ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

 
Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Πέμπτη  19  Ιουνίου  2014  :

Εκδήλωση  αληθινής  Αγάπης  από  μοναχό ..
ΠΑΝΑΓΙΑ ΠΛΑΤΑΝΙΩΤΙΣΣΑ Ορεινή Αιγιαλείας
***  Μεσσηνιακά  και  άλλα  :


*** Ντ. Νικολάκου: «Οι φιλοδοξίες του Νίκα να γίνει περιφερειάρχης απέτυχαν»

  Απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Καλαμάτας για τα πρόστιμα στα σκουπίδια Η πολιτική κόντρα που έχει ξεσπάσει εδώ και καιρό μεταξύ αιρετής ηγεσίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και δημάρχου Καλαμάτας και προέδρου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων, Παν. Νίκα, συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι από τα πρώτα αυτοδιοικητικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που αντέδρασαν στη... σιωπηρή στήριξη του κ. Τατούλη στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές ήταν και ο σημερινός δήμαρχος της μεσσηνιακής πρωτεύουσας. Έτσι, μετά τις τελευταίες αιχμηρές δηλώσεις του προέδρου της ΠΕΔ Πελοποννήσου και δήμαρχου Καλαμάτας κ. Νίκα για τη διαχείριση των απορριμμάτων, για τα πρόστιμα που επιβάλλει η Περιφέρεια Πελοποννήσου στους Δήμους, αλλά και για τη δημιουργία πολιτικού αεροδρομίου στην Τρίπολη, η αντιπεριφερειάρχης κα Νικολάκου σημείωσε σε σχετική της δήλωση στο arcadia portal: «Οι φιλοδοξίες του κ. Νίκα να γίνει περιφερειάρχης απέτυχαν». Για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, η κα Νικολάκου τόνισε για ακόμα μία φορά την αναγκαιότητα ολοκλήρωσης του μεγαλύτερου έργου της Περιφέρειας, διαψεύδοντας όλους εκείνους που το θέλουν να καθυστερεί και τις χρηματοδοτήσεις να παγώνουν. Το έργο προχωρά κανονικά και αναμένεται η απόφαση του ΥΠΕΚΑ για να προχωρήσει η συμβασιοποίηση. Βέβαια, εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις, ακόμα δεν έχει υπογραφεί τίποτα. «Ο περιφερειάρχης είναι υποχρεωμένος από το νόμο να υπογράφει αποφάσεις, τις οποίες συντάσσουν οι υπηρεσίες» παρατήρησε, κάνοντας λόγο για τα πρόστιμα τα οποία επιβάλλει για τα απορρίμματα στους Δήμους. «Είναι λυπηρό να βλέπουμε Πελοποννήσιους να επενδύουν στην αποτυχία του έργου, κάνοντας αρνητική πολιτική σε ένα από τα έργα που θα δώσουν τέλος σε μια επώδυνη κατάσταση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου», ανέφερε η κα Νικολάκου, συνεχίζοντας ότι δεν είναι κατανοητό πως ο κ. Νίκας συνεχίζει την επίθεσή του εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Επιπλέον, η κα Νικολάκου μέμφεται το δήμαρχο Καλαμάτας, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι υπηρετεί μια δική του στρατηγική φιλοδοξία, η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει πραγματικότητα. «Ο κ. Νίκας δεν έχει καμία αρμοδιότητα στα ευρύτερα θέματα που αφορούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, πιθανότατα να ήθελε να είναι υποψήφιος περιφερειάρχης, αλλά δεν τα κατάφερε», ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή της. «Ας είναι σωστός στα δικά του καθήκοντα χωρίς να δώσει συνέχεια σε τέτοιες δηλώσεις εναντίον της Περιφέρειας Πελοποννήσου», τόνισε κλείνοντας. Α.Π.  

***  Ξεκινά αύριο το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο στην Καλαμάτα          
           
Το 15ο Παμπελοποννησιακό Οδοντιατρικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Καλαμάτα στις 20, 21 και 22 Ιουνίου, με σημαντικές συμμετοχές απ’ όλη την Ελλάδα και 33 ομιλητές. Θέμα του συνεδρίου είναι «Η ποιότητα στην Οδοντιατρική: Γνώσεις και δεξιότητες απαραίτητες για καλύτερα αποτελέσματα στην καθημερινή κλινική πράξη».
Συνέντευξη Τύπου χθες για το συνέδριο έδωσαν η πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Γεωργία Θεοδωροπούλου, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Νίκος Χρονόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σταύρος Αράπογλου, ο γραμματέας Κώστας Νικολακέας και ο ταμίας Άγγελος Τσοροφόλιας.
  Μεγάλη συμμετοχή
Η κα Θεοδωροπούλου σημείωσε ότι το συνέδριο διοργανώνεται εδώ και 15 χρόνια, ενώ στην Καλαμάτα είχε πραγματοποιηθεί και πάλι το 2007. Πρόσθεσε, όμως, ότι αυτή τη φορά οι συμμετοχές έχουν ξεπεράσει τις προσδοκίες τους και οι σύνεδροι θα είναι πάνω από 200. Μάλιστα, έχουν δηλωθεί συμμετοχές από περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και το Βόρειο Αιγαίο.
Κατά την ίδια, αυτό οφείλεται και στη θεματολογία και στους ομιλητές του συνεδρίου, αλλά και στην όμορφη Καλαμάτα και τη βελτίωση της πρόσβασης στο νομό.
Το συνέδριο θα ξεκινήσει την Παρασκευή στις 11.00 το πρωί, ενώ η επίσημη έναρξη θα γίνει το ίδιο βράδυ στις 8.00. Επιπλέον, θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα από 19 οδοντιατρικές εταιρείες.
  Πρακτική σε νέες τεχνικές
Επίσης, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνει βράβευση ελεύθερης ανακοίνωσης, με βραβείο που θα δοθεί στη μνήμη του Ιωάννη Καρκατζούλη, ενώ θα δοθεί τιμητική πλακέτα και στην οικογένεια του αείμνηστου καθηγητή, Σταύρου Παπανικολάου.
Στο πλαίσιο του συνεδρίου οι σύνεδροι απ’ όλη την Ελλάδα θα έχουν τη δυνατότητα να γευτούν τα τοπικά μας προϊόντα, ενώ θα γίνει ξενάγηση στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης από την ομάδα «Πάμε Βόλτα».
Ο κ. Χρονόπουλος πρόσθεσε ότι το θέμα του συνεδρίου είναι επίκαιρο και αποσκοπεί στη βελτίωση της Οδοντιατρικής μέσα στην οικονομική κρίση. Επίσης, μίλησε για το συνεδριακό τουρισμό που βοηθά την πόλη της Καλαμάτας, σημειώνοντας πως πρέπει να υποστηριχθεί από τους φορείς.
Τέλος, ο κ. Αράπογλου σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του συνεδρίου θα γίνεται και πρακτική εξάσκηση με νέα υλικά που θα προσφέρουν εταιρείες, πάνω σε νέες μεθόδους και τεχνικές.
Της Βίκυς Βετουλάκη 

***  Νέος τομέας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων στο ΕΠΑ.Λ          
           
Ο τομέας Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων εγκρίθηκε και θα λειτουργήσει από το σχολικό έτος 2014 – 2015 στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο Καλαμάτας. Ο εν λόγω τομέας θα παρέχει τις εξής ειδικότητες: α) Τεχνικός διαχείρισης και ανακύκλωσης και β) Τεχνικός ελέγχου ρύπανσης και εγκαταστάσεων αντιρρύπανσης.
Μπορούν να εγγραφούν οι προαγόμενοι από την Α΄ Τάξη του Γενικού ή του Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑ.Λ).
Στο σχολείο λειτουργούν ακόμη οι ακόλουθοι Τομείς:
1. Μηχανολογίας με ειδικότητες:
α) Τεχνικός Μηχανολογικών Εγκαταστάσεων και Κατασκευών
β) Τεχνικός Οχημάτων
2. Τομέας Δομικών έργων με ειδικότητα Σχεδιαστής Δομικών έργων και Γεωπληροφορικής
3. Τομέας Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.
Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τους τομείς απασχόλησης μπορείτε να καλείτε τα τηλέφωνα 2721021517 και 2721021162. 

***  «Πα- Τέρας» βίαζε την 15χρονη κόρη του επί χρόνια σε χωριό της Μεσσηνίας!         
    
Με απόλυτη ψυχρότητα στο πρόσωπο και χωρίς ίχνος μετάνοιας, οδηγήθηκε  το απόγευμα της Τρίτης στον Εισαγγελέα Καλαμάτας, ο 35χρονος αδίστακτος Αλβανός, ο οποίος το βράδυ της Τρίτης συνελήφθη σε χωριό του Καλλικρατικού Δήμου Μεσσήνης, για τον κατ΄ επανάληψη βιασμό της 15χρονης κόρης του και μάλιστα κάποιες φορές μπροστά και στα μάτια της ίδιας της μάνας, την οποία απειλούσε και χτυπούσε για να μην μαρτυρήσει τίποτα!
Τα όσα φρικτά συνέβαιναν επί 3 χρόνια κατήγγειλαν στην Αστυνομία, τόσο το ίδιο το κορίτσι, όσο και η μητέρα της.  

***  Περιμένει προσφορά το ΤΑΙΔΕΠ για τη μαρίνα της Πύλου

    Ειδικό βάρος για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων θα έχει ο Ιούλιος, καθώς το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) θα υποδεχθεί τις δεσμευτικές πρόσφορες για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, τις προσφορές για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ θα προκηρύξει και τους διαγωνισμούς για τη μαρίνα Λαυρίου και την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού. Στις μαρίνες εκκρεμεί η ημερομηνία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για τις μαρίνες Χίου και Πύλου, για τη μαρίνα Αλίμου, ενώ θέμα εβδομάδων θεωρείται ότι είναι η προκήρυξη του διαγωνισμού για τη μαρίνα Λαυρίου που, σύμφωνα με το σχεδιασμό, θα φιλοξενεί mega yachts. Στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για τα αεροδρόμια έχουν περάσει οι κοινοπραξίες Zurich Airport (Ελβετία) - J&P ΑΒΑΞ, Athens International Airport (διαχειρίζεται το Ελευθέριος Βενιζέλος), Fraport (Γερμανία) - Όμιλος Κοπελούζου, Aeroports De La Cote d’Azur (Γαλλία), Corporacion America (Αργεντινή) - ΜΕΤΚΑ, Vinci (Γαλλία) - Ελλάκτωρ και η επενδυτική εταιρεία Αdvent. Στο μέτωπο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναμένεται με ενδιαφέρον πόσοι από τους τρεις υποψηφίους που έχουν περάσει στην τελική φάση -οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι (RZD), οι Ρουμάνοι της Grup Feroviar Roma (GFR) και οι Γάλλοι της Societe Nationale des Chemins de fer Francais (SNCF)- θα καταθέσουν προσφορές. Εντός Ιουλίου αναμένεται και να οριστικοποιηθεί το μοντέλο προεξόφλησης μελλοντικών εσόδων από ακίνητα, είτε μέσω της τιτλοποίησης που θα τεθεί σε εφαρμογή από το φθινόπωρο είτε μέσω της ίδρυσης επενδυτικής εταιρείας που θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο. - 

*** Γυρίσματα του ΡΙΚ στο Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας (φωτογραφίες)
 
 
Το τηλεοπτικό δίκτυο ΡΙΚ της Κύπρου, σε συνεργασία με τη Salamis Cruises Lines, ετοιμάζει ντοκιμαντέρ, τα οποία θα προβληθούν κατά τη νέα τηλεοπτική περίοδο 2014 – 2015, που θα αρχίσει το Σεπτέμβριο του 2014. Θέμα τους θα είναι: «Γεύση και άρωμα Ελλάδας». Το πρώτο ντοκιμαντέρ θα αφορά στο θρησκευτικό τουρισμό και το δεύτερο στον τουρισμό γενικού ενδιαφέροντος (αξιοθέατα πόλεων - σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος - γαστρονομία - τοπική κουζίνα κ.λπ.). Σήμερα το πρωί, εκπρόσωποι του καναλιού και μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου έφθασαν στην Καλαμάτα, για να καταγράψουν τα αξιοθέατα, τις ομορφιές και τις τοπικές συνταγές ενώ στις 9.30 θα επισκεφθούν το δήμαρχο. Τα στελέχη και το συνεργείο του ΡΙΚ επιβαίνουν στο «Salamis Filoxenia» υπό κυπριακή σημαία κρουαζιερόπλοιο, που κατέπλευσε στην Καλαμάτα στις 7.00 και θα αποπλεύσει στις 14.00. Στο σκάφος θα βρίσκονται 386 επιβάτες, εκ των οποίων 352 Κύπριοι και οι υπόλοιποι Βρετανοί, Αυστραλοί και Βούλγαροι. Το κρουαζιερόπλοιο θα φθάσει στο λιμένα Καλαμάτας προερχόμενο από την Πάτρα και στη συνέχεια θα κατευθυνθεί στη Ρόδο. - 

***   Προφυλακίσθηκαν οι 5 τσιγγάνοι για τις 8.500 δόσεις ηρωίνη         
           
Προφυλακιστέοι κρίθηκαν χθες το απόγευμα και οι πέντε τσιγγάνοι, έπειτα από πολύωρη ανάκριση, που συνελήφθησαν την προηγούμενη εβδομάδα με πάνω από 8.500 δόσεις ηρωίνης σε «καβάτζα» έξω από τον καταυλισμό της Αγίας Τριάδας στην Καλαμάτα.
Οι ισχυρισμοί των τεσσάρων τσιγγάνων και της μίας τσιγγάνας, πως δε γνωρίζουν για τα ναρκωτικά, δεν έπεισαν τον ανακριτή και τον εισαγγελέα, οι οποίοι τους έδειξαν το δρόμο προς τις φυλακές.
Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για έναν 58χρονο, έναν 61χρονο και μια 60χρονη, όλοι τσιγγάνοι και αδέλφια μεταξύ τους, καθώς και έναν 24χρονο και έναν 32χρονο, αδέλφια μεταξύ τους και παιδιά του 61χρονου. 
 
*** Μοίραζε… «σπαράγγια» σε συνταξιούχο αστυνομικό και λιμενικό
 
  ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΛΑΘΡΑΙΑ ΤΣΙΓΑΡΑ Οι απολογίες των 30 κατηγορουμένων στη μεγάλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας με τη λαθρεμπορία τσιγάρων στο Γύθειο, ξεκίνησαν χθες. Ειδικότερα, απολογήθηκαν 10 κατηγορούμενοι, ανάμεσά τους ένας συνταξιούχος αστυνομικός, αλλά και ο θεωρούμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης. Νωρίς το απόγευμα η δίκη διεκόπη, προκειμένου να συνεχισθεί αύριο με τις απολογίες των υπόλοιπων κατηγορουμένων.Έδινε… «σπαράγγια» Η δίκη το πρωί άρχισε με την κατάθεση των μαρτύρων υπεράσπισης και προς το μεσημέρι ακολούθησαν οι απολογίες των κατηγορουμένων. Πρώτος απολογήθηκε 50χρονος συνταξιούχος αστυνομικός, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση με τα λαθραία τσιγάρα. Όπως κατέθεσε, από μικρός γνωρίζει τον κατηγορούμενο ως εγκέφαλο και είναι φίλοι. Δέχτηκε αρκετές ερωτήσεις από τον πρόεδρο του Τριμελούς σχετικά με συνομιλίες του που έχουν καταγραφεί. Λίγες ημέρες πριν γίνουν οι συλλήψεις για το γεμάτο λαθραία τσιγάρα φορτηγό, ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος επικοινώνησε με τον 50χρονο αργά το βράδυ που επέστρεφε οδικώς από Αθήνα και του είπε να συναντηθούν «για να του δώσει σπαράγγια». Ο 50χρονος αρνήθηκε ότι πρόκειται για συνθηματική λέξη και αφορά «μαύρα» τηλέφωνα, αλλά κανονικά σπαράγγια, ενώ απάντησε πως δε γνωρίζει γιατί ακριβώς το ίδιο ο «εγκέφαλος» είπε μία ημέρα μετά και στον κατηγορούμενο λιμενικό της Ασφάλειας. Μάλιστα, ο πρόεδρος υπενθύμισε σε όλους τους κατηγορουμένους ότι δεν του αρκεί να δηλώνουν μετανιωμένοι, αλλά θέλει και στοιχεία για την υπόθεση. Ο 50χρονος συνταξιούχος αστυνομικός αρνήθηκε κάθε ανάμειξη με τη λαθρεμπορία, καθώς και ότι δεν είναι ο «Κυριάκος» που εμφανίζεται στις συνομιλίες.Γιατρός… φορτοεκφορτωτής Ακολούθως απολογήθηκε ο οδηγός της νταλίκας που βρέθηκε φορτωμένη με 450.000 λαθραία πακέτα τσιγάρα σε παράδρομο κοντά σε παραλία στον Κότρωνα. Όπως είπε, κατάγεται από την Πύλο, αλλά γνώρισε έναν από τους κατηγορουμένους στην Αθήνα. Καθώς είχε οικονομικά προβλήματα, δέχτηκε πρότασή του για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων. Ανέφερε ότι κανόνισαν αμοιβή 4.000 ευρώ και στις 20 Μαρτίου 2013, στις 9.30 το βράδυ, συναντήθηκαν στη διασταύρωση προς Κότρωνα. Τον πήγε σε ένα γήπεδο ερημικό, όπου ερχόταν ένα κίτρινο φορτηγάκι και έφερνε τα τσιγάρα που φορτώθηκαν. Αυτό έγινε 8-9 φορές. Είπε ότι δε γνώριζε από πού ήρθαν τα τσιγάρα ή πώς έφτασαν εκεί, ενώ δέχτηκε επαναλαμβανόμενες ερωτήσεις από τον πρόεδρο της Έδρας για τον οδηγό στο κίτρινο φορτηγάκι. Ο κατηγορούμενος οδηγός απάντησε ότι όσο διήρκεσε η μεταφόρτωση αυτός κοιμόταν και έτσι δεν είχε δει. Η μεταφόρτωση τελείωσε λίγο πριν τις 6.00 το πρωί, οπότε και έκανε την επιχείρηση η Αστυνομία και τους συνέλαβε. Στη συνέχεια, στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι που συνελήφθησαν κατά τη φόρτωση του φορτηγού, κατέθεσαν πως επίσης τους είχε προσλάβει ο ίδιος κατηγορούμενος που προσέλαβε τον οδηγό για να κάνουν τη φορτοεκφόρτωση. Αμφότεροι επικαλέστηκαν σοβαρά οικονομικά προβλήματα που τους ανάγκασαν να δεχτούν την πρότασή του. Ο ένας, μάλιστα, δήλωσε προς το δικαστήριο πως δεν έχει ξανακάνει παράνομη πράξη, έχει τελειώσει γενική ιατρική, το έχει μετανιώσει και θέλει να βοηθήσει τη δικαιοσύνη. Κατέθεσε δε, ότι το κίτρινο φορτηγάκι προσέγγιζε με την πίσω πλευρά και εκφόρτωναν κατευθείαν στο μεγάλο φορτηγό. Μαζί τους ήταν άλλα 4-5 άτομα, τα οποία μιλούσαν ελληνικά, αλλά δεν τα είχε ξαναδεί, ούτε τα γνωρίζει. Επίσης δέχτηκε πολλές ερωτήσεις για το ποιος ήταν ο οδηγός στο κίτρινο φορτηγάκι, όμως είπε ότι δεν τον είδε πολύ καλά και δεν μπορεί να αναγνωρίσει αν βρίσκεται ανάμεσα στους υπόλοιπους κατηγορουμένους. Για τον κατηγορούμενο που τους ανέθεσε τη δουλειά, σημείωσε πως, όταν ταξίδευαν από Αθήνα εκείνο το βράδυ, μιλούσε συνεχώς στο τηλέφωνο, πότε στα ελληνικά και πότε στα ρώσικα. Τέλος, ο κατηγορούμενος ως εγκέφαλος της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης λαθραίων τσιγάρων παραδέχθηκε τη συμμετοχή του σε ορισμένες παράνομες πράξεις, αλλά αρνήθηκε ότι είναι ο αρχηγός που κινούσε όλα τα νήματα και κανόνιζε το λαθρεμπόριο. - 
 
*** Διεθνής συνάντηση αλεξιπτώτου πλαγιάς στην Καλαμάτα!          
   
Διεθνή Αθλητική Συνάντηση Αλεξιπτώτου Πλαγιάς οργανώνει η Αερολέσχη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, στις 24, 25 και 26 Οκτωβρίου.
Τέσσερις μήνες πριν από τη διοργάνωση, έχει κιόλας εκδηλωθεί έντονο ενδιαφέρον από Έλληνες και ξένους αθλητές, αφού στο πλαίσιο της διεθνούς συνάντησης η Αερολέσχη Καλαμάτας έχει προσκαλέσει για ακροβατική επίδειξη σημαντικούς αθλητές, όπως το διάσημο Ισπανό ακροβάτη Raul Rodriguez και το Γάλλο πολυπρωταθλητή Richard Gallon.
Πρόκειται για τα μεγαλύτερα ονόματα στο χώρο του αλεξιπτώτου πλαγιάς παγκοσμίως.
Mεγάλη ανταπόκριση υπάρχει και από τοπικούς επιχειρηματίες που έχουν εκφράσει την επιθυμία να συμμετάσχουν ως χορηγοί.
Από την πλευρά της, η Αερολέσχη Καλαμάτας καλεί όσους έχουν όρεξη και θέληση να βοηθήσουν στη σημαντική αυτή διοργάνωση για την πόλη, είτε ως χορηγοί είτε ως εθελοντές, να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο: 6944575035.

*** Skunk Riot Control Copter: Ένα drone για τον έλεγχο διαδηλώσεων
       

Η χρήση μη επανδρωμένων αεροπορικών οχημάτων (drones) είναι ιδιαίτερα διαδεδομένη, σε μια πληθώρα ρόλων. Ωστόσο, μία εταιρεία από τη Νότια Αφρική κατασκευάζει drones που προορίζονται για έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο ρόλο.
Πρόκειται για την εταιρεία Desert Wolf η οποία δημιούργησε το Skunk Riot Control Copter, ένα drone που προορίζεται για χρήση ελέγχου διαδηλώσεων και ταραχών. Για την επίτευξη της αποστολής του το εν λόγω drone θα εξοπλίζεται με μία κάμερα παρακολούθησης και τέσσερα όπλα paintball.

    Η κάμερα θα χρησιμοποιείται για την παρακολούθηση και τον έλεγχο του πλήθους ενώ τα όπλα paintball θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν μία σειρά από «πυρομαχικά»: σφαίρες μπογιάς, πλαστικές σφαίρες ή μικρές κάψουλες με σπρέι πιπεριού. Παράλληλα στον εξοπλισμό θα περιλαμβάνονται ηχεία και ειδικές λάμπες δημιουργίας έντονων λάμψεων αποπροσανατολισμού.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Defence Web ένα πλήρες σύστημα θα κοστίζει περί τις 46.000 δολάρια και θα αποτελείται από ένα drone οκτώ στροφείων, κάμερες υψηλής ανάλυσης και θερμικής όρασης και έναν σταθμό ελέγχου στο έδαφος. Στον σταθμό ελέγχου θα βρίσκονται δύο άτομα, ένα για το χειρισμό του drone και ένα αρμόδιο για τη διαχείριση του «φορτίου» του.
Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία οι δύο χειριστές θα είναι υπό εποπτεία, μέσω κάμερας και μικροφώνων, ώστε να διασφαλίζεται ότι δεν θα χρησιμοποιούν το drone με τρόπο ιδιαίτερα επιθετικό που θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς ή θανάτους.
    
Η πρώτη παρτίδα με συστήματα Skunk Riot Control Copter θα αναπτυχθεί σε περιοχές όπου βρίσκονται ορυχεία, στη Νότια Αφρική. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα ορυχεία της Νοτίου Αφρικής πραγματοποιούνται συχνά απεργίες και επεισόδια με την αστυνομία, που πολλές φορές έχουν τραγική κατάληξη με νεκρούς και τραυματίες.
 
*** Η Τουρκία δεν αποδέχεται τις συμφωνίες της Λευκωσίας για την ΑΟΖ
   ,     

Με επιστολή τους προς τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή κοινότητα δηλώνουν ότι δεν αποδέχονται τις «μονομερείς», όπως τις χαρακτηρίζουν, συμφωνίες της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» με γειτονικές χώρες για τον προσδιορισμό θαλάσσιων ζωνών και την έναρξη ερευνών για υδρογονάνθρακες.
Ειδικότερα με επιστολή του προς τον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι-μουν, ο αναπληρωτής μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας, Λεβέντ Ελέρ, ζητά να κυκλοφορήσει ως επίσημο έγγραφο της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού και να δημοσιευτεί στο επόμενο Δελτίο του Δικαίου της Θάλασσας, επιστολή του «εκπροσώπου» της λεγόμενης «ΤΔΒΚ», Μεχμέτ Ντανά.

Πρόκειται για απάντηση των Τουρκοκυπρίων σε επιστολές του μόνιμου αντιπροσώπου της Κυπριακής Δημοκρατίας στον ΟΗΕ, πρέσβη Νίκου Αιμιλίου, προς τον Γενικό Γραμματέα του διεθνούς Οργανισμού, στις οποίες καταγγέλθηκαν «προκλητικές και παράνομες» δραστηριότητες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο εντός των χωρικών υδάτων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και της υφαλοκρηπίδας της Δημοκρατίας της Κύπρου.
Στην επιστολή η τουρκική-τουρκοκυπριακή πλευρά απορρίπτει ως «μονομερείς» τις συμφωνίες της «ελληνοκυπριακής διοίκησης» με χώρες της περιοχής και συγκεκριμένα «συμφωνίες που αφορούν στην κυριαρχία, όπως είναι ο προσδιορισμός ζωνών θαλάσσιας δικαιοδοσίας και τη διεξαγωγή ερευνών για την ύπαρξη πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο», με το επιχείρημα ότι οι συμφωνίες αυτές έγιναν «πριν από τη διευθέτηση του κυπριακού ζητήματος».
Στην επιστολή προβάλλεται, επίσης, ο ισχυρισμός ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά προχώρησε σε «Συμφωνία Οριοθέτησης Υφαλοκρηπίδας» με την Τουρκία, στις 21 Σεπτεμβρίου 2011, στο περιθώριο των εργασιών της 66ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη και ότι εξέδωσε άδειες διεξαγωγής ερευνών στην Τουρκική Εταιρία Πετρελαίων το 2011, σε απάντηση «μονομερών» δραστηριοτήτων της ελληνοκυπριακής πλευράς.
«Ως τουρκοκυπριακή πλευρά, είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να ερευνήσουμε την ύπαρξη και να εκμεταλλευτούμε τις φυσικές πηγές πλούτου του νησιού, σε συνεργασία με την ελληνοκυπριακή πλευρά, στη βάση της αρχής της δίκαιης και ισότιμης διανομής» υποστηρίζεται στην επιστολή, η οποία φέρει ημερομηνία 30 Μαΐου και κυκλοφόρησε χθες ως επίσημο έγγραφο του ΟΗΕ.
Στο τέλος Ιουλίου η έκθεση του ΟΗΕ για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ
Εν τω μεταξύ, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα δώσει στα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας την έκθεσή του για την Ειρηνευτική Δύναμη στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ), στην οποία θα κάνει αναφορά και στο Κυπριακό, ενώ το σχετικό ψήφισμα αναμένεται να εγκριθεί προς το τέλος Ιουλίου.
Κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχαν στην έδρα του ΟΗΕ ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης και ο μόνιμος αντιπρόσωπος, πρέσβης Νίκος Αιμιλίου, με αξιωματούχους της Γραμματείας και με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας, δόθηκαν διαβεβαιώσεις ότι οι συντάκτες τόσο της έκθεσης όσο και του σχεδίου ψηφίσματος, που, όπως συνηθίζεται, ετοιμάζουν οι Βρετανοί, θα είναι προσεκτικοί στις διατυπώσεις τους ώστε να μη δημιουργηθούν «επιπλέον προβλήματα» στις διαπραγματεύσεις.
Τέλη Σεπτεμβρίου η συνάντηση Ν. Αναστασιάδη – Μπαν Κι Μουν
Διπλωματικοί κύκλοι στην έδρα του ΟΗΕ ανέφεραν στο ΑΜΠΕ ότι, με βάση τις μέχρι τώρα θέσεις των δυο πλευρών, όπως παρουσιάστηκαν στο τραπέζι των συνομιλιών στη Λευκωσία, «δεν αναμένονται ενθαρρυντικές εξελίξεις».
Ο Μπαν Κι-μουν θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Κύπρου, Νίκο Αναστασιάδη, στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, μέσα στο τρίτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου. Επίσης, όπως συνηθίζεται τα τελευταία χρόνια, λίγες μέρες μετά, θα έχει συνάντηση και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.
naftemporiki

***  Η έκρηξη του V838 στον αστερισμό του Μονόκερω (video)
       

Ένα φωτοστέφανο τυλίγει το άστρο V838 στον αστερισμό του Μονόκερω, σε απόσταση 20.000 ετών φωτός από τη Γη.
Το φωτοστέφανο εμφανίστηκε το 2002 όταν το άστρο -ένας μεσήλικος κόκκινος γίγαντας- πέρασε μια φάση παροξυσμού και έγινε για λίγο το λαμπρότερο αστέρι του Γαλαξία.
Οι υπεύθυνοι του διαστημικού τηλεσκοπίου Hubble παρακολούθησαν το φως της έκλαμψης όπως εξαπλώθηκε στο διάστημα και φώτισε τα σύννεφα σκόνης γύρω από το άστρο σε ένα φαινόμενο που ονομάζεται «ηχώ του φωτός».

Το βίντεο που ακολουθεί συμπυκνώνει δύο χρόνια παρατηρήσεων με το Hubble: όσο χρόνος δηλαδή απαιτήθηκε ώστε το φως της έκλαμψης  να φτάσει στα πιο απομακρυσμένα σύννεφα σκόνης, ταξιδεύοντας με ταχύτητα 300.000 χιλιομέτρων ανά δευτερόλεπτο. Συγκριτικά, το φως του Ήλιου χρειάζεται περίπου πέντε ώρες να φτάσει μέχρι τον Πλούτωνα τον πιο μακρινό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος.
 
Όσον αφορά στις αιτίες της έκλαμψης μόνο εικασίες μπορούν να γίνουν. Συνήθως τέτοιου είδους δραστηριότητα χαρακτηρίζει τους καινοφανείς αστέρες ή νόβα. Οι καινοφανείς αστέρες είναι κατ’ ουσίαν κατακλυσμικές πυρηνικές εκρήξεις που προκαλούνται όταν ένας  λευκός νάνος, απορροφά υδρογόνο από ένα συνοδό άστρο με αποτέλεσμα να υπόκειται σε πυρηνική σύντηξη με ανεξέλεγκτο τρόπο.
Παραμένει άγνωστο αν το V838 του Μονόκερου είναι στην πραγματικότητα δύο άστρα που μετατράπηκαν σε καινοφανείς.
Το πιθανότερο όμως είναι ότι το ξέσπασμα που παρακολούθησε το Hubble «αντιστοιχεί σε ένα μεταβατικό στάδιο στην εξέλιξη του άστρου το οποίο σπάνια έχουμε την ευκαιρία να δούμε». VIDEO : 
https://www.youtube.com/watch?v=UdEznhd-L_0

*** Ο καλύτερος τρόπος αποίκησης πλανητών είναι η αποστολή του DNA και η «εκτύπωση» ανθρώπων εκεί
      

Η αποίκηση του ανθρώπου σε άλλους πλανήτες αποτελεί ένα όνειρο που η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας τις τελευταίες δεκαετίες το κάνει να πλησιάζει ολοένα και πιο κοντά στην πραγματοποίησή του. 
Υπό σχεδιασμό βρίσκονται μάλιστα επανδρωμένες αποστολές στη Σελήνη και στον Αρη τόσο από κρατικές διαστημικές υπηρεσίες όσο και από ιδιωτικές. 
Πρέπει φυσικά να ξεπεραστούν μια σειρά εμπόδια που σχετίζονται με το ταξίδι αλλά και την ομαλή παραμονή και διαβίωση στον φυσικό μας δορυφόρο και τον Κόκκινο Πλανήτη. Ομάδα ειδικών επεξεργάζεται το τελευταίο διάστημα μια νέα πραγματικά επαναστατική πρόταση για την αποίκηση του ανθρώπου σε άλλους κοντινότερους και πιο μακρινούς κόσμους του Σύμπαντος: να στείλουμε σε άλλους πλανήτες το ανθρώπινο DNA!
Η πανσπερμία
Μία από τις πιο δημοφιλείς θεωρίες για την εμφάνιση της ζωής στη Γη είναι εκείνη της λεγόμενης «πανσπερμίας». Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, η ζωή έφθασε στη Γη με τη μορφή μικροοργανισμών που «ταξίδεψαν» με αστεροειδείς ή κομήτες από άλλους πλανήτες είτε του ηλιακού μας συστήματος είτε και από πιο μακριά. Αν η πανσπερμία ήταν αυτή που... έσπειρε τη ζωή στη Γη, μπορεί να συμβεί και αντίστροφα; 

Μπορεί άραγε να «καλλιεργήσουμε» το ανθρώπινο είδος σε άλλους πλανήτες; 
Ομάδα ειδικών με επικεφαλής τον μηχανικό της NASA Ανταμ Σέλτζνερ υποστηρίζει ότι είναι εφικτό να στείλουμε το ανθρώπινο DNA σε άλλους πλανήτες και να περιμένουμε να αναπτυχθεί και να εξελιχθεί έτσι ώστε κάποια στιγμή να κάνουν την εμφάνισή τους στους πλανήτες αυτούς οι άνθρωποι. «Καταλήξαμε στο ότι οι καλύτερες πιθανότητες για να αποικήσει το ανθρώπινο είδος άλλους πλανήτες είναι να υπάρξει μια οργανική εκτύπωση του ανθρώπου εκεί. Ισως λοιπόν δεν αποικήσουμε άλλους πλανήτες με αστροναύτες που θα φορούν στολές αλλά με απλά βακτήρια που θα κουβαλούν το ανθρώπινο DNA» αναφέρει ο Σέλτζνερ.
Η ιδέα της μεταφοράς του ανθρώπινου DNA σε άλλους κόσμους μέσω βακτηρίων ανήκει στον Γκάρι Ρίβκουν και στον Τζορτζ Τσερτς που είναι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ. Το πρόβλημα σε αυτή την ιδέα είναι βέβαια το πώς τα βακτήρια θα μετατραπούν σε ανθρώπους μετά την εγκατάστασή τους στον νέο πλανήτη. Αυτό είναι το ζήτημα με το οποίο απασχολούνται τώρα οι θιασώτες της. Μία από τις προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι είναι να αφεθούν τα βακτήρια αυτά να ζήσουν ελεύθερα στο νέο τους περιβάλλον με την ελπίδα ότι θα εξελιχθούν με τρόπο τέτοιο που θα οδηγήσει τελικά στην εμφάνιση ανθρώπων. Μια εναλλακτική πρόταση είναι να σταλεί σε άλλους πλανήτες ένα μηχάνημα που θα μπορεί να δημιουργήσει πολυκύτταρους οργανισμούς και να τους απελευθερώνει στο περιβάλλον του πλανήτη.
Αποίκηση ή εξαφάνιση
Ο διάσημος αστροφυσικός Στίβεν Χόκινγκ προχωρεί συχνά σε προβλέψεις για την τεχνολογική και επιστημονική πρόοδο, καθώς και την επίδραση που θα έχει αυτή η πρόοδος στη ζωή του ανθρώπου στο κοντινό και απώτερο μέλλον. Μία από αυτές είναι ότι ο 21ος αιώνας θα αποτελέσει ένα ορόσημο στη διαστημική εξερεύνηση.
«Σε 50 χρόνια θα έχουμε δημιουργήσει βάσεις και κατοικίες στη Σελήνη στις οποίες θα ζουν άνθρωποι. Το ίδιο θα γίνει και στον Αρη ως το τέλος του αιώνα» υποστηρίζει ο Χόκινγκ, που εκτιμά ότι, αν δεν καταφέρουμε να αποικήσουμε άλλους πλανήτες, η ανθρωπότητα κινδυνεύει με εξαφάνιση. «Ο πλανήτης μας είναι ένας παλιός κόσμος που απειλείται από τη συνεχή αύξηση του ανθρώπινου πληθυσμού και την εξάντληση των πλουτοπαραγωγικών πηγών της Γης. Πρέπει να ληφθούν υπόψη αυτοί οι παράγοντες και να φτιάξουμε ένα σχέδιο Β. Αν θέλουμε ο άνθρωπος να επιβιώσει τα επόμενα εκατό χρόνια, πολύ περισσότερο αν μιλήσουμε για τα επόμενα χίλια, είναι επιβεβλημένη η αποίκηση άλλων κόσμων μακριά από τη Γη. Αν ακολουθήσουμε αυτό το μονοπάτι, είμαι βέβαιος ότι ο αιώνας που διανύουμε θα χαρακτηριστεί μια πραγματική διαστημική εποχή» σημειώνει ο Χόκινγκ. 
tovima.gr
 
***

***  Αθλητική   ενημέρωση  :

*** Καλαμάτα: «Σενάριο ήταν και πάει» η εμπλοκή Κούγια         
           
Το σενάριο εμπλοκής του Αλέξη Κούγια με τα διοικητικά της Καλαμάτας δεν θα πάρει σάρκα και οστά και ήδη ο γνωστός ποινικολόγος παρουσιάζεται να στρέφει προς άλλες κατευθύνσεις το βλέμμα του, αλλά και τους ανθρώπους της Μαύρης Θύελλας να πράττουν το ίδιο. Οι αντιδράσεις που υπήρξαν στην ποδοσφαιρική Μεσσηνία τόσο από τους φιλάθλους, όσο και τους παλαιμάχους, αλλά και τους φορείς και ακόμη περισσότερο πολλούς ανθρώπους της διοίκησης, που φαίνεται ότι δεν αντιμετώπιζαν  από την πρώτη στιγμή και πολύ θετικά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, έβαλαν τέλος στα σενάρια αυτά. Ο Γιώργος Ράλλης δεν μίλησε τελικά με τον κ. Κούγια, που είναι σίγουρο ότι πήρε το μήνυμα.
  Πιθανότατα… πίσω η Γ.Σ.
Τα όσα εξελίχθηκαν το τελευταίο διάστημα και οι διεργασίες με την υπόθεση Κούγια, έφεραν στασιμότητα, κάνοντας τους διοικούντες να σκέπτονται την «μετακίνηση» της Γ.Σ. μια βδομάδα αργότερα. Ενδέχεται όμως να μη συνδυάζεται μόνο με το θέμα Κούγια, αλλά με κάποια ακόμη, που έχουν προκύψει τις τελευταίες ημέρες. Ο Γιώργος Ράλλης και οι συνεργάτες του, μελετούν πλέον την 6η Ιουλίου ως το πιο βάσιμο σενάριο, για τη Γενική Συνέλευση, που θα κρίνει και την επόμενη μέρα.
  Αποφασίζουν τα μέλη και η Γενική Συνέλευση
Επειδή γίνεται λόγος και εμείς αναφερόμαστε αρκετά συχνά σε σενάρια, εμπλοκές, διεργασίες και πολλά ακόμη, που για διαφόρους λόγους δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι οι τελικές απαντήσεις θα δοθούν από τα μέλη του Ερασιτέχνη και τη Γενική Συνέλευση. Μπορεί οποιοσδήποτε να θέλει να εμπλακεί και να επιδιώκει την είσοδό του στα διοικητικά της Μαύρης Θύελλας, όμως θα πρέπει να «περάσει» από τη Γενική Συνέλευση.
Και εκεί έχουν λόγο οι φίλαθλοι – μέλη της ομάδας, που οφείλουν να πάρουν τις ιδανικές για το μέλλον της Καλαμάτας αποφάσεις. Όσοι δεν έχουν καταβάλει τις εισφορές τους θα πρέπει να το κάνουν, και όσοι έχουν αντίθετες απόψεις θα πρέπει να τις αναπτύξουν. Δυστυχώς η Ερασιτεχνική δεν λειτούργησε όπως έπρεπε, με συχνές δηλαδή συνεδριάσεις και παρεμβάσεις των μελών της, και αυτό ήταν ένα από τα μείον της απερχόμενης διοίκησης.
Σημαντικό ρόλο η στάση των οργανωμένων
Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Φιλάθλων – Οπαδών Καλαμάτας «Bulldogs Club” γύρω από το θέμα Κούγια και τις προεκτάσεις του, έριξε στο τραπέζι ένα ακόμη θέμα, που μπορούμε να χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά σημαντικό. Είχε να κάνει με την αναφορά στα έργα και τις ημέρες της παρούσας διοίκησης, ειδικότερα στο πρόσωπο του Γιώργου Ράλλη. Ο Σύνδεσμος εξέφρασε την αντίθεσή του στην κίνηση του προέδρου της Καλαμάτας να μπει στη διαδικασία να συζητήσει την πρόταση του κ. Κούγια, όμως εκείνο που «προσμετρά» πολύ έντονα, είναι το τελευταίο μέρος της ανακοίνωσης, που μεταξύ άλλων αναφέρει… «Όποιος νιώθει ότι δεν μπορεί ή απέτυχε, δεν είναι κακό να το πει και να κάνει πίσω, χωρίς να καταστρέφει ό,τι έχει δημιουργήσει και βρήκε έτοιμο. Αυτό ισχύει και για τον κ. Ράλλη και για τον κ. Κούγια».
Φαίνεται λοιπόν ότι οι Οργανωμένοι της Καλαμάτας είναι έτοιμοι πάρουν θέση και απέναντι στα σενάρια της επόμενης μέρας, μεταφέροντας την ανησυχία και τις ενστάσεις τους. Περιμένουμε με ιδιαίτερη αγωνία την τοποθέτησή τους, καθώς αποτελούν ζωντανό και πολύ έντονο οργανισμό της ομάδας τους.
Μετά τον Κούγια ο… Ντάβαρης
ΜΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΚΤΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΠΙΘΑΝΗΣ ΕΜΠΛΟΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΥ
Ένας ακόμη παράγοντας του ποδοσφαίρου, μετέφερε στον Γιώργο Ράλλη την επιθυμία του να ασχοληθεί με την ομάδα της Καλαμάτας, στηρίζοντάς την και οικονομικά. Ο λόγος για τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Πανηλειακό Κώστα Ντάβαρη, που είχε επαφή με τους ανθρώπους της Μαύρης Θύελλας, διαμηνύοντάς τους την πρόθεσή του να στηρίξει την ομάδα τη νέα αγωνιστική περίοδο. Πρόταση η οποία εξετάζεται από τους διοικούντες της Καλαμάτας, που έχουν το τελευταίο διάστημα ανοίξει μέτωπο εύρεσης οικονομικών «υποστηρικτών – συμπαικτών», προκειμένου να αντεπεξέλθει η ομάδα στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες το ενδεχόμενο εμπλοκής του κ. Ντάβαρη δεν είναι απίθανο, όμως θεωρείται πολύ δύσκολο να εισχωρήσει στη διοίκηση. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει οικονομική συνεργασία, ή συνεργασία σε αγωνιστικό επίπεδο, κάτι που φέρνει πολύ στην υπόθεση Κουράτολο.
Πάντως οφείλουμε ν’ αναφέρουμε πως η σχετική είδηση έγινε αποδεκτή με επιφυλακτικότητα από μεγάλη μερίδα του κόσμου, και αυτό γιατί τα μηνύματα τα οποία έχουν προκύψει μέσω της διαδρομής του κ.Ντάβαρη στον Πανηλειακό κρίνονται αμφιλεγόμενα.
Ο Γιώργος Ράλλης πράττει σωστά στη διαδικασία εξεύρεσης χορηγών – υποστηρικτών, όμως θα πρέπει να μελετήσει προσεκτικά κάθε περίπτωση και το κατά πόσο μπορεί να γίνει αποδεκτή από τους φιλάθλους της Μαύρης Θύελλας, που είναι η αλήθεια ότι δεν ενθουσιάστηκαν.
  Αγωνιστικές εξελίξεις μετά τη συνέλευση
Πολλά ακούγονται, πολλά γράφονται, αλλά καλό θα είναι να κρατάμε κοντό καλάθι. Τόσο για το θέμα του προπονητή, όσο ακόμη και της μεταγραφολογίας που αναπτύσσεται το τελευταίο διάστημα και που είναι βέβαιο ότι δεν προκύπτει τυχαία, ειδικότερα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Οι εξελίξεις, όπως μας έχει μεταφέρει ο κ. Ράλλης, θα έρθουν μετά τη γενική συνέλευση και είναι λογικό γιατί κανείς δεν γνωρίζει πώς θα εξελιχθεί αυτή και τι θα «ξημερώσει την επόμενη μέρα». Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν είναι… βέβαιος.  Ν. Μπ.

***   Ελπίδες του Μεσσηνιακού για παραμονή στη Γ’ Εθνική

  Εδώ και μερικές ώρες υπάρχει η αισιοδοξία στο στρατόπεδο των πράσινων ότι τελικά η αναδιάρθρωση στη Γ’ Εθνική δε θα γίνει φέτος και έτσι η ομάδα του Μεσσηνιακού θα παραμείνει στην κατηγορία. - 
~ Ο  εκπληκτικός  τερματοφύλακας  Γιώργος Ν. Νιάρχος  από τον ΑΣΤΕΡΑ  ΑΡΦΑΡΩΝ στον  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟ .! Θεωρείται  μεγάλη  μεταγραφική επιτυχία .-
~ Ο δυναμικός αμυντικός του ΑΣΤΕΡΑ  Αρφαρών Σταμάτης(Άκης) Α. Φέστας , μετακόμισε  στον ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟ    .-
~ Ο  Ηλίας  Ν.  Καπόγλης του Αστέρα  Αρφαρών , από τα μέσα της περσυνής περιόδου παίζει  ποδόσφαιρο  στην  ομάδα του Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ .-
~ Ο  επιθετικός Αθανάσιος Ι. Παναγιωτόπουλος σταμάτησε  το  ποδόσφαιρο .-
~ Ο  Γρηγόρης  Α. Τσιλίκος ίσως  αποφασίσει  να  σταματήσει το  ποδόσφαιρο ...

***   ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ    2014 …Αποτελέσματα  αγώνων … στη  φάσι  των  οκτώ  8  Ομίλων :
 

 Τα  γκρουπ  -όμιλοι  στο  Μουντιάλ  Βραζιλίας  2014  :
1ος ΌΜΙΛΟΣ -γκρουπ  : ΒΡΑΖΙΛΙΑ , ΜΕΞΙΚΟ , ΚΑΜΕΡΟΥΝ  , ΚΡΟΑΤΙΑ  .-
2ος ΟΜΙΛΟΣ -γκρουπ : ΙΣΠΑΝΙΑ , ΟΛΛΑΝΔΙΑ , ΧΙΛΗ ,  ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  .-
3ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΚΟΛΟΜΒΙΑ , ΙΑΠΩΝΙΑ , ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  , ΕΛΛΑΔΑ .-
4ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΙΤΑΛΙΑ , ΑΓΓΛΙΑ ,  ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  , ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ  .-
5ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΑΛΛΙΑ , ΕΛΒΕΤΙΑ , ΟΝΔΟΥΡΑ  , ΕΚΟΥΑΔΟΡ  .-
6ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ , ΒΟΣΝΙΑ  , ΝΙΓΗΡΙΑ ,  ΙΡΑΝ  .-
7ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΓΕΡΜΑΝΙΑ , ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ , ΓΚΑΝΑ  , Η.Π.Α. .-
8ος  ΟΜΙΛΟΣ - γκρουπ : ΒΕΛΓΙΟ  , ΡΩΣΙΑ  , ΑΛΓΕΡΙΑ , ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ  .

 ~  ΑΓΩΝΕΣ  ΚΑΙ  ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ :
Πρώτοι  αγώνες  ομάδων (1η  αγωνιστική) - Πρώτα  αποτελέσματα από 12 /06/2014 έως 18/06/2014:


1ος  ΟΜΙΛΟΣ :

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΚΡΟΑΤΙΑ  3-1 .-  (12/06/2014)  Ώρα Ελλάδας : 22.00 {Στο Σάο Πάολο στάδιο}
ΜΕΞΙΚΟ -ΚΑΜΕΡΟΥΝ 1-0 .-  (13/06/2014)  Ώρα Ελλάδας  : 01.00 (Στο στάδιο Νατάλ )

2ος  ΟΜΙΛΟΣ :

ΙΣΠΑΝΙΑ -ΟΛΛΑΝΔΙΑ  1-5 .- (13/06/2014) Ώρα  Ελλάδας :  22.00 {Στο Σαλβαντόρ στάδιο}
ΧΙΛΗ -ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ  3-1 .- (14/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 01.00 (Στο Κουϊάμπα στάδιο)

3ος  ΟΜΙΛΟΣ :

ΚΟΛΟΜΒΙΑ -ΕΛΛΑΔΑ  3-0 .-  (14/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας  : 19.00  {Στο Μπέλο Οριζόντε στάδιο }
ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ -ΙΑΠΩΝΙΑ  2-1 .- (15/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας : 04.00 {Στο Ρεσίφε στάδιο}

4ος  ΟΜΙΛΟΣ :

ΙΤΑΛΙΑ - ΑΓΓΛΙΑ  2-1 .-  (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 01.00  {Στο  Μαναούς στάδιο }
ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ - ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ  3-1  .- ( 14/06/2014) Ώρα  Ελλάδας : 22.00 (Στάδιο Φορταλέζα )

5ος  ΟΜΙΛΟΣ :

ΓΑΛΛΙΑ - ΟΝΔΟΥΡΑ  3-0 .-  (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας :  22.00 {Στο Πόρτο Αλέγκρε} 
ΕΛΒΕΤΙΑ -ΕΚΟΥΑΔΟΡ  2-1 .- (15/06/2014) Ώρα  Ελλάδας  : 19.00
(Στάδιο Μπαζίλε)
6ος  ΟΜΙΛΟΣ :

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ -ΒΟΣΝΙΑ  2-1 .-  (16/06/2014) Ώρα Ελλάδας : 01.00  {Ρίο Ντε Τζανέριο}

 ^ ΙΡΑΝ - ΝΙΓΗΡΙΑ    0-0 .-     ( 16/06/2014)  Ώρα  Ελλάδας  : 22.00 (Στάδιο Κουριτίμπα)

7ος  ΟΜΙΛΟΣ  :

ΓΕΡΜΑΝΙΑ - ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ  4-0      (16/06/2014)   Ώρα  Ελλάδας : 19.00 {Στάδιο Σαλβαντόρ}

ΓΚΑΝΑ - Η.Π.Α.  1-2    (18/06/2014)   Ώρα  Ελλάδας  : 01.00 (Στάδιο Νατάλ )8ος  ΟΜΙΛΟΣ  :

ΒΕΛΓΙΟ -ΑΛΓΕΡΙΑ      2-1  ( 17/06/2014 )  Ώρα  Ελλάδας  22.00 {Στάδιο Μπέλο Οριζόντε}

 ^ ΡΩΣΙΑ - ΝΟΤΙΑ  ΚΟΡΕΑ    1-1    ( 18/06/2014 ) .-  Ώρα  Ελλάδας   01.00 (Στάδιο Κουϊάμπα) 
~**  <> Σύνολον  49 γκολ ( τερμάτων ) στα  16 πρώτα παιχνίδια για 1η  αγωνιστικής  .-   
 
~** 2οι   Αγώνες στα  γκρούπ - ομίλους στο  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΜΕΞΙΚΟΥ  από 18/06/:

1ος Όμιλος :
~ ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ    0-0 .-     (ώρα  Ελλάδας 22.00 , 17/06/2014 ) {Στο  Φορταλέζα}

~ ΚΑΜΕΡΟΥΝ - ΚΡΟΑΤΙΑ    0-4     (ώρα  Ελλάδας  01.00 18/06/2014 ) {Στο  Μαναούς}

2ος Όμιλος- γκρουπ :

~ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - ΟΛΛΑΝΔΙΑ  2-3 .- (΄Ώρα Ελλάδας 19.00 , 18/06/2014) {Στο Πόρτο Αλέγκρε}
~ ΙΣΠΑΝΙΑ  -ΧΙΛΗ    0-2    (ώρα  Ελλάδας 22.00 ,  18/06/2014 ) {Ρίο Ντε  Ζανέϊρο}

 3ος  Όμιλος -γκρουπ   :

 ~  ΚΟΛΟΜΒΙΑ -ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  2-1      ( Ώρα  Ελλάδας 19.00, 19/06/2014) ,-{Στάδιο Μπραζίλια}

 ^ ~ ΙΑΠΩΝΙΑ -  ΕΛΛΑΔΑ    0-0  ( Ώρα  Ελλάδας  01.00  ,  20/06/2014 ) .- (Στάδιο Νατάλ )
 
4ος   Όμιλος  - γκρουπ  :
ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ - ΑΓΓΛΙΑ  2-1   ( Ώρα  Ελλάδας 22.00 , 19/06/2014 ) .- {Στάδιο Σάο Πάολο }
~



***  ΚΟΛΟΜΒΙΑ  -ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  2-1  , (0-0) .- ^
Τα  γκολ : 64΄Ροντρίγκεζ ,  70'  Κιντέρο , 73΄Ζερμπίνιο  ,
Διαιτητές : H. Webb , M. Mullarkey , D. Cann  ,
Κάρτες :Ζακορά ,  Γκουντιέρες ,
Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν):  Οσπίνα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο (Αρίας), Αγκιλάρ (Μεχία), Γκουτιέρες, Σάντσες, Ζουνίγκα, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο (Κιντέρο). 
 Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί):  Μπαρί, Μποκά, Ντιοτέ (Πολί ), Ζοκορά, Ζερβίνιο, Μπονι (Ντρομπά), Γκραντέλ (Καλού), Οριέ, Γ. Τουρέ, Σέρι, Μπάμπα.  
~ Στο παρελθόν οι δύο αντίπαλοι δεν έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους, ενώ οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΚΟΛΟΜΒΙΑ: Οσπινα, Ζουνίγκα, Ζαπάτα, Γέπες, Αρμέρο, Αγκιλάρ, Σάντσες, Κουαντράδο, Ροντρίγκες, Ιμπάρμπο, Γκουτιέρες  ,
 ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ: Μπαρι, Οριέ, Ζοκορά, Μπαμπά, Μποκά, Τιοτέ, Ντιέ, Καλού, Γιάγια Τουρέ, Ζερβίνιο, Μπονί  ,

Video  από  αγώνα  :

~* ΚΟΛΟΜΒΙΑ-ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ  μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/wVhtU00XJg8 ,


~ Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού 1ο  γκολ  1-0  19/6/2014 : http://youtu.be/tbkvRl5qRE4 ,


~ Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού  2ο  γκολ  2-0  19/6/2014 : http://youtu.be/OByW6J2KHHY ,


~ Κολομβία-Ακτή Ελεφαντοστού γκολ  2-1  μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/PbLGO0n39LA ,

 

~ ΚΟΛΟΜΒΙΑ -ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ μουντιάλ  2014 φάσεις  στο 0-0 : http://youtu.be/JynVAwup1Vc ,

~ ΚΟΛΟΜΒΙΑ- Ακτή Ελεφαντ  μουντιάλ  2014 φάσεις στο 1-0 : http://youtu.be/1SJXrLR9rQ0 ,


 ***   ΟΥΡΑΓΟΥΑΗ   -  ΑΓΓΛΙΑ 2-1 , (1-0) .-^
Τα  γκολ : 39΄  , 85΄ Σουάρες , 75΄ Ρούνεϊ  ,
Διαιτητές :τον Ισπανό, Κάρλος Βελάσκο Καρμπάγιο. ,
Κάρτες : Γκοντίν , Στέρλινγκ ,
Οι αρχικές συνθέσεις έχουν ως εξής:
Ουρουγουάη (Οσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Κάσερες, Χιμένες, Γκοντίν, Περέιρα, Γκονσάλες (Χότο  Φουζίλες), Ρίος, Λοδέιρο (Στουάνι), Ροδρίγες, Καβάνι, Σουάρες ( Κόστες).

Αγγλία (Ρόι Χόντγκσον): Χαρτ, Τζόνσον, Κέιχιλ, Τζαγκέλκα, Μπέινς, Χέντερσον (Λάμπερτ)  , Τζέραρντ, Στέρλινγκ (Μπάρκλεϊ), Ρούνεϊ, Γουέλμπεκ, Στάριτζ (Μπόατες)  ,
~ Στο μεταξύ, βίαια επεισόδια έλαβαν μέρος στο Σάο Πάολο λίγες ώρες πριν από τη σέντρα της αναμέτρησης των Άγγλων με την Ουρουγουάη. Ειδικότερα, μεγάλη ομάδα Βρετανών δέχθηκε επίθεση από βραζιλιάνικη συμμορία κοντά στο κέντρο της πόλης. Η αστυνομία μιλά για 10 τραυματίες, αλλά και αρκετές συλλήψεις.
~ Στις προηγούμενες δέκα αναμετρήσεις των δύο ομάδων, οι Νοτιοαμερικανοί έχουν νικήσει τέσσερις φορές, οι Άγγλοι τρεις, ενώ ισάριθμοι αγώνες έληξαν χωρίς νικητή.
Οι πιθανές συνθέσεις, έχουν ως εξής:
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: 1.Μουσλέρα, 2.Λουγκάνο, 3.Γκοντίν, 4.Φουτσίλε, 22.Κάσερες, 17.Αρεβάλο Ρίος, 5.Γκαργκάνο, 11.Στουάνι, 7.Ροντρίγκες, 9.Σουάρες, 21.Καβάνι .
 ΑΓΓΛΙΑ: 1.Χαρτ, 2.Τζόνσον, 5.Κέϊχιλ, 6.Τζαγκέλκα, 3.Μπέινς, 4.Τζέραρντ, 14.Χέντερσον, 19.Στέρλινγκ, 11.Ουέλμπεκ, 9.Στάριτς, 10.Ρούνεϊ .










Τα  βίντεο  από τον αγώνα :

~**  Ουρουγουάη-Αγγλία  γκολ 39΄ Σουάρες  1-0  μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/4Tjnjm4czBM ,


~**Ουρουγουάη-Αγγλία γκολ ισοφάρ  1-1  μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/MGk3dTDQUvs


~**  Ουρουγουάη-Αγγλία 2ο γκολ 2-1 μουντιάλ  19/6/2014 : http://youtu.be/kfK4LbWD6fU ,


~** Ουρουγουάη- Αγγλία Μουντιάλ  2014  19/6/2014 : http://youtu.be/wonvg9H44S4 ,



***  ΙΑΠΩΝΙΑ  - ΕΛΛΑΔΑ    0-0  , (0-0).-  ^
Τα  γκολ : -
Διαιτητές :  ο 38χρονος Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ
Κάρτες : Κατσουράνης 2 κίτρινες= κόκκινη 35΄ , Χασέμπε , Σαμαράς , Τοροσίδης ,

Η εντεκάδα της Ιαπωνίας: Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι, Οκούμπο, Κόνο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (Έντε), Οσάκο (Καγκάουα ), Γιοσίμπα
Η εντεκάδα της Εθνικής: Καρνέζης, Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Χολέμπας, Κατσουράνης, Κονέ (Σαλπιγκίδης), Μανιάτης, Φετφατζίδης (Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (Γκέκας).

 Video  από  αγώνα  :

~* Ιαπωνία-Ελλάδα  0-0 μουντιάλ  20/6/2014 : http://youtu.be/HqW_V_g8gZw ,

~** ΙΑΠΩΝΙΑ-ΕΛΛΑΔΑ  0-0 20/6/2014  μουντιάλ : http://youtu.be/FjLtp8bHg-E ,

~**  Ιαπωνία-Ελλάδα μουντιάλ κόρνερ συνεχή   20/6/2014 : http://youtu.be/HwpJdcVrwgk  ,

~** Ιαπωνία-Ελλάδα  20/6/2014  Γ  Καραγκούνης Μουντιάλ : http://youtu.be/eb1oOQ8fkTM ,

~**

 
~ Η Ελλάδα κοντράρεται με την Ιαπωνία σε ένα παιχνίδι που χρειάζεται νίκη για να παραμείνει ζωντανή στο "κυνήγι" της πρόκρισης. Παρακολουθήστε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη της αναμέτρησης μέσω του Novasports.gr καθώς και τα καλύτερα στιγμιότυπα μετά το πέρας αυτής.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Πρίν τον Αγώνα 2ης αγωνιστικής:
1. Κολομβία 6 (5-1)  σε  2 αγώνες .
2.Ακτή Ελεφαντοστού 3 (3-3) σε δύο  αγώνες
3. Ιαπωνία 0 (1-2) στο 1ο  ματς
4. Ελλάδα 0 (0-3) από το 1ο αγώνα .-

~ Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα μετρά μόλις έναν αγώνα με τους «μπλε σαμουράι» κατά το παρελθόν, ο οποίος κατά σύμπτωση είχε διεξαχθεί επίσης στις 19 Ιουνίου, αλλά το 2005, στο πλαίσιο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών.
Το κλίμα στις τάξεις της Εθνικής δεν είναι και το καλύτερο δυνατό μετά το περιστατικό και την ένταση που προκλήθηκε ανάμεσα στους Μανιάτη και Τζαβέλλα, όμως όλα αυτά παραμερίζονται προς χάριν του κοινού σκοπού, που είναι η νίκη.
Η Ιαπωνία είναι ένα εξαιρετικά ομοιογενές σύνολο, που έχει όπλο την μεγάλη ταχύτητα και τον αυτοματισμό στο παιχνίδι της. Μειονέκτημα, από την άλλη, είναι τα μέτρια ύψη των Γιαπωνέζων, στοιχείο που είναι βέβαιο ότι θα θελήσουν να εκμεταλλευτούν οι διεθνείς στις «στημένες μπάλες».
Οι παίκτες του Σάντος, πάντως, θα πρέπει να τρέξουν πολύ και να μην αφήσουν ακάλυπτους χώρους στους υπερηχητικούς Ασιάτες του Αλμπέρτο Τζακερόνι.
Διαιτητής θα είναι ο 38χρονος Τζόελ Αγκιλάρ από το Ελ Σαλβαδόρ, ο οποίος διηύθυνε την αναμέτρηση της Αργεντινής με τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη στο «Μαρακανά» για την πρεμιέρα του 6ου ομίλου.

***














Γέφυρα ...Κερυνίτης ποταμός Πλατανιώτισσα
*** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:   
http://www.youtube.com/stamos01 ,         3442     video.-        
 http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1845   video .- 
http://www.youtube.com/vlasiskal , =       1790  video.- 
Σύνολον                                                     7077  βίντεο   .-
 http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  ,  2558  .-    https://www.facebook.com/stamatios.skoulikas  , 
 https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258  ,  270   https://www.facebook.com/stamatios.n.skoulikas ,
 *** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS    593 –
~  https://www.facebook.com/SYLLOGOS.ARFARON.AG.THEODOROI , «ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ «ΑΡΦΑΡΩΝ.-   187
 www.mykonoslivetv.com   = ΜΥΚΟΝΟΣ TV   ,
 

***  ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2014 : 
~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/05/01-2014.html , Πρωτομαγιά 01 Μαΐου 2014 Άρωμα όμορφης Ελλάδας , .-              
http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 28 Μαΐου 2014 .-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/05/28-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης των  ειδήσεων  Τετάρτη  28  Μαΐου  2014  .-

~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   29  Μαΐου  2014 .-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/05/29-2014.html , Ενδιαφέροντα Πέμπτη 29 Μαΐου 2014 .-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/05/30-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Παρασκευή  30  Μαϊου  2014 .-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/05/31-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  31  Μαΐου  2014 .-

 

***    ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΟΥΝΙΟΥ    2014   :

~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Άρωμα Κυριακάτικης ενημέρωσης 01 Ιούνιος 2014,.-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/01-2014.html , Ανθολόγιο Γράφοντας Αντιγράφοντας , Κυριακή 01 Ιουνίου 2014.-

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/02-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  02  Ιουνίου  2014 .-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/02062014.html , Επιλογές  Διαλέγοντας  και  Γράφοντας  02/06/2014 .-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/03-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  03 Ιουνίου  2014 .-

~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/04-2014.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  04  Ιουνίου  2014 .-

~ http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  Πέμπτη 05  Ιουνίου  2014  .-

~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2014/06/05-2014.html  , Άρωμα  ενημέρωσης  Πέμπτη  05  Ιουνίου  2014.-

~ http://snsstamoskal.blogspot.gr/2014/06/06-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 06 Ιουνίου 2014 .-

~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/10-2014.html , Άρωμα ενημέρωσης Τρίτη 10 Ιουνίου 2014 .-

~ http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2014/06/11-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.-

~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014 .-

.- ~ http://snsarfara.blogspot.gr/2014/06/12-2014.html , Άρωμα  ενημέρωσης Πέμπτη  12  Ιουνίου  2014 .-  

~ http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2014/06/13-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 13 Ιουνίου 2014.-

~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2014/06/14-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Σάββατο  14  Ιουνίου  2014  .-

~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2014/06/15-2014.html  , Το  αγιάζι της ενημέρωσης  Κυριακή  15  Ιουνίου  2014 .-

~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , ΑΡΩΜΑ ΑΠΟ  ΜΟΥΝΤΙΑΛ  ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ  Δευτέρα  16  Ιουνίου  2014 .-

~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/06/16-2014.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης 16 Ιουνίου 2014 .-

~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/06/17-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τρίτη  17  Ιουνίου  2014 .-

~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/06/18-2014.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Τετάρτη  18  Ιουνίου  2014  .-

 

~

3 σχόλια:

  1. ~ Πολλά κινδύνεψαν μαζί με εκείνους που διέτρεξαν κάποιο κίνδυνο , δεν ευχαριστήθηκαν όμως όταν πρόκοψαν , αλλά και λυπήθηκαν .-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ~Είναι ιδιότητα του Θεού να μην είναι μεν ορατός , αλλά να αναγνωρίζεται όμως από τα έργα του . {Μέγας Αθανάσιος } .- ~

    * Προτίμα μια ζημιά παρά ένα άτιμο κέρδος . Διότι το μεν πρώτο μια φορά θα σε λυπήσει , το δε δεύτερο πάντοτε θα σε βασανίζει .- { ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. * Μάθε απ[ό μόνος σου να ταπεινώνεσαι και να μην αυτοεπαινείσαι , γνωρίζοντας τον εαυτό σου και όλα τα έργα σου , πως είναι μηδέν .- {Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης }.-

    ~ Τους Ακόλαστους μπορούν να τους γιατρέψουν οι άνθρωποι , τους πονηρούς οι Άγγελοι , και τους υπερήφανους μόνον ο Θεός .- ( Άγιος Ιωάννης ο Σιναϊτης )

    ΑπάντησηΔιαγραφή