ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τρίτη 12 Μαΐου 2015

Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 12 Μαϊου 2015

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015  :
~

~

~
  
~

~

~
*** Deutsche Welle: Κίνδυνος δημιουργίας "Μεγάλης Αλβανίας" λόγω των γεγονότων στο Κουμάνοβο
koumanovo4
-  Σύμφωνα με συνέντευξη του καθηγητή Φραντς Λότερ Άλτμαν, ειδικού σε θέματα Βαλκανίων, τα γεγονότα στο Κουμάνοβο αποτελούν μια κλιμάκωση, ενώ κανείς δεν ξέρει πραγματικά ποιοι εμπλέκονται πίσω από τις ένοπλες δυνάμεις.
Σε αυτό το εκρηκτικό σκηνικό υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να εμπλακούν και άλλες γειτονικές χώρες και κυρίως οι Αλβανοί του Κοσσυφοπεδίου και ίσως της Αλβανίας "εάν ενταθούν οι προσπάθειες των γηγενών Αλβανών να αποσκιρτήσουν από την ένωση με τα Σκόπια", υποστηρίζει ο Άλτμαν, ενώ συμπληρώνει πως:
"Είναι πολύ πιθανό η διένεξη να ξεπεράσει τα σύνορα της ΠΓΔΜ. Στο Κοσσυφοπέδιο υπάρχουν παλαιοί μαχητές του UCK, οι οποίοι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμοι να εμπλακούν. Αυτή είναι εξάλλου και μια κατηγορία που απευθύνει προς το εξωτερικό η κυβέρνηση των Σκοπίων, ότι η διένεξη υποδαυλίζεται και από δυνάμεις του εξωτερικού. Εάν αυτό ισχύει, δεν ξέρουμε, αλλά ο κίνδυνος υπάρχει. Οι δυνάμεις που επιθυμούν μια Μεγάλη Αλβανία έχουν βάλει το χεράκι τους".
~


***  Τι πρέπει να γνωρίζετε για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων
Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων.
Μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η ειδική εφαρμογή στο TAXISnet για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος. Οι φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεση τους ενάμιση μήνα ως και το τέλος Ιουνίου που λήγει η προθεσμία να υποβάλουν τη φορολογική τους δήλωση η οποία παρουσιάζει σημαντικές διαφορές ως προς τη συμπλήρωσή της σε σχέση με την περυσινή.
Για πρώτη φορά οι τοκοχρεολυτικές δόσεις που έχουν καταβάλλει οι φορολογούμενοι στις τράπεζες για εξόφληση δανείων θα είναι προεκτυπωμένες στη δήλωση. Αλλαγές υπάρχουν και στον πίνακα 5 του βασικού εντύπου ( Ε1). Σε αυτόν θα πρέπει να αναγραφούν αναλυτικά όχι μόνο τα τεκμήρια διαβίωσης (για σπίτια, ΙΧ αυτοκινήτα, πισίνες) αλλά και οι δαπάνες απόκτησης αγαθών ( όπως θα περιγράφονται στη δήλωση) προκειμένου το άθροισμα των δύο να συγκρίνεται με το εισόδημα του φορολογούμενου και αν προκύπτει διαφορά υπέρ των πρώτων να καταβάλλεται επιπλέον φόρος.
Αλλαγές προβλέπονται και στον τρόπο δήλωσης των τόκων από καταθέσεις εξωτερικού. Οι τόκοι των καταθέσεων στις τράπεζες του εξωτερικού θα αναγράφονται σε ειδικό κωδικό του εντύπου Ε1. Έτσι οι φορολογούμενοι με καταθέσεις στο εξωτερικό απαλλάσσονται από την υποχρέωση να πάνε στις ΔΟΥ για να δηλώσουν τους τόκους και να καταβάλουν την παρακράτηση φόρου 15%
Σε ότι αφορά τις φοροαπαλλαγές, στο νέο έντυπο έχει καταργηθεί ο κωδικός για την αναγραφή του ποσού διατροφής αφού έχει καταργηθεί η σχετική έκπτωση. Για τον ίδιο λόγο έχει καταργηθεί και ο κωδικός για την έκπτωση φόρου από δωρεές ιατρικών μηχανημάτων. Στο εξής μόνο ιατρικές δαπάνες και νοσήλια, οι αποδείξεις δαπανών, οι δωρεές και λόγοι αναπηρίας θα μειώνουν το φόρο.
Με βάση την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή την περασμένη εβδομάδα από την αναπληρώτρια υπουργό Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη από φέτος θεσπίζεται έκπτωση φόρου 2% για την εφάπαξ καταβολή του φόρου εισοδήματος ως το τέλος Ιουλίου από τους φορολογούμενους. Επίσης θεσπίζεται το αφορολόγητο του συνόλου των αποζημίωσαν των αγροτών για φυσικές καταστροφές καθώς και αφορολόγητο 12.000 ευρώ για τις αγροτικές επιδοτήσεις. Με την ίδια τροπολογία και η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό. Μ αυτήν επαναφέρεται επίσης η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες ακινήτων με ανείσπρακτα ενοίκια να τα εκχωρούν στο δημόσιο μέσω των ΔΟΥ για να απαλλάσσονται από το φόρο για εισόδημα που δεν εισέπραξαν.
~
** *   Απέλαση Ρώσων πρακτόρων από το ΝΑΤΟ! Επαναφορά του ψυχροπολεμικού "κόκκινου τηλεφώνου"!
kokkino
-   Το ΝΑΤΟ άρχισε να απελαύνει δεκάδες Ρώσους διπλωματικούς υπαλλήλους από το αρχηγείο του, καθώς υπάρχουν υποψίες κατασκοπίας, ενώ επανέρχεται και η γραμμή "έκτακτης ανάγκης" γνωστή και ως ¨κόκκινο τηλέφωνο", η οποία έχει να χρησιμοποιηθεί από τον Ψυχρό Πόλεμο.
Η δυτική στρατιωτική συμμαχία αναβιώνει κατά πως φαίνεται τις ψυχροπολεμικές τακτικές προκειμένου να αποφευχθεί κλιμάκωση της στρατιωτικής αντιπαράθεσης, από εσφαλμένο υπολογισμό της ουκρανικής σύγκρουσης.
Σε μια συνέντευξη με την Guardian, Jens Stoltenberg, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι, ως αποτέλεσμα της αύξησης των ρωσικών δραστηριοτητων στον εναέριο χώρο, η συμμαχία παρακολουθεί τα περισσότερα ρωσικά αεροπλάνα να πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, Βαλτική και τη νορβηγική θάλασσα και ότι η αναβίωση των άμεσων επαφών ήταν αναγκαία για να μειώσει τον κίνδυνο και να αποφευχθούν οι "παρεξηγήσεις".
~
***  Αποκάλυψη: Σε περίπτωση πολέμου οι Ισραηλινοί θα εισβάλουν στον Λίβανο
israhl
-  Ανώτερος αξιωματικός του Ισραηλινού Στρατού δήλωσε πως σε περίπτωση πολέμου στον Λίβανο, το Ισραήλ θα περάσει τα σύνορα και θα επιτεθεί στη γειτονική χώρα. Τόνισε μάλιστα πως ένα τέτοιο σενάριο έχει ήδη εκτελεστεί σε άσκηση.
Συγκεκριμένα ανέφερε πως εκτελέστηκε πενθήμερη άσκηση με πραγματικά πυρά στην Κοιλάδα του Ιορδάνη ως προετοιμασία για ενδεχόμενο πόλεμο με τη Χεζμπολάχ  .-
~
*** Αποκάλυψη: Ποιος εμπόδισε τον αγωγό Ιράν - Ελλάδος που θα ανέτρεπε τις παγκόσμιες ενεργειακές ισορροπίες;
agwgos1
-  "Στις 27 Ιουλίου 2011 υπογράφονταν μεταξύ των χωρών Ιράν, Ιράκ και Συρία ο αγωγός φυσικού αερίου με την ονομασία «Αγωγός Φιλίας». Ο αγωγός αυτός προέβλεπε να διοχετεύει το ιρανικό φυσικό αέριο από το Assaloyeh του Ιράν προς Βαγδάτη, Δαμασκό, Βηρυτό, Κύπρο και στη συνέχεια στην Ελλάδα για να προεκταθεί στην δυτική Ευρώπη. Η προέκταση του αγωγού αυτού, (ο οποίος από το Ιράν είχε ονομαστή χαρακτηριστικά, «Doştluk Boru Hattı», δηλαδή, «Αγωγός Φιλίας»), στην Ελλάδα, ήταν μια από τις βασικές αιτίες για την απότομη και για πολλούς ανεξήγητη τότε αλλαγή της στάσης τη Τουρκίας, η οποία μέχρι τότε ήταν στενή φίλη χώρα της Συρίας και ο Ερντογάν αποκαλούσε τον Άσαντ «αδελφό» του σε κάθε ευκαιρία.
Η υπογραφή αυτής της συμφωνίας έφερε τα πρώτα σύννεφα μεταξύ Τουρκίας και Συρίας και ξαφνικά ο Ερντογάν άρχισε να γίνεται πολύ «ευαίσθητος» για τις δημοκρατικές ελευθερίες στην Συρία. Παράλληλα ο βασικός ανταγωνιστής του Ιράν στο ζήτημα των ενεργειακών αγωγών, δηλαδή το Κατάρ, εξοργίστηκε γιατί έβλεπε να παραμερίζεται από το παιχνίδι κάτι που θα έβλαπτε καίρια τα ζωτικά οικονομικά συμφέροντα του. Η επιδίωξη του Κατάρ σε συνεννόηση με την Τουρκία ήταν και είναι η κατασκευή ενός μεγάλου ενεργειακού αγωγού για το φυσικό αέριο του Κατάρ ο όποιος μέσω Σαουδικής Αραβίας, Ιορδανίας, Συρίας και Τουρκίας, θα προωθούσε στην Ευρώπη το φυσικό αέριο του Κατάρ. Φυσικά προϋπόθεση για την κατασκευή του αγωγού αυτού θα ήταν η συμμετοχή της Συρίας, η οποία όμως με την συμφωνία που είχε υπογράψει με το Ιράκ και το Ιράν έβγαζε έξω από το παιχνίδι το Κατάρ.
Για τον λόγο αυτό θα έπρεπε να ανατραπεί ο Άσαντ. Έτσι με τις «ευλογίες» των Κατάρ, ΗΠΑ και Τουρκιάς, αλλά και με την συμβολή των ευρωπαϊκών χωρών Αγγλίας, Γαλλίας, που δεν θα ήθελαν με τίποτα να εξαρτώνται από το φυσικό αέριο του Ιράν και παράλληλα από το φυσικό αέριο της Ρωσίας, άρχισε ο εμφύλιος πόλεμος της Συρίας για τα υποτιθέμενα «δημοκρατικά δικαιώματα» των Σύριων πολιτών. Δηλαδή η σφαγή της Συρίας με την εισβολή έξωθεν και κυρίως από τα τουρκικά σύνορα, δεκάδων χιλιάδων εξτρεμιστών ισλαμιστών, Τζιχαντιστών δολοφόνων.
Ένα άλλο στοιχείο που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος και αποκαλύφτηκε από την τουρκική ιστοσελίδα «İnternethaber», η οποία επικαλέστηκε σχετική αναφορά της ιστοσελίδας της Deutsche Welle,, είναι ότι τον Αύγουστο του 2011, δηλαδή λίγο μετά την υπογραφή της συμφωνίας κατασκευής του «Αγωγού Φιλίας», η Δαμασκός είχε αναγγείλει την ανακάλυψη τεραστίων κοιτασμάτων φυσικού αερίου που υπολογίζονταν στα 284 δισεκατομμύρια κυβικά στην περιοχή της πόλης Χομς, (Humus στα τουρκικά), γεγονός που ανέβαζε ακόμα περισσότερο το θερμόμετρο στον εμφύλιο που μόλις είχε αρχίσει να φουντώνει. Δεν είναι ίσως άσχετο το γεγονός ότι στην περιοχή της πόλης αυτής γίνονται οι πιο σκληρές μάχες εδώ και μήνες μεταξύ των ανταρτών και του τακτικού συριακού στρατού.
Για να καταλάβουμε καλύτερα την σημασία του ματαιωθέντος ένεκα των γνωστών εξελίξεων «Αγωγού Φιλίας» του Ιράν θα πρέπει να γνωρίζουμε τα εξής : Η συμφωνία για τον «Αγωγό Φιλίας» υπεγράφη στις 27/7/2011 στην ιρανική πόλη Assaloyeh, στην επαρχία Μπουσίρ. Από την αρχή ο σχεδιαζόμενος αγωγός θεωρήθηκε ανταγωνιστικός στα σχεδία των αγωγών τόσο του Nabucco όσο και του αγωγού TAP, στον οποίο μετέχει τώρα και η Ελλάδα. Το κόστος κατασκευής αυτού του αγωγού υπολογίζονταν στα 10 δις δολ., ενώ η συμφωνία αφορούσε την εξαγωγή ιρανικού φυσικού αερίου από το πεδίο South Pars, στον Περσικό Κόλπο, προς την Ευρώπη μέσω Ιράν, Συρίας και Λιβάνου και στην συνέχεια μέσω Κύπρου και Ελλάδας, (αν βέβαια υπήρχε συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των χωρών του αγωγού). Το βασικό τμήμα του αγωγού που θα συνέδεε το Assaloyeh με τη πρωτεύουσα της Συρίας, Δαμασκό, θα είχε μήκους 1.500 χλμ. Η δυναμικότητα του αγωγού θα ήταν 110 εκατ. κυβικά μέτρα φυσικού αερίου την ημέρα, ή περίπου 40 bcm κατ’ έτος ενώ υπολογίζονταν να φτάσει τα 1,2 δισεκ. κυβ. μέτρα μετά και την ενεργοποίηση των νέων φάσεων του South Pars μέσα στο 2012.
Όπως είχε γίνει τότε γνωστό μέχρι την ημέρα της υπογραφής της συμφωνίας είχαν ήδη κατασκευαστεί 661 χλμ του αγωγού εντός του Ιράν. Η πρώτη αυτή επίσημη συμφωνία για εξαγωγή και μεταφορά φυσικού αερίου μεταξύ Ιράν, Ιράκ και Συρίας υπεγράφη τότε από τον Ιρακινό υπουργό Πετρελαίου, Abdul Karim al-Luaibi, τον Σύριο υπουργό Πετρελαίου και Μεταλλευμάτων, Sofian Allaw και τον προσωρινό Ιρανό υπουργό Πετρελαίου Mohammad Aliabadi. Η εξαγωγή φυσικού αερίου αναμένονταν να πραγματοποιηθεί προς την Ευρώπη με την μορφή υγροποιημένου φυσικού αερίου από εγκαταστάσεις υγροποίησης που θα κατασκευάζονταν επί συριακού εδάφους. Η χρηματοδότηση αναμένονταν να προέλθει από κοινοπραξία των τριών χωρών Ιράν, Ιράκ και Συρίας, καθώς και ξένες από εταιρείες, (;;;) ενώ διεθνής σύμβουλος θα αναλάμβανε την εκπόνηση της σχετικής μελέτης. Ας σημειωθεί ότι ιρανικές κυβερνητικές πηγές ανέφεραν τότε ότι ήδη πέντε διεθνείς επενδυτές είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον για άμεση συμμετοχή στην κατασκευή του ιρανικού «Αγωγού Φιλίας».
Η αναγγελία της κατασκευής του «Αγωγού Φιλίας», εξόργισε την Άγκυρα και σύμφωνα με την τουρκική ειδησεογραφική ιστοσελίδα «İnternethaber», θεωρήθηκε σαν αιτία πολεμίου από την Τουρκία προς την Συρία του Άσαντ, η οποία συγκέντρωνε τα μαζικά πυρά και των άλλων ενδιαφερόμενων για δήθεν παραβίαση των «δημοκρατικών δικαιωμάτων» των Σύριων πολιτών. Ο Ερντογάν άρχισε τότε υπόγειες διαβουλεύσεις με τις κυβερνήσεις του Κατάρ, της Σαουδικής Αραβίας και φυσικά των Ηνωμένων Πολιτειών και σαν πρώτη κίνηση είχε προειδοποιήσει τον Άσαντ για την κατασκευή του αγωγού αυτού, ενώ δημόσια είχε τότε διαδώσει ότι είχε κάνει συστάσεις στον Σύριο πρόεδρο για την… αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα του. Δηλαδή ένα υποκριτικό παιχνίδι με τα υποτιθέμενα δημοκρατικά δικαιώματα. Παράλληλα η Τουρκία άρχισε να συγκεντρώνει τις πρώτες μεγάλες ομάδες των εξτρεμιστών ισλαμιστών στο έδαφος της για να εισβάλουν στην Συρία για την ανατροπή του Άσαντ.
Έτσι βουτήχτηκε όλη η Μέση Ανατολή στο αίμα των χριστιανών καις στις σφαγές αμάχων από τους Τζιχανσιστές και τους άλλους φανατικούς ισλαμιστές ελέω Τουρκίας, ΗΠΑ, Κατάρ και Σαουδικής Αραβίας, ενώ το λουτρό αυτό συνεχίζεται και σήμερα χωρίς να φαίνεται κάποιο «φως» στον ορίζοντα".  Του Νίκου Χειλαδάκη
~
***  Σακελλαρίδης: Στα 600,3 εκατ. τα ταμειακά διαθέσιμα που μεταφέρθηκαν στην ΤτΕ από τις 20 Απριλίου έως χθες
sakellaridhs1
-  Διευκρινίσεις αναφορικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος δίνει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Με αφορμή ερώτηση που τέθηκε χθες, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Σακελλαρίδης τονίζει ότι από τις 20 Απριλίου και την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου έως χθες, τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, που έχουν μεταφερθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος είναι: Τοπική Αυτοδιοίκηση: 64,5 εκατ. ευρώ, Λοιποί Φορείς της Γενικής Κυβέρνησης: 535,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή, σύνολο: 600,3 εκατ. ευρώ.
~
***  Το Ελληνικό δεν πωλείται διαμηνύει ο Γιάννης Τσιρώνης
tsirwnhs21
-  Ο Υπουργός Αναπληρωτής Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιάννης Τσιρώνης, συμμετείχε στην ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό, με τίτλο: «Το Ελληνικό δεν πωλείται - Ο αγώνας συνεχίζεται», στο Μουσείο του ΠΟΛΚΕΟΑ (πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο).
Βασικά αιτήματα της εκδήλωσης ήταν να ακυρωθεί η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού, να καταργηθεί το ΤΑΙΠΕΔ και να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις, ώστε ο χώρος να μετατραπεί σε όαση πρασίνου για τους πολίτες της Αθήνας.
Όπως επεσήμανε ο Υπ. Αν. ΠΑΠΕΝ, «Τόσο εγώ όσο και η Αναπληρώτρια Υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία επίσης ήταν παρούσα, έχουμε την αίσθηση ότι είναι σκανδαλώδεις τόσο οι όροι της σύμβασης για το Ελληνικό όσο και το τίμημά της.
Πραγματικά εκτιμώ ότι δεν συνεισφέρει ούτε στο ελάχιστο στην υπόθεση των ιδιωτικοποιήσεων και της διαπραγμάτευσης. Σε αντίθεση με άλλους τομείς όπου πιθανά η κυβέρνηση να δεχθεί πιέσεις να συνεχίσει τις ιδιωτικοποιήσεις. Η περίπτωση του Ελληνικού δεν ωφελεί σε καμία στοιχειώδη ρευστότητα την ελληνική οικονομία».
~
***  Επίθεση Καμμένου σε Φίλη για τα λείψανα της Αγίας Βαρβάρας
kammenos12
- Μέσω ανάρτησής του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter απάντησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος στην έντονη κριτική που δέχθηκε από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη σχετικά με την υποδοχή με τιμές αρχηγού κράτους του σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας.
Ο κ. Φίλης σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες στο Βήμα FM, αναρωτήθηκε:
«Τι δουλειά έχουν τα λείψανα να τριγυρνάνε από εδώ κι από κει; Υπάρχει ένα θέμα σεβασμού που πρέπει να έχουμε απέναντι στη λαϊκή θρησκευτικότητα, όχι, όμως, να αποδίδουμε τιμές αρχηγού κράτους στα λείψανα μιας Αγίας».
Μάλιστα δεν δίστασε να επισημάνει δεικτικά ότι επί ημερών της νέας κυβέρνησης έχουν επισκεφθεί την Ελλάδα δυο αρχηγοί κρατών, το «Άγιο Φως» και τα «λείψανα της Αγίας Βαρβάρας»! Σε προγενέστερες δηλώσεις του ο κ. Φίλης μίλησε για «εμπόριο λειψάνων», με αφορμή τη μεταφορά τους στον Αγιο Σάββα, σημειώνοντας πως «είναι λάθος να δίνουμε το σήμα ότι μπορεί να αντικατασταθεί η Ιατρική».
Ο κ. Φίλης άσκησε έντονη κριτική και στον κ. Καμμένο, λέγοντας πως «είναι άψογος υπουργός. Συμπεριφέρεται -σ' αυτόν τον τομέα μιλάω πάντοτε- σε συνέχεια με την εξουσία την παλαιά, τον παλαιοκομματισμό. Τον αδικεί αυτή η συμπεριφορά. Μεθαύριο μπορεί να έχουμε και το τζαμί στη Βουλή... Να δω τι θα ψηφίσει ο κ. Καμμένος».
Το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ανέβασε στο twitter ένα δημοσίευμα με τίτλο «Καλύτερα να προσκυνάς το λείψανο της Αγίας Βαρβάρας κύριε Φίλη, παρά τα λείψανα από τα NH90», αναφερόμενος στα ελικόπτερα των Ενόπλων Δυνάμεων, η απόκτηση των οποίων διερευνάται.
Οι δηλώσεις του Νίκου Φίλη προκάλεσαν και την αντίδραση της εκκλησίας. Ο διευθυντής Τύπου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρης Κονιδάρης τόνισε:
«Εμπόριο λειψάνων κάνει ο ίδιος ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ελευθερία της θρησκείας».
~
*** Σκάνδαλο ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ με πλαστά επιδόματα 25.000.000 ευρώ από αλλοδαπούς στον ΟΓΑ
epidomata1
- Απάτη μεγατόνων σε βάρος του ΟΓΑ αποκάλυψε ο διοικητής του οργανισμού Ξενοφών Βεργίνης.
Περίπου 1.200 αλλοδαποί- από τη Βουλγαρία στην πλειονότητά τους - εισέπρατταν χρήματα με πλαστά δικαιολογητικά που τους προμήθευε ζευγάρι Ελλήνων.
Σύμφωνα με τον κ. Βεργίνη το ύψος της ζημιάς ανέρχεται σε 25 εκατ. ευρώ.
Οι αλλοδαποί εμφανίζονταν να έχουν και παιδιά για τα οποία διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχαν από τους ελέγχους του Οργανισμού στα σχολεία που υποτίθεται ότι φοιτούσαν.
~
***  Ξανά για δύο κράτη στην Κύπρο έκανε λόγο ο Τσαβούσογλου!
tsavousoglou
-  Σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, η Τουρκία είναι ένα βήμα μπροστά από όλους στο Κυπριακό, ενώ ανέφερε πως το τουρκικό κράτος επιθυμεί μόνιμη λύση δύο κρατιδίων.
Παράλληλα σε δηλώσεις του στο TRT Turk o Τούρκος Υπουργός τόνισε πως η συμφωνία που υπέγραψαν Κύπρος, Ελλάδα και Αίγυπτος δεν έχει νόημα από πλευράς γεωγραφικής, φυσικής και δικαίου.
"Μια συμφωνία στην Ανατολική Μεσόγειο στην οποία δεν υπάρχει και η Τουρκία δεν ισχύει", είπε ο Τσαβούσογλου και πρόσθεσε: "Στην πραγματικότητα βρίσκουμε παιδιάστικη συμπεριφορά την κίνηση αυτή της Ελλάδας και του ε/κ τομέα - όπως αποκάλεσε τη νόμιμη Κυπριακή Δημοκρατία - επειδή επικρίνουμε την κυβέρνηση της Αιγύπτου".
~
***  Δηλώσεις Βαρουφάκη: "Έχουμε χρήματα για δύο εβδομάδες"
varoufakis dhloseis
-  Φλέγον ζήτημα για την Ελλάδα θεωρείται η ρευστότητα σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βάρουφάκη, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση γιατί δεν υπήρχε αναφορά στο θέμα στην ανακοίνωση του Eurogroup είπε:
"Σε αυτή την ανακοίνωση ο λόγος για τον οποίο δεν αναφέρθηκε είναι ότι θεωρήθηκε ότι δεν είναι κατάλληλο να γίνει μνεία σε αυτό. Σήμερα αποφασίσαμε και σκεφτήκαμε από κοινού ότι αυτό που ήταν ουσιαστικό ήταν να διατυπωθεί δημόσια ότι η μεγάλη προσπάθεια έχει επιτευχθεί προκειμένου να διατηρήσουμε ένα καλό κλίμα για να μπορέσουμε να επιλύσουμε αυτό το θέμα όσο το δυνατόν πιο γρήγορα πριν γίνουν ασφυκτικές και δεσμευτικές οι πιέσεις από πλευράς ρευστότητας".
"Το θέμα της ρευστότητας είναι εξαιρετικά επείγον», είπε και πρόσθεσε: "Με όρους χρονοδιαγράμματος, μιλάμε για τις δύο επόμενες εβδομάδες", πρόσθεσε.
"Έχουμε συμβιβαστεί σε πολύ μεγάλο βαθμό. Συμβιβαζόμαστε για να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα αλλά δεν θα υπαναχωρήσουμε από τις βασικές αρχές τις οποίες θεωρούμε κόκκινη γραμμή", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης κατά τη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
Ο υπουργός τόνισε ότι "όπως κάθε κυβέρνηση, έτσι και η ελληνική κυβέρνηση σκοπεύει να τηρεί τις υποχρεώσεις της απέναντι σε όλους τους δικαιούχους" και συμπλήρωσε:
"Τους περασμένους μήνες η κυβέρνησή πάσχιζε, διαπραγματευόταν και εργαζόταν νυχθημερόν για να βρει μία λυτρωτική συμφωνία".
~
*** "Δράμα η κατάσταση" λένε κύκλοι του ΔΝΤ- Όσο αργεί η Ελλάδα αυξάνονται οι περικοπές
dnt
-  Σύμφωνα με τις πληροφορίες , στελέχη του ΔΝΤ που μετέχουν στα τεχνικά κλιμάκια των "Θεσμών" παρουσιάζουν ως δραματική την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η ελληνική οικονομία τους τελευταίους μήνες .
"Παρά την μερική πρόοδο που έχει συντελεστεί, η κατάσταση για την οικονομία μπορεί καταστεί μη αναστρέψιμη " φέρεται να έχει δηλώσει Αξιωματούχος του Ταμείου
Στο ΔΝΤ θεωρούν αδύνατο να γεφυρωθεί το χάσμα που χωρίζει την παρούσα κατάσταση από τους στόχους του Μνημονίου του 2012 και τις συμφωνίας το Νοέμβριο του 2012 και αυτό σημαίνει πρακτικά επιβολή νέων φοροεισπρακτικών μέτρων , περικοπή κοινωνικών δαπανών, πρόσθετη χρηματοδότηση και πιθανή ανάγκη εύρεσης τρόπων για νέα απομείωση χρέους.
Η σημερινή πληρωμή της δόσης μπορεί να έγινε δεκτή με ικανοποίηση, σίγουρα όμως δεν είναι αρκετή για να ανακουφίσει το ΔΝΤ καθώς τα στελέχη του δεν γνωρίζουν επακριβώς ποια είναι τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδα και μέχρι πότε φθάνουν τα χρήματα
~
***  Δάνειο στο ΙΚΑ 360 εκατ. για να πληρωθούν οι συντάξεις!
5d6cc6d65dc45a45d574fcf61c84341b L
-   Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΙΚΑ αποφάσισε σήμερα να δανειστεί προσωρινά (26 Μαΐου – 3 Ιουνίου) από διάφορους φορείς έως 360 εκατ. ευρώ για την καταβολή των συντάξεων του προσεχούς Ιουνίου.
Το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 40% των κεφαλαίων τα οποία χρειάζεται το ΙΚΑ για να καταβάλλει συντάξεις ύψους 860 εκατ. ευρώ (Ιουνίου 2015) σε 1,2 εκατομμύριο δικαιούχους περίπου στα τέλη του Μαΐου.
Toυλάχιστον από την αρχή του 2015, το ΙΚΑ δεν έχει ξανά δανειστεί βραχυπρόθεσμα ένα τόσο μεγάλο ποσό, αναφέρουν στελέχη του στο Capital.gr.
Αναλυτικά το ΔΣ του ΙΚΑ αποφάσισε σήμερα:
· Τη σύναψη ρέπος με εμπορική τράπεζα (με εγγύηση ομόλογα ελληνικού Δημοσίου τα οποία το ίδιο κατέχει) ύψους έως 150 εκατ. ευρώ.
· Τον δανεισμό 70 εκατ. ευρώ από τον Οργανισμό Περίθαλψης Ασφάλισης Δημοσίου και 40 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Υγείας Δημοτικών Κοινοτικών Υπαλλήλων
· Το δανεισμό 100 εκατ. από το Τομέα Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ.
Να σημειωθεί πως η ανάγκη για μεγαλύτερο από το συνηθισμένο (σ.σ. έως 260 εκατ. ευρώ) βραχυπρόθεσμο δανεισμό έρχεται σε μία συγκυρία όπου το ΙΚΑ έχει εισπράξει 65 εκατ. ευρώ από τη νέα ρύθμιση ληξιπροθέσμων οφειλών με τις 100 δόσεις από τις 26 Μαρτίου μέχρι την περασμένη Παρασκευή 8 Μαΐου.
Η "στενότητα" στα οικονομικά του ΙΚΑ φαίνεται πως προέρχεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, από τη ολοένα και μεγαλύτερη δυσκολία του κράτους να συνεισφέρει τα προβλεπόμενα κεφάλαια τα οποία σε μηνιαία βάση ανέρχονται γύρω στα 280 εκατ. ευρώ, την ίδια στιγμή που τα έσοδα από τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές κάθε άλλο παρά δείχνουν ανοδικές τάσεις.
Η αυξανόμενη οικονομική "στενότητα" του ΙΚΑ φάνηκε κατά την καταβολή των συντάξεων του προηγούμενου μήνα, όπου σημειώθηκαν «ουρές» δικαιούχων έξω από τα ΑΤΜs λόγω καθυστέρησης 4-5 ωρών να πιστωθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί.   Πηγή: www.capital.gr .-
~
***  ΠΟΙΟΣ «ΠΑΙΖΕΙ» ΖΑΡΙΑ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ;;;
symban
Του Βασίλη Χλέτσου
- Κάθε στιγμή πιστεύουμε. Πιστεύουμε στις δυνατότητές μας, στους ανθρώπους που αγαπάμε, σε μία ιδεολογία σε μία θρησκεία, σε ένα μέλλον, σε μία ομάδα βρε αδελφέ...Ο Ελεύθερος άνθρωπος όμως μπορεί κι οφείλει να τροποποιεί τα πιστεύω του με βάση τα νέα δεδομένα και τις εμπειρίες του... Από εκεί και πέρα η πίστη στο μη αποδεικτέο είναι αποδεκτή και εν τέλη είναι κατακριτέα; Ήδη βέβαια από την αρχαιότητα ο Δημόκριτος έλεγε:
-  «Στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα σταθερό, αλλά μόνο ό,τι μεταβάλλεται ανάλογα με την κατάσταση του σώματος και τη φύση των εξωτερικών επιδράσεων και των αντεπιδράσεων που προέρχονται μέσα από τους ίδιους. Στη συμβατική μας καθημερινή γλώσσα μιλάμε για γλυκό, πικρό, θερμό, ψυχρό, για χρώματα ενώ στην πραγματικότητα υπάρχουν μόνο άτομα και κενό».
-  Η σύγχρονη φυσική έρχεται να συνηγορήσει σε αυτή την θεώρηση. Για παράδειγμα σύμφωνα σε ένα άτομο υδρογόνου, υπάρχει ένα ηλεκτρόνιο που περιφέρεται γύρω από ατομικό πυρήνα σε τροχιά, με την ταχύτητα των 6,5 Χ 10 15 στροφών το δευτερόλεπτο, καλύπτοντας σε κάθε στροφή μία απόσταση 4,24 Χ 10 -28 εκ. Αν είχαμε δηλαδή την δυνατότητα να μεγεθύνουμε τον πυρήνα του υδρογόνου ώσπου να γίνει 2 εκ., το ηλεκτρόνιο θα ήταν σε απόσταση ακτίνας από τον πυρήνα 107.5 χλμ και θα έπρεπε να καλύψει 775 χλμ, για να ολοκληρώσει την στροφή γύρω του. Το ηλεκτρόνιο κινείται με πολύ μεγάλη ταχύτητα στην τροχιά του, η οποία όμως δεν είναι σταθερή. Άρα ουσιαστικά το μεγαλύτερο μέρος του ατόμου άρα και της ύλης είναι κενό... Το μόνο που υπάρχει είναι σωματίδια σε υπερταχεία κίνηση τα οποία σχηματίζουν τις υλικές μορφές και μας δίνουν την αίσθηση μιας τρισδιάστατης και υλικής πραγματικότητας. Ο Swimme διαπιστώνει σχετικά:
-  «Μας περικυκλώνει και μας γεμίζει ένα απέραντο κενό. Είμαστε περισσότερο κενό παρά δημιουργημένα σωματίδια. Το βλέπουμε αυτό εξετάζοντας ένα από τα άτομά μας... Τίποτα. Τα πάντα μέσα στο άτομο είναι κενά. Είμαστε περισσότερο ένα κενό παρά οτιδήποτε άλλο. Πράγματι, εάν κάποιος αφαιρούσε όλο τον κενό χώρο από μέσα μας θα "ζαρώναμε" ένα εκατομμύριο φορές μικρότεροι από τον πιο μικροσκοπικό κόκκο άμμου».
Είμαστε ένα τίποτα, ως προέκταση του τίποτα λοιπόν; Είναι παράδοξο, αλλά φαίνεται πως οι αρχαίοι γνώριζαν πράγματα - πως αλήθεια - που η επιστήμη τώρα ανακαλύπτει ή που δεν έχει ακόμη ανακαλύψει, μέσω του ορθολογισμού. Ο φυσικός Οπενχάϊμερ παραδέχεται:
-  «Οι βασικές αρχές που ακολούθησε η ανθρώπινη σκέψη για να μας οδηγήσει στις πρόσφατες ανακαλύψεις της ατομικής φυσικής δεν είναι εντελώς άγνωστες, ούτε πρωτότυπες, ούτε καινούργιες. Ουσιαστικά στοιχεία τους υπάρχουν στα πλαίσια της ιστορίας της σκέψης του δικού μας πολιτισμού (ευρωπαϊκού-αρχαιοΕλληνικού), αλλά και εκτεταμένα διαπιστώσεις βρίσκουμε εύκολα στα θεωρητικά θεμέλια του Βουδισμού και του ινδουισμού. Έτσι οι πρόσφατες ανακαλύψεις δεν είναι τίποτε περισσότερο παρά εξειδικεύσεις και λεπτομερειακές διευρύνσεις της βασικής διδασκαλίας της αρχαίας σοφίας»
Όπως επίσης και ο φυσικός Niels Bohr:
«Αν μας ενδιαφέρει μία αναλογία διατύπωσης της ατομικής θεωρίας θα πρέπει να αναζητήσουμε στα επιστημονικά προβλήματα που έθεσαν πριν πολλούς αιώνες οι μεγάλοι στοχαστές της Ανατολής, όπως ο Βούδας και ο Λάο τσε, εφόσον αυτοί ήταν που αναζήτησαν έναν αρμονικό συσχετισμό ανάμεσα στις ταυτόχρονες θέσεις μας ως θεατών, αλλά και ως ηθοποιών στο μεγάλο δράμα της ύπαρξης».
-  Σήμερα ο μεγαλύτερος επιστήμονας του 21ου αιώνα, ο Stephen Hawking, αναγνωρίζει ότι η επιστημονική μέθοδος δεν μπορεί να έχει πρόσβαση σε μεγέθη μικρότερα από το όριο του λεγόμενου μεγέθους Plank Length, το οποίο είναι υπερβολικά μικρό (0.0000000000000000000000000000000000001616 χιλιοστά) και συμπεραίνει πως:
«Η εμπειρία του παρελθόντος μας διδάσκει ότι πιθανότατα θα ανακαλύπτουμε νέα απρόβλεπτα φαινόμενα κάθε φορά που θα επεκτείνουμε την παρατήρησή μας σε μικρότερες κλίμακες».
-  Σύμφωνα με την "εσωτερική φιλοσοφία", η ύλη είναι απείρως διαιρετή και ιεραρχικά δομημένη. Το σύμπαν είναι η έκφραση της θείας σκέψης, είναι πνεύμα, ύλη και Νους. Από το πνεύμα προέρχεται η συνειδητότητα. Από την ύλη προέρχονται τα οχήματα ή τα σώματα της συνειδητότητας και από τον Νου πηγάζουν οι νόμοι και η εφαρμογή τους. Πάνω σε αυτές τις τρεις θεμελιώδεις καταστάσεις βασίζεται ο σχηματισμός των μορφών της ζωής.
-  Υπάρχει μία αέναη κίνηση στην φύση, που εκφράζει την κοσμική ιδέα στην οποία οφείλεται η αλλαγή και η διαφοροποίηση. Η πορεία της ζωής διαμέσου των αλλαγών ονομάζεται εξέλιξη. Κάθε αλλαγή υπάρχει εν δύναμη και εμφανίζεται εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν.
-  Την εποχή που το άτομο θεωρούταν ακόμη άτμητο, από την επιστήμη, η Μπλαβάτσκυ έγραφε στην "Μυστική δοξασία":
-  «Ο δογματισμός του υλισμού διακηρύσσει ότι η αποδοχή της άπειρης διαιρετότητας είναι παράλογη και ισοδυναμεί με την αμφιβολία για την ύπαρξη της ύλης. Λοιπόν ο υλισμός λέει ότι το άτομο είναι αδιαίρετο. Δείτε τώρα σε τι περίεργη αντίφαση οδηγεί τους υλιστές αυτή η θεμελιώδη αρχή. Το άτομο είναι αδιαίρετο και ταυτόχρονα ξέρουμε ότι είναι ελαστικό. Προσπάθεια αφαίρεσης της ελαστικότητάς του θα ισοδυναμούσε με παραλογισμό. Απόλυτα μη ελαστικά άτομα δεν θα μπορούσαν να εμφανίσουν, ούτε ένα από τα αναρίθμητα εκείνα φαινόμενα που αποδίδονται στις αλληλοεπιδράσεις τους. Χωρίς καμία ελαστικότητα, τα άτομα δεν θα μπορούσαν να εκδηλώσουν την ενέργειά τους και η ύλη των υλιστών θα παρέμενε στερημένη από κάθε δύναμη. Επομένως, αν το σύμπαν αποτελείται από άτομα, τότε αυτά θα πρέπει να είναι ελαστικά. Εδώ ακριβώς συναντάμε ένα αξεπέραστο εμπόδιο. Γιατί, ποιες είναι οι συνθήκες εκείνες που απαιτούνται για την εκδήλωση της ελαστικότητας; Μία πλαστική μπάλα όταν προσκρούει σε ένα εμπόδιο πλαταίνει και συστέλλεται, πράγμα που δεν θα μπορούσε να το κάνει αν δεν αποτελούταν από μόρια η σχετική θέση των οποίων υφίσταται, την στιγμή της πρόσκρουσης, μία προσωρινή αλλαγή. Αυτό μπορούσε να ειπωθεί για την ελαστικότητα γενικά. Καμία ελαστικότητα δεν είναι δυνατή, χωρίς αλλαγή σχετικά με την θέση των συστατικών μερών ενός ελαστικού σώματος. Αυτό σημαίνει ότι το ελαστικό σώμα είναι και αποτελείται από μόρια, ή με άλλα λόγια ότι η ελαστικότητα μπορεί να ανήκει μόνος σε εκείνα τα σώματα που είναι διαιρετά».
-  Από την πλευρά της επιστήμης, ο φυσικός Paul Davies αναφέρει σχετικά:
«Ο Θεός όντως παίζει ζάρια με το σύμπαν. Ο στατιστικός χαρακτήρας πυρηνικών γεγονότων και η αστάθεια πολλών φυσικών συστημάτων, σιγουρεύει ότι το μέλλον παραμένει ανοικτό και απροσδιόριστο από το παρόν. Αυτό (το στοιχείο της κβαντικής αβεβαιότητας) καθιστά δυνατή την ανάδυση νέων μορφών και συστημάτων, ώστε το σύμπαν να προικίζεται από κάποια ελευθερία στο να καινοτομεί... Η εξέλιξη νέων μορφών και συστημάτων υπόκειται σε γενικές αρχές οργάνωσης οι οποίες καθοδηγούν και παροτρύνουν, αντί να επιβάλλουν, την ύλη και την ενέργεια στο να εξελίσσεται προς την κατεύθυνση προκαθορισμένων διαδρόμων της εξελικτικής διαδικασίας».
-  Και πάλι στον εσωτερισμό, η εκδηλούμενη ζωή είναι μία πορεία από το πνεύμα προς την ύλη. Πίσω από όλες τις εκδηλώσεις του αισθητού κόσμου υπάρχει μία πρωταρχική δύναμη, ένας πόθος για επιστροφή στην κατάσταση ενότητας - ΕΝ ΤΩ ΠΑΝ - από εκεί από όπου όλα προήλθαν και θα καταλήξουν...
-  Μία παρατήρηση στην φύση αποδεικνύει πως όλα τα δημιουργήματα, από τους κεντρικούς Ήλιους έως τους μονοκύτταρους οργανισμούς, έχουν δομηθεί με βάση την αρχή πως η ενέργεια στο σύμπαν είναι ιεραρχημένη με βάση την σταδιακή διαβάθμιση του αόρατου προς το ορατό, του ΕΝΟΣ προς την πολλαπλότητα, του πνεύματος προς την ύλη.
Για παράδειγμα, στο κέντρο του πλανήτη μας - της μητέρας Γαίας - οι ισχυρές δυνάμεις στο κέντρο της ύπαρξής της βρίσκονται στο εξελικτικό στάδιο του κύκλου της φωτιάς. Ακολουθούν οι αεριώδεις περιοχές, μετά οι περιοχές ρευστοποιημένων υγρών, ενώ το εξωτερικό μέρος έχει την μορφή στερεής ύλης, πάνω στο οποία δόθηκε η δυνατότητα να εξελιχθούν τόσες μορφές ζωής, με μέγιστο τον άνθρωπο, ο οποίος είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στο πνεύμα και στην ύλη.
-  Σκοπός της εξέλιξης είναι η πορεία της συνειδητότητας μέσα από τα σχήματα και είδη διαφορετικής ζωής, με σκοπό την εμπειρία και μοναδικό στόχο την κατάκτηση της πνευματικής συνειδητότητας.
-  Σε επιστημονικό άρθρο που δημοσιεύθηκε το 1998 στο περιοδικό Newsweek επισημάνθηκε ότι:
«Oι φυσικοί έχουν σκοντάψει επάνω σε σημάδια ότι το σύμπαν είναι κατά παραγγελία φτιαγμένο για την εξέλιξη ζωής και συνειδητότητας... Όταν αναλογισθεί κανείς ότι οι φυσικοί νόμοι είναι ειδικά και λεπτομερειακά σχεδιασμένοι να παράγουν το σύμπαν όπως το βλέπουμε, αναπόφευκτα καταλήγει στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν δεν εμφανίσθηκε έτσι χωρίς λόγο, αλλά έχει κάποιο σκοπό».
-  Ο David Bohm υποστηρίζει επίσης πως:
«εν υπάρχει αυτό που λέμε άψυχη ύλη. Όλη η ύλη είναι ζωντανή κατά κάποιο τρόπο και σε διαφορετικούς βαθμούς»
Όσο βαθύτερα διερεύνα η φυσική τον εσωτερικό κόσμο της ύλης, η φύση δεν δείχνει κάποια ξεχωριστά μικροσκοπικά "κομμάτια" ύλης, αλλά αντίθετα μας αποκαλύπτεται ως ένα περίπλοκο δίκτυο σχέσεων μεταξύ διαφορετικών πτυχών μίας ενωμένης ολότητας... Η δομή της ύλης δεν είναι καθόλου μηχανιστική. Η νέα φυσική όπως λέει ο Capra:
«Δεν αναγνωρίζει σήμερα καμία θεμελιώδη οντότητα, νόμους ή εξισώσεις. Το σύμπαν θεωρείται πλέον ως ένα δυναμικό δίκτυο αλληλοσυνδεόμενων γεγονότων και κανένα από τα συστατικά οποιουδήποτε μέρους αυτού του δικτύου δεν είναι θεμελιώδες. Το γεγονός ότι όλα τα χαρακτηριστικά των σωματιδίων προσδιορίζονται από αρχές άμεσα συνδεδεμένες με τις μεθόδους συνειδητής παρατήρησης, σημαίνει ότι οι βασικές κατασκευές του υλικού κόσμου τελικά προσδιορίζονται και εξαρτώνται από τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε αυτόν τον κόσμο, οι δε παρατηρούμενοι συσχετισμοί της ύλης αντανακλούν τους συσχετισμούς του νου. Η συνειδητότητα πιθανότατα αποτελεί μία βασική πτυχή του σύμπαντος, η οποία πτυχή θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται στις οποιεσδήποτε μελλοντικές θεωρίες φυσικών φαινομένων».
-  Συνειδητότητα για τον εσωτερισμό είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τα ερεθίσματα του περιβάλλοντός του και να ανταποκρίνεται σε αυτά.
Αυτο-συνειδητότητα είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος τα φαινόμενα του πεδίου, την σχέση τους με τις αιτίες που τα προκαλούν, δηλαδή την σχέση αιτίου και αιτιατού και να δρα ανάλογα.
-  Υπερ-συνειδητότητα είναι η ικανότητα να αντιλαμβάνεται κάποιος φαινόμενα που ανήκουν σε ανώτερα πεδία, η βίωση του ΟΛΟΥ. Αυτό που ονομάζουμε Θεός γίνεται αντιληπτό μονάχα μέσα στα πλαίσια της σχετικότητας και της υποκειμενικότητας. Κανένας άλλος δεν μπορεί να αντιληφθεί την θεότητα (ή την πραγματικότητα) ακριβώς όπως την αντιλαμβάνεται ο καθένας μας ξεχωριστά.
-  Ο εσωστρεφής "μυστικιστής" αναζητά, αποκλείοντας τις αισθήσεις, να καταδυθεί στα βάθη του δικού του εγώ. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Πλωτίνου, για τον οποίον η διαδρομή της ψυχής είναι το ταξίδι της ανακάλυψης του εαυτού: «Θα φθάσει η ψυχή όχι σε κάτι άλλο, αλλά στον εαυτό της... τα πάντα βρίσκονται μέσα μας». ΠλωτίνοςVI, ix, 11,38, III,viii, 6.40.
-  Ο ορθολογισμός της επιστήμης μπορεί λοιπόν να συμβαδίσει με τον εσωτερισμό. Εξάλλου, δεν είναι τυχαίο πως πολλοί μεγάλοι επιστήμονες όπως ο Αϊνστάιν, ο Στρετιγκεν, ο Γιουγκ ήταν μυστικιστές. Το πρόβλημα υφίσταται όταν ο ορθολογισμός αποκλείει το μη επιστημονικά αποδεκτό. Η υπερβολική αποδοχή του ορθολογισμού θεωρεί την επιστήμη και την τεχνολογία ως τα μεγαλύτερα επιτεύγματά μας. Εξυψώνουμε το εγώ ως κέντρο της ύπαρξης. Τα πάντα αναφέρονται πλέον στο εγώ, στο κέντρο του ατομιστικού εαυτού και έτσι ζούμε τις ζωές μας σαν να μην υπάρχει τίποτα πέρα από αυτό.
Όπως σχετικά αναφέρει ο Τολστόι:
-  «Ο άνθρωπος μοιάζει με το αριθμητικό κλάσμα, όπου ο αριθμητής είναι ο πραγματικός εαυτός του, ο δε παρονομαστής, η ιδέα που έχει για τον εαυτό του. Όσο μεγαλύτερος ο παρονομαστής, τόσο μικρότερη η αξία του κλάσματος. Και όσο ο παρονομαστής εξογκούται προς το άπειρο, τόσο το κλάσμα τείνει προς το μηδέν».
-  Ο μοντέρνος άνθρωπος ζει πεισματικά στην υλική διάσταση της πραγματικότητας αγνοώντας ή απαξιώνοντας τις υπόλοιπες διαστάσεις της. Αλλά όπως χαρακτηριστικά διαπίστωσε ο Αϊνστάιν:
-  «Ένα ανθρώπινο ον είναι μέρος του όλου, που καλείται από εμάς σύμπαν, ένα μέρος περιορισμένο στον χώρο και στον χρόνο. Αυτό συλλαμβάνει τον εαυτό του, τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του ξεχωριστά από το υπόλοιπο... ένα είδος οπτικής ψευδαίσθησης της συνείδησής του. Αυτή η ψευδαίσθηση είναι ένα είδος φυλακής για εμάς, που μας περιορίζει στις προσωπικές μας επιθυμίες και στην έλξη μόνο λίγων ανθρώπων που είναι κοντά μας. Η αποστολή μας πρέπει να είναι να απελευθερώσουμε τους εαυτούς μας από αυτήν την φυλακή, διευρύνοντας τον κύκλο της συμπόνιας μας για να αγκαλιάσουμε όλα τα ζωντανά πλάσματα και ολόκληρη την φύση μέσα στην ομορφιά της».
- Ως επίλογο να σημειώσω πως από ένα νοήμων ον θα περίμενε κανείς να προσαρμόζει τον εαυτό του στον κόσμο, παρόλα αυτά εμείς επιμένουμε να προσαρμόσουμε τον κόσμο σε εμάς. Ίσως βέβαια γι' αυτό, όλη η πρόοδος στηρίζεται στον παράλογο...
~
*** Τσίπρας: θα εξετάσουμε διεξοδικά την πρόταση να γίνουμε το 6ο μέλος των BRICS
  http://2.bp.blogspot.com/-vmcI6XS4UWQ/VSV4iOG2-VI/AAAAAAABM94/5XzXlM9ymlM/s1600/TSIPRAS-PUTIN02-08APRIL2015-e1428514521819.jpg Θετική έκπληξη χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την πρόταση - πρόσκληση του ρώσου υφυπουργού οικονομικών Σεργκέι Στόρτσακ να μετάσχει η Ελλάδα στην αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS.
Ο κ. Τσίπρας δεσμεύθηκε στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Στόρτσακ (επίσης εκπρόσωπο των BRICS) πως η ελληνική κυβέρνηση θα εξετάσει διεξοδικά τη συμμετοχή της χώρας.
Ο πρωθυπουργός θα έχει ενδεχομένως τη δυνατότητα να εξάγει περισσότερα συμπεράσματα κατά την επικείμενη επίσκεψή του στα μέσα Ιουνίου στην Αγία Πετρούπολη καθώς θα συμμετάσχει στο Οικονομικό Φόρουμ αλλά θα έχει τη δυνατότητα να συζητήσει με τους ηγέτες των κρατών των BRICS. 
~
***  Υπολόγισε εύκολα τον ΕΝΦΙΑ σου (ΦΩΤΟ)
enfia
- Είναι ο φόρος που έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο από κάθε άλλον τους Έλληνες. Βρέθηκε όμως λύση στο να τον υπολογίσετε πανεύκολα. Η οικονομοτεχνική ομάδα του ‘Αμάν το μάτι μου’ μελέτησε διάφορους τρόπους και κατέληξε στον πιο γρήγορο και εύκολο.
enfia1
~
***  Κάταγμα υπέστη ο πρόεδρος της ΝΔ Α. Σαμαράς  
 Κάταγμα στον αγκώνα υπέστη ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, όπως διαπιστώθηκε χθες το βράδυ μετά από εξέταση στο ΚΑΤ, σύμφωνα με ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, αμέσως, του παρασχέθηκε η απαραίτητη ιατρική φροντίδα και επέστρεψε στην οικία του. -
~
***  Μια σημαντική εξέλιξη για την Καλαμάτα, διανοίγεται (επιτέλους) η Μεγάλου Αλεξάνδρου          
     
Ύστερα από πολυετείς προσπάθειες και παρακατάθεση της προβλεπόμενης αποζημίωσης από το Δήμο Καλαμάτας, όπως ανακοίνωσε χθες η Δημοτική Αρχή, δεν υπάρχει πλέον κανένα εμπόδιο για τη διάνοιξη της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στη συμβολή της με την οδό Ναυαρίνου (ΦΕΚ 87/8-5-2015, Τεύχος Αναγκαστικών Απαλλοτριώσεων και Πολεοδομικών Θεμάτων).
Η διάνοιξη της Μεγάλου Αλεξάνδρου θεωρείται σημαντική για την κυκλοφοριακή προοπτική της οδού Ναυαρίνου.
Από την άλλη πλευρά, υπεγράφησαν χθες τα εντάλματα για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, όσον αφορά στους μήνες Μάρτιο – Απρίλιο έτους 2015.  Η πληρωμή για όλο το Νομό Μεσσηνίας διενεργείται με μέριμνα της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Καλαμάτας, η οποία ενεργεί ως Υπηρεσία επιπέδου Νομού στο ζήτημα αυτό. Το καταβλητέο ποσό ανέρχεται σε 1.679.498,87 ευρώ. ~
***  Οι Καλαματιανοί έδειξαν ξανά την ανθρωπιά τους          
     
Ούτε ο πιο αισιόδοξος εθελοντής μπορούσε να πιστέψει αυτό που συνέβη από το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημοτικό Στάδιο της παραλίας. Άτομα όλων των ηλικιών κατέφθαναν από την πρώτη στιγμή για να προσφέρουν ό,τι μπορούσαν στους 150 μετανάστες που φιλοξενήθηκαν εκεί, ενώ δεν ήταν λίγοι και αυτοί που ρωτούσαν αν θα μπορούσαν να βοηθήσουν με εθελοντική εργασία.
Σε όλη αυτή την προσπάθεια σημαντικό ρόλο έπαιξε και το Facebook, αφού μέσω αυτού γίνονταν γνωστά όσα ήταν αναγκαία για τους μετανάστες.
Αυτά που, κυρίως, πήγαν οι συνδημότες μας ήταν ρούχα παπούτσια και παιχνίδια, σε βαθμό τέτοιο που οι διαχειριστές έκαναν έκκληση ότι δε χωρούν άλλα.
Αντικείμενα που δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κάποιος ήταν αυτά που ζητήθηκαν μέχρι χθες το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, ήθελαν οδοντόβουρτσες, οδοντόκρεμες, εσώρουχα, κάλτσες και σακβουαγιάζ.
Τέλος, να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Καλαμάτα δείχνει την ανθρωπιά της, με τις πιο πρόσφατες κινήσεις εθελοντισμού τον αγώνα για τον Δημήτρη, αλλά και τα λεφτά που είχαν συγκεντρωθεί για την επιστροφή της σορού του «Μανώλη» στη Νιγηρία.
  Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Υ.Γ.: Ένα τεράστιο μπράβο σε όσους βοήθησαν πραγματικά εθελοντικά και όχι για να τους τραβήξουν οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές.
~
***   Καινούρια φωτιστικά χωρίς φωτισμό!          
       
Αντικαταστάθηκαν τα φωτιστικά της Αρτέμιδος, καθώς και αυτά της Νικ. Πλαστήρα στον Κορδία.
Όπως παραπονέθηκαν, όμως, στην Αρτέμιδος, από τη γέφυρα προς την οδό Λυκούργου, καθώς και στη Νικ. Πλαστήρα, ο δημοτικός φωτισμός δεν ανάβει και δε νομίζουν – όπως τόνισαν – τα φωτιστικά να αντικαταστάθηκαν ως ντεκόρ, ιδιαίτερα στα σημεία αυτά, που χρειάζεται όσο τίποτε άλλο.   Ας επιληφθούν οι αρμόδιοι…    Ω. 
~
***  Απαγορεύονται εθελοντές σε Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς          
      
Το γεγονός ότι απαγορεύεται η παροχή εθελοντικής εργασίας σε υπηρεσίες των ΟΤΑ, πόσω μάλλον και σε Παιδικούς Σταθμούς, επισημάνθηκε κατηγορηματικά στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης, μετά την ένταση που υπήρξε στην προηγούμενη συνεδρίαση σχετικά με την προσφορά εθελοντή στον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας.
Τόσο η αρμόδια διευθύντρια Βασιλική Καρδάση, όσο και η νομική σύμβουλος του Δήμου, επισήμαναν μέσω εγγράφων τους την απαγόρευση που υπάρχει στο αντικείμενο της εθελοντικής προσφοράς σε υπηρεσίες του Δήμου και, όπως αναφέρθηκε, δεν ήταν γνωστό πως στον Παιδικό Σταθμό Ανδρούσας ασχολούνταν εθελόντρια.  
~
*** Πάνω από τρία ευρώ το κιλό το ελαιόλαδο στη Μεσσηνία 

 Ανοδικά κινούνται το τελευταίο διάστημα οι τιμές ελαιολάδου σε αρκετές περιοχές της χώρας που σημειώνονται δημοπρασίες. Όσον αφορά στη Μεσσηνία, ο κ. Κώστας Κατσούλης, πρόεδρος της ΕΑΣ, σημειώνει: «Αυτήν την περίοδο στη Μεσσηνία γίνονται ακόμα αγοραπωλησίες και οι τιμές κυμαίνονται στα 3,20 με 3,30 ευρώ το κιλό. Ωστόσο, οι παραγωγοί κρατούν στάση αναμονής, προκειμένου να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με τη νέα παραγωγή της Ισπανίας. Πάντως, εδώ και μήνες οι τιμές είναι σταθερές, σχεδόν από την έναρξη της φετινής ελαιοκομικής περιόδου». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑγροΤύπου, στην Κρήτη, εκτός από τη Μεσαρά που την προηγούμενη Δευτέρα, 4 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε αγοραπωλησία στα 3,35 ευρώ το κιλό (συν ΦΠΑ), αποτελώντας ουσιαστικά την υψηλότερη τιμή που έχει επιτευχθεί φέτος στην Κρήτη, και στη Λακωνία σε αντίστοιχες δημοπρασίες πωλήθηκαν ποσότητες ακόμα και στα 3,61 ευρώ το κιλό. Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα μας αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, Νίκος Προκοβάκης, αυτό το διάστημα οι τιμές παραγωγού κυμαίνονται στα 3,45 έως 3,60 ευρώ το κιλό ανάλογα με την ποιότητα του ελαιολάδου. «Μάλιστα, την Τρίτη, 5 Μαΐου, σε μια δημοπρασία στον Άγιο Δημήτριο Μονεμβασίας (55 τόνοι), η τιμή πώλησης ανήλθε στα 3,61 ευρώ το κιλό», μας κάνει γνωστό ο κ. Προκοβάκης. Και προσθέτει: «Επίσης, σε προηγούμενη δημοπρασία στις Κροκεές η τιμή για 90 τόνους ανήλθε στα 3,50 ευρώ το κιλό. Το προηγούμενο διάστημα οι τιμές κυμάνθηκαν μεταξύ 3,20 και 3,40 ευρώ το κιλό». Κρήτη Όσον αφορά στη δημοπρασία που πραγματοποιήθηκε στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Μεσαράς (πρώην ΕΑΣ), ο προϊστάμενος του τμήματος ελαιολάδου του Α.Σ., κ. Παναγιωτάκης, αναφέρει: «Η τιμή στη δημοπρασία της Δευτέρας (4/5) που αφορούσε 100 τόνους οξύτητας 0,27% και 14 τόνους οξύτητας 0,25%, ανήλθε στα 3,35 ευρώ το κιλό συν ΦΠΑ. Πρόκειται ουσιαστικά για την καλύτερη τιμή που έχει επιτευχθεί φέτος στην αγορά της Κρήτης. Επειδή εκδηλώθηκε μεγάλο ενδιαφέρον από παραγωγούς, το επόμενο διάστημα λογικά θα γίνουν και νέες δημοπρασίες. Αδιάθετες ποσότητες υπάρχουν ακόμα, αφού είναι σύνηθες φαινόμενο αυτή την περίοδο να αυξάνονται οι τιμές κατακόρυφα». Σε ερώτησή μας σχετικά με τις εκτιμήσεις του για την πορεία των τιμών το επόμενο διάστημα, ο κ. Παναγιωτάκης σημειώνει στον ΑγροΤύπο: «Πιστεύω ότι θα σημειωθεί και νέα αύξηση σε επόμενες δημοπρασίες, αλλά σίγουρα δε θα φθάσουμε τα επίπεδα του 2003-2004 που η τιμή του ελαιολάδου είχε φθάσει τα 4 ευρώ το κιλό. Φέτος οι τιμές στην Κρήτη κυμάνθηκαν από 2,90 έως 3,10 ευρώ/κιλό». Αισιόδοξος για την πορεία των τιμών στις εναπομείνασες ποσότητες ελαιολάδου στην Κρήτη εμφανίστηκε στον ΑγροΤύπο και ο πρόεδρος της ΕΑΣ Ηρακλείου, Ανδρέας Στρατάκης. «Εγώ πάντα ήμουν αισιόδοξος για την πορεία των τιμών. Δεδομένων των αναγκών που έχει η αγορά, αφού οι ποσότητες έχουν μειωθεί, είναι φυσικό ό,τι λάδια έχουν απομείνει, να πουληθούν σε καλύτερες τιμές από αυτές που δόθηκαν μέχρι σήμερα και πιστεύω ότι θα ξεπεράσουμε τα 3,35 ευρώ το κιλό», υπογραμμίζει ο κ. Στρατάκης. Και καταλήγει: «Οι τιμές αυτό το διάστημα στο νησί κυμαίνονται πάνω από 3,10 ευρώ το κιλό και εξαρτάται πάντα από τη συμφωνία που κάνει ο κάθε παραγωγός και τις ανάγκες που έχει ο κάθε αγοραστής». Σταθερή πορεία από το Πάσχα περίπου και μετά καταγράφουν οι τιμές παραγωγού και στη Λέσβο. Σύμφωνα με όσα μας κάνει γνωστά ο πρόεδρος της ΕΑΣ, Αλέκος Γιαζιτζόγλου, οι τιμές κυμαίνονται στα 3 ευρώ το κιλό, ενώ οι αδιάθετες ποσότητες πλέον είναι πολύ λίγες. «Φέτος η παραγωγή μας δεν ξεπέρασε τελικά τα 7 εκατ. κιλά και η μισή ποσότητα εκτιμούμε ότι χρησιμοποιήθηκε για ιδιοκατανάλωση από τους παραγωγούς», προσθέτει ο κ. Γιαζιτζόγλου. Πηγή: www.agrotypos.gr . -  ~
***
~
*** Αθλητική  ενημέρωση  :
~
***   Χρυσώνει τον Καρίγιο ο Ολυμπιακός!
karigio


-  Μεγάλη οικονομική υπέρβαση φαίνεται ότι είναι έτοιμος να κάνει ο Ολυμπιακός για να κάνει δικό του τον Γκουίντο Καρίγιο!
 Ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων», Βαγγέλης Μαρινάκης, έχει δώσει εντολή στους στενούς του συνεργάτες να «κλείσουν» όσο το δυνατόν πιο γρήγορα τη μετεγγραφή του 23χρονου Αργεντινού άσου της Εστουδιάντες.
 Μάλιστα, ο ίδιος ο Έλληνας επιχειρηματίας φέρεται διατεθειμένος να εκταμιεύσει περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ για να ντύσει τον παίκτη με τη φανέλα των πρωταθλητών Ελλάδας, κάτι που, ασφαλώς, δείχνει τη μεγάλη επιθυμία όλων στην ΠΑΕ για υλοποίηση της μετεγγραφής.
~
***  Eπιστρέφει δριμύτερη!
AEK
- Το πράσινο φως, με το οποίο η Α.Ε.Κ. θα επιστρέψει στα σαλόνια της Σουπερ Λιγκ, είναι γεγονός. Η Επιτροπή αδειοδότησης της Ε.Π.Ο., εξέτασε το φάκελο του “δικέφαλου” και εισηγήθηκε θετικά για την “Μεγάλη επιστροφή” της Α.Ε.Κ. μετά από δυο χρόνια, στη Σουπερ Λιγκ.
Η ΠΑΕ Α.Ε.Κ., μέσω του λογαριασμού της στο twitter, επισημαίνει πως έπειτα από εξέταση του φακέλου της από την ΕΠΟ, παίρνει άδεια και από τον προσεχές Αύγουστο θα αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Σουπερ Λιγκ.
~
*** ΥΓΕΙΑ  για  ΟΛΟΥΣ  μας  :
~
***   10 Σημάδια νεφροπάθειας- Δώστε προσοχή!
nefra


_    Η νεφροπάθεια πολλές φορές περνά απαρατήρητη και τα συμπτώματα της είναι πιθανό να εκδηλωθούν όταν είναι πολύ αργά.
Η αυξημένη κατανάλωση ζάχαρης και η ανθυγιεινή διατροφή είναι οι νούμερο ένα παράγοντες που προκαλούν το πρόβλημα.
Τα παρακάτω σημάδια μπορεί να φανερώνουν προβλήματα στα νεφρά μας για αυτό προσέξτε ιδιαιτέρως:
1. Αλλαγές στην ενούρηση
Το πρώτο σημάδι της νεφροπάθειας είναι οι αλλαγές στη συχνότητα ενούρησης και την ποσότητα των ούρων. Μπορεί να παρατηρηθεί είτε μείωση είτε αύξηση, ιδιαίτερα το βράδυ. Μπορεί επίσης τα ούρα να έχουν πιο σκούρο χρώμα.
2. Δυσκολία ή πόνος
Οι ουρολοιμώξεις μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα όπως ο πόνος και το τσούξιμο όταν πηγαίνουμε στην τουαλέτα. Όταν η λοίμωξη εξαπλώνεται στα νεφρά μπορεί να εμφανιστεί πυρετός και πόνος στην πλάτη και τη μέση.
3. Αίμα στα ούρα
Το αίμα είναι ένας βέβαιος λόγος ανησυχίας. Μπορεί να οφείλεται σε κάποια άλλη πάθηση, επιβάλλει όμως την επίσκεψη στο γιατρό.
4. Πρήξιμο
Τα νεφρά φιλτράρουν τις βλαβερές ουσίες και τα περιττά υγρά από το σώμα. Όταν τα νεφρά δυσλειτουργούν, τα υγρά συσσωρεύονται και προκαλούν οίδημα στα χέρια, τα πόδια, τους αστραγάλους ή και το πρόσωπο.
5. Υπερβολική κόπωση και γενικευμένη αδυναμία
Τα νεφρά παράγουν μια ορμόνη που ονομάζεται ερυθροποιητίνη. Η ορμόνη αυτή βοηθά τα ερυθρά αιμοσφαίρια να μεταφέρουν το οξυγόνο στο υπόλοιπο σώμα. Η μείωση στον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων λόγω έλλειψης της ερυθροποιητίνης οδηγεί στην αναιμία. Το αποτέλεσμα είναι η γενικευμένη κόπωση και η υπερβολική αδυναμία.
6. Ζαλάδα και δυσκολία συγκέντρωσης
Η αναιμία σε συνδυασμό με τη νεφροπάθεια στερεί επίσης από τον εγκέφαλο πολύτιμο οξυγόνο, με αποτέλεσμα τη ζαλάδα και την αδυναμία συγκέντρωσης.
7. Ρίγη
Η νεφροπάθεια εκδηλώνεται επίσης με ρίγη, ακόμη κι όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος είναι υψηλή. Η λοίμωξη στα νεφρά (πυελονεφρίτιδα) μπορεί να εκδηλωθεί με πυρετό και έντονα ρίγη.
8. Δερματικά εξανθήματα και φαγούρα
Τα προβλήματα στα νεφρά οδηγούν στη συσσώρευση βλαβερών ουσιών στο αίμα. Έτσι, επηρεάζεται η όψη του δέρματος και μπορεί να εκδηλωθούν εξανθήματα και έντονη φαγούρα.
9. Μεταλλική γεύση στο στόμα
Όταν υπάρχει πρόβλημα στα νεφρά αυξάνεται η ουρία στο αίμα (ουραιμία). Η ουρία διασπάται σε αμμωνία στο σάλιο κι έτσι μένει μια χαρακτηριστική γεύση στο στόμα.
10. Πόνος στα πλευρά
Ο πόνος και οι κράμπες μπορεί να ξεκινούν από τα πλάγια του κορμού και να ακτινοβολούν στη μέση και τους γλουτούς.
~
*** Την αντίθεση του διατυπώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας στη νομιμοποίηση της κάνναβης
kanavh1


-  Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας (ΙΣΑ), εξέφρασε την κατηγορηματική του αντίθεση στη νομιμοποίηση της κάνναβης, με αφορμή τη σχετική συγκέντρωση που οργανώθηκε στο Σύνταγμα.
- Η κάνναβη ως ψυχοτρόπος ουσία μπορεί να προκαλέσει εξάρτηση και ενέχει σοβαρούς κινδύνους ειδικά για τους εφήβους και τα άτομα νεαρής ηλικίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ.
«Για το λόγο αυτό όχι μόνο δεν μπορεί να τίθεται θέμα νομιμοποίησής της κάνναβης αλλά είμαστε αντίθετοι και σε οποιαδήποτε ενέργεια υποβαθμίζει τις συνέπειες από τη χρήση της και δημιουργεί ένα πλαίσιο κοινωνικής αποδοχής», καταλήγει η ανακοίνωση.
~
***   Ποιο είναι το ιδανικό σνακ για τους μαθητές κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων;
panellhnies1


-   Οι Πανελλήνιες εξετάσεις πλησιάζουν και οι μαθητές, όπως είναι λογικό, αναζητούν τρόπους ώστε να εξασφαλίσουν τις καλύτερες δυνατές επιδόσεις.
Η διατροφή επηρεάζει ουσιαστικά τις επιδόσεις, και τη δύναμη για προσπάθεια των μαθητών.
Σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση NeuroRegulation, το ιδανικό σνακ για τους μαθητές είναι η μαύρη σοκολάτα, καθώς αποδεικνύεται πως ενισχύει με φυσικό τρόπο τη συγκέντρωση και την εγρήγορση του εγκεφάλου.
Όπως αναφέρει ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας Larry Stevens, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα, «η σοκολάτα έχει διεγερτική δράση και ενεργοποιεί τον εγκέφαλο με τρόπο μοναδικό». Συγκεκριμένα, το απολαυστικό γλύκισμα ενισχύει την ικανότητα συγκέντρωσης και εγρήγορσης.

~
***  Για να μην έρθετε ποτέ αντιμέτωποι με τον καρκίνο, δοκιμάστε αυτό!  

http://a3145z1.americdn.com/wp-content/uploads/2015/05/if-you-never-want-to-deal-with-cancer-you-need-to-try-this.jpg Μια απλή συνταγή, που αξίζει να δοκιμάσετε. Αυτό το ρόφημα θα βοηθήσει στον καθαρισμό των εντέρων μέσα σε ένα μήνα και είναι εξαιρετικό στην αντιμετώπιση της κακοήθειας.                       Συστατικά που απαιτούνται:




  • Μισό κιλό καρότα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
  • Μία χούφτα σταφίδες
  • Μισό κιλό παντζάρια
  • Μία χούφτα αποξηραμένα βερίκοκα

Τεχνική για την προετοιμασία:

Κόβουμε τα παντζάρια και τα καρότα και τα βάζουμε σε μία εμαγιέ κατσαρόλα. Χύνουμε βραστό νερό έτσι ώστε το νερό να βρίσκεται δύο δάχτυλα πάνω από τα παντζάρια και τα καρότα.

Μετά από αυτό, προσθέτουμε τα κομμένα αποξηραμένα βερίκοκα και σταφίδες. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά ωσότου βράσει το νερό. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει, αμέσως απομακρύνουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Όταν κρυώσει λίγο, αφήνουμε το μείγμα να παραμείνει σε ακινησία, καλυμμένο για 12 ώρες σε ένα ψυχρό και ξηρό χώρο. Σουρώνουμε το υγρό στη συνέχεια. Πίνουμε το υγρό, και αξιοποιούμε ό, τι έχει απομείνει από το μείγμα για μαγειρικούς σκοπούς.

Η ποσότητα είναι αρκετή για 2 ημερών χρήση. 

Πίνουμε μισό ποτήρι, τρεις φορές την ημέρα πριν από το δείπνο. Κρατάμε ό, τι έχει απομείνει από το φάρμακο στο ψυγείο. 
~      
***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:  
1. - Stamatios Skoulikas =  Stamatios Skoulikas  ,
http://www.youtube.com/stamos01 ,   4159 video. - 4141.-    
Σταματης Σκουλικας                    
2. - Stamos Skoulikas =        
Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01   ,    2501 video.  2479.-             https://plus.google.com/+stamatios01/posts  ,.-   
σταμος σκουλικας ,  
3. - Vlasis Skoulikas =   
Vlasis Skoulikas , +Stamos ,.
http://www.youtube.com/vlasiskal , =      2485   video.-  2408.-                  https://plus.google.com/u/0/+VlasisSkoulikas/posts?csrc=yt&cfem=1  ,.- -
βλάσης σκούλικας ,
Σύνολον                                        9145  βίντεο   .-
-
https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  
http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 4212 / 427 .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 , 440 / - https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    1.078  Arfara Kalamatas Messinias | Facebook ,
***
https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   423 .-  https://twitter.com/  ,   Skoulikas
@stamos01               http://messinia1234.com/?page_id=937                       
***
http://www.twitter.com/stamos01/  , 685/502/28 , 20,5  χιλ./261 / 11 .-
***
http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .- 
~
https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 389 .-   ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-
STAMOS -ARFARA -GREECE ,
ΑΡΦΑΡΑ-ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ-ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ,
http:// arfara-messinias-news.blogspot.com ,
stamos-dynami  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias  ,
Arfara-Messinias 1 - FOTOS  ,
http://dimmetop.arfara.blogspot.com  ,
Arfara-Messinias 2  ,
http://arfara-messinias-stamos-2010   ,               ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12/17.-                                    https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης  Σύλλογος ΔΑΓΡΕ 73/140 .-  
~
*** ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΑΠΡΙΛΙΟΥ  2015  :   .-                    
 ~ΑRFARA NEWS 2 , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  28  Απριλίου  2015  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/04/rfara-news-2-28-2015.html .-                                
 ~ ARFARA NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Τετάρτη  29  Απριλίου  2015 :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-29-2015.html .-           
 ~  ARFARA  NEWS   Το αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  30  Απριλίου  2015 :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/04/arfara-news-30-2015.html .-                    
~ΑΘΛΗΤΙΚΗ  εβδομαδιαία Ενημέρωση 25  Απριλίου έως 01  Μαϊου  2015  : 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/04/25-01-2015.html .-                           
 
ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΜΑΪΟΥ  2015  :
~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης Πρωτομαγιά  2015  : 
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-2015.html .-          
~ΑRFARA  NEWS  Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Σάββατο  02  Μαϊου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/rfara-news-02-2015.html .-   
~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι της ενημέρωσης , Κυριακή  03 Μαϊου  2015  :
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-03-2015.html .-      ~ΑΘΛΗΤΙΚΟ  Σαββατο-Κύριακο  02  και 03 Μαϊου  2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/02-03-2015.html .-                       
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Δευτέρα  04  Μαϊου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-04-2015.html .-        
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα 04 Μαΐου  2015:  
http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/05/04-2015_4.html .-                    
 ~ ARFARA  NEWS  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  05  Μαϊου  2015 : 
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-05-2015.html.-  .-              
~Το  αγιάζι  της   ενημέρωσης  Τρίτη  05  Μαϊου  2015  : 
http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/05/05-2015.html .-                                 
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Τετάρτη  06  Μαϊου  2015 :
http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-06-2015.html .-       
 ~ ARFARA  NEWS , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-07-2015.html .-                 
 ~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  07  Μαϊου  2015  :
http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/05/07-2015.html .-                      
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης , Παρασκευή  08  Μαϊου  2015  : 
http://snsarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-08-2015.html .-                         
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης , Σάββατο 09  Μαϊου   2015 :
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-09-2015.html .-         
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  09  Μαϊου  2015  :
http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/05/09-2015.html .-                                     
~ ARFARA  NEWS  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης ,  Κυριακή  10  Μαϊου  2015
http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-10-2015.html .-             
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 09  και 10  Μαϊου  2015  : 
http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/05/09-10-2015.html .-                        
~ ARFARA  NEWS ,  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Δευτέρα  11  Μαϊου  2025  :
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-11-2025.html .-     
 ~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  11  Μαϊου  2015 :
http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/05/11-2015.html .-                   
~ ARFARA  NEWS   Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  12   Μαϊου  2015  : 
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/05/arfara-news-12-2015.html .-                     
~  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  12  Μαϊου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/05/12-2015.html  .-
~                           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου