το e-evros.gr θα είναι εκεί και ξέρετε.... όπλο - κράνος - εξάρτηση και κινηματογράφηση ;) }.-  ***  Ξεμπλοκάρει η επένδυση του «Navarino Blue» 
Μέσα στο μήνα η συζήτηση της ΜΠΕ στο Περιφερειακό συμβούλιο 
 To Navarino Blue, που βρίσκεται κοντά στην πόλη της Καλαμάτας και 10 μόλις λεπτά από το αεροδρόμιο, στην περιοχή του Ριζόμυλου, φαίνεται να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.
Κι αυτό, διότι εντός του Οκτωβρίου αναμένεται να συζητηθεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που αφορά στο τουριστικό συγκρότημα, όπερ σημαίνει ότι τα γραφειοκρατικά εμπόδια ξεπερνώνται.
Το Navarino Blue θα περιλαμβάνει ξενοδοχειακές μονάδες 5 αστέρων, γήπεδο golf, spa, συνεδριακούς χώρους και αθλητικές εγκαταστάσεις. 

*** «Χτίζει» τουριστικό προορισμό το μουσείο της μόνιμης έκθεσης συλλογής ελληνικών ενδυμασιών 
Μικροπολιτική και ιστορική… αμνησία από τη σημερινή Δημοτική Αρχή
   Η επόμενη μέρα των εγκαινίων του κτηρίου Βογόπουλου - Πλεμματιά, στην οδό Σταδίου, που λειτουργεί πλέον ως εκθεσιακός χώρος παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων, θα έπρεπε να είναι διαφορετική. Όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, και ιδιαίτερα ο Δήμος, θα έπρεπε να σχεδιάζουν πώς είναι δυνατόν αυτός ο εκθεσιακός χώρος, υψηλής αισθητικής και ποιότητας, να αποκτήσει περαιτέρω πολιτιστική αξία για την Καλαμάτα. Πώς θα μπορούσε να δημιουργηθεί ένα δίκτυο μουσείων που βρίσκονται στην πόλη, τα οποία, συνεργαζόμενα και αλληλοσυμπληρούμενα, θα έδιναν διαφορετικό χρώμα στα πολιτιστικά της δρώμενα.
Αντ’ αυτού, η Δημοτική Αρχή προέβη σε μία ανακοίνωση, η οποία, ούτε λίγο-ούτε πολύ, "υποβιβάζει" τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων εδώ και 30 χρόνια, σχολιάζοντας ότι όλα άρχισαν και τελείωσαν επί δημαρχοντίας Παναγιώτη Νίκα!
Ειδικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει: «Το κτήριο, στο οποίο στεγάζεται η μόνιμη έκθεση της συλλογής ελληνικών ενδυμασιών – Βικτωρία Γ. Καρέλια, του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, για την οποία είμαστε όλοι υπερήφανοι, παραχωρήθηκε με χρησιδάνειο, το οποίο υπέγραψαν ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Ε. Νίκας και η πρόεδρος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Βικτωρία – Μαργαρίτα Γ. Καρέλια.
Σε εκτέλεση της 376/2009 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου υπεγράφη σύμβαση χρησιδανείου στις 4 Δεκεμβρίου 2009 και σε εκτέλεση της 246/2010 Αποφάσεως του Δημοτικού Συμβουλίου υπεγράφη τροποποίηση της σύμβασης χρησιδανείου στις 19 Ιουλίου 2010. Αυτό δε σημαίνει ότι αγνοούνται οι όποιες θετικές ενέργειες και αποφάσεις του παρελθόντος προς αυτήν την κατεύθυνση".
Θεωρούμε ότι η μικροπολιτική δεν έχει θέση σε τόσο σημαντικά έργα για την ιστορία του τόπου.
Παράλληλα με την εκδήλωση των εγκαινίων της έκθεσης παραδοσιακής ενδυμασίας και κοσμήματος του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας έγινε μια άλλη, σ’ ένα διαφορετικό χώρο και πόλη. Αυτή του Δικτύου των εννέα μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ).
Κεντρικό ερώτημα ήταν αν μπορεί ο πολιτισμός να ενισχύσει την ταυτότητα ενός προορισμού; Μπορεί ένα δίκτυο θεματικών μουσείων να αποτελέσει κίνητρο για την τοπική κοινωνία και πόλο έλξης για τους επισκέπτες; Η απάντηση είναι «ναι». Γιατί προσφέρει αυτογνωσία στους κατοίκους και ολιστική εμπειρία στους επισκέπτες.
Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε ότι ένα μουσείο αποτελεί πόλο έλξης για τους επισκέπτες και μια ευκαιρία για να καταλάβουν απαρχής την τέχνη. Στο πλαίσιο αυτό, αναδεικνύεται και η άλλη πλευρά μιας πόλης, ενώ δεν αποτελεί μόνο στοιχείο πολιτισμού, αλλά και αυτογνωσίας του πληθυσμού.
Αυτά είναι τα ερωτήματα και οι προβληματισμοί που θα έπρεπε να απασχολούν και την τοπική μας κοινωνία, μετά τα εγκαίνια του περασμένου Σαββάτου, και όχι ποιος δήμαρχος έβαλε την υπογραφή του ώστε να γίνει το έργο. Διότι, κακά τα ψέματα, όσες υπογραφές και να υπήρχαν, η διάθεση, το μεράκι και η αγάπη της οικογένειας Καρέλια ήταν ο κινητήριος μοχλός για να μετατραπεί ένα… ερείπιο σ’ ένα μοναδικό πολιτιστικό κτήριο.  Του Αντώνη Πετρογιάννη

*** Διευκρινίσεις για τα… «φούμαρα»! 
Διευκρινίσεις έστειλε χθες η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώτα Κοζομπόλη, για την απόφαση του υπουργείου Οικονομικών σχετικά με τις ρυθμίσεις στις οφειλές φορολογουμένων σε πλημμυρόπληκτες περιοχές της Μεσσηνίας.
Αν και δεν το διευκρινίζει αλλά μιλάει γενικά για δημοσιεύματα, και καθώς επιχειρήθηκε χθες από στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ να μας επισημανθεί ότι το δημοσίευμά μας για «φούμαρα» ρυθμίσεις δεν ευσταθεί, μας μπήκε η υποψία ότι μάλλον στο δικό μας αναφέρεται η βουλευτής.
Ελπίζουμε να είναι μόνο υποψία και όχι πραγματικότητα, καθώς τότε οφείλουμε να της διευκρινίσουμε ότι δεν αναφέραμε ποτέ ότι δεν υπογράφηκε η απόφαση, αλλά ότι η απόφαση που υπογράφηκε έχει παραπλανήσει τον κόσμο, ο οποίος πιστεύει ότι το Μάρτιο θα ξεκινήσει να πληρώνει τις δόσεις που τώρα αναστέλλονται.
Κι αν έχει απορίες περί αυτού κάποιος, ας κάνει μια ερώτηση στην εφορία του τι θα συμβεί την επομένη της λήξης της απόφασης περί αναστολής, για όλη την οφειλή (π.χ. ΕΝΦΙΑ).
Τώρα, το αν μπορούν να γίνουν δόσεις, πιθανότατα με αίτηση του φορολογουμένου, πριν από τη λήξη της αναστολής, κι αν μπορεί να ενταχθεί σε ρύθμιση, είναι άλλο θέμα. Αλλά όχι ότι αυτόματα οι δόσεις θα μεταφερθούν για τότε.  Αυτά για την ευταξία του πράγματος!  Β.Β. 

*** Καυστικό σχόλιο για την επίσκεψη των βουλευτών της Ν.Δ. στο Δήμο Τριφυλίας από τον Τάσο Πούλο 
Το καυστικό σχόλιο του ιατρού, πρώην αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου Τριφυλίας, από τη Δ.Ε. Φιλιατρών, Τάσου Πούλου, προκάλεσε η επίσκεψη αντιπροσωπείας βουλευτών της Ν.Δ. στο Δήμο Τριφυλίας.
Το σχόλιο του κ. Πούλου εδράζεται στο γεγονός ότι τόσο ο ίδιος όσοι και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι δεν ενημερώθηκαν γι’ αυτή, ιδίως δε επειδή κατά την επίσκεψη των βουλευτών τέθηκε και το θέμα του Α.Τ. Φιλιατρών που καταργείται, χωρίς οι ίδιοι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Δ.Ε. Φιλιατρών να είναι παρόντες για να γνωστοποιήσουν στους βουλευτές τις θέσεις και τα ισχυρά επιχειρήματά τους για την παραμονή κι ενίσχυσή του.
Στο σχόλιό του αφήνει σαφέστατους υπαινιγμούς σε βάρος της Δημοτικής Αρχής – και πρωτίστως σε βάρος του δημάρχου, Παναγιώτη Κατσίβελα –, των ίδιων των βουλευτών και πολιτευτών της Ν.Δ., όπως, βεβαίως, και στη ΝΟΔΕ και τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Τριφυλίας που κατάρτισαν το πρόγραμμα της επίσκεψης.
Το σχόλιο του κ. Πούλου έχει ως εξής: «Αίσθηση προκάλεσε η ενημέρωση από τον ηλεκτρονικό Τύπο για την επίσκεψη δύο βουλευτών της Ν.Δ. στο Δήμο μας, ως κομιστών του συμβολαίου αλήθειας του προέδρου του κόμματος με το λαό. Η εντύπωση προκλήθηκε όχι φυσικά για την ουσία της επίσκεψης, αλλά λόγω της απουσίας οποιουδήποτε εκπροσώπου της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών. Αν και μια “βολική” οπτική γωνία θα έλεγε ότι εκπροσωπηθήκαμε από το δήμαρχο και συναδέλφους άλλων δημοτικών ενοτήτων, οφείλουμε να τονίσουμε ότι οι θεσμικοί εκπρόσωποι της Δημοτικής Ενότητας Φιλιατρών δεν έχουμε παραιτηθεί της υποχρέωσής μας να ενημερωνόμαστε εγκαίρως και όχι εκ των υστέρων.
Η παρούσα τοποθέτηση θα ήταν άστοχη, εφόσον μόνο δεχτούμε ότι η επίσκεψη δεν αφορούσε και στην πόλη μας ή ήταν ελάχιστης σημασίας. Σε ποιο από τα δύο θα μπορούσαν να συμφωνήσουν οι βουλευτές, αλλά και οι πολιτευτές του νομού μας που τους συνόδευαν; Μάλιστα, είναι γνωστή η πρόθεσή μας να συναντηθούμε με εκπροσώπους των κομμάτων στο πλαίσιο της συνέχισης του αγώνα για την ανατροπή του κλεισίματος του Α.Τ. Φιλιατρών. Δυστυχώς, φαίνεται πως ο κατήφορος για τα Φιλιατρά δεν έχει τελειωμό…».

*** Εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από το θάνατο της Μ. Κάλλας ετοιμάζει ο Δήμος Οιχαλίας 
Από τώρα ξεκινά την προετοιμασία ο Δήμος Οιχαλίας με σκοπό τη διεξαγωγή πολιτιστικών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου των 40 ετών από το θάνατο της Μαρίας Κάλλας, οι οποίες θα κορυφωθούν το Σεπτέμβριο του 2017. Στόχος του Δήμου είναι και η ανακατασκευή της πατρικής οικίας στο Νεοχώρι Ιθώμης.
  Το πατρικό
Η Μαρία Κάλλας πέρασε στην αιωνιότητα στις 16 Σεπτεμβρίου 1977 στο Παρίσι και η κηδεία της έγινε στις 20 Σεπτεμβρίου. Κι αφού το σώμα της αποτεφρώθηκε όπως επιθυμούσε, την άνοιξη του 1979, η τέφρα σκορπίστηκε στο Αιγαίο.
Η καταγωγή της Μαρίας Κάλλας ήταν από το Νεοχώριον Ιθώμης του νυν Δήμου Οιχαλίας, όπου μέχρι και σήμερα υπάρχει - και πλέον ανήκει στο Δήμο - το πατρικό της σπίτι, που ανήκε στην οικογένεια Καλογερόπουλου και στον πατέρα της κορυφαίας υψιφώνου, Γ. Καλογερόπουλο.
Στο σημείο που σήμερα διασώζεται μέρος των πέτρινων τοίχων του σπιτιού, ο Δήμος σκοπεύει να δημιουργήσει ένα μουσείο.
  Εκδηλώσεις
Σε όλο τον κόσμο υπάρχει μια κίνηση να πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για τη Μαρία Κάλλας με τη συμπλήρωση 40 χρόνων από το θάνατό της το Σεπτέμβριο του 2017. Ο Δήμος Οιχαλίας, κρίνοντας ότι δεν μπορεί να μείνει αμέτοχος, έχει ήδη λάβει απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη διοργάνωση εκδηλώσεων.
Επίσης, έχει αποφασισθεί η συνεργασία με ειδικούς για την επιλογή των εκδηλώσεων που πρέπει να γίνουν, εξ ου και έχει κινήσει διαδικασίες ανάθεσης παροχής υπηρεσιών συμβούλου, ενώ θα αναζητήσει χορηγίες για την κάλυψη των εξόδων.
Όταν γίνει ο αρχικός προγραμματισμός των εκδηλώσεων, θα κατατεθούν προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας.   Της Βίκυς Βετουλάκη

*** Μητρώο και πολιτευτές Μεσσηνίας… 
Το άνοιγμα του κόμματος σε νέους ανθρώπους και τη δημιουργία μητρώου πολιτικών στελεχών παρουσίασε χθες, σε ειδική εκδήλωση, ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι τα πρόσωπα που θα επιλεγούν για το μητρώο θα είναι δυνάμει υποψήφιοι του κόμματος στις επόμενες εκλογές, καθώς «δεν είναι δεδομένη η συμμετοχή στα ψηφοδέλτια κανενός πολιτευτή».
Όπως υποστήριξε, η Ν.Δ. θα αυξήσει τη δύναμή της και αυτό δίνει μεγάλο περιθώριο ανανέωσης. Αναφερόμενος στο ηλικιακό κριτήριο διευκρίνισε: «Δεν πιστεύω σε αυστηρά όρια ηλικίας, ούτε πιστεύω ότι η ανανέωση έχει αποκλειστικά ηλικιακά χαρακτηριστικά. Έχει και ηλικιακά κριτήρια, αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι ο υποψήφιος να είναι νέος στις ιδέες, να έχει επιστημονική επάρκεια και να έχει το ήθος που απαιτείται και αυτό είναι απαράβατος όρος συμμετοχής στα κοινά».
Άραγε, τα παραπάνω να αποτελούν και μήνυμα προς τη Μεσσηνία και τις ορέξεις των υποψηφίων του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας;  Α.Π. 

*** Καιρός για θάλασσα και  σήμερα στην Καλαμάτα 
Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για  σήμερα Τετάρτη 5/10/2016 προβλέπεται αίθριος, στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας.
Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι κυρίως καθαρός, με κάποιες σποραδικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια και σποραδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες και μετά.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 30-80%.
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Δ-ΒΔ, με ένταση 3-4 μποφόρ, το απόγευμα θα εξασθενίσουν, στα 2-3 μποφόρ και το βράδυ θα στραφούν σε Β-ΒΔ, με ένταση 2-3 μποφόρ.
Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος  για το http://kalamata.meteoclub.gr/ 

*** «Αδειάζει» το ταμείο στη Μεσσήνη περιμένοντας τη βοήθεια από το κράτος για τις ζημιές από τις πλημμύρες 
Αιχμές Τσώνη για Περιφέρεια και Στρατό
   «Καμπανάκι» ότι τα ταμεία του Δήμου αδειάζουν, λόγω των εργασιών για την αποκατάσταση των ζημιών που άφησε πίσω η φονική πλημμύρα του Σεπτεμβρίου, «έκρουσε» κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μεσσήνης ο δήμαρχος Γιώργος Τσώνης.
Όπως έκανε γνωστό στο Σώμα, από τα 289 χιλ. ευρώ που μάζεψε, «ξύνοντας τον πάτο του βαρελιού» όπως είπε χαρακτηριστικά, ήδη έχουν ξοδευτεί τα 200 για την αποκατάσταση των ζημιών, κυρίως της αγροτικής οδοποιίας. Αν δεν έρθει βοήθεια άμεσα από την Πολιτεία, τα λεφτά θα έχουν τελειώσει την επόμενη εβδομάδα, διεμήνυσε.
Παράλληλα, άφησε αιχμές προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου, λέγοντας ότι ο Δήμος έχει κάνει εργασίες και έχει πληρώσει μεροκάματα που δεν ήταν δικής του αρμοδιότητας, ενώ πρόσθεσε ότι ακόμα δεν έχουν δει τα μηχανήματα της «ΜΟΜΑ» στην περιοχή, καθώς τα διαχειρίζεται η Περιφέρεια.
Κλείνοντας ο δήμαρχος ζήτησε τη συμβολή όλων των προέδρων των κοινοτήτων, των αντιδημάρχων, αλλά και όλων των δημοτικών συμβούλων, ώστε να αντιμετωπίσουν από κοινού τις «πληγές» που άφησε η κακοκαιρία, τονίζοντας ότι δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, ανέφερε ότι συμφωνεί μέχρι ενός σημείου για τη διαμόρφωση της κατάστασης, χαρακτηρίζοντας, όμως, πολύ ανησυχητική εξέλιξη ότι ήδη έχουν ξοδευτεί 200 χιλ. ευρώ, περιμένοντας ακόμα τη βοήθεια από το κράτος. Ξεκαθάρισε ότι δεν έχει σκοπό να βάλει κανένα εμπόδιο στην αποκατάσταση των ζημιών, αλλά ζήτησε διαφάνεια και αναλυτική παρουσίαση του «πού» και «πώς» ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα, ενώ πρόσθεσε ότι δε θα πρέπει να υπάρχουν επιλεκτικές παρεμβάσεις.
Παράλληλα, έθιξε, για ακόμα μια φορά, το ζήτημα της συνεργασίας του Δήμου με τους προέδρους των κοινοτήτων, αφήνοντας αιχμές ότι η Δημοτική Αρχή τούς αγνοεί.
Και από την πλευρά του ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης ζήτησε διαφάνεια στο πού ξοδεύτηκαν αυτά τα χρήματα, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν το κάνει για λόγους αντιπολίτευσης ούτε με σκοπό να αφήσει «αιχμές», αλλά για λόγους ισονομίας.
Επίσης, έθεσε στο Σώμα το ζήτημα του ρέματος στις «Καρυές» στο Ριζόμυλο, στο οποίο άλλαξε η κοίτη, και αν δε γίνει παρέμβαση άμεσα, τα σπίτια της περιοχής κινδυνεύουν από μια νέα κακοκαιρία, καθώς έρχεται χειμώνας.
Στο ίδιο μήκος κύματος με τους Στάθη Αναστασόπουλο και Δημήτρη Σαμπαζιώτη ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Κωνσταντίνου Αποστολόπουλου. Επίσης, ο κ. Αποστολόπουλος διερωτήθηκε γιατί ακόμα ο Στρατός δεν έχει έρθει να βοηθήσει στη Μεσσήνη, ενώ επισήμανε στο Σώμα να μην περιμένουν λεφτά από το κράτος αλλά «ψίχουλα» , καθώς τα χρήματα πηγαίνουν στη «ληστοσυμμορία» των δανειστών, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Τα αργά αντανακλαστικά του κράτους και το γεγονός ότι τα χρήματα που θα δοθούν είναι ελάχιστα μπροστά στην πραγματική καταστροφή, σημείωσαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας κ.κ. Αθανασόπουλος και Παπαγεωργίου. Ο Γιώργος Αθανασόπουλος πρόσθεσε ότι τα μηχανήματα του Στρατού δεν έχουν φανεί ακόμα στη Μεσσήνη, ένα μήνα μετά, αλλά δύο ημέρες μετά την καταστροφή «έφτιαχναν τη βιτρίνα της Καλαμάτας», ενώ ο Τάσος Παπαγεωργίου επισήμανε στο δήμαρχο ότι έχει χάσει τη μαχητικότητά του, κι εκεί που κάποτε «έκλεινε δημαρχεία», απειλούσε για τα αιτήματα της Μεσσήνης, τώρα φαίνεται κάπως κουρασμένος απέναντι στις εξαγγελίες της Πολιτείας…
Επίσης, ζήτησε από το Σώμα να βγάλει ένα ψήφισμα για τις ζημιές στην αγροτική παραγωγή, που έχει πληγεί ανυπολόγιστα.
Στη συνέχεια υπήρξε μικρή ένταση μεταξύ προέδρων τοπικών κοινοτήτων της Ανδρούσας και του Χατζή με το δήμαρχο Μεσσήνης, καθώς και με δημοτικούς συμβούλους της μειοψηφίας.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας κ. Κοτταρίδης ξεκαθάρισε από την πλευρά του ότι ουδέποτε είδε επιλεκτικά προέδρους και κοινότητες, αναφέροντας ότι καθημερινά, ακόμα και σήμερα, ανακαλύπτουν το μέγεθος της ζημιάς, που έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, ενώ καταβάλλονται απ’ όλους υπεράνθρωπες προσπάθειες για να ξεπεραστούν όλα τα προβλήματα.
Κατανοεί το γεγονός να υπάρχουν παρεξηγήσεις, αλλά ξεκαθάρισε ότι είναι στη διάθεση όλων των προέδρων, σε συνεργασία και με τους δημοτικούς συμβούλους, για να ξεπεραστούν το συντομότερο όλα τα προβλήματα στην αγροτική οδοποιία της Μεσσήνης.
Ο αντιδήμαρχος Κώστας Γεωργακόπουλος ζήτησε από το Σώμα να μη διαταραχθεί το κλίμα «ομοψυχίας» που υπήρξε μπροστά στην ανυπολόγιστη καταστροφή, ενώ πρόσθεσε ότι ο ίδιος επισκέφθηκε την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας κα Αλειφέρη, η οποία δεσμεύτηκε ότι τα μηχανήματα του Στρατού θα έρθουν σύντομα στο Δήμο Μεσσήνης για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ζημιών.
Κλείνοντας τη συζήτηση για την αποκατάσταση των ζημιών ο δήμαρχος, και απαντώντας στις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, ξεκαθάρισε ότι όλα τα ποσά που έχουν ξοδευτεί υπάρχουν αναλυτικά γραμμένα, μέχρι και το τελευταίο ευρώ.
Όσον αφορά στην ήπια στάση απέναντι στην κυβέρνηση, απάντησε ότι θα περιμένει να δει την αναλογία που θα έχει ο Δήμος Μεσσήνης στο ποσό της αποκατάστασης των ζημιών, σε σχέση και με τους άλλους Δήμους, και τότε θα εκφέρει την άποψή του, ζητώντας παράλληλα τότε να τον κρίνει και η αντιπολίτευση.
Τέλος, υπενθύμισε ότι άμεσα, πριν απ’ όλους τους άλλους Δήμους, της Μεσσήνης παρουσίασε αναλυτικά και με στοιχεία τις ζημιές που άφησε πίσω της η κακοκαιρία, ζητώντας 3,5 εκ. ευρώ από την Πολιτεία για την αποκατάσταση, εκ των οποίων 500 χιλ. ευρώ άμεσα.   Του Κώστα Γαζούλη

***  Αναζητούνται οι γονείς της 6χρονης που βρέθηκε στον Τύρναβο (φωτογραφίες) 
Στη δημοσιότητα δόθηκαν οι φωτογραφίες του ανήλικου κοριτσιού ηλικίας περίπου 6 ετών που εντοπίστηκε στον οικισμό των ΡΟΜΑ στον Τύρναβο όπου συνελήφθησαν τρία άτομα , για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου, της υπόθαλψης εγκληματία, της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών και της κλοπής.
Η ανήλικη προσφωνείται με το όνομα «Νικολέτα» ή «ΤΑΤΟ», αγνώστων λοιπών στοιχείων και διέμενε στον Τύρναβο με δυο από τους παραπάνω συλληφθέντες, οι οποίοι δεν είναι οι βιολογικοί γονείς της.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας (2) μηνών, αποσκοπεί στη διακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας της ανήλικης και των βιολογικών γονέων της καθώς και στον εντοπισμό αυτών ή άλλων πλησιέστερων συγγενών της.
Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικό να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 2410-683171 και 2410-683157, της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας.

*** Σχέδια επί χάρτου για την αύξηση της κομποστοποίησης στην Καλαμάτα 
-Το πείραμα της Καλαμάτας δεν αφήνει πολλά περιθώρια αισιοδοξίας
«Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια» λέει το τραγούδι, αλλά, παρά την κακή εμπειρία στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων, βάζουμε και στόχους… απλησίαστους για την ανάπτυξη της κομποστοποίησης.
Έτσι δικαίως ο καθένας μας αναρωτιέται πώς μια χώρα που δεν έχει ποτέ κάνει συστηματικά κομποστοποίηση, θα φθάσει στο 40% μέσα σε τρία χρόνια; Πώς θα μπει στη ζωή μας ο καφέ κάδος, πώς θα ενημερωθούν οι πολίτες, πώς θα οργανωθεί η αυτοδιοίκηση σε μια υπόθεση που χρειάζεται στενή παρακολούθηση;
Τον γρίφο αυτό καλούνται να λύσουν οι Δήμοι, μέσα από τους λιγοστούς πόρους που ελπίζουν ότι θα πάρουν από το ΕΠΠΕΡΑΑ, γνωρίζοντας καλά ότι οι υπερφιλόδοξοι στόχοι του υπουργείου Περιβάλλοντος είναι ανέφικτοι.
Ο νέος εθνικός σχεδιασμός για τη διαχείριση των απορριμμάτων, που εγκρίθηκε πέρυσι, έθεσε για πρώτη φορά έναν πολύ φιλόδοξο στόχο για τη συλλογή των λεγόμενων «βιοαποδομήσιμων» αποβλήτων (που περιλαμβάνουν από τα αποφάγια μας μέχρι τα κλαδέματα των κήπων).
«Ο νέος εθνικός στόχος μας για το 2020 είναι να κομποστοποιούμε το 40%. Ο στόχος του παλαιού εθνικού σχεδιασμού, ο οποίος ήταν και ο ελάχιστος που θέτει η κοινοτική νομοθεσία, ήταν 10%», εξηγεί στην «Καθημερινή» ο επικεφαλής του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης, Δημήτρης Πολιτόπουλος. «Είναι, όντως, ένας φιλόδοξος στόχος και εμείς είμαστε ακόμα πολύ πίσω. Όμως, κάθε στόχος τίθεται για να δημιουργηθούν τα κίνητρα, ώστε να τον πλησιάσεις. Όσο ο στόχος ήταν χαλαρός, δεν έγινε τίποτα».
Όπως, λοιπόν, εξηγεί ο κ. Πολιτόπουλος, το υπουργείο Περιβάλλοντος γνωρίζει ότι κανείς δεν πρόκειται να επιτύχει το 40% μέχρι το 2020. Πόσω μάλλον όταν η κομποστοποίηση βρίσκεται σήμερα στο 3% και αυτό χάρη σε μεμονωμένες ιδιωτικές πρωτοβουλίες. Το πρόβλημα, όμως, δεν εξαντλείται στον τρόπο που θα πρέπει να καλυφθεί η (ποσοτική) απόσταση. Το βασικότερο ίσως είναι η έλλειψη εμπειρίας, καθώς μέχρι σήμερα το μόνο που έχει γίνει είναι ετερόκλητα πιλοτικά προγράμματα από λίγους Δήμους.
  Το… πείραμα της Καλαμάτας
Στο Δήμο Καλαμάτας έχει ξεκινήσει μια προσπάθεια με το RE-THINK, η οποία έχει αποδώσει καρπούς, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να ισχυριστεί κανείς ότι με τον τρόπο που προχωρά θα φτάσουμε το 2020 να κομποστοποιούμε το 40% των απορριμμάτων μας.
Πάντως, σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η ενίσχυση και επέκταση του δικτύου συνοικιακής κομποστοποίησης. Κι αυτό θα επιτευχθεί με την προμήθεια συνοικιακών κομποστοποιητών. Ειδικότερα, πρόκειται να γίνει προμήθεια 50 συνοικιακών κομποστοποιητών χωρητικότητας 850 έως 1.000 λίτρων. Ο προϋπολογισμός της συγκεκριμένης παρέμβασης ανέρχεται στα 17.360 ευρώ.
Επίσης, η επέκταση του προγράμματος οικιακής κομποστοποίησης με την προμήθεια και εγκατάσταση 1.000 οικιακών κομποστοποιητών ανοιχτού τύπου, εκ των οποίων οι 100 με διπλό τοίχωμα και μόνωση. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 88.660 ευρώ.

***  Aυστηροί κανόνες από το νέο χρόνο για την κυκλοφορία των drones 
Σε ισχύ τίθεται, από την 1 Ιανουαρίου 2017, ο κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για τα Συστήματα μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών - ΣμηΕΑ, γνωστά ως drones. 
Ο νέος αυτός κανονισμός της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ (3152/Β/30.9.2016), καθορίζει όλη την διαδικασία για το ευαίσθητο θέμα των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών - ΣμηΕΑ, το οποίο άπτεται θεμάτων ασφαλείας πτήσεων, αλλά και ιδιωτικότητας, προστασίας δεδομένων, αστικής ευθύνης, προστασίας του πολίτη, προστασίας του περιβάλλοντος, τα οποία αντιμετωπίζονται κατά αρμοδιότητα.
Η δομή του κανονισμού είναι διαμορφωμένη στα πλαίσια των αρχών του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια της Αεροπορίας (EASA) και του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO), κατά τρόπο ώστε να γίνει ευχερής η πλήρης ενσωμάτωση των ευρωπαϊκών κανονισμών που αναμένεται να διαμορφωθούν στο μέλλον.   
Σύμφωνα με τον κανονισμό, τα drones χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες και ο εκμεταλλευόμενος και ο χειριστής του ΣμηΕΑ Ειδικής, Πιστοποιημένης ή και Ανοικτής Κατηγορίας με εμβέλεια τηλεχειρισμού άνω των 50 μ. εγγράφονται σε ειδικό Μητρώο που τηρείται από την ΥΠΑ.  
Ειδικότερα, πρόκειται για τις παρακάτω κατηγορίες:  
-Ανοιχτή κατηγορία: Εδώ ο χειριστής έχει απευθείας οπτική επαφή με το drone, το οποίο είναι έως 25 κιλά και η πτήση διεξάγεται σε απόσταση μικρότερη των 500 μέτρων από τον χειριστή.
Το μεγαλύτερο επιτρεπόμενο ύψος πτήσης είναι τα 400 πόδια και οι πτήσεις της συγκεκριμένης κατηγορίας απαγορεύονται πάνω από συγκεντρώσεις προσώπων, εκτός αν διαθέτουν άδεια επαγγελματικής χρήσης και πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές ασφαλείας.   
- Ειδική κατηγορία: Στην περίπτωση αυτή απαιτείται άδεια πτητικής λειτουργίας, η οποία χορηγείται εφόσον ο ενδιαφερόμενος προσκομίσει σχέδιο αξιολόγησης κινδύνων ασφαλείας, εγχειρίδιο πτητικής λειτουργίας και ασφαλιστήριο συμβόλαιο. Σε περίπτωση εμπορικής χρήσης απαιτείται και η εγγραφή του drone σε ειδικό μητρώο και η εξασφάλιση ειδικής άδειας μέσω της πληρωμής παραβόλου.   
-Πιστοποιημένη κατηγορία: Στην περίπτωση αυτή απαιτείται η νηολόγηση του αεροσκάφους σε ειδικό μητρώο και η έκδοση πιστοποιητικού αξιοπλοΐας. Ο χειριστής αυτής της κατηγορίας θα διαθέτει ειδική εκπαίδευση, το περιεχόμενο και οι εξετάσεις της οποίας θα καθοριστούν. με απόφαση του διοικητή της ΥΠΑ.  
Σύμφωνα με τον κανονισμό, ακόμα και στην πρώτη κατηγορία, στην περίπτωση που η χρήση των drones δεν είναι ερασιτεχνική, ο χειριστής τους οφείλει να παρακολουθήσει ορισμένα μαθήματα προκειμένου να λάβει μια σχετική πιστοποίηση, ενώ τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη που χρησιμοποιούνται για επαγγελματικούς και εμπορικούς σκοπούς θα πρέπει να ασφαλίζονται. Για την εμπορική εκμετάλλευση μη επανδρωμένου αεροσκάφους οποιασδήποτε κατηγορίας απαιτείται ειδική άδεια της ΥΠΑ, η οποία έχει δωδεκάμηνη ισχύ και ανανεώνεται ύστερα από επανέλεγχο και πληρωμή νέου παραβόλου.
Σύμφωνα με τον κανονισμό, θα πρέπει να είναι δηλωμένα σε μητρώο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας όλα τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) που πετούν σε απόσταση μεγαλύτερη των 50 μέτρων από τον χειριστή τους ανεξαρτήτως από τους λόγους χρήσης τους, ενώ ακόμη και τα ερασιτεχνικά θα πρέπει να δηλώνονται μέσω μιας απλής δήλωσης που θα συμπληρώνεται και θα αποστέλλεται ηλεκτρονικά.  
«Ανεξαρτήτως του αν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται για εμπορικό, επιστημονικό ή ψυχαγωγικό σκοπό καθώς και για την εκτέλεση πτήσεων αεροπορικών εργασιών, ο ιδιοκτήτης ή μισθωτής τους είναι υποχρεωμένος να δηλώνει στην αεροπορική αρχή το είδος της χρήσης τους» σημειώνεται στον κανονισμό, ενώ τονίζεται ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.  
Μια από τις πολύ σημαντικές παραμέτρους του Κανονισμού για drones είναι ότι θα απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη τόσο για τα ΣμηΕΑ "Ανοικτής Κατηγορίας" σε περίπτωση επαγγελματικής χρήσης, όσο και για τα ΣμηΕΑ της "Ειδικής Κατηγορίας" καθώς και για τα ΣμηΕΑ της "Πιστοποιημένης Κατηγορίας". Ειδικότερα έναντι υλικών ζημιών τρίτων έως 150.000 και για σωματικές βλάβες έως 1.000.000.  
Κανόνες κυκλοφορίας
Σε ό,τι αφορά τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας για τη διεξαγωγή των πτήσεων τους, σύμφωνα με τον κανονισμό, επιτρέπεται γενικά σε εναέριο χώρο διαχωρισμένο από τον εναέριο χώρο που χρησιμοποιείται από τα επανδρωμένα αεροσκάφη.  
Ειδικότερα, επιτρέπεται να ίπτανται:  
α. Κάτω από τα επιτρεπόμενα όρια για την κυκλοφορία επανδρωμένων αεροσκαφών με κανόνες πτήσεως διά οργάνων (IFR) ή/και εξ όψεως (VFR), με μέγιστο ύψος τα 400 πόδια επάνω από το έδαφος ή την επιφάνεια της θάλασσας.  
β. Επάνω από τα ανώτερα όρια του ελεγχομένου εναέριου χώρου για την κυκλοφορία επανδρωμένων αεροσκαφών (επίπεδο πτήσεως 460 έως 46.000 πόδια).  
γ. Εντός προσωρινών αποκλειστικών περιοχών που προσδιορίζονται από τις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας της ΥΠΑ για πτήσεις ΣΜηΕΑ.  
δ. Σε καθορισμένα ίχνη και ύψη που προσδιορίζονται με ειδικές άδειες των υπηρεσιών εναέριας κυκλοφορίας της ΥΠΑ.  
Απαγορεύεται να πετούν σε εναέριο χώρο:  
α. Όπου διενεργούνται πτήσεις επανδρωμένων αερο- σκαφών με κανόνες πτήσεως διά οργάνων ή και εξ όψεως.  
β. Εντός των ζωνών κυκλοφορίας των αεροδρομίων και ούτως ή άλλως σε απόσταση μικρότερη των 8 χιλιομέτρων από την περίμετρο του αεροδρομίου και από τα ίχνη προσγείωσης/απογείωσης από/προς το αεροδρόμιο.   
γ. Στις απαγορευμένες περιοχές για τις πτήσεις συστημάτων μη επανδρωμένων αεροσκαφών, όπως ορίζονται από τους αρμόδιους φορείς και δημοσιεύονται με απόφαση της ΥΠΑ.  
δ. Εντός των απαγορευμένων και περιορισμένων περιοχών, εντός των οποίων απαγορεύονται ή περιορίζονται οι πτήσεις των επανδρωμένων αεροσκαφών, οι οποίες ορίζονται από τις υπηρεσίες εναέριας κυκλοφορίας.
Σε ειδικές περιπτώσεις και κατόπιν αιτήματος προς την ΥΠΑ υπάρχει η δυνατότητα να επιτραπεί η πτήση ΣΜηΕΑ σε σχετικό εναέριο χώρο.  
Επίσης, ο χειριστής είναι υπεύθυνος για την ασφαλή λειτουργία και την ασφαλή απόσταση του ΣμηΕΑ από ανθρώπους και κινητά/ακίνητα στοιχεία περιουσίας στο έδαφος ή τη θάλασσα. Οι χειριστές των ΣμηΕΑ που χρησιμοποιούνται για μη επαγγελματικούς σκοπούς θα εξασφαλίζουν ότι δεν θα ίπτανται πάνω από ανθρώπους. Ακόμα απαγορεύεται γενικά η πτήση ΣΜηΕΑ επάνω από συγκεντρώσεις προσώπων. Εξαιρούνται τα ΣμηΕΑ και οι χειριστές τους όταν διαθέτουν άδεια επαγγελματικής χρήσης με καταχώρηση για πτήσεις επάνω από συγκεντρώσεις και η πτητική ασφάλεια συμπληρώνεται με μηχανισμούς ασφαλείας (αλεξίπτωτα, μικρό βάρος σώματος με αφρώδες υλικό κ.α).   
Η διεξαγωγή των πτήσεων ΣΜηΕΑ με λειτουργία σε απόσταση οπτικής επαφής ή και με λειτουργία σε απόσταση με επέκταση οπτικής επαφής (μέσω της εικόνας που μεταδίδεται από την κάμερα του drone στο χειριστήριο) θα διενεργείται στα χρονικά όρια μισής ώρας πριν από την ανατολή του ηλίου έως μισής ώρας μετά από τη δύση του ηλίου.  
Τέλος, σε ισχύ τίθενται και πρόστιμα, τα οποία αφορούν την παραβίαση των διατάξεων του νέου κανονισμού σε σχέση με τη λειτουργία, την εκμετάλλευση, την ασφάλεια, τους κανόνες εναέριας κυκλοφορίας, καθώς και τις διατάξεις άλλων νόμων και κανονισμών της πολιτικής αεροπορίας ή την άρνηση ελέγχου από την ΥΠΑ, βάσει του Κώδικα Αεροπορικού Δικαίου. Τα πρόστιμα αποτελούν δημόσιο έσοδο και εισπράττονται κατά τις διατάξεις του Κώδικα περί εισπράξεων δημοσίων εσόδων καθώς και τις ειδικότερους σχετικές διαδικασίες της ΥΠΑ.  Πηγή: lifo.gr

*** Θα ηχήσουν σε όλη τη χώρα οι σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Άμυνας 
Ανακοινώνεται ότι αύριο Τετάρτη (05.10.2016) στο πλαίσιο της άσκησης «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016», θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια, ως εξής:
Στις 11:00, σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).
Στις 11:05, σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα (60) δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).
Η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.

*** Αθλητική ενημέρωση :







Α.Π.Σ. ΑΣΤΕΡΑΣ  Αρφαρών 2016

*** Την Παρασκευή 07 Οκτωβρίου 2016  , ο αγώνας της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου με την αντίστοιχη της Κύπρου (2η  αγωνιστική προκριματικών )  .









Στο γήπεδο του Αστέρα .

***  1ο Διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο «Αρχαία Μεσσήνη» 
Περήφανος και συγκινημένος για ένα όνειρο ετών που γίνεται πραγματικότητα εμφανίστηκε ο Γιώργος Λαζαρίδης μιλώντας χθες το πρωί στη συνέντευξη Τύπου για το διεθνές τουρνουά τένις με αμαξίδιο, με την επωνυμία «Αρχαία Μεσσήνη» που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Buca Beach 6-9 Οκτωβρίου. Και πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, αφού ο Καλαματιανός παγκόσμιος πρωταθλητής στο άθλημα έχει …γυρίσει όλον τον κόσμο, συμμετέχοντας σε τέτοιες διοργανώσεις και πλέον έχει την ευκαιρία να παίξει «σπίτι του», προσφέροντας παράλληλα στον τόπο του, με έναν ακόμη τρόπο.
Στο Ancient Messene Open, όπως ακριβώς ονομάζεται η επικείμενη διεθνής συνάντηση θα λάβουν μέρος 22 αθλητές και 6 αθλήτριες από την Ελλάδα, τη Σουηδία τη Δανία, την Τουρκία, την Κροατία, την Ουκρανία, την Αυστρία, την Ελλάδα και αλλού και μαζί με 12 συνοδούς, εκτός από το αγωνιστικό μέρος, ανοίγουν έναν δρόμο ανάπτυξης ενός «παρθένου» τουριστικού τομέα, που αφορά τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες.
Ο Γιώργος Λαζαρίδης που θα διεκδικήσει ένα από τα τρόπαια του τουρνουά ευχαρίστησε όσους στηρίζουν την υλοποίηση του τουρνουά, όπως την Περιφέρεια Πελοποννήσου, τους υπεύθυνους του Buca Beach και την ιδιοκτήτρια οικογένεια Λύτρα, τους ιδιώτες χορηγούς, τα ΜΜΕ, την παγκόσμια Ομοσπονδία τένις ITF και την ελληνική Ομοσπονδία ΑμεΑ, το Ελίτ, όπου φιλοξενήθηκε η χθεσινή συνέντευξη, τους συναθλητές του και τους εθελοντές που θα βοηθήσουν στις ανάγκες του τουρνουά.
Ο Νίκος Λύτρας εκ μέρους του Buca Beach, που βρίσκεται στην Ανάληψη, τόνισε ότι είναι μεγάλη χαρά και τιμή που το τουρνουά θα φιλοξενηθεί στο ξενοδοχείο του, πλέκοντας το εγκώμιο του Γιώργου Λαζαρίδη, ο οποίος είναι εξαιρετικός όχι μόνο ως αθλητής, αλλά και ως άνθρωπος. Ο κ. Λύτρας εξήγησε ότι ο τουρισμός που απευθύνεται στα άτομα με ειδικές ανάγκες είναι πίσω στην Ελλάδα, ενώ συνολικά στην Ευρώπη υπολογίζεται ότι χάνονται 140 εκ. ευρώ το χρόνο, αφού λόγω έλλειψης υποδομών και ενδιαφέροντος παραμένει ανεκμετάλλευτος.
Ο ίδιος ευχήθηκε καλή επιτυχία στους αθλητές και τον Γιώργο, ενώ ευχήθηκε να καθιερωθεί το τουρνουά ως θεσμός σε ετήσια βάση.
Εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Πελοποννήσου, η Αντιπεριφερειάρχης, Ντίνα Νικολάκου, δήλωσε ότι ο φορέας που εκπροσωπεί δεν θα μπορούσε να μην στηρίξει μια διεθνή και επίσημα αναγνωρισμένη διοργάνωση που είναι πολύπλευρα σημαντική και έχει συζητηθεί πολύ καιρό πριν υλοποιηθεί. «Δεν τελειώνουμε, αλλά αρχίζουμε μια μεγάλη προσπάθεια» ανέφερε χαρακτηριστικά, δεσμευόμενη απέναντι στον Λαζαρίδη για στήριξη και στο μέλλον, ενώ μετέφερε την πρόθεση της Περιφέρειας να επενδύσει στον τουρισμό και στις αναγκαίες υποδομές για τα άτομα με ειδικές ανάγκες και «έκλεισε» την παρέμβασή της προσκαλώντας τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά τους αγώνες του 4ημέρου.
Τέλος, λίγα λόγια πρόσθεσε ο Σουηδός αθλητής, ΑμεΑ στο μπάσκετ και το τένις με αμαξίδιο Dan Wallin, ο οποίος θα λάβει μέρος στους αγώνες, ως συμπαίκτης του Λαζαρίδη, και εμφανίστηκε ενθουσιασμένος από τη Μεσσηνία και τη διαμονή του εδώ.
Το πρόγραμμα
Οι αγώνες θα διεξαχθούν Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο από στις 10 το πρωί έως αργά το απόγευμα, μετά τις 5 μ.μ. του Σαββάτου θα αρχίσουν οι τελικοί, στις 8 το βράδυ έχουν προγραμματιστεί οι πρώτες απονομές, ενώ ο μεγάλος τελικός στο μονό των ανδρών είναι προγραμματισμένος για τις 10 το πρωί της Κυριακής 9 Οκτωβρίου. Χ.Ε. 

*** Video  με  φάσεις , δηλώσεις και γκολ 6ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα του Ελληνικού ποδοσφαίρου 2016-17 :
 ~** ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ  0-0    αγων   02/10/2016 :
https://youtu.be/xB_AxS2wl4k .-
~** ΠΑΟ-ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1 6η αγων  δηλώσεις γκολ 02/10/2016:
~** Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-0 6η αγων  02/10/2016:
~**ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ- ΑΣΤΕΡΑΣ Τρ  Α΄ ημίχρο 2-0 1ο γκόλ 6η αγων  02/10/2016: https://youtu.be/7wuoMSSqTwU .-
~**ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ  Α΄ημίχρονο 1-0 γκόλ 02/10/2016:
~**ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ 3-0  δηλώσεις φάσεις γκολ 6η αγων  02/10/2016: https://youtu.be/TI95Gj7HRdU  .-
~*Πλατανιάς-Παναιτωλικός 0-0 6η αγων  02/10/2016:
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ  Α΄ ημίχρ, 0-0   02-10-2016:
https://youtu.be/PW7eNiNq-ek .-
~*ΒΕΡΟΙΑ-ΠΑΟΚ  Α΄ ημίχρ, 0-0   02/10/2016:
https://youtu.be/Jopr-JvJ8S4 .-
~*ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ  Α΄ημίχρονο 1-0 γκόλ 02/10/2016:
~*ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 1ο γκόλ Ημίχρ  6η αγων  02/10/2016:
 https://youtu.be/D3n8WIl9Cw4 .-
~*ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0 2ο γκολ 6η αγων  02/10/2016:
https://youtu.be/hN1w11ASs1o ,-
~*ΟΣΦΠ-ΑΕΚ 3-0 3ο γκολ  02/10/2016:
 https://youtu.be/yYDGDyIt7Hk .-
~*ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΑΣΤΕΡΑΣ 3-1 γκολ Τρίπολης 6η αγων  02/10/2016: https://youtu.be/_VTQ6bS3Jk4 .-
~*Παναθηναϊκός-Αστέρας Τρ  3-1  3ο γκολ 02/10/2016:
~*ΠΑΟ-ΤΡΙΠΟΛΗ  Α΄ημίχρ  2-0  2ο γκολ 02/10/2016:
: https://youtu.be/u7PkH0-Y7Po  .-
~*ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ-Παναιτωλικός 0-0 6η αγων  02/10/2016:
~ ΞΑΝΘΗ-ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ 0-0 6η  αγωνισ  03/10/2016:
https://youtu.be/y-9P62VM0-I .-

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016
~ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 24  και 25 Σεπτεμβρίου  2016 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/09/24-25-2016.html  .-
~ Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016 : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-27-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου  2016  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-28-2016.html  .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS  στο αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News, Πέμπτη  29 Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας:  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-29-2016.html .-
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- 
~Η  Εφημερίδα μας Ενημέρωση Arfara News,  Παρασκευή 30  Σεπτεμβρίου  2016 ,  Νέα ,Υγεία , Αθλητισμός , Ασήμαντα και Σημαντικά για όλους μας  : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-30-2016.html .- ~
~** ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2016 :
~ Θέρος Τρύγος Πόλεμος Σάββατο  01 Οκτωβρίου  2016
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ
  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2016/09/01-2016.html  ,- 
~   Η Εφημερίδα μας    ARFARA  NEWS  Σάββατο 01 Οκτωβρίου 2016  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2016/09/arfara-news-01-2016.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS Κυριακή 02 Οκτωβρίου 2016  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-02-2016.html .-
~*Αθλητικό Σαββατοκύριακο 01 και 02  Οκτωβρίου 2016  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2016/10/01-02-2016.html  .-

~ *Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Δευτέρα 03 Οκτωβρίου  2016  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .-
~Η Εφημερίδα μας  ARFARA NEWS  Τρίτη 04  Οκτωβρίου  2016  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-04-2016.html .- 
~ΥΓΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ μας  Τρίτη 04 Οκτωβρίου  2016 : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2016/10/04-2016.html .-  
  Η Εφημερίδα μας   ARFARA NEWS  Τετάρτη  05 Οκτωβρίου 2016 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2016/10/arfara-news-05-2016.html .-
~
****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   5020  video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    3135 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal  .  =    3133  video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                  11.288   βίντεο   .-  
***~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 ~    http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 1206/. - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas  .-  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas?fref=pb&hc_location=friends_tab&pnref=friends.all .- https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 ,  1.206 .-            https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas .- ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.617   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook                       
*** https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas.1?fref=ts .-  42 .-            Σταμάτιος Σκούλικας  .-

https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   595 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  529 . -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 92 /  139  .         *** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-    ~**   https://www.facebook.com/profile.php?id=100012336616922&pnref=lhc.unseen    ,  ΠΛΑΤΥ   ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ                                                 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου