ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Κυριακή, 18 Αυγούστου 2013

Όμορφα και Ωραία Νέα Κυριακή 18 Αυγούστοπυ 2013

Όμορφα  και  Ωραία  Νέα  Κυριακή 18 Αυγούστοπυ  2013 :

Πύργο" Μπάρμπα-Αλέκου  Ανορκούρου" στο Ανοιχτό θέατρο της" ΝΟΤΑΣ ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ " στα  Πλατάνια - Αυλώνος - Άνω  Μεσσηνίας 2013

**  Σάββατο 17-8-2013 , μιά  Απογευματινή εκδρομή  , με  την Περιηγητοκή Λέσχη  Μεσσήνης στα  ΠΛΑΤΑΝΙΑ  ΑΝΩ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  , γιά  άλλη  μιά  συνεχόμενη χρονιά , στην συμμετοχή μας στις  εκδηλώσεις του Κώστα  Αρνόπουλου γιού  του Μπάρμπα- Αλέκου , στο  ανοιχτό πανέμορφο  με  εκπληκτική  θέα Θέατρο .... Παραβρέθησαν Δήμαρχοι  , αντιπεριφεριάρχης , εκκλησιαστικές και  εκπαιδευτικές αρχές και πλήθος κόσμου στα  Χρώματα  της Ηλιδας  αφιαιρωμένη βραδιάς στον αξέχαστο Μάνο  Λουϊζο  ...


*** Για  16η  χρονιά  στο  ανοιχτό θέατρο "Νότας Ανοκούρου " στα  Πλατάνια  της Άνω  Μεσσηνίας
έλαβαν  και  εφέτος το  Σάββατο  17  Αυγούστου  2013 (Όπως κάθε χρόνο καθιαιρωμένο... ) Μουσική  εκδήλωση  Τα  Χρώματα της Ηλιδας με  μουσική και τραγούδια του αξέχαστου Μάνου Λουϊζου από τους  τραγουδιστές  Δημήτρη Μπάκουλη  και Χαράς  Σκουλαρίκου , με την Κλλιτεχνική  Διεύθυνση  του Γιώργου  Δ. Γκίντζιρη και  με συμμετοχή των καλλιτεχνών : Μπουζούκι , Παύλος Αυγερινόπουλος , Πιάνο  και  ενορχήστρωση  , Γιώργος Γκιντζίρης , Ηλ. Κυθάρα- Τζουράς Στάθης Δεββές , Κρουστά , Παναγιώτης Καψάσκης , Κιθάρα  , Τασία Κωστοβασίλη , Βιολί , Λίνα Λύγκα , Μπάσο , Δημήτρης Μαλεβίτης , , Τύμπανο , Δημήτρης Πανδής , ,Μπουζούκι  , Θανάσης Πουλακίδας , Κρουστά , Χρήστος Χριστόπουλος .-....
~   ΠΛΑΤΑΝΙΑ Αυλώνος Άνω  Μεσσηνίας στο ανοιχτό θέατρο "Νότας Αρνοκούρου"  17-08- 2013: : http://youtu.be/_7w26bEP7bI  ,
~   Βραβεύσεις μαθητών  Γυμνασίου  - Λυκείου Μεσσηνίας στα ΠΛΑΤΑΝΙΑ Θέατρο Αρνοκούρου 17-08-2013 ομιλία: http://youtu.be/kmSwBv9wOog ,
 
~  Βραβεύσεις μαθητών στα  Πλατάνια θέατρο  2013: http://youtu.be/irnylIAjkDA ,

~   Πλατάνια θέατρο βραβεύσεις μαθητών 2013: http://youtu.be/YeiME_KxoEQ ,
 
~   Ομιλία γιά  μουσική  βραδιά  Πλατάνια  2013: http://youtu.be/xHjyyKTnHwk ,
 
~Ανοίγοντας  η  μουσική  βραδιά ... στην μνήμη  του  ΜΑΝΟΥ  ΛΟΥΪΖΟΥ στα Πλατάνια  στο θέατρο Ν  Αρνοκούρου  17-8-2013: http://youtu.be/_ySfg0NPO5A ,
 
~  Τραγιούδια  Μάνου Λουϊζου  στα Πλατάνια  Μεσσηνίας  2013: http://youtu.be/oEI7vYGZMcA ,

~ Τραγούδια Μάνου Λουϊζου Πλατάνια 2013: http://youtu.be/1m5Xxd36syI ,

~  Ο ΝΟΝΤΑΣ Ο ΛΙΣΤΗΣ  Μ  Λουϊζου 2013: http://youtu.be/KmIlyK8R2ow  ,
 
**  "Το  παλιό  Ρολόι "Με  το Δημήτρη   Μπάκουλη  του Μ. Λουϊζου Σάββατο 17/08/2013 στο θέατρο "ΝΟΤΑ  ΑΡΝΟΚΟΥΡΟΥ " στα  Πλατάνια Α. Μεσσηνίας , Καλλιτεχνική  Διεύθυνση  Γιώργος Δ. Γκίντζιρης : http://youtu.be/PYrNQ1FHCAM  

**  "Όλα  σε θυμίζουν¨ Μάνος  Λουϊζος  σε εκτέλεση της  Χαρά Σκουλαρίκου 17/08/ 2013: http://youtu.be/UjiC6xUBiHo ,
**  "  Ο γέρο-Νέγρος τζίμ " Μ Λουϊζος 2013: http://youtu.be/LSwo5LqGx0g 
 
**  Δ.Μπάκουλης   Μ .Λουϊζος 2013: http://youtu.be/Gl5LZU368rQ ,
 
**   Μάνος  Λουϊζος ομιλία βιογραφικό  2013: http://youtu.be/BdiarwsV630 ,

 
**  ΛΟΥΪΖΟΣ  ΜΠΑΚΟΥΛΗΣ  2013: http://youtu.be/KQE0bnzgHVc  , 

 
** Καράβια Αλήτες  Μ Λουϊζου  2013: http://youtu.be/DPvkvIhAZsY ,

   
 

 *** Τούρκοι αρχαιολόγοι βρήκαν τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ...γεμάτη με θησαυρούς του Μ. Αλεξάνδρου
      

Αύγουστος 17, 2013.
Οι αρχαιολόγοι έχουν βρει τη χαμένη πόλη του προφήτη Αβραάμ κατά τις ανασκαφές στην περιοχή της πόλης Kilis, κοντά στα σύνορα με τη Συρία.
Σύμφωνα με τούρκικο δημοσίευμα της Αττάλειας, διαπιστώθηκαν πειστικές αποδείξεις ότι ο προφήτης ζούσε κάποτε εδώ. Επιπλέον εντοπίστηκαν ασημένια νομίσματα που βρέθηκαν ανάμεσα στους θησαυρούς του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
Η νοτιοανατολική επαρχία Κίλις είναι από τις πιο ‘καυτές’ επαρχίες στην Τουρκία κατά τους τελευταίους μήνες και προσελκύει αυξημένο ενδιαφέρον από ιστορικούς καθώς οι πρόσφατες ανακαλύψεις έφεραν στο φως ίχνη του προφήτη Αβραάμ αλλά τμήμα του θησαυρού του Μεγάλου Αλεξάνδρου.
«Σύμφωνα με πληροφορίες που αντλήθηκαν από πάπυρους που αναφέρονται στην εποχή του Σιδήρου, βρήκαμε τη χαμένη πόλη που είναι το μέρος όπου έζησε ο προφήτης Αβραάμ. Αυτή η περιοχή  έχει τώρα μεγάλες δυνατότητες για τον τουρισμό τόσο για την επαρχία, όσο και για όλη την Τουρκία. Βρήκαμε επίσης, 134 ασημένια νομίσματα που χρονολογούνται στο θησαυρό του Μεγάλου Αλεξάνδρου», δήλωσε ο επικεφαλής των ομάδων των αρχαιολόγων και αναπληρωτής καθηγητής Atilla Engin στο Πανεπιστήμιο ‘Δημοκρατίας’ –Cumhuriyet.
Μιλώντας στους δημοσιογράφους, ο Τούρκος καθηγητής, είπε ότι η περιοχή έχει σημαντικά αρχαιολογικά στοιχεία και έργα τέχνης, ιδιαίτερα στην τούμπα Όιλουμ- Oylum tumulus, που είναι η μεγαλύτερη και η σημαντικότερη στην περιοχή.
«Αυτή η τούμπα είναι μία από τις μεγαλύτερες στην Τουρκία. Αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι στην περιοχή υπήρξε κάποτε ένα ισχυρό βασίλειο που βρίσκονταν σε μεγάλη ακμή την εποχή του Χαλκού.
Εντοπίστηκαν σφηνοειδή έγγραφα και σφραγίδες Χετταίων βασιλέων, τα οποία βρήκαμε σε τρεις ανασκαφικές περιόδους. Πιστεύουμε, δηλαδή,  ότι εδώ βρίσκεται η αρχαία πόλη του Οδυσσέα.
 Πάπυροι που χρονολογούνται από τον 3ο αιώνα π.Χ. δείχνουν ότι αυτή η πόλη είχε μεγάλη επιρροή. Φυσικά χρειαζόμαστε περισσότερα έγγραφα και ευρήματα για να επιβεβαιώσουμε την υπόθεση αυτή. Εμείς εξακολουθούμε να εργαζόμαστε στην περιοχή», είπε ο καθηγητής.
Κάποτε υπήρχε η σκέψη ότι ήταν πόλη του Οδυσσέα στην ανατολική Μεσόγειο, αλλά οι νέες ανακαλύψεις έδειξαν  ότι η τούμπα Όιλουμ είναι πολύ αρχαιότερη πόλη.
«Λέμε για τον Οδυσσέα, γιατί το όνομά του, αναφέρεται στους αρχαίου παπύρους και στους παπύρους των Χετταίων. Λένε, επίσης, ότι  στην πόλη ζούσε ο προφήτης Αβραάμ. Όταν θα είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε θα είναι μια συγκλονιστική ανακάλυψη και θα προξενήσει μεγάλο ενδιαφέρον».
Σύμφωνα με τον καθηγητή Attila Engin, οι αρχαιολόγοι έχουν φθάσει σε βαθιά στρώματα της τούμπας. Τα ευρήματα θα εκτεθούν στο μουσείο Κιλίσα.
 
*** Έρχεται η «λυπητερή» της εφορίας - Τεκμήρια «φωτιά» για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα

Έρχεται η «λυπητερή» της εφορίας - Τεκμήρια «φωτιά» για όσους έχουν μηδενικό εισόδημα
1.214 ευρώ ο φόρος στα μισά εκκαθαριστικά
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων σχεδόν οι μισές από τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν εκκαθαριστεί «κρύβουν» φόρο για τους υπόχρεους. Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι το 48% των δηλώσεων που είχαν εκκαθαριστεί μέχρι τις 14 Αυγούστου είχαν χρεωστικό υπόλοιπο και κατά μέσο όρο προέκυπτε φόρος 1.214 ευρώ ανά φορολογούμενο.
Οι εκκαθαρίσεις Φορολογίας Εισοδήματος Φυσικών Προσώπων (ΦΕΦΠ) της 5ης, 6ης και 7ης αποστολής έχουν ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η εκτύπωση για την ταχυδρομική αποστολή των εκκαθαριστικών. Οι εκκαθαρίσεις της 5ης και 6ης αποστολής έχουν ημερομηνία εκκαθάρισης 30 και 31 Ιουλίου αντίστοιχα και συνεπώς η πρώτη από τις τρεις δόσεις είναι πληρωτέα μέχρι τέλος Αυγούστου, ενώ για την 7η αποστολή η πρώτη εκ των δύο δόσεων θα καταβληθεί έως το τέλος Σεπτεμβρίου.
Από τα συγκεντρωτικά στοιχεία προκύπτει:
• Έως τις 14 Αυγούστου είχαν εκκαθαριστεί 3.948.940 φορολογικές δηλώσεις.
• Το 48% ή 1.896.916 ήταν χρεωστικές. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα πρέπει να πληρώσουν φόρο, που συνολικά ανέρχεται στα 2,3 δισ. ευρώ ή στα 1.214 ευρώ ανά άτομο.
• Τα εκκαθαριστικά σημειώματα με πιστωτικό υπόλοιπο ανήλθαν σε 719.123 ή στο 18% επί του συνόλου, με το μέσο ποσό επιστροφής να διαμορφώνεται στα 267 ευρώ ανά άτομο.
• Υπήρξαν και 1.332.901 εκκαθαριστικά σημειώματα (34% του συνόλου), που είχαν μηδενικό υπόλοιπο. Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία, η υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος συνεχίζεται έχοντας φτάσει τις 4,8 εκατ. οριστικές υποβολές.
Έτσι έχει ξεπεραστεί πάνω από το 11% ο περσινός αριθμός υποβολών για την ίδια ημερομηνία και διευκρινίζεται ότι «δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στις υποβολές πέραν αυτής της ημερομηνίας».
Μάλιστα τεκμήρια «φωτιά» περιμένουν ακόμη και όσους έχουν δηλώσει μηδενικό εισόδημα. Τσουχτερούς φόρους, που μπορεί να ξεπεράσουν τα 800 ή ακόμα και τα 1.000 ευρώ, θα κληθούν να πληρώσουν φέτος 3.300.000 φορολογούμενοι με μηδενικό εισόδημα ή με έσοδα που δεν ξεπερνούν το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ. Περίπου 1.380.000 άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι, χαμηλοσυνταξιούχοι, μικρομεσαίοι επιτηδευματίες, ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολόγητου ορίου των 5.000 ευρώ θα πιαστούν φέτος στην παγίδα των τεκμηρίων και θα κληθούν να καταβάλουν παράλογους φόρους, ενώ κανονικά θα έπρεπε να μην φορολογηθούν καθόλου.Ακόμη και αυτοαπασχολούμενοι που θα δηλώσουν για το 2012 ζημία από την επαγγελματική τους δραστηριότητα θα φορολογηθούν για ανύπαρκτα καθαρά κέρδη άνω των 5.000 ευρώ με βάση τα τεκμήρια.
Δηλαδή, στη συντριπτική τους πλειονότητα άνεργοι φορολογούμενοι ή άνθρωποι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα εμφανιστούν φέτος με τεκμαρτά εισοδήματα πάνω από το αφορολόγητο όριο των 5.000 ευρώ, όποιο κι αν ήταν το πραγματικό τους εισόδημα, ακόμη, δηλαδή, κι αν ήταν μηδενικό. Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους φορολογουμένους με πραγματικά εισοδήματα κάτω των 5.000 ευρώ κατέχουν ακόμη Ι.Χ. αυτοκίνητα.
***  Σχέδιο εξαφάνισης των χριστιανών από τη Μέση Ανατολή
  ,    

Σε μια ευρύτατη επιχείρηση όχι εθνικής αλλά θρησκευτικής εκκαθάρισης με στόχο τα 2 εκατομμύρια των χριστιανών της Συρίας, επιδίδονται οι ακραίοι τζιχαντιστες της συριακής αντιπολίτευσης, ενώ την ίδια στιγμή οι εναπομείναντες χριστιανοί του  Ιράκ  δοκιμάζονται και οι Κόπτες της Αιγύπτου στοχοποιουνται  από τους Αδελφούς Μουσουλμάνους σε ένα συνολικό σχέδιο βιαίου διωγμού των χριστιανών από την Μέση Ανατολή και την Βόρειο Αφρική.
Ο στόχος δεν είναι άλλος από το να εξαλειφθεί η χριστιανική παρουσία από ολόκληρη την περιοχή στην οποία γεννήθηκε ο Χριστιανισμός αρκετούς αιώνες πριν εμφανιστεί το Ισλάμ και να διευκολυνθεί έτσι η εγκαθίδρυση θρησκευτικών κρατών, όπως το «Χαλιφάτο του Ιράκ και της Συρίας» το όποιο επαγγέλλονται οι αντάρτες της Αλ Νουσρα.
Αυτό όμως που σοκάρει είναι ο άγριος και βάρβαρος τρόπος με τον οποίο οι τζιχαντιστές  στρέφονται εναντίον των Χριστιανών της Συρίας, όπου δεν λείπουν όχι μόνο οι καταστροφές ναών και ο βίαιος διωγμός  χριστιανών από τις πόλεις τους αλλά και οι απαγωγές, οι εκτελέσεις ακόμη και οι αποκεφαλισμοί.
Απέναντι σε αυτή την βαρβαρότητα όμως έχει υπάρξει μια «διεθνής συνομωσία της σιωπής», όπως κατήγγειλε ο πρώην πρόεδρος του Λιβάνου Αμιν Τζεμαγιελ μιλώντας τον Ιούλιο σε συνέδριο που όργωσε το St.Antony’s College της Οξφόρδης και πράγματι  οι ευαίσθητες στα ανθρώπινα και μειονοτικά δικαιώματα δυνάμεις (ΗΠΑ,Ε.Ε. κλπ) αγνοούν επιδεικτικά τα βίντεο φρίκης με τους αποκεφαλισμούς  ιερέων .
Ο κ. Τζεμαγιελ επισήμανε και κάτι ακόμη: ο διωγμός  των Χριστιανών από την Μέση Ανατολή αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη και για τους ίδιους τους μουσουλμάνους πολίτες που δεν είναι φανατικοί, καθώς έτσι υπονομεύεται η πολυπολιτισμικοτητα των κοινωνιών και  ανατρέπεται μια συμβίωση αιώνων ανθρώπων με διαφορετική θρησκεία και κουλτούρα. Και όλο αυτό το κλίμα απομακρύνει φυσικά και την επιβίωση δημοκρατικών καθεστώτων στην περιοχή.
Οι τζιχαντιστες που έχουν επιβάλλει στις περιοχές που ελέγχουν, τον νόμο της Σαρίας δεν είναι τυχαίο που προσπαθούν να γίνουν γνωστοί ακόμη και με αναρτήσεις βίντεο στο διαδίκτυο, οι εκτελέσεις αθώων ανθρώπων ,και ιερέων.
Όπως παρατηρούσε μια πολύ καλά ενημερωμένη πηγή, οι τζιχαντιστές με τον τρόπο αυτό στέλνουν «αποδείξεις» σε  εκείνους που τους χρηματοδοτούν από το Κατάρ και μέχρι πρόσφατα και από την Σαουδική Αραβία που φαίνεται να έχουν επιλέξει να στηρίξουν τις ακραίες σουνιτικές οργανώσεις  για την πλήρη επιβολή του σουνιτικου δόγματος στην περιοχή, εκπαραθυρώνοντας με βίαιο τρόπο τους χριστιανούς και περιορίζοντας τους σιιτες και αλεβιτες (μαζί και την επιρροή του Ιράν στον αραβικό κόσμο).
Δεν είναι λίγα τα περιστατικά που έχουν συμβεί στην Συρία, αν και η δραματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι χριστιανοί έγινε γνωστή με την απαγωγή τον Απρίλιο, παραμονές του Πάσχα, των δυο μητροπολιτών από το Χαλέπι. Του ελληνορθόδοξου Παύλου και του Συροορθοδοξου Γιοχανα Ιμπραήμ. Παρά τις προσπάθειες που καταβληθήκαν οι δυο μητροπολίτες δεν έδωσαν κανένα σημείο ζωής και είναι μάλλον μηδαμινές οι πιθανότητες να ξαναβρεθούν ζωντανοί.
Το μήνυμα που ήθελαν οι απαγωγείς και πιθανόν δολοφόνοι τους ήταν ένα και μόνο ένα: «οι Χριστιανοί είναι ανεπιθύμητοι στην Συρία».
Οι πληροφορίες τότε ανέφεραν ότι οι δυο μητροπολίτες είχαν απαχθει από ομάδα τσετσενων τζιχαντιστων . Πριν τρεις εβδομάδες κάποια παράξενα δημοσιεύματα εμφανίστηκαν στον τουρκικό Τύπο και έκαναν λόγο για την σύλληψη τριών ανταρτών που προέρχονταν από την Συρία (Ρώσοι και Τσετσενοι στην καταγωγή) οι οποίοι παραδέχθηκαν στις τουρκικές αρχές ότι είχαν συμμετάσχει στην απαγωγή και εκτέλεση των δυο μητροπολιτών. Κι όμως στα μουλωχτά οι δολοφόνοι αυτοί απελάθηκαν στις …χώρες τους.
Είχαν προηγηθεί όμως κι αλλά δραματικά περιστατικά με κορυφαίο εκείνο της άγριας εκτέλεσης δια αποκεφαλισμού και μάλιστα μπροστά σε κοινό που ζητωκραύγαζε «Al AKhbar» τριών χριστιανών. Ο ένας ήταν ο καθολικός ιερέας  Φρανσουά Μουραντ που υπέμεινε καρτερικά το μαρτύριο  περιμένοντας τον αποκεφαλισμό του έχοντας παρακολουθήσει πριν τον αποκεφαλισμό των δυο άλλων ανθρωπων που είχαν απαχθεί μαζί. Κι όμως δεν υπήρξε κανένα κύμα κατακραυγής και αποδοκιμασίας αυτής της βαρβαρότητας, που ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά από παρόμοια βίντεο που είχαν αναρτηθεί και κατέγραφαν τις ομαδικές εκτελέσεις πολιτών με βολή στο κεφάλι , ή την ομολογία της εκτέλεσης ενός δεκαπεντάχρονου με πυροβολισμό στο στόμα μπροστά στην οικογένεια του επειδή προσέβαλλε, όπως θεώρησαν οι εκτελεστές του , το Ισλάμ.
Από τον  Φεβρουάριο έχουν απαχθεί χωρίς να δώσουν από τότε κανένα σημείο ζωής ο αρμένιος καθολικός ιερέας Μιχαήλ Καγιαλ στο Χαλέπι,  ο ελληνορθόδοξος ιερέας  Μαχερ Μαχφουζ, ο συροορθοδοξος ιερέας Φαντι Χαντατ, που απηχθη τον Δεκέμβριο και μερικές εβδομάδες αργότερα πετάχτηκε στον δρόμο το διαμελισμένο πτώμα του. Ένας καταλογος πολύ μακρύς  για τον οποίο όμως έχει επιβληθεί η απολυτή σιωπή.
Πριν μερικές ημερες μια ακόμη απαγωγή συγκλόνισε την χριστιανική κοινότητα της Συρίας καθώς η επιλογή του στόχου είχε βαθύ συμβολισμό. Ο πολύ γνωστός ιταλός ιησουίτης ιερέας Paolo Dall’Oglio  ο οποίος είχε ασκήσει έντονη κριτική στο καθεστώς Ασαντ  και είχε αφιερώσει τα τελευταία 20 χρόνια της ζωής του στην αναστήλωση ενός μοναστηριού κοντά στην Δαμάσκο, αποτελούσε το σύμβολο του «ανοικτού διαλόγου» με το Ισλάμ. Είχε απελαθεί από την Συρία και είχε επιστρέψει μέσω των περιοχών που ελέγχονται από την αντιπολίτευση και τους αντάρτες. Δεν αρκούσε όμως αυτό .Οι τζιχαντιστές των οργανώσεων που ελέγχονται από την Αλ Καιντα τον απήγαγαν και δεν  υπάρχει  κανένα νέο για την τύχη του.
Από την Συρία υπολογίζεται ότι έχουν ήδη φύγει 500 χιλιάδες χριστιανοί  αναζητώντας καταφύγιο στον Λίβανο, στην Ανατολική Ευρώπη και στις Σκανδιναβικές χώρες. Στο Ιράκ έχουν ήδη εκδιωχτεί τα 2/3 των χριστιανών. Και συνολικά στην Μέση Ανατολή, οι Χριστιανοί που αποτελούσαν το 20% του πληθυσμού πριν σχεδόν έναν αιώνα ,έχουν πια συρρικνωθεί στο 5%…
Στην Αίγυπτο  η ανατροπή του πρόεδρου Μορσι από τον Στρατό έδωσε την αφορμή για να στοχοποιηθουν και πάλι οι χριστιανοί Κόπτες της Αιγύπτου, καθώς οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι και άλλες ακραίες ισλαμικές οργανώσεις θεωρούν ότι οι κόπτες είναι σύμμαχοι των Στρατιωτικών και συνέβαλαν στην ανατροπή του εκλεγμένου πρόεδρου.
Οι κόπτες είχαν εκφράσει πολλές φορές την ανησυχία τους για τις ολοένα και αυξανόμενες επιθέσεις που δέχονταν οι χριστιανοί στην Αίγυπτο, που κλιμακώθηκαν μετα την εξέγερση της πλατείας Ταχριρ και την ανατροπή του Μουμπαρακ.
Μετα την τελευταία έκρηξη της βίας και την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων οι οπαδοί του Μορσι  στραφηκαν εναντίον και των κοπτών  και συμφώνα με ΜΚΟ  μέχρι την Πέμπτη είχαν πυρποληθεί 25 εκκλησιές  και είχαν δεχθεί  επιθέσεις του όχλου χριστιανικά σχολεία ,και χριστιανικές περιουσίες σε όλη την χωρά.
Πριν ακόμη όμως ξεσπάσει η βία οι κόπτες ήδη ζούσαν υπό το καθεστώς του φόβου.
Ο νέος πατριάρχης των Κοπτών ο Θεόδωρος Β΄ είχε υποχρεωθεί να ακυρώσει μια σειρά εκδηλώσεων και λειτουργιών στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στο Κάιρο καθώς είχαν διατυπωθεί απειλές  για επιθέσεις ενώ όπως καταγγέλθηκε υπήρξε περιστατικό πριν μερικές ημερες που πιστοί εγκλωβίστηκαν μέσα στον  ναό ενώ είχε υψωθεί έξω από αυτόν η σημαία της Αλ Κάιντα.
Η αρχαία Λυκοπολη, το σημερινό Ασιούτ αποτελούσε την πόλη με τον πιο συμπαγή χριστιανικό πληθυσμό και τις τελευταίες ήμερες και εκεί οι χριστιανοί βρεθήκαν στο στόχαστρο των ισλαμιστών. Μερικές χιλιάδες διαδηλωτές διέσχιζαν τον δρόμο που  συγκεντρώνει τα περισσότερα μαγαζιά των χριστιανών(Youssry Ragheb St.), φωνάζοντας συνθήματα: «Ισλάμ Ισλάμ σε πείσμα των Χριστιανών» ενώ στους τοίχους γράφονταν συνθήματα που καλούσαν σε μποϋκοτάζ των μαγαζιών των χριστιανών και προσβλητικά για τους Κόπτες συνθήματα που χαρακτήριζαν «σκυλί» τον θρησκευτικό ηγέτη τους. Οι διαδηλωτές φρόντισαν να σημαδέψουν τα μαγαζιά και τα σπίτια χριστιανών, ζωγραφίζοντας  μεγάλους κόκκινους σταυρούς στους τοίχους τους, ανασύροντας τις τραγικές μνήμες από την νύχτα των Κρυστάλλων.
Νεαροί  χριστιανοί δεν έκρυβαν (σε έρευνα του Associated Press)  ότι σκέφτονται να εγκαταλείψουν την πόλη τους  και να αναζητήσουν καταφύγιο στην Ευρώπη. Το Σχέδιο που έχει τεθεί σε εφαρμογή έχει αρχίσει να αποδίδεi.
Εντύπωση προκαλεί όμως η ανοχή που δείχνει η διεθνής κοινότητα και κυρίως οι χριστιανικές χώρες της Δύσης σε αυτό το πογκρόμ εναντίον των χριστιανών στη Μ;eshΑνατολή. Ακόμη και η Ελλάδα που παραδοσιακά έχει ισχυρούς θρησκευτικούς, εθνικούς δεσμούς με το χριστιανικό στοιχείο της περιοχής, δείχνει να αποστρέφει το βλέμμα αντί να επιδιώξει την αφύπνιση του διεθνούς παράγοντα, ο οποίος έχει επιρροή στην αντιπολίτευση της Συρίας. Η ελληνική κυβέρνηση και το υπουργείο εξωτερικών οφείλουν να θέσουν το θέμα στην Ε.Ε. αλλά και στο ΝΑΤΟ και στους διεθνείς οργανισμούς αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για την προστασία των χριστιανών της Συρίας .Ίσως μια τέτοια πρωτοβουλία να προσφέρει στην Ελλάδα την  μοναδική ευκαιρία για να ανακτήσει τον ρόλο που είχε κάποτε στην περιοχή. mignatiou
 
 
*** Το μεγάλο παιχνίδι της ενέργειας στη Μεσόγειο
   ,    


Το μεγάλο παιχνίδι για την διαμόρφωση του ενεργειακού χάρτη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου έχει αρχίσει με την συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την ηλεκτρική σύνδεση της Ασίας με την Ευρώπη και με το βλέμμα όλων στραμμένο στην απόφαση του Ισραήλ για την εξαγωγή του φυσικού αερίου του.
Μια απόφαση που θα καθορίσει και τις κινήσεις των άλλων χωρών της περιοχής, της Κύπρου και φυσικά της Ελλάδας που ήδη κινείται ώστε να προβάλει εναλλακτικές προτάσεις ενεργειακής διασύνδεσης που αναβαθμίζουν τον ρόλο της ως κόμβου δικτύων και μεταφοράς ενέργειας. Βασικά στοιχεία του σχεδιασμού αυτού για την μεταφορά του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με αγωγό, μέσω Ελλάδας προς την Ευρώπη, τον οποίο «τρέχει» τώρα ο ΥΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης ,παρουσίασε σύμφωνα με πληροφορίες στην αμερικανική κυβέρνηση  και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.
Η κυβέρνηση του Ισραήλ περιμένει την ετυμηγορία του Ανώτατου Δικαστηρίου στις 17 Σεπτεμβρίου που θα κρίνει εάν είναι συνταγματική η απόφαση για εξαγωγή του 40% των ποσοτήτων του φυσικού αερίου που έχουν εντοπιστεί στην ισραηλινή ΑΟΖ, καθώς έχουν υπάρξει προσφυγές ζητώντας την παρακράτηση από το Ισραήλ μεγαλυτέρου ποσοστού υπό την μορφή στρατηγικών αποθεμάτων.
Εφόσον ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα των ποσοτήτων που θα μπορεί να εξάγει το Ισραήλ ανοίγει το μεγάλο παιγνίδι για την επιλογή των οδών μεταφοράς του στις αγορές, επιλογή που έχει όχι μόνο οικονομικές αλλά βαθύτατες γεωπολιτικές διαστάσεις.

 Ήδη η Κύπρος έχει σπεύσει να ανακοινώσει (υπογράφοντας και MOU με τις ενδιαφερόμενες εταιρείες) την κατασκευή σταθμού LNG  στο Βασιλικό, καλώντας και το Ισραήλ να διοχετεύσει το δικό του αέριο στον σταθμό αυτό. Μια κίνηση η οποία θα εξοικονομήσει μεγάλα κεφάλαια για τις εταιρίες Noble και Delek, που ουσιαστικά έχουν αναλάβει την διαχείριση και του Λεβιάθαν και του Οικόπεδου 12 της Κύπρου  και θα προσφέρει αυτονόητο γεωστρατηγικό όφελος στην Κύπρο.

Αν και πολλές δυνάμεις και παράγοντες επιδιώκουν να προσφέρουν μερίδιο από την γεωστρατηγικη ενίσχυση του Ισραήλ και της Κύπρου στην Τουρκία, επιμένοντας για την κατασκευή αγωγού προς την τουρκική ακτή είτε μέσω των ΑΟΖ Λιβάνου και Συρίας είτε από το έδαφος της Κύπρου (που προϋποθέτει λύση του Κυπριακού), θεωρείται μάλλον απίθανο το Ισραήλ να συναινέσει σε μια τέτοια λύση που θα το έθετε υπό καθεστώς άτυπης ομηρίας της Άγκυρας. Με τα σημερινά δεδομένα είναι πολύ πιθανότερη η προοπτική εξαγωγής του αερίου της Ανατολικής Μεσογείου με την μορφή του LNG, ο ακριβής προσδιορισμός των ποσοτήτων φυσικού αερίου που κρύβονται στα κοιτάσματα νότια της Κρήτης ίσως δημιουργήσουν νέα δεδομένα φέρνοντας στο τραπέζι  και πάλι την εναλλακτική λύση της κατασκευής υποθαλάσσιου αγωγού προς την Κρήτη και από εκεί προς τις αγορές της Ευρώπης.
Οι Νορβηγοί αργά το φθινόπωρο θα ενημερώσουν για τα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα στοιχεία που έχει συλλέξει το ερευνητικό σκάφος της PGS. Δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη πάντως η αναφορά της PGS για το “διάλειμμα”15 ετών στις έρευνες στην Ελλάδα καθώς, όπως επισημαίνει τα τελευταία στοιχεία προέρχονται από τις έρευνες του 1977 και 1987. Ένα «διάλειμμα» που πιθανότατα έχει στοιχίσει παρά πολλά στην χώρα μας, αφήνοντας την πίσω στην ενεργειακή κούρσα που έχει ξεκινήσει από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.
Το ελληνικό σχέδιο αφορά τον «East Med Pipeline Project» στο οποίο εργάζεται αθόρυβα το ΥΠΕΚΑ  και στοιχεία του είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει στους δυο ομολόγους του της Κύπρου και του Ισραήλ  Γιώργο Λακκοτρυπη και Σιλβάν Σαλομ, ο Γιάννης Μανιατης.
Ήδη έχει συνταχθεί από την ΔΕΠΑ μια προκαταρκτική έκθεση (Pre-Feasibility findings)  των εναλλακτικών οδών μεταφοράς του φυσικού αερίου της Ανατολική Μεσόγειου στην Ιταλία ή στην Νοτιοανατολική Ευρώπη μέσω της Ελλάδας.
Στον σχεδιασμό αυτόν βασικό ρόλο έχει ο αγωγός (δυνατότητας 8bcma)   από τις πηγές της Ανατολικής Μεσογείου (στην κυπριακή και ισραηλινή ΑΟΖ) με προορισμό την νοτιοανατολική ακτή της Κρήτης.
Από εκεί ξεδιπλώνονται οι διαφορετικές εναλλακτικές επιλογές που προσφέρονται είτε με τον προσανατολισμό διάθεσης του φυσικού αερίου  προς την νοτιοανατολική και κεντρική Ευρώπη είτε προς την Ιταλία.
Στην πρώτη επιλογή  προβλέπεται η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού από την Κρήτη προς την Κομοτηνή και διασύνδεση του κατόπιν με τον IGB προς την Βουλγαρία. Η ιδια επιλογή εξυπηρετείται και με την κατασκευή μικρότερου σε μήκος υποθαλάσσιου αγωγού από την Κρήτη  προς την Στερεά Ελλάδα και από εκεί διασύνδεση του με επίγειο αγωγό προς την Μακεδονία απ όπου θα μπορεί το αέριο να διατεθεί είτε προς την Ιταλία είτε προς την Βουλγαρία.
Η άλλη επιλογή, αυτή της Ιταλίας, προβλέπει την κατασκευή αγωγού από την Κρήτη προς την Πελοπόννησο και από εκεί μέσω νέου αγωγού θα συνδεθεί με τον IGI τον υποθαλάσσιο αγωγό προς Ιταλία. Θα απαιτηθεί η κατασκευή και ενός ακόμη υποθαλάσσιου τμήματος που θα διασχίσει τον Πατραϊκό Κόλπο  και θα ακολουθεί παράλληλη διαδρομή, προς βορρά, με την Ιόνια Οδό.
Στον σχεδιασμό αυτό υπάρχουν φυσικά σοβαρά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν όπως είναι τα μεγάλα βάθη, οι δυσκολίες που προκύπτουν από το ανάγλυφο του βυθού.
Έξαλλου και οι αποστάσεις που θα πρέπει να διανύσουν οι υπό μελέτη αγωγοί δεν είναι μικρές. Από την Κρήτη έως την Κομοτηνή ο υποθαλάσσιος αγωγός θα έχει μήκος 757 χιλιόμετρων και από την Κρήτη προς την Πελοπόννησο 415 χιλιόμετρα, ενώ ο επίγειος αγωγός από την Πελοπόννησο μέχρι τον IGI θα έχει μήκος 475 χιλιόμετρα.
Στην Κρήτη έχει ήδη εντοπιστεί η περιοχή του Αθερινολακου ως πιθανού σημείου εισόδου του φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο, ενώ στην Πελοπόννησο η κατάληξη του αγωγού από την  Κρήτη τοποθετείται σε περιοχή νοτίως της Μονεμβασιάς. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο σχεδιασμός αυτός της ελληνική πλευράς έχει γίνει αποδεκτός και από την Κομισιόν στα «έργα κοινού ενδιαφέροντος» και η χάραξη των εναλλακτικών αγωγών του “Med East Pipeline project» αποτυπώνονται και στον χάρτη που εξέδωσε τον Ιούνιο η διεύθυνση Ενεργείας της Κομισιόν στην ενότητα «Energy Infrastructure-Natural Gas».
Ήδη η συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδαςς προχώρα με εντατικό ρυθμό κάτι που αποτυπώθηκε όχι μόνο στο MOU που υπέγραψαν οι υπουργοί ενέργειας των τριών χώρων στην Κύπρο αλλά και στο  Κοινό Ανακοινωθέν (Joint  Communiqué) που εκδόθηκε μετα την συνάντηση στο οποίο επισημαίνεται ότι οι τρεις χώρες «καλωσορίζουν τα κοινά σχέδια στον ενεργειακό τομέα που προάγουν την ασφάλεια της προμήθειας ενέργειας , την βιώσιμη ανάπτυξη και την συνεργασία  μεταξύ των χώρων της περιοχής». Στο ίδιο Κοινό Ανακοινωθέν  επισημαίνεται ότι οι τρεις υπουργοί θα συνεχίσουν την συνεργασία στους τομείς της ενέργειας,των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της παράγωγης ηλεκτρικού ρεύματος, της προστασίας των υδάτων και ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και άλλων σχετιζόμενων τομέων που προωθούν την περιφερειακή συνεργασία μεταξύ των χώρων της Ανατολικής Μεσόγειου.
Είναι ενδεικτικό πάντως των θετικών διαθέσεων του Ισραήλ ότι ο ισραηλινός πρέσβης στην Αθήνα έχει ζητήσει να συναντηθεί αυτή την εβδομάδα με τον Γιάννη Μανιατη για να υπάρξει άμεσα το follow up της συνάντησης του με τον κ. Σαλομ.
Πάντως το ΥΠΕΚΑ κινείται και σε θεσμικό επίπεδο καθώς αποδίδεται ιδιαίτερη σημασία στην διασφάλιση της διαφάνειας σε κάθε βήμα και όλες οι πρωτοβουλίες θα έρχονται στην βουλή, όπως δηλώνει ο κ. Μανιατης, ενώ θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό ότι ήδη έχει εγκριθεί η νομοθεσία για την θέσπιση του Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών (στα πρότυπα του νορβηγικού ταμείου αξιοποίησης των εσόδων από υδρογονάνθρακες),προκειμένου να μην σπαταληθεί ο πλούτος της χώρας.
Ενδεικτικό του ενδιαφέροντος της παγκόσμιας ενεργειακής  κοινότητας για τις εξελίξεις στην περιοχή είναι η  επιλογή της Αθήνας για το Συνέδριο της ΑAAPG.
Υπό την αιγίδα του ΥΠΕΚΑ τον Νοέμβριο (5-7) θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το συνέδριο της πιο σημαντικής ίσως επιστημονικής  οργάνωσης σε ότι αφορά και τους υδρογονάνθρακες, της Αμερικανικής Ένωσης Γεωλόγων Πετρελαίου (American Association of  Petroleum Geologists) που εκπροσωπεί 35000 γεωλόγους και γεωεπιστημονες από 120 χώρες που ασχολούνται αποκλειστικά με την έρευνα και παραγωγή υδρογονανθράκων. Στο Συνέδριο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 300 επιστήμονες και στελέχη πετρελαϊκών εταιριών και στην θεματολογία του θα βρεθούν και όλα τα νεώτερα ευρήματα από τις έρευνες σε Μεσόγειο, Κασπία, Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.
Στο πρόγραμμα του συνεδρίου έχουν ήδη συμπεριληφθεί ενότητες για την Ανατολική Μεσόγειο («Η ιστορία του πως ξεκλειδώθηκε το δυναμικό της Ανατολική Μεσογείου» και «Οι ανεπιβεβαίωτες δυναμικές της Ανατολική Μεσογείου: Ένα μελλοντικό σημείο παγκόσμιας προσοχής»),ενώ θα γίνει και ειδικό στρογγυλό τραπέζι για τα νέα στοιχεία που προκύπτουν από τις έρευνες στην Δυτική Ελλάδα με ομιλητή τον εκπρόσωπο της εταιρίας PGS (project geoncientist) Γιορν  Φουρστεναου.(ΕΘΝΟΣ)    

*** Mικροί δορυφόροι-κατάσκοποι στην υπηρεσία εταιρειών!
    

Μια νέα γενιά μικρών δορυφόρων με μεγάλα όμως «μάτια» πρόκειται σύντομα να τεθεί σε τροχιά γύρω από τη Γη. Οι δορυφόροι αυτοί θα λαμβάνουν φωτογραφίες και δεδομένα από περιοχές του πλανήτη, τα οποία θα μπορούν να αξιοποιούν ιδιωτικές εταιρείες και επαγγελματίες για τη δουλειά τους.
Ακόμη και αγρότες που διαθέτουν μεγάλες καλλιεργούμενες εκτάσεις, λέγεται ότι θα μπορούν να παρακολουθούν καλύτερα τις σοδειές τους με τα πλεονεκτήματα που θα τους παρέχει η δορυφορική τεχνολογία.
Αυτοί οι μικροί δορυφόροι δεν αποτελούν βεβαίως τις πρώτες διαστημοσυσκευές που είναι εξοπλισμένες με κάμερες για να παρακολουθούν τη Γη. Δορυφόροι με μέγεθος όσο ένα βαν περιφέρονται για χρόνια τώρα γύρω από τον πλανήτη μας, αλλά το κόστος κατασκευής και εκτόξευσής τους καθώς και το κόστος του λογισμικού με το οποίο είναι εξοπλισμένοι ανέρχονται σε εκατ. δολάρια και είναι πολλές φορές ασύμφορο.

Οι νέοι δορυφόροι θα έχουν πολύ μικρότερο μέγεθος και θα αξιοποιούν την τεχνολογία που παρέχει μεγάλες δυνατότητες στα κινητά τηλέφωνα και στα λάπτοπ.
«Πελάτες» της νέας γενιάς μικρών δορυφόρων μπορεί να είναι, για παράδειγμα, ασφαλιστικές εταιρείες που θα καταγράφουν και θα αποτιμούν περιουσιακά στοιχεία πριν και έπειτα από μια φυσική καταστροφή ώστε να εκτιμήσουν το ύψος της αποζημίωσης.
Εταιρείες που δημιουργούν οnline γεωλογικούς χάρτες, υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας ή δημοτικές Αρχές μεγάλων πόλεων, μπορεί επίσης να κάνουν χρήση της προσιτής δορυφορικής τεχνολογίας. Κατά τον ίδιο τρόπο, ερευνητές σε πανεπιστήμια και ινστιτούτα θα μπορούν με μικρότερο κόστος να «δανείζονται» τα μάτια των δορυφόρων για να καταγράφουν περιβαλλοντικά προβλήματα όπως η ερημοποίηση, η μείωση της παγοκάλυψης στους πόλους. 


 

Η πρώτη εταιρεία που αναμένεται να στείλει μικροδορυφόρους στο Διάστημα, σύμφωνα με τους «New York Times», εδρεύει στο Σαν Φρανσίσκο και λέγεται Planet Labs. Σχεδιάζει μέχρι τα τέλη του έτους να εκτοξεύσει περί τους 28 δορυφόρους, οι οποίοι θα λαμβάνουν διαδοχικές εικόνες από τον πλανήτη. Ηδη η εταιρεία έχει εκτοξεύσει δύο δοκιμαστικούς δορυφόρους και προς τα τέλη του χρόνου θα στείλει στο Διάστημα ολόκληρο τον στόλο δορυφόρων, όπως λέει ο Γουίλ Μάρσαλ που είναι συνιδρυτής της εταιρείας και πρώην επιστήμονας στη NASA.
Οι κάμερες των μικρών δορυφόρων δεν θα είναι σε θέση να αναγνωρίσουν πρόσωπα ανθρώπων ή να διαβάζουν πινακίδες αυτοκινήτων. Δεν θα διαθέτουν τέτοια δυνατότητα ευκρίνειας.
Ωστόσο η τεχνολογία που συνεχώς εξελίσσεται και επιτρέπει σε μικρές συσκευές που χρησιμοποιούμε καθημερινά να έχουν πολύ μεγάλες δυνατότητες, κάνει δυνατή την κατασκευή μικρών δορυφόρων με σχετικά μικρό κόστος. Επίσης, εξοικονόμηση χρημάτων γίνεται και κατά την εκτόξευσή τους στο Διάστημα. Η συγκεκριμένη εταιρεία δεν θα χρειαστεί να ξοδέψει εκατ. δολάρια για να χρησιμοποιήσει αποκλειστικά έναν πύραυλο για τη μεταφορά των δορυφόρων της. Θα τους «φορτώσει» σε έναν πύραυλο Antares όταν αυτός θα πραγματοποιήσει προγραμματισμένο ταξίδι ανεφοδιασμού προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
Η εταιρεία Planet Labs θα διαθέτει πέντε επίγειους σταθμούς που θα λαμβάνουν τις εικόνες των δορυφόρων. Δεν είναι γνωστό πόσο συχνά θα περνούν πάνω από το ίδιο σημείο του πλανήτη φωτογραφίζοντάς το.
Οπως οι μεγάλοι
Ο Γκλεν Λάιτσι που είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Τέξας λέει ότι η νέα γενιά μικρών δορυφόρων θα έχει μελλοντικά τις ίδιες δυνατότητες που παρέχουν και οι μεγαλύτεροι παραδοσιακοί δορυφόροι. (tanea.gr)
 


*** Ο Απόλλων Σμύρνης με έμβλημα την Σβάστιγκα στη φανέλα!Το πρωτάθλημα της Super League μόλις άρχισε. Ο Απόλλων Σμύρνης μετά από 13 χρόνια επανέρχεται στην Α’ κατηγορία και σε λίγες ώρες υποδέχεται τον Άρη Θεσσαλονίκης στην 1η αγωνιστική του Πρωταθλήματος...


Ποιοι όμως γνωρίζουν ποιο ήταν το σήμα της ιστορικής ομάδος του Απόλλωνα Σμύρνης;

Όπως μας ενημερώνει η Βικιπαιδεία, «Πρώτο έμβλημα του συλλόγου, από το 1894, ήταν οι τρεις δρομείς. Το 1910 έμβλημα της ποδοσφαιρικής ομάδας γίνεται ο αρχαιοελληνικός αγκυλωτός σταυρός, ο οποίος θα αφαιρεθεί πριν ακόμη το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δεδομένης της ήδη αρνητικής ταύτισής του με τον εθνικοσοσιαλισμό και τον Αδόλφο Χίτλερ. Τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια οι φανέλες της ομάδας γράφουν απλά ΓΣΑ (Γυμναστικός Σύλλογος Απόλλων). Aργότερα υιοθετείται το σημερινό έμβλημα με την προτομή του θεού Απόλλωνα, εμπνευσμένο από το άγαλμα του Απόλλωνα Μουσηγέτη».

planet-greece
*** 17 Αυγούστου 1944. «Εδώ είναι Γερμανία» Το Μπλόκο Γερμανών-προδοτών στην Κοκκινιά                                            
Έπειτα τα παιδιά και τα εγγόνια τους, οι Σημίτηδες και οι Πάγκαλοι, έμελλε να ολοκληρώσουν το έργο παράδοσης της Ελλάδας στο ράιχ…
Ο δωσίλογος πρωθυπουργός Ιωάννης Ράλλης συγχαίρει μικτό απόσπασμα της Ειδικής Ασφάλειας και των Ταγμάτων Ασφαλείας 
Στις 17 Αυγούστου του 1944, στις 2.30 το πρωί, βαριά οπλισμένες δυνάμεις του 1ου Συντάγματος Ευζώνων, διμοιρία του Μηχανοκίνητου της Αστυνομίας, μαζί με Γερμανούς της 11ης Μεραρχίας έκλεισαν σαν μέγγενη την Κοκκινία.  Μετά τις 6:00΄ ακούγονται τα χωνιά των ταγματασφαλιτών: «Προσοχή-προσοχή! Σας μιλάνε τα τάγματα ασφαλείας. Όλοι οι άντρες από 14 έως 60 ετών να πάνε στην πλατεία της Οσίας Ξένης για έλεγχο ταυτοτήτων. Όσοι πιαστούν στα σπίτια τους θα τουφεκίζονται επί τόπου». Ήταν τέτοιο το μένος των ταγματασφαλιτών που κομμάτιαζαν με τις ξιφολόγχες τους προγραμμένους αγωνιστές, ενώ έπειτα σκύλευαν τα πτώματά τους. Χαρακτηριστική είναι η φράση με την οποία μάζευαν τον κόσμο. “Η Κοκκινιά δεν είναι εδώ, η Γερμανία είναι εδω. Πάρτε το χαμπάρι, θα πεθάνετε όλοι σας”.
Απο την Ειδική Ασφάλεια μεταξύ άλλων, ήταν παρόντες οι αξιωματικοί Μπατράνης, Βακαλόπουλος, Παρθενίου, Μόρφης, Τσανακαλιώτης, Μητρόπουλος, Γκίνος, Τσιμπίδαρος, Παπαγεωργίου και ένας διερμηνέας ονόματι Ανθόπουλος. Το γενικό πρόσταγμα της επιχείρησης το είχε ο συνταγματάρχης των Ταγμάτων Ασφαλείας Γιώργος Πλυτζανόπουλος. 
Μετά την Κατοχή ο Πλυτζανόπουλος προήχθη σε υποστράτηγο του Ελληνικού Στρατού, ενώ ο ανηψιός του έγινε δήμαρχος Κοκκινιάς επι χούντας). Δίπλα του ο ταγματάρχης Γ. Σγούρος (Ο Σγούρος, καταδικάστηκε αλλα αφέθηκε ελέυθερος και συνέχισε να υπηρετεί ως Ταγματάρχης. Διορίσηκε αργότερα Διοικητής στο 30 Τάγμα Μακρονήσου) Επικεφαλής του μηχανοκίνητου της Αστυνομίας Πόλεων, ήταν ο Νίκος Μπουραντάς., οποίος απολογούμενος στο Β΄Δικατήριο Δωσιλόγων, απάντησε με τρόπο που θα ζήλευαν και οι επίγονοί του: “Εγω τρώγω ενα ξεροκόμματο, βουτηγμένο στο αίμα! Αλλά ρέει στις φλέβες μου άφθονο ελληνικό αίμα”. Οι φρικαλεότητες εκείνης της ημέρας αναφέρονται στα δημοσιεύματα και στο βίντεο που αναρτούμε παρακάτω.

*** ΜΚΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ "ΜΑΥΡΑ" ΑΠΟ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΙ "ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ !!!


To Ιράν κατηγορεί ΜΚΟ που συνδέονται με την τουρκική κυβέρνηση και έχει μέχρι τώρα προσλάβει 769 Αλβανούς στρατιώτες που πολεμούν στην Συρία.
Το Ιρανικό πρακτορείο “Farsnews” αναφέρει ότι η ανθρωπιστική τούρκικη μη κυβερνητική οργάνωση, με την επωνυμία ΙΗΗ, έχει προσλάβει μέχρι τώρα εκατοντάδες Αλβανούς στον πόλεμο εναντίων του Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία και ότι έχει σαν κάλυψη την παραπλανητική της επωνυμία της.
Σύμφωνα με το πρακτορείο, η
οργάνωση IHH, λειτουργεί σε πλήρη συντονισμό με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου και τις εξτρεμιστικές ομάδες.
Οι 769 Αλβανοί, έχουν ενταχθεί στον λεγόμενο Ελεύθερο Συριακό Στρατό εναντίων Μπασάρ αλ-Άσαντ στη Συρία. Οι Αλβανοί, πριν πάνε στο πεδίο της μάχης, πηγαίνουν απ’ τα Τίρανα στην Τουρκία όπου εκπαιδεύονται στη στρατιωτική βάση Reyhani από Αμερικανούς αξιωματικούς εν αποστρατεία.
Η τελευταία ομάδα από 90 Αλβανούς κατέφθασε στην Κωνσταντινούπολη με αεροπλάνο της τούρκικης εταιρίας Turkish Air ,με αρ. πτήσης 1078, στις 30 Ιουνίου 2013, αναφέρει το πρακτορείο.
Το πρακτορείο συνεχίζει λέγοντας ότι οι Αλβανοί μουσουλμάνοι, έχουν ενταχθεί στις ομάδες τις Αλ Κάιντα που δρουν στη Συρία. Συνολικά 450 Αλβανοί εγκατέλειψαν τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό και προσχώρησαν στην al-Nusrat Front, ένα παρακλάδι της Αλ Κάιντα. Τo πρακτορείο ”Farsnews” αναφέρει πηγές από Αλβανούς που εγκατέλειψαν την Συρία και επέστρεψαν στην Αλβανία μετά τα πρώτα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν από τρομοκρατικές ομάδες εναντίον αμάχων στη Συρία. Λέει ότι ο Αλβανός δεν μπορούσε να συναντήσει την οικογένειά του στα Τίρανα από το φόβο των τουρκικών υπηρεσιών πληροφοριών και των μισθοφόρων τους στην Αλβανία και την συνάντησε μόνο όταν η οικογένειά μετακόμισε από εκεί.
Οι Σοβαρές καταγγελίες έρχονται λίγες μόλις μέρες μετά από αυτές του γαλλικό πρακτορείου AFP που ανέφερε ότι Αλβανοί μαχητές σκοτώθηκαν στη Συρία, οι οποίοι είχαν πει στις οικογένειες τους ότι φεύγουν να εργαστούν στην Τουρκία και από εκεί τους ετοιμάζουν στον πόλεμο στη Συρία.

***Σύγχρονες και λειτουργικές κομματικές δομές στη ΝΔ Posted by Κωνσταντίνος Μανίκας 
Με την ευκαιρία της εκλογής νέου γραμματέα της ΠΕ, επανήλθε στο προσκήνιο για μια ακόμα φορά η συζήτηση γύρω από το ποιες δομές χρειάζεται ένα κομματικός οργανισμός μέσα στις κοινωνικές και τεχνολογικές συντεταγμένες του 21ου αιώνα. Το γεγονός μάλιστα ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της παράταξης αυτή τη θέση αναλαμβάνει ένας τόσο νέος άνθρωπος ενισχύει τα επιχειρήματα για την ανάγκη ουσιαστικών ανατροπών που θα μεταβάλλουν τη ΝΔ από έναν αρτηριοσκληρωτικό μηχανισμό σε ένα δημιουργικό κύτταρο κοινωνικού προβληματισμού και παραγωγής πολιτικής σκέψης.

Μετά την εκλογή του στην προεδρία της ΝΔ, ο Αντώνης Σαμαράς είχε καταθέσει μια σειρά προτάσεων για την ανανέωση και την αναδόμηση του κομματικού μηχανισμού. Πολλές από αυτές αποτέλεσαν και μέρος του καταστατικού της ΝΔ αν και η εκτέλεση τους, λόγω και των πολιτικών συγκυριών, δεν υπήρξε πλήρης. Με ευκαιρία εκείνες τις προτάσεις είχαμε τότε, 3,5 χρόνια πριν, καταθέσει σχετικές σκέψεις και ιδέες στο «Ο λόγος στον ενεργό πολίτη και το διαδίκτυο», όπως και σε μεταγενέστερα άρθρα. Σήμερα είναι η ώρα της κωδικοποίησης, της επικαιροποίησης και της ενίσχυσης αυτών των προτάσεων.
Οι τοπικές οργανώσεις εξάντλησαν την όποια χρησιμότητα τους στα πλαίσια μιας εποχής με περιορισμένη πρόσβαση στην ενημέρωση σχετικά με τις κομματικές θέσεις και στην πορεία άρχισαν να υπολειτουργούν μετατρεπόμενες, στην συντριπτική πλειοψηφία τους, σε ανενεργές μονάδες ικανοποίησης προσωπικών φιλοδοξιών. Το επόμενο βήμα οφείλει να είναι η παύση λειτουργίας των περισσοτέρων και η συγκέντρωση τους είτε σε επίπεδο Καλλικρατικών δήμων, είτε και απευθείας σε επίπεδο ΝΟΔΕ, ειδικά στην Αττική.
Ο κατακερματισμός των δομών όχι μόνο δεν έφερε το κόμμα πιο κοντά στη βάση αλλά επέτεινε την έλλειψη συγκροτημένης και δυναμικής παρουσίας. Οι ΝΟΔΕ θα έπρεπε να λειτουργούν ως πυλώνες αμφίδρομης σχέσης με τους πολίτες, διαθέτοντας δυνατότητες διαρκούς επιμόρφωσης των τοπικών στελεχών και τεχνοκρατικής τεκμηρίωσης των θέσεων της παράταξης (με την ψηφιακή τεχνολογία να συνεπικουρεί σε αυτή την προσπάθεια), ώστε αυτές να γίνονται πλήρως κατανοητές και να μην χάνονται στις προσωπικές ερμηνείες κάθε στελέχους και την περιρρέουσα παραφιλολογία.
Το βασικό ζητούμενο θα πρέπει να είναι η ενεργότερη συμμετοχή του πολίτη, ειδικά αυτού που δεν είναι «εθισμένος» στις κομματικές διεργασίες, Τα μέλη της ΝΔ άγγιξαν κάποια στιγμή το ένα εκατομμύριο αποτυπώνοντας τη δίψα της κοινωνίας για τον απεγκλωβισμό από τη λογική των προειλημμένων αποφάσεων μιας ελεγχόμενης νομενκλατούρας. Δεν ακολούθησε όμως μια συντονισμένη προσέγγιση και αξιολόγηση αυτών των πολιτών όχι γιατί έλειπε η πρόθεση, αλλά γιατί δεν υπήρχαν οι δομές υποδοχής και αξιοποίησης τους.
Αν υπάρχουν λοιπόν δυο απαραίτητα πρώτα βήματα στο δρόμο για την κομματική ανασυγκρότηση αυτά είναι η δημιουργία σύγχρονων τοπικών δομών και η λειτουργία διαδικασιών συνεχούς επικοινωνίας και «εκμετάλλευσης» του ανθρώπινου δυναμικού της παράταξης.
Το πρώτο θα επιτευχθεί με την ενίσχυση του ρόλου των ΝΟΔΕ, ώστε να διαθέτουν εξειδικευμένα στελέχη ανά τομέα δραστηριοποίησης με δυνατότητα παρέμβασης στις κοινωνικές εξελίξεις και ταυτόχρονα την υποδομή για την εκπαίδευση τους. Το δεύτερο μπορεί να ολοκληρωθεί εφόσον δημιουργηθεί μια επιτροπή αξιολόγησης στελεχών, όπως την είχαμε περιγράψει εδώ και πάνω από τρία χρόνια, στο «Η ώρα για τις αξίες και τους άξιους», που θα αφήνει την αίσθηση στον πολίτη ότι δύνονται ευκαιρίες σε όσους επιθυμούν να προσφέρουν, πέρα και πάνω από τυπικούς κλειστοφοβικούς μηχανισμούς.\
Κων/νος Μανίκας
Οικονομολόγος – Ψυχολόγος

~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/08/12-2013.html , Όμορφα  καί  Ωραία  Νέα  Δευτέρα  12  Αυγούστου  2013.-
~  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 13 Αυγούστου 2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  ΕΠΣΜ  Τρίτη  13  Αυγούστου  2013  : Ποδόσφαιρο   2013  -2014 ¨: ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ  ποδοσφαιρικών  Αγώνων .
~  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/08/13-2013.html , Όμορφα καί  Ωραία  Νέα , .. Τρίτη  13  Αυγούστου   2013 .-
~ http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/08/14-2013.html , Το   αγιάζι  της  ενημέρωσης  14  Αυγούστου  2013.-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/15-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Πέμπτη  15  Αυγούστου  2013 .-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  Παρασκευή  16  Αυγούστου   2013.-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/08/16-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα Παρασκευή  16  Αυγούστου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/08/17-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης   Σάββατο  17  Αυγούστου 2013 .-
~   http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/08/18-2013.html , Όμορφα  και  Ωραία  Νέα  Κυριακή 18 Αυγούστοπυ  2013 ,ΠΛΑΤΑΝΙΑ ΑΝΩ  ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ  .-


 ** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ  
~* http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html, Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1)  .-
** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html, Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html, Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html, Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥ
ΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html, Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html, Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~**
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.htmlΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~**
http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html, ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** ***
http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις.....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή ,Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ :
Τετάρτη 27Μαρτίου 2013 .- (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~*
http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες28 Μαρτίου 2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013, ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/04/23-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 23 Απριλίου 2013
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-
  
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html ,Η ΕΛΛΑΔΑ μέσα από Φωτογραφίες Παρασκευή 17 Μαΐου 2013.- ~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ από φωτογραφίες Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε , Βλέπουμε , Ζούμε , Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/22-05-2013.html , ΑΡΦΑΡΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ , Ιστορικές διαδρομές Αναδημοσίευση Τετάρτη 22-05-2013.-
 ~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/06/17-2013.html , Κυριακή στην Αίγινα , Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013.-
http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/06/blog-post.html  , Διαδρομές μέσα από Βίντεο - ερασιτεχνικά- στην όμορφη Ελλάδα  μας : Πέμπτη 27 Ιουνίου  2013 .-
~ http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/06/29-2013.html  , Άρωμα Ελλάδας Σάββατο 29 Ιουνίου 2013.-
Στο  θέατρο  Μπάρμπα-Αλέκου  στα  Πλατάνια


Φθινόπωρο Ανατροπής.
ΤΕΛΟΣ τα μισόλογα.

Φοβίες και παπαριές ΤΕΡΜΑ.
Ανοχές,Αναστολές,κομματικές ταυτότητες...στην ΠΥΡΑ.
Οι κεφαλικοί φόροι...τα Χαράτσια...
οι Μειώσεις...οι Απολύσεις...η Ανεργία...
τα....
Δημοκρατικά/Εργασιακά/Κοινωνικά Δικαιώματα...
ΔΕΝ έχουν χρώμα.
Εχουν μόνο ΤΑΞΙΚΟ χαρακτήρα.

 Η Βαρβαρότητα προελαύνει.
Καταστρέφει, ισοπεδώνει, κατεδαφίζει.

 ΑΥΤΟΙ που μας κυβερνούν δ ε ν διαπραγματεύονται.
Υποδουλώνονται και Υποδουλώνουν.
Δ ε ν  προστατεύουν το ΛΑΟ.
Τον Εξαλθιώνουν.
Δ ε ν  προστατεύουν την Χώρα.
Την Ξεπουλούν.
....................................

 Μισόλογα ΤΕΛΟΣ.
Θα υπερασπιστούμε τα Δίκια μας;; Τις Ζωές μας;;
Θα παραμείνουμε...κότες;;
Θα αντιστρέψουμε την Πορεία;;

Θα ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ;; Θα ΔΡΑΣΟΥΜΕ;;

Θα ΥΠΟΤΑΧΘΟΥΜΕ ή θα ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ!!
.....................................

Μαζέψτε τις ξαπλώστρες.
Κάψτε τους καναπέδες.
 Καμιά σωτηρία ΔΕΝ θα έρθει ΕΞΩ από μας
 και ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ...

Τούτο το φθινόπωρο θάναι της Ανατροπής.
ή του Θανάτου. Του δικού μας.

http://politikokoraki.blogspot.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου