ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο, 26 Ιανουαρίου 2013

Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση

Βροχερό  Σάββατο 26  Ιανουαρίου  2013 στην ενημέρωση   :

Το ποντικάκι  κοντά  στο  αγιάζι  της  ενημέρωσης !  :

*** ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  Άλλα  :
Συνεφιασμένο  και  βροχερό  Αρφαρά  Καλαμάτας

 ***  Με αλυσίδες η κυκλοφορία στον Ταΰγετο :
* Με ανακοίνωση της η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας κάνει γνωστό ότι, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνον με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων από το 28ο έως το 42ο χλμ της Ε. Οδού Καλαμάτας - Σπάρτης.


*** Προβλήματα στο Ακρογιάλι από έντονο άνεμο χθες το μεσημέρι   :
«Αρχίσαμε να ακούμε ένα τρομερό βουητό. Έτριζαν πόρτες, τζάμια και παράθυρα σα να γινόταν σεισμός, ενώ την ίδια ώρα έπεφτε βροχή και χαλάζι. Μένω τόσα χρόνια εδώ και κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί ». Με τα λόγια αυτά μας περιέγραψε κάτοικος του Ακρογιαλίου τα όσα συνέβησαν χθες το μεσημέρι, όταν την ώρα εκείνη φυσούσε στην περιοχή πολύ δυνατός άνεμος και στην Καλαμάτα υπήρχε καταιγίδα.
 Μέχρι πρότινος γνωρίζαμε ότι το Ακρογιάλι ήταν έρμαιο των διαθέσεων των μανιασμένων κυμάτων, όταν πνέουν νοτιάδες. Τα κύματα μεταφέρουν πέτρες στο κατάστρωμα του δρόμου προς Κιτριές, αλλά και εκτονώνονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια στον παραλιακό δρόμο, δίνοντας έντονα την αίσθηση σεισμού. Η κατάσταση αυτή επαναλήφθηκε και χθες, αλλά υπήρξε ένα νέο «στοιχείο», ο έντονος άνεμος.
 Ένας άνεμος, που προκάλεσε διαφόρων ειδών προβλήματα, αφού ξήλωσε κάποια σκέπαστρα από ταράτσες, απομάκρυνε παράθυρα από σπίτια, ξήλωσε κεραίες τηλεοράσεων, παρέσυρε και μια καμινάδα. Ο αέρας προκάλεσε επίσης ζημιές και σε κάποιες ελιές, αλλά και σε άλλα δέντρα και έπληξε το παραλιακό μέτωπο του Ακρογιαλίου.
 Προκειμένου να διαπιστώσουμε το μέγεθος του προβλήματος, επικοινωνήσαμε και με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αβίας Ευάγ. Αβράμη, ο οποίος, όπως μας είπε, δεν ενημερώθηκε για τα όσα συνέβησαν. Καλύτερη εκτίμηση των ζημιών, αναμένεται να γίνει σήμερα, με το φως της ημέρας.
 Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου

***  Οι τράπεζες πήραν τις καταθέσεις πυρόπληκτων δανειοληπτών! :
* ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ Θ. ΠΕΤΡΑΚΟΥ ΣΤΟ ΥΠ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
 Επιστολή – καταγγελία προς τον υπουργό Οικονομικών Ιωάννη Στουρνάρα, τον αναπληρωτή υπουργό Χρήστο Σταϊκούρα και το γενικό γραμματέα Γεώργιο Μέργο, έστειλε ο βουλευτής Μεσσηνίας, Θανάσης Πετράκος, για τα δάνεια πυροπλήκτων με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου.
Ο κ. Πετράκος μεταφέρει καταγγελίες δανειοληπτών για αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς.
 Πήραν καταθέσεις
Ειδικότερα, στην επιστολή του ο κ. Πετράκος αναφέρει: «Σας καταγγέλλω μια προκλητική και απαράδεκτη ενέργεια των τραπεζών για μια ακόμη φορά. Μετά από καταγγελίες Μεσσήνιων δανειοληπτών πυρόπληκτων δανείων που τελούν υπό την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, έγινε αφαίρεση χρηματικών ποσών από καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου.
Σας καταγγέλλω συγκεκριμένα: Στις 24/1/2013 η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος σάρωσε όλους τους καταθετικούς λογαριασμούς ταμιευτηρίου δανειοληπτών που είχαν εγκεκριμένα από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δάνεια, παρά την υπουργική απόφαση για ρύθμιση των υποχρεώσεων των δανειοληπτών του 2012 (α και β εξαμήνου) και μεταφορά των υποχρεώσεων αυτών μαζί με τις δύο τελευταίες δόσεις του δανείου.
Η δικαιολογία που προτάθηκε από την Τράπεζα (Υπ/μα Καλαμάτας) ήταν ότι στο ηλεκτρονικό σύστημα της τράπεζας δεν ήταν εφικτός ο διαχωρισμός των δανείων αυτών από τα υπόλοιπα, παρά το ότι το συγκεκριμένο κατάστημα έστειλε, όπως με διαβεβαίωσαν, κατάλογο των εγκεκριμένων από το ελληνικό Δημόσιο δανείων. Στην ουσία, η υπουργική απόφαση για ρύθμιση των δανείων αυτών έπεσε στο κενό, αφού δεν ίσχυσε καμία ρύθμιση.
 «Απαράδεκτη δικαιολογία»
Τα χρήματα των καταθετών που τα είχαν ανάγκη για να πληρώσουν άλλες υποχρεώσεις προς εφορία, πολεοδομία, χαράτσια κ.ά., δεν υπάρχουν πλέον στους λογαριασμούς τους και είναι άγνωστο πότε η τράπεζα θα ολοκληρώσει την διαδικασία ελέγχου και αν θα αντιλογιστούν.
Η δικαιολογία είναι τουλάχιστον απαράδεκτη και αποδεικνύει ότι τα πιστωτικά ιδρύματα λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, ακυρώνουν το νόμο και γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους ακόμα και τις κυβερνητικές αποφάσεις.
Κύριε υπουργέ, επειδή στην Ελλάδα υπάρχει κοινοβουλευτική δημοκρατία και κυβερνάει η κυβέρνηση και όχι οι τραπεζίτες και η Ένωση των Ελληνικών Τραπεζών, ζητώ την άμεση παρέμβασή σας, ώστε να εφαρμοστεί ο νόμος και η ουσία της υπουργικής απόφασης και να επιστραφούν πάραυτα τα χρήματα που υφάρπαξαν παρανόμως οι τράπεζες στους καταθετικούς λογαριασμούς των δανειοληπτών».

*** Ο Σταμάτης Κραουνάκης μιλά στο "Θάρρος" :
Δείξτε μου ποιος με αγόρασε, να μιλάω απευθείας με το αφεντικό…
 Για τον Σταμάτη Κραουνάκη δε χρειάζεται καμία σύσταση. Είναι από τη στόφα των καλλιτεχνών που εκφράζεται και εκφράζει… το συναίσθημά μας. Ποτέ δεν έκανε έκπτωση στα λόγια του. Ζει κι αυτός στον κόσμο αυτό. Ο λόγος του βαθύτατα πολιτικός και εύστοχος.
Τον συναντήσαμε στην Αθήνα, αμέσως μετά την εκπομπή του στον ΒΗΜΑ FM. Πάντα δεκτικός, πάντα αποκαλυπτικός. Την ημέρα που μιλήσαμε, όλα τα ΜΜΕ είχαν ως πρώτη είδηση «τέσσερις κάλπες και μία ψήφος». Η συζήτησή μας, λοιπόν, άρχισε αμέσως δίχως ερώτηση:
«Οι άνθρωποι αυτοί διαπραγματεύονται την αγοροπωλησία ενός οικοπέδου. Το οποίο ήτανε πάντα αγκάθι στην πληγή. Δύο πράγματα θέλω να επισημάνω. Το ένα ότι ο λαός αυτός έχει δώσει το κώνειο στον Σωκράτη κι έχει κλείσει τον Κολοκοτρώνη φυλακή. Είναι καλό να έχουμε συνείδηση την ώρα αυτή, ότι κάποιος έδωσε αυτό το 43% στον Παπανδρέου για να κάνει την κίνηση της τελικής εκτίναξης. Το θέμα είναι πόσο ο καθένας από μας αποφασίζει να είναι συνένοχος ή απαθής. Κρίνω και πιστεύω ότι θα έχουμε μία κόκκινη άνοιξη. Αποκλείεται η Ευρώπη με την Αμερική – όσο κι αν προσπαθεί τώρα η Αμερική- να βρουν κοινό οικονομικό στόχο.
Γίναμε πάρα πολύ εύκολα το θύμα της παγκόσμιας κρίσης, γιατί, απ’ την άλλη, η Ελλάδα ήταν εύκολο να πετάξει το χρέος. Αν 500 οικογένειες που είναι πάμπλουτες και διακινούν το δημόσιο χρήμα στην Ελλάδα με τη συνεργασία των κυβερνήσεων, αυτή τη στιγμή δίνανε από ένα δισ., θα τελειώναμε. Απλά δε θέλουν, γιατί επιθυμούν να υποδουλώσουν τη χώρα στο κεφάλαιο, να πουλήσουν μεγάλα οικόπεδα και οι άνθρωποι που θα είναι κυβέρνηση να είναι διαχειριστές ενός άλλου ιδιοκτήτη. Εγώ θα πω θαρρετά, δείξτε μου ποιος με αγόρασε, να μιλάω απευθείας με το αφεντικό, δε θέλω να μιλάω άλλο με το διαμεσολαβητή. Είναι απεχθές αυτό που συμβαίνει, αλλά έχει επιτευχθεί με την ανοχή μας».
 -Από εδώ και πέρα τι κάνουμε;
Κατ’ αρχάς, άμεσα πρώτες βοήθειες, αλληλεγγύη. Εμείς, από τη στιγμή που αποφασίσαμε να ενώσουμε δυνάμεις και να κάνουμε ένα καταφύγιο με χαμηλή είσοδο και ακριβό προσφερόμενο γεγονός, εν ριπή οφθαλμού ο κόσμος μάς στήριξε. Αυτό, το ’λεγα χθες στη Λίνα (Νικολακοπούλου), μου έχει δώσει μία καινούργια χαρά μέσα στην καρδιά μου. Αυτό το είδος χαράς δεν το έχω ξαναεισπράξει. Ξέρω, δυστυχώς ή ευτυχώς, ότι θα πρέπει να είμαστε σε συνεχή «επιθετική» δημιουργική πολιτική, δηλαδή πάω σ’ αυτό που λέει ο Έσελ: «η δημιουργία είναι ο μοναδικός τρόπος αντίστασης». Όσο δημιουργείς, τόσο δε σου μένει χρόνος να σαπίσεις.
Πρέπει να ξεχάσουμε όσα ξέραμε. Ήρθε ένα τσουνάμι και μας άφησε με ένα αντίσκηνο κι ένα πεύκο. Θα ζήσουμε με τα λίγα.
 -Πότε η μνήμη είναι χρήσιμη; Πολλοί μας λένε ότι εύκολα ξεχνάμε. Η μνήμη στην Τέχνη και στον Πολιτισμό βοηθάει;
Η μνήμη είναι χρήσιμη την ώρα που το κύτταρο είναι ζωντανό. Την ώρα που κινδυνεύεις, τι να την κάνεις; Σε ένα σεμινάριο που κάνω τώρα με τα παιδιά πάνω στον Αριστοφάνη, στη γέννηση της Δημοκρατίας και πως το χρέος της κωμωδίας είναι να τολμάει να μιλάει, είπα κάτι ιδιαίτερα τολμηρό, μετά που το σκέφτηκα, αλλά είναι αυτό που πιστεύω. Γνώση και ακύρωση. Ξεχάστε αυτό που ίσχυε. Πάρτε τη γνώση σας, είναι τάμπλετ πια, από παντού, από το ίντερνετ, τα βιβλία, πάρτε τη, μάθετε πώς ήταν πριν, μάθετε πώς ήταν η αξία, ακόμα και αυτοί που δεν έχετε μνήμη, γνωρίστε τι ήταν η Παξινού, ο Μητρόπουλος, ο Χορν, ο Χατζιδάκις. Έχουμε τη δυνατότητα να το μάθουμε σε μία μέρα. Διαβάστε και ακυρώστε.
Στην Τέχνη και ειδικά στη Μουσική, η ακύρωση του δεδομένου θα προχωρήσει τα πράγματα. Εκεί δεν πρέπει να έχουμε μνήμη, πρέπει να ξαναβρούμε τη δύναμη που έχει η ανθρώπινη κραυγή, όπως βγαίνει από τα σωθικά. Έδωσα στα παιδιά μία άσκηση με τη φράση «κλαπακιάζεις, καταβόθρα, τον αγλέορα» -όπως λέει ο χορός στον Κλέωνα- και τους έβαλα να τη δουλέψουν πάνω στο «όλο ούζο, ούζο, το βαρέθηκα». Αυτό δημιούργησε ένα αίσθημα διαδήλωσης στο τέλος. Θα μπορούσε αυτή η φράση, με αυτή τη μουσική, να ρίξει κάτω τους τοίχους.
Ο ρόλος των καλλιτεχνών, αυτή τη στιγμή, των ανθρώπων που παίρνουν την ευθύνη να ρίξουν το προσωπικό τους τείχος καταρχήν, εκεί είναι το θέμα. Η Νικολακοπούλου, ας πούμε, κάνει 18 νέα τραγούδια που δίνουν τη γεωγραφία του τόπου, της πόλης, των αισθημάτων της καθημερινότητας. Γράφει: «μας ψεκάζουν κάτι μυστήρια αεροπλάνα» ή «περνάμε κατοχή» λέει στο τραγούδι της Πανδρόσου. Ο δημιουργός αυτό πρέπει να κάνει αυτή τη στιγμή, να βοηθήσει στην αφύπνιση. Άρα, η μνήμη τώρα δεν έχει καμία σημασία. Δεν τη χρειαζόμαστε.
 -Μέχρι πού μπορεί να φτάσει όλο αυτό που βιώνουμε σήμερα;
Ο Έλληνας μπορεί περισσότερα από αυτά που νομίζει. Παγιδευτήκαμε στην ιδιοκτησία, ενώ η αρετή μας είναι το τοπίο. Αυτό θέλουν. Τα νερά μας θέλουν. Αυτό πάνε να πάρουν φτηνά.
Προσωπικά, δεν περιμένω τίποτα από τα κόμματα. Δεν μπορούν, δεν είναι ότι δε θέλουν. Είναι παγιδευμένα σε ένα μηχανισμό συμπεριφορών που δεν τους επιτρέπει καμία επαναστατικότητα. Αυτό φαίνεται σαφέστατα από το πώς έχει εγκλωβιστεί η αριστερή πλευρά, γιατί έχει μπει στο ρόλο να μάχεται τη δεξιά. Ε, δεν είναι εκεί το θέμα, αλλά εσύ τι μπορείς να πεις. Πάνε να φτιάξουν πελατολόγιο σε μια χώρα η οποία έχει διαλύσει τον κοινωνικό ιστό της.
Επίσης, δεν αντέχω άλλο αυτή την τρομερή ομαδοποίηση και υποτίμηση των ανθρώπων. Όταν αυτή τη στιγμή ακόμα και η καθημερινή νοικοκυρά λέει «ναι, ρε π…στη, κάψτε το», έχει αποδεχτεί τον αναρχικό στο σπίτι της, θα τον κρύψει. Και δεν αντέχω άλλο τη μετάθεση με μικροθέματα, όπως, να, βγήκαν τα καλάσνικοφ, να, η Χρυσή Αυγή, δηλαδή ένας φόβος που βαράει συνέχεια και στηρίζεται από τα μίντια, τις τηλεοράσεις, από παντού. Δηλαδή, τι πας να κάνεις με το φόβο σε έναν άνθρωπο που είναι των διακοσίων ευρώ το μήνα;
Εγώ πιστεύω ότι το ντου θα ξεκινήσει από τη Γαλλία. Το μυρίζεται το ένστικτό μου. Η κίνηση Ντεπαρτιέ δεν ήταν τυχαία. Οι Ρώσοι θα παίξουν πολύ σοβαρό ρόλο στην εξέλιξη της αγοράς και ας μην ξεχνάμε και τους Κινέζους, που και αυτοί θα μπουν στο παιχνίδι, αργά ή γρήγορα.
 -Θα μας μιλήσεις για την Καλαμάτα;
Εσείς εκεί, θες η θάλασσα, θες το βουνό από πίσω που την απομονώνει με έναν τρόπο, στο κοίταγμά της προς τη θάλασσα, κράτησε ψηλά το πολιτιστικό της πρόσωπο, πολύ ψηλά, και αυτό το νιώθω και εξ ακοής. Οι κάτοικοι έχουν τον ενθουσιασμό, είναι Μοριάς, είναι ελεύθερος Μοριάς, είναι γλεντζέδες, δεν είναι λίγο αυτό με τα τρίστρατα των αρχαίων δρόμων από δίπλα. Και υπάρχουν κι άλλα σημεία στην Ελλάδα που δεν είναι κατοικημένα από την ηλιθιότητα. Η Φλώρινα, ο Βόλος, η Αλεξανδρούπολη, η Κομοτηνή, τα Χανιά. Οι άνθρωποι του κέντρου είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια εικόνα ψευδή. Εγώ ποντάρω στην άλλη Ελλάδα. Να έρθουν τρακτέρ από την Κρήτη, να ανέβουν στο Σύνταγμα. Έχουν ξεσκίσει την παραγωγή. Τα εξαιρετικά μικρά προϊόντα που βγάζει ο τόπος μας, που τα ’χει όλα αυτή η χώρα, υποτάχθηκε σε μία ευρωπαϊκή παραγωγή και χάσαμε την παραγωγική μας ταυτότητα. Διαλύθηκε η ελληνική παραγωγή. Επίσης, ποντάρω πολύ σε δύο τρεις, δεν είναι παραπάνω, οικογένειες πλουσίων που κινούν επιχειρήσεις και είναι κομμουνιστές. Είναι τραγικό να είναι το αφεντικό κομμουνιστής και ο υπάλληλος Νέα Δημοκρατία. Αυτοί οι άνθρωποι στηρίζουν τα κόμματα της Αριστεράς και θα παίξουν ρόλο κάποια στιγμή και στον πολιτισμό.
 -Υπάρχει, λοιπόν, αντίδοτο απέναντι σ’ αυτό που δημιούργησαν;
Κατ’ αρχάς, το αντίδοτο υπάρχει μέσα μας. Τώρα αυτό που λέω και προτείνω είναι, κλείστε τις τηλεοράσεις. Δε λένε καμία αλήθεια, δεν πουλάνε τίποτα αληθινό, ό,τι δίνουν είναι ψέματα και ελεγχόμενο και είναι μακριά από την καθημερινή ζωή.
Οι καλλιτέχνες μας, στο μεγάλο τους βαθμό, είναι ψιλοσυγχυσμένοι, δηλαδή από τη ζωή της Αθήνας πάνε όλοι με την παλιά συνταγή. Στο θέατρο, τουλάχιστον εγώ, διέκρινα μόνο την παράσταση του Μαστοράκη. Κατάφερε κι έκανε μία παράσταση η οποία μπορεί να σταθεί σε οποιαδήποτε σκηνή της Ευρώπης. Και δίνει ένα ουσιαστικό μήνυμα στο πώς η κρίση κατασκευάζει την κρίση. Όλα έχουν ειπωθεί στους τραγικούς μας πρώτα απ’ όλα. Απλώς μπήκανε πολλές παράμετροι που κόψανε τον ομφάλιο λώρο με αυτά τα αισθήματα. Πρέπει να αποφασίσουμε ότι αυτός ο τόπος δε θα δώσει άλλο αίμα, πρέπει να σηκώσουμε κεφάλι πάση θυσία, κακομάθαμε.
Σας παραπέμπω σ’ ένα υπέροχο βιβλίο του Ερνστ Χ. Γκόμπριχ «Μικρή ιστορία του κόσμου». Κάνει ένα πολύ γρήγορο ρεπεράζ στην ιστορία της ανθρωπότητας με πολύ απλή γλώσσα, σχεδόν παραμυθίας. Εκεί έχει ένα τέλος ο συγγραφέας, μια φράση που λέει: όπως περνάνε τα επιτεύγματα και τα δράματα της ανθρώπινης ιστορίας, Ακρόπολις, κινέζικα τείχη, τείχη του Βερολίνου, μπλα, μπλα, βλέπουμε ότι μέσα στο αέναο ποτάμι του χρόνου, όπως τρέχουνε τα κύματα μέσα στο ποτάμι, τι είμαστε εμείς; Μια σταγονίτσα από κάθε παφλασμό. Άρα, ο χρόνος μας είναι πολύ, πολύ λίγος. Αυτή, λοιπόν, την ανάσα που έχει η δικιά μας σταγόνα μέσα στον τεράστιο κυκεώνα του χρόνου, πρέπει να την αξιοποιήσουμε.

***

***   ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ενημέρωση  :
Κομοτινή  σήμερα
***  Και Κυριακόπουλος και Κολοβούρης στο ρόστερ της Μαύρης Θύελλας :
* ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΒΑΣΙΛΙΕΦ, ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ
 ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΧΑΝΙΩΝ ΚΑΙ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΣΑ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟ ΦΩΣΤΗΡΑ
 Του Νίκου Μπαλόπουλου
 Για μερικά πράγματα εξηγήσεις δεν υπάρχουν… Δεν μπορούμε λοιπόν να εξηγήσουμε με ευκολία την απόκτηση δύο τερματοφυλάκων από την πλευρά της διοίκησης της Καλαμάτας, που έστειλε σήμερα τα χαρτιά τόσο του Γιώργου Κυριακόπουλου, όσο και του Ανδρέα Κολοβούρη, από τη στιγμή που σύντομα θα είναι ετοιμοπόλεμος και ο Τάσος Κωνσταντακόπουλος.
Για να πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή, επιδιώκοντας να βγάλουμε άκρη όσο δύσκολο κι αν φαντάζει αυτό. Παίκτης της Καλαμάτας είναι ο 23χρονος τερματοφύλακας Γιώργος Κυριακόπουλος, που έμεινε χθες και τυπικά ελεύθερος από την Παναχαϊκή, αλλά και ο 21χρονος πορτιέρο Ανδρέας Κολοβούρης, που είχε μείνει πριν από λίγο καιρό ελεύθερος από την Παναχαϊκή. Οι ιθύνοντες της Καλαμάτας έστειλαν νωρίς χθες τα απαραίτητα έγγραφα στην Ομοσπονδία και μέσα στα επόμενα 24ωρα θα εκδοθούν τα δελτία τους. Η διπλή απόκτηση τερματοφυλάκων καλύπτει την απώλεια του Ζαρόπουλου, που φεύγει μετά το ματς της Δευτέρας από την Καλαμάτα, ωστόσο δημιουργεί πρακτικά δυσκολίες, λόγω της ύπαρξης τεσσάρων ποδοσφαιριστών για μία θέση. Το θετικό είναι ότι ο Κολοβούρης παίζει ως μικρός, όμως με τα δεδομένα που υπάρχουν, δύσκολα θα μείνει στον πάγκο ο έμπειρος και σταθερός Κοψαχείλης.
Παράλληλα, ολοκληρώθηκε και τυπικά σήμερα η μεταγραφή του νεαρού Αντωνόπουλου, όπως επίσης και του Ιβελίν Βασίλιεφ, με τους δύο παίκτες να υπολογίζονται κανονικά από τον Ζόραν Γέφτοβιτς για το ματς της Δευτέρας. Το θέμα μεταγραφές έκλεισε λοιπόν για την Μαύρη Θύελλα, που προσπαθεί κάτω από δύσκολες οικονομικά συνθήκες, να καλύψει τις απώλειες των Καούνου, Τσαγκαράκη, Ζαρόπουλου, Ανδρεόπουλου, Πασά, Επιφάνη, Μπαούρη, Μπράχο, φέρνοντας στην ομάδα κάποιους ξένους ποδοσφαιριστές, που δεν γνωρίζουν τα ελληνικά δεδομένα (Γκαλίν, Νουχάνοβιτς, Βασίλιεφ), αλλά και κάποιους νεαρούς χωρίς έντονες παραστάσεις στα πόδια τους. Ας ελπίσουμε ότι οι κινήσεις θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, όσο δύσκολο κι αν φαντάζει κάτι τέτοιο, ξεκινώντας από τη Δευτέρα την απόλυτη αντεπίθεση. Η αλήθεια είναι ότι η Καλαμάτα βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογικά θέση, ενώ και ως ρόστερ, αποτελεί ερωτηματικό όσον αφορά τον τρόπο αντίδρασής της.
 Ηλιόπουλος στην ενδεκάδα και προπονήσεις στο βούρκο του Άρι
Εν τω μεταξύ και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η ομάδα προσπάθησε να προπονηθεί κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες στο γήπεδο – βούρκο του Άρι. Μάλιστα και ενώ είναι ξεκάθαρο ότι η επιλογή δεν έχει πολλά πράγματα να δώσει, και σήμερα η Καλαμάτα θα μεταβεί στον Άρι, κάνοντας την τελευταία ουσιαστικά προπόνησή της, μιας και η Κυριακάτικη στο στάδιο θα έχει χαρακτήρα χαλαρώματος.
Ο Ζόραν Γέφτοβιτς δείχνει να έχει κατασταλάξει στο ιδανικό σχήμα, δείχνοντας εμπιστοσύνη στους ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πριν από δέκα ημέρες στα Χανιά. Η μοναδική αλλαγή θα είναι και αναγκαστική, με τον Κώστα Ηλιόπουλο να παίρνει τη θέση του τραυματία Πασά, που ως γνωστόν χάνει το υπόλοιπο της σεζόν. Ο Κοψαχείλης θα βρίσκεται κάτω από τα δοκάρια, Τσόπελας και Ψυχογιόπουλος στο κέντρο της άμυνας, ενώ Τριανταφυλλάκης και Τρίψας στα άκρα. Καθαρό αμυντικό χαφ ο Τσιμικλής και μπροστά του οι Ηλιόπουλος, Νουχάνοβιτς, από αριστερά ο Σαραντόπουλος και δεξιά ο Πούτσι, με τον Γκαλίν να είναι ο μοναδικός προωθημένος. Έτοιμος είναι και ο Σκαρλάτος, όμως λόγω της απραξίας των τελευταίων εβδομάδων ο κ. Γέφτοβιτς δεν θα τον πετάξει στα βαθιά, ενώ κανονικά υπολογίζεται και ο Βασίλιεφ, που θα πάρει πιθανότατα χρόνο συμμετοχής.
Ως εκ τούτου οι μόνοι που δεν υπολογίζονται είναι οι τραυματίες Πασάς, Καντούτσης, αλλά και ο Μπελεβέντης, που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του, χάνοντας και τη σημερινή προπόνηση.

*** Με αμφίρροπες αναμετρήσεις ανοίγει η αυλαία της 9ης αγωνιστικής της Α΄ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ :
* Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το άνοιγμα της 9ης αγωνιστικής της Α΄ κατηγορίας μπάσκετ της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, που ξεχωρίζει τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε σχέση με τις προηγούμενες, λόγω της αμφίρροπης εικόνας που προκύπτει μέσα από τα «αλλοπρόσαλλα» αποτελέσματα. Η αυλαία ανοίγει το μεσημέρι στην Κυπαρισσία, εκεί όπου η ευχάριστη έκπληξη, ο Δίωνας υποδέχεται το Γύθειο και συνεχίζεται η δράση με αγώνες στη Μεσσήνη και την Τέντα…
 ΔΙΩΝ ΚΥΠ. – ΓΥΘΕΙΟ
(Δ.Σ. Κυπαρισσίας – 4.00 μ.μ.)
Επιστροφή στην έδρα για τον Δίωνα Κυπαρισσίας, που τα κατάφερε εξαιρετικά και εκτός μέσα από την άνετη όπως εξελίχθηκε νίκη του στην Πύλο. Το συγκρότημα του Σπύρου Ψυχογιού εντυπωσιάζει μέχρι τώρα, δείχνοντας ικανό να διεκδικήσει και θέση στην τετράδα. Δεν υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα και το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με τη δύναμη της έδρας, καθιστά τον Δίωνα ικανό να πάρει νέο θετικό αποτέλεσμα κόντρα στον Κρόνο. Οι Λάκωνες, που προέρχονται από την εντός έδρας ήττα από τον Ακάδημο, ψάχνουν το θετικό αποτέλεσμα, για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ταβουλαρέας και Καρμοίρης.
 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΚΡΟΝΟΣ
(Τέντα – 6.00 μ.μ.)
Τα προβλήματα πολλά γι’ ακόμη μια φορά για τους Πράσινους, αφού δεν υπολογίζονται Μανώλης, Δ. Λιανός, ωστόσο υπάρχει βάθος στον πάγκο και πολύ εμπειρία να ξεπεραστούν και να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες. Άλλωστε, και στο προηγούμενο ματς στη Μεγαλόπολη, ο Παναθηναϊκός βρέθηκε μια ανάσα από το διπλό. Θέλει λοιπόν τη νίκη για να κάνει ένα ακόμη βήμα παραμονής, αλλά και για να διατηρηθεί ζωντανός στο κυνήγι των πλέι οφ.
Όσον αφορά τους Σπαρτιάτες, που προέρχονται από τη σπουδαία εμφάνιση επί των Δρομέων, χάνουν μέρος της δύναμής τους όταν παίζουν εκτός έδρας, όμως διαθέτουν και εμπειρία και ποιότητα να κοιτάξουν τον Παναθηναϊκό στα ίσια, επιζητώντας το πρώτο τους διπλό. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Αναστόπουλος, Σχοινάς.
 Γ.Σ. ΜΕΣΣΗΝΗΣ – ΝΟ ΠΥΛΟΥ
(Δ.Σ. Μεσσήνης – 7.00 μ.μ.)
Τίποτε άλλο πέραν της επιστροφής στις νίκες δεν υπάρχει στο συγκρότημα του Μιχάλη Μπακογιάννη, που προέρχεται από την απρόσμενη ήττα στον αγώνα με τον Άτλαντα. Η ομάδα της Μεσσήνης θα παραταχθεί πλήρης, αφού αναμένεται και η επιστροφή του Καραμπάγια, ενώ θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί και τον παράγοντα έδρα, σ’ ένα ματς που είναι το απόλυτο φαβορί. Από την άλλη πλευρά, η Πύλος που θα έχει και πάλι απουσίες (Ι. Κόκκορης, Δ. Διακουμής, Καλογερόπουλος), θα ψάξει την έκπληξη αλλά περισσότερο την καλή εμφάνιση μέσω της οποίας θα επανέλθουν τα χαμόγελα, τα οποία έσβησαν μετά την εντός έδρας ήττα από τον Δίωνα. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Ταβουλαρέας και Καρμοίρης.
 ΑΚΑΔΗΜΟΣ – ΠΟΛΥΒΙΟΣ
(Τέντα – 8.00 μ.μ.)
Σε εξαιρετική κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Ακάδημος, που θα προσπαθήσει να το φανερώσει και απέναντι στον Πολύβιο. Η ομάδα του Ροζακέα μετρά ένα εξαιρετικό νικηφόρο σερί και θέλει να το συνεχίσει, μένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. Σ’ αυτό το ματς μάλιστα ο έμπειρος τεχνικός θα έχει στη διάθεσή του τους Μάλαμα και Αλευρά.
Στον αντίποδα, ο επικίνδυνος και ανεβασμένος Πολύβιος, που έχει περισσότερες λύσεις μετά την ενσωμάτωση του Μιχαγιάννη, έρχεται στην Καλαμάτα με στόχο το διπλό, το οποίο θα τον βγάλει από την τελευταία θέση, εκεί όπου βρίσκεται από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος. Διαιτητές του αγώνα ορίστηκαν οι Νάστος και Μπακετέας.
******************
Β΄ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
Πλήρης δράση στον όμιλο Μεσσηνίας… ένα ματς σε Αρκαδία – Λακωνία
Σήμερα διεξάγονται και τα τρία παιχνίδια της 6ης αγωνιστικής του ομίλου Μεσσηνίας της Β΄ κατηγορίας, με την αναμέτρηση του Πήγασου κόντρα στον Ευκλή να ξεχωρίζει, ενώ παράλληλα θα γίνει κι ένα ματς για τον Όμιλο Αρκαδίας – Λακωνίας. Αναλυτικότερα το πρόγραμμα και οι διαιτητές έχουν ως εξής…
 Α΄ ΟΜΙΛΟΣ
Δ.Σ. Καλαμάτας – 6.00 μ.μ.
Πήγασος – Ευκλής (Νάστος, Μπακετέας)
Δ.Σ. Γαργαλιάνων – 6.30 μ.μ.
Γ.Σ. Γαργαλιάνων – Κορώνη (Κυριακόπουλος, Χριστόπουλος)
Δ.Σ. Καλαμάτας – 8.00 μ.μ.
Γ.Σ. Χώρας – Εθνικός Μελιγαλά (Αναστόπουλος, Νικητόπουλος)
 Β΄ ΟΜΙΛΟΣ
ΑΚΔ Τρίπολης – 7.30 μ.μ.
Νεοχώρι – Ολυμπιάδα Δαφνίου (Δούβρης, Καρδαράς)

***  Τοπικό ποδόσφαιρο: Σημερινοί αγώνες
 *
Δείτε ρεπορτάζ για τους σημερινούς αγώνες και τους διαιτητές του Σαββατοκύριακου
 Α΄ ΤΟΠΙΚΗ
Κρίσιμα ματς σε «Γ. Λουκαρέας», Δώριο, Κορδία
Με τρία κρίσιμα ματς ανοίγει σήμερα η αυλαία της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, η Ομόνοια υποδέχεται τον ΑΟ Διαβολιτσίου, ο Δωριέας Δωρίου «κοντράρεται» με τον ΑΟ Κυπαρισσίας, ενώ ο Αίαντας Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου.
 ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει στο σημερινό εντός έδρας ματς με τον ΑΟ Διαβολιτσίου η Ομόνοια, για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Χωρίς τον Ιούλιο Ντούζια (τιμωρημένος) θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Διαβολιτσίου. Ο τεχνικός Σωτήρης Δημάκης και ο συνεργάτης του Μιχάλης Παυλάκης, προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Μάριου Βουρνά (ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό).
Ο ΑΟ Διαβολιτσίου θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ένα θετικό αποτέλεσμα, βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη.
 ΔΩΡΙΟ – ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ
Επιστροφή στις επιτυχίες (μετά την ήττα από τον πρωτοπόρο Μεσσηνιακό) θέλει σήμερα κόντρα στον ΑΟ Κυπαρισσίας ο Δωριέας Δωρίου. Ο τεχνικός Αντώνης Μαυρέας δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα προβλήματα. Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θα προσπαθήσει ο ΑΟΚ. Ο προπονητής Τάκης Παναγόπουλος έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του «ετοιμοπόλεμους».
 ΑΙΑΝΤΑΣ Κ. – ΠΕΤΑΛΙΔΙ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Αίαντα Καλαμάτας στο ματς με τον Απόλλωνα Πεταλιδίου για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής Γιάννης Σακελλαρόπουλος δεν θα έχει στη διάθεσή του τον Δημήτρη Νινιό (τιμωρημένος).
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστεί το συγκρότημα του Πεταλιδίου, αυξάνοντας έτσι τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία.
Το τεχνικό δίδυμο Γιάννης Ξαρχάκος, Διονύσης Πουλής έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του ετοιμοπόλεμους.
 Οι διαιτητές της 18ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές των συναντήσεων της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο είναι οι εξής:
 Σήμερα26/01/2013 :  3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Ομόνοια – Διαβολίτσι: Μπλάνας, Αθανασοπούλου, Τσαλίκογλου
Γήπεδο Δωρίου
Δώριο – ΑΟ Κυπαρισσίας: Αλεξέας, Σερεμέτης, Κότσαρης
6.00 μ.μ.
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αίαντας Καλαμάτας – Απόλλων Πεταλιδίου: Νίκας, Σκόρδος, Γκούμας
 Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 : - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
Σπερχογεία – Απόλλων Καλαμάτας: Τουρλομούσης, Λάμιας, Ζαρακοβίτης
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – Ασπρόχωμα: Κυριακόπουλος, Τσοπανάκης, Τσίρμπας
Γήπεδο Αρφαρών
Αστέρας Αρφαρών – ΑΟ Φαραί: Καρβούνης, Γεωργαντάς, Ξηρόκωστας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΕ Αβίας – Ολυμπιακός Καλαμάτας: Ψηλοπαναγιώτης, Κατσάς, Βρυώνης
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Μεσσηνιακός: Νίκας, Κασκάνης, Ταβουλαρέας
 Β΄ ΤΟΠΙΚΗ
Επτά συναντήσεις σήμερα για την 17η αγωνιστική
Ντέρμπι Ακρίτα Κορώνης – Χανδριναϊκού στον 2ο όμιλο
Το ντέρμπι του 2ου ομίλου Ακρίτα Κορώνης – Χανδριναϊκού ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον ίδιο όμιλο, ο Ολυμπιακός Ανάληψης «κοντράρεται» με τον Ηρακλή Καλαμάτας, η ΑΕ Λογγάς περιμένει τον Τσικλητήρα Πύλου, ενώ ο ΑΟ Χατζή αντιμετωπίζει τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου.
Στον 1ο όμιλο, η Νίκη Πλάτης φιλοξενεί τον Παναθηναϊκό Καλαμάτας, ο ΑΟ Ενωμένα Σωματεία Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον Ατρόμητο Πλατέος, ενώ ο Αστέρας Μικρομάνης υποδέχεται τον Αστέρα Βαλύρας.
 Οι διαιτητές των ματς της 17ης αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τα ματς της 17ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου είναι οι εξής:
 Σήμερα - 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Φιλιατρών
Νίκη Πλάτης – Παναθηναϊκός Καλαμάτας: Καρβούνης, Ξηρόκωστας, Ρέκκας
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΟΕΣΩΜ Καλαμάτας – Ατρόμητος Πλατέος: Καραπιπέρης, Γιαννακλής, Παλλαδινός
Γήπεδο Μικρομάνης
Αστέρας Μικρομάνης – Αστέρας Βαλύρας: Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Βρυώνης
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
Ολυμπιακός Ανάληψης – Ηρακλής Καλαμάτας: Ζαρακοβίτης, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Γήπεδο Λογγάς
ΑΕ Λογγάς – Τσικλητήρας Πύλου: Λάμιας, Λουκάς, Γιαννέας
Γήπεδο Κορώνης
Ακρίτας Κορώνης – Χανδριναϊκός: Κυριακόπουλος, Τσοπανάκης, Ταβουλαρέας
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΟ Χατζή – ΑΠΣ Δήμου Παπαφλέσσα: Γιαννόπουλος, Κασκάνης, Γιαννέτσος
 Κυριακή 27 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
ΑΣ Ανδρούσα – Πανθουριακός: Αλεξέας, Καραπιπέρης, Λουκάς
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Πανιώνιος Κ. – Κεραυνός Καλαμάτας: Κότσαρης, Παλλαδινός, Ρέκκας
Γήπεδο Άριος
Νέος Άρις – Ηρακλής Κυπαρισσίας: Σερεμέτης, Τσιλίκας, Γιαννέτσος
Γήπεδο Καλλιθέας
ΠΑΟ Καλλιθέας – Θύελλα Χαρακοπιού: Τσεκούρας, Λαμπίρης, Μαυρομιχάλης
Δημοτικό Γήπεδο «Παν. Μπαχράμης»
Δόξα Καλαμάτας – Μιλτιάδης: Γκούμας, Γιαννέας, Τσουκάλη
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Παν. Μπαχράμης»
ΑΟ Πατίστα – ΑΣ Μάνεσι: Ζαρακοβίτης, Τσουκάλη, Ρέκκας
 Δευτέρα 28 Ιανουαρίου – 3.30 μ.μ.
Γήπεδο Βλαχόπουλου (λόγω τιμωρίας της έδρας του ΑΟ Στενωσιάς)
ΑΟ Στενωσιάς – Παπαφλέσσας Χώρας: Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Κότσαρης
 Γ΄ ΤΟΠΙΚΗ
Tρία ακόμη ματς σήμερα για την 15η αγωνιστική
 Ο Παπαφλέσσας Άμφειας κόντρα στη Θύελλα Παραλίας
 Ο πρωτοπόρος του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, Παπαφλέσσας Άμφειας, υποδέχεται σήμερα τη Θύελλα Παραλίας για την 15η αγωνιστική. Για τον ίδιο Όμιλο, τα Πράσινα Πουλιά περιμένουν την ΑΕ Γαργαλιάνων, ενώ ο Διαγόρας Κοπανακίου «κοντράρεται» με τον Δημάκειο Ταϋγέτου. Στον 2ο Όμιλο ο δεύτερος της κατάταξης ΑΠΣ Άρις Καλαμάτας αντιμετωπίζει την Αναγέννηση Παραλίας.
 Οι διαιτητές της 15ης Αγωνιστικής
Οι διαιτητές που θα «σφυρίξουν» τις συναντήσεις της 15ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξάγονται αυτό το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου, είναι οι εξής:
 Σήμερα – 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Άμφειας
Παπαφλέσσας Άμφειας – Θύελλα Παραλίας: Γ. Ηλιόπουλος, Π. Ηλιόπουλος, Τσουκάλη
Γήπεδο Κοπανακίου
Διαγόρας Κοπανακίου – Δημάκειος Ταϋγέτου: Κατσάς, Δεδούσης, Ταβουλαρέας
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Πράσινα Πουλιά – ΑΕ Γαργαλιάνων: Τουρλομούσης, Τσαούση, Μπούνα
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
ΑΠΣ Άρις – Αναγέννηση Παραλίας: Μακρής, Αναγνωστόπουλος, Παπαδόπουλος
 Κυριακή 27 Ιανουαρίου – 11.00 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Θησέας Καλαμάτας – ΑΟ Διοδίων: Λουκάς, Αγγελακάκης, Κυριακόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
ΑΣ Δαναός – Ερμής Καλαμάτας: Μακρής, Τσέλο, Ζέρβα
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – ΠΑΟΚ: Γεωργαντάς, Παυλοπούλου, Σκορπιδέας
12.00 μ.
Γήπεδο Σπερχογείας
ΑΕ Αιθαίας – ΑΕ Μάνης: Γιαννακλής, Σιψάς, Σταυρόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Ίκαρος Καλαμάτας – Νέστωρ Πύλου: Σακκάς, Κοντογιάννης, Τσιλιβής
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κυπαρισσίας
ΠΑΟ Καλού Νερού – Νέδουσα Αλαγονίας: Κουτσαναστάσης, Τρουπάκης, Αντωνόπουλος
 Δευτέρα 28 Ιανουαρίου – 3.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – ΑΟ Βέργας: Σκόρδος, Γκούμας, Γιαννέας
 Γήπεδ0  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ  λίγο πρίν έναρξη ποδοσφαιρικού  αγώνα ... 
*** Συνοπτικά το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής στην Σούπερ Λίγκα  του Ελληνικού ποδοσφαίρου :

ΣΑΒΒΑΤΟ 26/01/2013 : Πιθανή  Αναβολή ποδοσφαιρικού αγώνα .....??? Πανθρακικού- Ολυμπιακού Πειραιώς ... Οριστηκή Αναβολή  του  αγώνα ...γιά  αύριο  Δευτέρα  ...ο αγώνας ;
17:15 (Κομοτηνή) Πανθρακικός - Ολυμπιακός   -   (  -  ) .-
Διαιτητής : Αμπάρκιολης ,
Τα γκόλ :
Κάρετες :
Οι ενδεκάδες για τις δύο ομάδες έχουν βγει πάντως και είναι οι εξής:
Πανθρακικός: Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Καστσελάν, Βαϊρουά, Τζάνης, Μουνάφο, Μίνγκα, Γωνιάδης, Χρήστου, Παπαδόπουλος, Σερφά
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοδέστο, Μασάντο, Τζεμπούρ, Κοντρέρας, Χολέμπας, Μανωλάς, Ντιακιτέ, Γκρέκο, Αμπντούν

17:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Λεβαδειακός     , (0-0).-
Διαιτητής :Στηλιάρας ,
Τα γκόλ :
Κάρτες :
Οι ενδεκάδες στο Πανιώνιος - Λεβαδειακός:
Πανιώνιος (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Περιστερίδης, Κούρντι, Αυλωνίτης, Κοντοχρήστος, Τόσκας, Ανδράλας, Σάμαρης, Γουνδουλάκης, Καμπάνταης, Αραβίδης, Ντούνης
Λεβαδειακός (Γιώργος Παράσχος): Κυριακίδης, Νικολάκάκης, Ροτζέριο, Λισγάρας, Ζησόπουλος, Βασιλείου, Χοσέμι, Ρομέου, Πόι, Μεντί, Ακόστα

19:30 (ΟΑΚΑ) ΑΕΚ - ΟΦΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ15:00 (Ζωσιμάδες) ΠΑΣ Γιάννινα - Βέροια
17:15 (Τούμπα) ΠΑΟΚ - Ξάνθη
17:15 (Περιβολίων) Πλατανιάς - Αστέρας Τρίπολης
19:30 (Περιστέρι) Ατρόμητος - Παναθηναϊκός

ΔΕΥΤΕΡΑ
19:30 (Κέρκυρα) Κέρκυρα - Αρης
 Στο  γήπεδο  ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΥ  ...
*** Για την Β΄ εθνική  αύριο  Κυριακή 26/01/2013   στο  ποδόσφαιρο :

18η Αγωνιστική
27/01/2013ΦωκικόςΔόξα Δράμας-
27/01/2013ΘρασύβουλοςΝίκη Βόλου-
27/01/2013ΚαβάλαΚαλλιθέα-
27/01/2013ΚαλλονήΠανσερραϊκός-
27/01/2013ΠαναιτωλικόςΗρακλής Ψαχνών-
27/01/2013ΗρακλήςΑναγέννηση Επανωμής-
27/01/2013Ολυμπιακός ΒόλουΑπόλλων Σμύρνης-
27/01/2013ΠιερικόςΑναγέννηση Γιαννιτσών-
27/01/2013Εθνικός ΓαζώρουΕργοτέλης-
28/01/2013Βύζας ΜεγάρωνΛάρισα-

 *** Στην  Γ΄ εθνική  στο  Ελληνικό ποδόσφαιρο Νότιος  Όμιλος  :
11η Αγωνιστική
23/01/2013ΑχαρναϊκόςΠαναιγιάλειος1 - 1
23/01/2013ΡούβαςΧανιά1 - 2
23/01/2013ΑΟ ΓλυφάδαΑστέρας Μαγούλας3 - 3
23/01/2013ΠανηλειακόςΕθνικός Αστέρας3 - 0
23/01/2013ΕπισκοπήΠροοδευτική1 - 0
28/01/2013ΚαλαμάταΦωστήρας-

*** Για  την Α1  στο Ελληνικό μπάσκετ  :

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 14ης αγωνιστικής στην Α1 μπάσκετ των ανδρών έχουν ως εξής:

Σάββατο 26 Ιανουαρίου
2ο ΚΓ Ελευσίνας 17:00 Πανελευσινιακός-Περιστέρι (Τανατζής-Παπαπέτρου-Παντελίδης)

ΚΓ «Μ. Μερκούρη» 17:00 Ρέθυμνο-Κολοσσός Ρόδου (Καρακατσούνης-Β. Τσώνος-Τζαφλέρης)

Περιβόλα 18:00 Απόλλων Π.-Ίκαρος Καλλιθέας (Φούφης-Αφεντουλίδης-Ξενικάκης)

Κυριακή 27 Ιανουαρίου

ΚΓ Ν. Σμύρνης 17:00 Πανιώνιος-ΚΑΟ Δράμας (Χριστοδούλου-Παναγιώτου-Βαρδάλος)

ΔΓ Ιλισίων 17:00 Ηλυσιακός-Καβάλα (Σχινάς-Πουρσανίδης Γ-Θεονάς)

ΚΓ ΠΑΟΚ 20:15 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (Γκόντας-Σταματόπουλος-Κατραχούρας)

Δευτέρα 28 ΙανουαρίουΟΑΚΑ 19:00 Παναθηναϊκός-Άρης (Ταβουλαρέας-Διαμαντής-Αναστόπουλος Αντ.)

14η Αγωνιστική
26/01/2013ΑΓΟΡΚολοσσός-
26/01/2013ΠανελευσινιακόςΠεριστέρι-
26/01/2013Απόλλων ΠατρώνΙκαρος Καλλιθέας-
27/01/2013ΗλυσιακόςΚαβάλα-
27/01/2013ΠανιώνιοςΚΑΟ Δράμας-
27/01/2013ΠΑΟΚΟλυμπιακός-
28/01/2013ΠαναθηναϊκόςΑρης-

ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ    ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ     2013  :

***  http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2013/01/15-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2013/01/16-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2013/01/17-2013.html  , Το αγιάζι της ενημέρωσης Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://snsarfara.blogspot.gr/2013/01/18-2013.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013 .-
*** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2013/01/to-19-2013.html  , To αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013.-
*** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/19-20-2013.html , ΑΘΛΗΤΙΚΌ Σαββατοκύριακο 19 και 20Ιανουαρίου 2013 .-
~**  http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/19-20-01-2013.html , ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΛΛΑΔΑ ΖΟΥΜΕ ΑΓΑΠΑΜΕ και μαθαίνουμε ! ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ Σ/Κ 19 και 20 -01 -2013 στο Χιονοδρομικό Χελμού Καλαβρύτων.-
   ~*** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2013/01/22-2013.html , Συνεφιασμένη βροχερή Τρίτη στο αγιάζι της ενημέρωσης 22 Ιανουαρίου 2013.-
~***  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2013/01/23012013.html , Χειμωνιάτικη Τετάρτη με συνεφιά , με ήλιο και ζέστη 23/01/2013 στην ενημέρωση .-
~***  http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2013/01/24012013.html  ,  Χειμωνιάτικη Πέμπτη με Νοτιάδες στην ενημέρωση 24/01/2013.-
 ~**  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2013/01/25-2013.html  , Βροχερή Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013 στο αγιάζι της ενημέρωσης
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2013/01/26-2013.html  , Βροχερό Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση.-
**
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2013/01/26-27-2013.html  , Αθλητικό Σαββατοκύριακο 26 καί 27 Ιανουαρίου 2013 .,-  
~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2013/01/28-2013.html  , Ηλιόλουστη χειμωνιάτικη αλκυονίδα Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 στην ενημέρωση .-
~**  http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2013/01/t-28-2013.html ,  Tο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 .- 
~**   http://snsstamoskal.blogspot.gr/2013/01/29.html , Το αγιάζι της ενημέρωσης , Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 .-
~**

 ~****** BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~  http://www.youtube.com/stamos01 ,   =2259  video.-
~  http://www.youtube.com/stamatios01 , =634  video.-
~  http://www.youtube.com/vlasiskal , =      633  video.-
                                             ***Σύνολο  :   3526  βίντεο ανηρτημένα .-
*** 
~*** ΑΡΦΑΡΑ από κόμβο Ε.Ο. 2013 P1040542.MP4 : http://youtu.be/98OU5vdP-ig    , ~** ΛΕΙΒΑΔΙΑ P1040544.MP4 : Στο φαράγγι της Κρύας . http://youtu.be/waL0iB3REgI  ,


~*** ΜΕΣΣΟΛΟΓΓΙ Αράκυνθος P1040545.MP4 : http://youtu.be/fYNplddyk4E  ,


~*** ΠΡΕΒΕΖΑ Αχέροντας P1040546.MP4 : http://youtu.be/rSi8_448Uew  , ~*** ΧΑΛΚΙΔΑ P1040547.MP4 : http://youtu.be/KOfYzdaWas8  ,


***

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου