ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα Ενημέρωση Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015

Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 :


*** 2 Μαρτίου
Θεοδότου επισκόπου Κυρήνειας της Κύπρου (†326). Μαρτύρων Ευθαλίας της παρθένου (†252), Ησυχίου του συγκλητικού (1), Νέστορος επισκόπου και Τριβιμίνου διακόνου. Τρωαδίου και των συν αυτώ. Οσιου Κοΐντου, του ομολογητού.

(1) O άγιος Ησύχιος έζησε στο χρόνια του Γαλερίου Μαξιμιανού, στις αρχές του δ` αιώνα και κατείχε το αξίωμα του Συγκλητικού. Όταν ξέσπασε ο διωγμός κατά των Χριστιανών, του προτάθηκε να αρνηθεί την πίστη του και να σώσει τη ζωή του και το αξίωμά του. Όμως ο Ησύχιος δε δίστασε να περιφρονήσει όλες τις τιμές και τις υποσχέσεις και με θαυμαστή προθυμία ομολόγησε τη πίστη του. Τότε ο βασιλιάς εξαγριώθηκε και διέταξε να του αφαιρέσουν τα διάσημα του αξιώματός του και να του φορέσουν ταπεινωτικά ενδύματα και στη συνέχεια τον γελοιοποίησε μπροστά σ` όλους τους αξιωματούχους. Όμως, ο άγιος δέχθηκε αδιαμαρτύρητα τα πάντα, θεωρώντας ότι οι ανθρώπινες τιμές είναι πρόσκαιρες, ενώ οι ουράνιες τιμές είναι αιώνιες. Εξοργισμένος από την ηρωική στάση του Ησύχιου, ο Μαξιμιανός διέταξε την θανάτωσή του. Οι στρατιώτες τον οδήγησαν στον ποταμό Ορόντη, όπου αφού του έδεσαν μία πέτρα στο λαιμό τον έριξαν στο πλέον βαθύ μέρος. Έτσι αξιώθηκε να γίνει μάρτυρας για την πίστη του στο Χριστό.
*** 02/ 03 Απολυτίκιο Αγ. Ησυχίου - 2 ΜΑΡΤΙΟΥ: http://youtu.be/SCAUZr-Bpms , 


Η  θέληση  του  ανθρώπου , υπερβαίνει τη δύναμη  !

*** Προ των πυλών η ιδιωτικοποίηση του Βιολογικού της Καλαμάτας 

Ο Μιτεράν φέρεται να έχει πει ότι η πολιτική είναι διαχείριση συμβόλων. Τι σχέση έχει ο Γάλλος πολιτικός με την Καλαμάτα; Για να δούμε. Η Δημοτική Αρχή, μέχρι σήμερα, διαχειρίστηκε με μαεστρία επικοινωνιακά τα έργα αναβάθμισης και επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού Καλαμάτας. Και κατά μία πλευρά, καλά έκανε. Το έργο είναι σημαντικό, έχει αναπτυξιακό και περιβαλλοντικό χαρακτήρα. Η πόλη αναπτύσσεται και τα κτήρια και, κυρίως, τα μηχανήματα του Βιολογικού Καθαρισμού είχαν αρχίσει να τα... «φτύνουν». Παράλληλα, γλυτώνει και τις διαμαρτυρίες - χλιαρές- των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής για την κατάστασή του και τις καταγγελίες τους για την κακή του λειτουργία, ελέω και της δυσοσμίας και των κουνουπιών, ιδιαίτερα το καλοκαίρι, οπότε δεν τολμούσαν να βγουν στο μπαλκόνι του σπιτιού τους. Οι τελευταίες ειδήσεις για το συγκεκριμένο έργο είναι ότι σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι εργασίες αναβάθμισης και επέκτασής του. Μέχρι πρότινος είχαν ολοκληρωθεί τα κύρια έργα επέκτασης της μονάδας και απομένουν τα έργα αποκατάστασης και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου. Στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού κατασκευάσθηκαν νέα κτήρια που στεγάζουν τον καινούργιο ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ αναβαθμίσθηκαν άλλες υπομονάδες. Η σύμβαση μεταξύ της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης – Αποχέτευσης Καλαμάτας και της αναδόχου εταιρείας «Μεσόγειος Α.Ε.». υπεγράφη στις 9/7/2013 και είναι ύψους 4.179.700 ευρώ πλέον ΦΠΑ. Ο συμβατικός χρόνος κατασκευής του έργου ανερχόταν σε 12 μήνες, περίοδος που παρατάθηκε λόγω ειδικών συνθηκών. Το έργο είχε δημοπρατηθεί στις 19/11/2012 με το σύστημα μελέτη – κατασκευή, η δε οριστική μελέτη ολοκληρώθηκε από τον ανάδοχο. Βέβαια, το μείζον ερώτημα, με την ολοκλήρωση του έργου, είναι ποιο θα είναι το μέλλον του Βιολογικού Καθαρισμού, αφού όλοι γνωρίζουμε ότι το προσωπικό είναι πλέον ελάχιστο και τα νέα μηχανήματα χρειάζονται εργαζομένους με ιδιαίτερες γνώσεις. Στο περιθώριο της τελευταίας συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας συζητήσαμε το θέμα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ, Γιάννη Καμβυσίδη. Όπως μας είπε, μετά την ολοκλήρωση της επέκτασης και αναβάθμισης, ο Βιολογικός θα λειτουργήσει από την ανάδοχο εταιρεία για χρονικό διάστημα έξι μηνών, κάτι που προβλέπεται από τη σχετική σύμβαση που έχει υπογραφεί. Αφού συμπληρωθούν οι έξι μήνες, η ΔΕΥΑΚ θα μπορεί να αναλάβει η ίδια τη λειτουργία του. Κι όταν τον ρώτησα «με ποιο προσωπικό;», δεν έκρυψε την έντονη ανησυχία του: «Είναι γνωστό ότι το προσωπικό της επιχείρησης δεν επαρκεί, προσλήψεις δεν μπορούμε να κάνουμε, αλλά ο νέος - πλέον- Βιολογικός απαιτεί εργαζομένους με εξειδικευμένες γνώσεις. Ειλικρινά, δε γνωρίζω τι μπορεί να γίνει...». Βέβαια, ως υπόθεση, υπάρχει απάντηση. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχει η λύση της ανάθεσης λειτουργίας της μονάδας σε ιδιώτη. Κι αυτή, όμως, η λύση είναι δίκοπο μαχαίρι. Γιατί ιδιώτης σημαίνει αναζήτηση κέρδους, κάτι που μπορεί να σημαίνει αυξημένα τιμολόγια και ερωτηματικά για την ποιότητα των υπηρεσιών. Του Αντώνη Πετρόγιαννη - 

*** Χθες  , με μεγάλη  επιτυχία διεξαχθεί ο  2ος  γύρος ποδηλατοδρομιών στο Αρφαρά  Καλαμάτας   


 
 

~  Ποδηλατοδρομίες στο Αρφαρά 2η χρονιά  1/3/2015: http://youtu.be/nBxKBZPzuPU ,

 ~2ος αγώνας ποδηλατοδρομίας αγώνας  στο Αρφαρά  1/3/2015: Αθλητές ποδηλάτες στην κεντρική πλατεία  ετοιμάζονται για την εκκίνηση των αγώνων παρουσία πολλή κόσμου φιλάθλων  http://youtu.be/l82B6O-QCdw ,

~Εκκίνηση 2ου ποδηλατοδρομικού γύρου Αρφαρών 1/3/2015: http://youtu.be/mXh0umGlGk4 ,

 ~ Ποδηλατοδρομίες στο Αρφαρά 2ο έτος 1/ 3/ 2015 P1010532  : http://youtu.be/0usaxt3N8ws ,

~  2ο έτος γύρου ποδηλατοδρομιών γύρου Αρφαρών 1/3/2015  εκκίνηση ποδηλατοδρόμων : http://youtu.be/YkX9N_RKbLY ,

~Αρφαρά 1/3/2015  2ος γύρος ποδηλατοδρομίων 2η  χρονιά: http://youtu.be/ioVAKZSrJos ,


***  Η “Αθηνά ΙΙ” απειλή για το ΤΕΙ Καλαμάτας           
      
Τα τελευταία χρόνια η ύπαρξη του ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας) θυμίζει το μαρτύριο της σταγόνας. Τμήματα κλείνουν, άλλα συγχωνεύονται και γενικότερα η... δαμόκλειος σπάθη του λουκέτου επικρέμεται πάνω από κεφάλι του.
Βλέπετε, και η εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι παιδί δύο κομματικών σωλήνων. Αθρόες προσλήψεις από το... παράθυρο, γιγάντωμα των τμημάτων, σχεδιασμός εκπαιδευτικός ελλιπής. Για όλα τα πράγματα διδάσκονται οι σπουδαστές του, αλλά το λάδι και η ελιά είναι ακόμα άγνωστα αντικείμενα! Τώρα, κάτι γίνεται με την Ομάδα Γευσιγνωσίας, η οποία μαθαίνει στους σπουδαστές το προϊόν. Μέχρι πρότινος σκοτάδι βαθύ.
Τέλος πάντων, με το περίφημο σχέδιο "Αθηνά 1", κατάφεραν και το κράτησαν ζωντανό, έστω κι αν είναι στην εντατική. Τώρα που διαβάζουμε, όμως, ότι έρχεται το "Αθηνά 2", δε θα συμβουλεύαμε κανέναν να στοιχηματίσει για το μέλλον του.
Το ρεπορτάζ από τη χθεσινή "Καθημερινή" είναι ενδεικτικό. "Καταργήσεις ολόκληρων ΤΕΙ και συγχωνεύσεις κάποιων άλλων με πανεπιστήμια» εξήγγειλε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.
Μετέχοντας στην έκτακτη Σύνοδο των Προέδρων ΤΕΙ, ο νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου, Δημήτρης Χασάπης, παραδέχθηκε ότι είναι απαραίτητη μια αναδιάταξη του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς υπάρχουν τμήματα ΤΕΙ πολλών ταχυτήτων: κάποια είναι υψηλού επιπέδου και κάποια άλλα που είτε πρέπει να καταργηθούν είτε να υποβιβασθούν σε επίπεδο ΙΕΚ.
Η απόφαση έρχεται μία τριετία μετά την πρώτη –επί υπουργίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου– αναδιάταξη του χάρτη με καταργήσεις και συγχωνεύσεις τμημάτων ΤΕΙ αλλά και πανεπιστημίων, η οποία είχε ονομασθεί «Αθηνά». Έτσι, εύλογα οι πρόεδροι των ΤΕΙ μιλούσαν προχθές για «Αθηνά 2», όμως από την πλευρά τους πηγές του υπουργείου Παιδείας έκαναν λόγο για «διαμόρφωση ενός νέου, ενιαίου πλαισίου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας, ύστερα από διαβούλευση».
  Παρέμβαση Μπαλτά
Ειδικότερα, ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στη Σύνοδο, ωστόσο ο κ. Χασάπης έριξε τη... βόμβα στις ηγεσίες των ιδρυμάτων, που είχαν την πρόθεση να τον βομβαρδίσουν με τα δικά τους αιτήματα περί οικονομικής ενίσχυσης, ακαδημαϊκής αναβάθμισης, προσλήψεων διδασκόντων κ.ά.
Συγκεκριμένα, όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους οι πρόεδροι των ΤΕΙ, «ο υπουργός στην ολιγόλεπτη παρέμβασή του, εξέθεσε τις σκέψεις του για τη διαμόρφωση του ενιαίου χώρου ανώτατης εκπαίδευσης και έρευνας και ακροθιγώς αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της αναδιάρθρωσης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Όμως, μετά την ομιλία του κ. Μπαλτά, ο κ. Χασάπης ήταν πιο σαφής. Σε ερώτηση προέδρου ΤΕΙ εάν «μιλάμε για μια νέα “Αθηνά”» απάντησε: «Ναι, αλλά θα την κάνετε εσείς».
Πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι πρόθεση της ηγεσίας είναι, υπό το ενιαίο πλαίσιο ανώτατης εκπαίδευσης, ορισμένα ΤΕΙ να ενταχθούν στα πανεπιστήμια, ενώ κάποια άλλα να εξωθηθούν από την τριτοβάθμια εκπαίδευση και να υποβιβασθούν σε επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης (ένα είδος ΙΕΚ). Ένα ανάλογο σχήμα είχε επεξεργαστεί και ο πρώην υπουργός Παιδείας, Γιάννης Πανάρετος, προκρίνοντας τα ΤΕΙ χαμηλής ζήτησης να μετατραπούν σε Τοπικά Κολέγια διετούς φοίτησης.
Πάντως και οι πρόεδροι των ΤΕΙ παραδέχονται ότι υπάρχει ανάγκη εξορθολογισμού του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, φτάνει να γίνει με αντικειμενικά κριτήρια και να επεκταθεί και στα πανεπιστήμια. «Οποιαδήποτε μεταβολή στο χάρτη της ανώτατης εκπαίδευσης δεν είναι δυνατόν να είναι ετεροβαρής, εις βάρος των ΤΕΙ, αλλά θα πρέπει να περιλαμβάνει όλα τα τμήματα ΑΕΙ, με βάση τα επιτεύγματά τους και με στοχευμένη χωροταξική διασπορά» ανέφερε χαρακτηριστικά η Σύνοδος.
Ο λόγος πίσω από την «Αθηνά 2»; «Δεν υπάρχει ούτε ευρώ» ανέφερε σε αποστροφή του ο κ. Χασάπης, ενώ με βάση τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας, 49 τμήματα διαθέτουν λιγότερα από εννέα μόνιμους καθηγητές και, άρα, έχουν κάθε χρόνο την ανάγκη νέων προσλήψεων συμβασιούχων για να λειτουργήσουν.  Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης 

***  Τρίπολη: Κάλεσμα των γονιών να μη στείλουν τα παιδιά τους αύριο στο σχολείο

Εντείνονται οι αντιδράσεις των κατοίκων και των φορέων της Τρίπολης για το μείζον πρόβλημα των σκουπιδιών στην πόλη. Έτσι, μετά την απόφαση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του 12ου Νηπιαγωγείου Τρίπολης, που κάλεσαν τους γονείς να μη στείλουν τα παιδιά τους τη Δευτέρα στο σχολείο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, με ομόφωνη απόφασή της η Ένωση Γονέων - Μαθητών του Δήμου Τρίπολης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο της πόλης τη Δευτέρα στις 10.00 το πρωί. Σε σχετική της ανακοίνωση επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, ότι «δεν πρόκειται να δεχτούμε περαιτέρω έκθεση των παιδιών μας σε κινδύνους μολύνσεων από τα σκουπίδια που βρίσκονται έξω από σχολικές μονάδες. Ήδη παρατηρείται ανεξήγητα μεγάλος αριθμός ιάσεων ανάμεσα στους μαθητές και καθημερινά υπάρχει μεγάλος αριθμός άρρωστων παιδιών που απουσιάζουν από τα σχολεία». Η Ένωση κάνει λόγο για εγκληματική αδιαφορία των υπευθύνων για την κατάσταση που επικρατεί και απαιτεί «τη συλλογή, κατά προτεραιότητα, των σκουπιδιών που βρίσκονται έξω από τα σχολεία, με ταυτόχρονη απολύμανση των χώρων αυτών». - 

***  Με λύματα πλημμυρίζουν δρόμοι και λιμάνι της Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)          
      
 
 
Με τον εφιάλτη των λυμάτων του αποχετευτικού δικτύου, από τα οποία πλημμυρίζουν δρόμοι αλλά και το λιμάνι, ζουν διαρκώς οι κάτοικοι στην περιοχή της Αποβάθρας Κυπαρισσίας.
Τις προηγούμενες μέρες, για πολλοστή φορά, η περιοχή πλημμύρισε από λύματα αποχέτευσης, η ατμόσφαιρα από την μπόχα και τη δυσωδία ήταν αποπνικτική, ενώ ορατός είναι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία και την υγιεινή.
Το αποχετευτικό δίκτυο είτε διαρκώς βουλώνει (στην «καλύτερη» των περιπτώσεων) είτε δε δύναται να μεταφέρει το μεγάλο όγκο των λυμάτων που πέφτουν σε αυτό, αλλά και επειδή ασυνείδητοι ιδιοκτήτες ή κάτοικοι σε ακίνητα της περιοχής από την οποία αυτό διέρχεται έχουν κάνει αυθαίρετα παράνομες συνδέσεις και ομβρίων υδάτων, με συνέπεια τα λύματα να πλημμυρίζουν την περιοχή, καθώς «σήκωσαν» καπάκια του δικτύου.
Το όλο πρόβλημα είναι διαρκές και έντονο, εδώ και χρόνια, και οι κάτοικοι και επαγγελματίες, καθώς και οι αλιείς, βιώνοντας τον εφιάλτη των λυμάτων, κατ’ επανάληψη έχουν κάνει εκκλήσεις στη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας (όπως και παλιότερα στον Δήμο Κυπαρισσίας), αλλά ουσιαστική παρέμβαση δεν έχει γίνει.
Με φανερή την οργή και την αγανάκτησή τους, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, μιλώντας χθες στο «Θ», επισήμαναν ότι δεν είναι δυνατόν να λένε και να ξαναλένε στο Δήμο να δώσει μία λύση και ο Δήμος να μην κάνει τίποτα. Μάλιστα, κάνουν λόγο και για απαξιωτική συμπεριφορά, από το Δήμο, απέναντί τους.
Όπως έλεγαν, ποτέ δεν είχαν πρόβλημα, αλλά αυτό άρχισε να εμφανίζεται το 2007 και έκτοτε βιώνουν τον εφιάλτη των λυμάτων.
Αναρωτιούνται, δε, γιατί ο Δήμος με τις υπηρεσίες και το προσωπικό του δεν κάνει ελέγχους για να διαπιστώσει εάν στο αποχετευτικό δίκτυο ασυνείδητοι έχουν κάνει παράνομα συνδέσεις και ρίχνουν μέσα όμβρια ύδατα ή, τέλος πάντων, γιατί δεν κάνει ό,τι πρέπει για να λυθεί, επιτέλους το πρόβλημα…   Του Ηλία Γιαννόπουλου 

***  «Φουντώνουν» οι συζητήσεις για (νέο) Δήμο με έδρα τους Γαργαλιάνους… 

Το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης προτάσσουν κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων, ακόμη και θεσμικοί παράγοντες της αυτοδιοίκησης, στη Δυτική Μεσσηνία που από το 2011, τέσσερα χρόνια λειτουργίας των καλλικράτειων Δήμων, δεν έχουν χωνέψει τους Δήμους που συστάθηκαν και την επομένη της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησαν συζητήσεις και «μουρμούρες» για κατάργηση του «Καλλικράτη» και δημιουργία νέου Δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους! «Τροφή» για τις συζητήσεις σεναρίων, αλλά και την πρόκληση και ανακίνηση του ζητήματος διάλυσης των καλλικράτειων Δήμων στην περιοχή, έδωσαν με δηλώσεις τους, προ ημερών, σε δημοσιογράφους ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, Κώστας Πουλάκης, οι οποίοι προανήγγειλαν τη δημιουργία ενός νέου πλαισίου που θα αντικαθιστά τον «Καλλικράτη». «Μιλάμε για ένα πλαίσιο μέχρι και στο πεδίο της χωροθέτησης» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης, προσθέτοντας ότι «αυτές οι αλλαγές θα γίνουν σταδιακά, αλλά οι ενδιαφερόμενοι θα γνωρίζουν το πλαίσιο πολύ πριν από τις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές». «Θα υπάρξει αποκλιμάκωση στο χωροταξικό, το οποίο θα προσεγγίσουμε με τη μεγαλύτερη δυνατή ευαισθησία. Δε θα κόψουμε κοστούμι όπως έκαναν ο “Καλλικράτης” και ο “Καποδίστριας”» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης και συμπλήρωσε ότι αυτό θα γίνει με εξαντλητική συζήτηση με τους ΟΤΑ, στην οποία θα ληφθεί υπόψη η παραγωγικότητα - ανάπτυξη, η ιστορικότητα και η πολιτισμικότητα των περιοχών! Δε χρειαζόταν να πουν και τίποτα περισσότερο, δεδομένης και της δημόσια εκπεφρασμένης, κατ’ επανάληψη, άποψης και θέσης που έχουν για τους καλλικράτειους Δήμους της περιοχής κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων, ακόμη και θεσμικοί της αυτοδιοίκησης, και «άρχισαν τα όργανα»! Στην Τριφυλία και τη Δυτική Μεσσηνία, ήδη από το 2012, με την περίφημη επιστολή του τότε ΥΠΕΣ, Ευριπίδη Στυλιανίδη, στους δημάρχους για τον «Καλλικράτη», ξεκίνησαν σχετικές συζητήσεις, σε πρώτο βαθμό κυρίως μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων, για το εάν πρέπει να διαλυθεί – καταργηθεί ο Δήμος Τριφυλίας ως έχει με τη σημερινή του μορφή και να αλλάξουν τα όριά του, με το ίδιο να ισχύει και για το Δήμο Πύλου – Νέστορος, ώστε να δημιουργηθεί ένας νέος, στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας, ο οποίος να προκύψει από τη συνένωση των σημερινών Δημοτικών Ενοτήτων Γαργαλιάνων και Νέστορος (ίσως και με τη Δημοτική Ενότητα Παπαφλέσσα)! Μάλιστα, ιδιαίτερα έντονες φέρονται να είναι συζητήσεις και διεργασίες κινούμενες σ’ αυτή την κατεύθυνση στους Γαργαλιάνους, όπως άλλωστε θυμίζουμε ομόφωνα ζητούσε με ψήφισμά του, το 2010, το Δημοτικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων (στο οποίο συμμετείχαν και δημοτικοί σύμβουλοι της σημερινής συμπολίτευσης του Δήμου Τριφυλίας): Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους! Τότε, στο ψήφισμα - πρόταση του Δημοτικού Συμβουλίου Γαργαλιάνων, μεταξύ άλλων, αναφερόταν: «Ο Δήμος (σ.σ. Δήμος Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους) πληροί ΟΛΑ τα κριτήρια του (τότε) σχεδίου νόμου και έχει τις υποδομές και τις δυνατότητες να αποτελέσει ένα δυναμικό, αναπτυξιακό και σύγχρονο Δήμο, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις σημερινές και μελλοντικές ανάγκες των δημοτών του». Στα επιχειρήματά τους, τόνιζαν: «Οι Δήμοι Νέστορος και Γαργαλιάνων συνδέονται με ιστορικούς δεσμούς, έχουν κοινή οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική αναφορά (παραγωγή, εμπόριο, κοινωνικές σχέσεις, δημόσιες υπηρεσίες, πηγές νερού, κοινή Ι. Μητρόπολη κ.λπ.), γεωγραφική και χωροταξική συνέχεια και ομοιογένεια, ο καθένας, δε, αποτελεί ουσιαστικά την ενδοχώρα του άλλου. Στα όριά τους αναπτύσσεται η τουριστική επένδυση της ΠΟΤΑ, εκ των μεγαλυτέρων της χώρας, που δημιουργεί τεράστιες προοπτικές». Αυτό είναι ένα από τα βασικά επιχειρήματα που ακούγεται ξανά τις τελευταίες μέρες στην περιοχή. Ωστόσο, θυμίζουμε, τότε, το 2010, μετά την έκδοση του εν λόγω ψηφίσματος, στους Γαργαλιάνους, άλλαξαν θέση, ενώ εισέπραξαν και την άρνηση της πλειοψηφίας του τότε Δ.Σ. Νέστορος. Στη συνέχεια διεκδίκησαν ανεπιτυχώς, μαζί με το Δήμο Φιλιατρών (με κατά πλειοψηφία απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατρών και όχι ομόφωνη!), τη δημιουργία Δήμου Φιλιατρών με έδρα τους Γαργαλιάνους! Θυμίζουμε πως, τότε (το 2010), όλο το Δ.Σ. Γαργαλιάνων απειλούσε με παραιτήσεις, χαρακτηρίζοντας έκτρωμα τον καλλικράτειο Δήμο Τριφυλίας. Κι όταν αυτός υλοποιήθηκε με την ψήφιση του Σχεδίου Νόμου, παραιτήθηκαν οι σύμβουλοι της τότε αντιπολίτευσης του Δήμου Γαργαλιάνων, αντιδρώντας στο έκτρωμα του Δήμου Τριφυλίας, πλην ενός που παραιτήθηκε τις επόμενες εβδομάδες. Λίγες εβδομάδες αργότερα, όμως, οι ίδιοι που παραιτήθηκαν επειδή έγινε το έκτρωμα – Δήμος, έθεσαν υποψηφιότητα και εξελέγησαν κιόλας για να τον υπηρετήσουν! Το 2012, με το που τέθηκε το θέμα της επιστολής Στυλιανίδη, οι ίδιοι άνθρωποι ξαναβγήκαν στα «κάγκελα» για τη διάλυση – διάσπαση του Δήμου Τριφυλίας και τη δημιουργία νέου Δήμου με έδρα τους Γαργαλιάνους. Θυμίζουμε, μάλιστα, ότι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Γαργαλιάνων (σ.σ. οι 5 από τους 8 είναι και σήμερα δημοτικοί σύμβουλοι Τριφυλίας) με επιστολή τους, που φέρει ημερομηνία 7 Σεπτεμβρίου 2012, κατέθεσαν δημόσια τις απόψεις – προτάσεις τους και το αίτημά τους για νέο Δήμο στην περιοχή με έδρα τους Γαργαλιάνους: «Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Δ.Ε. Γαργαλιάνων του Δήμου Τριφυλίας, συναισθανόμενοι την ευθύνη απέναντι στους συνδημότες μας και μετά την εμπειρία της εφαρμογής του ν. “Καλλικράτη”, στηρίζουμε και συμφωνούμε με τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων της Δ.Ε. Γαργαλιάνων, για τη δημιουργία νέου Δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με έδρα τους Γαργαλιάνους. Καταθέτουμε τις απόψεις-προτάσεις μας, όπως ζητήθηκαν με το υπ’ αριθμόν 1/02-08-2012 έγγραφο του υπουργού Εσωτερικών προς τους δημάρχους όλης της χώρας, που αφορούν σε ζητήματα λειτουργικά, θεσμικά και χωροταξικά, όπως παρακάτω: α . Ο σχεδιασμός του ν. “Καλλικράτη” όσον αφορά στην περιοχή μας υπαγορεύθηκε από μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες, τοπικού χαρακτήρα, και δε λήφθηκαν υπ’ όψη οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών. Η όποια δε “διαβούλευση” έγινε, ήταν εξόφθαλμα προσχηματική και σε κανένα σημείο δεν αποτέλεσε διαμορφωτικό παράγοντα της τελικής απόφασης. Ουδείς “αφουγκράσθηκε” πραγματικά τις τοπικές κοινωνίες. β. Η αμείλικτη καθημερινότητα, η ταλαιπωρία των δημοτών, η συρρίκνωση των πάσης φύσεως υπηρεσιών, η διοικητική – γραφειοκρατική σύγχυση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, η οικονομική κρίση και η μείωση των πηγών χρηματοδότησης, ο “μύθος” της γενναίας χρηματοδότησης του νέου θεσμού, όπως μεγαλοστόμως εξαγγέλλετο, αποτελούν τη σημερινή πραγματικότητα που καθιστά αδύνατο να αντιμετωπιστεί από τα “διοικητικά μορφώματα” του ν. “Καλλικράτη”. γ. Προτείνουμε τη δημιουργία νέου ΔΗΜΟΥ στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με βάση τη σχετική μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΙΤΑ), τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην καποδιστριακών Δήμων της περιοχής και τις εκπεφρασμένες απόψεις των τοπικών κοινωνιών. δ. Ο προτεινόμενος Δήμος έχει τις υποδομές και τις δυνατότητες να αποτελέσει ένα δυναμικό, αναπτυξιακό και σύγχρονο Δήμο, με τη συμμετοχή σε αυτόν όμορων πρώην καποδιστριακών Δήμων, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με ιστορικούς δεσμούς, έχουν κοινή οικονομία, κοινωνική και πολιτική αναφορά (παραγωγή, εμπόριο, κοινωνικές σχέσεις κ.λπ.) γεωγραφική και χωροταξική συνέχεια, ομοιογένεια και μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις». Τις τελευταίες μέρες, στους Γαργαλιάνους, συζητείται έντονα, μεταξύ πολιτών και εκπροσώπων τοπικών συλλογικών φορέων - που έχουν ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας και με αυτοδιοικητικούς, νυν και πρώην –, το κατάλληλο “timing”, ώστε να προταθεί και υποστηριχθεί σθεναρά, με επιχειρήματα, δημόσια αλλά και αρμοδίως στο ΥΠΕΣ, εκ νέου το αίτημα για δημιουργία νέου Δήμου, Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους, αποτελούμενου από τους πρώην Δήμους Γαργαλιάνων και Νέστορος, ίσως και τον πρώην Δήμο Παπαφλέσσα! Ανάλογες συζητήσεις φέρεται να γίνονται και στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος, με τους Χωραΐτες να βλέπουν – ίσως – με περισσότερη θέρμη τώρα την πρόταση που είχε κατατεθεί το 2010 για δημιουργία ενός τέτοιου Δήμου (Δήμου Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους). Με ενδιαφέρον αναμένεται το επόμενο διάστημα να «ανοίξει» επισήμως, αρμοδίως και δημοσίως η κουβέντα για τον «Καλλικράτη», τις θεσμικές αλλαγές και το «νέο» χωροταξικό και, βεβαίως, ενδιαφέρον θα έχουν οι επίσημες θέσεις – τοποθετήσεις τόσο από τις σημερινές Δημοτικές Αρχές όσο και από κάθε έναν από τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες στην περιοχή. Στο Δήμο Τριφυλίας, ωστόσο, υπάρχουν ακόμη και δημοτικοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης που δεν έκρυβαν, μέχρι πρότινος τουλάχιστον, τη σφοδρή τους επιθυμία για διάλυση - κατάργηση του Δήμου (στον οποίο εξελέγησαν για να τον υπηρετούν και να προσφέρουν!) και θεωρείται πως, εκτός συγκλονιστικής πολιτικής και προσωπικής κυβίσθησης, την ίδια άποψη – θέση θα διατηρούν ακόμα και σήμερα. Στο, δε, Δήμο Πύλου – Νέστορος, πάντως, όπως ακούγεται, δε θα έλεγαν όχι σε ενδεχόμενη προσάρτηση – συνένωση της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων με τον ίδιο, ενώ φέρονται να απορρίπτουν κάθε σενάριο απόσχισης από το Δήμο Πύλου - Νέστορος της Δ.Ε. Νέστορος, καθώς και της Δ.Ε. Παπαφλέσσα (που τα σενάρια διεκδίκησης δημιουργίας νέου Δήμου τη «θέλουν», πιθανώς, να «ενισχύει» το νέο Δήμο Νέστορος με έδρα τους Γαργαλιάνους). Πάντως, εκτιμάται βάσιμα ότι, αφού ο ίδιος υπουργός «άνοιξε» τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» και το χωροταξικό των Δήμων, το έπραξε δείχνοντας διάθεση να σεβαστεί την επιθυμία και βούληση των τοπικών κοινωνιών για «αυτοδιάθεση» στη βάση. Του Ηλία Γιαννόπουλου - 

*** Δεκάδες καταγγελίες περιστατικών κάθε είδους βίας στα σχολεία της Καλαμάτας         
      
Ο σχολικός εκφοβισμός το θέμα μας. Την αφορμή μάς δίνει η ημέρα που είναι αφιερωμένη σε αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο, η 6η Μαρτίου. Είναι σε λίγες ημέρες και γνωρίζουμε ότι και στα σχολεία της Καλαμάτας οι συζητήσεις γύρω από το συγκεκριμένο θέμα θα πάρουν φωτιά.
Τα τελευταία χρόνια, και ιδιαίτερα την τελευταία τριετία, ο εκπαιδευτικός κόσμος - και όχι μόνον αυτός - κατακλύζεται από σωρεία πληροφοριών σχετικά με ένα νέο φαινόμενο, που τείνει να πάρει τα χαρακτηριστικά «πανδημίας». Πρόκειται για το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού/ενδοσχολικής βίας.
Η κατάσταση, όχι μόνο στα σχολεία της Καλαμάτας, αλλά στα περισσότερα της χώρας, έχει γίνει... άγρια. Το φωνάζουν οι καταγγελίες γονέων, οι ψίθυροι του εκπαιδευτικού κόσμου, τα στοιχεία της Αστυνομίας.
Μια ενδιαφέρουσα εξήγηση του φαινομένου διαβάσαμε στη συνέντευξη της Άννα Κοκκέβη, ψυχολόγου, ομότιμης καθηγήτριας Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, αλλά και με μεσσηνιακές ρίζες από την πλευρά του συζύγου της, Ευστάθιου Κοκκέβη.
Όπως διαβάζουμε, «οι καταγγελίες για bullying στην υπόθεση εξαφάνισης του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη επαναφέρουν με κρότο ένα ζήτημα που παραμένει πάντα επίκαιρο. Βία και εκφοβισμός. Θύμα και θύτης. Συχνά και τα δύο. Μέχρι πού μπορεί να φτάσει το bullying;
“Ο εκφοβισμός στις ακραίες μορφές του μπορεί να προκαλέσει σοβαρούς σωματικούς τραυματισμούς ή και θάνατο. Ενώ, όμως, τα σωματικά τραύματα είναι ορατά, το αντίθετο συνήθως ισχύει για τα σοβαρά ψυχικά τραύματα που προκαλεί ο εκφοβισμός. Οι επιπτώσεις τους στην ψυχική υγεία συνοδεύουν τα άτομα και στην ενήλικη ζωή” εξηγεί η Άννα Κοκκέβη.
  Τα περιστατικά
“Τον είχαν ακινητοποιήσει σε καρέκλα, τον τραμπούκιζαν, τον έφτυναν και τον χλεύαζαν με υποτιμητικούς χαρακτηρισμούς και σχόλια”. “Είχαν κάνει τον Βαγγέλη… τζουκ μποξ! Τον είχαν κλείσει σε ντουλάπα και έριχναν… κέρματα προκειμένου εκείνος να τραγουδήσει τα άσματα που υποδείκνυαν για να τον ελευθερώσουν”. “Έκλεισαν το νερό και τον άφησαν για ώρα με τις σαπουνάδες”.
Αυτά ανέφεραν σε καταθέσεις τους συμφοιτητές του 20χρονου φοιτητή από την Κρήτη που εξαφανίστηκε από την εστία όπου διέμενε στην πόλη των σπουδών του, τα Ιωάννινα.
Λίγες ημέρες μετά ένας 15χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια από επτά επίσης ανήλικους σε κεντρική πλατεία στα Τρίκαλα. Το παιδί υπέστη σοκ μετά το περιστατικό. Μόλις τον προηγούμενο μήνα ακόμη μία καταγγελία. Εννιάχρονος μαθητής έπεσε θύμα bullying από συμμαθητές του. Τον κρέμασαν στην μπασκέτα του σχολείου. Δεν παρενέβη κανείς. Το παιδί τραυματίστηκε.
Τα περιστατικά αυτά είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά είναι απλώς ενδεικτικά. “To φαινόμενο του bullying έχει αρκετά μεγάλη έκταση στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΠΙΨΥ, της πανελλήνιας έρευνας στους μαθητές εφηβικής ηλικίας (2010), έχουν υπάρξει θύματα εκφοβισμού το 16% των μαθητών. Κοντά ένας στους δέκα αναφέρουν πως υφίστανται εκφοβισμό τουλάχιστον 2-3 φορές το μήνα, ενώ ένας στους έξι ότι εκφοβίζουν εξίσου συχνά άλλους μαθητές” τονίζει η Άννα Κοκκέβη επιστημονική υπεύθυνη της έρευνας HBSC/WHO για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των εφήβων μαθητών του ΕΠΙΨΥ (Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγιεινής).
  •Οι τρόποι εκφοβισμού που αναφέρονται συχνότερα από τους εφήβους είναι, κατά σειρά, τα λεκτικά πειράγματα, τα πειράγματα/ χειρονομίες σεξουαλικού περιεχομένου, η διάδοση φημών και συκοφαντιών και τα πειράγματα/ενοχλήσεις μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή και κινητού τηλεφώνου.
  Θύματα και θύτες
“Οι έφηβοι που υφίστανται εκφοβισμό είναι συνήθως άτομα συνεσταλμένα, χωρίς αυτοπεποίθηση, που δεν αντιδρούν στις προκλήσεις ή αντιδρούν με ακατάλληλο τρόπο που μπορεί να επιτείνει τον εκφοβισμό. Η φτωχή εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους δημιουργεί προβλήματα γενικότερα στις σχέσεις με τους συμμαθητές τους” αναφέρει η Άννα Κοκκέβη.
  •Οι μαθητές - θύτες εκφοβισμού και λιγότερο τα θύματα αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό συγκριτικά με τους υπόλοιπους μαθητές ότι δεν τους αρέσει το σχολείο. Επίσης, οι θύτες αναφέρουν ότι απουσιάζουν συχνά από αυτό και τα θύματα ότι δεν έχουν καλές σχέσεις με τους συμμαθητές τους.
  Τόσο οι μαθητές θύτες όσο και τα θύματα “εμφανίζουν συχνότερα από τους άλλους μαθητές συμπτώματα ψυχολογικών διαταραχών. Τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν, επίσης, ότι οι έφηβοι που προέρχονται από οικογένειες χαμηλού οικονομικού επιπέδου υφίστανται εκφοβισμό συγκριτικά σε υψηλότερο ποσοστό από εκείνους που προέρχονται από πιο εύπορες οικογένειες”.
Πάντως, “υπάρχουν αρκετά κοινά στοιχεία στην ψυχολογικά του θύτη και του θύματος. Αρκετοί έφηβοι - μπορεί και ένας στους τρεις - είναι συχνά θύματα και θύτες”.
Το οικογενειακό και το σχολικό περιβάλλον παίζουν, σύμφωνα με την κ. Κοκκέβη, το δικό τους ξεχωριστό ρόλο. “Οι μαθητές - θύματα εκφοβισμού αναφέρουν ότι έχουν δυσκολίες στην επικοινωνία με τους γονείς τους και ότι έχουν αυταρχικούς γονείς σε υψηλότερο ποσοστό από τους άλλους μαθητές. Δυσκολίες επικοινωνίας με τους γονείς αναφέρονται και από τα θύματα. Τόσο η οικογένεια όσο και το σχολείο που δε δίνουν αρκετή προσοχή στο παιδί που νιώθει ανασφάλεια και που έχει αρνητική εικόνα για τον εαυτό του αποτελούν παράγοντες κινδύνου”.
  •Οι έφηβοι που υφίστανται εκφοβισμό αναφέρουν σε υψηλότερα ποσοστά ότι έχουν κακή υγεία κι ότι είναι δυσαρεστημένοι από την εξωτερική τους εμφάνιση, συγκριτικά με τους εφήβους που δεν υφίστανται εκφοβισμό.
  Τα θύματα του bullying δε μιλούν
“Το παιδί θύμα εκφοβισμού συχνά δε μιλάει για τον εκφοβισμό που υφίσταται στους γονείς και πολύ περισσότερο στους καθηγητές του. Ο γονιός, εφόσον βρίσκεται συναισθηματικά κοντά στο παιδί, μπορεί να διακρίνει συμπτώματα που σηματοδοτούν πως κάτι δεν πηγαίνει καλά (ακεφιά, εκνευρισμό, κλείσιμο στον εαυτό). Χωρίς αυτά τα συμπτώματα να είναι απαραίτητα συνδεδεμένα με bullying, δηλώνουν ότι το παιδί βιώνει ψυχική δυσφορία, για την οποία, αν δεν μπορούν οι ίδιοι να προσεγγίσουν μέσα από το διάλογο με το παιδί τις αιτίες, καλό είναι να συζητήσουν με έναν ειδικό” σημειώνει η κa Κοκκέβη.
  Τα σημάδια
“Οι καθηγητές από την άλλη μπορούν αρκετά εύκολα να διακρίνουν το μαθητή που δεν έχει φίλους, δε συμμετέχει σε ομαδικές δραστηριότητες, μένει απομονωμένος, τον περιγελούν συχνά οι άλλοι. Συχνά ο μαθητής αυτός έχει χαμηλή σχολική απόδοση. Ο καθηγητής για να μπορέσει να βοηθήσει, θα πρέπει να έχει ‘τεντωμένες τις αντένες’, προκειμένου να χειριστεί κατάλληλα τόσο το θύμα όσο και τους θύτες, σε συνεργασία και με τους γονείς”.
  •Οι μαθητές - θύματα εκφοβισμού αναφέρουν ότι έχουν δύσκολη επικοινωνία με τους γονείς τους σε υψηλότερο ποσοστό, συγκριτικά με τους συνομηλίκους τους και οι μαθητές - θύτες αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ότι έχουν αυστηρούς/ αυταρχικούς γονείς
 Επιμέλεια: Αντώνης Πετρόγιαννης
Πηγή: Αγγελική Δημοπούλου, tvxs.gr

***   Το haircut των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ          
     
Το haircut κτύπησε πρώτους τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ήταν επώδυνο. Με εσωκομματική εντολή θα παρακρατείται το 40% του βουλευτικού τους μισθού. Το 10% της παρακράτησης θα πηγαίνει σε δράσεις υπέρ της αλληλεγγύης (για να αγοράζονται, δηλαδή, τρόφιμα σε όσους έχουν ανάγκη) και η μερίδα του λέοντος, δηλαδή το 30%, κατευθείαν υπέρ του κόμματος.
Οι βουλευτές, κυρίως οι προεκλεγόμενοι (που είναι καμιά 70νταριά) και όσοι εκλέγονται από την επαρχία, έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν αυτό, τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πλέον κυβέρνηση και μπορεί μέσω των κυβερνητικών δράσεων να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση.
Άλλωστε, αυτό ήταν και το προεκλογικό του σύνθημα και η αντιπαράθεσή του με τους λεγόμενους «θεσμούς»: «Δεν είναι δυνατόν να μας κόβουν στο μισό το μισθό μας και να μας φορολογούν ολόκληρο το ποσό» είπαν αρκετοί βουλευτές που υπενθύμισαν ότι έχουν έξοδα για μετάβαση στις εκλογικές τους περιφέρειες, για τη συντήρηση γραφείων, βενζίνες κ.τ.λ.
Αν δεν πρόκειται για επικοινωνιακή πομφόλυγα της νέας κυβέρνησης, μπράβο σε αυτόν που το σκέφτηκε, και χίλια μπράβο σ’ αυτόν που θα ζητήσει να απαιτηθούν τα μέτρα. Από το κεφάλι το ψάρι...   Α.Π. 
 
***   Θέσεις για εργάτες γενικών καθηκόντων σε Μεσσήνη και Οιχαλία 

Προκήρυξη θέσεων για την πρόσληψη 40 ατόμων ως εργατικό προσωπικό για το Μάρτιο, έκαναν οι Δήμοι Μεσσήνης και Οιχαλίας. Στην προκήρυξή του ο Δήμος Μεσσήνης αναγγέλλει την πρόσληψη 20 ατόμων ως εργατικό και τεχνικό προσωπικό για να καλυφθούν ανάγκες που δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν με άλλον τρόπο. Συγκεκριμένα, ζητά 20 εργάτες γενικών καθηκόντων για 5 ημερομίσθια το μήνα. Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν σχετική αίτηση, η οποία χορηγείται από το ∆ήμο και να την υποβάλουν, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο Τμήμα Ανθρώπινου ∆υναμικού και Μισθοδοσίας από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου. Τα απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: κυρωμένο φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας και υπεύθυνη δήλωση ότι πληρούν τα γενικά προσόντα διορισμού. Το ίδιο χρονικό διάστημα μπορούν να καταθέτουν αιτήσεις και όσοι ενδιαφέρονται για τις 20 θέσεις ίδιες θέσεις εργατών στο Δήμο Οιχαλίας. -

***  Στην Costa Navarino το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών         
      
Στη Μεσσηνία θα πραγματοποιηθεί το Μάιο το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Ελλήνων Νομικών e-Θέμις. Θέμα του είναι «Το Δίκαιο ως θεμέλιο μιας σύγχρονης και αναπτυσσόμενης οικονομίας», ενώ θα διεξαχθεί, σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Καλαμάτας και Αθήνας, στην «Costa Navarino» στην Πύλο, στις 1 και 2 Μαΐου.
Δηλώσεις συμμετοχής με διαμονή  δικηγόρων, δικαστών και άλλων ενδιαφερομένων γίνονται δεκτές μέχρι τη 13η Μαρτίου 2015.
Οι επιλογές συμμετοχής είναι δύο:
-Συμμετοχή στο συνέδριο και διαμονή: 230 ευρώ/άτομο για δύο διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο και πρωινό. 200 ευρώ/άτομο για δύο διανυκτερεύσεις σε τρίκλινο δωμάτιο και πρωινό.
-Συμμετοχή στο συνέδριο χωρίς διαμονή: 50 ευρώ για φοιτητές και ασκούμενους δικηγόρους. 70 ευρώ για δικηγόρους, δικαστές και λοιπούς συνέδρους.
 
***  Για την κεραία της Cosmote στη Στούπα

Ως γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών και άμεσα εμπλεκόμενη και θιγόμενη από τα πρόσφατα άρθρα που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα «Θάρρος» από συνδημότες μου που ανησυχούν για την τοποθέτηση της κεραίας της Cosmote στη Στούπα, θα ήθελα να παραθέσω προς γνώση των κατοίκων της τα κάτωθι: 1) Κανένας κάτοικος της περιοχής δεν απευθύνθηκε επίσημα, με τη φυσική του παρουσία ή εγγράφως, στο Δ.Σ. του Συλλόγου, ώστε να λάβει έγκυρη απάντηση γύρω από το είδος της κεραίας και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε. Αντ’ αυτού, διασπάρθηκε μια μεγάλη ανησυχία και φόβος ότι η κεραία είναι επιβλαβής για την υγεία, παρ’ όλο που όλες οι έως τώρα επιστημονικές μελέτες, από τη δεκαετία του ’90, δεν αποδεικνύουν κάτι τέτοιο. Η ίδια η ονομασία της κεραίας, «ΚΕΡΑΙΑ ΧΑΜΗΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΧΛΗΣΗΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ», τα λέει όλα (παρακαλώ, ενημερωθείτε από την ιστοσελίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων www.eett.gr). Δηλαδή, η ακτινοβολία που εκπέμπεται είναι τόσο χαμηλή, που δε χρειάζεται άδεια για την τοποθέτησή της. Τέτοιου είδους κεραίες υπάρχουν ακόμα και σε οροφές σχολείων. Παρ’ όλα αυτά, λόγω των ανησυχιών των κατοίκων της Στούπας, κλήθηκε κλιμάκιο της Cosmote, το οποίο πραγματοποίησε μετρήσεις της εκπεμπόμενης ακτινοβολίας, οι οποίες ήταν πολύ-κάτω του επιτρεπτού ορίου. 2) Με την ιδιότητά μου της ιατρού παθολόγου και επιπλέον, έχοντας ασχοληθεί επί έτη με την έρευνα εκπονώντας τη διδακτορική μου διατριβή, θα ήθελα να ενημερώσω τον κόσμο ότι ο κυριότερος καρκινογόνος παράγοντας που μπορεί να εκλείψει, αν το πάρουμε απόφαση, είναι το κάπνισμα. Επίσης, η κακή χρήση του κινητού που τοποθετούμε κολλητά στο αυτί μας, χωρίς τη χρήση hands free ή blue tooth και ιδιαίτερα σε κλειστό χώρο, όπως κατά τη διάρκεια της οδήγησης, είναι πολύ πιο επικίνδυνα από την ανωτέρω κεραία. Τέλος, το κακό σήμα, όπως υπήρχε στην παραλία της Στούπας πριν από την τοποθέτηση της κεραίας, πολλαπλασιάζει την ακτινοβολία που εκπέμπεται από το κινητό μας προς εμάς, και γι’ αυτό οι διεθνείς οδηγίες (www.who.int) λένε να μην κάνουμε χρήση αυτού, όταν δεν έχουμε καλό σήμα. Αλήθεια, πόσοι από εμάς γνωρίζουμε ότι ακτινοβολία εκπέμπεται και από rooters, wi fi, lap tops, φούρνους μικροκυμάτων που υπάρχουν σπίτια μας και ότι θα πρέπει να κλείνουμε τα rooters που δίνουν το ίντερνετ, όταν δεν κάνουμε χρήση αυτού, ώστε να μην ακτινοβολούμαστε ασκόπως; Ο καλόπιστος πολίτης, εάν θέλει να ενημερωθεί επί του θέματος, μπορεί να ανατρέξει στο διαδίκτυο (www.cancer.org). 3) Ο Σύλλογος ανακοινώνει ότι η κεραία αφαιρέθηκε την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, κατόπιν αποφάσεως του ίδιου του προέδρου, λόγω των αντιδράσεων και ανησυχιών των κατοίκων της περιοχής. Τα Συμβούλιο θέλει να κατευναστούν οι φόβοι των συμπολιτών μας που καλλιεργούνται λόγω της πλημμελούς πληροφόρησης από συγχωριανούς μας και λυπάται για τη δυσφήμηση, τις απειλές και την επίθεση κατά της ζωής του προέδρου, κ. Σαραντέα Σωτηρίου. Οι ηθικοί αυτουργοί ας προβληματιστούν επ’ αυτού. Οι διαφωνίες σε μια δημοκρατία είναι καλοδεχούμενες, αρκεί να λύνονται πολιτισμένα και όχι με αόριστες ανησυχίες και πανικό, ούτε με εκφράσεις του τύπου «κεραία κινητής δολοφονίας». Με εκτίμηση, Σοφία Χριστοφιλοπούλου Ιατρός παθολόγος, διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών, γραμματέας του Συλλόγου Επαγγελματιών Στούπας - 

***  Οι Α’ Χαιρετισμοί στην Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας (φωτογραφίες) 

 
Με κατάνυξη τελέστηκε η πρώτη στάση των Χαιρετισμών προς την Υπερμάχο Στρατηγό στους ναούς της Μητροπολιτικής Περιφέρειας Μεσσηνίας. Ο Σεβασμιώτατος μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό και στην Ακολουθία των Χαιρετισμών που τελέστηκαν στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Κατσαρού, όπου βρίσκεται προσωρινά η Εικόνα των Αγίων Θεοδώρων, πολιούχων του χωριού. Ο κ. Χρυσόστομος, στο σύντομο κήρυγμά του, ευχήθηκε στους κατοίκους να έχουν τη χάρη και την ευλογία του προστάτη τους, Αγίου Θεοδώρου. Παράλληλα, τόνισε ότι πρέπει να ακολουθούμε το παράδειγμα των Αγίων και της Υπεραγίας Θεοτόκου, ώστε να μπορούμε να ξεπερνάμε τις καθημερινές δυσκολίες. Στην Ακολουθία παραβρέθηκαν οι αντιπεριφερειάρχες Ελ. Αλειφέρη και Π. Μαντάς, ο δήμαρχος Οιχαλίας Αρ. Σταθόπουλος και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. 

*** Συνελήφθη η συνεργός του Χριστόδουλου Ξηρού, Αγγελική

 Σήμερα το πρωί στη Σαλαμίνα η σύλληψη - Κρυβόταν σε σπίτια συγγενών των φυλακισμένων αδελφών Τσάκαλου - Ποια είναι η 22χρονη που έπαιζε κεντρικό ρόλο στον σχεδιασμό της απόδρασης των μελών των Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό Συνελήφθη το πρωί της Δευτέρας στη Σαλαμίνα από την αστυνομία η «Αγγελική», συνεργάτιδα του Χριστόδουλου Ξηρού, όσο αυτός ήταν δραπέτης και με τον οποίο σχεδίαζαν από κοινού την επίθεση στις φυλακές Κορυδαλλού, με σκοπό την απόδραση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως η Αγγελική είχε βρει καταφύγιο σε σπίτια συγγενών των αδελφών Τσάκαλου, που είναι φυλακισμένοι στον Κορυδαλλό, κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς. Η αστυνομία φαίνεται πως έφτασε στα ίχνη της 22χρονης μετά την χθεσινή σύλληψη της 36χρονης γυναίκας, που φέρεται να επιτελούσε ρόλο «ταχυδρόμου» μεταξύ των μελών της οργάνωσης. Κατά την σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού και τις έρευνες της αστυνομίας στο σπίτι που έμενε στην Ανάβυσσο, τον περασμένο Ιανουάριο είχε εντοπιστεί μια πλαστή ταυτότητα της 22χρονης, ενώ η νεαρή φέρεται να είχε νοικιάσει τη γιάφκα του «Μανώλη» της 17Ν που βρέθηκε στην Πέραχωρα, κοντά στο Λουτράκι. Οι δυο τους γνωρίστηκαν μέσω συνδέσμου τη «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Μάλιστα, φέρεται μάλιστα να είναι εκείνη που έκανε κατόπτευση των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να είναι ακριβής χαρτόγραφηση. Πληροφορίες αναφέρουν, επίσης, πως η Αγγελική έχει καταγραφεί σε επίσκεψη στον Κορυδαλλό και έτσι εξηγούν οι αστυνομικοί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν τηλεφωνικές συνομιλίες ανάμεσα στα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης και τον Χριστόδουλο Ξηρό. Κατά τη συνέχεια των αποκαλύψεων από την αστυνομία στην υπόθεση Ξηρού, η Αγγελική φαινόταν να έχει συνομιλίες με μέλη των Πυρήνων, όπου ανάφερε την χείριστη άποψη που είχε για τον Ξηρό. Πηγή: www.Protothema.gr  .   - 

***   Δεν είμαι κανενός…          
      
Ο Skitsofrenis (Κώστας Λούζης) έχει δηλώσει, μεταξύ άλλων, πως η τέχνη του δρόμου μπορεί να αλλάξει τη φιλοσοφία του κόσμου. Πιστός στο μότο του φυτεύει σπόρους  αμφισβήτησης, τροφής για σκέψη, σε διάφορους δρόμους της Καλαμάτας. Αν περάσετε από την οδό Πολυβίου, θα δείτε αυτή την καταπληκτική εικόνα.
Για τους ελάχιστους που δεν τον γνωρίζουν, ο Skitsofrenis (Κώστας Λούζης) ξεκίνησε να ασχολείται με το Graffiti και το Street Art το 2008, όταν ανέλαβε να περάσει κάποια μηνύματα για την οικολογία και την κοινωνία μέσα από ζωγραφιές στα τσιμεντένια υποστηρίγματα που βρίσκονται στον εθνικό δρόμο Καλαμάτας – Σπάρτης.
Έκτοτε ασχολείται πυρετωδώς με την τέχνη του δρόμου πειραματιζόμενος με διάφορα είδη ζωγραφικής. Μέρος της δουλειάς του έχει φιλοξενήσει στις σελίδες του το γερμανικό περιοδικό Stern, όπως και το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.          Keep going, Κώστα!     Α.Π.
Δείτε εδώ συνέντευξη που είχε δώσει ο  Skitsofrenis στο “Θάρρος”

***  Μια πράξη αγάπης για τα αδέσποτα          
     
Η Ήρα είναι δίχως άλλο τυχερή. Από αδέσποτη μικρόσωμη σκυλίτσα έγινε «κυρία» στην αυλή του Δημοτικού Σχολείου Παραλίμνης, ενός μικρού χωριού του Νομού Πέλλας. Η ιδέα εφαρμόστηκε χάρις στην πρωτοποριακή καμπάνια, «Υιοθέτησε ένα αδέσποτο», που προωθεί ο Σύλλογος Ζωόφιλων Γιαννιτσών.
Διαβάζοντας την είδηση, αναρωτήθηκα αν πρέπει να παραδειγματιστούμε. Απ’ ό,τι γνωρίζω, υπάρχουν κάποιοι ελάχιστοι άνθρωποι στο ΤΕΙ Πελοποννήσου (Καλαμάτας), οι οποίοι με δικά τους έξοδα έχουν ξεκινήσει μια προσπάθεια εδώ και χρόνια. Η προσπάθειά τους, όμως, δεν είναι αρκετή.
Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας θα πρέπει να αναλάβει μια τέτοια πρωτοβουλία. Με ό,τι ορίζει η νομοθεσία, θα μπορούσε κάθε σχολείο να υιοθετήσει ένα αδέσποτο. Τα οφέλη από μια τέτοια ενέργεια θα ήταν πολλαπλά. Για τους εκπαιδευτικούς, τα παιδιά, τα ζώα. Διάθεση και περίσσευμα αγάπης χρειάζεται. Όπως και ξεβόλεμα από την...αφασία που βρισκόμαστε.    Α.Π. 

***  Το διαδραστικό πρόγραμμα CodeGirls και στην Καλαμάτα

Το Mataroa και η Πρεσβεία των ΗΠΑ, αποκαλύπτουν τον κόσμο του webmaking και του προγραμματισμού σε κορίτσια 10-16 ετών από την Καλαμάτα και την Κοζάνη, με το πρωτοποριακό διαδραστικό πρόγραμμα CodeGirls, το οποίο θα πραγματοποιηθεί 7-8 & 14-15 Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Μπουγά. Χωρίς κανένα κόστος συμμετοχής, με τη χρήση καινοτόμων εργαλείων και με την καθοδήγηση τριών έμπειρων εισηγητριών, τα CodeGirls θα μάθουν: - Να φτιάχνουν απλά websites και να επικοινωνούν μέσα από το Διαδίκτυο. - Να χρησιμοποιούν τις γλώσσες προγραμματισμού HTML5 και CSS. - Απαραίτητες δεξιότητες που απαιτεί πλέον η αγορά παγκοσμίως. - Τα μυστικά και το μέλλον των νέων τεχνολογιών. Οι συμμετέχουσες δεν χρειάζεται να έχουν προηγούμενη εμπειρία στην πληροφορική, ούτε κάποια εξειδίκευση στα μαθηματικά. Στόχος είναι η δημιουργία μίας ανομοιογενούς ομάδας, με διαφορετικά επίπεδα εμπειρίας και διαφορετικά ενδιαφέροντα. Για περισσότερες πληροφορίες και για την αίτηση συμμετοχής: www.mataroa.org/codegirls    

*** Η Telegraph ανακαλύπτει νέα Ελληνικά χαρτονομίσματα 

Τα σχέδια των νέων ελληνικών χαρτονομισμάτων, παρουσιάσει η βρετανική εφημερίδα Telegraph, σε άρθρο που υπογράφει ο Ambrose Evans-Pritchard. Σύμφωνα με αυτό, τα χαρτονομίσματα είναι ήδη έτοιμα- τουλάχιστον από αισθητικής άποψης- καθώς ο αρθρογράφος αποσαφηνίζει ότι πρόκειται για σχέδια γραφιστών- με αυτές τις ερασιτεχνικές σχεδιάσεις να είναι αρκετά διαδεδομένες στους ελληνικούς καλλιτεχνικούς κύκλους. Όπως αναφέρει ο Pricthard το νέο χαρτονόμισμα των 50 δραχμών θα έχει την μορφή του Κορνήλιου Καστοριάδη, «του μαρξιστή φιλόσοφου και ορκισμένου εχθρού των ιδιωτικοποιήσεων», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ το αντίστοιχο των 200 δραχμών θα κοσμεί η μορφή του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη. Βέβαια, όπως ενδεικτικά αναφέρει ο Pricthard, «αυτό είναι αστείο μόνο κατά το ήμισυ», καθώς στο άρθρο του έχει μια εκτενή περιγραφή της δεινής ελληνικής οικονομικής κατάστασης και της ανθρωπιστικής κρίσης. www.capital.gr . - 

*** ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΙΣΙΟΥ!!!!ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΣΧΕΔΙΑΖΟΥΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΔΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ!!!

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ ΧΩΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΟ ΧΡΟΝΟ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΚΕΨΗ, ΚΑΘΟΣΟΝ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΠΟΥ ΕΙΔΑΝ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑΣ, ΑΝ ΕΚΔΗΛΩΘΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟ, ΠΡΟΕΙΔΑΝ ...

ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗΣ ΑΠΟΒΙΒΑΣΗΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΩΝ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΛΥΒΙΗ ...

Ο ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΑΥΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ ΤΑ ΑΡΧΗΓΕΙΑ ΤΗΣ "ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ" ΠΟΥ ΣΚΟΠΟ ΕΧΕΙ ΤΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΙΕΣΕΩΝ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΥΚΤΟ ΠΛΟΥΤΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ...

ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ, ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΔΙΑΣΠΟΡΑ ΤΡΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΠΟΛΕΩΝ, ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΝΑ ΣΠΕΙΡΟΥΝ ΕΜΦΥΛΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΑΝ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ !!!

ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΑΛΩΝΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ, ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟ ΚΑΙ ΝΟΤΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ...

ΑΝ ΘΕΛΗΣΕΙ Η ΓΕΙΤΟΝΑ ΧΩΡΑ ΝΑ ΠΡΟΒΕΙ ΣΕ ΝΗΟΨΙΕΣ, ΑΚΙΝΗΤΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΣ ΠΛΟΙΑ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΘΑΛΑΣΣΙΟΥ ΧΩΡΟΥ, ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ...

ΘΑ ΣΥΡΘΟΥΜΕ ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΣΥΡΡΑΞΗ, ΑΠΑΝΤΩΝΤΑΣ ΣΤΙΣ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΜΑΝΟΥΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟ ΕΠΙΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΗΠΑ, ΑΦΟΥ ΑΠΩΤΕΡΟΣ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΠΑΝΙΚΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΡΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ...

ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ Η Ε.Ε ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΘΗΚΕ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΙΣΤΩΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΝ ΠΑΡΑ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ...

Η ΜΗ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΟΥ ΛΗΓΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΑ, ΙΣΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΓΛΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΝΥΝ  ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ... 

Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΔΗΛΑΔΗ ΔΙΑ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΑΣ, ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΟ ΚΤΥΠΗΜΑ ...

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΕΟΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟ, ΕΦΕΥΡΕΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΑΧΙΣΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Η ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ...

ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ Η "ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ" ΚΥΡΙΑΡΧΕΙ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ 

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ...

Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟ ΠΕΠΡΩΜΕΝΟ ΠΟΥ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΥΝ ΑΦΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΗΣΗ ΑΠΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΠΑΙΣΙΟΥ: 

"ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΥΘΥΝΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΤΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΦΗΤΕΥΣΑΝ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΠΑΤΕΡΕΣ ΜΑΣ ΑΦΟΥ ΛΕΙΠΕΙ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΝΟΙΑ ...

ΜΕ ΛΙΓΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΙ ΕΥΝΟΙΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ...

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΑΤΟΜΙΚΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ, ΓΙΑΤΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΙ ΑΘΡΟΙΣΤΙΚΑ Η ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΦΕΡΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ" ... 

ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΒΑΣΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΜΕ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΓΙΑΤΙ Η ΕΠΟΧΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ ΚΑΙ ΚΡΥΒΕΙ ΠΑΓΙΔΕΣ ΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ ΣΤΗΝΟΥΝ ΕΝΤΕΧΝΑ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΩΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΩΝ ...

ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΜΩΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΛΕΤΑΜΕ ΣΥΝΕΧΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΩ ΟΤΙ Ο ΒΑΤΟΠΕΔΙΝΟΣ Η Ο ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑΣ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΨΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΛΗΘΕΥΤΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ 

ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ...

ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΕΙ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΤΗ ΓΗ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΟΙΑ !!! 


***  Δεν πάει άλλο με τους δρόμους στην Καλαμάτα 

        Αγαπητή Δημοτική Αρχή Καλαμάτας, οι δρόμοι της Καλαμάτας, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, έχουν μετατραπεί σε παγίδες για οδηγούς και πεζούς. Λακκούβες, χαλασμένη άσφαλτος, έργα ανολοκλήρωτα δημοσίων και δημοτικών υπηρεσιών. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Πρέπει να γίνει κάτι άμεσα. Ένα ακόμη παράδειγμα η εικόνα στην Ανδρέα Σκιά, στο κέντρο της πόλης. Α.Π. - 

*** Οι ...αμαρτίες της Μαρίνας – Χωρίς άδεια λειτουργίας και καθορισμό χερσαίας ζώνης για 17 χρόνια

Ο Άγιος Ευθύμιος και οι… αμαρτίες στη Μαρίνα Καλαμάτας Του Αντώνη Πετρογιάννη  Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Πέμπτη, ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας, απαντώντας στα ερωτήματα δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της μαρίνας, αφού διαβεβαίωσε ότι δεν κινδυνεύει ο χώρος να βάλει τουρκικό φέσι, είπε ότι πολύ σύντομα θα περάσει και πάλι στο Δήμο Καλαμάτας. Εκεί, με αυτόν τον αόριστο τρόπο, ολοκλήρωσε και την ενημέρωσή του για το θέμα. Οι... αμαρτίες της μαρίνας Πριν από τρία χρόνια περίπου ένας δημότης, περνώντας από καρνάγιο της μαρίνας, είδε ένα διαλυμένο σχεδόν σκάφος. Οι γνώσεις και η εμπειρία του προείδαν ότι το σκαρί ήταν μικρασιατικό, σπάνιο είδος, και το αγόρασε. Κι έτσι το μετέτρεψε σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος, το μοναδικό εν πλω στην Ελλάδα τέτοιας μορφής. Το όνομά του είναι «Άγιος Ευθύμιος». Επόμενη κίνησή του ήταν να πάει στους ανθρώπους που διαχειρίζονται το χώρο για να υπογράψει την απαραίτητη σύμβαση, ώστε να έχει το δικαίωμα ελλιμενισμού του. Αφού υπέγραψε, από την πλευρά του ζήτησε κι ένα αντίγραφο της σύμβασης, ως είθισται. Οι άνθρωποι της μαρίνας του το αρνήθηκαν. Ζήτησε το Γενικό Κανονισμό Λιμένα και τον τιμοκατάλογο, ώστε να διαπιστώσει αν τον συμφέρει να χρησιμοποιεί τη μαρίνα. Η απάντηση ήταν ότι «δε χρειάζεται να σου δώσουμε όλα αυτά τα χαρτιά». Αφού, λοιπόν, δεν είχε κάποιο επίσημο χαρτί στα χέρια του, αποφάσισε να μην πληρώνει τα προβλεπόμενα. Η εταιρεία διαχείρισης υπέβαλε μήνυση εναντίον του, ζητώντας του 1.200 ευρώ, συν τα δικαστικά έξοδα. Η υπόθεση έφτασε στο Ειρηνοδικείο Καλαμάτας, όπου και εξετάσθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου του 2014. Το ερώτημα του δημότη εύλογο: αφού δε μου δίνουν επίσημο χαρτί, πρέπει να πληρώσω; Η απόφαση ακόμα δεν έχει εκδοθεί. Από τότε, όμως, άρχισε να ψάχνει επισταμένως το θέμα, απευθυνόμενος προς κάθε δημόσια υπηρεσία. Η σύμβαση και οι όροι της Παρεμπιπτόντως, η σύμβαση παραχώρησης της μαρίνας μεταξύ της ΔΕΤΑΚ (Δημοτική Επιχείρηση Τουριστικής Ανάπτυξης Καλαμάτας) και της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.» υπεγράφη στις 2 Σεπτεμβρίου του 1998. Στο άρθρο 9 της σύμβασης, με τον τίτλο «άδειες», αναφέρεται: «Πέραν των ανωτέρω προβλεπόμενων αδειών (εργασιών, λειτουργίας) ο ανάδοχος - μισθωτής οφείλει εντός των προθεσμιών που ορίζει ο νόμος, να υποβάλει για έγκριση στον ΕΟΤ (Διεύθυνση Θαλάσσιου Τουρισμού) όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού λειτουργίας και του προτεινομένου τιμολογίου των παρεχομένων υπηρεσιών, για την έκδοση άδειας λειτουργίας της μαρίνας». Στο άρθρο 11 και με τίτλο «Συνέπειες παράβασης όρου της σύμβασης», αναφέρεται και πάλι: «Όλοι οι όροι της παρούσας σύμβασης συμφωνούνται ως βασικοί κι η παράβαση οποιουδήποτε από αυτούς αποτελεί σπουδαίο λόγο καταγγελίας της σύμβασης. Η ΔΕΤΑΚ δύναται, αντί της καταγγελίας της σύμβασης και κατά την απόλυτη κρίση της, να επιβάλει στο μισθωτή χρηματικό πρόστιμο... Η επιβολή τριών προστίμων, για οποιαδήποτε παράβαση, μέσα στο ίδιο 12μηνο αποτελεί ιδιαίτερα επιβαρυντική αιτία καταγγελία της σύμβασης». Ο «Άγιος Ευθύμιος» Επανερχόμενοι στη βασική μας ιστορία, μάθαμε ότι το Μάρτιο του 1999, αρκετούς μήνες μετά τη σύμβαση, οι Σύλλογοι Ερασιτεχνών Αλιέων Καλαμάτας και Παράκτιας Αλιείας προχωρούν σε αγωγή κατά του μισθωτή. Η απάντηση που παίρνουν από το υπουργείο Ανάπτυξης, Γραμματεία Στήριξης Τουριστικών Λιμένων, ήταν ότι «από το υπουργείο Ανάπτυξης δεν έχει εγκριθεί Κανονισμός Λειτουργίας και Τιμολογίων της Μαρίνας Καλαμάτας, δεδομένου ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της χρήσης». Στις 31 Ιανουαρίου 2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας αναφέρει σε σχετική ερώτηση του πρωταγωνιστή της ιστορίας μας, ότι «υφίσταται πρατήριο υγρών καυσίμων, το οποίο και βρίσκεται στη διαδικασία προς νομιμοποίηση με φορέα κατασκευής του έργου το Δήμο Καλαμάτας, ενώ η διαχείριση του έργου ανήκει στη Μαρίνα Καλαμάτας Τουριστική Α.Ε.». Δηλαδή, για 16 χρόνια ο μισθωτής δεν τηρούσε ένα βασικό όρο της σύμβασης, χωρίς να συμβαίνει τίποτα! Έπειτα υπάρχει απόφαση της δημοτικής επιχείρησης που εμπλέκεται με τη μαρίνα και συγκεκριμένα του διοικητικού της συμβουλίου για καταγγελία της σύμβασης, η οποία, όμως, δεν υλοποιήθηκε ποτέ! Στις 4 Μαρτίου 2014 το υπουργείο Τουρισμού αποφαίνεται ότι «μέχρι στιγμής δεν έχει εγκριθεί από την Υπηρεσία μας Ειδικός Κανονισμός Λειτουργίας για τον τουριστικό λιμένα Καλαμάτας λόγω συγκεκριμένων ελλείψεων σε δικαιολογητικά». Στις 12 Φεβρουαρίου 2014 το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καλαμάτας υποστηρίζει σε άλλο αίτημα ότι «δεν είναι αρμόδιο για οποιαδήποτε έκδοση άδειας για τη Μαρίνα Καλαμάτας. Υπεύθυνος για τη διαχείριση είναι ο εκάστοτε ΟΤΑ και για την οποιαδήποτε έκδοση άδειας το υπουργείο Ανάπτυξης. Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι η Υπηρεσία μας δεν έχει την ευθύνη αστυνόμευσης στην εν λόγω περιοχή, καθότι δεν έχει οριστεί η Χερσαία Ζώνη Λιμένος (ΧΖΛ)».ΦΕΚ αριθμός 118, 19 Ιουλίου 1993 «Σε κάθε τουριστικό λιμένα καθορίζεται, τμήμα ξηράς (χερσαία ζώνη) και θαλάσσης (θαλάσσια ζώνη)... Εάν η έκταση της χερσαίας ζώνης δεν επαρκεί για τις ανάγκες του τουριστικού λιμένα, δύναται να επεκταθεί με τροποποίηση του τυχόν υφιστάμενου σχεδίου. Οι αποζημιώσεις από την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου, που κατά τις κείμενες διατάξεις βαρύνουν το Δήμο, καταβάλλονται από το φορέα διαχείρισης τουριστικού λιμένα». Με όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι για 17 χρόνια δεν τηρήθηκαν όροι της σύμβασης, όμως ο Δήμος εισέπραττε ενοίκια, ο μισθωτής χρησιμοποιούσε τη μαρίνα και δε συνέβαινε τίποτα. Και μια τελευταία ερώτηση: Για την επισκευαστική μονάδα (κτήριο και περιβάλλων χώρος) έχει διεξαχθεί από το 2000 και εντεύθεν κάποιος διαγωνισμός; - 

***  Ο Π. Τατούλης αναλαμβάνει να βρει λύση για τα σκουπίδια της Τρίπολης

 Σε ανακοινώσεις προέβη σήμερα Δευτέρα 2/3 ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και την πορεία που πραγματοποίησαν οι δημότες, οι γονείς και οι μαθητές στο Δημαρχείο Τρίπολης και εν συνεχεία προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Λίγη ώρα αργότερα, και ενώ ακούγονταν φήμες περί πρότασης για τη μόνιμη επίλυση του προβλήματος από την Περιφέρεια, ο κ. Π. Τατούλης προέβη σε ανακοινώσεις στα ΜΜΕ, προκειμένου να ανακοινώσει τις πρωτοβουλίες, που έχει λάβει ο ίδιος και οι συνεργάτες του, όπως είπε, ως προς το ζήτημα των απορριμμάτων. «Το θέμα αυτό της διαχείρισης και απομάκρυνσης, είναι θέμα του δήμου και της δημοτικής αρχής. Οι πολίτες πληρώνουν τέλη στη δημοτική αρχή. Την Παρασκευή με αυτοψία διαπιστώθηκε από την περιφέρειά μας ότι δημιουργείται πρόβλημα για τη δημόσια υγεία. Ζήτησα άμεσα η δημοτική αρχή να απομακρύνει τα σκουπίδια από την πόλη. Αν δεν μπορούσε να το κάνει, είπα ότι εγώ θα αναλάβω». «Έχω στα χέρια μου την επιστολή του δημάρχου ότι υπάρχει αδυναμία και ζητάει τη βοήθεια τη δική μας προκειμένου να απομακρυνθούν τα σκουπίδια. Από την Παρασκευή εγώ και οι συνεργάτες μου κάναμε όλες τις ενέργειες, προκειμένου να προχωρήσουμε στην απομάκρυνση των αστικών στερεών αποβλήτων από την πόλη μας. Μετά την ανακοίνωση, είμαστε έτοιμοι προκειμένου να προχωρήσουμε γρήγορα. ήδη η εντολή που δόθηκε ήταν από σήμερα να συσκευάζουν τα απόβλητα που είναι σκορπισμένα, για να μεταφερθούν σε χώρους για να γίνει νοικοκυρεμένη η απομάκρυνση σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο εκτός της περιοχής μας». «Έχουμε καταλήξει σε προγραμματική σύμβαση με τον Δήμο, προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η πρωτοβουλία». Αν και ο ΦΟΔΣΑ δεν συμμετέχει στην προγραμματική σύμβαση, αλλά είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου. «Να μαζεύονται τα σκουπίδια, από αύριο θα αρχίσουν να τοποθετούνται σε περίπου 30 σημεία για να γίνει η μεταφορά τους στον αδειοδοτημένο χώρο για να γίνει η διαχείρισή τους» Νωρίτερα, η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου είχε μιλήσει στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Περιφέρεια έχει τη λύση για τα απορρίμματα, και μάλιστα δίχως να πρέπει να ανοίξει κάποιος από τους προς αποκατάσταση ΧΑΔΑ. Μεταξύ άλλων ο κ. Τατούλης είπε: Ακολούθως, ο κ Τατούλης κάλεσε τη δημοτική αρχή, με σύνεση και ηρεμία, να αναλάβει την ευθύνη, αλλά και επιτέθηκε στην προηγούμενη δημοτική αρχή, για την οποία είναι ντροπή, όπως είπε, να συμμετέχει στις πορείες για τα απορρίμματα, καθώς φέρει ακέραια την ευθύνη για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Πιο συγκεκριμένα, ανέφερε: «Τους καλώ με σωφροσύνη αλλά και με τους κινδύνους που συνεπάγεται η μη λήψη αποφάσεων, να αναλάβουν την ευθύνη. Είχαμε διαβεβαιώσει ότι θα ήμασταν στη διάθεσή τους. Τώρα που εγγράφως ζητήθηκε η συνδρομή μας, με αποφασιστικότητα θα δώσουμε τη λύση. Βλέπω ότι σε αυτές τις λαϊκές, θα έλεγα, αντιδράσεις, συμμετέχουν και πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της πρώην δημοτικής αρχής. Θα ήθελα να πω ντροπή, ότι θα έπρεπε να σκέφτονται με σοβαρότητα, δεν είχαν ποτέ ενδιαφέρον να λύσουν το πρόβλημα. Άφησαν στους δήμους και στην Περιφέρεια έναν επιφανειακό, παράνομο ΧΑΔΑ με σωρεία αστικών αποβλήτων, βόμβα για το περιβάλλον. Ιδιαιτέρως για το Πλάτωμα, εγκρίθηκε από την ΕΕ το σχέδιο για τη μελέτη και αποκατάσταση του Πλατώματος που αποτελεί τη μεγάλη ντροπή για εκείνους που ενώ είχαν την ευθύνη, δεν διαχειρίστηκαν τα μεγάλα προβλήματα. Η Περιφέρεια είναι εδώ και δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ για να λύσει προβλήματα που έχουν δημιουργήσει άλλοι που κάνουν και τους τιμητές». Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα του περιφερειακού σχεδιασμού για την άμεση απομάκρυνση των απορριμμάτων από τους δρόμους: «Από αύριο το πρωί, ο δήμος αλλά και η αποκεντρωμένη διοίκηση, και η δική μας υπηρεσία, θα συγκεντρώσουν νοικοκυρεμένα τους σάκους και από την Πέμπτη και μετά, θα αρχίσει η μεταφορά σε νόμιμο αδειοδοτημένο χώρο. Πρόκειται περίπου για 3.500 τόνους απορριμμάτων». Προς το τέλος της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τατούλης απευθύνθηκε προς τους πολίτες, ψέγοντάς τους για το γεγονός ότι δεν κάνουν διαλογή στην πηγή. «Δεν είδα πουθενά, μα πουθενά, κανένας μα κανένας να λειτουργεί στη βάση της κοινής λογικής. Οι πολίτες θα πρέπει να καταλάβουν ότι οφείλουν να μπουν στη λογική της διαλογής των σκουπιδιών τους προτού τα βγάλουν από το σπίτι τους. Η ανακύκλωση ουσιαστικά δημιουργεί οικονομία στην οικογένεια, μειώνει τα δημοτικά τέλη. Η δική τους ευθύνη είναι να διαλέγουν και να προεπιλέγουν ποια από τα σκουπίδια τους είναι χρήσιμα». www.arcadiaportal.gr . - 
 
***  Αθλητική  ενημέρωση  :
 
*** Είπε αντίο στην άνοδο σήμερα η Καλαμάτα, έχασε 1-0 στην Ελευσίνα (φωτογραφίες)          
      
  Μπορεί να βρισκόμαστε στην 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής, όμως όλα δείχνουν ότι η χρονιά τελείωσε νωρίς για τη Μαύρη Θύελλα.
Σήμερα έχασε με 1-0 στην Ελευσίνα και πλέον μένει 9 βαθμούς πίσω από την κορυφή.
Το φιλμ του αγώνα
6’ Μετά από προσπάθεια του Σαλαπάτα, ο Καλαντζής πιάνει το σουτ αλλά η μπάλα κοντράρει στους αμυντικούς
9’ Νέο σουτ από τον Καλαντζή από το ύψος της περιοχής, μπλοκάρει ο Πουρής
11’ Ο Κουσκουνάς πλασάρει τον Πάππο και στέλνει την μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν υπάρχει γκολ μιας και ο βοηθός έχει σηκώσει νωρίτερα την σημαία για οφσάιντ
13’ Ο Πάππος με υπερένταση διώχνει την μπάλα σε σουτ του Φλίγκου και ενώ η μπάλα άλλαξε πορεία καθώς βρήκε στον Γκεμίση
20’ Αναγκαστική αλλαγή για την Καλαμάτα με τον Σκάρο να παίρνει τη θέση του Νιφορόπουλου ο οποίος χτύπησε στα πλευρά. Δεξί μπακ πέρασε ο Ζαχαρόπουλος και ο Σκάρος πήρε θέση στην μεσαία γραμμή
38’ Ο Σαλαπάτας λίγο έλειψε να σημειώσει το γκολ της χρονιάς. Μετά από σέντρα στην περιοχή έπιασε εντυπωσιακό ανάποδο ψαλίδι αναγκάζοντας τον Πουρή σε δύσκολη επέμβαση στην δεξιά του γωνία
46’ Στην πρώτη φάση του β΄ μέρους ο Τσάτσος σουτάρει άουτ
59’ Υποδειγματική ανάπτυξη για την Καλαμάτα που οδήγησε στην ευκαιρία του ματς. Ο Καλαντζής από δεξιά γύρισε στον αμαρκάριστο Σαλαπάτα που αντί να προχωρήσει προτίμησε το απευθείας σουτ από το ύψος της περιοχής στέλνοντας την μπάλα ψηλά άουτ
74’ ΓΚΟΛ 1-0: Μετά από κόντρες στην περιοχή της «Μαύρης Θύελλας», η μπάλα στρώθηκε στον Φλίγκο ο οποίος με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους
83’ Σουτ του Στουρνάρα από πλάγια αριστερά, η μπάλα βρίσκει το κάθετο δοκάρι και απομακρύνεται
87’ Ο Πουρής προλαβαίνει με διώξει με το κεφάλι εκτός περιοχής πριν ο Καλαντζής γίνει αποδέκτης της μπαλιάς του Τσάτσου
 ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ: Πουρής, Παπαπαναγιώτου, Στουρνάρας, Κουμπαρούλης (66' λ. τ. Γεωργούλης), Μαρής, Ευθυμιάδης (46’ Κωνσταντινίδης), Δουκάκης, Μακρίδης, Κουσκουνάς, Γκεμίσης (78' λ. τ. Εβερετ), Φλίγκος
 ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Πάππος, Νιφορόπουλος (λ. τ. 21’ Σκάρος), Μαρτίνος (77’ Δημητριάδης), Χριστοφιλέας, Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος, Ηλιόπουλος, Λουμπαρδέας, Σαλαπάτας (65’ Χαρίτος), Τσάτσος, Καλαντζής

 
*** Τα αποτελέσματα στην Α1 για το Ελληνικό μπάσκετ 18η αγωνιστική  :
Σάββατο 28/02/2015:
ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 79-65
ΚΑΟΔ - Κόροιβος Αμαλιάδας 78-62
Κηφισιά - Άρης 65-79
Κολοσσός Ρόδου - Απόλλωνας Πατρών 64-63
Κυριακή 01/03/2015:
Ρέθυμνο - Παναθηναϊκός 77-94
ΑΕΚ - Πανελευσινιακός 105-80
Δευτέρα 02/03/2015:
ΔΚΓ Τρικάλων (κ.θ.) 16.30 Τρίκαλα BC - Ολυμπιακός
 Παπαπέτρου, Καλδίρης, Καραβίτης (Τσιργούλας) NS1 και NS1 HD

*** Συνεδριάζει η Σούπερ Λιγκ για να βρει λύσεις στο λουκέτο                
Θα αλλάξει το κλίμα; 
Συνεδριάζει η Σούπερ Λιγκ για να βρει λύσεις στο λουκέτο
Εξι ημέρες μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Σούπερ Λιγκ τα μέλη της συνεδριάζουν (14:00) ώστε να γίνουν τα απαραίτητα βήματα προόδου, προκειμένου η κυβέρνηση να κρίνει την προσεχή Τετάρτη, όταν θα επαναξιολογήσει την κατάσταση, τη συνέχιση ή όχι του πρωταθλήματος.
Ετσι οι εκπρόσωποι των ομάδων καλούνται να κάνουν όσα τους έχουν ζητηθεί για την αντιμετώπιση της βίας, όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι κάμερες ασφαλείας, αλλά και η αναγνώριση των συνδέσμων ως λέσχες φιλάθλων από τις ΠΑΕ, που θα έχουν την ευθύνη για τις πράξεις τους.
Παράλληλα θα συζητηθεί και το θέμα του ΟΦΗ, που ζητεί την επιστροφή των τεσσάρων βαθμών που του αφαιρέθηκαν για οφειλές προς παίκτες, αλλά και τον εκ νέου ορισμό του αναβληθέντα αγώνα με τον Ατρόμητο.

***



    ***       BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   1. - Stamatios Skoulikas =
http://www.youtube.com/stamos01 ,         4086   video.-                         
2. - Stamos Skoulikas =        Stamos Skoulikas  
http://www.youtube.com/stamatios01 ,     2372    video.-                
3. - Vlasis Skoulikas =   
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       2 374   video.- 
Σύνολον                                                    88132 βίντεο   .-
~ https://plus.google.com/+StamatiosSkoulikas/posts .- = Stamatios Skoulikas - Google+ ,.-
  http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  , 3578.-
~  https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas ,
~ https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258   370.   ~https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
https://www.facebook.com/arfarakalamatasmessinias   , = ARFARA MESSINIAS    902 / 1000 .. –   Arfara Kalamatas Messinias | Facebook
*** https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑ ΡΩΝ.-   305 .-  
*** http://www.twitter.com/stamos01/  ,448/479/31  , 19,5  χιλ./260 / 11 .- 
*** http://www.messinia.net.gr/index.php/ekdiloseis/item/1328 , .=  http://www.messinia.net.gr / .-     
~ https://www.facebook.com/pages/agios-floros/257560450948935 365  ΑΓΙΟΣΦΛΩΡΟΣ  .- www.erroso.gr , .-                                      
~https://www.facebook.com/profile.php?id=100009016280105 .- = Βρωμόβρυσης Δαγρές , 67/ 125 .-                
~ΑΣΤΕΡΑΣ  ΑΡΦΑΡΩΝ : https://www.facebook.com/profile.php?id=100009099756378 , 12.-  http://www.newsbeast.gr/   .- www.voicenews.gr ,

*** ΑΠΟ ΤΙΣ  ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  2015  :                                         ~ Αποτελέσματα Βουλευτικών  Εκλογών  25  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/01/25-2015.html .-                                                                             ~ Η Εφημερίδα μας Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/01/26-2015.html .-      ~ Η  Εφημερίδα  μας  Τρίτη  27  Ιανουαρίου  2015 : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/01/27-2015.html ,.- 
~ Η  Εφημερίδα μας  28  Ιανουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/01/28-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015  : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Επιλογές - Διαλογές Θεμάτων Ποικίλου  ενδιαφέροντος  29 Ιανουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/01/29-2015.html .-
~ Η Εφημερίδα μας 20 Ιανουαρίου 2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/01/20-2015.html .-
~ Επιλογές Θεμάτων  ποικίλου  ενδιαφέροντος  Παρασκευή 30/01/2015  : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/01/30012015.html .-
~ Εφημερίδα  μας  Σάββατο  31   Ιανουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/01/31-2015.html .-
~ Αθλητική Επικαιρότητα Σαββατο-Κύριακο 31/01 και 01/02/2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/01/3101-01022015.html .-
~

* **    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2015  : 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Κυριακή  01  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/01-2015.html .- 
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  02  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/02-2015_2.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Δευτέρα  02  Φεβρουαρίου  2015 : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/02-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2015   : http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  03  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/03-2015.html .-
~Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Η  Εφημερίδα  μας  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  04  Φεβρουαρίου  2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/04-2015.html  .- 
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 05 Φεβρουαρίου 2015   : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Φεβρουαρίου  2015   : http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/05-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Φεβρουαρίου 2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~  Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή   06  Φεβρουαρίου  2015: http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/06-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 07 και 08 Φεβρουαρίου 2015 : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/07-08-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Σάββατο  07   Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/07-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 08 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/08-2015.html .-
~ Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 09-02-2015  : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/09-02-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Τρίτη  10  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/10-2015.html .-
~Ημερήσια εκδρομή-διαδρομή προσκύνημα στον Άγιο Χαράλαμπο Φιλιατρά 9-2-2015  : http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/9-2-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  11 Φεβρουαρίου  2015   : http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/11-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση Πέμπτη (Τσικνοπέμπτη)  12  Φεβρουαρίου  2015 : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/12-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  13  Φεβρουαρίου  2015 :  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2015/02/13-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  14 Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2015/02/14-2015.html .-
~ Αθλητικό Σαββατο-Κύριακο 14 και 15 Φεβρουαρίου 2015  : http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2015/02/14-15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  15  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2015/02/15-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  16  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/16-2015.html .- 
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση  17  Φεβρουαρίου  2015  :  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2015/02/17-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~ Αθλητικές  σελίδες  ενημέρωσης  Πέμπτη  19  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2015/02/19-2015.html .-
~Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Παρασκευή  20  Φεβρουαρίου  2015  : http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2015/02/20-2015.html .-
~  Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Σάββατο  21  Φεβρουαρίου  2015  :  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2015/02/21-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  22 Φεβρουαρίου  2015 : http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2015/02/22-2015.html .-
~ Επικαιρότητα Ενημέρωση Καθαρή Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2015  : http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/23-2015.html .-
  Το αγιάζι της ενημέρωσης  Τρίτη  24  Φεβρουαρίου  2015:  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/02/24-2015.html?showComment=1424770504047#c437422094868638206 .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Τετάρτη  25  Φεβρουαρίου  2015 : http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2015/02/25-2015.html .-
Επικαιρότητα Ενημέρωση  Πέμπτη  26  Φεβρουαρίου  2015 :  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2015/02/26-2015.html .-
~Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  27  Φεβρουαρίου  2015  : http://snsarfara.blogspot.gr/2015/02/27-2015.html .-
~ Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Σάββατο  28  Φεβρουαρίου  2015  : http://stamos-dynami.blogspot.gr/2015/02/28-2015.html .- 

 ~   ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  :                                              ~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Κυριακή  01  Μαρτίου  2015 :  http://snsarfara.blogspot.gr/2015/03/01-2015.html .-
~ Επικαιρότητα  Ενημέρωση  Δευτέρα  02  Μαρτίου  2015 : http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2015/03/02-2015.html .-
~


  ~ Ο  κουρασμένος κοιμάται σαν πουλάκι .  Ο  στενοχωρημένος  κοιμάται σαν τη σούβλα στη φωτιά . !

2 σχόλια:

  1. Όλοι είμαστε λίγο τρελοί…,Όλοι είμαστε μοναχικοί .., Οι αδύνατοι είναι σκληροί . Μόνο από τους δυνατούς μπορείς να περιμένεις καλοσύνη. (Λέο Ρόστεν)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στη ζωή μας πάντοτε να βάζουμε στόχους και πάντα να ασχολούμεθα με σημαντικά και όχι με τα ασήμαντα .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή