ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Σαββατιάτικο αγιάζι ενημέρωσης

Σαββατιάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης  :
Σάββατο  17  Νοεμβρίου  2012 ,
Η  Επέτειος  εορτασμού  του Πολιτεχνείου ! 39  χρόνια από τον Νεόμβρη  του 1973 ....!

Το  ποντικάκι κοντά στην ενημέρωση !  :


***  Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο απόψε στην Καλαμάτα  :
Συγκέντρωση για το Πολυτεχνείο απόψε στην Καλαμάτα
* Συγκέντρωση μπροστά από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Ο πρόεδρος της Α’ ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Βασίλης Γεωργιόπουλος, ομιλητής στην εκδήλωση, τόνισε την ανάγκη για συνέχιση των αγώνων και προέτρεψε να αγωνιστούμε όλοι μαζί ενάντια στα μνημόνια, στις απολύσεις και σε κάθε ενέργεια που στη φαινομενική μας ελευθερία μας κάνει σκλάβους. Στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι, μεταξύ των οποίων μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και της Ανοιχτής Συνέλευσης, πραγματοποίησαν πορεία προς την κεντρική πλατεία.

***  Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο "Αλ. Κουμουνδούρος"  :
Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο στο "Αλ. Κουμουνδούρος"
* Εκδήλωση για την 39η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, για τους υπαλλήλους των δημοσίων υπηρεσιών, πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο του Διοικητηρίου Μεσσηνίας "Αλέξανδρος Κουμουνδούρος". Η Ζωή Παπαδημητρίου - φιλόλογος στο 7ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, στην ομιλία της τόνισε ότι οι φοιτητές στο Πολυτεχνείο μας θυμίζουν τις αξίες της δημοκρατίας και της ελευθερίας και καθοδηγούν κάθε γενιά. Στην εκδήλωση οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου παρουσίασαν το χρονικό της εξέγερσης με οπτικό και ηχητικό ντοκουμέντο, με απαγγελίες ποιημάτων και με τραγούδια.

***  Γιορτή για το Πολυτεχνείο στο 19ο Δημοτικό Καλαμάτας :
Γιορτή για το Πολυτεχνείο στο 19ο Δημοτικό Καλαμάτας (φωτογραφίες)
* Εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου πραγματοποιήθηκαν σήμερα σε όλα τα σχολεία της Μεσσηνίας. Στο 19ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας τα παιδιά της Ε’ τάξης παρουσίασαν με ένα μικρό θεατρικό τα κακά από την 7χρονη κατάλυση της δημοκρατίας και τη μεγάλη σημασία της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στην αποκατάσταση της δημοκρατίας.

*** Πορεία του ΜΑΣ για το Πολυτεχνείο  :
Πορεία του ΜΑΣ για το Πολυτεχνείο
*  Την επέτειο του Πολυτεχνείου τιμά το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών σήμερα Σάββατο, με συγκέντρωση και πορεία από την Πλατεία 23ης Μαρτίου στις 6 το απόγευμα.


***  Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου: Σύσκεψη στην Καλαμάτα για δρόμους και φυσικό αέριο :
επιμέλεια  Γιάννη Σινάπη ,
Την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου: Σύσκεψη στην Καλαμάτα για δρόμους και φυσικό αέριο
* Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τη συμμετοχή όλων των φορέων της Μεσσηνίας, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 2 το μεσημέρι, «για να προσδιοριστεί η στρατηγική για την ολοκλήρωση της κατασκευής των αυτοκινητοδρόμων και την επέκταση του αγωγού φυσικού αερίου μέχρι την Καλαμάτα».
Αυτό αποφασίστηκε χθες, όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση του δήμου, σε συνάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θανάση Πετράκου και του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, μετά την πρόταση του κ. Πετράκου για συγκρότηση παμμεσσηνιακού μετώπου για το Παραδείσια - Τσακώνα και την Ολυμπία Οδό. Ο δήμαρχος ανταποκρίθηκε στο αίτημα του βουλευτή να αναλάβει πρωτοβουλία για τη σύγκληση σύσκεψης με τη συμμετοχή βουλευτών, δήμων και φορέων που θα οδηγήσει στη συγκρότηση του μετώπου.
Για τον ίδιο λόγο νωρίτερα χθες το πρωί, ο κ. Πετράκος συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Παναγιώτη Αλευρά, ζητώντας του την ανάληψη πρωτοβουλίας για τη σύγκληση σύσκεψης και τη δημιουργία του παμμεσσηνιακού μετώπου. Ο κ. Αλευράς συμφώνησε με την αναγκαιότητα άμεσης παράδοσης του Παραδείσια - Τσακώνα και την ολοκληρωμένη κατασκευή της Ολυμπίας μέχρι την Τσακώνα, αλλά επιφυλάχθηκε για το μέτωπο πριν ενημερώσει τον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη.
Στόχος της προσπάθειας αυτής, όπως επεσήμανε στην "Ε" ο βουλευτής, είναι να υπάρξει κινητοποίηση του νομού και μεσσηνιακή αντιπροσωπεία να επισκεφθεί τους αρμόδιους υπουργούς και τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ζητώντας άμεσες λύσεις και ξεκάθαρες απαντήσεις.
 Επιμελητήριο:Κοινή πορεία για το δρόμο
Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας με ανακοίνωση εκφράζει την ανησυχία του που το κομμάτι του δρόμου Παραδείσια-Τσακώνα δεν δίνεται στην κυκλοφορία, για τους γνωστούς λόγους. Και προτείνει "κοινή πορεία και συνεργασία του συνόλου των φορέων του νομού, με σκοπό την όσο δυνατόν αποτελεσματικότερη επίλυση, για να δοθεί σε κυκλοφορία ο δρόμος το συντομότερο δυνατόν προς όφελος της τοπικής μας οικονομίας".


***  Σφυρίζει πάλι σήμερα το τρένο στην Καλαμάτα :
Σφυρίζει πάλι σήμερα το τρένο στην Καλαμάτα
* Το τρένο θα ξανασφυρίξει σήμερα Σάββατο στην Καλαμάτα. Στις 4 το απόγευμα θα μπει στο σταθμό της μεσσηνιακής πρωτεύουσας η αμαξοστοιχία, που πραγματοποιεί την τρίτη κατά σειρά εκδρομή στο καταργημένο ιστορικό δίκτυο της Πελοποννήσου, την οποία οργανώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Το τρένο θα έρθει από τον Πύργο, απ’ όπου θα ξεκινήσει στις 10.30 το πρωί και θα κάνει στάση μισής ώρας, στο Ζευγολατιό, στις 2.30 το μεσημέρι, για καφέ.
Με το συρμό που αποτελούν δύο μηχανές Alco, ένα επιβατηγό βαγόνι και μια σκευοφόρος, θα ταξιδέψουν 60 άτομα - φίλοι του σιδηροδρόμου από την Ευρώπη και την Ελλάδα, που θα διανυκτερεύσουν στην Καλαμάτα. 
Το ταξίδι της επιστροφής θα ξεκινήσει αύριο στις 9 το πρωί, από το σταθμό της Καλαμάτας. Στις 11 έχει προγραμματιστεί η άφιξη του τρένου στους Χράνους, όπου θα γίνει στάση για καφέ και περιήγηση στην τοξωτή γέφυρα και στη γαλαρία που υπάρχει στην περιοχή. Στις 2 το μεσημέρι το τρένο θα φθάσει στο Καλό Νερό, όπου θα γίνει δίωρη στάση για φαγητό. Το τέρμα της εκδρομής υπολογίζεται στις 6 το απόγευμα στον Πύργο. Στην εκδρομή μπορούν να πάρουν μέρος και Μεσσήνιοι, με 10 ευρώ, από το Ζευγολατιό (στις 10 αύριο το πρωί) έως τους Χράνους κι επιστροφή στο Ζευγολατιό.
ΚΑΙ ΤΗΝ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
Η 4η σιδηροδρομική εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου στη γραμμή Καλαμάτα - Τρίπολη - Μύλοι, με επιστροφή στην Καλαμάτα, «σε μια πανέμορφη διαδρομή στο χρόνο και την ελληνική φύση», όπως σημειώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Σε αυτή μπορούν να μετέχουν φίλοι του σιδηροδρόμου από τη Μεσσηνία και όλη την Ελλάδα. Θα πραγματοποιηθεί με αμαξοστοχία ΜΑΝ 1, χωρητικότητας 110 ατόμων. 
Η τιμή συμμετοχής είναι 20 ευρώ για παιδιά έως 12 ετών και 40 ευρώ για ενήλικες. Για εισιτήρια και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, www.trainose.gr και στην οδό Σίνα, στην Αθήνα, 210 - 3624406 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 210 - 3624406 end_of_the_skype_highlighting (κ. Πολίτη) και με το Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου (Βασίλης Χωριάτης, 6974 - 261577 begin_of_the_skype_highlighting ΔΩΡΕΑΝ 6974 - 261577 end_of_the_skype_highlighting).
Γ.Σ.


*** Καθημερινό συσσίτιο για 37 ανθρώπους στο Α' ΚΑΠΗ  :
Καθημερινό συσσίτιο για 37 ανθρώπους στο Α' ΚΑΠΗ
* Ενα ζεστό πιάτο φαγητό και μια γλυκιά κουβέντα βρίσκουν κάθε μεσημέρι 37 νέοι και ηλικιωμένοι στο Α' ΚΑΠΗ, όπου γίνεται η διανομή του συσσιτίου από το Δήμο Καλαμάτας. Ανθρωποι της διπλανής πόρτας, ανάμεσά τους πρώην επιχειρηματίες, νέοι με γνώσεις και διάθεση για δουλειά που βρίσκονται σε απόγνωση, ολόκληρες οικογένειες με παιδιά και χρόνια άνεργοι, βρίσκουν ένα πιάτο φαγητό... πραγματικό δώρο ζωής.
Εθελοντές και εργαζόμενοι μαζί με το φαγητό προσφέρουν ένα ζεστό χαμόγελο και μια γλυκιά κουβέντα, γνωρίζοντας την προσωπική ιστορία του καθενός. 
Ενας από τους δικαιούχους είναι και ο Λευτέρης. Παλιότερα είχε επιχειρήσεις με ρούχα και παπούτσια στην Αθήνα και τα τελευταία χρόνια δούλευε ως επαγγελματίας οδηγός. Εγκλωβίστηκε όμως στην Καλαμάτα όταν αναγκάστηκε να καταθέσει τα χαρτιά του για σύνταξη, κι εδώ και δύο χρόνια δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ. Ολο αυτό το διάστημα φιλοξενείται από μια οικογένεια που παλιότερα είχε ο ίδιος φιλοξενήσει, στη διάρκεια της επαγγελματικής του δραστηριότητας. Το συσσίτιο είναι γι' αυτόν πολύ σημαντικό - όμως και για όλους τους υπόλοιπους αποτελεί ζήτημα επιβίωσης, παρατηρεί. Ο ίδιος το έχει ανάγκη γιατί, όπως μας λέει, δε θέλει να επιβαρύνει περισσότερο την οικογένεια που τον φιλοξενεί. Και εύχεται το συσσίτιο να συνεχιστεί για όσο το χρειάζεται ο ίδιος και οι άλλοι συνάνθρωποί μας. 
Μια κοπέλα 33 ετών στέκεται παραπέρα. Κουβεντιάζοντας μαζί της στην αυλή του ΚΑΠΗ την ακούμε να μιλά με αισιοδοξία: "Ελπίζω να βρω μια δουλειά, να μαζέψω λίγα χρήματα και να κάνω κάτι δικό μου. Σιγά σιγά". Είναι εικαστικός και κατά το παρελθόν έχει συμμετάσχει εθελοντικά σε διοργανώσεις. Και τώρα όμως λέει πως αισθάνεται περισσότερο την ανάγκη να βοηθήσει το συνάνθρωπο. Μαζί με άλλους χειροτέχνες ετοιμάζουν ένα παζάρι, και τα έσοδα θα διατεθούν στο Ειδικό Σχολείο. "Ενα πιάτο φαγητό είναι μεγάλη υπόθεση. Δεν περίμενα όμως ποτέ να φτάσω εδώ", λέει και συνεχίζει: "Οι περισσότεροι γνωστοί μου δεν γνωρίζουν την κατάστασή μου. Δεν είχα το κουράγιο να ζητήσω βοήθεια από τους γύρω μου, και οι δικοί μου αδυνατούν να βοηθήσουν". Στην Καλαμάτα είναι μόνη της και δεν μπορεί να βρει δουλειά τους τελευταίους μήνες. "Δεν έχω σταματήσει να προσπαθώ, αλλά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα για τους νέους. Εχω φίλους και όλοι θέλουμε να βοηθήσουμε και να βοηθηθούμε. Δεν υπάρχει δυνατότητα όμως, αφού κάποιοι κάνουν 1-2 μεροκάματα και φυσικά δε βγαίνουν ούτε τα έξοδα του σπιτιού", αναφέρει. Επαναλαμβάνει πως "αυτό το πιάτο φαγητό είναι μεγάλη υπόθεση", κρατώντας στην αυλή του ΚΑΠΗ το μπολάκι με τον φρεσκομαγειρεμένο αρακά από τα μαγειρεία της Αεροπορίας.
Η Ζωή ζει με το επίδομα της Πρόνοιας, αλλά μας λέει πως ακόμα δεν έχει πληρωθεί. "Δεν έχουμε να φάμε, αλλά εδώ βρίσκουμε ένα πιάτο φαΐ και όλοι μάς φέρονται πολύ καλά" παρατηρεί. Μαζί της συμφωνεί η Ελένη, η οποία δούλευε περιστασιακά, αλλά τους τελευταίους μήνες δεν βρίσκει ούτε ένα μεροκάματο.
Ο Δημήτρης Μυλωνάς διαμαρτύρεται γιατί του έκοψαν το ηλεκτρικό ενώ η γυναίκα του είναι πολύ άρρωστη και χρειάζεται μηχανική υποστήριξη. Σε κάθε περίπτωση, αυτό το ζεστό πιάτο φαγητό το χρειάζεται και ο ίδιος και η γυναίκα του. "Αν δεν υπήρχε το συσσίτιο θα γινόμασταν κλέφτες ή δε θα επιβιώναμε", λέει χαρακτηριστικά.
 • Οι 37 άνθρωποι που παίρνουν φαγητό από το συσσίτιο περιλαμβάνονται στη σχετική λίστα της Πρόνοιας προς το δήμο, βάσει της οποίας γίνεται η διανομή στο ΚΑΠΗ. Οι δικαιούχοι συσσιτίου διατηρούν και το δικαίωμά τους στο Κοινωνικό Παντοπωλείο, μόνο όμως όσον αφορά ρούχα και άλλα είδη, εκτός φαγητού.
[Ρεπορτάζ: Κέλλυ Δημητρούλια]


*** Το επόμενο βήμα της Costa Navarino Τουριστικές κατοικίες σε Πύλο και Ρωμανού :
Το επόμενο βήμα της Costa Navarino Τουριστικές κατοικίες σε Πύλο και Ρωμανού
* "Επόμενος άμεσος στόχος μας είναι η ανάπτυξη των σύνθετων πολυτελών τουριστικών κατοικιών στο "Navarino Dunes" στο Ρωμανού, καθώς και στο "Navarino Bay" στην Πύλο. Φυσικά, υπάρχουν μακροπρόθεσμα πλάνα για την Costa Navarino, με μελλοντικούς στόχους για την ανάπτυξη των επόμενων περιοχών". Με αυτά τα λόγια περιγράφει το χρονοδιάγραμμα των επενδύσεων στην Μεσσηνία ο διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ ΑΕ Στέφανος Θεοδωρίδης. Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Θεοδωρίδη το πρόγραμμα των επενδύσεων προβλέπει αρχικώς την κατασκευή τουριστικών κατοικιών σε Ρωμανού και Πύλο, στη συνέχεια τη δημιουργία των ξενοδοχείων στην Πύλο και τέλος την δημιουργία του συγκροτήματος στη Βελίκα. Παράλληλα ο κ. Θεοδωρίδης εκφράζει την ικανοποίησή του για τη φετινή κίνηση στην Costa Navarino, τονίζοντας ότι η μεγαλύτερη άνοδος ήρθε από τις ξένες αγορές και κυρίως από την Ευρώπη. "Η Μεσσηνία και η Costa Navarino έχουν πλέον αποκτήσει μια θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη" δηλώνει ο κ. Θεοδωρίδης εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον του τουρισμού στην περιοχή.
Στην συνέντευξη που παραχώρησε στην "Ε" ο κ. Θεοδωρίδης τονίζει την ανάγκη βελτίωσης των δρόμων πρόσβασης προς την Costa Navarino, λέγοντας ότι "η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών οδικής πρόσβασης, πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή".
Σε άλλα σημεία της συνέντευξης μιλάει με τα καλύτερα λόγια για τους Μεσσήνιους εργαζόμενους στην Costa Navarino, τονίζει τις ανάγκες και εκφράζει την αισιοδοξία του για τα προϊόντα της σειράς "Navarino Icons" τα οποία μεταφέρουν τις μεσσηνιακές γεύσεις σε όλη την οικουμένη. 
 - Φέτος ήταν μια δύσκολη χρονιά για τον τουρισμό. Πώς πήγαν οι διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Costa Navarino;
"Είμαστε ικανοποιημένοι με το πώς κινήθηκε τελικά η φετινή τουριστική περίοδος, καθώς οι κρατήσεις παρουσίασαν αύξηση σε σχέση με πέρυσι. Η μεγαλύτερη άνοδος ήρθε από τις ξένες αγορές και κυρίως από την Ευρώπη, σημειώθηκε όμως και μείωση στον τομέα του συνεδριακού τουρισμού λόγω της πολιτικής και οικονομικής αστάθειας κατά το διάστημα που πραγματοποιούνται οι κρατήσεις". 
 - Ας δούμε τα στοιχεία πιο αναλυτικά. Πόσο μεταβλήθηκε ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών και πόσο των ξένων; Τι εθνικότητας είναι οι περισσότεροι επισκέπτες;
"Η πλειοψηφία των επισκεπτών της Costa Navarino προέρχεται από την Ευρώπη, με κύριες τις αγορές της Γερμανίας, Γαλλίας, Αγγλίας, Αυστρίας, Ρωσίας. Φυσικά, οι Ελληνες επισκέπτες είναι ανάμεσα στις βασικές αγορές".  
- Ο προορισμός της Costa Navarino ξεκίνησε να λειτουργεί εν μέσω οικονομικής κρίσης. Πόσο δυσκολεύει η ύφεση την προσπάθεια καθιέρωσής του στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη; 
"Η Μεσσηνία και η Costa Navarino έχουν πλέον αποκτήσει μια θέση στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη και δουλεύουμε συνεχώς για την περαιτέρω αναγνώριση της περιοχής ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς ανά τον κόσμο. Επηρεαζόμαστε από τις τρέχουσες συγκυρίες, ιδιαίτερα σε τομείς όπως ο συνεδριακός τουρισμός. Ομως, προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε τις τωρινές συνθήκες που βιώνει η χώρα μας και ο κλάδος, ως μία ευκαιρία να βελτιώσουμε το προϊόν μας και να αυξήσουμε την προσφερόμενη αξία προς τους επισκέπτες μας. Φυσικά, η σταθερότητα στο πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον είναι απαραίτητη για τη συνολική εικόνα του ελληνικού τουρισμού, ώστε να διατηρηθεί αυτός ο βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας. Η ενίσχυση της προσβασιμότητας, είναι επίσης πολύ σημαντική, για το λόγο αυτό πρωτοβουλίες όπως αυτές της Περιφέρειας, των δήμων και του Επιμελητηρίου που έχουν θέσει ως πρωτοβουλία τα θέματα προσβασιμότητας, πρέπει να επικροτούνται". 
 - Πότε εκτιμάτε ότι θα υπάρξει απόλυτη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί;  
"Επόμενος άμεσος στόχος μας είναι η ανάπτυξη των σύνθετων πολυτελών τουριστικών κατοικιών στην πρώτη περιοχή, το "Navarino Dunes", καθώς και στη δεύτερη περιοχή, το "Navarino Bay". Φυσικά, υπάρχουν μακροπρόθεσμα πλάνα για την Costa Navarino, με μελλοντικούς στόχους για την ανάπτυξη των επόμενων περιοχών".
 - Η ύφεση πήγε πίσω και τις επενδύσεις σε Πύλο και Βελίκα. Υπάρχει ενδεχόμενο να ξεκινήσουν σύντομα οι επενδύσεις ή είναι ανέφικτο να υλοποιηθούν κάτω από αυτές τις οικονομικές συνθήκες; 
"Οπως ανέφερα παραπάνω, η ανάπτυξη των επόμενων περιοχών είναι μακροχρόνιο πρόγραμμα και άμεσες ενέργειες θα γίνουν για την ανάπτυξη των κατοικιών στις 2 πρώτες περιοχές". 
 - Ο αείμνηστος καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος ήθελε και προσέλαβε πολλούς ντόπιους εργαζόμενους. Πολλοί από αυτούς δεν είχαν προϋπηρεσία στον τουριστικό κλάδο αλλά διαθέτουν τον ενθουσιασμό του "νεοφώτιστου" και το πατριωτικό φιλότιμο. Πώς αξιολογείτε σήμερα το πηλίκο του λόγου "ενθουσιασμός προς εμπειρία";
"Η απασχόληση των Μεσσήνιων, όχι μόνο όσων ήταν ήδη στην περιοχή αλλά και όσων επέστρεψαν στη Μεσσηνία από άλλα μέρη της Ελλάδας και από το εξωτερικό, είναι καταλυτικός παράγοντας για την επιτυχία της Costa Navarino. Στα πρόσωπα των εργαζομένων συναντούν οι επισκέπτες μας τους καλύτερους πρεσβευτές της περιοχής, οπότε θεωρώ πως σαφώς το πρόσημο αυτής της πολιτικής που ακολουθούμε είναι θετικό". 
 - Η ΤΕΜΕΣ Α.Ε. έχει επενδύσει πολλές ελπίδες στην προσέλκυση παικτών του γκολφ. Εχουν γίνει γνωστά τα γήπεδα στην αθλητική κοινότητα του γκολφ; 
"Τα δύο signatures -τα πρώτα στην Ελλάδα- γήπεδα γκολφ της Costa Navarino, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον των παικτών και φίλων του αθλήματος από όλο τον κόσμο καθώς και διεθνών διοργανώσεων. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο σύντομο διάστημα λειτουργίας τους έχουν συμπεριληφθεί σε λίστες με τα καλύτερα γήπεδα της Ευρώπης και διεθνώς, όπως αυτές των περιοδικών "Golf World", "Golf Monthly" και "Robb Report"". 
 Ακαδημία γκολφ
 - Οι Ελληνες ασχολούνται με το γκολφ; Ποιες προσπάθειες γίνονται για να γίνει γνωστό το άθλημα στην Ελλάδα; 
"Φυσικά ασχολούνται και ελπίζουμε μελλοντικά όλο και περισσότεροι. Μέσω των μαθημάτων στην Ακαδημία Γκολφ της Costa Navarino, ελπίζουμε μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν το άθλημα, έχοντας τη δυνατότητα να το εξασκήσουν σε ένα ιδανικό περιβάλλον, με άρτιες υποδομές. Ηδη έχουμε εντάξει στο πρόγραμμα δωρεάν εισαγωγικά μαθήματα, για μία πρώτη γνωριμία με το άθλημα. Νιώθουμε όμως ιδιαίτερη περηφάνια για το πρόγραμμα υποτροφιών της Ακαδημίας, που συνεχίστηκε για 2η χρονιά φέτος με μεγάλη επιτυχία και προσφέρει τη δυνατότητα σε παιδιά 8-15 ετών που ζουν στην περιοχή, να εξασκηθούν και να προοδεύσουν στο άθλημα".
 Μεσσηνιακές γεύσεις σε όλο τον κόσμο
 - Παράλληλα με την ανάπτυξη των τουριστικών υπηρεσιών καταβάλλεται και προσπάθεια προώθησης και πώλησης ποιοτικών μεσσηνιακών προϊόντων τόσο στους επισκέπτες της Costa Navarino όσο και στη διεθνή αγορά. Αποδίδει καρπούς αυτή η προσπάθεια; 
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που τα προϊόντα της σειράς "Navarino Icons" (τα οποία μάλιστα βραβεύθηκαν πρόσφατα σε διεθνή διαγωνισμό) μεταφέρουν τις μεσσηνιακές γεύσεις σε σπίτια ανά τον κόσμο και αποτελούν μία συνεχώς αναπτυσσόμενη δραστηριότητα. Πέραν των σημείων πώλησης στην Ελλάδα, τα προϊόντα βρίσκονται ήδη στα γνωστά γκουρμέ καταστήματα "Dean&DeLuca" σε ΗΠΑ και Σιγκαπούρη, στα "Julius Meinl" της Βιέννης και πολύ σύντομα θα βρίσκονται και σε άλλα σημεία πώλησης στην Ευρώπη".
 - Τα ξενοδοχεία στην Costa Navarino λειτουργούν ήδη τρία χρόνια αλλά οι δρόμοι που οδηγούν σε αυτά παραμένουν άθλιοι, παρά το γεγονός ότι η ΤΕΜΕΣ ΑΕ έχει χρηματοδοτήσει τη μελέτη του δρόμου Καλαμάτα - Ριζόμυλος - Πύλος. Ενα σχόλιο για το οδικό δίκτυο θα κάνετε; 
"Η οδική πρόσβαση (όπως και η αεροπορική) είναι καταλυτικός παράγοντας για την καθιέρωση της περιοχής ως τουριστικού προορισμού. Αρα, η ανάπτυξη και βελτίωση των υποδομών οδικής πρόσβασης, πρέπει να αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την προσέλκυση τουριστών στην περιοχή". 
 Απαραίτητη αναβάθμιση στο αεροδρόμιο
 - Δεν είναι μόνο το οδικό δίκτυο που παραμένει όπως ήταν πριν τρία χρόνια. Ούτε στο αεροδρόμιο έχουν γίνει οι εργασίες που απαιτούνται για την αναβάθμισή του. Την ίδια περίοδο όμως πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν χρήματα για δημιουργία αεροδρομίων στην Τρίπολη και τη Σπάρτη. Τελικώς πόσα αεροδρόμια χωράει η Πελοπόννησος; 
"Πιστεύουμε πως με την προσέλκυση των νέων πτήσεων (των ήδη επιβεβαιωμένων καθώς και όσων βρίσκονται εν εξελίξει), το αεροδρόμιο της Καλαμάτας θα αναδειχθεί σε σημαντικό κόμβο για την προσέλκυση διεθνών πτήσεων. Αρα και η αναβάθμισή του είναι απαραίτητη για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη κίνηση. Οσον αφορά στα άλλα 2 αεροδρόμια, νομίζω πως και η δική τους περαιτέρω αναβάθμιση θα βοηθήσει στη συνολική ανάπτυξη της Πελοποννήσου".
 - Θα σας κάνω μια πιο γενική ερώτηση: Για να υλοποιηθεί η πρώτη φάση της επένδυσης στην Costa Νavarino χρειάστηκαν πάνω από 3.000 υπογραφές αρμόδιων υπουργών και απλών υπαλλήλων τη 12ετία από το 1997 έως το 2009. Σήμερα έχει αλλάξει ή ζει και βασιλεύει η γραφειοκρατία; 
"Γίνονται ήδη σημαντικά βήματα και πιστεύω πως έχει αλλάξει η νοοτροπία όσον αφορά στις γραφειοκρατικές διαδικασίες. Είναι πλέον σαφές σε κάθε επίπεδο ότι πρέπει να καταστήσουμε ελκυστική τη χώρα μας σε εγχώριους και ξένους επενδυτές, βελτιώνοντας σαφώς τις διαδικασίες που ακολουθούνται για τις επενδύσεις". 
 - Η ΤΕΜΕΣ ΑΕ δίνει τεράστια σημασία στην προστασία του περιβάλλοντος καθώς γνωρίζει ότι οι επισκέπτες με υψηλό εισόδημα προτιμούν τη φύση από το… τσιμέντο. Υπάρχει κίνδυνος μελλοντικής τσιμεντοποίησης των παραθαλάσσιων περιοχών της Μεσσηνίας λόγω άναρχης τουριστικής ανάπτυξης; 
"Ελπίζουμε πως με την Costa Navarino, θέτουμε ένα παράδειγμα βιώσιμης ανάπτυξης, με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον, που για εμάς ούτως ή άλλως αποτελεί το μοναδικό τρόπο με τον οποίο μπορούμε να πορευθούμε. Ούτως ή άλλως παρατηρούμε τα τελευταία χρόνια μία στροφή προς αντίστοιχες ενέργειες, όπου η ανάπτυξη γίνεται με γνώμονα την ήπια και φιλική προς το περιβάλλον τουριστική ανάπτυξη. Για το λόγο αυτό, πιστεύω πως η Μεσσηνία θα αναπτυχθεί με τα σωστά κριτήρια".
 - Πολλοί υποστηρίζουν ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες και ότι μόλις τελειώσει η ύφεση θα γίνουν πολλές επενδύσεις στο τουριστικό προϊόν της Μεσσηνίας. Τι πρέπει να αλλάξει για να υλοποιηθούν αυτές οι επενδύσεις; 
"Πρέπει να αλλάξει αυτό που ανέφερα και νωρίτερα, το να είναι σε κάθε επίπεδο ελκυστική η χώρα μας σε εγχώριους και ξένους επενδυτές, από τα οφέλη που παρέχονται, μέχρι τις απλές και γρήγορες διαδικασίες επενδύσεων".
 - Εχετε μεγάλη εμπειρία σε θέματα τουρισμού. Ποιο μήνυμα στέλνετε στα νέα παιδιά που ξεκινούν σήμερα την καριέρα τους και τι συμβουλεύετε τους νέους επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στον τουρισμό;
"Θα έλεγα στους νέους επιχειρηματίες ότι αξίζει να ασχοληθούν με τον τουρισμό, είναι από τους βασικούς κινητήριους άξονες της χώρας μας, από τους πιο ενδιαφέροντες, και σίγουρα θα είναι και μελλοντικά από κάθε πλευρά. Να ασχοληθούν λαμβάνοντας υπόψη κάθε παράγοντα: τον τόπο, το περιβάλλον, τις συνήθειες και τη νοοτροπία του κόσμου, να στοχεύουν στη συνεχή βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών για να μεταδίδουν αυτό το πολυποίκιλο ελληνικό προϊόν". 
 - Τους δημοσιογράφους τι μας συμβουλεύετε;
"Να συνεχίσετε με υπομονή και επιμονή σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που επιφυλάσσουν προκλήσεις σε όλους μας. Να είστε πάντα πρεσβευτές των καλών και θετικών νέων, που δίνουν κίνητρο και ώθηση για να προχωρήσουμε". 
[Συνέντευξη στο Θανάση Λαγό]

***  Μαύρη Θύελλα: Μόνο νίκη με Κόρινθο :
Μαύρη Θύελλα: Μόνο νίκη με Κόρινθο
* ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ
 Μετά τις δύο ισοπαλίες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, η Καλαμάτα την περασμένη Κυριακή πέτυχε την πρώτη της νίκη, καθώς επικράτησε με 1-0 της Προοδευτικής στον Κορυδαλλό. 
Αύριο θα φιλοξενήσει την Κόρινθο (3 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο) με την ελπίδα να διπλασιάσει τις νίκες της και να εδραιωθεί για τα καλά στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα του νοτίου ομίλου της Γ' εθνικής. 
Οι Μεσσήνιοι θα έχουν σύμμαχο σε αυτή την προσπάθεια τον φίλαθλο κόσμο τους, ο οποίος - όπως και στο προηγούμενο ματς με την Γλυφάδα - αναμένεται να δώσει δυναμικό παρών στις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου. 
Η Κόρινθος θα παίξει για πρώτη φορά μακριά από την έδρα της καθώς στην πρεμιέρα πήρε στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς κόντρα στον Εθνικό Αστέρα ενώ ακολούθησαν δύο εντός έδρας παιχνίδια όπου είχε απολογισμό μια ήττα (1-3 από Χανιά) και μια ισοπαλία (1-1 με Φωστήρα). Στον πάγκο της έχει πλέον τον Σωτήρη Αντωνίου, ο οποίος την περσινή σεζόν ήταν στην τεχνική ηγεσία του Πανηλειακού.
 Πως θα παίξει
Η Καλαμάτα από την πλευρά της θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις καλές εμφανίσεις, παρότι θα έχει και αύριο αγωνιστικά προβλήματα. Συγκεκριμένα, ο Πασάς έχει τεθεί νοκ άουτ, ενώ ο Καούνος δεν είναι απόλυτα έτοιμος. Σήμερα θα αποφασιστεί αν θα είναι στην αποστολή ή όχι.
Επιπλέον, η Καλαμάτα θα παίξει με τον Πούτσι και 3 μικρούς ακόμη, προκειμένου να μην ρισκάρει νέα ένσταση, λόγω του γνωστού θέματος που προέκυψε με τον Πούτσι.
Να θυμίσουμε ότι η Προοδευτική έχει κάνει ένσταση η οποία θα εκδικαστεί την Πέμπτη. Στο στρατόπεδο της Καλαμάτας αισιοδοξούν ότι η Μεσσηνιακή ομάδα δεν θα έχει πρόβλημα καθώς ο Πούτσι έχει την ελληνική ιθαγένεια και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν.
Όσον αφορά την αρχική 11άδα, επικρατέστεροι να πάρουν φανέλα βασικού από τον Μπένο αύριο είναι οι Κοψαχείλης, Τσόπελας, Καντούτσης, Ψυχογιόπουλος, Μπαούρης, Τσιμικλής, Τσαγκαράκης, Τριανταφυλλάκης, Πούτσι, Γεωργιόπουλος και Σκαρλάτος.
 5 και 10 ευρώ τα εισιτήρια
Όσο αφορά τα εισιτήρια του αυριανού αγώνα θα πωλούνται από τα εκδοτήρια του Δημοτικού Σταδίου. Το εισιτήριο θα κοστίζει 10 ευρώ ενώ θα υπάρχουν εισιτήρια των 5 ευρώ για τις γυναίκες, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους άνεργους. Με εισιτήρια των 5 ευρώ θα μπουν στο γήπεδο και οι οργανωμένοι φίλαθλοι, μετά από συνεννόηση με την διοίκηση της ομάδας.
Η είσοδος θα είναι ελεύθερη για παιδιά μέχρι 12 ετών.
 Σφυρίζει ο Σταθόπουλος
Το παιχνίδι με την Κόρινθο (3 μ.μ. Δημοτικό Στάδιο) ορίστηκε να διαιτητεύσει ο Σπύρος Σταθόπουλος από την Δυτική Αττική. Βοηθοί του θα είναι ο Ρούμπης από την Εύβοια και ο Φαρμάκης από την Δυτική Αττική. Ο Φώτης από την Εύβοια θα είναι 4ος διαιτητής και ο Δημοβασίλης από την Αθήνα παρατηρητής του αγώνα. 
 Μνημόσυνο για Μαλαφέκα
 Σήμερα Σάββατο στις 4 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Νεκροταφείο της Ανδρούσας το 6μηνο μνημόσυνο του αδικοχαμένου παλαίμαχου άσου της "Μαύρης Θύελλας" Βασίλη Μαλαφέκα.
 Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής
 Τα παιχνίδια του νοτίου ομίλου θα γίνουν αύριο Κυριακή και θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής: 
Αστέρας Μαγούλας - Αχαρναϊκός
Πανηλειακός - Γλυφάδα
Ρούβας - Προοδευτική
Καλαμάτα - Κόρινθος
Παναιγιάλειος - Φωστήρας
Επισκοπή - Εθνικός Αστέρας 0-3 α.α.
Ρεπό: Χανιά
--------------------------------------------------------------
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Παναιγιάλειος3-0 6
2. Αχαρναϊκός5-3 6
3. Γλυφάδα5-4 5
4. Φωστήρας4-3 5
5. Καλαμάτα3-2 5
6. Κόρινθος5-4 4
7. Αστέρας Μαγούλας2-3 3
8. Χανιά4-4 3
9. Επισκοπή3-3 3
10. Προοδευτική2-3 3
11. Ρούβας3-3 3
12. Πανηλειακός2-6 1
13. Εθνικός Αστέρας- -
• Ο Εθνικός Αστέρας αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα και η ομάδα που παίζει μαζί του κάθε αγωνιστική παίρνει στα χαρτιά τους τρεις βαθμούς. 
• Ενα ματς λιγότερο έχουν Παναγιάλειος, Αστέρας Μαγούλας και Επισκοπή.


***  Ο Πάμισος φιλοξενεί την Εράνη
Ο Πάμισος φιλοξενεί την Εράνη
* Μετά το Δώριο και τα Φιλιατρά, έφθασε η ώρα για το τρίτο μεσσηνιακό ντέρμπι στη Δ' εθνική και μάλιστα συνεχόμενο. Ο Πάμισος υποδέχεται την Κυριακή στις 3 το μεσημέρι στη Μεσσήνη την Εράνη Φιλιατρών στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του 6ου ομίλου. Την ίδια ώρα ο Εθνικός Μελιγαλά φιλοξενεί στο Δώριο τον Διαγόρα Βραχνέικων με σκοπό τη δεύτερη φετινή του νίκη στην κατηγορία.  Η πρώτη ήταν πριν από δύο εβδομάδες, το 3-0 επί του Παμίσου, ενώ την περασμένη Κυριακή αναδείχθηκε ισόπαλος χωρίς τέρματα εκτός έδρας με την Εράνη. Οι νεοφώτιστοι μετά την ήττα στην πρεμιέρα από το Πανόπουλο μετρούν δύο αγωνιστικές αήττητοι και ευελπιστούν να διευρύνουν το θετικό σερί.
Μεγάλη ανάγκη για βαθμούς έχουν και ο Πάμισος με την Εράνη σ' ένα ντέρμπι που συγκεντρώνει τα βλέμματα.  Οι Νησιώτες νίκησαν στην πρεμιέρα με 1-0 τον Εθνικό Σαγέικων, αλλά στη συνέχεια ηττήθηκαν με 3-0 από τον Εθνικό Μελιγαλά και με 2-0 από το Πανόπουλο. 
Η Εράνη ξεκίνησε με δύο ήττες από Παναρκαδικό (0-1) και Εθνικό Σαγέικων (2-1) και την περασμένη αγωνιστική πήρε τον πρώτο της βαθμό (0-0 με τον Εθνικό Μελιγαλά.
Στα υπόλοιπα ματς έχουμε το ντέρμπι κορυφής ανάμεσα στους αήττητους Ατρόμητο Λάππα και Παναρκαδικό, ενώ το Πανόπουλο που επίσης αγνοεί την ήττα,  δοκιμάζεται από την Αχαϊκή που δεν έχει ακόμα νίκη. Αμφίρροπο ματς θα γίνει και στην Μανολάδα όπου η τοπική Δόξα υποδέχεται τον Εθνικό Σαγέικων.
 ~* Αναλυτικά οι διαιτητές και οι βοηθοί τους στις αναμετρήσεις του 6ου ομίλου:
Πάμισος - Εράνη
Νεοφυτιάδης, Μπετσόγλου, Κωνσταντόπουλος (Κορινθίας)
Εθνικός Μελιγαλά - Διαγόρας Βραχνέικων
Γκοβέσης, Τριανταφύλλου, Δημογέροντας (Αρκαδίας)
Ατρόμητος Λάππα - Παναρκαδικός
Καλογεράκος, Πίτας, Καραλής (Ηλείας)
Αχαϊκή - Πανόπουλο
Ανούσος, Σταματάκος, Παυλέρου (Λακωνίας). 
Παρατηρητής: Κότσαρης (Μεσσηνίας)
Δόξα Νέας Μανολάδας - Εθνικός Σαγέικων
Παναγιωτόπουλος, Ζυγούρης, Πυλαρινός (Αιτ/νίας).
• Όλα τα παιχνίδια θα ξεκινήσουν στις 3 μ.μ.

***
~** Για την 11η  αγωνιστική  στην Σούπερ Λίγκα του  Ελληνικού  ποδοσφαίρου :
ΣΑΒΒΑΤΟ  17 /11/ 2012 :
17:15 (Νέα Σμύρνη) Πανιώνιος - Πλατανιάς
17:15 (Βικελίδης) Αρης - ΠΑΣ Γιάννινα
19:30 (Καραϊσκάκη) Ολυμπιακός - Κέρκυρα
ΚΥΡΙΑΚΗ  18 / 11/ 2012 :
15:00 (Ηράκλειο) ΟΦΗ - Λεβαδειακός
17:15 (Ξάνθη) Ξάνθη - Πανθρακικός
17:15 (Βέροια) Βέροια - ΑΕΚ
19:30 (ΟΑΚΑ) Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
ΔΕΥΤΕΡΑ  19 / 11/ 2012 :
19:30 (Τρίπολη) Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

 ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ  4-0
Τα  γκόλ : 5΄ αυτογκόλ  Αργυρόπουλος , 17΄ Ρόκας , 41΄ Αραβίδης , 73΄ Ντούνης ,
Πανιώνιος (Ελευθερόπουλος): Γιαννακόπουλος, Σπυρόπουλος, Κούρος, Αυλωνίτης, Ρόκας, Ρόβας, Γουνδουλάκης, Σάμαρης, Ντούνης, Αραβίδης, Οκόγιε. { οι  αλλαγές : Γιαννούλης , Αραβίδης , Κολοβός }

Πλατανιά (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Αργυρόπουλος, Κανακούδης, Τζανής, Ντόε, Κουρτετσιώτης, Αγκιλέρα, Καλάιτζιτς, Αναστασάκος, Γκονζάλες, Ουντότζι {οι  αλλαγές : Μιρτσέτας , Ναζλίδης }


ΑΡΗΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ    1-2
Τα  γκόλ : 12΄ Ιλιτς , 27΄αυτογκόλ  Ψυχογιός , 31΄ ακυρώθηκε  κανονικό γκόλ του Ίλιτς , 54΄ Γιανιώτας ,
Άρης (Πασσιαλής): Βελλίδης, Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Οικονομόπουλος, Κανζαφέρης, Αγκάνθο, Παπαστεριανός, Γιαννιώτας, Μαργαρίτης, Ψυχογιός, Κοέλιο.{ οι  αλλαγές : Καπετάνος }

ΠΑΣ Γιάννινα (Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Πάντος, Μιχαήλ, Τζιμόπουλος, Ίλιτς, Γεωργίου, Κεϊτά, Ντε Βιτσέντι, Τσουκαλάς, Κολοβέτσιος, Κοροβέσης.{ οι  αλλαγές : Γιάκος } .- Κίτρινη  : ο Ντε Βιτσέντι

OΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  -  ΚΕΡΚΥΡΑ    2-0   (1-0) . --
Τα  γκόλ : 23΄ Κ. Μήτρογλου , 56΄ Σιόβας ,
 Οι συνθέσεις στο Ολυμπιακός - Κέρκυρα:

Ολυμπιακός : Κάρολ, Ντιακιτέ, Χολέβας, Παπάζογλου, Σιόβας, Γκρέκο, Μοντέστο, Ιμπαγάσα, Αμπντούν, Φουστέρ και Μήτρογλου {αλλαγή : Φέϊσα  ,Τσιμπούρ , και  Ζαραδούλας  }

Κέρκυρα: Στρατηλάτης, Μπουκουβάλας, Βενέτης, Αγρίτης, Μοντέιρο, Κρητικός, Γιάντσης, Κοντοδήμος, Τσοκάνης, Ζουμπουλάκης  {αναγκαστικές αλλαγές : Καραλής , Καραπέτσας , Βασιλογιάννης  }

Στην Κύπρο : Πάφος - ΑΕΛ  Λεμεσού   1-3 .- ^
Β΄ Εθνική  στο  ελληνικό ποδόσφαιρο : Σάββατο  17/11/2012 :
ΔΟΞΑ  ΔΡΑΜΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΒΟΛΟΥ  0-0 .-^
Κυριακή  18/11/2012 :
ΒΥΖΑΣ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ – ΚΑΛΛΙΘΕΑ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ  ΓΙΑΝΙΤΣΩΝ
ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ  - ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ
ΚΑΒΑΛΑ – ΗΡΑΚΛΗΣ ΨΑΧΝΩΝ
ΚΑΛΛΟΝΗ – ΑΠΟΛΟΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΙΕΡΙΚΟΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΠΑΝΩΜΗΣ
ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ -  ΛΑΡΙΣΑ

Γ΄ Εθνική στο  ελληνικό ποδόσφαιρο Νότιος Όμιλος :18/11/2012
ΕΠΙΣΚΟΠΗ – ΕΘΝΙΚΟΣ  ΑΣΤΕΡΑΣ 
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΟΥΛΑΣ – ΑΧΑΡΝΑΪΚΟΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΚΟΡΙΝΘΟΣ
ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ – ΦΩΣΤΗΡΑΣ
ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΓΛΥΦΑΔΑ
ΡΟΥΒΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΜΙΛΟΣ :  
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ – ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ
ΔΟΞΑ ΚΡΑΝΟΥΛΑΣ – ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ
ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΙΔΗΡ. – ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ
ΠΕΑ ΑΠΟΛΛΩΝ  1926- ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΠΑΕ ΚΑΣΣΙΩΤΗ – ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ  2005 – ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ

Δ΄ Εθνική  περιφερειακό 6ος  Όμιλος : 18/11/2012
Εθνικός Μελιγαλά – Διαγόρας Βραχνέϊκων
Ατρόμητος Λάππα – Παναρκαδικός
Πάμισος – Εράνη Φιλιατρών
Αχαϊκή – ΠΟΦ Πανόπουλου
Δόξα Νέας Μανολάδας – Εθνικός Σαγέϊκων

Α΄ Κατηγορία  ΕΠΣ Μεσσηνίας  8η  αγωνιστική
Σάββατο  17 / 11 / 2012 :
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ  Γ.Σ.  – ΤΕΛΟΣ  ΑΓΡΑΣ  6-0 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  - ΑΠΟΛΛΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  2-1 .- ^
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ – ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ  3-1 .- ^  
Α.Ο. ΦΑΡΑΙ  - Α.Ο. ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ  3-0 .- ^
Β΄ Τοπική κατηγορία  ΕΠΣΜεσσηνίας : 7η  αγωνιστική
Σάββατο 17/11/2012 : 1Ος Όμιλος ,
Α.Σ.ΜΑΝΕΣΙ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ   1-0 .-^
ΝΕΟΣ  ΑΡΙΣ – ΑΕΟΣΩΜ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  3-0 .- ^
Σάββατο  17-11-2012  2ος Όμιλος  , 7η  αγωνιστική :
ΘΥΕΛΛΑ ΧΑΡΟΚΟΠΙΟΥ – ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ Π.Σ. 0-2 .- ^
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ  ΑΝΑΛΗΨΗΣ – Α.Ε. ΛΟΓΓΑ 0-1 .- ^
Α.Ο. ΧΑΤΖΗ – ΔΟΞΑ  ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  --

Για  την Γ΄ Κατηγορία  ΕΠΣ Μεσσηνίας  , 6η αγωνιστική :
Σάββατο  17 / 11 / 2012 :
1ος  Όμιλος :
Α.Ο. ΔΙΟΔΙΩΝ – ΠΡΑΣΑΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 0-1 .- ^
ΘΥΕΛΛΑ ΠΑΡΑΛΙΑΣ – Α.Ε. ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ  0-5 .- ^
ΝΕΔΟΥΣΑ ΑΛΑΓΟΝΙΑΣ – Α.Ο. ΠΑΝΕΥΑΪΚΟΣ   1-1 .- ^
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΑΜΦΕΙΑΣ – ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΚΟΠΑΝΑΚΙΟΥ  --
2ος  Όμιλος :
ΝΕΣΤΩΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ  2-2 .- ^

ΠΑΙΔΙΚΟ  3η  αγωνιστική στον 5ο Όμιλος :
Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ  1-4  .- ^
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ – Α.Ο.ΔΩΡΙΟΥ   --

~ ** Κυριακή  18/11/2012 Α΄  Τοπική  ΕΠΣ Μεσσηνίας
Α.Ε. ΑΒΙΑΣ - Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ
Α.Ο. ΜΕΘΩΝΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ
~** Δευτέρα  19/11/2012 :
Α.Ο. ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ - Α.Ο. ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ

~** Κυριακή 18/11/2012 :Β΄ Τοπική : 1ος Όμιλος
Α.Σ. ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ
Δευτέρα 19/11/2012 :
ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ
Κυριακή 18-11-2012 ,  2ος Όμιλος :
ΗΡΑΚΛΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ο. ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ ΧΩΡΑΣ - ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ
Π.Α.Ο. ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ - ΑΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ
Α.Ο. ΣΤΕΝΩΣΙΑΣ - ΑΚΡΙΤΑΣ ΚΟΡΩΝΗΣ

~** Κυριακή  18/11/2012 : Γ΄ τοπική ΕΠΣΜεσσηνίας :
1ος  Όμιλος :
ΘΗΣΕΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥ
2ος Όμιλος :
Α.Ο. ΒΕΡΓΑΣ - ΑΕ ΑΙΘΑΙΑΣ
ΑΕΚ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΑΣ ΑΜΦΙΘΕΑΣ
Π.Α.Ο.Κ.ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ  - ΑΠΣ ΑΡΙΣ
ΑΣ ΔΑΝΑΟΣ - ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΙΚΑΡΟΣ
ΑΟ ΕΡΜΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - Α.Ε. ΜΑΝΗΣ

***

~**
 ~**  http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/10/29102012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα  29/10/2012 .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/10/blog-post_30.html , Ενημέρώσεις  Ειδήσεις  , Τρίτη 30  Οκτωβρίου  2012 .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/10/blog-post_31.html  , Τυφώνας ΣΑΝΤΙ  στις  Η.Π.Α.  ..Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσεις   , Με  ειδήσεις Μεσσηνιακά και  Άλλα ,  Τετάρτη  31  Οκτωβρίου  2012  .-
 ~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στην  καθημερινότητα της ενημέρωσης   ,  Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Τα  Βίντεο της  ημέρας   στο  αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη  01  Νοεμβρίου  2012 .-
 ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Παρασκευή, 2 Νοεμβρίου 2012, Ενημέρωση και Αθλητικά .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ  ,Σ/Κ  03 και 04  Νοεμβρίου   2012
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Σάββατο στην ενημέρωση , Σάββατο  03 Νοεμβρίου  2012 , .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΟΝΕΙΡΟ ΖΩΗΣ ΑΓΑΠΗ ΓΑΜΟΣ , Κυριακά 04 Νοεμβρίου 2012
 ~**  http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αθλητικές περιπλανήσεις  Δευτέρα  05/11/2012 .-

~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο  αγιάζι της  Μεσσηνιακής ενημέρωσης , Δευτέρα  05  Νοεμβρίου  2012  .-
~** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Αγιάζι  ενημέρωσης Άρωμα Ζωής , Τρίτη  06  Νοεμβρίου  2012
~** ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης με άρωμα Ζωής Tετάρτη 07 Νοεμβρίου 2012. 
~**  ~**  http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης , Πέμπτη 08 Νοεμβρίου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα .-
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ δικών μας  ιστοσελίδων  για το χωριό μας.   Παρασκευή   09  Νοεμβρίου  2012 
~** http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/11/m.html  , Mεσσηνιακά  καί  Άλλα . Παρασκευή  09  Νοεμβρίου  2012
   ~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/a.html , Αγιάζι ενημέρωσης του Σ/Κ ΜΕ Άρωμα Ζωής , Σάββατο και Κυριακή 10 και 11 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/11/blog-post_11.html  , ΑΘΛΗΤΙΚΗ  ΚΥΡΙΑΚΗ  στο αγιάζι της ενημέρωσης  ,Κυριακή  11  Νοεμβρίου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html  , Φθινοπωρινή Δευτέρα  στο αγιάζι της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/11/blog-post_12.html  , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Δευτέρα  12  Νοεμβρίου  2012
~*** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/11/blog-post_13.html  , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  ,  Τρίτη  13  Νοεμβρίου  2012 .
~**  http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/sila-buoran.html    , SILA - BUORAN   Σιλα  και Μποράν σειρά  επισοδείων  , Τρίτη  13  Νοεμβρίου  2012
~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post_14.html  ,  Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης με  άρωμα  Ζωής  , Tετάρτη   14   Νοεμβρίου   2012.  
  ~*** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html , Ιστορικές αναδρομές - θυμήσεις , Για να μην ξεχνάμε την ιστορία του τόπου μας , Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012 .-
~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Πέμπτη  15 Νοεμβρίου  2012 , Η ΛΙΣΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΠΟΥ  ΕΒΓΑΛΑΝ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ .-
~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/11/blog-post_15.html  , Το  αγιάζι  της ενημέρωσης  , Πέμπτη , 15  Νοεμβρίου  2012 ,
 **  http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/11/blog-post.html , Το  αγιάζι  της  ενημέρωσης  , Παρασκευή  16  Νοεμβρίου   2012 ,
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  καί  Άλλα
   .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/11/blog-post_17.html  , Σαββατιάτικο  αγιάζι  ενημέρωσης , Σάββατο  17  Νοεμβρίου  2012 , Η  Επέτειος  εορτασμού  του Πολιτεχνείου !

~** 

***    BINTEOΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ...ΒΙΝΤΕΟΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ :
~ http://www.youtube.com/stamos01 , =2167   video.-
~ http://www.youtube.com/vlasiskal , = 397 video.-

 


 ΣΠΑΝΙΕΣ-ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ      : https://www.facebook.com/media/set/?set=a.387085438017518.85142.308862112506518&type=1 , ΣΠΑΝΙΕΣ.,ΠΑΛΙΕΣ  ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ (ΑΣΠΡΟΜΑΤΡΕΣ ).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου