ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Το αγιάζι της ενημέρωσης 03 Ιανουαρίου 2014

Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014   :

 *** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :

***  Ελεύθερος υπό όρους ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου
Ελεύθερος υπό όρους ο 83χρονος Πάνος Ευσταθίου
Το Δικαστικό Συμβούλιο δικαίωσε τον εισαγγελέα στη διαφωνία του με τον ανακριτή για το αν θα προφυλακιστεί ο έμπορος όπλων - Εγγύηση 500.000 ευρώ επιβλήθηκε στον Ευσταθίου - Του απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα ενώ υποχρεώνεται να εμφανίζεται τρεις φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα - Απολογείται ο Δημήτρης Παπαχρήστος

 ***  Αβραμόπουλος: Η διαφθορά είναι αποτέλεσμα των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων
Αβραμόπουλος: Η διαφθορά είναι αποτέλεσμα των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων
~ Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας προαναγγέλλει νομοθετική παρέμβαση για τις προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων
 - Με μεγάλη προσοχή, όπως αναφέρει σε σχετική δήλωσή του, παρακολουθεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, την εξέλιξη της έρευνας για τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων.
- Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος, ξεκαθαρίζει ότι «η θωράκιση του δημοσίου συμφέροντος στον ευαίσθητο  χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και γενικότερα, είναι διαρκής προτεραιότητα της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά».
- Παράλληλα, όπως αποκαλύπτει, «επεξεργαζόμαστε και θα παρουσιάσουμε σύντομα στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμικές παρεμβάσεις, αλλά και αλλαγές στις πρακτικές συναλλαγών μεταξύ κράτους και εταιρειών, κατά τρόπον ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η διαφάνεια και να προστατεύεται το κύρος, η αξιοπιστία και η εθνική αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων.
- «Τα φαινόμενα που βλέπουμε είναι απόρροια των μεγάλων εξοπλιστικών προγραμμάτων. Μπορεί σήμερα να μην υλοποιούμε εξοπλιστικά προγράμματα, ωστόσο, στόχος μας είναι να διατηρήσουμε και να πετύχουμε τη βέλτιστη απόδοση του υφιστάμενου εξοπλισμού, μέσα από προγραμματισμό και αποδοτική διαχείριση των πόρων» εξηγεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
- Και προσθέτει: «Στο αμέσως προσεχές διάστημα, και αφού έχουμε διαμορφώσει το σχέδιο των προτάσεών μας για τις αλλαγές στο σύστημα προμηθειών, θα συγκαλέσουμε κοινή συνάντηση της Επιτροπής Εξωτερικών, Άμυνας και Εξοπλισμών της Βουλής, προκειμένου να ενημερωθούν τα μέλη της και να ακουσθούν οι εισηγήσεις τους, με στόχο τη διαμόρφωση ενός σχεδίου-πλαίσιο, το οποίο θα τεθεί προς έγκριση και ψήφιση από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, το ΚΥΣΕΑ και, βέβαια, επικύρωση από την ελληνική Βουλή».

*** Το γονίδιο που μας επιτρέπει να θυμόμαστε πρόσωπα  ,    Υποδοχέας αναμνήσεων
Το γονίδιο που μας επιτρέπει να θυμόμαστε πρόσωπα
Ο υποδοχέας της ωκυτοκίνης, της λεγόμενης «ορμόνης της αγάπης», καθορίζει την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε πρόσωπα
 * Ουάσινγκτον
~ Ο υποδοχέας της ωκυτοκίνης, η οποία είναι γνωστή και ως «ορμόνη της αγάπης» επειδή εμπλέκεται στη δημιουργία στενών δεσμών ανάμεσα στις μητέρες και τα παιδιά τους ή μεταξύ των ζευγαριών, αποδεικνύεται ότι παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε πρόσωπα. Τα ευρήματα, τα οποία έρχονται από μελέτη διεθνούς ομάδας ερευνητών, αναμένεται να ρίξουν νέο φως σε διαταραχές οι οποίες σχετίζονται με την επεξεργασία κοινωνικών πληροφοριών όπως ο αυτισμός και ενδεχομένως να οδηγήσουν σε νέες θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα ψυχικών διαταραχών.
- Η μελέτη, η οποία δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Proceedings of the National Academy of Sciences», είναι η πρώτη η οποία διαπιστώνει ότι μεταλλάξεις στον υποδοχέα της ωκυτοκίνης επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό την ικανότητά μας να αναγνωρίζουμε τους συνανθρώπους μας. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Εμορι στην Ατλάντα, το University College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Τέμπερε στη Φινλανδία που την υπογράφουν επισημαίνουν μάλιστα ότι το ένα τρίτο των ανθρώπων φέρει τη μετάλλαξη του γονιδίου που επιδρά αρνητικά σε αυτήν την ικανότητα, κάτι το οποίο ίσως εξηγεί γιατί ορισμένοι άνθρωποι θυμούνται σχεδόν όλα τα πρόσωπα που έχουν συναντήσει στη ζωή τους ενώ κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ακόμα και μέλη της οικογένειάς τους.
Ρόλος-«κλειδί» στην επεξεργασία κοινωνικών πληροφοριών
Η μελέτη ξεκίνησε από μια ανακάλυψη που έγινε αρχικά σε τρωκτικά: οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Εμορι με επικεφαλής τον Λάρι Γιανγκ διαπίστωσαν ότι μεταλλάξεις στον υποδοχέα της ωκυτοκίνης που έφεραν τα πειραματόζωα ήταν καθοριστικές για την κοινωνική αναγνώριση, η οποία στα τρωκτικά βασίζεται στην όσφρηση. Θέλοντας να διερευνήσει αν το ίδιο γονίδιο μπορεί να ευθύνεται και για την – οπτική – αναγνώριση προσώπων στους ανθρώπους η διεθνής ομάδα των επιστημόνων επέλεξε να εξετάσει οικογένειες με ένα μόνο αυτιστικό παιδί, καθώς είναι γνωστό ότι τα μέλη των οικογενειών αυτών εμφανίζουν μεγάλες αποκλίσεις στην ικανότητα της αναγνώρισης προσώπων.

***  Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανείων
Χαρούμενα και ελπιδοφόρα τα Φώτα 
Ήθη και έθιμα της γιορτής των Θεοφανείων
  (Φωτογραφία)  Χαρούμενα, θριαμβευτικά και ελπιδοφόρα, τα Θεοφάνεια ή Φώτα κλείνουν το Δωδεκαήμερο, που «άνοιξε» την παραμονή των Χριστουγέννων. Σε πολλές περιοχές της Ελλάδας γιορτάζονται πανηγυρικά μέσα από διάφορα ήθη και έθιμα.
- Στα πρώτα χριστιανικά χρόνια η γιορτή αυτή κάλυπτε μαζί τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.
- Καθ' όλη τη διάρκεια του τριημέρου των Φώτων (Αγιασμού, Θεοφάνεια, Αγίου Ιωάννη) γιορτάζεται και μία υπολανθάνουσα λατρεία προς το νερό. Τα νερά θεωρούνται παντού αγιασμένα. Κανείς πια δεισιδαιμονικός φόβος από τις νύχτες και τα ξωτικά του χειμώνα.
- Κατά τα Θεοφάνεια φανερώθηκε η τριαδικότητα του Θεού, η Αγία Τριάδα. Λέγονται όμως και «Φώτα», γιατί κατά τα πρώτα χριστιανικά χρόνια, την παραμονή των Θεοφανίων βαπτίζονταν οι οπαδοί της νέας θρησκείας. Η αναζήτηση της καθάρσεως από τον άνθρωπο αντικατοπτρίζεται ακόμη και στις αρχαίες θρησκείες.
- Αυτή τη μέρα ξεκινά και η αντίστροφη μέτρηση για τους καλικάντζαρους. Στις 5 Ιανουαρίου, παραμονή των Θεοφανείων, τα αερικά, τα παγανά, οι καλκάδες, οι γνωστοί σε όλους μας καλικάντζαροι, που έκαναν την εμφάνισή τους στον επάνω κόσμο με την αρχή του Δωδεκαήμερου, εγκαταλείπουν τις εγκόσμιες αταξίες τους και ξαναγυρίζουν στο αιώνιο έργο τους: Να κόψουν το δέντρο, που κρατάει τον κόσμο, ώστε να γκρεμιστεί και να χαθεί, για να εκδικηθούν τους ανθρώπους.
- Στην ανατολική Μακεδονία ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει ο εορτασμός των Θεοφανείων στη Δράμα με πληθώρα εκδηλώσεων και δρώμενων. Σκοπός τους είναι η εξασφάλιση της καλοχρονίας, δηλαδή η καλή υγεία και η πλούσια γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή. Μαύρες κάπες, δέρματα ζώων, μάσκες, κουδούνια και θόρυβοι, στάχτη και σταχτώματα, χοροί και αγερμοί, αναπαράσταση οργώματος και σποράς, πλούσιο φαγοπότι και ευχές επιδιώκουν να επενεργήσουν στην καρποφορία της φύσης.
- Σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από την πόλη της Δράμας βρίσκεται το Μοναστηράκι, όπου κάθε χρόνο, στις 6 Ιανουαρίου, την ημέρα των Θεοφανίων, αναβιώνει το έθιμο των Αράπηδων. Έχει τις ρίζες του στην αρχαία ελληνική θρησκεία και πιο συγκεκριμένα στις διονυσιακές τελετές, ενώ έχει δεχτεί και χριστιανικές επιρροές.
- Οι Αράπηδες είναι μια εθιμική παράσταση (δρώμενο) με έντονα την υπερβολή, το μαγικό και το λατρευτικό στοιχείο, στην οποία συμμετέχουν οι κάτοικοι της περιοχής. Είναι μία από τις μεταμφιέσεις του Δωδεκαημέρου (25/12-6/1) που γίνονται στο Νομό Δράμας και πιο συγκεκριμένα στο Μοναστηράκι, στο Βώλακα, στην Πετρούσα, στον Ξηροπόταμο, στους Πύργους και στην Καλή Βρύση.
- Το ίδιο έθιμο συναντάμε επίσης και στα χωριά Βώλακας, Πετρούσα και Ξηροπόταμος. Αναβιώνει επίσης κάθε χρόνο και στη Νίκησιανη του Δήμου Παγγαίου στο νομό Καβάλας.
- Στην Νέα Καρβάλη, ανατολικά της Καβάλας, κάθε χρόνο την παραμονή των Θεοφανίων αναβιώνουν τα «Σάγια», ένα έθιμο που τηρούνταν σε όλη την Καππαδοκία.
- Το έθιμο αποτελεί μια τελετουργική πράξη με χορό και τραγούδι γύρω από αναμμένες πυρές.
- Ένα από τα πιο γνωστά έθιμα των Θεοφανείων, τα «ραγκουτσάρια», αναβιώνει κάθε χρόνο στην πόλη της Καστοριάς, όπου οι κάτοικοι μεταμφιέζονται για να ξορκίσουν το κακό.
-  Φορούν τρομακτικές μάσκες που έχουν συμβολικό χαρακτήρα και περιφέρονται στους δρόμους κάνοντας εκκωφαντικούς θορύβους με τα κουδούνια τους. Συνηθίζουν να ζητούν από τον κόσμο την ανταμοιβή τους, επειδή όπως συνηθίζουν να λένε είναι το αντίτιμο για να διώξουν τα κακά πνεύματα.
- Το «γιάλα - γιάλα» αναβιώνει στην Ερμιόνη της Αργολίδας πάνω από 50 χρόνια. Ανάλογα έθιμα επιβιώνουν και σε πολλά ψαροχώρια της περιοχής, όπως στο Πόρτο Χέλι και την Κοιλάδα.
- Τα ξημερώματα των Φώτων, τα αγόρια που πρόκειται τη νέα χρονιά να παρουσιαστούν στο στρατό, συγκεντρώνονται, γευματίζουν όλοι μαζί και έπειτα γυρνούν σε όλα τα σπίτια της περιοχής από σοκάκι σε σοκάκι, φορώντας παραδοσιακές ναυτικές φορεσιές και τραγουδώντας το «γιάλα - γιάλα».
- Την παραμονή των Φώτων οι κάτοικοι στολίζουν της βάρκες τους με φοίνικες, νεραντζιές και μυρτιές, τις οποίες δένουν στο λιμάνι πριν την καθιερωμένη βουτιά.
-  Στην Λευκάδα τηρείται το έθιμο «των πορτοκαλιών». Οι πιστοί βουτούν στη θάλασσα τα πορτοκάλια που κρατούν στα χέρια τους και τα οποία είναι δεμένα μεταξύ τους με σπάγκο.
- Έπειτα τα παίρνουν στο σπίτι τους για ευλογία και αφήνουν ένα από αυτά για ένα ολόκληρο χρόνο στα εικονίσματα του σπιτιού. Πριν την τελετή της κατάδυσης του Τιμίου Σταυρού, ρίχνουν στη θάλασσα τα παλιά πορτοκάλια.
- Σε άλλα νησιά, όπως τη Λέσβο, την ώρα που πέφτουν στη θάλασσα οι βουτηχτάδες για να πιάσουν τον Σταυρό οι γυναίκες παίρνουν με μια νεροκολοκύθα νερό από 40... κύματα. Έπειτα με βαμβάκι που βουτούν σ΄ αυτό καθαρίζουν τα εικονίσματα - χωρίς να μιλούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας - και στη συνέχεια ρίχνουν το νερό σε μέρος «που δεν πατιέται» (σε χωνευτήρι εκκλησίας).
 *** Προετοιμάζεται για τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο συνδυασμός της Ελένης Αλειφέρη
  Σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 6.30 το απόγευμα της ερχόμενης Κυριακής στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Οιχαλίας στο Μελιγαλά (πρώην ΑΣΟ), καλεί τα εκλεγμένα μέλη της δημοτικής ομάδας της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Οιχαλίας (δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων), καθώς και όλους τους υποψηφίους του δημοτικού συνδυασμού «Ενότητα για Δημιουργία», η επικεφαλής του Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση. Η συνάντηση, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της κας Αλειφέρη, γίνεται εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και όπως σημειώνεται σε αυτή, «ευπρόσδεκτοι είναι πολίτες και φίλοι μας που έχουν κοινούς προβληματισμούς και αγωνίες με εμάς, για την πορεία του Δήμου και της περιοχής». - 

*** Πυκνώνουν οι συναντήσεις Κουκούτση το τελευταίο 10ήμερο

  Για δεύτερη φορά το τελευταίο 10ήμερο τα έλεγαν ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δ. Κουκούτσης, με τον πρώην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και υποψήφιο με την παράταξη του δημάρχου, Παν. Καρατζέα. Στη δεύτερη συνάντηση παρευρισκόταν ο αειθαλής Λυκούργος Γαϊτανάρος, αλλά και ο πρώην δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Λαφαζάνος. Τώρα, ποιο ήταν το θέμα της συζήτησής τους δε μάθαμε. Ο καιρός; Ο Παναθηναϊκός; Οι επικείμενες δημοτικές εκλογές; Θα σας γελάσουμε... Α.Π. - 

*** Ψάχνουμε τη λειτουργία του, ολοκληρώνεται η κατασκευή του “Μεγάρου Χορού”

 Του Αντώνη Πετρόγιαννη Ακόμα δεν έχει βρεθεί ο καταλληλότερος τρόπος για τη λειτουργία του, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο, στην τελευταία συνεδρίαση για το 2013, έκανε αποδεκτή την ένταξη της πράξης «Αστική ανάπλαση περιοχής Μεγάρου Χορού Καλαμάτας», προϋπολογισμού 846.000 ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτική Ελλάδα – Πελοπόννησος - Ιόνιοι Νήσοι». Συγκεκριμένα, προβλέπονται: Βιοκλιματικός σχεδιασμός και δαπεδόστρωση με μη ανακλαστικά υλικά, με επιφάνειες ελεύθερες μόνο με φυτοκάλυψη αλλά και με βότσαλο, επιφάνειες που «απορροφούν» τα νερά της βροχής. Παράλληλα, η χωροθέτηση και η επιλογή των δέντρων φύτευσης σκιάζει τους χώρους και μαζί με την ύπαρξη του υδάτινου στοιχείου δημιουργούν το απαραίτητο ευχάριστο μικροκλίμα που κάνει το χώρο ελκυστικό και τους θερμούς μήνες του χρόνου. Τέλος, κατασκευάζεται στο χώρο πέργκολα με κινούμενα σκίαστρα-περσίδες που προσφέρουν ένα «φυσικά κλιματιζόμενο» υπαίθριο χώρο. Περίφραξη του αύλειου χώρου του Μεγάρου (με εξαίρεση τη βόρεια πλευρά του) για προστασία του κτηρίου και έλεγχο της προσβασιμότητας. Κατασκευή στην οδό Αρτέμιδος εσοχής – λωρίδας προσωρινής στάσης αυτοκινήτων για τη διευκόλυνση της αποβίβασης - επιβίβασης του κοινού. Για τη σύνδεση του χώρου του Μεγάρου με τον κεντρικό ιστό της πόλης διαμορφώνεται ζώνη κίνησης πεζών στο νότιο και βόρειο τμήμα του ευρισκόμενου επί του ποταμού Νέδοντα δημοτικού χώρου στάθμευσης. Επίσης, η μελέτη προβλέπει μονοδρόμηση με κατεύθυνση ανατολή – δύση του δημοτικού δρόμου στα νότια. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης και διευρυμένου πεζοδρομίου. Όπου υπάρχει υψομετρική διαφορά, η προσβασιμότητα ΑμεΑ από τον περιβάλλοντα χώρο του Μεγάρου Χορού προς το κτήριο διασφαλίζεται από ράμπες. Ζώνες όδευσης τυφλών. Το εμβαδόν της περιοχής ανάπλασης ανέρχεται σε 5.000 τετραγωνικά μέτρα και η χρονική διάρκεια υλοποίησης της πράξης είναι 6 μήνες. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η 31η/12/2015. - 

***  Η χρυσή εποχή της αποικιοκρατίας

   Αναγνώστης του «Θάρρους» μάς έλεγε χθες ότι, σύμφωνα με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, το κόστος επανεκκίνησης των 4 αυτοκινητόδρομων θα στοιχίσει στο Δημόσιο 1,8 δισ. ευρώ, από τα οποία 638 εκατομμύρια θα εισπράξουν οι εργολάβοι ως αποζημιώσεις. Επιπλέον, επί 30 χρόνια, αντί να εισπράττονται φόροι, θα παραχωρηθούν στους ίδιους 8,5 δισ. ευρώ από τα μελλοντικά έσοδα των διοδίων για την εξασφάλιση των αναγκών των έργων, την αποπληρωμή των δανείων και την εξασφάλιση κέρδους των κοινοπραξιών. Φυσικά, δεν αναφέρεται πουθενά ποιος νέμεται τα εκατομμύρια των διοδίων που πληρώνουμε αυτά τα χρόνια και ποιος τα ελέγχει. Οι συμβάσεις είναι αντάξιες της χρυσής εποχής της αποικιοκρατίας, αλλά κανείς δε διαμαρτύρεται. H κοινωνία μας έχει πάθει ένα είδος μιθριδατισμού και ούτε τα MME θέτουν τα ερωτήματα: 1) Ποιοι υπουργοί είναι υπεύθυνοι για τις καθυστερήσεις που έγιναν αιτία να χρυσώνονται οι εργολάβοι με προοπτική 30 ετών; 2) Ποιοι υπέγραψαν τις συμβάσεις χωρίς να ασφαλισθεί το Δημόσιο έναντι εκβιασμών των κατασκευαστριών εταιρειών; Κάπου υπάρχει πολιτική ευθύνη και κάποιοι πολιτικοί θα έπρεπε να μη γίνουν ξανά βουλευτές ή υπουργοί. Πότε θα σταματήσει αυτή η ανοχή προς τους αδιάφορους ή ανεπαρκείς; Α.Π. -

***  Silver Alert         
   
Από το βράδυ της Κυριακής 22 Δεκεμβρίου αγνοείται η Παναγιώτα Χαβελέ 75 χρόνων.
Έφυγε από το σπίτι της στο χωριό Σπαθάρι Αρκαδίας όπου ζούσε μόνη της.Η ηλικιωμένη συνήθιζε να φεύγει ιδιαίτερα τα καλοκαίρια, βρίσκοντας κατάλυμα κάτω από κάποιο δέντρο ή σε γειτονικά σπίτια.
Έχει ύψος 1.52 και όταν χάθηκε φορούσε σκουρόχρωμα ρούχα.
Για την εξαφάνιση της έχει σημάνει Silver Alert.
- See more at: http://www.tharrosnews.gr/news/content/silver-alert#sthash.L8JZyFi4.dpuf

***

***  ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ  ΠΛΑΤΥ
***   Ποδαρικό με το δεξί απέναντι στη «Φενέρ» θέλει ο Ολυμπιακός , ...  Για το αήττητο στην Ευρωλίγκα
Ποδαρικό με το δεξί απέναντι στη «Φενέρ» θέλει ο Ολυμπιακός
  (Φωτογραφία) :  Μετά από δύο διαδοχικές ήττες σε Κύπελλο (από τον Παναθηναϊκό) και σε πρωτάθλημα (από τον ΚΑΟΔ), ο Ολυμπιακός υποδέχεται τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς (21:30 Δημόσια Τηλεόραση) για την πρώτη αγωνιστική της φάση του «Top16» της Ευρωλίγκα, με μοναδικό στόχο τη νίκη για να διατηρήσει το αήττητο στη διοργάνωση (έχει 10/10 φέτος) και να μπει με το δεξί στις υποχρεώσεις του στο 2014.
- Εκτός μάχης είναι οι Έισι Λο και Μπρεντ Πέτγουεϊ, ενώ αμφίβολος παραμένει ο Δημήτρης Κατσίβελης, που αν δεν μπορέσει να αγωνιστεί, τη θέση του θα πάρει ο νεοαποκτηθείς Μάρντι Κόλινς.
- Η «Φενέρ» έρχεται στην Ελλάδα για τη νίκη, τερματίζοντας πρώτη στον πρώτο γύρο σε όμιλο «φωτιά», αφήνοντας πίσω της τις Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας, ενώ ο Ομπράντοβιτς, επιστρέφει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ως αντίπαλος, μετά την αποχώρησή του από τον πάγκο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2012.
- Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ιερεθουέλο (Ισπανία), Ρότσα (Πορτογαλία) και Πατέρνικο (Ιταλία).
Η προϊστορία
Ο Ολυμπιακός και η «Φενέρ» έχουν αναμετρηθεί 14 φορές στο παρελθόν με τους Ερυθρόλευκους να μετρούν εννιά φορές. Ωστόσο, σε επτά αναμετρήσεις επί ελληνικού εδάφους η τουρκική ομάδα μετρά τέσσερις νίκες, ενώ αφγεντικό στην Πόλη είναι οι Πειραιώτες έχουν έξι ροζ φύλλα αγώνα σε επτά ματς.
1η Αγωνιστική (2-3/1/2014)
5ος ΟΜΙΛΟΣ

Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014 :
Ουνικάχα Μάλαγα-Λαμποράλ Κούτσα 79-93  .-^
Παναθηναϊκός-Αρμάνι Μιλάνο 73-57  .- ^
Μπαρτσελόνα-Αναντολού Εφές 84-65  .- ^
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 :
Ολυμπιακός-Φενέρμπαχ τσε/Ούλκερ  95-82 .- ^
6ος ΟΜΙΛΟΣ
Πέμπτη, 2 Ιανουαρίου 2014 :
Παρτιζάν Βελιγραδίου-Ρεάλ Μαδρίτης 64-80  .- ^
Γαλατάσαραϊ-Μακάμπι Τελ Αβίβ 84-90  ,- ^
Παρασκευή, 3 Ιανουαρίου 2014 :
Λοκομοτίβ Κούμπαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας  71-71  κ. α. παρατ. 77-84 .- ^
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μπάγερν Μονάχου  66-84 .- ^
  *** Το  Σ/Κ  για  την  1η  αγωνιστική  του  2ου  Γύρου 4 και  5  Ιανουαρίου  2014 :

18η Αγωνιστική
04/01/2014 ΠΑΣ Γιάννινα Αστέρας Τρίπολης -
04/01/2014 Εργοτέλης Ατρόμητος -
04/01/2014 Ολυμπιακός Καλλονή -
05/01/2014 Παναιτωλικός Παναθηναϊκός -
05/01/2014 Βέροια Πλατανιάς Χανίων -
05/01/2014 Πανθρακικός Λεβαδειακός -
05/01/2014 Πανιώνιος ΟΦΗ -
05/01/2014 Ξάνθη ΠΑΟΚ -
06/01/2014 Αρης Απόλλων Σμύρνης -

***

***  ~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/12/blog-post.html , Κυριακάτικη  ενημέρωση  29  Δεκεμβρίου  2013 .-
  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/12/30-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Δευτέρα  30 Δεκεμβρίου  2013  .-
~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013-31-2013.html  ,  Τελευταία  μέρα  του  2013 στην ενημέρωση Τρίτη  31 Δεκεμβρίου  2013  
~   ANARTHSEIS  IANOYARIOY  2014   :
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2014/01/2014-01-2014.html ,
~  Πρώτη  μέρα  του  2014  στην  ενημέρωση  Τετάρτη  01  Ιανουαρίου  2014   : ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ !!!  ΓΕΜΑΤΑ  ΥΓΕΙΑ  , ΕΥΗΜΕΡΙΑ ! , ΕΛΠΙΔΑ  ! , ΑΓΑΠΗ  . ΕΙΡΗΝΗ ,  ΧΑΡΑ  ΚΑΙ  ΑΝΘΡΩΠΙΑ !!!  
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2014/01/01-2014.html , Ενημέρωση  Τετάρτης  01  Ιανουαρίου  2014.-
~  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2014/01/02-2014.html , Ενημέρωση  της  Πέμπτης  02  Ιανουαρίου  2014  .-
~ ~  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Ενημέρωση  της Παρασκευής  03  Ιανουαρίου  2014 .- 
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2014/01/03-2014.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  03  Ιανουαρίου  2014.-
~

*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.   -
~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ:
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,       = 3005    video.-
~   http://www.youtube.com/stamatios01 , = 1422 video.-
~    http://www.youtube.com/vlasiskal , =    1422 video.-
                                             ** Σύνολον   :  5849 βίντεο αναρτημένα .-
~** http://facebook.com/home.php?=home?#!/?ref=home  
 ~** https://www.facebook.com/profile.php?id=1037492258 

* ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
*** https://www.facebook.com/ArfaraKalamatasMessinias , =ARFARA MESSINIAS   2013.- .-
  ~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-          ** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-  
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 .-
 ~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/09/11-2013.html , Άρωμα Ελλάδας διαδρομές - εκδρομές 11 Σεπτεμβρίου 2013, ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ  εκδηλώσεις στις ΣΠΕΤΣΕΣ – Από Τριήμερη  εκδρομή-απόδραση 7.8. και  9  Σεπτεμβρίου 2013 ,.. ΝΑΥΠΛΙΟ - Ερμιόνη ,Σπέτσες , Ύδρα , Γαλατάς , Πόρος . Αίγινα , Πειραιάς.-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/12/2013.html  , Άρωμα  Ελλάδας Όμορφες  διαδρομές  Τρίτη  Δεκέμβρης  2013  .-
~

1 σχόλιο:

  1. ―Ένας άνθρωπος με πολύπλευρο ταλέντο είναι: δάσκαλος , μαθητής , συγγραφέας, αναγνώστης , ομιλητής , ακροατής . χωρίς να παραμερίζει την διδασκαλία .- Ξέρεται , πως δεν πιστεύω ότι έχει καταφέρει ποτέ κανείς να διδάξει τίποτε σε κανέναν .-Αμφισβητώ την αποτελεσματικότητα της διδασκαλίας .- Το μόνο που ξέρω είναι ότι όποιος θέλει να μάθει θα μάθει .- Και ίσως ο δάσκαλος είναι ένας διευκολυντής , κάποιος που απλώνει τα πράγματα μπροστά στους άλλους και τους λέει πόσο ενδιαφέρον και υπέροχο είναι αυτό και τους προσκαλεί να φάνε .- (Κάρλς Ρόντζερς ).- Τιμιότης σημαίνει :, αλήθεια στη σκέψη , αλήθεια στα λόγια και αλήθεια στα έργα .- Κοινωνικότης , είναι : να βγεις έξω από το σπίτι σου , έξω από την οικογένεια σου , έξω από τον εαυτό σου , έξω από την πατρίδα σου , έξω από την Ήπειρό σου , έξω από τον πλανήτη σου , και να δεις , να μάθεις , να γνωρίσεις , πως τρέφονται , πως ζούνε , πως διαβάζουν, πως διασκεδάζουν , πως παίζουν , πως κλαίνε , πως γελάνε , πως τραγουδάνε , πως περπατάνε , πως χορεύουνε , και γενικά πως συμπεριφέρονται εν γένει οι άλλοι άνθρωποι.-( Στάμος )

    ΑπάντησηΔιαγραφή