ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Μαΐου  2013  :











*** Φωτογραφίες
από  το  ΑΡΦΑΡΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ .









***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα  :
*** 10 χρόνια φυλακή στον 33χρονο ταξιτζή που έβαζε φωτιές πέρυσι το καλοκαίρι στην Τριφυλία :
  Της Βίκυς Βετουλάκη 
 Κάθειρξη 10 ετών επέβαλε χθες το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων στον 33χρονο ταξιτζή ο οποίος συνελήφθη πέρυσι στις αρχές Σεπτεμβρίου για τον εμπρησμό δασικών περιοχών στην περιοχή της Τριφυλίας. Συγκεκριμένα, δικάσθηκε για την πρόκληση 28 πυρκαγιών από τις 3 έως τις 7 Σεπτεμβρίου του 2012.
Από την ημέρα φυλάκισής του ο 33χρονος κρατείται στην Ψυχιατρική Φυλακή του Κορυδαλλού, με βαριά κατάθλιψη, ενώ και χθες παρακολούθησε όλη τη διαδικασία ανέκφραστος και αμίλητος, μη δίνοντας απάντηση στο γιατί το έκανε.
  Εμπρησμοί
Πέρυσι, στις αρχές Σεπτεμβρίου, όπως περιέγραψαν και οι μάρτυρες πυροσβέστες, μέσα σε λίγες ημέρες εκδηλώθηκαν πολλές πυρκαγιές, με πολλές εστίες η κάθε μία. Μάλιστα, ειδικό κλιμάκιο από την Αθήνα έφθασε στην περιοχή, καθώς ήταν βέβαιο πως επρόκειτο για εμπρησμούς.
Σε μία από τις περιπολίες που έκαναν, κι ενώ μόλις είχε ξεσπάσει καινούργια πυρκαγιά, βρήκαν τον κατηγορούμενο να περπατάει κατά τις μεσημεριανές ώρες στις γραμμές του τρένου στη θέση «Λόγγος» στο Δώριο. Τον θεώρησαν ύποπτο, τον σταμάτησαν και πάνω του βρήκαν ένα αναπτήρα. Παράλληλα, τους είπε ότι δεν είναι καπνιστής. Οδηγήθηκε στην Αστυνομία, όπου και ομολόγησε τις πράξεις του, ενώ έγινε και αναπαράσταση για όλες τις περιπτώσεις.
Συγγενής του, που κατέθεσε ως μάρτυρας, είπε ότι η μητέρα του πέθανε όταν ήταν 19 χρόνων, ενώ δύο χρόνια μετά έφυγε ο πατέρας του και ο κατηγορούμενος μεγάλωσε τα δύο μικρότερα αδέλφια του, στα οποία στάθηκε σαν μάνα και πατέρας. Όπως είπε, έχει μετανιώσει και ποτέ δεν έχει πειράξει κανέναν.
  Κάθειρξη
Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος είπε ότι είναι 33 ετών, έντιμος και δεν είχε ποτέ προβλήματα με άλλους ανθρώπους. «Δεν έχω καταλάβει γιατί το έκανα. Δεν ξέρω, δεν μπορώ να το εξηγήσω. Στην αρχή δεν είχα καταλάβει τι έχω κάνει. Τώρα το κατάλαβα», είπε. Αναφέρθηκε στα αδέλφια του τα οποία μεγάλωσε από μικρά, ενώ παρατήρησε πως αμέσως ομολόγησε τις πράξεις του.
Η εισαγγελέας  αναφέρθηκε στα πραγματικά περιστατικά, λέγοντας ότι δύο φορές τον κατέγραψε κάμερα καταστήματος να περνάει από σημείο όπου λίγο μετά εκδηλώθηκε πυρκαγιά.
Απέρριψε το αίτημα των συνηγόρων για μειωμένο καταλογισμό, επισημαίνοντας, παράλληλα, ότι οι εκτάσεις που κάηκαν είναι μεγάλες. Συγκεκριμένα, από τις πυρκαγιές κάηκαν περίπου 95 στρέμματα δασικής και 75 αγροτικής έκτασης.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για τους εμπρησμούς, χωρίς όμως να του καταλογίσει κακοβουλία, ενώ του αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου εντίμου βίου και της ειλικρινούς μετάνοιας.
Ωστόσο, αν και η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί φυλάκιση 3 ετών και η έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, η πρόεδρος επέβαλε τελικά κάθειρξη 10 ετών, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. 

*** Για το ελαιόλαδο και τον «καπετάν Βασίλη» μίλησε ο Σαμαράς στο Πεκίνο :
  Άκρως εμφατική και χαρακτηριστική η παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά στην ομιλία του στην Ακαδημία του Πεκίνου, στην οποία και καταχειροκροτήθηκε. Ο πρωθυπουργός εκθείασε το ελαιόλαδο δίνοντας τις διαστάσεις της ποιότητάς του, με έμφαση στην εξαγωγική δράση, αλλά και στα θέματα της τουριστικής κίνησης και σύνδεσης που μπορεί να υπάρξει για την προσέλκυση Κινέζων στην χώρα μας.
Ο Αντώνης Σαμαράς σε μια από τις πλέον σημαντικές του αναφορές μίλησε μια τη μεγάλη συμβολή του αείμνηστου καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου στο να υπάρξει μια καλή και επιχειρηματικά σχέση μεταξύ των δύο χωρών, η οποία διατηρείται και ενδυναμώνεται καθημερινά.
Ξεκινώντας τις επίσημες συνομιλίες με την πολιτειακή ηγεσία της Κίνας, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε διακρατικές συμφωνίες στους τομείς των τηλεπικοινωνιών και της Ναυτιλίας, αλλά και σε επενδύσεις κινεζικών κολοσσών στην Ελλάδα.
Ο Αντώνης Σαμαράς και ο Κινέζος ομόλογός του Λι Κετσιάνγκ συζήτησαν για συγκεκριμένα πεδία, για τα οποία έχει εκφραστεί επιχειρηματικό ενδιαφέρον από την πλευρά της Κίνας, όπως η επέκταση της δραστηριοποίησης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το ενδεχόμενο να επενδύσουν οι Κινέζοι στους ελληνικούς σιδηρόδρομους.
Ενδιαφέρον από κινεζικής πλευράς, πάντως, υπάρχει και για άλλα λιμάνια και αεροδρόμια της χώρας. Παράλληλα, η κινεζική πλευρά φέρεται να έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εισαγωγή ελληνικών προϊόντων, όπως ελαιόλαδο, κρασί, γουναρικά και μάρμαρα.
Ιδιαίτερος τομέας είναι και ο τουρισμός. Για τους Κινέζους η Ελλάδα είναι ο πρώτος τους προορισμός στην Ευρώπη και εκτιμάται ότι ο αριθμός των τουριστών μπορεί να αυξηθεί, καθώς, μάλιστα, αυξάνεται η μεσαία τάξη της χώρας λόγω της οικονομικής της ανάπτυξης.
Άλλος τομέας που επιδέχεται περαιτέρω ανάπτυξης είναι ο ναυτιλιακός. Οι Έλληνες εφοπλιστές έχουν επενδύσει τα τελευταία χρόνια εκατομμύρια δολάρια στην κινεζική οικονομία, ναυπηγώντας εκεί τα πλοία τους, ενώ ένα σημαντικό τμήμα της διακίνησης των κινεζικών προϊόντων γίνεται από ελληνόκτητα πλοία.
«Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη της Κίνας στην Ευρώπη» τόνισε ο κ. Σαμαράς μιλώντας νωρίτερα στην Ακαδημία Τεχνών του Πεκίνου, πριν από τις επίσημες επαφές του με εκπροσώπους κορυφαίων κινεζικών εταιρειών, όπως είναι η Cosco, η Chinadevelopment Bank, η εταιρεία των κρατικών σιδηροδρόμων και οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών που ζήτησαν υπογραφή συμφωνίας για την παροχή τεχνογνωσίας στον τομέα των δικτύων και των υποδομών.
  Πρόγραμμα
Σήμερα ο κ. Σαμαράς θα μιλήσει στο Ελληνοκινεζικό Business Forum, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου της Κίνας, Ζιανγκ Ντεγιάνκγ και θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ.
Αύριο, θα βρίσκεται στη Χαντζόου, όπου, μεταξύ άλλων, θα συναντηθεί με τον κυβερνήτη της περιφέρειας και θα μιλήσει στο World Cultural Forum, ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί στη Σαγκάη, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της πόλης και θα μιλήσει σε Επιχειρηματικό Forum.
Την Κυριακή θα αναχωρήσει για επίσκεψη εργασίας στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, όπου θα έχει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Αργά το βράδυ θα επιστρέψει στην Αθήνα.

*** O Nίκας «ζυγίζει» Μαργέλη πριν αποφασίσει αν κατέβει :
  Με «γκρίζες ζώνες»  η πρώτη επίσημη αντίδραση
 «Για τη Δημοτική Αρχή προέχει η ολοκλήρωση του έργου της»
 Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 «Γκρίζες ζώνες» περιείχε η πρώτη επίσημη αντίδραση του δημάρχου Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα, στην προχθεσινή ανακοίνωση του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καλαμάτας, Κώστα Μαργέλη, περί καθόδου του στις προσεχείς δημοτικές εκλογές.
Πέρα από την αναμενόμενη γενικόλογη απάντηση που περίμεναν οι δημοσιογράφοι των τοπικών μέσων ενημέρωσης στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, όταν ρωτήθηκε από το «Θ» για κάθοδό του ή μη στις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο κ. Νίκας προτίμησε να μιλήσει… σιβυλλικά:
«Όταν θα ανακοινωθούν οι εκλογές, καμιά εκατοστή μέρες πριν, θα δούμε πότε θα γίνουν, εμείς με υπευθυνότητα θα πούμε στον κόσμο -και εγώ ως πρόσωπο και ως συνδυασμός, γιατί δεν είμαι εγώ, είναι ένας ολόκληρος συνδυασμός δεκάδων ανθρώπων στην πόλη και στα χωριά-, θα συναποφασίσουμε για την πορεία και τη δική μας θέση».
Να συμπεράνουμε, λοιπόν, ότι ο δήμαρχος περιμένει να δει την πορεία και τη διεισδυτικότητα στην τοπική κοινωνία της καινούργιας υποψηφιότητας, τις υπόλοιπες υποψηφιότητες και μετά θα «ζυγίσει» τις καταστάσεις.
Εν πρώτοις, ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι είναι νωρίς για να πάρει τις αποφάσεις του. «Η άποψή μου είναι ότι για όλα αυτά είναι λίγο νωρίς», σχολίασε χθες το μεσημέρι,  παρατηρώντας, μάλιστα, αναφερόμενος στην υποψηφιότητα του Κώστα Μαργέλη, ότι «δεν καταλαβαίνω την αναγγελία ενδεχόμενης υποψηφιότητας».
Ωστόσο, πρόσθεσε: «Εγώ χαίρομαι όταν υπάρχει ενδιαφέρον για τα κοινά, ειλικρινά. Χαίρομαι να υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι και πολλοί υποψήφιοι, το αντιμετωπίζω θετικά».
Όπως προαναφέραμε, ο κ. Νίκας ανακοίνωσε ότι την απόφασή του θα τη λάβει μαζί με τα μέλη του συνδυασμού του. Είπε σχετικά: «Οι εκλογές θα γίνουν το νωρίτερο σε ένα χρόνο από τώρα. Όμως, δε γνωρίζουμε ούτε με ποιο εκλογικό σύστημα θα γίνουν οι εκλογές. Θα γίνουν όπως ξέρουμε ή θα έχουμε ένα ψηφοδέλτιο; Ένα ψηφοδέλτιο για δημάρχους, ένα ψηφοδέλτιο για δημοτικούς συμβούλους; Υπάρχουν, δηλαδή, πολλά άγνωστα “Χ” σε αυτή την ιστορία.
Ως προς εμένα, έχω να σας πω ότι, όταν φτάσει ο κατάλληλος καιρός, δηλαδή καμιά εκατοστή μέρες πριν από τις εκλογές, θα καλέσω τους συνεργάτες μου εδώ, θα κουβεντιάσουμε το θέμα και με πολλή υπευθυνότητα θα απευθυνθούμε προς τον κόσμο».
Επίσης, σημείωσε: «Αντίπαλός μας δεν είναι οι όποιες υποψηφιότητες, τις οποίες αντιμετωπίζουμε και με κατανόηση και με ενδιαφέρον και με χαρά. Αντίπαλός μας είναι το έργο το οποίο έχουμε μπροστά μας, το οποίο είναι τεράστιο και το ξέρει ο κόσμος. Ένα έργο σε συνθήκες οικονομικής κρίσης. Δεν είναι εύκολα, καθόλου εύκολα τα πράγματα. Εμείς θέλουμε να παλέψουμε με το χρόνο, να ολοκληρώσουμε τα έργα τα οποία έχουμε προαναγγείλει, αυτός είναι ο αντίπαλός μας».

*** Έντονοι διαπληκτισμοί τσιγγάνων έξω από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας  :
 Αναστάτωση επικράτησε σήμερα το νωρίς το πρωί ,λίγο πριν τις 9 , έξω από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας προς την πλευρά της Αριστομένους.
Τσιγγάνοι για άγνωστο λόγο ήρθαν στα χέρια και είχαν έντονο διαπληκτισμό μεταξύ τους. Προκάλεσαν φθορές σ' ένα αμάξι ενώ χτυπήθηκαν ακόμα και γυναίκες. Με τη παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων και την παρουσία της Αστυνομίας το συμβάν έληξε. 
 

*** Η Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ πρώτη ελληνική εταιρεία τροφίμων στο διεθνές δίκτυο της Endeavor :
  Την πέμπτη ελληνική προσθήκη στο δίκτυο της Endeavor και την πρώτη από τον κλάδο τροφίμων και αγροτικών προϊόντων, έναν κλάδο που μπορεί να στηρίξει τη δημιουργία θέσεων εργασίας και να συμβάλει στην ευρύτερη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, αποτελεί η εταιρεία Παπαδημητρίου Χ.Κ. ΑΒΕΤ.
Η επιλογή έγινε στο 48ο Διεθνές Πάνελ Επιλογής (International Selection Panel – ISP) της Endeavor Global, στο Μπουένος Άιρες, μεταξύ 6 και 8 Μαΐου.
Η εταιρεία, που εκπροσωπήθηκε από τον Χρήστο Παπαδημητρίου, CEO, ιδρύθηκε το 1939 και αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τροφίμων στη Νότια Ελλάδα. Με μια σειρά ποιοτικών και καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων, έχει καταφέρει να διακριθεί στην Ελλάδα και διεθνώς σε 28 χώρες. Σήμερα, δίνει έμφαση στο 100% φυσικό βαλσαμικό ξύδι που παράγεται αποκλειστικά από ελληνική σταφίδα, καθώς και στη νέα γενιά καινοτόμων μεσογειακών προϊόντων με βάση το ξύδι.
Σχετικά ο Χάρης Μακρυνιώτης, managing director της Endeavor Greece, δήλωσε: «Η προσθήκη της πρώτης ελληνικής εταιρείας τροφίμων στο διεθνές δίκτυο της Endeavor είναι πολύ σημαντική. Αποτελεί πεποίθησή μας ότι ο κλάδος τροφίμων και αγροτικών προϊόντων έχει εξαιρετικές δυνατότητες ανάπτυξης και μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, σε μια περίοδο που η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 60%. Έχει ταυτόχρονα σημαντική διεθνή προοπτική, που μπορεί να ενισχυθεί σημαντικά μέσω της στήριξης του δικτύου της Endeavor. Καλωσορίζουμε την εταιρεία Papadimitriou και ευχόμαστε η ένταξή της να αποτελέσει και την αφετηρία στοχευμένης στήριξης πολλών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο κλάδο»
Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Παπαδημητρίου δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για την εταιρεία μας να αποτελεί μέλος του διεθνούς δικτύου της Endeavor. Η εταιρεία μας, από την ίδρυσή της, πάντα αναζητούσε νέους καινοτόμους τρόπους αξιοποίησης των προϊόντων μεσογειακής διατροφής, με στόχο να εξελίσσεται συνεχώς. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η Endeavor θα δώσει σημαντική ώθηση στην εγχώρια και διεθνή μας παρουσία και θα μας βοηθήσει να κατακτήσουμε τους στρατηγικούς στόχους μας».
Συνολικά, στο συγκεκριμένο ISP, κορύφωση μιας πολυδιάστατης διαδικασίας επιλογής επιχειρηματιών σε τοπικό και διεθνές επίπεδο, αξιολογήθηκαν και επιλέχθηκαν από 24 επιχειρηματικούς ηγέτες και μέλη του δικτύου της Endeavor 17 επιχειρηματίες, εκπροσωπώντας 11 επιχειρήσεις από 8 χώρες. Οι επιλεγμένοι επιχειρηματίες, που πλέον είναι 801 από 500 εταιρείες σε 15 χώρες, απολαμβάνουν μια σειρά συμβουλευτικών και άλλων υπηρεσιών παγκόσμιου βεληνεκούς, προσαρμοσμένων στις ανάγκες τους από mentors και advisors της Endeavor, έχουν πρόσβαση στο διεθνές δίκτυο της και σε επενδυτές. Με αυτόν τον τρόπο αναπτύσσονται περαιτέρω, δημιουργούν θέσεις εργασίας και γίνονται πρότυπα για άλλους.
  Endeavor
Η Endeavor βοηθά επιλεγμένους νέους επιχειρηματίες να ξεπεράσουν τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν στην προσπάθειά τους να αναπτυχθούν. Ο δε αρθρογράφος των New York Times, Thomas Friedman, αποκαλεί το σύστημα της Endeavor «το καλύτερο πρόγραμμα κατά της φτώχειας».
Η Endeavor εντοπίζει νέους επιχειρηματίες που ηγούνται καινοτόμων επιχειρήσεων με υψηλό ρυθμό ανάπτυξης και τους προσφέρει στρατηγικές συμβουλές παγκοσμίου βεληνεκούς, πρόσβαση σε σημαντικά δίκτυα και άλλα εργαλεία που τους οδηγούν στην επιτυχία. Με την καθοδήγηση της Endeavor αποκτούν υψηλή επιρροή – συμβάλλουν στη δημιουργία θέσεων εργασίας, ενισχύουν τους κύκλους εργασιών τους και γίνονται πηγή έμπνευσης για τη νέα γενιά. Ενώ συχνά περνούν απαρατήρητοι, αυτοί οι νέοι επιχειρηματίες γίνονται τώρα η βάση της ανάπτυξης του ιδιωτικού τομέα στις χώρες τους.
Από το 1997, οι επιχειρηματίες που έχουν επιλεγεί από την Endeavor σε Λατινική Αμερική, Νότιο Αφρική, Τουρκία, Αίγυπτο και Ιορδανία έχουν δημιουργήσει περισσότερες από 200.000 θέσεις εργασίας και έχουν καταγράψει έσοδα πάνω από 5 δισ. δολάρια.
Το Σεπτέμβριο 2012, η Endeavor ίδρυσε το πρώτο της ευρωπαϊκό γραφείο στην Αθήνα. 

***Σαν σήμερα ...στις 17 Μαίου         
  
 Πριν 94 χρόνια στη Μεσσηνία
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ εορτάσθη και εν τη πόλει μας χθες η εορτή της Αναλήψεως. Την πρωίαν ετελέσθη επίσημος λειτουργία εις το εν Παραλία φερώνυμον Ναόν της Αναλήψεως χοροστατούντος του Τοποτηρητού της Επισκοπής Ιεροθέου Καρελά. Το απόγευμα εσημειώθη εξαιρετική συγκέντρωσις πλήθους εις την Παραλίαν. Οι πλείστοι των συμπολιτών μας, αλλά και πολλοί χωρικοί, επί τούτω ελθόντες ενταύθα, έσχισαν τα 40 κύματα κατά το σύνηθες. Αι λέμβοι και μαούναι ακόμη διατέλουν εις αέναον κίνησιν εν τω λιμένι.
-ΠΡΟΧΘΕΣ εις το χωρίον Φιλιππάκι του τέως Δήμου Αριστομένους ο 12ετής παις Νικήτας Παν. Χρονόπουλος παίζων μετ’ άλλων ομηλίκων του περιήλθε μετ’ αυτών εις έριδα, βληθείς δε δια λίθου υπό του Χρήστου Δραγκιώτη εις την σπληνιακήν χώραν εξέπνευσεν αμέσως.
-ΚΑΤΟΠΙΝ των σημειωθέντων εν Τριπόλει 3 κρουσμάτων εξανθηματικού τύφου, η Νομαρχία παρήγγειλεν δια των αστυνομικών αρχών τους ιατρούς, όπως αυθωρεί αναφέρουν εις την Νομαρχίαν παν ύποπτον κρούσμα εξανθηματικού τύφου προς λήψιν των αναγκαιούντων μέτρων.
πηγή: αρχείο "Θάρρους" Γεγονότα
1792: Μία ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε μια καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το Χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ.
1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς - Αθηνών (νυν Ηλεκτρικός) στην Πλατεία Ομονοίας, στη διασταύρωση των οδών Λυκούργου και Αθηνάς. Αποτελεί τμήμα της προέκτασης της σιδηροδρομικής γραμμής μήκους 1.465 μέτρων, από τα οποία τα 660 μ. αποτελούν θολωτή σήραγγα, που άρχισε να κατασκευάζεται το 1889.
1902: Ο αρχαιολόγος Βαλέριος Στάης ανακαλύπτει τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.
1920: Η Αμερικανική Γερουσία αναγνωρίζει για πρώτη φορά με ψήφισμά της τα ελληνικά δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο.
1931: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει από το Βόλο ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τις «ελευθερίες του Τύπου, αλλά την ασυδοσία», με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 5060 «Περί Τύπου». Προηγήθηκε οξεία επίθεση αντιπολιτευόμενων εφημερίδων κατά του Βενιζέλου, με χαρακτηρισμούς όπως «Κυβέρνησις Κλεπτών».
1937: Με τον Αναγκαστικό Νόμο 677, η δικτατορία Μεταξά μειώνει τα αγροτικά χρέη και απαλλάσσει τους αγρότες από τη μάστιγα της τοκογλυφίας
.Γεννήσεις
1866: Ερίκ Σατί, γάλλος συνθέτης. (Γυμνοπαιδιές) (Θαν. 1/7/1925)
1875: Ανδρέας Μιχαλακόπουλος, εξέχων φιλελεύθερος πολιτικός, ο οποίος χρημάτισε πρωθυπουργός για 9 μήνες το διάστημα 1924-1925. (Θαν. 7/3/1938)
1943: Βίκυ Μοσχολιού, λαϊκή τραγουδίστρια. (Θαν. 16/8/2005)
Θάνατοι
1510: Σάντρο Μποτιτσέλι, ιταλός ζωγράφος της Αναγέννησης. (Γεν. 1/3/1445)
1838: Σαρλ Μορίς Ντε Ταλεϊράν, γνωστότερος στην Ελλάδα ως Ταλεϊράνδος, υπουργός Εξωτερικών του Μεγάλου Ναπολέοντα. (Γεν. 2/2/1754)   [Αποφθέγματα]
1886: Τζον Ντίρι, αμερικανός σιδηρουργός, πρωτοπόρος στην κατασκευή γεωργικών μηχανημάτων. (Γεν. 7/2/1804)   πηγή: www.sansimera.gr

*** Στον τελικό της Eurovision ο Αγάθωνας και οι "Koza Mostra"  :
 Στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου πέρασε η Ελληνική συμμετοχή με τους "Koza Mostra" και τον Αγάθωνα !
Δείτε τη συνέντευξη των Koza Mostra στο Θάρρος πριν από μερικούς μήνες !
Video:  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=G3k2MOJOkKg ,
 
 * http://www.youtube.com/watch?v=hPv7pkI8WXI&feature=player_embedded  ,
 

***  Θέμα Έκθεσης 2013: Το περιβάλλον, το διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του ιντερνετ (Απαντήσεις)   :
  Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού το πρώτο θέμα στις πανελλήνιες εξετάσεις από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη
Συνδυάζει περιβάλλον, διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων που προκύπτει από το διαδίκτυο
Το θέμα που "έπεσε" στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας είναι από το βιβλίο του Γεωργίου Γραμματικάκη «Ένας αστρολάβος της ζωής και του ουρανού». Συνδυαστικό θέμα για το περιβάλλον, το διαδίκτυο και την αποξένωση των ανθρώπων μέσω του ιντερνετ.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις 2013 ξεκίνησαν με το μάθημα της Έκθεσης Γενικής Παιδείας ενώ η επόμενη μέρα των εξετάσεων είναι η Δευτέρα.
Άρχισαν οι πανελλαδικές εξετάσεις για περίπου 110.000 υποψηφίους. Οι εξεταζόμενοι διαγωνίζονται στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, με το οποίο παραδοσιακά ξεκινούν οι πανελλαδικές.
Τα θέματα αλλά και οι προτεινόμενες λύσεις - απαντήσεις θα είναι διαθέσιμες ΕΔΩ.
Πανελλήνιες 2013 | Νεοελληνική Γλώσσα | Θέματα
Πανελλήνιες 2013 | Νεοελληνική Γλώσσα | Λύσεις
Όπως τελικά αποφάσισε και ανακοίνωσε η ΟΛΜΕ δεν θα γίνουν απεργίες εν μέσω των Πανελλαδικών ξετάσεων και άρα θα διεξαχθούν ομαλά δίνοντας τέλος στο άγχος χιλιάδων μαθητών.
Οι Πανελλαδικές εξετάσεις αρχίζουν χωρίς να έχει ανακοινωθεί, ακόμη, ο αριθμός των εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά και οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των Προεδρικών Διαταγμάτων που αναφέρονται στο σχέδιο Αθηνά, με την αναμόρφωση του Χάρτη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, βάσει του οποίου οι υποψήφιοι θα κληθούν να δηλώσουν σχολές και τμήματα. Ωστόσο, οι εισακτέοι δεν φαίνεται να ξεπεράσουν φέτος τους 77.000, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των παλαιοτέρων ετών.
Οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 31 Μαΐου για τους περισσότερους υποψήφιους. Εκείνοι που εξετάζονται σε ειδικά μαθήματα και ανήκουν σε διάφορες κατηγορίες θα συνεχίσουν να εξετάζονται και μέσα στον Ιούνιο.  Πηγή: madata.gr 

*** Το επιμελητήριο ζητά μέτρα για τις πληγείσες από την έκρηξη επιχειρήσεις στην Καλαμάτα  :
 Επιστολή στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης
 Επιστολή με αίτημα τη λήψη άμεσων μέτρων ανακούφισης των επιχειρήσεων στην Καλαμάτα οι οποίες υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Μ. Σαββάτου στο κέντρο της πόλης, απέστειλε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Δημήτριος Μανιάτης, στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και άλλους αρμόδιους φορείς.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή: «Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να θέσουμε υπόψη σας το πρόβλημα που έχει προκύψει για τις επιχειρήσεις-μέλη μας οι οποίες υπέστησαν εκτεταμένες υλικές ζημιές από τη μεγάλη έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί του Μ. Σαββάτου, στο κέντρο της Καλαμάτας, από έκρηξη προπανίου σε εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας.
Δυστυχώς, οι καταστηματάρχες που επλήγησαν δε δύνανται να αποκαταστήσουν τις ζημιές που υπέστησαν, ώστε να λειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους, και προς τούτο ζητάμε την προσωπική σας παρέμβαση για να ληφθούν άμεσα μέτρα, όπως:
1. Πάγωμα των υποχρεώσεών τους προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία.
2. Αναστολή της καταβολής δόσεων των δανείων.
3. Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για άμεση αποκατάσταση των ζημιών.
Με τη βεβαιότητα ότι θα αντιμετωπίσετε θετικά το αίτημά μας, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας και βοηθώντας στην επαναλειτουργία των εν λόγω επιχειρήσεων προς όφελος της τοπικής οικονομίας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων».

 
***   Μαθήματα ψυχραιμίας από τα παιδιά    
  Της Μαρίας Νίκα
 Περνώντας από Λύκεια της Καλαμάτας την περασμένη Δευτέρα για το θέμα της προληπτικής επιστράτευσης των καθηγητών εν όψει ενδεχόμενης απεργίας, περίμενα ότι θα συναντούσα εξαγριωμένους μαθητές. Αυτή την εντύπωση μου είχαν δώσει τα ρεπορτάζ των μεγάλων τηλεοπτικών καναλιών.
Τελικά, καμία σχέση. Η ατμόσφαιρα που βρήκα στα σχολεία ήταν εντελώς διαφορετική. «Ναι, έχουμε κάνει κόπο, έχουμε αγωνία για τις πανελλαδικές, όμως από την άλλη και οι καθηγητές μας είναι εργαζόμενοι και υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους. Τους ανακοίνωσαν τα μέτρα τελευταία στιγμή. Τι να κάνουν κι αυτοί, να μην αντιδράσουν;» ήταν η απάντηση αρκετών παιδιών.
Ακόμη και εκείνα που δήλωσαν ότι δε συμφωνούσαν με την απεργία μέσα στις Πανελλαδικές, αντιμετώπιζαν το ζήτημα με ψυχραιμία. Δεν τα έβαλαν με τους καθηγητές τους, δεν έδειξαν οργή ή αγανάκτηση, αλλά κατανόηση.
Περισσότερο με εντυπωσίασε η απάντηση του Φώτη Μακρή. Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου, που θέλει να σπουδάσει Πληροφορική, παρατήρησε: «Καλά κάνουν οι καθηγητές. Είμαι μαζί τους. Το πολύ πολύ να καθυστερήσουν οι Πανελλαδικές μια βδομάδα. Αρκεί να μην ακυρωθούν, γιατί κι εμείς έχουμε κάνει προετοιμασία. Όμως, αυτά που βγαίνουν και λένε οι πολιτικοί ότι μας χαλάνε την ηρεμία, δεν ισχύουν, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα». Και πρόσθεσε το εξής: «Οι βουλευτές και αυτοί που είναι υπεύθυνοι για τους μαθητές και τα σχολεία, μας θυμούνται όποτε τους βολεύει και όχι όποτε πρέπει».
Σκέφτηκα ότι τα παιδιά μάς δίνουν μαθήματα ψυχραιμίας και σοβαρότητας. Μήπως πρέπει να αφήνουμε καμιά φορά να μιλάνε και αυτά για τα θέματα που τα αφορούν, αντί να μιλάμε εμείς για λογαριασμό τους και να προσπαθούμε να τους επιβάλουμε πώς θα νιώσουν, τι θα σκεφτούν;
Το περιστατικό μού έφερε στο νου μια συνέντευξη του γνωστού ψυχαναλυτή Ματθαίου Γιωσαφάτ, που προβλήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή τις ημέρες του Πάσχα. Μιλούσε για το πόσο κακό κάνει το φάσκιωμα στα βρέφη τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους. Αυτό το ασφυκτικό δέσιμο του σώματός τους, που τα κρατά ακίνητα, για να ισιώσει, λέει, το κορμί τους. Το παρομοίασε με δικτατορία. Με φασισμό, που έχει σοβαρές επιπτώσεις στην ψυχοσύνθεσή τους μεγαλώνοντας…

***  Σκέψεις σοφών    
   του Δημήτρη Γιατράκου
 Τι είναι και τούτο που γίνεται στο facebook; Λόγια σοφών, σκέψεις σοφών και δώσ’ του ατάκες, άλλες με ουσία, άλλες εξυπνακίστικες, άλλες εκνευριστικές, άλλες είναι αλήθεια έξυπνες και με πολύ χιούμορ, αλλά, πλην των τελευταίων, το πράγμα είναι..... Τις αναπαράγει ο ένας, τις κοινοποιεί ο άλλος, 1.000 like για το ένα, άλλα τόσα για το άλλο και πάει λέγοντας. Κάποιοι, όπως πολύ σωστά παρατήρησε μια φίλη, τα οικειοποιούνται και τα ποστάρουν σαν δικά τους για να εντυπωσιάσουν.
Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές κατηγορίες. Αυτοί που θέλουν ντε και καλά να μας πείσουν πως έχουν το νιονιό να κατανοήσουν τα σοφά λόγια, εκείνοι που αρέσκονται στα εύκολα και πουλάνε πνεύμα άκοπα και οι δήθεν, οι ντε και καλά κουλτούρα να φύγουμε.
Λίγοι, αναλογικά, είναι εκείνοι που γράφουν δικά τους, γνήσια, ορίτζιναλ πράγματα, τα οποία αξίζει να διαβάσεις. Και τι περίμενες εσύ από το FB; θα μπορούσε πολύ εύστοχα να παρατηρήσει κάποιος. Όπως και στα καφενεία που συχνάζει ο καθένας που λέει το μακρύ του και το κοντό του, έτσι και εκεί. Γιατί και το facebook, ένα παγκόσμιο καφενείο είναι, εκτός από κλειδαρότρυπα για μάτι. Αλλά μην πιάσουμε αυτή την πλευρά, γιατί ο χώρος δεν επαρκεί να το αναλύσουμε.
Επί του θέματος, λοιπόν, αν θέλουμε να ξεφύγουμε από την καθημερινότητα και τα προβλήματα καταφεύγοντας εκεί, αντί να δανειζόμαστε σκέψεις άλλων και να τις αναπαράγουμε, μήπως είναι καλύτερα να βάζουμε το μυαλουδάκι μας να δουλεύει, μπας και κατεβάσει εκείνο κάτι σοφό; Διαφορετικά, δεν έχει νόημα η όποια συμμετοχή μας σε αυτό το αλισβερίσι. Πιο ωφέλιμο είναι να διαβάσουμε ένα βιβλίο, να δούμε μια ταινία ή να πάμε να συναντήσουμε μια παρέα, απ’ το να ξημεροβραδιαζόμαστε μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μας για το τίποτα.
  Αντί να δανειζόμαστε σκέψεις άλλων και να τις αναπαράγουμε, μήπως είναι καλύτερα να βάζουμε το μυαλουδάκι μας να δουλεύει, μπας και κατεβάσει εκείνο κάτι σοφό;
 
 
*** ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
 ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
~** Ζέκα και Μαυρίας εκτός μεταγραφικής λίστας  :
* Ζέκα - Μαυρίας, Aθήνα   ,  Ο σχεδιασμός του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς. Στα πλάνα λοιπόν των «πράσινων» είναι η παραμονή των Ζέκα και Μαυρία, ενώ εντός των ημερών, ακόμη και σήμερα, αναμένεται να γίνει το ραντεβού του «τριφυλλιού» με την πλευρά του Λουτσιάνο Φιγκερόα για την ανανέωση του συμβολαίου του.
Ο Γιάννης Αλαφούζος στη χθεσινή συζήτηση που έγινε στο Δ.Σ. ξεκαθάρισε ότι τόσο ο Πορτογάλος που έχει κερδίσει τους πάντες με το πάθος που δείχνει σε κάθε ματς, όσο και ο Μαυρίας, που είναι ακόμα σε ηλικία που και μπορεί να προσφέρει στους «πράσινους» και να αυξήσει την τιμή του, δεν πρόκειται να πωληθούν.
Από τη  άλλη αν υπάρξει κάποια συμφέρουσα οικονομική πρόταση για τους Καρνέζη, Καπίνο, Σο, Λαγό, Χουχούμη και Τριανταφυλλόπουλος θα συζητηθεί.
Όσο για την περίπτωση Φιγκερόα η πρόταση που θα γίνει θα είναι για έναν χρόνο με αποδοχές που δεν θα ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ, ενώ ίσως υπάρχει πρόβλεψη για πιθανή απουσία του λόγω τραυματισμού. Newsroom ΔΟΛ
 ***  Όλα δείχνουν υποβιβασμό για την Καλαμάτα '80 :      
    Αρνητική η εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ
 ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΟ

 Οι φήμες που κυκλοφορούσαν το τελευταίο διάστημα στην πρωτεύουσα και είχαν να κάνουν με τον υποβιβασμό των ομάδων από τη Γ΄ Εθνική στις τοπικές κατηγορίες, όσον αφορά τους ομίλους του Νότου, επαληθεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα από την ίδια την Ομοσπονδία. Το λέμε αυτό γιατί στη συνεδρίαση της Τετάρτης, η Επιτροπή Πρωταθλημάτων της ΕΟΚ εισηγήθηκε τον υποβιβασμό των 10 τελευταίων σωματείων των δύο ομίλων, δηλαδή πέντε από τον 1ο όμιλο νότου και πέντε από τον 2ο, κάτι που σημαίνει ότι η Καλαμάτα 80 – τερμάτισε 5η από το τέλος - θα πάρει το δρόμο της επιστροφής στα τοπικά.
Βεβαίως, ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το τοπίο και εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιες λιγοστές πιθανότητες, με τις απαντήσεις να δίνονται στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, οπότε και αναμένεται να τεθεί το θέμα σε ψήφιση.
Θα μπορούσε η απάντηση να έρθει νωρίτερα, ωστόσο η απουσία του προέδρου της ΕΟΚ Γιώργου Βασιλακόπουλου στο εξωτερικό, δεν επιτρέπει να κλείσουν οι διαδικασίες άμεσα. Έτσι οι άνθρωποι και οι αθλητές της Καλαμάτα 80, αλλά και οι φίλοι της ομάδας που τη στήριξαν έντονα καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς, θα πρέπει να κάνουν λίγες ημέρες υπομονής, ευελπιστώντας ότι τα δεδομένα θ’ αλλάξουν όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που προέκυψε η εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων.

***

**** 
*** ANAΡΤΗΣΕΙΣ   ΜΑΪΟΥ 2013 :
~*  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/04/01-2013.html , ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 01 ΜΑΪΟΣ 2013 .-
~*  http://snsarfara.blogspot.gr/2013/05/1-2013.html , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης Μ. Τετάρτη  1η  Μάη  2013.-
http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/05/m-02-2013.html , M. ΠΕΜΠΤΗ το αγιάζι της ενημέρωσης 02- Μαΐου 2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/03-2013.html ,  ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ στο αγιάζι της ενημέρωσης 03- Μαΐου 2013 .-
 ~ http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/05/04-2013.html  , ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟ 04 ΜΑΪΟΥ 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~ http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/05-2013.html , ΚΥΡΙΑΚΗ  ΠΑΣΧΑ  στο  αγιάζι της  ενημέρωσης 05 ΜΑΪΟΥ  2013.-
~ http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2013/05/06-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Δευτέρα 06 Μαΐου 2013 .-
~  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/05/07-2013.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη   07- Μαΐου   2013.-
~  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/05/08-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Τετάρτη 08 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/05/09-2013.html , Το αγιάζι στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Μαϊου 2013 .-
~  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/05/10-2013.html , , Το αγιάζι στην ενημέρωση Παρασκευή 10 -Μαΐου 2013.-
~  http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/05/11-2013.html , Το αγιάζι του Σαββάτου στην ενημέρωση 11 Μαΐου 2013.-
~ http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html , Το αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12 Μαΐου 2013 .-
 ~   http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/05/12-2013.html ., Το αγιάζι της ενημέρωσης Κυριακή 12 Μαΐου 2013.-
~ http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/05/13-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Μαΐου 2013.-
~ http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2013/05/14-2013.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης Τρίτη  14  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , Το   αγιάζι  της ενημέρωσης  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013 .-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/15-2013.html , ΥΓΕΙΑ  ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ  ΜΑΣ Ιατρικά  Θέματα  Τετάρτη  15  Μαΐου  2013.-
~ http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 16 Μαΐου 2013.
~ ~  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-2013.html  ,Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  Παρασκευή  17  Μαΐου  2013.-


*** ΜΕΝΟΥΝΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ 2012 - 20133 : ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ …..
ΑΡΦΑΡΑ-Φωτογραφίες παλιές θυμίσεις ..
Μιά άποψη  Αρφαρών




Στο κέντρο του Αρφαρά

Αρφαρά κεντρικός δρόμος

Αρφαρά οδός Σ.Κωστόπουλου πρός Πήδμα
 
Νέα  Εθνική Οδός Καλαμάτας - Αθήνας


κεντρικός δρόμος στο  Αρφαρά

οδός Παπαφλέσσα στο Αρφαρά  
Η νέα  κεντρική πλατεία


Σπίτι στο  Αρφαρά 2010

στον παλαιά  πλατεία του χωριού 1960
1957-60
 Στο Γυμνάσιο Σταμάτης Ν. Σκούλικας
Σοφία Γ. Νιάρχου - Παναγιώτης Δ. Κοντόπουλος
1955-58
Σταμάτης Ν. Σκούλικας - Νίκος Γ. Νιάρχος

πρόσκοποι , Σταμάτης -Γυμναστης Θ. Κουβάτσος και Πούλος Χριστόπουλος

Απαγγελία ποιήματος σε εθνική γιοτή 1955-56
Σταμάτης Ν. Σκούλικας και δάσκαλου -νουνός Χαράλαμπος Μωραγιάννης

ΤΟ 195-56 
Νίκος Χρ. Νιάρχος -Σταμάτης Ν. Σκούλικας (νονός)
και   Αναστάσιος Χρ. Νιάρχος

Σταμάτης Ν. Σκούλικας - Νίκος Β. Μουτεβελής

Λίτσα Β. Κόσσυβα
Σταμάτης Ν. Σκούλικας - Ηλίας Ν. Σκούλικας και Νίκος Γ. Νιάρχος

Θεατρική παράσταση Γυμνασίου -Λυκείου Αρφαρών

Φίλοι -παιδιά νέοι στο Αρφαρά 1970

 Δέσποινα -Σταμάτης Σκούλικας καί
εξάδελφος Κάστας Β. Μιλωνάς 2001 στο ΑΡΦΑΡΑ .

Γιώργος και  Ευανθία Κάϊλα 1980 στο Αρφαρά

Σταμάτης Σκούλικας - Αγγελική Γ. Κάϊλα καί Δέσποινα Σκούλικα -Βλασίου 1980  Καλαμάτα

 1980 , Καλαμάτα , Τα 4 εξαδέλφια


1980  Αρφαρά- Καλαμάτα τα ξαδέλφια χορεύουν

Χριστίνα Νέλος και Νίκος Σούλικας 1980
Γιώργος και Ευανθία Κάϊλα  1980 Αρφαρά

Καλαμάτα  1980

 1980

1975-77 στο Αρφαρά Βλασης και Νίκος Σταμ. Σούλικα

Νίκος - Βλάσης - Βασίλης Σταμ. Σκούλικα 1985

Καυτατζόγλιο Θεσσαλονίκη
1987 Βλάσης - Βασίλης και Νίκος Σταμ. Σκούλικα

Θεσσαλονίκη Νίκος - Βασίλης - Βλάσης Σ. Σκούλικα

Δέσποινα Β-Σ Βλασίου-Σούλικα 1972-74 Αρφαρά

Νίκος και Βλάσης Σκούλικας

Αναστασία Β. Βλασίου , Σταμάτης - Δέσποινα Σκούλικα και Βασιλική Ν. Σκούλικα -Ζαλαχώρη  1978 Αρφαρά

Μυστράς καστροπολιτεία 1978
Γρηγόρης Θ. Μπούρας - Σταμάτης Ν. Σκούλικας Θεόδωρος -Σταυρούλα Γρ. Μπούρα

Ηλίας Ν. Σκούλικας

Μιχάλης και Λίντα Γ. Κάϊλα 1980 Αρφαρά

1974-75 στρατιώτης Χίος Σταμάτης Σκούλικας


~* * http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_21.html , Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (1) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_22.html , Πέμπτη, 22 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .- (2)
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/3.html , Παρασκευή, 23 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ (3) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/4.html , Σάββατο, 24 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (4) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/5.html , Κυριακή, 25 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (5) .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/6.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (6) : Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012 ,.-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/7.html , Πέμπτη, 29 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ .
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/12/8_18.html ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ (8) .- ,
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.- (9).-
*** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/02/9-10-2013.html , ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ -video , Σ/Κ 09καί 10 Φεβρουαρίου 2013 .-(10).-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/02/blog-post.html ,  ΜΕΝΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ !!!! διαδρομές - εκδρομές ...... περιηγήσεις .....
Επίσκεψη στα Φιλιατρά γιορτή αγιορτή Αγίου Χαραλάμπου ,Μιά ημερήσια διαδρομή , Σάββατο 09 Φεβρουαρίου 2013 .- (11) .-
~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/03/27-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ  ΖΟΥΜΕ  ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ  :
Τετάρτη 27 Μαρτίου  2013 .-  (12α)

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/02/19-2013.htmln , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ  ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ .-
~* http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/03/28-2013.html , Η Ελλάδα μέσα από φωτογραφίες 28 Μαρτίου 2013 .-
~  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/04/20-21-2013_22.html ,Σαββατοκύριακο 20 καί 21 Απριλίου Διαδρομές - διήμερη εκδρομή στην Βοιωτία και Β. Εύβοια 2013 , ΜΕΝΟΥΜΕ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΖΟΥΜΕ καί ΜΑΘΑΙΝOΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ.-

~ http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html ,
Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Παρασκευή 17-05-2013 : Μένουμε
Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε ΕΛΛΑΔΑ.-
~
http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/05/17-05-2013.html , Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ Μένουμε Βλέπουμε Ζούμε Μαθαίνουμε Ελλαδα
Παρασκευή 17-05-2013.-

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου