ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI THEODOROI

Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

 Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015  :
~

Ελληνική  τεχνολογία
~**  Στο  τζάκι του σπιτιού μας στο Αρφαρά  23/12/2015 ενεργειακό αερόθερμο τζακιού : https://youtu.be/x33jCqvfjik .-

***  Επιτέλους δικαίωση για το Σινούκ που σκότωσε τον Πατριάρχη;
    
Ο Στέλιος Γρηγορίου, δικηγόρος της οικογένειας του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου Ζ' και...
άλλων συγγενών θυμάτων, που σκοτώθηκαν με την πτώση του Σινούκ (11 Σεπτέμβρη 2004), ο οποίος έδωσε νομικές μάχες για 11 ολόκληρα χρόνια και βρήκε μια αμείλικτη "δικαιοσύνη", είχε μια ιστορική και θαρραλέα απόφαση (4410/2015) του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου Στέλιου Γρηγορίου, έχει ως εξής:
"Με την ιστορική και θαρραλέα απόφαση 4410/2015 του Συμβουλίου της Επικρατείας, προεδρεύοντος του νύν Προέδρου του Δικαστηρίου Νικολάου Σακελλαρίου, κατά την εκδίκαση της  οποίας είχα την μεγίστη τιμή και ευθύνη να παρίσταμαι ως ο πληρεξούσιος δικηγόρος των μελών της οικογενείας του μακαριστού  Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Πέτρου Ζ’, εκρίθη ότι το Ελληνικό Δημόσιο έχει την πλήρη και αποκλειστική υπαιτιότητα για την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου ΣΙΝΟΥΚ ΕΣ -916 την 11.9.2004 εις την Σιθωνία της Χαλκιδικής, και, συνεπώς, φέρει την ευθύνη της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης των συγγενών του μακαριστού, συμφώνως προς τις ορθά ερμηνευόμενες διατάξεις των άρθρων 105 – 106 του Εισαγωγικού Νόμου του Αστικού Κώδικος.
Με την απόφαση αυτή αναιρείται η προγενέστερη απορριπτική απόφαση 3733/2013 του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο έκρινε ότι δεν συντρέχει υπαιτιότης και, συνεπώς, ευθύνη χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης εις βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, και η υπόθεση παραπέμπεται προς εκ νέου κρίση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, το οποίο θα δικάσει υπό άλλη σύνθεση, και θα ορίσει επακριβώς τα επί μέρους ποσά  της χρηματικής ικανοποιήσεως λόγω ψυχικής οδύνης δι’ έκαστον συγγενή του μακαριστού.
Προδήλως τιμής ένεκεν προς το πρόσωπο του μακαριστού Πατριάρχου η απόφαση τούτη προηγήθηκε, ενώ έπονται προς δημοσίευση από το ΣτΕ και δύο άλλες αποφάσεις, καθ’ όσον αφορά τους εντολείς του δικηγορικού μου γραφείου, η μία αφορά τους συγγενείς του μακαριστού Μητροπολίτου Καρθαγένης Χρυσοστόμου, και η άλλη τους συγγενείς του μακαριστού Γεωργίου Παπαπέτρου, αδελφού του μακαριστού Πατριάρχου.
Από της θέσεως αυτής ευχαριστώ διαπύρως εκ βάθους καρδίας τους Δικαστές της συνθέσεως, διότι έταμον την υπόθεση με ευαισθησία, θάρρος και ευθυκρισία, παρά το γεγονός ότι το αντίδικον Ελληνικόν Δημόσιον, εκπροσωπούμενον υπό του Υπουργείου Εθνικής Αμυνας, δεν έστερξεν αυτογνωμόνως εις την καταβολή χρηματικής ικανοποιήσεως εις το πρόσωπον του μακαριστού Πατριάρχου Αλεξανδρείας, Αρχηγού Κράτους, διά λόγους εθιμοτυπίας και σεβασμού, αλλ’ αντιθέτως αντιδικεί μέχρις εσχάτων.   
Ομοίως, ευχαριστώ τους εκλεκτούς συναδέλφους, νομικούς παραστάτες των οικογενειών των ετέρων θυμάτων, οι οποίοι συνέδραμον ουσιαστικώς εις την θετική έκβαση όλων των υποθέσεων.
Στέλιος Γρηγορίου
".
Σχετικά:
- ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΠοιοι γνώριζαν για το μοιραίο Σινούκ;
Τα έγγραφα που έλειπαν από τη δικογραφία ρίχνουν φως στα κατασκευαστικά προβλήματα που οδήγησαν σε πτώση το ελικόπτερο Σινούκ με τον πατριάρχη Αλεξανδρείας και τη συνοδεία του το Σεπτέμβρη του 2004.
- Η AXON (Θ. Λιακουνάκος), το μοιραίο ελικόπτερο CHINOOK CH 47D που μετέφερε τον Πατριάρχη Πέτρο, τα διεθνή συμφέροντα, η εμπλοκή πολιτικών προσώπων, οι ποινικές και αστικές ευθύνες και το τεράστιο σκάνδαλο των εξοπλιστικών - Ζητούν να ανοίξει πάλι ο φάκελος για το Σινούκ
Η ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΟΥΚ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - Το μυστικό της πράσινης πτέρυγας 
Τριάμισι χρόνια μετά την πτώση του ελικοπτέρου Σινούκ που μετέφερε τον πατριάρχη Αλεξανδρείας Πέτρο και τη συνοδεία του στο Αγιον Ορος, τα αίτια της τραγωδίας παραμένουν αδιευκρίνιστα.

***  Τι κρύβει η οργή των αγιορειτών για τον Π. Καμμένο...
Ο Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Ορους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές
 Μια επίσκεψη του υπουργού Εθνικής Αμυνας και προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου του Αγίου Όρους πριν από 20 μέρες, όπου έφτασε με ελικόπτερο για να συναντηθεί με τον ηγούμενο Εφραίμ και κρατήθηκε μυστική, προκαλεί τις έντονες αντιδράσεις της Ιεράς Κοινότητας.
Κι αυτό γιατί είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια που ο κ. Καμμένος μπαίνει στην αυτοδιοικούμενη κοινότητα του Αγίου Ορους χωρίς να πάρει το προβλεπόμενο για όλους διαμονητήριο-άδεια εισόδου από την Ιερά Επιστασία στις Καρυές.
Επίσης αυτήν τη φορά παραβίασε και τη σχετική κανονιστική διάταξη, η οποία είναι δημοσιευμένη και στο φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως και απαγορεύει οποιαδήποτε προσέγγιση από τον αέρα και προσγείωση στα όρια της Αθωνικής Πολιτείας χωρίς προηγούμενη άδεια της Ιεράς Κοινότητας.
Η συγκεκριμένη συμπεριφορά, που χαρακτηρίζεται ως «νέο ατόπημα του Π. Καμμένου» από κύκλους της Ιεράς Κοινότητας, προκάλεσε την έντονη ενόχληση και την επίσημη αντίδραση της τελευταίας, που απέστειλε στον ΥΕΘΑ επιστολή διαμαρτυρίας.

Σε μια ανάλογη ενέργεια, η οποία είχε επικριθεί τότε και πάλι έντονα από την Ιερά Κοινότητα και το θέμα είχε φτάσει μάλιστα και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, είχε προχωρήσει ο Π. Καμμένος και τον Ιούνιο του 2012.
Οπως είχε καταγγελθεί επίσημα από τους Αγιορείτες, είχε εισέλθει στο Αγιον Ορος με ιδιωτικό σκάφος για να επισκεφτεί την υπό κατάληψη εδώ και δεκαετίες από «ζηλωτές» Μονή της Εσφιγμένου, χωρίς να λάβει από την Ιερά Κοινότητα την προβλεπόμενη άδεια προσέγγισης αλλά και έγγραφη άδεια επίσκεψης στο Αγιον Ορος (διαμονητήριο). Επίσης του καταλόγιζαν ότι «κατά την επίσκεψή του στη Μονή συντάχθηκε με τους καταληψίες «ζηλωτές», που χαρακτηρίζονται ως σχισματικοί από τη Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου».
Η οργή των αγιορειτών για το αμάρτημα του Καμμένου
 Για μια «νέα προκλητική και ασεβή ενέργεια του κυρίου υπουργού, ο οποίος δεν ακολούθησε τους κανόνες που προβλέπονται και αποτελούν μέρος και της ελληνικής νομοθεσίας» έκαναν λόγο στο «Εθνος της Κυριακής» εκπρόσωποι Μονών στις Καρυές, αναφορικά με τη νέα από αέρος επίσκεψη του Π. Καμμένου στη Μονή Βατοπεδίου.
Οπως έλεγαν, έφτασε πριν από περίπου ένα εικοσαήμερο επιβαίνοντας σε ελικόπτερο του Στρατού στη Μονή Βατοπεδίου χωρίς καμία ενημέρωση της Ιεράς Κοινότητας και συναντήθηκε με τον ηγούμενο Εφραίμ. Μια συνάντηση που κράτησε μόλις μία ώρα και στη συνέχεια ο υπουργός Εθνικής Αμυνας αναχώρησε με τον ίδιο τρόπο, επιβαίνοντας στο ελικόπτερο, χωρίς να συναντήσει κανέναν άλλο.
«Δεν είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, αλλά δεν μπορεί να μπαίνει όποιος θέλει με ελικόπτερο, παραβιάζοντας το τυπικό, όπως είχε κάνει και πριν από δύο χρόνια που μπήκε και πάλι κρυφά με ιδιωτικό σκάφος», είπε στο «Εθνος της Κυριακής» μέλος της Ιεράς Κοινότητας.
Η παρέκκλισις
Το θέμα που δημιουργήθηκε τέθηκε στην Ιερά Κοινότητα, η οποία αποφάσισε να σταλεί μια επιστολή διαμαρτυρίας στον υπουργό Εθνικής Αμυνας (στάλθηκε με ημερομηνία 30 Νοεμβρίου 2015). Με τη γνωστή «διπλωματικότητα» που υπάρχει στη γλώσσα των Αγιορειτών, «υπενθυμίζεται» στον κ. Καμμένο η «τάξις» του Αγίου Ορους, το «αυτοδιοίκητο αυτού του τμήματος της ελληνικής γης» και ακόμη ότι «επιβίωσε ανά τους αιώνας διαμέσου μυρίων κινδύνων».
H επιστολή των Αγιορειτών στον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Με τη γνωστή διπλωματικότητα «υπενθυμίζεται» στον κ. Καμμένο η «τάξις» του Αγίου Ορους και το αυτοδιοίκητό του.

H επιστολή των Αγιορειτών στον υπουργό Εθνικής Αμυνας. Με τη γνωστή διπλωματικότητα «υπενθυμίζεται» στον κ. Καμμένο η «τάξις» του Αγίου Ορους και το αυτοδιοίκητό του.
«Ελπίζουμε ότι η παρέκκλισις κατά την πρόσφατη επίσκεψή σας από τα θεσπισμένα, όπως η προσφορά διαμονητηρίου τιμής ένεκεν από της Ιεράς Επιστασίας, η μη γνωστοποίηση της πτήσης και προσγείωσης του ελικοπτέρου εις την Ιερά Κοινότητα, της μόνης που είναι αρμόδια για την άδεια στις από αέρος προσεγγίσεις κ.λπ. οφείλεται σε άλλους λόγους και όχι σε παράβλεψη των διά ειδικής συνταγματικής διατάξεως και διεθνών συνθηκών κατοχυρωμένου καθεστώτος του Αγίου Ορους και της αυτοδιοίκητης ανωτάτης αρχής του» αναφέρεται δηκτικά στην επιστολή.
Οργιάζουν οι φήμες
Ο Εφραίμ, ο Πούτιν και η… παρέμβαση
 Ο ΥΕΘΑ με μοναχούς στο Αγιον Ορος όταν το επισκέφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014.
Ο ΥΕΘΑ με μοναχούς στο Αγιον Ορος όταν το επισκέφθηκε τον Σεπτέμβριο του 2014.
Τόσο κατά την επίσκεψή του στη Μονή Εσφιγμένου τον Ιούνιο του 2012, που όπως λένε μοναχοί στο Αγιον Ορος είχε σκοπό τότε «να προσεταιριστεί τις ψήφους των παλιοημερολογιτών που ασπάζονται τις θέσεις των ζηλωτών Εσφιγμενιτών», όσο και αυτή τώρα στο Βατοπέδι, ο Π. Καμμένος προσπάθησε να τις κρατήσει μυστικές και δεν υπάρχει καμία δημοσιευμένη φωτογραφική απαθανάτιση.
Αντίθετα, όταν τον Σεπτέμβριο του 2014 επισκέφθηκε το Αγιον Ορος, λίγο μετά την επίσκεψη του προέδρου τότε του ΣΥΡΙΖΑ και σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, είχε φροντίσει να ανεβάσει ο ίδιος φωτογραφίες του στα κοινωνικά μέσα στο Διαδίκτυο. Τότε είχε επισκεφθεί τη Μονή Ξηροποτάμου, τη Σκήτη της Αγίας Αννης και είχε βρεθεί επίσης στην έρημο του Αγίου Ορους.
Ομιλίες και συγκεντρώσεις
H πρόσφατη επίσκεψη και συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον ηγούμενο Εφραίμ στο Βατοπέδι, εκτός από τον τρόπο που έγινε, έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στο Αγιον Ορος και για   τη σκοπιμότητά της. Ο Εφραίμ και οι Βατοπεδινοί προβάλλουν με ιδιαίτερο τρόπο τις σχέσεις τους με τους Ρώσους και το Πατριαρχείο της Μόσχας και ιδιαίτερα του ηγουμένου της Μονής με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ο Εφραίμ, αν και έχει καθίσει από τον περασμένο Μάρτιο στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών μαζί με τον μοναχό Αρσένιο, έχει πυκνώσει το τελευταίο διάστημα τις ομιλίες του σε συγκεντρώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας και σ” αυτές δεν παραλείπει να αναφερθεί ιδιαίτερα στους Ρώσους και στον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η επίσκεψη-συνάντηση με τον Π. Καμμένο έγινε τις μέρες που η Τουρκία κατέρριψε το ρωσικό πολεμικό αεροπλάνο στην τουρκο-συριακή μεθόριο.

Κι επειδή στο Ορος οι νύχτες είναι μακρές και πολλά λέγονται, υπάρχουν κι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι ο Π. Καμμένος πήγε για να ζητήσει μια παρέμβαση του Εφραίμ στον Πούτιν σε σχέση με τις εξελίξεις. Πάντως μπορεί ο Π. Κάμμενος να αλληθωρίζει σήμερα με τον Εφραίμ, όμως την ίδια ώρα ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου συνεχίζει και σήμερα να βρίσκεται συχνά στο στόχαστρο στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και της «Αυγής» για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.
Χρίστος Τελίδης, www.ethnos.gr ,   http://katohika.gr/wp-content/uploads/2015/12/kamenos-agio-oros.jpg

*** Ο Αμβρόσιος αποφάσισε να χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες για το σύμφωνο συμβίωσης
Την αντίδραση του για το σύμφωνο συμβίωσης εκφράζει και πάλι ο Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Αμβρόσιος, προχωρώντας σε μία παράξενη ενέργεια.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 19.12.2015 ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας προσκάλεσε στο Επισκοπείο τους Προϊσταμένους των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου.
Αντικείμενο της συναντήσεως ήταν η ενημέρωση περί των νεωτέρων εξελίξεων που αφορούν την ψήφιση του νόμου για το σύμφωνο ελεύθερης συμβιώσης το οποίο πλέον προβλέπεται να επεκταθεί και στα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο Μητροπολίτης αντάλλαξε απόψεις με τους Ιερείς και συζήτησε μαζί τους περαιτέρω τρόπους αντιδράσεως στην προσπάθεια της Πολιτείας να νομιμοποιήσει «εναλλακτικές» μορφές συμβιώσεως που υποσκάπτουν και υπονομεύουν τον παραδοσιακό θεσμό της οικογενείας, είναι αντίθετες με το θέλημα του Θεού και αναμένεται να δημιουργήσουν τεράστια ηθικά, εθνικά και κοινωνικά προβλήματα με την εφαρμογή τους.
Ομόφωνα λοιπόν αποφάσισαν η Ιερά Μητρόπολη να κλιμακώσει την αντίδρασή της με τις παρακάτω ενέργειες :
1. Οι καμπάνες των Ιερών Ναών της πόλεως του Αιγίου, την Δευτέρα 21 και την Τρίτη 22 Δεκεμβρίου, ημέρα ψηφίσεως του νόμου, να χτυπήσουν πένθιμα από 12.00-12.30
2. Να αναρτηθούν την Δευτέρα 21 του μηνός πανό διαμαρτυρίας σε κεντρικά σημεία της πόλεως του Αιγίου.

*** Μητσοτάκη θα στηρίξει ο Γεωργιάδης στον δεύτερο γύρο
Την υποστήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ενόψει του δεύτερου γύρου για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας είναι έτοιμος να ανακοινώσει ο Άδωνις Γεωργιάδης, μόλις οριστικοποιηθεί η τάση που διαφαίνεται ότι δεν θα υπάρξει οριστικός νικητής στη σημερινή ψηφοφορία.
Αυτό αναφέρουν πληροφορίες από το επιτελείο του κ. Γεωργιάδη, που εφόσον επιβεβαιωθούν δίνουν νέα τροπή στην αναμέτρηση της 10ης Ιανουαρίου.
 
http://eleftheros.com/media/k2/items/cache/220c08548cac211cc7db219bb52f46cf_L.jpgΗ Κεντρική Τράπεζα της Ρωσίας ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα διαθέσιμα πλεονάσματα είναι 414.6 δισ.δολάρια! Καθόλου άσχημα για μια χώρα που οι εγχώριοι δημσιογραφάρες την έχουν βαφτίσει «χρεοκοπημένη» και κατεστραμμένη από τις «φοβερές» κινήσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Οι δε ΗΠΑ έχουν φτάσει το χρέος τους στα 18 τρισ.δολάρια και θεωρέιται πλέον ιδιαίτερα πιθανό να χρωστάνε ακόμα και στους… εξωγήινους Κλίγκον του Στραρ Τρεκ. Το δε χρέος της Ρωσίας είναι μόνο 53.7 δισ.δολάρια, σε αναλογία είναι το ένα τριακοσιοστόεξικοστό του αμερικανικού χρέους! Καταλάβατε; Αυτά για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους, γιατί έχουν παραβιαστεί οι κανόνες της κοινής λογικής.
Σε αυτό που πάντα θα έχει πλεόνασμα η άθεη Δύση είναι στην προπαγάνδα και χιλιάδες πρόθυμες πένες που θα παρουσιάζουν το «άσπρο-μαύρο».
Σημειώνεται δε ότι η Ρωσία δεν έχει καμμια ενεργειακή εξάρτηση και ως ο μεγαλύτερος σιτοβολώνας του πλανήτη δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο πείνας
 http://www.enikos.gr/images/resized/590_057e14898c88b24f3a8519fdd5935172.jpgΤην απόλυτη στήριξή του στο θέμα του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε από το βήμα του δημοτικού συμβουλίου ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρης. Ο Δήμαρχος ζήτησε μάλιστα από το δημοτικό συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα για την υπογραφή του συμφώνου.
«Είμαστε η τελευταία χώρα που δεν έχουμε νομοθετήσει ή θεσμοθετήσει το σύμφωνο συμβίωσης» σημείωσε. Συμπλήρωσε ότι με την υπογραφή του συμφώνου «δεν ολοκληρώνεται το θέμα. Η ομοφυλοφιλία δημιουργεί φάντασμα ομοφοβίας και διακρίσεων. Αυτό συνιστά ρατσιστικό στίγμα. Πρέπει το, τι εστί γάμος, υιοθεσία και ομοφυλοφιλία να περνούν στην εκπαίδευση», πρότεινε ο κ. Μπουτάρης προσθέτοντας ότι το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να στηρίξει την υπογραφή του συμφώνου συμβίωσης.»
Παράλληλα, ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι προτάσεις του Δημάρχου να περάσει το ζήτημα της ομοφυλοφιλίας στην εκπαίδευση και τη διδασκαλία, είτε μέσα από την Αγωγή του Πολίτη ή το μάθημα της σεξουαλικής αγωγής. «Να μην μαθαίνουμε μόνο για το πότε ύψωσε την σημαία ο Παλαιών Πατρών Γερμανός» σχολίασε ο μεταξύ άλλων ο Γ. Μπουτάρης.  ΠΗΓΗ: www.ekklisiaonline.gr .-
 
***   Από που προήλθε η φράση «πάει στο βρόντο» 

Λέγοντας τη φράση «έριξε στο βρόντο» ή «πάει στο βρόντο» εννοούμε τη χαμένη    προσπάθεια, την αστοχία και τη λέμε όταν κάνουμε κάτι δίχως νόημα και άσκοπα....
Παλιότερα, ο κλέφτης ή ο πολεμιστής έριχνε κατά του αντιπάλου του φωτιά στη φωτιά: δηλαδή, βλέποντας τη λάμψη του όπλου του άλλου, έριχνε κατά κει.
Όταν δεν ήταν δυνατό να δει τη φωτιά, έριχνε στο βρόντο, δηλαδή πυροβολούσε κατά κει που ακουγόταν ο βρόντος, ο κρότος.
Το ότι φυσικά η δεύτερη βολή αστοχούσε τις περισσότερες φορές, ήταν πολύ φυσικό. Έτσι προέκυψε και η ανάλογη έκφραση.  [Πηγή]

*** ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΗΠΑ - Παρέμβαση από 15 Νομπελίστες υπέρ της Ελλάδας
http://newpost.gr/storage/photos/c_800px_400px/201512/2426627.jpgΗχηρή παρέμβαση στις ΗΠΑ και στους ευρωπαϊκούς θεσμούς έκαναν 15 επιστήμονες, κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ.

Στην επιστολή τους οι δεκαπέντε νομπελίστες, αφού χαρακτηρίζουν την Ελλάδα γενέτειρα της δημοκρατίας και των ανθρώπινων αξιών, επισημαίνουν ότι η χώρα μας μαστίζεται από μία μακρά, συνεχή και βαθιά οικονομική κρίση που έχει επηρεάσει αρνητικά τις ζωές των Ελλήνων, τις υποδομές και το μέλλον της χώρας.
Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι οι Έλληνες δουλεύουν σκληρά, είναι δημιουργικοί και εφευρετικοί και όπου εργάζονται σε χώρες του εξωτερικού διαπρέπουν, αποτελούν λαμπρό παράδειγμα επιστημονικής κατάρτισης και συμβάλλουν σημαντικά στην ανάπτυξη των χωρών όπου εργάζονται.
Σε ό,τι αφορά τον τομέα της έρευνας οι 15 νομπελίστες επισημαίνουν ότι η Ελλάδα διαθέτει ισχυρά ερευνητικά κέντρα, τα οποία κατατάσσονται σε υψηλό επίπεδο για την παραγωγική τους έρευνα, με εξαίρετο ανθρώπινο δυναμικό, παρά τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η κρίση με ελλείψεις, τόσο σε κονδύλια όσο και σε υποδομές, γεγονός που αναγκάζει κορυφαίους Έλληνες επιστήμονες να αναζητήσουν την τύχη τους σε χώρες του εξωτερικού.
Στην επιστολή τους τονίζουν ότι στόχος της πρωτοβουλίας τους είναι να συμβάλλει θετικά στις σημαντικές αποφάσεις που λαμβάνονται αυτή τη στιγμή για την Ελλάδα, καθώς όπως υποστηρίζουν, η στήριξη της έρευνας και του εξαιρετικού ανθρώπινου δυναμικού που διαθέτουν τα πανεπιστήμια και τα ερευνητικά κέντρα της χώρας μας, μπορούν να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης και δίοδο εξόδου της από την κρίση.
Στο πλαίσιο αυτό, οι 15 κάτοχοι του βραβείου Νόμπελ καλούν τις ηγεσίες της Ευρώπης και της Αμερικής να αναλάβουν δράσεις για να επιστρέψει σύντομα η Ελλάδα σε συνθήκες ανάπτυξης και ευημερίας. Εκτιμούν επίσης ότι τα μέτρα λιτότητας που έχουν επιβληθεί στη χώρα μας είναι σκληρά και άδικα για τους πολίτες και την ακαδημαϊκή κοινότητα, δεν οδηγούν πουθενά και καλούν την ευρωπαϊκή ηγεσία να προωθήσει πολιτικές που θα εμπεριέχουν την παράμετρο της ανάπτυξης, διαφορετικά, όπως υποστηρίζουν, θα είναι αναποτελεσματικές, θα αναχαιτίζουν την πρόοδο και θα οδηγούν σε περαιτέρω ύφεση.
Τέλος, καλούν την ΕΕ και την Αμερική να δείξουν τον απαραίτητο σεβασμό για όσα έχουν προσφέρει οι Έλληνες στον διεθνή πολιτισμό και να πάρουν μέτρα ώστε να εξαλειφθούν οι αιτίες που προκαλούν την ύφεση.
Η επιστολή, που υπογράφεται από τους 15 κορυφαίους επιστήμονες, επικεφαλής των οποίων είναι ο βραβευμένος με Νόμπελ φυσιολογίας/ιατρικής, καθηγητής Herald zur Hausen, εστάλη στον αναπληρωτή υπουργό Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστα Φωτάκη, στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόλαντ Τουσκ.
Οι 15 νομπελίστες που συνυπογράφουν την επιστολή είναι οι παρακάτω:
  !   Prof. James D. Watson, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1953
 1. Prof. Peter Doherty, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1996
 2. Prof. Elizabeth H. Blackburn, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2009
 3. Prof. Gόnter Blobel, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1999
 4. Prof. Εdmont H. Fischer, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1992
 5. Prof. Jules A. Hoffman, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2011
 6. Sir Richard Timothy (Tim) Hunt, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 2001
 7. Prof. Wolfgang Ketterle, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2001
 8. Prof. Yuan T. Lee, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 1986
 9. Prof. Robert, Lord May of Oxford, Βραβείο Σουηδικής Ακαδημίας Crafoord 1996
 10. Prof. Roger D. Kornberg, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2006
 11. Sir Richard J. Roberts, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1993
 12. Prof. Hamilton O. Smith, Βραβείο Νόμπελ Φυσιολογίας/Ιατρικής 1978
 13. Kurl Wόthrich, Βραβείο Νόμπελ Χημείας 2002
 14. Prof. Albert Fert, Βραβείο Νόμπελ Φυσικής 2007 \   www.newpost.gr .-  
 *** Ανανεώστε την εμφάνιση του προσώπου σας για τις γιορτές
Τα Χριστούγεννα και η πρωτοχρονιά είναι η πιο λαμπερή περίοδος του χρόνου και είναι επόμενο όλοι να θέλουν να αναδείξουν τον καλύτερο εαυτό τους. Όλο και περισσότερες γυναίκες, αλλά και άνδρες, απευθύνονται πλέον στον πλαστικό χειρουργό για μια μικρότερη ή μεγαλύτερη παρέμβαση που θα τους χαρίσει φρεσκάδα και λάμψη για τις γιορτές, και όχι μόνο.
Η φαρέτρα του Πλαστικού Χειρουργού περιλαμβάνει πλέον πάρα πολλές μη χειρουργικές ή ελάχιστα επεμβατικές θεραπείες που μπορούν σε σύντομο χρονικό διάστημα να ανανεώσουν την εμφάνιση του προσώπου και να αναδείξουν την καλύτερη και ομορφότερη έκδοσή  του. Οι θεραπείες αυτές μπορούν να εφαρμοστούν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, που ως επί το πλείστον έχει και τα καλύτερα αποτελέσματα.
 • Ενέσιμο Υαλουρονικό οξύ. Έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια ως το καταλληλότερο εμφύτευμα για την διόρθωση των ρυτίδων γύρω από το στόμα, τις ρινοπαρειακές αύλακες, τις γωνίες του στόματος, για τον τονισμό του περιγράμματος των χειλιών αλλά και σε συνδυασμό με το Botox® για τις ρυτίδες του μετώπου, του μεσοφρύου και γύρω από τα μάτια. Το τελικό αποτέλεσμα φαίνεται αμέσως, διαρκεί δε 9-18 μήνες ανάλογα με την περιοχή. Οι ρυτίδες «γεμίζουν» με αποτέλεσμα να μην φαίνονται, ενώ το πρόσωπο «γλυκαίνει» και αναδεικνύεται χωρίς την ύπαρξη των ρυτίδων που δυστυχώς «σκληραίνουν» την έκφραση.
 • Botox®/Dysport®. Χρησιμοποιείται κυρίως στο άνω τμήμα του προσώπου, δηλαδή στο μέτωπο (οριζόντιες ρυτίδες), στο μεσόφρυο (κάθετες ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια) και γύρω από τα μάτια («πόδι της χήνας»). Όταν ενεθεί μέσα σε κάποιον από τους μυς του προσώπου προκαλεί παροδική χαλάρωση αυτού με αποτέλεσμα το δέρμα που βρίσκεται πάνω του να γίνεται πιο λείο και να εξαφανίζονται οι ρυτίδες, ενώ οι υπόλοιποι μυς λειτουργούν κανονικά, επιτρέποντας τη φυσιολογική εκφραστικότητα του προσώπου. Έχει ως αποτέλεσμα κυρίως να διώχνει τα σημάδια της κούρασης και του στρες, έτσι το πρόσωπο φαίνεται φρέσκο και ξεκούραστο. Πρέπει να γίνεται με μέτρο και από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό ή δερματολόγο, ώστε να εξασφαλίζεται ένα φυσικό αποτέλεσμα. Το τελικό αποτέλεσμα του  Botox®/Dysport® φαίνεται μετά από 7-10 ημέρες περίπου και διαρκεί 4 έως 6 μήνες.
 • Μεσοθεραπεία. Η μεσοθεραπεία συνίσταται στην έγχυση ενός μείγματος υαλουρονικού οξέως, βιταμινών, αμινοξέων και άλλων θρεπτικών ουσιών στις επιφανειακές στιβάδες του δέρματος, σε βάθος ελάχιστων χιλιοστών, με μία εξαιρετικά ψιλή βελόνα (2-3 φορές λεπτότερη από τη βελόνα της ινσουλίνης), που αφήνει – στην κυριολεξία – μία σταγόνα σε κάθε τσίμπημα. Με την τεχνική αυτή καταφέρνουμε να δώσουμε στο δέρμα τις θρεπτικές και άλλες ουσίες που χρειάζεται, στην ποσότητα που τις χρειάζεται, ακριβώς εκεί που τις χρειάζεται, με αποτέλεσμα βαθιά ενυδάτωση, σύσφιξη, τόνωση και ανάπλαση του προβληματικού δέρματος, με μείωση των λεπτών ρυτίδων και γραμμών, μείωση των δυσχρωμιών και επαναφορά της σφριγηλότητας, της ελαστικότητας και της λάμψης του δέρματος. Το αποτέλεσμα φαίνεται μέσα σε 7-10 ημέρες και διαρκεί 1-3 μήνες. Μπορεί να επαναλαμβάνεται απεριόριστα για τη διαρκή θρέψη του δέρματος με όλα τα πολύτιμα συστατικά που περιέχει η μεσοθεραπεία.
 • Αυτόλογη μεσοθεραπεία με πλάσμα πλούσιο σε αιμοπετάλια – Platelet Rich Plasma (PRP). Είναι μια πρωτοποριακή θεραπεία αντιγήρανσης που εκμεταλλεύεται τις επουλωτικές και αναπλαστικές ιδιότητες του οργανισμού του ίδιου του ασθενούς για την αναζωογόνηση του δέρματος.
Η θεραπεία είναι εξαιρετικά απλή. Λαμβάνεται μικρή ποσότητα αίματος από τον/την ασθενή, σαν μία γενική εξέταση αίματος, το οποίο υφίσταται ειδική επεξεργασία με φυγοκέντριση, ώστε να απομονωθεί το πλάσμα με σχεδόν το σύνολο των αιμοπεταλίων του αίματος. Το πλάσμα με τα αιμοπετάλια ενίεται στη συνέχεια μέσα στο δέρμα με τη βοήθεια μια εξαιρετικά λεπτής βελόνας (όπως γίνεται και με την κλασσική μεσοθεραπεία), όπου τα αιμοπετάλια απελευθερώνουν τους αυξητικούς τους παράγοντες, ενεργοποιώντας τους επουλωτικούς μηχανισμούς του δέρματος χωρίς να υπάρχει τραυματισμός! Έτσι το πρόσωπο δείχνει φρέσκο, λαμπερό και αναζωογονημένο με τον πιο φυσικό τρόπο, εκ των έσω. Συνήθως απαιτούνται 2 συνεδρίες μέσα σε ένα τρίμηνο, και το αποτέλεσμα ολοκληρώνεται 6 μήνες μετά τη θεραπεία. Για διατήρηση του αποτελέσματος συνιστάται επανάλληψη κάθε χρόνο.                 
Fractional LASER. Το Fractional laser διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου στο δέρμα με αποτέλεσμα να προκαλεί σύσφιξη και γενικά ανανέωση του δέρματος με τρόπο φυσικό και ελάχιστα τραυματικό, ενώ ταυτόχρονα έχει βρεθεί ότι είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό και για την αντιμετώπιση ουλών ακμής. Παράλληλα, προκαλεί και μια μικρή απολέπιση της επιδερμίδας, αφήνοντας το δέρμα πιο «καθαρό» και φρέσκο. Ιδανικά θα πρέπει να γίνουν τουλάχιστον δύο συνεδρίες με διαφορά ενός μηνός μεταξύ τους. Το Fractional Laser αποτελεί μία θεραπεία βαθείας ανανέωσης. Το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σε 3-6 μήνες μετά την τελευταία θεραπεία ενώ για τη διατήρησή του αρκεί συνήθως μία επαναληπτική συνεδρία το χρόνο.
 • Skin Needling/Dermaroller. Το Skin Needling διεγείρει επίσης την παραγωγή κολλαγόνου προάγοντας την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων. Η θεραπεία γίνεται με τη βοήθεια ενός μικρού κυλίνδρου με μικροσκοπικές βελόνες μήκους 1 χιλιοστού. Οι μικροσκοπικές αυτές βελόνες δημιουργούν μικροτραυματισμούς που δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι, και οι οποίοι διεγείρουν τους μηχανισμούς επούλωσης του δέρματος και την απελευθέρωση αυξητικών παραγόντων, με αποτέλεσμα την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστικών ινών χωρίς να δημιουργούνται ουλές. Έτσι το δέρμα γίνεται πιο σφριγηλό και νεανικό. Η θεραπεία γίνεται με την εφαρμογή μια αναισθητικής κρέμας και η ερυθρότητα που προκαλείται εξαφανίζεται σε 24 ώρες. Συνιστώνται 4-6 συνεδρίες ανά 1-4 εβδομάδες.
 
***  Πόλη χωρίς πυξίδα η Καλαμάτα …ελέω Νίκα          
      
 
Φτου και από την αρχή για το ΓΠΣ του δήμου Καλαμάτας - Σύμφωνα με …προγνώσεις του Δημάρχου Παν. Νίκα 
 Χάνονται χρήματα και πολύτιμος χρόνος με τις εξελίξεις
 Μάντης… κακών ειδήσεων για το δήμο Καλαμάτας φάνηκε ο δήμαρχος στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Κι αυτό, γιατί, σύμφωνα με όσα είπε, η προσφυγή του Δήμου στο Συμβούλιο της Επικρατείας, για την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ), πετυχαίνει το σκοπό της και το σχέδιο ακυρώνεται.
Κι αν ο δήμαρχος το ανακοίνωσε ως κακή εξέλιξη, ήταν η Δημοτική του Αρχή που έβαλε τα χέρια και έβγαλε τα…μάτια της. Και θα αναγκαστεί να πληρώσει, επιπλέον, περίπου 300.000 ευρώ, συν τη νομική συμβουλή μέχρι σήμερα, για να υπάρξει και πάλι Γ.Π.Σ. του δήμου Καλαμάτας, κι ένα διάστημα τριών έως πέντε χρόνων, μέχρι να ολοκληρωθεί.
Κι αυτό, γιατί δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη γνώση, να αφήσει να εγκριθεί το σχέδιο το 2011 και μετά από πέντε χρόνια, δηλαδή το 2016, να προχωρούσε στη νόμιμη αναθεώρησή του
Πρόκειται για τη χειρότερη εξέλιξη που θα περίμενε η Καλαμάτα, μια αναπτυσσόμενη πόλη που όμως, εφόσον επιβεβαιωθούν οι ανακοινώσεις του δημάρχου, θα συνεχίσει να αναπτύσσεται με σοβαρές στρεβλώσεις, αφού με την ακύρωση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου ακυρώνονται και οι οριοθετήσεις χρήσης γης.
Είναι πραγματικά μια απίστευτη ιστορία, καθώς το Γενικό Πολεοδομικό έγινε ουσιαστικά με την ευθύνη του Δήμου, ο οποίος όμως πήγε στο τέλος στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζήτησε την ακύρωσή του, για να διώξει, υποτίθεται, από πάνω του τις ευθύνες για σειρά λαθών που είχαν γίνει, προκαλώντας πολλές αδικίες σε βάρος περιοχών και ιδιοκτητών, που φυσικά διαμαρτυρήθηκαν έντονα.
Έτσι, ο χρόνος από την εποχή που οι κάτοικοι, κυρίως από τη Βέργα, απειλούσαν θεούς και δαίμονες στο Δημαρχείο, εν όψει της σύνταξης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Καλαμάτας, μέχρι την ημέρα που η Δημοτική Αρχή, υπό το βάρος της πίεσης, άσκησε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την ακύρωσή του, παρήλθε σε βάρος όλων.
Το σπουδαιότερο εργαλείο για την ορθολογική και αναπτυξιακή οργάνωση του Δήμου επιδιώκεται να καταργηθεί, για να γίνουν κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, σύμφωνα με το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής.
Βάσει της αίτησης που έχει καταθέσει από το Φεβρουάριο του 2012 ο Δήμος Καλαμάτας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η μεσσηνιακή πρωτεύουσα, που αρχίζει να δέχεται έντονη την πίεση από την αύξηση του τουρισμού, την έλευση του αυτοκινητόδρομου και την περαιτέρω αποδυνάμωση της Περιφέρειας, λέει «απελθέτω απ’ εμού» το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο.
Το αποτέλεσμα θα είναι, να ακυρωθεί ο καθορισμός των χρήσεων γης, να μην υπάρχουν όροι δόμησης και εμπόδια στην εκτός σχεδίου δόμηση, να μην υπάρχει σχέδιο για την πολεοδομική οργάνωση και την εύρυθμη λειτουργία του αστικού συγκροτήματος, να μην υπάρχει σχέδιο ένταξης των έργων μεταφορικής υποδομής στο πολεοδομικό περιβάλλον για να μη διαταράσσεται η λειτουργία του, να μείνει απροστάτευτο και αναξιοποίητο το φυσικό περιβάλλον του αγροτικού τοπίου και του ορεινού όγκου, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη του οικοτουρισμού.
Ως πρώτο λόγο ακύρωσης ο Δήμος προέβαλλε την «παράλειψη υποβολής του επίμαχου ΓΠΣ σε διαδικασία Στρατηγικής Περιβαλλοντικής Εκτίμησης. Η νομοθεσία, ευρωπαϊκή και εθνική, προβλέπει «τη διενέργεια στρατηγικής περιβαλλοντικής εκτίμησης πριν από την έγκριση σχεδίων και προγραμμάτων, τα οποία ενδέχεται να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον και αφορούν, μεταξύ άλλων, στον πολεοδομικό ή χωροταξικό σχεδιασμό».
Ο δεύτερος λόγος ακύρωσης του ΓΠΣ Καλαμάτας, είναι η «μονομερής τροποποίησή του σε ουσιώδεις ρυθμίσεις αυτού, χωρίς αναπομπή στα γνωμοδοτούντα όργανα», κάτι που επίσης συνιστά παράβαση του νόμου. Πρόκειται για αλλαγές των ρυθμίσεων της μελέτης του ΓΠΣ που αφορούν στην περιοχή του ορεινού όγκου και την περιοχή του Μπουρνιά.
Ο Δήμος Καλαμάτας μετά την πρώτη αίτηση ακύρωσης του ΓΠΣ κατέθεσε και πρόσθετους λόγους για την υποστήριξή της, που αναφέρονται σε σειρά αιτημάτων κατοίκων από διάφορες περιοχές, όπως τη Βέργα, τη Μικρά Μαντίνεια, το Ελαιοχώρι, το Κάτω Καρβέλι, τον Κουταλά, την περιοχή του Νέδοντα κ.ά.
Ως γνωστόν, ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ είχε την ευθύνη για τη διαδικασία εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, δεν είχε εκφράσει καμία σοβαρή ένσταση για όσα προέβλεπε το σχέδιο που ετοίμασαν οι μελετητές, μέχρι που άρχισαν οι αντιδράσεις από κατοίκους διαφόρων περιοχών που θεωρούν ότι βλάπτονται τα συμφέροντά τους.
Τότε, η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προσφύγει στον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να ελεγχθεί το σύννομο της διαδικασίας εκπόνησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, παρότι υπεύθυνος για αυτή τη διαδικασία ήταν ο ίδιος ο Δήμος.
Έτσι, το σπουδαιότερο εργαλείο για την ορθολογική και αναπτυξιακή οργάνωση του Δήμου μπήκε σε τροχιά κατάργησης, για να γίνουν κάποιες αναγκαίες διορθώσεις, σύμφωνα με το σκεπτικό της Δημοτικής Αρχής. Για το λόγο αυτό υποβλήθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσής του. Τελικά, όπως…έστρωσε, ας κοιμηθεί!
 
 ***  Δόθηκε στην κυκλοφορία η Βας. Γεωργίου με αμφίδρομη κίνηση- Μεγάλη προσοχή τονίζουν οι υπεύθυνοι (φωτογραφίες και βίντεο)         
      
Ι
 
 
 
Iδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι από σήμερα οι οδηγοί που διασχίζουν την Βας. Γεωργίου από το κομμάτι Αριστομένους, Βας Όλγας μέχρι Ακρίτα.
Οι αλλαγές στο κέντρο της Καλαμάτας είναι μεγάλες και χρειάζεται μεγάλη προσοχή ειδικά στην αρχή όπως υποστηρίζουν οι υπεύθυνοι του Δήμου.
Η αμφίδρομη κίνηση ξεκίνησε λίγο μετά τις 2: 30 το μεσημέρι, με εργαζόμενους στη Δημοτική Αστυνομία και την Τροχαία να προσπαθούν να αλλάξουν τη συνήθεια ετών των οδηγών.
ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΕΠΕΙ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΝΑ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΚΑΙ ΑΚΡΊΤΑ. ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΚΡΊΤΑ ΕΧΟΥΝ  ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΕΝΩ ΟΙ ΟΔΗΓΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΣΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΑΚΡΙΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ STOP, ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΧΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΘΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑ ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΝ ΒΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΑΚΡΙΤΑ.
Video 1 :  Γεωργίου Καλαμάτα- Ανδρέας Καραγιάννης , https://youtu.be/EuNVhGfMIYE .-
Video  2 : Βας Γεωργίου κίνηση   , https://youtu.be/reODQE3ZCMg .-
Video  3 : Βας. Γεωργίου-Δημόπουλος  , https://youtu.be/qX_4c0-Wlms  .-
 
*** 46 απόπειρες απάτης είχε κάνει 31χρονος σε Μεσσηνία και Ηλεία          
      
Εξιχνιάστηκαν, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, μία (1) περίπτωση απάτης στον Πύργο Ηλείας και σαράντα έξι (46) περιπτώσεις απόπειρας απάτης, στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες (20.12.2015) το βράδυ, στην Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, ένας (1) 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας.
Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και απάτη, η οποία περιλαμβάνει και άγνωστο αριθμό συνεργών του.
Ειδικότερα, ως προς τον τρόπο δράσης τους, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, ενεργώντας με συγκεκριμένη μεθοδολογία και τρόπο προσέγγισης, εξαπατούσαν ηλικιωμένα κυρίως άτομα, παραθέτοντας τους ψευδή γεγονότα ως αληθή, με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος.
Συγκεκριμένα, τηλεφωνούσαν σε πολίτες και αφού πρώτα εξακρίβωναν ότι πρόκειται κυρίως για ηλικιωμένο άτομο, στην συνέχεια δήλωναν ψευδώς την ιδιότητα του αστυνομικού ή του δικηγόρου ή του γιατρού και με το πρόσχημα ότι συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα και της μεσολάβησης τους για τυχόν ευνοϊκή μεταχείρισή του, τους αποσπούσαν χρηματικά ποσά.
Στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής διερεύνησης που διεξήχθη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω κατά το χρονικό διάστημα από 29-9-2015 έως και χθες (20.12.2015), στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας είχαν αποπειραθεί να εξαπατήσουν σαράντα έξι (46) άτομα, ενώ είχαν εξαπατήσει μία (1) ηλικιωμένη ημεδαπή, στο Πύργο Ηλείας.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των -10.000- ευρώ, ενώ το χρηματικό ποσό που αποπειράθηκαν να αποσπάσουν ανέρχεται στις -490.000- ευρώ περίπου.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν ένα (1) όχημα και τρία (3) κινητά τηλέφωνα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.
Ο 31χρονος οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ο οποίος τον παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Καλαμάτας.
Η αστυνομική έρευνα και η προανάκριση, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την ταυτοποίηση των συνεργών του 31χρονου, καθώς και για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
  Υπενθυμίζεται ότι στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας  (www.hellenicpolice.gr)έχουν αναρτηθεί οι ακόλουθες χρήσιμες συμβουλές για την αποφυγή περιπτώσεων εξαπάτησης:        
 ~ Να μην πείθεστε εύκολα από άτομα, τα οποία σας “πλησιάζουν” ως γνωστοί συγγενικών - φιλικών προσώπων.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί σε άγνωστα άτομα που επιχειρούν με διάφορα προσχήματα και τεχνάσματα να εισέλθουν στην οικία σας.
 • Εφόσον άγνωστο άτομο εισέλθει στην οικία σας με οποιαδήποτε πρόφαση (π.χ. διεξαγωγή έρευνας, πώληση κάποιου προϊόντος, ανάγκη να πραγματοποιήσουν μια κλήση κ.λπ.), να μην επιτρέπετε να μεταβαίνει σε άλλους χώρους του σπιτιού σας, πέραν αυτών που χρειάζεται και ποτέ να μην χάνετε την οπτική επαφή μαζί του.
 • Στην περίπτωση αυτή, να προσέχετε τα προσωπικά σας αντικείμενα, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο αφαίρεσής τους με τη μέθοδο της απασχόλησης.
 • Να είστε ιδιαίτερα επιφυλακτικοί όταν άγνωστοι προσπαθήσουν να σας πείσουν για την καταβολή χρηματικού ποσού, με το πρόσχημα επείγουσας ανάγκης συγγενικού - φιλικού προσώπου (π.χ. νοσηλεία σε νοσοκομείο).Το ίδιο μπορεί να προσπαθήσουν και τηλεφωνικά. Για τους ίδιους λόγους να μην ενδίδετε σε προτροπές για συνάντηση (ραντεβού κ.λπ.).
 • Σε περιπτώσεις που άγνωστοι επικαλούνται έκτακτη ανάγκη γνωστού -συγγενικού σας προσώπου, να επιδιώκετε πάντα οι ίδιοι να επικοινωνείτε τηλεφωνικά με το γνωστό-συγγενικό σας πρόσωπο, προς επιβεβαίωση των όσων επικαλούνται. Η επικοινωνία να γίνεται με δικό σας τηλέφωνο και κατόπιν δικής σας πρωτοβουλίας και να μην δέχεστε να μιλάτε με άτομο, το οποίο κάλεσαν οι άγνωστοι.
 • Σε κάθε περίπτωση, να δηλώνετε ότι δεν πρόκειται να παραδώσετε χρήματα, εάν δεν εμφανιστούν οι γνωστοί-συγγενείς σας.
 • Να μην δέχεστε σε καμία περίπτωση άγνωστα άτομα να σας οδηγήσουν σε Πιστωτικό Κατάστημα ή ΑΤΜ για ανάληψη χρηματικού ποσού.
 • Να μην πείθεσθε εύκολα σε ευκαιριακές αγορές προϊόντων που σας προτείνουν άγνωστα άτομα, ιδιαίτερα δε δίχως να δείτε πρώτα τα προϊόντα αυτά.
 • Να μην πείθεστε από άγνωστους, οι οποίοι εμφανίζονται ως υπάλληλοι Δημόσιας Υπηρεσίας ή άλλου φορέα για την επιδιόρθωση κάποιου τεχνικού προβλήματος, εάν δεν τους έχετε εσείς προηγουμένως καλέσει.
 • Να μην πείθεστε όταν άγνωστοι σας ζητούν να καταβάλλετε χρήματα για οφειλές γνωστών ή συγγενικών προσώπων σε δημόσιες υπηρεσίες ή σε καταστήματα-εταιρείες για αγορά αγαθών-προσφορά υπηρεσιών.
 • Επισημαίνεται ότι από νοσοκομεία ή από δημόσιες υπηρεσίες δεν χρησιμοποιείται η πρακτική υπάλληλοί τους να μεταβαίνουν σε οικίες ή σε δημόσιους χώρους και να ζητούν από πολίτες την καταβολή χρημάτων για υπηρεσίες που παρέχουν.
 • Να έχετε πάντα διαθέσιμους τους τηλεφωνικούς αριθμούς, με τους οποίους πρέπει να επικοινωνήσετε σε περίπτωση ανάγκης (Αστυνομία, Πυροσβεστική, Νοσοκομεία, στενοί συγγενείς κ.α.).
 • Προσπαθήστε να συγκρατήσετε τα χαρακτηριστικά των δραστών, καθώς και τα οχήματα με τα οποία κινούνται (αριθμό κυκλοφορίας, μάρκα οχήματος, χρώμα κ.λπ.), για να βοηθήσετε το έργο των διωκτικών αρχών.
 • Να ενημερώνετε πάντα τις αστυνομικές Αρχές, ακόμη και σε περίπτωση απόπειρας απάτης σε βάρος σας.   - See more at: http://www.tharrosnews.gr .-  
  ***  Ο καιρός αύριο Τρίτη στην Καλαμάτα 

Ο καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Τρίτη 22/12/2015 προβλέπεται αίθριος. Κατά τη διάρκεια των νυχτερινών ωρών ο ουρανός θα είναι καθαρός και ξάστερος. Η ημέρα θα ξεκινήσει και θα κυλήσει με ηλιοφάνεια. Το ίδιο μοτίβο θα διατηρηθεί καθ`όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα και θα κυμανθεί από 9 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Η υγρασία θα κυμανθεί από 35-80%. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΑ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις πρώτες μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ.Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος(Κώστας_Καλαμάτα) για το www.meteoclub.gr και το http://kalamata.meteoclub.gr/ - 

***  Πυροβόλησαν γνωστό δικηγόρο έξω από το γραφείο του!

Δύο κουκουλοφόροι τον πυροβόλησαν τρεις φορές στα πόδια την ώρα που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στην μοτοσικλέτα του Ενέδρα είχαν στήσει δύο κουκουλοφόροι σε γνωστό δικηγόρο έξω από το γραφείο του στο Παλαιό Φάληρο. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η επίθεση σημειώθηκε στις έξι παρά τέταρτο το απόγευμα την ώρα που ο δικηγόρος έβγαινε από το γραφείο του στο Παλαιό Φάληρο και επιχειρούσε να επιβιβαστεί στην μοτοσικλέτα του. Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι ο δικηγόρος δέχθηκε τρεις πυροβολισμούς στα πόδια και έπεσε αιμόφυρτος. Αυτή την ώρα μεταφέρεται σε νοσοκομείο . πηγή: www.protothema.gr . -
 
***  Συνελήφθη 44χρονος στη Μεσσηνία με ποσότητα κοκαΐνης και κάνναβης         
      
Συνελήφθη, σήμερα (21.12.2015) το μεσημέρι, στους Γαργαλιάνους Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, ένας (1) 44χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
  Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας πραγματοποίησαν έρευνα στην οικία του 44χρονου, όπου βρήκαν συνολικά και κατάσχεσαν:
  ~ Ποσότητα κοκαΐνης, συνολικού βάρους -48,2- γραμμαρίων.
 • Ποσότητα κάνναβης, συνολικού βάρους -35,5- γραμμαρίων.
 • Χρηματικό ποσό των -11.280- ευρώ.
 • Ζυγαριά ακριβείας.
 • Κινητό τηλέφωνο.
 • Ένα (1) επιβατηγό όχημα.
 Ο 44χρονος θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κυπαρισσίας.
  Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας.

***  Επικίνδυνος δρόμος          
     
Για τον συγκεκριμένο δρόμο, Κορνάρου, στην περιοχή της Ράχης, έχουμε γράψει επανειλημμένως. Το πόσο επικίνδυνος είναιμ μπορεί να διαπιστωθεί από τον οιονδήποτε στη φωτογραφία που παραθέτουμε. Επειδή από το δρόμο περνάνε καθημερινά αυτοκίνητα και πολίτες, δεν θα πρέπει να βρεθούν κάποια χρήματα ώστε να αποκατασταθεί το πρόβλημα;   Α.Π. 
 
***  Τον Κυριάκο Μητσοτάκη στηρίζει στο β' γύρο των εκλογών στη ΝΔ ο Άδωνις Γεωργιάδης 
Την προσωπική του στήριξη στην υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη, εξέφρασε με δημόσια δήλωσή του ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως είπε, η απόφασή του είναι προσωπική, καθώς οι πολίτες έχουν δική τους άποψη, και δεν δεσμεύει παρά μόνο τον ίδιο. Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρουσίασε συγκροτημένες θέσεις, απόψεις και αρχές, και σημείωσε πως δύο άνθρωποι με διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες, ο ίδιος από τα δεξιά και ο Κυρ. Μητσοτάκης από το κέντρο, μπορούν να «συναντηθούν» ώστε «να φτιάξουμε την κεντροδεξιά στην πράξη». Έτσι, όπως είπε, θα μπορέσει να εκφραστεί το σύνολο της παράταξης, με έναν αρχηγό που «μπορεί να μας εκφράσει όλους». Μεταξύ άλλων, σημείωσε ότι η συνεργασία του με τον κ. Μητσοτάκη υπήρξε στο παρελθόν άψογη, κι έτσι υλοποιήθηκαν με επιτυχία απαραίτητες για τη χώρα μεταρρυθμίσεις. Ο κ. Γεωργιάδης δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι τιμά και σέβεται τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, του οποίου την υποψηφιότητα χαρακτήρισε «δυνατή», και διαβεβαίωσε πως «εφόσον εκλεγεί θα τον υπηρετήσω με πίστη και αφοσίωση». πηγή: www.liberal.gr . - 
 
*** Δεκέμβριος 2015: Όλες οι ορκωμοσίες που έγιναν στην Καλαμάτα σε Πανεπιστήμιο και ΤΕΙ (φωτογραφίες και βίντεο)
ΘΑΡΡΟΣ News's photo.


 


 ΘΑΡΡΟΣ News's photo.


 
 *** Μια εβδομάδα γεμάτη ορκωμοσίες ήταν η προηγούμενη για τα Τμήματα της Καλαμάτας, η αρχή έγινε την Τρίτη με τα Τμήματα του Πανεπιστημίου ενώ ακολούθησαν καθημερινές ορκωμοσίες στα Τμήματα του ΤΕΙ. Δείτε πιο κάτω φωτογραφίες και βίντεο από όλες τις ορκωμοσίες. Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου- Τμήματα Φιλολογίας και Ιστορίας, Αρχαιολογίας & Διαχείρισης Πολιτισμικών  Αγαθών -   VIDEO :
Ορκωμοσία Τμήματος Φιλολογίας- 15-12-2015 , https://youtu.be/kgaWOEo6STE  .-
Ορκωμοσία 15-12-2015 Τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών , https://youtu.be/10VsBNRLHAM .-
ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ 16/12/2015  ,  https://youtu.be/HKblpSNs8ZU .-
Οργάνωση Επιχειρήσεων και Οργανισμών- ΤΕΙ Πελοποννήσου 16-12-2015 , https://youtu.be/dW4QW0xyZhA .-
Ορκωμοσία Σ.ΤΕ.Γ.- ΤΕΙ Πελοποννήσου- 17-12-2015   , https://youtu.be/7l8MqdiZCU8 .-
Τμήμα Λογοθεραπείας- Ορκωμοσία 18/12/2015  , https://youtu.be/OqPMEbFfqPw .-

***   Γιορτή στην Κεντρική Αγορά          
     
Η διοίκηση της Κεντρικής Αγοράς Καλαμάτας, στο πλαίσιο των προσπαθειών της για ανάδειξη των αγροτικών προϊόντων της περιοχής μας και αύξησης των πελατών, διοργάνωσε, χθες το μεσημέρι, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση στο χώρο της αγοράς βιολογικών προϊόντων.
Το κοινό είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει με μουσική από παραδοσιακό συγκρότημα και με ελληνικούς χορούς, ενώ προσφέρθηκαν και διάφορα  κεράσματα. Σε κάθε περίπτωση, η πρωτοβουλία θα πρέπει να χαρακτηριστεί ως θετική, αφού και αυτού του είδους οι εκδηλώσεις βοηθούν τους ντόπιους παραγωγούς μας.  Α.Π. 

***  Καλάθια αγάπης στην Καλαμάτα           
     
Το είπαν και το έκαναν, γεγονός που δε συμβαίνει για πρώτη φορά. Καμπάνια συλλογής τροφίμων διοργάνωσε, χθες, το περιφερειακό τμήμα Καλαμάτας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, έξω από πολυκαταστήματα της πόλης, αλλά και στα γραφεία του περιφερειακού τμήματος.
Πρόσωπα καλοσυνάτα και χαμογελαστά προέτρεπαν τους δημότες να προσφέρουν - έστω και το ελάχιστο- για τον συνάνθρωπο. Κι αν κρίνουμε από ορισμένα καλάθια που είδαμε, η προσπάθεια ανταμείφθηκε…   Α.Π. 

***  Γυναίκες και λιτότητα…

 Μία από τις πτυχές της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα είναι ότι έχει φέρει σαρωτικές ανατροπές και στο πλαίσιο των σχέσεων των δύο φύλων και έχει τοποθετήσει σε ακόμη δυσχερέστερη θέση τη γυναίκα. Ανάλυση για τη συγκεκριμένη παράμετρο έγινε στο πλαίσιο βιβλιοπαρουσίασης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στην Καλαμάτα, με ομιλήτρια και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία εμμέσως πλην σαφώς παρατήρησε ότι μια αριστερή κυβέρνηση δεν μπορεί να επικαλείται τα οικονομικά προβλήματα προκειμένου να μην υλοποιεί πολιτικές ισότητας των δύο φύλων. Την εκδήλωση διοργάνωσε το Τμήμα Γυναικών του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας, στο ξενοδοχείο «REX», ενώ παραβρέθηκαν και αρκετοί άνδρες, ανάμεσά τους ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος και ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας. Το βιβλίο που παρουσιάστηκε ήταν το «Γυναίκες και λιτότητα. Η οικονομική κρίση και το μέλλον της ισότητας των δύο φύλων», το οποίο έχει επιμεληθεί η Μαρία Καραμεσίνη, διοικήτρια του ΟΑΕΔ και καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, που μίλησε στην εκδήλωση, μαζί με την Τζιλ Ρούμπερυ, καθηγήτρια στο πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ. Για το βιβλίο μίλησαν, επίσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Μεσσηνία, Γιώτα Κοζομπόλη, η Ιωάννα Καναβού από το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτιστικής του ΣΥΡΙΖΑ και η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, ενώ το συντονισμό έκανε η Χαρά Κιουρή. Α.Π. - 

***  «Μαγικά Χριστούγεννα» από τον Εμπορικό Σύλλογο Κυπαρισσίας! (φωτογραφίες)        
     
 
 
 
 
Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σκορπά χαρούμενη Χριστουγεννιάτικη διάθεση στην αγορά και την πόλη της Κυπαρισσίας με πλούσιες εκδηλώσεις και πολλές όμορφες δράσεις και δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους στην κεντρική πλατεία! Χθες το πρωί, ο Άγιος Βασίλης βγήκε στην αγορά για να κάνει τα ψώνια του και να γνωριστεί με τους κατοίκους! Από τις 12 μέχρι και αργά το μεσημέρι, στην κεντρική πλατεία, το χριστουγεννιάτικο χωριό που έχει στηθεί, μετατράπηκε σε χώρο δημιουργικής απασχόλησης και παιχνιδιού για μικρά και μεγαλύτερα παιδιά. Μαζί με τη «Γελαστή Πολιτεία» και την Ιζαμπέλα Μπάχμαν, τα παιδιά ξεδίπλωσαν τις ικανότητες, το ταλέντο και τη φαντασία τους, ενώ τα προσωπάκια τους έλαμψαν  με το face painting! Σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί, θα ξεκινήσει το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού! Ένα παιχνίδι για κάθε ηλικία, στο οποίο ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες παιδιά και ενήλικες! Την Τρίτη, στις 11 το πρωί, ο Άγιος Βασίλης, μαζί με ξυλοπόδαρους και άλλους απίθανους φίλους του, θα ψωνίσουν στα καταστήματα της πόλης. Στις 6 το απόγευμα, η βόλτα τους θα συνεχιστεί σε όλη την αγορά! Την Τετάρτη, από τις 11 το πρωί, τα ψώνια του Αγίου και της παρέας του, θα έχουν συνέχεια και το ίδιο και τα κεράσματά του   από τις 5 το απόγευμα. Ο Άγιος Βασίλης και η παρέα του θα συνεχίσουν τις βόλτες τους στα καταστήματα της πόλης και την Πέμπτη, μαζί με το έλκηθρο για φωτογραφίσεις! Ο Εμπορικός Σύλλογος έχει προγραμματίσει και πολλές άλλες εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς έως και τις 7 Ιανουαρίου. Μέχρι τότε, στην Κεντρική Πλατεία Κυπαρισσίας, θα λειτουργεί καθημερινά το χριστουγεννιάτικο χωριό, με συγκρουόμενα νερού, πίστα καρτ, αυτοκινούμενα ζωάκια και πολλές άλλες εκπλήξεις!

*** Εκλογές στη ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα
Στο β' γύρο Μεϊμαράκης - Μητσοτάκης
Εκλογές στη ΝΔ: Τα επίσημα αποτελέσματα
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Τα επίσημα ποσοστά των υποψηφίων προέδρων της Νέας Δημοκρατίας, περίπου στο 85% των εκλογικών τμημάτων, ανακοίνωσε αργά το απόγευμα της Δευτέρας ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.
-  Στα 1.062 από τα 1.251 εκλογικά τμήματα οι υποψήφιοι στις εσωκομματικές εκλογές συγκέντρωσαν τα ακόλουθα ποσοστά:
~ Βαγγέλης Μεϊμαράκης: 39,51%
~ Κυριάκος Μητσοτάκης: 28,27% 
~ Απόστολος Τσιτζικώστας: 21,15% 
~ Αδωνις Γεωργιάδης: 11,07% 
Από τα εκλογικά τμήματα που απομένουν να καταμετρηθούν, η πλειοψηφία τους είναι στην Αττική.
Το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών αναμένεται να ανακοινωθεί την Τρίτη.
Το σίγουρο είναι ότι με ποσοστά πολύ κοντά στα παραπάνω, στον β' γύρο των εκλογών, στις 10 Ιανουαρίου, θα αναμετρηθούν ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ήδη πάντως ο Άδωνις Γεωργιάδης εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας πως στο πρόσωπό του βλέπει τον αρχηγό που μπορεί να ενώσει την παράταξη και να την μετατρέψει σε κεντροδεξιά.
Μιλώντας το απόγευμα στον ΣΚΑΪ, ο Μάκης Βορίδης, που στήριξε ενεργά την υποψηφιότητα του Απόστολου Τζιτζικώστα στον α' γύρο, δεν άνοιξε τα χαρτιά του λέγοντας πως θα περιμένει τα επίσημα αποτελέσματα και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί έχοντας συνεννοηθεί και με τον κ. Τζιτζικώστα.  Newsroom ΔΟΛ

***  Ο Μακαριστός Χριστόδουλος μας είχε προειδοποιήσει... Εμείς δεν ακούσαμε (ΒΙΝΤΕΟ)
makristos
~   Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & Πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος, με το σοφό του πνεύμα μας είχε προειδοποιήσει για τα όσα θα συνέβαιναν και για την κατάσταση στην οποία σήμερα περιήλθαμε.
Στο βίντεο που εξασφάλισε για εσάς το voicenews.gr ο Μακαριστός Χριστόδουλος αναφέρει: «Νόμιζε ότι αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα και στην Κύπρο είναι τυχαία; Όλα όσα μεταδίδονται από τις τηλεοράσεις είναι αυθόρμητα; Δεν καταλαβαίνετε ότι υπάρχει ένα σχέδιο...»
Δείτε το βίντεο:ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ "Η ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΓΝΟΗΣΑΝ"   , https://youtu.be/4JFle8cbBUY  .-

***  ΤΩΡΑ!ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΜΕΛΕΤΩΝ ΛΥΣΗ ΣΤΟ PORTO PALLAS..
portopallasena
~   Το ινστιτούτο μελετών ΛΥΣΗ πραγματοποιεί αυτή την στιγμή την δεύτερη σε σειρά ημερίδα του στην Θεσσαλονίκη στο ξενοδοχείο Porto Pallas και πραγματικά επικρατεί το αδιαχώρητο! Από νωρίς ο κόσμος βρέθηκε στο χώρο προκειμένου να ακούσει τις θέσεις και τις απόψεις του ινστιτούτου για την πρωτογενή παραγωγή και γενικότερα για την μεγέθυνση της ελληνικής οικονομίας ,από έγκριτους επιστήμονες, δημοσιογράφους και ειδικούς. portopallasdio
Σκοπός της εκδήλωσης είναι να παρουσιάσει, να καταγράψει και να αναδείξει προτάσεις για την αφύπνιση της οικονομίας της Ελλάδας και την ανάπτυξη της με εφόδια που ήδη έχει.
portopallaspente
portena
veldio
portopallastria
portoena
portodio
veltria
portdio
Στους παρευρισκομένους ήταν και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης...
psomiadis
Ομιλητές είναι οι:
Βαγγέλης Φανίδης
Δημόπουλος Μάριος
Βαραγιάννης Κώστας
Αβδελάς Απόστολος
Χήτας Κωνσταντίνος
Την εκδήλωση συντονίζει ο δημοσιογράφος Κυριάκος Βελόπουλος

***  Απίστευτο! Συγκλονιστική ομοιότητα του τύμβου της Αμφίπολης με την... (ΕΙΚΟΝΕΣ)
amfipol

Ο Μιχάλης Λεφαντζής, συνεργάτης της αρχαιολόγου Κατερίνας Περιστέρη, προέβη σε μια αποκάλυψη που προκαλεί σοκ και δίνει μια εντελώς νέα διάσταση στο μνημείο της Αμφίπολης.
amfipol1
Ο κος Λεφαντζής υποστηρίζει, σύμφωνα με πληροφορίες του voicenews.gr, πως ο άνθρωπος που σχεδίασε την Αμφίπολη, ήξερε πολύ καλά και την Αλεξάνδρεια του Μέγα Αλέξανδρου αφού παρουσιάζουν τρομακτική συμμετρία.
συγκεκριμένα: Το αρχικό ύψος του Λέοντος της Αμφίπολης, που ο Μιχάλης Λεφαντζής επιβεβαίωσε ότι ήταν στην κορυφή του τύμβου, έφτανε μαζί με τη βάση ακριβώς στα 15,84 μέτρα.
Ο κος Λεφαντζής αναφέρει πως «Για μένα, η τυπολογία αυτού του περιβόλου δεν υπάρχει αλλού στη Μακεδονία. Αρχιτεκτονικά πρόκειται για ένα υβρίδιο».
Όσον αφορά τον Λέοντα ανέφερε, «με ύψος 5,30 μέτρα και συνολικά με το βάθρο του 15,84 μέτρα, έχει μακεδονικό εμβάτη, με ημικίονες και ασπίδες στο βάθρο του».
amfipol2
Η επίσημη ανακοίνωση του υπουργέιου Πολιτισμού αναφέρει πως η διάμετρος του τύμβου φαίνεται να είναι σε άμεση αρμονία με το Λιοντάρι, καθώς είναι το ύψος του ακριβώς επί δέκα, δηλαδή 158,40 μέτρα, αυτό βοηθούσε στην οπτική αρμονία του τύμβου, κάτι που επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο Μιχάλης Λεφαντζής, ο οποίος δηλώνει πως «αυτό το έργο υλοποιήθηκε από αρχιτέκτονα που είχε υψηλή γνώση της γεωμετρίας. Αρκεί να αναφέρω ότι χρησιμοποιεί το π= 3,14, αντί του 3,17 των Αιγυπτίων, που ήταν ως τότε σε χρήση».
amfipol3

***

Αθλητική  ενημέρωση  :

*** Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου , για την 15η  αγωνιστική  που κλείνει τον 1ο  γύρο στην Σούπερ Λίγκα :
«Βόμβα» Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ, νίκησε 2-1 την ΑΕΚ
ΑΕΚ - ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-2  , (1-0) .-
Τα  γκόλ  : Οι Τριποτσέρης (62΄), Ντομοβτσίσκι (70΄) ανέτρεψαν το προβάδισμα που είχε δώσει στην ΑΕΚ ο Γιόχανσον (16΄).
~ Κίτρινες: Αρθο - Στάθης, Ντομοβτσίσκι, Νικολάου, Μουλόπουλος
 ΑΕΚ (Γκουστάβο Πογέτ): Ανέστης. Γκάλο, Κολοβέτσιος, Αρθο, Ντίντακ (85΄ Σοϊλέδης), Σιμόες, Γιόχανσον, Μπουονανότε (71΄ Πλατέλλας), Μπαρμπόσα (71΄ Βάργκας), Τζεμπούρ, Αραβίδης
 ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ακης Μάντζιος): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μανωλάς, Νικολάου (87΄ Καψάσκης), Στάθης, Γιακουμάκης, Ντομοβτσίσκι (73΄ Γιάχιτς), Μ ίνγκα (46΄ Παππάς), Μάντζιος
Ο διαιτητής Κομίνης (Θεσπρωτίας), πρόσθεσε το όνομά του στη μακρά λίστα των ρέφερι που έχουν προκαλέσει... απορία με τις αποφάσεις τους στη φετινή σεζόν. Ουδείς κατάλαβε για ποιον λόγο ακύρωσε γκολ του Γιόχανσον στο 45΄ (μάλλον ως επιθετικό φάουλ), ενώ θα μπορούσε κάλλιστα να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Λεβαδειακού στο 13΄ όταν ο Κολοβέτσιος τράβηξε τη φανέλα του Μίνγκα. Οι  άλλοι  Παππάς , Μήτσιος ,  Σιδηρόπουλος ,Κιοτζένης , Μάνταλος ,  ....κ.λ.π.
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)  Α΄ Γύρος 2015-16 :1. Ολυμπιακός 45
2. ΑΕΚ 27
3. ΠΑΟΚ 26
4. Παναθηναϊκός 25
5. Πανιώνιος 23
6. Λεβαδειακός 22
7. Αστέρας Τρίπολης 21
8. ΠΑΣ Γιάννινα 18
. Πλατανιάς 18
. Ηρακλής 18
. Βέροια 18
12. Ξάνθη 17
13. Ατρόμητος 16
. Παναιτωλικός 16
15. Πανθρακικός 11
16. Καλλονή 7
 * Από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί τρεις βαθμοί.
* Ένα  πρωτάθλημα με διαιτητικές παράγκες και σίγουρα  κατευθυνόμενο ..Ένα  πρωτάθλημα ΑΙΣΧΟΣ !!  ΝΤΡΟΠΗΣ  !!!
*** Το πρόγραμμα της 15ης αγωνιστικής:
Σάββατο 19 Δεκεμβρίου
Ατρόμητος – Πανιώνιος 1-0
(88’ Λαζαρίδης)
Βέροια - Αστέρας Τρίπολης 1-0
(22’ Κόλα)
Καλλονή – Ολυμπιακός 0-2
(9’, 38’ Φορτούνης)
Κυριακή 20 Δεκεμβρίου
ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0
(68΄ πεν. Αθανασιάδης)
Παναιτωλικός-Ηρακλής 2-0
(40΄ πεν. Ουαρντά, 48΄ Μαρκόβσκι)
ΠΑΣ Γιάννινα-Ξάνθη 1-1
(48΄ πεν. Τσουκαλάς - 80΄ Χερέα)
Πανθρακικός - Παναθηναϊκός 1-0
(26΄ Μάρτινς)

Αθλητική δρώμενα Σαββατοκύριακου μέσα από Βίντεο  :
  ~ΚΑΛΟΝΗ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 0-2 15η  αγων  19/12/2015: https://youtu.be/KQR0VkOd4J8 .-
~ ΒΕΡΟΙΑ-ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπ   1-0  15η  αγων   19/12/2015 : https://youtu.be/6PvuV1yUV-k .-
~ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ-ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ  1-0  15η  αγων   19/12/2015: https://youtu.be/NBnFeKxbvwM .-
~ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0  γκολ ΠΑΟΚ  15η αγων   20/12/2015 : https://youtu.be/E_XiJN3WZzM .-
~ΠΑΟΚ-ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ 1-0  15η  αγων   20/12/2015 : https://youtu.be/65l6MtMEHDo .-
~ΠΑΟΚ-Πλατανιάς 1-0  ημιχρον  0-0  15η  αγων, 2015: https://youtu.be/A0cDYKiNLao .-
~ ΓΙΑΝΝΕΝΑ-ΞΑΝΘΗ  1-1  δηλώσεις γκόλ 15η  αγων   20/12/2015`: https://youtu.be/21JIBktiqVM .-
 ~ ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1ο γκόλ Πανθρακικού  15η  αγων   20/12/2015 : https://youtu.be/V6AQDa-6bXE .-
~Πανθρακικός- Παναθηναϊκός Α΄ ημίχρ  1-0   γκόλ 15η  αγων  20/12/2015 : https://youtu.be/mADktuoAL7o .-
~ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  1-0   δηλώσεις και το γκολ  15η  αγων   20/12/2015 : https://youtu.be/yDtqtIn6MjE .-
~ ΚΟΡΟΙΒΟΣ-ΠΑΟ 57-75   20/12/2015  10η  αγων : https://youtu.be/Kc6YDT7ERSA .-
~ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ  2-0  Α΄ ήμίχρ   1-0  γκόλ πεν  15η  αγων   20/12/2015 : https://youtu.be/eITcv4L7tSE .-
~Παναιτωλικός- Ηρακλής  2-0  στο Α΄ ημίχρ, 1-0  15η  αγων    2015 : https://youtu.be/nCrpp0tIW-o  .- 
~  ΚΟΡΟΙΒΟΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ  57-75   20/12/2015   γ΄ περίοδος   10η  αγων : https://youtu.be/dc2-ykGegGA .-                                                               
~ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  Α΄ ημίχρονο  1-0  γκόλ  21/12/2015  15 η  αγωνισ : https://youtu.be/_eScwKllH2E .-
~ΑΕΚ-ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ  1-2    δηλώσεις γκόλ  15η  αγων   21/12/2015  : https://youtu.be/7QyQfuS8rDA .-
~ΑΕΚ -Λεβαδειακός 1-2   γκόλ ισοφαρ   15η  αγων   21/12/2015 : https://youtu.be/3F5Hd4Q4s8c .-
~ ΑΕΚ-Λεβαδειακός  1-2   2ο γκόλ  Λεβαδ  15η  αγων   21/12/2015 : https://youtu.be/olmwhNNAqUo  .-


*** ΚΗΦΙΣΙΑ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  73-75  .- ^
Τα δεκάλεπτα: 16-14, 34-34, 50-56, 73-75
Διαιτητές: Γκόντας, Σταματόπουλος, Παντελίδης
ΚΗΦΙΣΙΑ (Ηλίας Παπαθεοδώρου): Λόουερι 15, Στίγγερς 2, Κασελάκης 3, Χογκ 12, Γλυνιαδάκης 18, Ελ-Αμίν 10 (2), Γκίκας 6 (2), Σταμάτης, Χρυσικόπουλος 4, Σμιθ 3
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γιάννης Σφαιρόπουλος): Παπαπέτρου 8, Στρόμπερι 11, Μιλουτίνοφ 3, Πρίντεζης 13, Μάντζαρης 7, Τζέιμς 6, Χάντερ 6, Τσαϊρέλης 10, Χάκετ 11, Αθηναίου
Ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής με το... ζόρι από το «Ζηρίνειο»
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:
Σάββατο 19/12
Άρης-Απόλλων Πάτρας 82-50
ΑΕΚ-Ρέθυμνο 86-70
Καβάλα-Κολοσσός 72-85
Τρίκαλα-Αρκαδικός 82-54
Λαύριο-ΠΑΟΚ 62-78
Κυριακή 20/12
Κόροιβος-Παναθηναϊκός 57-75
Δευτέρα 21/12
Κηφισιά-Ολυμπιακός 73-75

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 10 αγώνες)
Παναθηναϊκός 20
Ολυμπιακός 19
ΑΕΚ 18
Αρης 18
Κολοσσός Ρ. 15
Κόροιβος Αμ. 15
ΠΑΟΚ 14
Τρίκαλα 14
Κηφισιά 14
Λαύριο 13
Αρκαδικός 13
Ρέθυμνο 13
Απόλλων Πατρών 13
Καβάλα 11

*** Εξώδικα και επιστολή ΠΑΟ προς... άπαντες για το Ατρόμητος - Πανιώνιος
Η ΠΑΕ απαιτεί ισονομίαΕξώδικα και επιστολή ΠΑΟ προς... άπαντες για το Ατρόμητος - Πανιώνιος
~ Εξώδικα προς... κάθε κατεύθυνση (Σούπερ Λιγκ, ΕΠΟ, ΚΕΔ) έστειλε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την τιμωρία του για τα όσα έγιναν στο γήπεδο της Λ. Αλεξάνδρας στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά -όπως υποστηρίζει- έγιναν και στο γήπεδο Περιστερίου κατά την αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον Πανιώνιο, όμως χωρίς να τιμωρηθεί η γηπεδούχος ομάδα. Παράλληλα έστειλε και επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή.
Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρει: «Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, λαμβάνοντας υπόψη περιστατικά τα οποία έλαβαν χώρα στον αγώνα Ατρόμητος-Πανιώνιος στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος, προέβη σήμερα σε μια σειρά ενεργειών προκειμένου να διασφαλίσει τα έννομα συμφέροντά της.
Πιο συγκεκριμένα απεστάλησαν εξώδικες προσκλήσεις προς τη Super League και την ΚΕΔ/ΕΠΟ προκειμένου να παραλάβει την έκθεση του παρατηρητή και το φύλλο αγώνα, ενώ αύριο θα κάνει αίτημα και προς την Αστυνομία και τη ΔΕΑΒ για να λάβει και τις δικές τους εκθέσεις.
Παράλληλα εστάλη επιστολή προς τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή με την οποία εκφράστηκε η ανησυχία μας για όσα συμβαίνουν και η ελπίδα μας ότι δεν θα προκύψουν φαινόμενα δυσαρμονίας σε αποφάσεις πειθαρχικών οργάνων.
Η διοίκηση του Παναθηναϊκού διατηρεί την αταλάντευτη θέση της υπέρ της ισονομίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο».
Στην επιστολή της προς τον υφυπουργό, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός αναφέρεται σε δύο φωτοβολίδες ευθείας βολής με στυλό, που -όπως λέει- έριξαν οπαδοί του Ατρομήτου στον αγωνιστικό χώρο, σε άλλη μια πάνω από τη φυσούνα, καθώς σε ρίψη 15 κροτίδων και άναμμα 15 πυρσών και καταλήγει:
«Στο πλαίσιο της ισονομίας στην οποία αναφερθήκαμε στην ανοιχτή επιστολή μας και στον Πρωθυπουργό, ζητάμε και τη δική σας προσοχή στο θέμα που σας επισημαίνουμε, ώστε όπως ελπίζουμε να μην υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά στις τιμωρίες ή δια της αδράνειας να ακυρωθεί πλήρως ο νόμος».
 
***   Αποτελέσματα  Β΄ εθνικής στο ελληνικό ποδόσφαιρο Στη Football League   :
«Πάτησε» κορυφή (και) ο Απόλλων με «διπλό» στην Πάτρα
Αγροτικός Αστέρας-Κισσαμικός 0-0
Αχαρναϊκός-Ζάκυνθος 1-0
Λαμία-Πανσερραϊκός 2-0
Παναιγιάλειος-Αναγέννηση Καρδίτσας 0-0
Λάρισα-Τρίκαλα 2-0
Πανελευσινιακός-Χανιά 3-1
Παναχαϊκή-Απόλλων Σμύρνης 0-2
Καλλιθέα-Ολυμπιακός Βόλου 1-0

18:00 Κέρκυρα-Εργοτέλης OTE TV

***  Οι όμιλοι στη φάση των «16» στο  Ευρωμπάσκετ -ευρωλίγκα :
Οι όμιλοι Ολυμπιακού και ΠΑΟ στους «16» της Ευρωλίγκα
5ος ΌμιλοςΦενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Αναντολού Εφές (Τουρκία)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Νταρουσάφακα (Τουρκία)
Ουνικάχα Μάλαγα (Ισπανία)
Λοκομοτίβ Κούμπαν (Ρωσία)
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Τσεντεβίτα Ζάγκρεμπ (Κροατία)

6ος ΌμιλοςΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Κίμκι (Ρωσία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Λαμποράλ Κούτσα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ  2015  :                    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-01-2015.html .-  
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τρίτη  01  Δεκεμβρίου  2015  :   http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/01-2015.html .-   
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS    στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02  Δεκεμβρίου  2015  : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-02-2015.html .-   ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  02    Δεκεμβρίου 2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/02-2015.html  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Δεκεμβρίου  201 http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-03-2015.html .- ~Η  Εφημερίδα μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι της ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015  :  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-04-2015.html  .-  
 ~Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015   :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015.html .-    
~ ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας Παρασκευή  04  Δεκεμβρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/12/04-2015_4.html .-  
 ~ Η  Εφημερίδας μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  05  Δεκεμβρίου  2015 :  http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-05-2015.html .-          
 ~ Αθλητικό  Σαββατοκύριακο  05  και  06  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/05-06-2015.html .-    
 ~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή 06  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-06-2015.html .-  
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  07 Δεκεμβρίου  2015   : http://arfara-kalamata-greece.blog      spot.gr/2015/12/arfara-news-07-2015.html .-    
~ΥΓΕΙΑ (Θέματα υγείας- Τα Βότανα στη ζωή μας -Το φαρμακείο της Φύσης ) 2015   : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/12/2015.html .-                         
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Δεκεμβρίου 2015 :  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-08-2015.html .-    
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 09 Δεκεμβρίου 2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-09-2015.html .-                 
~ Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  10  Δεκεμβρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-10-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA   NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  11  Δεκεμβρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-11-2015.html ,        
~  Η  Εφημνερίδα  μας ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  12  Νοεμβρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-12-2015.html .-
Αθλητικό Σαββατοκύριακο 12 και 13 Δεκεμβρίου 2015  :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/12-13-2015.html .-
 Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA NEWS   στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 13 Δεκεμβρίου  2015  :   http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-13-2015.html .- 
~ Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-14-2015.html .- 
 Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS  στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Τρίτη 15  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-15-2015.html .-  
~ Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA NEWS  στο  αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη  16 Δεκεμβρίου  2015  : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-16-2015.html .-  
~ 44.- ΥΓΕΙΑ  γιά  ΟΛΟΥΣ  μας   Τετάρτη  16  Δεκεμβρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/12/16-2015.html .-
Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  17  Δεκεμβρίου  2015  :  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-17-2015.html .- 
~Η  Εφημερίδα  μας    ARFARA  NEWS   στο αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή 18  Δεκεμβρίου  2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-18-2015.html .- 
  Το αγιάζι της  ενημέρωσης  Παρασκευή  18  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/12/18-2015.html .-
ΑΘΛΗΤΙΚΟ  ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  19  και  20  Δεκεμβρίου  2015 :  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/12/19-20-2015.html .- 
 ~Η Εφημερίδα μας ARFARA NEWS στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015 : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-19-2015.html .-
   Η  Εφημερίδα  μας   ARFARA  NEWS     στο αγιάζι  της  ενημέρωσης   Κυριακή   20  Δεκεμβρίου  2015  :  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-20-2015.html .-
~Η  Εφημερίδα  μας  ARFARA  NEWS   στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21  Δεκεμβρίου  2015:  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/12/arfara-news-21-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  21 Δεκεμβρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/12/21-2015.html .- 
~                                                                                                       
 
~***   http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home   , 4653 /. -    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 567 /  -   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.480   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,                        
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   541 -       https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01    .  ,,   http://messinia1234.com/?page_id=937  
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935  490. -   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ     
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ  139  .                
*** http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-                                                     
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-  .- www.erroso.gr , .-  ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~                                  STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010    
                                                                                                                                      

****   BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  , http://www.youtube.com/stamos01 ,   44507 video.  -    Σταματης Σκουλικας  
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2695 video.     σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2695   video. -                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- - βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9843  βίντεο   .- 


  ΑΠΟ  ΤΑ  ΔΙΚΑ  ΜΑΣ  ΒΙΝΤΕΟ 
Ο  ΚΑΛΟΣ Καλικάντζαρος  Σταματάκος  06/12/2015 : https://youtu.be/YDV0GtYRQOk .-
ΚΑΛΑΜΑΤΑ  Καρουζέλ 12/12/2015 : https://youtu.be/RwjF2PVW6hE .-
Καλαμάτα  Καρουζέλ  12/12/2015 : https://youtu.be/XAvCUQ3FRK4 .-
 Αρφαρά Μεσσηνίας    εκδήλωση 13/12/2015: https://youtu.be/IEjENgI436E .-
Αρφαρά Καλαμάτας  από εκδήλωση 13/12/2015 : https://youtu.be/JIcrreqI4NQ .-
ΑΡΦΑΡΑ 13/12/2015  Εκδήλωση : https://youtu.be/cPEGYCl45v4 , .-
Αρφαρά 1η Εκδήλωση  13/12/2015 : https://youtu.be/BgOLsP8QJQM .-
ΑΡΦΑΡΑ  από 1η εκδήλωση  Η νεολαία εν όψη νέων προκλήσεων 13/12/2015 στο  μικρόφωνο ο γιατρός Η. Μαυρέας : https://youtu.be/OARkvgZbBtg .-
Αρφαρά  Καλαμάτας    εκδήλωση  13/12/2015:   https://youtu.be/YrCavQe7H7U .-
ARFARA  1η εκδήλωση  Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ  ΑΠΟ ΤΙΣ ΝΕΕΣ  ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ 13/12/2015 :   https://youtu.be/LF_CPEjhld0 .-
Αρφαρά στην Παναγία Γερόντισσα  εσπερινός 14/12/2014 : https://youtu.be/ubF4eHwxgHc .-
ΑΡΦΑΡΑ    Ι Ν  Παναγίας Γερόντισσας Εσπερινός  14/12/2015 : https://youtu.be/eeQe2ba_gf8
 Σταματάκος μπαμπά  2015 : https://youtu.be/UVaf5J0bgFo  .-
Σταματάκος μπαμπά 19-12-2015 : https://youtu.be/fhwjuKkTBtU .-
***

~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου