ARFAR -AGIOI THEODOROI

ARFAR -AGIOI  THEODOROI

Τετάρτη, 29 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Πέμπτη  30 Αυγούστου  2012  :
Το  ποντικάκι  στην ενημέρωσή μας  ! :
***  ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ  και  πολλά  Άλλα  :

***  Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σουληνάρι  :
Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σουληνάρι
* Ώρα 06,00 :  Σε ύφεση η πυρκαγιά στο Σουληνάρι μετά από τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων.
 Μεγάλη πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη στο Σουληνάρι, σε δύσβατη περιοχή. Στην περιοχή επιχειρούν πυροσβέστες απ' όλη τη Μεσσηνία, 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη PZL και αναμένονται 2 αεροσκάφη τύπου καναντέρ.-

***  Σύσκεψη οργανώσεων αστυνομικών για το κέντρο κράτησης Κορίνθου :
Σύσκεψη οργανώσεων αστυνομικών για το κέντρο κράτησης Κορίνθου
* Πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Κορίνθου έκτακτη σύσκεψη όλων των Ενώσεων Αστυνομικών Υπαλλήλων τnς Περιφέοειας Πελοποννήσου και συμμετοχή της Πανελλήνιας Oμοσπονδίας Αστυνουικών Υπαλλήλων (Π.Ο.ΑΣ.Υ.) με την παρουσία του προέδρου τnς κ Φωτόπουλου Χρήστου και εκπροσώπου του Νομικού συμβούλου κ. Ευαγγελάτο Αλκιβιάδη.
Στη σύσκεψη κατόπιν προσκλήσεως μας παρευρέθηκαν οι Βουλευτές Κορινθίας, κ.κ Ταγαράς Νικόλαος, Δήμας Χρήστος, Κόλλιας Κων/νος και Μπακούρας Ευστάθιος, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Δέδες Γεώργιος, ο δήμαρχος Κορίνθου κ. Πνευματικός Αλέξανδρος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ. Νανόπουλος Βασίλειος, ο διευθυντής της Α.Δ. Κορινθίας Ταξίαρχος κ. Τσουράπας Βασίλειος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Π.Ε. Κορινθίας κ. Πέρρος Μιχαήλ, ιατρός του Κ.Ε.ΕΑΠ.Ν.Ο. κ. ΣΑΠΟΥΝΑΣ Σπυρίδων, ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων Κορινθίας κ. Κούγιας Ευάγγελος και εκπρόσωπος του Υπουργείου Υγείας κ. Καραμπίνη Αγγελική.
Σκοπός αυτής της σύσκεψης ήταν να επισημάνουμε - καταγράψουμε και να μεταφέρουμε στους εκλεγμένους αντιπροσώπους του Ελληνικού Κοινοβουλίου αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την αιφνιδιαστική και αμφιβόλου νομιμότητας εγκατάσταση λαθρομεταναστών στο 6° Σ.Π. Κορίνθου και την μετατροπή του σε Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών.
Τονίσαμε ότι ο χώρος του στρατοπέδου, χωρίς να έχουν γίνει οι κατάλληλες εργασίες, είναι ακατάλληλος για τον συγκεκριμένο σκοπό και εγκυμονεί κινδύνους για την υγιεινή και ασφάλεια των υπηρετούντων Αστυνομικών που είναι επιφορτισμένοι με την φρούρηση τους, όσο των κρατουμένων και των περιοίκων του στρατοπέδου.
Επισημάνθηκε από τους ομιλητές ότι ο χώρος κράτησης βρίσκεται εντός του αστικού ιστού και γειτνιάζει με σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις.
Απαιτήθηκε από τις Ενώσεις μας, η άμεση ενεργοποίηση και εφαρμογή της ισχύουσας Υγειονομικής Νομοθεσίας και ιδίως του Π.Δ. 45/2008 « Περί υγιεινής και ασφάλειας του Αστυνομικού Προσωπικού >\ η τήρηση του Π.Δ. 394/2001 « Χρόνος εργασίας Αστυνομικού Προσωπικού » καθώς οι Αστυνομικοί των Διευθύνσεων της Περ. Πελοπονήσου και των ενισχυτικών δυνάμεων της Γ.Α.Δ. Αττικής εργάζονται από δέκα έως δεκαπέντε ώρες ημερησίως. Είναι αυτονόητο ότι, για την ασφάλεια και υγιεινή όλων, απαιτείται η άμεση σύσταση των προβλεπόμενων από το Νόμο 3907/2011 κλιμακίων, ιδίως ιατρικού ελέγχου και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης των κρατουμένων. Παράληψη των ανωτέρω εγκυμονεί κινδύνους και για την τοπική κοινωνία, διότι όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε οι ασθένειες δεν περιορίζονται στα συρματοπλέγματα.
Τονίστηκε από την πλευρά των Ενώσεων ότι την στελέχωση του Κέντρου Κράτησης με Αστυνομικούς, δεν δύναται να επωμιστεί το ολιγάριθμο προσωπικό των ΗΔΗ αποδυναμωμένων Διευθύνσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπως γίνεται μέχρι σήμερα σε καθημερινή βάση, γιατί αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στην Αστυνόμευση των Νομών τους. Η αποδιοργάνωση και αποδυνάμωση των Αστυνομικών Διευθύνσεων είναι βέβαιο ότι θα κλονίσει ακόμα περισσότερο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και προτάθηκε το αυτονόητο, να δημιουργηθεί ξεχωριστή υπηρεσία η οποία θα διαχειρίζεται εξολοκλήρου τη λειτουργία του Κέντρου Κράτησης, εφόσον αυτό θα συνεχίσει να λειτουργεί. Θα πρέπει να γίνει σαφές ότι η Λαθρομετανάστευση αποτελεί μείζον ζήτημα και είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να λυθεί.
Τέλος θα πρέπει η Πολιτεία να λάβει σοβαρά υπ' όψιν της ότι η κοινωνία αναμένει να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τα οποία θα λύνουν το πρόβλημα αλλά ταυτόχρονα να μην δημιουργούν περισσότερα.
Όλα αυτά τα κάναμε γνωστά στους αρμόδιους φορείς και θα πρέπει πλέον ο καθένας από την πλευρά και τη θέση του, να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν και να δοθούν άμεσες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα, που τέθηκαν στην σημερινή έκτακτη σύσκεψη, διαφορετικά να κινηθούν οι διαδικασίες απόδοσης ευθυνών.
Με πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κορινθίας και σύμφωνη γνώμη όλων των παρευρισκομένων, κρίνεται αναγκαία η άμεση συνάντηση με την φυσική και πολιτική ηγεσία.-

***  Κλιμάκια γιατρών για πιστοποιητικά σε μαθητές  :
 Κλιμάκια γιατρών για  πιστοποιητικά σε μαθητές
* Κλιμάκια γιατρών θα συγκροτηθούν από το Σεπτέμβριο και θα χορηγούν πιστοποιητικά υγείας στους προς εγγραφή μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που θα προσέρχονται στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και στα Κέντρα Υγείας. Αυτό προβλέπει επείγουσα εγκύκλιος που ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λυκουρέντζος απέστειλε προς τις Υγειονομικές Περιφέρειες. Ο υπουργός ζητεί, ειδικότερα, την άμεση συγκρότηση κλιμακίων ιατρών με ειδικότητες οδοντιάτρων, καρδιολόγων, οφθαλμιάτρων και κατά περίπτωση παιδιάτρων. Στόχος είναι, σύμφωνα με την εγκύκλιο, η διευκόλυνση των διαδικασιών χορήγησης των εν λόγω πιστοποιητικών υγείας για την εγγραφή των μαθητών στα σχολεία. Το σκεπτικό που αναπτύσσεται από τον υπουργό είναι ότι η ενέργεια αυτή αποσκοπεί «στην απλοποίηση έκδοσης ενός ενιαίου πιστοποιητικού για τους μαθητές, διευκολύνοντας τους οικονομικά ασθενέστερους γονείς και αποσυμφορώντας τις υπηρεσίες Υγείας».

***  ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ Επιτροπή Δεοντολογίας για την επίθεση Κουκούτση :
ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΣΥΡΙΖΑ  Επιτροπή Δεοντολογίας  για την επίθεση Κουκούτση
* Διάβημα διαμαρτυρίας στον πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλοντας την επίθεση που δέχθηκε στον προαύλιο χώρο της Βουλής η βουλευτής Β. Κατριβάνου από τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Δημήτρη Κουκούτση. Σύμφωνα με την καταγγελία, μαζί με την βουλευτή επίθεση είχαν δεχθεί ο δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων Πέτρος Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης και η κ. Κατριβάνου, εξέφρασαν στον πρόεδρο της Βουλής την έντονη ανησυχία του κόμματός τους για τα «τελευταία επεισόδια πολιτικής ακροδεξιάς βίας», όπως είπαν, μέσα και έξω από τη Βουλή, σε πολίτες και εκπροσώπους φορέων. Από την πλευρά του ο κ. Μεϊμαράκης τους ανακοίνωσε ότι με αφορμή το διάβημά τους θα συγκαλέσει άμεσα την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

***  Στελεχώθηκε με αξιωματικούς το Μεταγωγών   :
Στελεχώθηκε με αξιωματικούς το Μεταγωγών
* Ανοιξε ο δρόμος για τη λειτουργία του Τμήματος Μεταγωγών στην Καλαμάτα καθώς το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στη στελέχωσή του με τρεις Μεσσήνιους αξιωματικούς, κατά τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις. Το επόμενο διάστημα αναμένεται η στελέχωσή του και με το απαραίτητο προσωπικό, προκειμένου να ξεκινήσει η λειτουργία του.
Να θυμίσουμε πως ήδη έχει γίνει η διαμόρφωση του χώρου στο ισόγειο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας όπου θα στεγαστεί και η νέα υπηρεσία. Της Κέλλυ Δημητρούλια .-
 
*** Η κλοπή στα Λέικα αποκάλυψε σπείρα που είχε ρημάξει κοσμηματοπωλεία :

* Προφυλακίστηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Καλαμάτας ένας 22χρονος τσιγγάνος, ο οποίος συνελήφθη για διάρρηξη σε σπίτι στα Λέικα και αποκαλύφθηκε ότι, μαζί με άλλους τρεις, είχε ρημάξει το Δεκέμβριο του 2010 κοσμηματοπωλεία σε όλο το νομό. Η δράση της ομάδας μπορεί να διήρκεσε ένα μόλις μήνα, αλλά κατάφεραν να… βγάλουν 100.000 ευρώ: Αυτή ήταν η αξία των χρυσαφικών που έκλεψαν από 5 κοσμηματοπωλεία στην Καλαμάτα, τους Γαργαλιάνους και την Κυπαρισσία - ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν ένα ακόμη στην Καλαμάτα, χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Το… μοιραίο χτύπημα -και τελευταίο της ομάδας των 4- έγινε παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2011, στην Κυπαρισσία. Εκείνο το βράδυ εξασφάλισαν γερό πρωτοχρονιάτικο… μποναμά σηκώνοντας από το κοσμηματοπωλείο χρυσαφικά αξίας 65.000 ευρώ. Ομως τα κατορθώματά τους έγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος, ενώ ο χαρακτηριστικός ήχος που έκανε η εξάτμιση του αυτοκινήτου του 22χρονου οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας στα ίχνη τους. Την ίδια νύχτα ο αστυνομικοί εντόπισαν στον τσιγγάνικο καταυλισμό της Μπιρμπίτας το αυτοκίνητο και μέσα βρήκαν μέρος των κλοπιμαίων και ένα μάλλινο γάντι. Ερευνώντας στη συνέχεια το σπίτι του υπόπτου, ανακάλυψαν μια κρυψώνα έξω από αυτό, όπου υπήρχαν μια υφασμάτινη κουκούλα και ένας σιδερένιος λοστός. Ο ύποπτος όμως, όπως και ένας από τους συνεργούς του που είχαν πιάσει οι κάμερες ασφαλείας των κοσμηματοπωλείων, πρόλαβαν και εξαφανίστηκαν. Εκτοτε καταζητούντο, ώσπου την περασμένη Παρασκευή έγινε η διάρρηξη στο σπίτι στα Λέικα. Την επομένη η Ασφάλεια συνέλαβε τον 22χρονο στον καταυλισμό Παναγάκια στο Ασπρόχωμα.  
 Ο ΤΡΟΠΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
Οι δράστες χτύπησαν το πρώτο κοσμηματοπωλείο στις 11 Δεκεμβρίου του 2010, στην οδό Αριστομένους στην Καλαμάτα. Πήραν κοσμήματα αξίας μόλις 200 ευρώ. Ακολούθησε νέο χτύπημα στις 20 του μήνα, επίσης στην Καλαμάτα, με λεία 3.000 ευρώ και την επόμενη μέρα έκαναν μια ακόμη διάρρηξη κοσμηματοπωλείου στους Γαργαλιάνους, απ' όπου έκλεψαν χρυσαφικά αξίας πάνω από 20.000 ευρώ. Στις 24 επέστρεψαν στην Καλαμάτα ανοίγοντας ένα ακόμη κοσμηματοπωλείο και έκλεψαν από τις προθήκες του κοσμήματα αξίας 10.000 ευρώ - ενώ στις 29 του μήνα ακολούθησε μια απόπειρα διάρρηξης στην ίδια πόλη. Στις 31 Δεκεμβρίου έγινε η γερή… μπάζα στην Κυπαρισσία. Εκεί, από τα χρυσαφικά αξίας 65.000 ευρώ που έκλεψαν, στην μητέρα του ιδιοκτήτη -η οποία κλήθηκε στο Τμήμα για να τα αναγνωρίσει- επιστράφηκε μέρος των κλοπιμαίων (αξίας 15.000 ευρώ) που οι αστυνομικοί βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο του 22χρονου τσιγγάνου.  
Σημειώνεται ότι σε όλες τις περιπτώσεις ο τρόπος δράσης ήταν πανομοιότυπος. Οι διαρρήκτες παραβίαζαν τα ρολά ασφαλείας σπάζοντας τις κλειδαριές. Μετά έριχναν κάτω τις τζαμαρίες και άρπαζαν ό,τι προλάβαιναν από τις προθήκες των κοσμηματοπωλείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν δίσταζαν να χτυπήσουν ακόμα και εκεί που υπήρχε συναγερμός - και ενόσω χτυπούσε αυτοί συνέχιζαν να κλέβουν. Τέλος, και οι 4 δράστες συνήθιζαν να καλύπτουν τα πρόσωπά τους με αυτοσχέδιες κουκούλες ή τις κουκούλες των μπουφάν τους. 

***  Αποκατάσταση της κατολίσθησης στο Δερβένι :
Αποκατάσταση της κατολίσθησης στο Δερβένι
* «Οι εργασίες αποκατάστασης πρέπει να εκτελεστούν άμεσα, λόγω σοβαρού επικείμενου κινδύνου αποκλεισμού της κυκλοφορίας στην παλαιά εθνική οδό, η οποία είναι η μοναδική εναλλακτική διαδρομή χωρίς καταβολή διοδίων». Αυτό τονίζεται στην απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης και Υποδομών Σταύρου Καλογιάννη, με την οποία δόθηκε εντολή στο "Μορέα", παραχωρησιούχο του έργου του αυτοκινητόδρομου Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα, να αποκαταστήσει τις βλάβες στην παλιά εθνική οδό Μεγαλόπολης - Καλαμάτας στην έξοδο του οικισμού ∆ερβενίου (με κατεύθυνση προς Καλαμάτα) που προκλήθηκαν λόγω κατολίσθησης και να εκτελέσει τις απαιτούμενες εργασίες αντιμετώπισης του κατολισθητικού φαινόμενου, σύμφωνα με την εγκεκριμένη μελέτη. 
Σύμφωνα με την εκτίμηση του "Μορέα", το προβλεπόμενο κόστος των εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 2.100.000 ευρώ με ΦΠΑ, βάσει προϋπολογισμού ο οποίος συντάχθηκε με τρέχουσες τιμές και στον οποίο έχει περιληφθεί και μικρή επέκταση του πασσαλότοιχου αντιστήριξης προς νότο. 
Στην απόφαση του υπουργού, μεταξύ άλλων σημειώνεται: «Το τμήμα Παραδείσια - Αλλαγή της παλαιάς εθνικής οδού Μεγαλόπολης - Καλαμάτας αποτελεί σήμερα την κύρια οδό πρόσβασης από και προς τη Μεσσηνία και τη Νοτιοδυτική Πελοπόννησο (περιοχές Ζαχάρως, Γιαννιτσοχωρίου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας), καθώς και τη μοναδική πρόσβαση προς τον αυτοκινητόδρομο Τρίπολη - Παραδείσια.
Η κατολίσθηση επί της εθνικής οδού Μεγαλόπολης - Καλαμάτας στην έξοδο του οικισμού Δερβενίου (με κατεύθυνση προς Καλαμάτα) αποτελεί απρόβλεπτο γεγονός του οποίου η αποκατάσταση επείγει εν όψει μάλιστα της επερχόμενης φθινοπωρινής περιόδου κατά την οποία το φαινόμενο αναμένεται να επιδεινωθεί, λόγω βροχοπτώσεων. Το πρόβλημα αυτό χρήζει άμεσης αντιμετώπισης για τη μη διακοπή της κυκλοφορίας της παλαιάς εθνικής οδού Μεγαλόπολης - Καλαμάτας και η Περιφέρεια Πελοποννήσου η οποία έχει την ευθύνη λειτουργίας και συντήρησης του υπόψη τμήματος της παλαιάς εθνικής οδού δεν μπορεί να το αντιμετωπίσει. Βάσει του άρθρου 12.1.4 της Σύμβασης Παραχώρησης το Δημόσιο έχει την υποχρέωση καθ’ όλη τη διάρκεια 
της περιόδου παραχώρησης να εξασφαλίζει την οδική πρόσβαση από και προς το έργο παραχώρησης. Οι εργασίες αποκατάστασης αυτές δεν μπορεί να διαχωριστούν από οικονομική άποψη από τη Σύμβαση 
Παραχώρησης, χωρίς να δημιουργηθούν μείζονα προβλήματα για το Δημόσιο, καθόσον τυχόν ενδεχόμενος αποκλεισμός της εθνικής οδού εξ αιτίας της μη άμεσης εκτέλεσής τους, συνιστά γεγονός ευθύνης Δημοσίου, το οποίο θα επιφέρει μείωση των άμεσων εσόδων του παραχωρησιούχου, γεγονός που συνεπάγεται την καταβολή αποζημιώσεων εξ αιτίας απώλειας εσόδων στον παραχωρησιούχο». 
Οσον αφορά τα έργα αποκατάστασης, με βάση τη μελέτη, προτείνεται η κατασκευή: «Κύριου έργου αντιστήριξης μορφής πασσαλότοιχου στέψης, στην κατάντη οριογραμμή της οδού. Δευτερεύοντος έργου αντιστήριξης ανάντη της οδού προς αντικατάσταση του υφιστάμενου άοπλου τοίχου. Εργων αποχέτευσης/αποστράγγισης ώστε να αποκατασταθεί η επαρκής απομάκρυνση των υδάτων στη θέση της αστοχίας. Οργανομετρήσεις με εγκατάσταση κλισιομέτρων και οπτικών στόχων για την μακροπρόθεσμη παρακολούθηση του έργου».

*** Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ήταν χρωματισμένο… ηλιέλαιο  :
Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ήταν χρωματισμένο… ηλιέλαιο
*  Τεχνητά χρωματισμένο ηλιέλαιο το οποίο πουλιόταν στην αγορά ως… έξτρα παρθένο ελαιόλαδο εντοπίστηκε από τον ΕΦΕΤ μετά από αναφορές του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποίησης Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ). Το ελαιόλαδο-μαϊμού φέρει το όνομα "Λιόδεντρο" και εντοπίστηκε στην Κεντρική Μακεδονία. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν από τον ΕΦΕΤ, το παρασκεύαζε η εταιρεία "Ελαια ΕΠΕ" που βρίσκεται στο 2ο χιλιόμετρο του δρόμου Κιλκίς-Πολυκάστρου.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του ανωτέρου προϊόντος από την εσωτερική αγορά ως "μη κανονικό, νοθευμένο, μη ασφαλές" και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

***  Νέο δήμο ζητούν στους Γαργαλιάνους  :
Νέο δήμο ζητούν στους Γαργαλιάνους
* Την δημιουργία νέου δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με βάση την σχετική μελέτη του ΙΤΑ και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην καποδιστριακών δήμων της περιοχής, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Τοπικό Συμβούλιο Γαργαλιάνων. Αντίστοιχες ομόφωνες αποφάσεις έχουν λάβει όλα τα Τοπικά Συμβούλια της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων με αφορμή την συζήτηση που έχει ξεκινήσει για τον "Καλλικράτη".
Χαρακτηριστικά στην απόφαση που πάρθηκε από το ΤΣ Γαργαλιάνων αναφέρεται ότι κατά τον σχεδιασμό του "Καλλικράτη" δεν λήφθηκε υπόψη η ιδιαίτερη οικονομική και παραγωγική βάση του κάθε καποδιστριακού δήμου, η ιδιαίτερη αναπτυξιακή χροιά και ο αναπτυξιακός δυναμισμός και προσανατολισμός, η γεωμορφολογία του, οι αποστάσεις, η υπάρχουσα υποδομή του αλλά και οι ελλείψεις αυτής.
Δεν λήφθηκαν επίσης υπόψη οι επιστημονικά τεκμηριωμένες μελέτες και προτάσεις του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά ούτε και οι προτάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των καποδιστριακών δήμων της περιοχής. Αντί αυτών δημιουργήθηκαν υπερμεγέθεις, χαοτικοί, αντιπαραγωγικοί, ετερόκλητοι και δυσλειτουργικοί δήμοι. 
Ο σχεδιασμός υπαγορεύθηκε από μικροπολιτικές – κομματικές σκοπιμότητες τοπικού χαρακτήρα και δεν λήφθηκαν υπόψη οι απόψεις των τοπικών κοινωνιών. Η όποια διαβούλευση έγινε, ήταν εξόφθαλμα προσχηματική και δεν αποτέλεσε παράγοντα τελικής απόφασης. 
Η αμείλικτη καθημερινότητα, η ταλαιπωρία των δημοτών, η συρρίκνωση ή κατάργηση των πάση φύσεως υπηρεσιών, η διοικητική γραφειοκρατική σύγχυση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων, η οικονομική κρίση και η μείωση των πηγών χρηματοδοτήσεων αποτελούν την σημερινή πραγματικότητα.
Οπως τονίζεται στην απόφαση, θεωρούν πως υπάρχει η βούληση να ακουσθούν οι απόψεις τους, να διαγνωστούν τα προβλήματα και να γίνουν οι απαραίτητες βελτιώσεις. Με γνώμονα το πραγματικό συμφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τοπικών κοινωνιών προτείνουν την δημιουργία νέου δήμου στο κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με βάση την σχετική μελέτη του ΙΤΑ και τις αποφάσεις των Δημοτικών Συμβουλίων των πρώην καποδιστριακών δήμων της περιοχής.
Ο δήμος αυτός, αναφέρεται στην συνέχεια, θα είναι ευέλικτος, λειτουργικός, βιώσιμος και με άξονα την Δημοτική Ενότητα Γαργαλιάνων έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις κοινές αναφορές, οικονομικές – παραγωγικές, πληθυσμιακές, κοινωνικές, πολιτισμικές, θρησκευτικές, αναπτυξιακές δυνατότητες, υποδομές, ιστορικές, χωροταξική και γεωγραφική συνέχεια και ομοιογένεια, μικρές χιλιομετρικές αποστάσεις, αλματωδώς αναπτυσσόμενη ενιαία παραλιακή – τουριστική ζώνη. 
Καταλήγουν πως θέτουν τις προτάσεις αυτές υπόψη τόσο του δημάρχου Τριφυλίας όσο και των όμορων Δημοτικών Ενοτήτων και όλων των φορέων και πολιτών προκειμένου να διαμορφωθεί η πραγματική βέλτιστη πρόταση και λύση για την περιοχή. Σημειώνουν πως δεν πρέπει να ευνοηθούν τοπικοί ή μικροπολιτικοί ανταγωνισμοί, ούτε η όποια νέα πρόταση θέτει χαρακώματα. Αντίθετα η εύρυθμη λειτουργία, η ορθότητα επιλογών και σχεδιασμών, η ικανοποίηση των αναγκών των δημοτών, η ορθολογική επίλυση των προβλημάτων καθημερινότητας, υποδομών και ανάπτυξης θέτουν ορθές βάσεις και ευνοούν την συνεργασία.  Του  Κώστα  Μπούρα .-

* **
~** Ζητούν συνάντηση με τον πρωθυπουργό οι δικαστικοί:

~Σε σημερινή τους ανακοίνωση οι Δικαστικές Ενώσεις τονίζουν ότι «η οποιαδήποτε περαιτέρω μείωση των αποδοχών μας, η οποία καταλήγει σε συνολική περικοπή ποσοστού άνω του 50%, αντίκειται στο Σύνταγμα, διότι οι αποδοχές των Δικαστικών Λειτουργών παύουν να είναι ανάλογες με το Λειτούργημά τους και δεν εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωσή τους, κυρίως στον πρώτο και δεύτερο βαθμό» . Τονίζεται ότι, παρά τη Συνταγματική Προστασία, «οι αποδοχές μας έχουν, μέχρι σήμερα, μειωθεί, σε ποσοστό 40%, χωρίς να συνυπολογίζεται η επ’ αόριστον αναστολή των μισθολογικών προαγωγών (ωριμάνσεων), και χορήγησης του χρονοεπιδόματος».

~ Οι δικαστικοί υπογραμμίζουν επίσης, ότι «έχουν ήδη προταθεί ισοδύναμα μέτρα, τα οποία υπερκαλύπτουν το απαιτούμενο ποσό και εκφράζουμε την απορία μας για την απόρριψή τους» ενώ ζητούν εκ νέου συνάντηση με τον πρωθυπουργό και τους άλλους δύο αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης για να αναπτύξουν και πάλι τις θέσεις τους.

~ «Δηλώνουμε ότι, δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε ούτε την υποβάθμιση των Δικαστικών Λειτουργών, ούτε και την υποβάθμιση της ποιοτικής απονομής της Δικαιοσύνης, τα οποία θα αποτρέψουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Αποφασίσθηκε ήδη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των Δικαστικών Ενώσεων, για να ληφθεί απόφαση από κοινού για την περαιτέρω στάση μας», καταλήγει η ανακοίνωση.


~ Ποιο άρρωστο μυαλό σκέφτηκε να προκαλέσει τέτοια φρίκη;;;
Φαντάζεστε να γινόταν έκρηξη και να υπήρχαν μέσα μικρά παιδάκια;;
Κάποιος ή κάποιοι θέλουν να οδηγήσουν την Ελληνική κοινωνία στο χάος...και σε νέο εμφύλιο..
 Μετά τους εμπρησμούς και τα αίσχη της αντιρατσιστικής πορείας....παραλίγο να έχουμε την μεγαλύτερη μεταπολεμική ΤΡΑΓΩΔΙΑ της χώρας...
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΗΣΤΕ...Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ..
Αφήστε τις χίπικες θεωρίες και κοιτάξτε γύρω σας..Πρέπει κάποτε να προστατεύσουμε οι ίδιοι την πατρίδα μας.Μόνο έτσι θα διατηρήσουμε την πολιτιστική και εθνική κληρονομιά που μας άφησαν οι πρόγονοι μας..Μην περιμένετε από κανέναν άλλον.Ο καθένας μας ας βάλει ένα λιθαράκι για την σωτηρία και την ασφάλεια αυτής της πανέμορφης και ιστορικής χώρας που η θεά τύχη μας ευνόησε να ζούμε.
Η είδηση...
Εννέα φιάλες υγραερίου και τρία πλαστικά μπουκάλια με εύφλεκτο υλικό, στα οποία είχαν επικολληθεί κεριά γενεθλίων προκειμένου να γίνει έκρηξη, εντοπίστηκαν σε νηπιαγωγείο της κοινότητας Αγίου Νικολάου στη Χαλκίδα.
Την υπόθεση έχει αναλάβει η αστυνομία.

~***  Το γυαλί του άντεξε 2.000 χρόνια στον βυθό
Μια θαλασσοταραχή ήταν αρκετή για να αλλάξει το πεπρωμένο του. Και ενώ προοριζόταν για κάποια βίλα της αρχαίας Ρώμης, βρέθηκε στον πάτο της θάλασσας, στην περιοχή των Αντικυθήρων και έμεινε εκεί για κάπου 2.000 χρόνια.
Όταν αντίκρυσε ξανά το φως, το 1900, απέδειξε περίτρανα πως «ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό». Διότι ο σκληρός ασβεστολιθικός επίπαγος που διάβρωσε σχεδόν όλα τα...
αντικείμενα που μετέφερε το καράβι που ναυάγησε στα Αντικύθηρα —ανάμεσά τους, τον περίφημο και αινιγματικό μηχανισμό ή τον εντυπωσιακό χάλκινο έφηβο—, ήταν σωτήριος για τη γυάλινη ψηφιδωτή φιάλη του 1ου αι. π.Χ. (όπως και για τα λοιπά 19 γυάλινα σκεύη του φορτίου) που φιλοξενείται στην έκθεση αφιέρωμα του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το ναυάγιο των Αντικυθήρων.
Αντικείμενο πόθου για πολλούς, τα γυάλινα αντικείμενα στην αρχαιότητα δεν ήταν εύκολο να κατασκευαστούν. Η μοναδικότητά τους, λόγω της πολυχρωμίας τους αρχικά και αργότερα λόγω της διαφάνειάς τους, αποτέλεσε τον βασικό λόγο για τον οποίο προορίζονταν κυρίως για την άρχουσα τάξη και σηματοδοτούσαν το γόητρο και τη δύναμη των κατόχων τους.
Ειδικά ένα τόσο περίτεχνο αγγείο όπως το συγκεκριμένο «γεννιόταν» μέσα σε κλειστή μήτρα. Τρία ήταν τα βασικά συστατικά για να δημιουργηθεί: άμμος, αλκάλια (σόδα και ποτάσα) και ασβέστιο, τα οποία ψήνονταν σε θερμοκρασία που ξεπερνούσε τους 1.300 βαθμούς Κελσίου.
Οι τεχνίτες αφού δημιουργούσαν κατ’ αυτόν τον τρόπο γυάλινες ράβδους, τις έκοβαν σε μικρά κομμάτια τα οποία τοποθετούσαν στο εσωτερικό μιας κοίλης μήτρας.
Στη συνέχεια, την κάλυπταν με ακόμη μία κλειστή μήτρα ώστε να συγκρατούνται τα κομμάτια στη θέση τους. Το αποτέλεσμα θυμίζει κατά πολύ τα γυαλιά τύπου Μillefiori (στα ιταλικά σημαίνει χίλια λουλούδια), που παράγονται ακόμη και σήμερα στη Βενετία και καταφέρνουν να συνδυάζουν διαφορετικά σχέδια και χρώματα, με αποτέλεσμα η τελική εικόνα να μοιάζει με εκείνη των ψηφιδωτών.
Τι γύρευε όμως τούτο το πολυτελές αντικείμενο στο πλοίο που εκτιμάται πως είχε ξεκινήσει από τη Δήλο —το νησί ήταν απαλλαγμένο από δασμούς εκείνη την περίοδο— φορτωμένο με πραμάτεια από τη Βόρεια Συρία και την Αλεξάνδρεια για τη μεγάλη αγορά της Ρώμης; «Τα γυάλινα αγγεία δεν αποτελούσαν εξοπλισμό του πλοίου αλλά μέρος του φορτίου του, όπως και τα λοιπά έργα τέχνης που μετέφερε», εξηγεί στα «Νέα»η υπηρεσιακή διευθύντρια του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξάνδρα Χριστοπούλου.
Η υαλουργία μπορεί βεβαίως την εποχή που δημιουργήθηκε η συγκεκριμένη φιάλη να βρισκόταν σε άνθηση, αλλά τα πρώτα της βήματα στην Ελλάδα τα είχε κάνει στα χρόνια των Μυκηναίων (1500-1100 π.Χ.), οι οποίοι αξιοποίησαν το γυαλί ως διακοσμητικό στοιχείο σε κοσμήματα, όπλα και έπιπλα.
Ο όρος κυανός στις πινακίδες της Γραμμικής Β των ανακτορικών αρχείων πιθανότατα προσδιορίζει το κυανόχρωμο γυαλί, αν και μέχρι σήμερα δεν έχει εντοπιστεί κάποιο εργαστήριο παραγωγής γυαλιού. Λίγο αργότερα, εκτιμάται πως τα πρωτεία τόσο στην παραγωγή όσο και στη διακίνησή του κρατούσαν οι Φοίνικες και πιθανόν οι Ασσύριοι. Στους Κλασικούς και Ελληνιστικούς χρόνους το γυαλί αναφέρεται ως λίθος χυτή και ως ύαλος και η αξία του είναι ανάλογη με εκείνη του χρυσού και του αργύρου.
Την πρώτη του εμφάνιση ωστόσο το γυαλί εκτιμάται πως την έκανε πριν από 5.000 χρόνια στη Μεσοποταμία. Ανακαλύφθηκε τυχαία, πιθανόν κατά τη διάρκεια πειραματισμών με υαλώδεις ύλες για την παραγωγή εφυαλωμένης κεραμικής ή φαγεντιανής και πολύ σύντομα εντάχθηκε στα πολυτελή και κατά συνέπεια αγαπημένα αντικείμενα όσων είχαν στα χέρια τους πλούτο και εξουσία. Άλλωστε, και στην Αίγυπτο έχουν εντοπιστεί πρώιμα δείγματα υαλουργίας.
arxaiologia.gr

~** Ήρθε η τηλεόραση και ξεχάσαμε το ραδιόφωνο
Ήρθε το ίντερνετ και ξεχάσαμε τη τηλεόραση
Ήρθε το facebook και... ξεχάσαμε τη ζωή μας!

~** Μας έπριξαν με τουρκικά σήριαλ.... και τώρα θα μας πρήξουν και με την Φενερμπαξέ. Ρε με πόση προπαγάνδα θέλουν να μας αφελληνίσουν;;;;

~** Βραδιά γνωριμίας με τα μηνύματα του βιβλίου : «Με τα μάτια ενός πατέρα”
Βραδιά γνωριμίας με τα μηνύματα του βιβλίου : «Με τα μάτια ενός πατέρα»
Συγγραφέας : Κώστας Τζαναβάρας, σύμβουλος μηχανικός & μελετητής
Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, Δαμασκηνού & Κολοκοτρώνη
Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012 ώρα 19:00   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η εκδήλωση έχει σκοπό μία πρώτη γνωριμία με τον νέο συγγραφέα και τα μηνύματα του βιβλίου, που απευθύνεται κατ’ αρχήν σε γονείς. Το βιβλίο έχει και ευρύτερο ενδιαφέρον, καθώς σε αυτό παρουσιάζονται με εύληπτο τρόπο πλούσια βιβλιογραφικά δεδομένα σε συνδυασμό με προσωπικές εμπειρίες.
Είναι βιβλίο-οδηγός ολικής προσωπικής επαναφοράς (come back) μέσα στην καρδιά της πλέον αλλόκοτης κρίσης της Ιστορίας μας, προδιαγράφοντας μία εκ βάθρων επανεξέταση της εκπαίδευσης και της παιδείας, καθώς και τη φιλοσοφημένη οργάνωση της ζωής μας.
Πρόκειται για το καταστάλαγμα προσεκτικού διαβάσματος πολλών καλών βιβλίων και μακρόχρονης εμπειρίας ενός πατέρα τριών παιδιών, εμπλουτισμένης με τις γόνιμες υποδείξεις γονέων, εκπαιδευτικών και φίλων.
Θα γίνει ομιλία από το συγγραφέα, που θα σχολιάζει αποσπάσματα σχετικής ειδικής συνομιλίας με τον κ. Νίκο Καλογερόπουλο, Κορίνθιο συγγραφέα και διδάκτορα φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου της Γενεύης.
Στην ομιλία θα αναπτυχθούν, με απλά λόγια, τρία βασικά σημεία του βιβλίου :
- Ο νόμος του αποτελέσματος (Thorndike) στην πράξη.
- Η αποτελεσματική διαχείριση συναισθημάτων.
- Η τακτική «πάσσαλος πασσάλω εκκρούεται».                                                                                Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Αλ. Πνευματικός και η Εταιρεία Κορινθίων Συγγραφέων.                                                                                                                         Όπως γράφει ο κ. Νίκος Καλογερόπουλος, στο κείμενο «ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ» :                                  «Το νέο βιβλίο του Κώστα Τζαναβάρα παρουσιάζει ευρύτερο ενδιαφέρον από αυτό που υποδεικνύει ο τίτλος του. Φαίνεται σαν να αποτελεί δοκίμιο για την ανατροφή του παιδιού - και μόνο γι’ αυτό θα ήταν ένα απαραίτητο εφόδιο του κάθε πατέρα από αυτούς, διότι δεν είναι όλοι, που νοιάζονται για την διαμόρφωση του χαρακτήρος των παιδιών τους. Είναι όμως μόνο σύμβουλος για το παιδί; Ακριβώς, όχι μόνο.»     Οι Αιγύπτιοι σοφοί, με βαθειά γνώση ψυχολογίας, είχαν πει «οι Έλληνες, αεί παίδες εστέ». Το ίδιο περίπου θέλησε να πει και ο, κατά το Μαντείο των Δελφών, σοφότερος όλων των Ελλήνων Σωκράτης: «γηράσκω αεί διδασκόμενος». Στην πραγματικότητα, όλοι οι άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη -και είμαι 89 ετών πείρας όταν το λέγω- είμαστε σε πολλά ακόμη παίδες και θα φύγουμε από τον κόσμο χωρίς να ξέρουμε ακόμη πάρα πολλά.     Το βιβλίο που μας δίνει ο Κώστας Τζαναβάρας δεν είναι «μόνο» για παιδιά. Είναι για όλους μας. Γι’αυτό και λέγω δεν είναι βιβλίο για να το ξεφυλλίσει, το μισοδιαβάσει ή και μελετήσει κανείς και μετά να το βάλει στο ράφι της βιβλιοθήκης του. Είναι βιβλίο εγκόλπιο, αυτό που οι Γάλλοι ονομάζουν livre de chevet, δηλαδή βιβλίο που το έχουμε στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι για να το διαβάζουμε και ξαναδιαβάζουμε λίγο-λίγο και πάντοτε.     Μαθαίνοντας την ψυχολογία του παιδιού έτσι όπως πρέπει να το μεγαλώνουμε, μαθαίνουμε πολλά και για την δική μας ψυχολογία έτσι όπως μεγαλώσαμε και όπως ακόμη μεγαλώνουμε …και θα μεγαλώνουμε! Μαθαίνουμε και πώς να αντιμετωπίζουμε πολλά από τα δύσκολα που βρίσκουμε καθημερινά στην ζωή μας, ναι, όπως το είπε ο Σωκράτης «γηράσκοντες αεί διδασκόμενοι».      Ο Κώστας Τζαναβάρας λέγει πολλά από την δική του πείρα αλλά και πολλά από την πείρα άλλων σοφών έχοντας εμπλουτίσει τις γνώσεις του με πλούσια βιβλιογραφία. Πολλές σκέψεις διατρέχουν το βιβλίο, σκέψεις που βοηθούν στην καθημερινότητα αφού είναι η καθημερινότης που μας γεμίζει με προβλήματα. Σκέψεις αυθόρμητες, σκέψεις άλλων λαών με σοφία, ακόμη και με την λεπτή σοφία των Κινέζων που διαπνέεται από την ιδιόρρυθμη φιλοσοφία του Κομφούκιου. Αυτήν, που δεν ασχολείται με την μεταφυσική ή την κοσμολογία αλλά με την φιλοσοφία της «πράξεως» δηλαδή της συμπεριφοράς των ανθρώπων στα προβλήματα της καθημερινότητος της κοινωνικής ζωής.         Μη ξεχνάμε ότι την φράση του Ευαγγελίου «ό συ μισείς ετέρω μη ποιήσεις» την βρίσκουμε στο κείμενο του Κομφούκιου διατυπωμένη 600 χρόνια πριν ως βασικός κανών κοινωνικής συμπεριφοράς Το ύφος γραφής του Κώστα Τζαναβάρα είναι λιτό, διαυγές με σαφήνεια, ενάργεια και επιγραμματικότητα, διατυπωμένο σε μορφή σύντομων «αφορισμών» (είδος που πολύ συμπαθούσε ο Νίτσε).               Ο συγγραφεύς σκέπτεται σαν δόκιμος επιστήμων με μακρά πείρα ζωής εμπλουτισμένη με την ευθύνη της ανατροφής τριών παιδιών του.          Νομίζω ότι το βιβλίο αυτό πρέπει να παραμένει στο chevet κάθε ανθρώπου υπεύθυνου για την ανατροφή των παιδιών του αλλά και για την συνεχή βοήθεια αυτού του ιδίου σε προβλήματα της καθημερινότητος.»          Η κύρια εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου, που κυκλοφορεί στις 31 Αυγούστου, προγραμματίζεται για τα τέλη Σεπτεμβρίου. 

Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΑΪΣΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ :
Η οικογένεια ως κατ' οίκον εκκλησία
Όταν κάποτε ρώτησε τον Γέροντα ένας καθηγητής αν πρέπει να νηστεύουμε τα παιδιά, του έδωσε την εξής απάντηση: «Δεν πρέπει να νηστεύετε τα μικρά παιδιά Όταν κάθεστε στο τραπέζι για φαγητό σε ήμερες νηστείας, θα τους λέτε:Βλέπετε, εμείς οι γονείς σας τρώμε νηστίσιμο, ενώ εσείς όχι. Δεν σας δίδαμε νηστίσιμα, γιατί έχετε ανάπτυξη». "Απάντηση πολύ έξυπνη και παιδαγωγικά ορθή. Κι αυτό, γιατί όταν το παιδί μεγαλώσει θα πει: Αφού δεν έχω πια ανάπτυξη,πρέπει να νηστεύω όπως οι γονείς μου.
Ο Γέροντας πίστευε πολύ στη δύναμη της οικογενειακής αγωγής.Έλεγε: «Μία είναι ή αξία της ζωής, ή οικογένεια. Μόλις σβήσει ή οικογένεια, θα σβήσει ό κόσμος. Δείχνε αγάπη και πέρα από την οικογένεια σου. Αν είσαι συνταξιούχος, αφιέρωνε λίγο χρόνο και λίγο χρήμα, για να βοηθήσεις τα απροστάτευτα παιδιά μιας διαλυμένης οικογένειας. Όταν χαλάσει ή οικογένεια, θα χαλάσει και ό κλήρος και ό μοναχισμός και όλα».
Σε ερώτηση: Τι πρέπει να γίνει όταν οι γονείς δεν συμφωνούν στη χριστιανική ανατροφή των παιδιών τους, έδωσε την εξής απάντηση: «Το αυτοκίνητο έχει φρένα και ταχύτητες. Δεν δουλεύει μόνο με τα φρένα ή μόνο με τις ταχύτητες. Αυτό μπορεί να συμβεί και με τους γονείς: Ό ένας να σπρώχνει και ό άλλος να φρενάρει, οπότε δημιουργείται ισορροπία». Πράγματι, αν δεν υπάρχει ισορροπία των αντίρροπων δυνάμεων μέσα στην οικογένεια, όλα θα καταρρεύσουν.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΡΑΣΑΝΑΚΗΣ, Καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης

~**Ο ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΣ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΤΟΥΡΚΟΣΠΟΡΟΥ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟΥ!!

~ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΤΟΥΑΛΕΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΛΑΤΡΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΜΥΛΟΠΟΥΛΟΥ!
~ Επείγουσα προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν τα όσα σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» για τα όργια σπατάλης και κακοδιαχείρισης στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), παρήγγειλε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Ευάγγελος Μπακέλος.
Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, από τον τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρο Τσόγκα, τα αδικήματα που θα διερευνηθούν θα αφορούν αυτά της απιστίας στην υπηρεσία και της υπεξαίρεσης.
~ Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η διοίκηση του ΑΠΘ ξόδεψε 8,3 εκατ. ευρώ για δαπάνες μέσω της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Ιδρύματος -ανάμεσά τους και 30.000 ευρώ για την ανακαίνιση της πρυτανικής τουαλέτας.
Νωρίτερα, ο υπουργός Παιδείας, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ανακοίνωσε ότι κάλεσε την Πέμπτη στο γραφείο του τον πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Μυλόπουλο, προκειμένου να δώσει εξηγήσει σχετικά με το εν λόγω δημοσίευμα.
Να σημειωθεί ότι τους προηγούμενους μήνες η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε παραγγείλει άλλες δύο προκαταρκτικές έρευνες για υποθέσεις που είδαν το «φως» της δημοσιότητας και αναφέρονταν σε σπατάλες οικονομικές.
Η πρώτη αφορούσε καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες μέλη του πρυτανικού συμβουλίου του Πανεπιστημίου παραβρέθηκαν σε γάμο στην Κωνσταντινούπολη, καλύπτοντας εν μέρει τα έξοδα μετακίνησης από τα ταμεία του Ιδρύματος. Η δεύτερη αφορούσε τον αντιπρύτανη Οικονομικών, Γιάννη Παντή, ο οποίος φέρεται να δώρισε σε ηθοποιό ένα κινητό τηλέφωνο και κοσμήματα, με χρήματα του ΑΠΘ, ενόψει της παρουσίασης στην τηλεόραση του μονοθέσιου αγωνιστικού αυτοκινήτου, που κατασκεύασαν φοιτητές του Ιδρύματος.
* Ο Εβραιόδουλος πρύτανης που πάντρεψε την γραμματέα του στο Φανάρι και «χρέωσε» το ΑΠΘ!!
Μια ζωή απατεώνες οι χριστιανοί απολογητές!!

ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΕ ΤΙ ΓΑΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΧΡΕΩΣΕΣ 32.000 ΕΥΡΩ??

Περίεργα πράγμα φαίνεται πως συμβαίνουν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης καθως ο πρύτανης χρεώνει τον ειδικό λογαριασμό έρευνας του ιδρύματος με τα έξοδα των αεροπορικών εισιτηρίων του για την Κωνσταντινούπολη όπου πήγε να παντρέψει την γραμματέα του, ενώ φέρεται να έχει δώσει και μπόνους 32.000 ευρώ στον εαυτό του μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο πρύτανης Γιάννης Μυλόπουλος έχει δημιουργήσει αρκετά ερωτήματα στην ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο που διαχειρίζεται τα ερευνητικά κονδύλια σε περίοδο κρίσης. Όπως αποκαλύπτει το δημοσίευμα, το τελευταίο κρούσμα της οικονομικής διαχείρισης του πρύτανη έγινε με αφορμή το γεγονός ότι πάντρεψε τον Μάιο τη γραμματέα του, Ευγενία Τραϊκάπη, στο Φανάρι της Κωνσταντινούπολης.
Όπως φαίνεται, ο κ. Μυλόπουλος πέταξε στην Κωνσταντινούπολη για να παντρέψει το ζευγάρι, αλλά προτίμησε να περάσει τα αεροπορικά του έξοδα (1.642,68 ευρώ) στο Πανεπιστήμιο. Κι αυτό γιατί με την υπ'αριθμόν 50847/2012 απόφαση της 6ης Ιουνίου, που υπογράφει η αντιπρύτανης, Σοφία Κουίδου-Ανδρέου, και πρόεδρος της Επιτροπής Ερευνών, η δαπάνη μετάβασης του πρύτανη επιβάρυνε τελικά το ειδικό λογαριασμό ερευνών του ΑΠΘ. Ειδικότερα, η έγκριση πληρωμής των 1642 ευρώ εντάχτηκε σε πλαίσιο χρηματοδότησης της επιτροπής ερευνών με τίτλο: «Διερεύνηση, ανάπτυξη και προώθηση των διεθνών σχέσεων του ΑΠΘ».
Τι σχέση έχει η πολύπαθη έρευνα στην χώρα με τις διεθνής σχέσεις του ΑΠΘ και τον γάμο της γραμματέας του, μονο ο κ. Μυλόπουλος μπορεί να εξηγήσει. Όπως λέει πάντως ο ίδιος στο «Θέμα» ο γάμος ήταν... σύμπτωση καθώς ο ίδιος μαζι με την αντιπρύτανη κυρία Κουΐδου (που υπογράφει την έγκριση) και τον αντιπρύτανη Γιάννη Παντή είχαν προγραμματίσει «συνάντηση με τους εκπροσώπους του Πατριαρχείου για ερευνητικούς σκοπούς». Απλώς, εξηγεί ο πρύτανης, προγραμμάτισαν την συνάντηση «σε χρόνο τέτοιο ώστε να συμπέσει με το γάμο για λόγους οικονομίας». Όντως η εξοικονόμηση επιτεύχθηκε, μόνο που τον λογαριασμό πλήρωσαν άλλοι.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος πρύτανης απασχολεί την ακαδημαϊκή κοινότητα για τον τρόπο διαχείρισης των ερευνητικών κονδυλίων. Όπως φαίνεται από τις αποφάσεις που είναι δημοσιευμένες στη Διαύγεια, ο κ. Μυλόπουλος «παίρνει σταθερά σε μηνιαία βάση ένα ποσό της τάξης των 1500-2000 ευρώ» από τον ειδικό λογαριασμό ερευνών, πλέον φυσικά του μισθού του. Συνολικά, καταλήγει το άρθρο, ο κ. Μυλόπουλος έχει λάβει από τον Σεπτέμβριο του 2010 όταν ανέλαβε πρύτανης του ΑΠΘ ένα μπόνους που φτάνει τα 32.000 ευρώ...

~*** Εκατό λιγότερα παιδιά στους σταθμούς της Καλαμάτας :
Εκατό λιγότερα παιδιά στους σταθμούς της Καλαμάτας
*Λιγότερα είναι φέτος τα παιδιά που θα φιλοξενήσουν οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι ξεκινούν τη λειτουργία τους την 1 Σεπτεμβρίου. Οπως ανέφερε στην "Ε" ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων "Η Αλληλεγγύη" Μιχάλης Μούστος, θα φιλοξενηθούν 330 παιδιά που μπορεί να εξυπηρετήσει το μόνιμο προσωπικό. «Ο λόγος της μείωσης του αριθμού κατά 100 παιδιά σε σχέση με πέρυσι οφείλεται στο ότι έφυγαν με σύνταξη εργαζόμενοι και δεν μπορούν να αναπληρωθούν λόγω της απαγόρευσης των προσλήψεων. Συγκεκριμένα στους παιδικούς σταθμούς θα φιλοξενηθούν 173 παιδιά μέσω του χρηματοδοτούμενου προγράμματος του ΕΣΠΑ και 157 με τροφεία», είπε - ενώ πρόσθεσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από την διευθύντρια των Δημοτικών Παιδικών Σταθμών Καλαμάτας Αννα Παπασαραντοπούλου, προτεραιότητα θα δοθεί σε παιδιά οικογενειών που εργάζονται και οι δύο γονείς, ενώ θα τηρηθούν οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια. Είπε ακόμη ότι τα τροφεία φτάνουν στα 50 ευρώ, αλλά ισχύουν μειωμένα όταν πρόκειται για παιδιά που προέρχονται από πολυμελείς οικογένειες ή οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα.
Αναφερόμενος στην κατάσταση των κτηρίων, ένα ζήτημα που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό το σύλλογο, είπε ότι γίνονται προσπάθειες για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων. «Με την κ. Παπασαραντοπούλου έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία και πιστεύουμε πως θα λυθούν και οι τελευταίες εκκρεμότητες», σημείωσε. Είπε, επίσης, ότι τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπιζαν οι σταθμοί αντιμετωπίστηκαν με τις ανάλογες επισκευές, όπως για παράδειγμα στο 2ο Παιδικό. «Το αίθριο στο 2ο Παιδικό, το οποίο έσταζε και έπαιζαν εκεί τα παιδιά, αντικαταστάθηκε και εκτός του 3ου, που ακόμα υπάρχουν προβλήματα, οι υπόλοιποι βρίσκονται λίγο πολύ σε καλή κατάσταση», ανέφερε σχετικά. Επαίνεσε μάλιστα και τη Θεραπευτική Κοινότητα "Κύτταρο" του ΚΕΘΕΑ για την πρωτοβουλία που πήρε να βάψει τον 7ο Παιδικό. Καταλήγοντας τόνισε πως «όταν εντοπίζουμε προβλήματα ενημερώνουμε την διευθύντρια, η οποία φαίνεται να έχει την διάθεση να βρει λύσεις - άλλωστε συνέβαλε και η ίδια στην κινητοποίηση των παιδιών του ΚΕΘΕΑ για τον 7ο Παιδικό».
Τέλος, σημειώνεται ότι αυτές τις ημέρες αναμένεται και η ανακοίνωση των ονομάτων όσων παιδιών έγιναν δεκτά στους παιδικούς σταθμούς. Της  Νικολέττας Κολυβάρη "Ελευθερία" 2012 .-

***  Μαζί με τους παράδρομους θα παραδοθεί η δυτική απόληξη :
Μαζί με τους παράδρομους θα παραδοθεί η δυτική απόληξη
* Μαζί με την κατασκευή των παράδρομων που έχουν καθυστερήσει στην περιοχή Μικρομάνης - Θουρίας, θα παραδοθεί η δυτική απόληξη, ο δρόμος σύνδεσης του δρόμου Ασπροχώματος - Μεσσήνης με τον αυτοκινητόδρομο. Αυτό ξεκαθαρίστηκε, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε συσκέψεις στελεχών του "Μορέα" και σε συνεννοήσεις τους με την αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και το διευθυντή της Γιάννη Καρνέση.
Χθες συνεργείο της κοινοπραξίας ολοκλήρωσε την παρέμβαση στην Καρυδιά, σε σημείο της διασταύρωσης με το δρόμο από και προς τη Μικρομάνη, όπου τα πράγματα ήταν επικίνδυνα για τους διερχόμενους. Στην περιοχή, πάντως, είναι φανερό το σοβαρό πρόβλημα των προσβάσεων και της αδυναμίας προσέγγισης των κτημάτων και από τις δύο πλευρές του δρόμου, ενώ υπάρχουν σημεία με προβλήματα στην απορροή των ομβρίων. Με όλα αυτά είναι σίγουρο πως θα καθυστερήσει η ολοκλήρωση και παράδοση της δυτικής απόληξης.
* Του  Γιάννη Σινάπη .- Εφημερίδα "Ελευθερία " Μεσσηνίας  2012 .-

*** Προτίμησαν την παραλία οι Βρετανοί τουρίστες   :
Προτίμησαν την παραλία οι Βρετανοί τουρίστες
* Στην Παραλία της Καλαμάτας περπάτησαν οι περισσότεροι από τους Βρετανούς τουρίστες που επισκέφθηκαν χθες την πόλη με το κρουαζιερόπλοιο "Thomson Celebration". Αρκετοί έδειξαν ενδιαφέρον για το Κάστρο και άλλα αξιοθέατα και ζήτησαν πληροφορίες από την αντιπροσωπεία του δήμου για την αγορά και τη μαρίνα.
Το συγκεκριμένο πλοίο έδεσε για 6η φορά στο λιμάνι της Καλαμάτας. Συνολικά είχε 1.309 επιβάτες Βρετανούς στη συντριπτική τους πλειοψηφία και 518 άτομα πλήρωμα. Αναχώρησε το απόγευμα με προορισμό τον Πειραιά.
Σύμφωνα με το ναυτιλιακό πράκτορα Ανδρέα Ζερβάκη την 1η Σεπτεμβρίου αναμένεται το "Orient Queen" με Κύπριους επιβάτες.-  Της Κέλλυ Δημητρούλια 2012 .
 
***
 
*
 
~** Απαραίτητο ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ μετά την Εκδήλωση του Γράμμου:: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.3922800143364.2149059.1080414137&type=1 .-
~**ΠΗΘΙΚΟΑΛΒΑΝΟΣ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΞΥΛΟΚΟΠΗΣΕ ΛΟΓΩ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!!!!
Ομάδα Αλβανών ξυλοκόπησε Έλληνα
Είχε πει με το κάψιμο της ελληνικής σημαίας: «Έ ρε, Χρυσή αυγή που σας χρειάζεται»
Εχθές τα ξημερώματα, ομάδα Αλβανών εισέβαλε στο σπίτι 27χρονου Έλληνα και τον ξυλοκόπησαν, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Μυτιλήνης. Αφορμή το σχόλιο «Ε ρε, Χρυσή Αυγή που σας χρειάζεται», που έκανε ο 27χρονος όταν έμαθε ότι Αλβανοί φέρονταν να πυροβολούν με AK-47 και να καίνε την Ελληνική σημαία.
Σύμφωνα με το lesvosnews.gr oι συγγενείς του θύματος καταγγέλλουν ότι η Αστυνομία καθυστέρησε να διαλευκάνει την υπόθεση και να συλλάβει τους δράστες. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Χαραμίδα της Λέσβου.

~** ΑΘΛΗΤΙΚΑ :
Αγώνες Κυπέλλου ΕΠΣΜεσσηνίας στο ποδόσφαιρο .-
2η  Φάση  κυπέλλου , 2ος  αγώνας την Κυριακή       02/09/2012 :
1~Ολυμπιακός Ανάληψης – Παπαφλέσσας Χώρας
2~ Ακρίτας  Κορώνης – Εθνικός Μελιγαλά
3~ Α.Ο. Ομόνοιας – Α.Σ. Πανθουριακός
4~ Α.Ο. Πατίστας -  Α.Ο. Σπερχογείας
5~ Α.Ο. Ασπροχώματος – Α.Π.Σ. Αστέρας Αρφαρών
6~ Πάμισος Μεσσήνης – Α.Ο. Διαβολιτσίου
7~ Α.Ε. Αβίας – Α.Ο. Μιλτιάδης
8~ Α.Ε. Λογγάς – Πανιώνιος Καλαμάτας
9~ Α.Π.Σ. Δήμου Χώρας – Απόλλων  Καλαμάτας
10~ Α.Σ. Ανδρούσας – Αστέρας  Μικρομάνης
11~ Α.Σ. Μάσεσι – Εράνη  Φιλιατρών
12~ Α.Ο. Δωρείου – Α.Ο. Φαραί
13~ Δόξα  Καλαμάτας – Α.Ο. Κυπαρισσίας
14~ Α.Ο. Μεθώνης – Αίαντας Καλαμάτας
15~ Ηρακλής Καλαμάτας Μεσσηνιακός

~*** Αντέχει 18 ομάδες η Superleague;
Βασίλης Γαλούπης - Όχι 18, αλλά ούτε καν τις 16 ομάδες σηκώνει , με τα σημερινά δεδομένα, η Superleague. Αν, βέβαια, επιθυμούν όλοι ένα πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό! Γράφει ο Β. Γαλούπης.
~ Λίγκα ουσιαστικά δηλώνει έτοιμη για να διοργανώσει προσεχώς πρωτάθλημα 18 ομάδων. Αρκεί να υπάρξουν, λέει, τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα κι εγγυήσεις από το κράτος. Αυτό, όμως, είναι το μόνο πρόβλημα;
Ξεκαθαρίζω εξ αρχής ότι στέκομαι μόνο σ αυτόν τον αριθμό, στο 18 . Και δεν πιάνω αν αδικήθηκαν ο Ηρακλής, ο Ολυμπιακός Βόλου, η Καβάλα και τώρα θεωρήθηκε ότι μ αυτόν τον τρόπο θα γίνει απόπειρα να αποκατασταθεί η αδικία.
-Προφανώς κι αν αδικήθηκαν οι τρείς συμπαθείς σύλλογοι, πρέπει να γίνει κάτι. Δεν το συζητάμε αυτό. Και ειδικά για τον Ηρακλή με την μακρά ιστορία του και τους παικταράδες σαν τον Χατζηπαναγή (κι όχι μόνο) που έχει βγάλει.
-Το αντέχει;
Απλά θέλω να σταθώ λίγο στην ουσία αυτή καθαυτή:
1. Αντέχει το ελληνικό πρωτάθλημα 18 ομάδες; Αυτό είναι το θέμα.
2. Μήπως, μάλιστα, δεν μπορεί να σηκώσει ούτε καν τις 16 ομάδες που έχει τώρα; Να κι άλλο ένα ζήτημα Το οποίο έχει συζητηθεί κι άλλες φορές όλα αυτά τα χρόνια, δηλαδή μήπως θα έπρεπε να γίνεται πρωτάθλημα με π.χ. 12 14 ομάδες ή και ακόμα λιγότερες, όμως τώρα μοιάζει πια να είναι υπαρξιακό για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην εποχή της οικονομικής κρίσης.
-Τα αγκάθια!
Η πραγματικότητα σήμερα στην Ελλάδα είναι αμείλικτη. Ας πάρουμε μια μικρή, αλλά ενδεικτική γεύση (σίγουρα θα μπορούσαν να αναφερθούν κι άλλα):
Οι βαριές φανέλες του ελληνικού πρωταθλήματος έφτασαν πια να πανηγυρίζουν ακόμα και όταν και αν - ξεπεράσουν τα 10.000 εισιτήρια διαρκείας. Τα σαφώς πιο φτηνά εισιτήρια συγκριτικά με το παρελθόν, στις περισσότερες περιπτώσεις.
Οι μισές ΠΑΕ δεν πήραν ουσιαστικά απευθείας άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα κι ας πάλευαν μέχρι την παραμονή έναρξης.
Τα εισιτήρια που κόβονται στα γήπεδα είναι πια λιγότερα από ποτέ.
Η αξιοπιστία του προϊόντος βάλλεται από παντού κι έχει φτάσει στο ναδίρ.
Ο ανταγωνισμός είναι αμείλικτος. Όλο και περισσότεροι ποδοσφαιρόφιλοι στρέφονται στα ξένα πρωταθλήματα, θέλοντας να δούνε πραγματική μπάλα.
-Η ψαλίδα ανοίγει
Η σωστή προσέγγιση, λοιπόν, θα ήταν να βρεθούν τρόποι ώστε, ειδικά στην συγκεκριμένη συγκυρία της οικονομικής κρίσης, να γίνει το πρωτάθλημα πιο ανταγωνιστικό, αφού με 16 ομάδες η Superleague είναι διοργάνωση τριών και τεσσάρων ταχυτήτων. Και η ψαλίδα κάθε χρόνο μεγαλώνει αντί να κλείνει. Άρα η λογική θα έλεγε να υπάρξει μείωση ομάδων κάποια στιγμή, όχι αύξηση.
-Στα ίσια!
Ας θυμηθούμε λίγο το σχετικά πρόσφατο παρελθόν. Κάποτε, λοιπόν, πάλευαν στα ίσια για το πρωτάθλημα ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ, στο κόλπο ήταν και ο δυνατός ΠΑΟΚ, ενώ μια χρονιά σήκωσε κούπα πρωταθλήματος και η Λάρισα.
Παράλληλα ο Άρης ήταν ισχυρός, με εξαιρετικούς παίκτες κι όποιος πήγαινε στου Χαριλάου ήξερε ότι θα περάσει δύσκολα, ο Ηρακλής έβγαζε παίκτες κι έπαιζε ωραία μπάλα, ο Πανιώνιος γεννούσε ταλέντα κι έκανε πλάκες στα θεωρητικά φαβορί κλπ.
Για την οικονομία της κουβέντας, μιλάμε πάνω κάτω για περίπου 10 ομάδες ζωντανές, ισχυρές που είχαν φανέλα με κυβικά και βαρύτητα Α εθνικής. Και δημιουργούσαν πρωταθλήματα με μεγαλύτερο ανταγωνισμό απ ό,τι σήμερα. Παράλληλα, όλο και ξεπετάγονταν κατά καιρούς ομάδες που κάνανε εκπλήξεις.
-Πόσες;
Σήμερα που μιλάμε, πόσες ομάδες έχουν απομείνει που να μπορούν να είναι οικονομικά αυτάρκεις, με σωστές υποδομές και αγωνιστικά δυνατές, έτσι ώστε να συγκροτήσουν ένα δυνατό πρωτάθλημα; Πόσες θεωρούνται υγιείς οικονομικά διοικητικά - αγωνιστικά;
-Ο πήχης και η Ευρώπη
Αυτό είναι το σωστό ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί πριν παρθεί η όποια απόφαση για τις ομάδες που θα παίζουν του χρόνου ή του παραχρόνου στην Superleague. Με γνώμονα όχι κάθε σεζόν να κατεβαίνει κι άλλο ο πήχης, αλλά κάποτε να ξεκινήσει να ανεβαίνει.
Ας δούμε, μάλιστα, ότι όσο περνάνε τα χρόνια οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη γίνονται όλο και λιγότερο ανταγωνιστικές σαν γενική εικόνα. Φτύνουν αίμα πια για μια νίκη. Ένας από τους λόγους είναι και ότι το πρωτάθλημα που έχουμε μετατρέπεται σε λαπά!
Για να μην πιάσουμε τώρα και το θέμα επενδυτών, διαφημίσεων, χορηγιών κλπ., που όλο και λιγοστεύουν ή για το ότι ιστορικοί και μεγάλοι σύλλογοι δεν έχουν γήπεδο δικό τους για έδρα.
Και, βέβαια, θα πρέπει να φτάσουμε κάποια στιγμή να μιλάμε για ένα πρωτάθλημα που δεν θα βασίζεται ούτε στην καχυποψία, ούτε στα όργια της διαιτησίας και του παρασκηνίου, όπως και της βίας. Τα οποία κατατρώνε με τα χρόνια όλο και πιο πολύ κάθε έννοια αξιοπιστίας
Ένα τολμηρό βήμα μπροστά, όχι πίσω
Με όλο και περισσότερες ΠΑΕ να είναι στην εντατική, αφού ματώνουν οικονομικά δημιουργώντας καθημερινά νέα χρέη, με όλο και πιο πολλές κρατικές παρεμβάσεις απλά για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, με ρόστερ που γίνονται πλέον πιο ελαφριά λόγω κρίσης, με υποδομές που υπολειτουργούν και δεν βγάζουν ταλέντα υψηλών προδιαγραφών, με το περιβόητο και νοσηρό παρασκήνιο να ξεσαλώνει όλο και πιο πολύ και με τον κόσμο, ακόμα και τον πιο φανατισμένο, στην πλειοψηφία του εντελώς ξενερωμένο, ίσως θα έπρεπε να γίνει ΚΑΠΟΤΕ ένα τολμηρό - βήμα προς τα εμπρός. Κι όχι ένα ακόμα προς τα πίσω
Ο παλαιοκομματισμός, όμως, είναι βαθιά ριζωμένος εδώ και δεκαετίες στο ελληνικό ποδόσφαιρο! Και δύσκολα θα γλιτώσει ΚΑΠΟΤΕ απ αυτόν***
ANARTHSEIS  AYGOYSTOY  2012 :

~**  http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/4-5-2012.html  , Σαββατοκύριακο 4 και 5 Αυγούστου 2012 πάλι μαζί στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/05-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Κυριακή 05 Αυγούστου 2012.-
~**  http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/06-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 06 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 07 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/07-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 08 Αυγούστου 2012 .-
 ~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/08-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 09 Αυγούστου 2012.
**
http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/09-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012 . 
~ **  http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/11-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Σάββατο 11 Αυγούστου 2012 .-
** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/11-12-2012.html , ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 11 ΚΑΙ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012 ,  Στο αγιάζι της ενημέρωσης !!!! .-
~** http://arfara-messinias-stamos.blogspot.gr/2012/08/12-2012.html  , Στο αγιάζι της Κυριακάτικης ενημέρωσης 12  Αυγούστου  2012  ,-
  ~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/blog-post.html  , Σοφά Λόγια από Σοφούς Ανθρώπους... και Άγιο Όρος,Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 .-
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα ..... Ζήσε την Ελλάδα ...... Αγοράζω Ελληνικά προϊόντα ...Στηρίζω την Ελληνική Οικονομία ..
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/13-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012 .-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html 
., Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/14-2012.html  , Παραμονή της Παναγίας Πάσχα του καλοκαιριού Τρίτη 14 Αυγούστου 2012 .-
* ***   www.afipnisi.org = Πνευματική Ανάπτυξη, Εξέλιξη, Αλλαγή .-
  ~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/15-2012.html , Το Πάσχα του καλοκαιριού 15 Αυγούστου 2012 Κοίμηση Θεοτλοκου.-
~** http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και σας τα γράφουμε Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Διαλέγουμε και  σας  Γράφουμε Πέμπτη  16  Αυγούστου  2012.-
  ~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/16-2012.html , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης Μεσσηνιακά και Άλλα Πέμπτη 16 Αυγούστου 2012.-

~** http://vlasiosarfara.blogspot.com/2012/08/17-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Παρασκευή 17 Αυγούστου 2012

~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/18-2012.html , Στο  αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης  Σάββατο 18 Αυγούστου  2012
~** http://vlasiosarfara.blogspot.gr/2012/08/19-2012.html , Στο  αγιάζι  της ενημέρωσης  Κυριακή 19  Αυγούστου 2012 :  ΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΜΕ  ΕΛΛΑΔΑ !! .-
~**  http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/20-2012.html , Στο αγιάζι της καθημερινής μας ενημέρωσης Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 .-

 ~**  http://arfaramessiniasgreece.blogspot.gr/2012/08/21-2012.html , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τρίτη 21 Αυγούστου 2012 ~**
~** http://arfara-messinia-stamos-stamos.blogspot.gr/2012/08/22-2012.html  , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τετάρτη 22  Αυγούστου  2012 .-
 ~**  http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/23-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://stamos-stamoskalsnsblogspotcom.blogspot.gr/2012/08/23-2012.htmln , Στην καθημερινότητα της ενημέρωσης  Πέμπτη  23  Αυγούστου 2012 .-
~** http://asterasarfaron2011.blogspot.gr/2012/08/24-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και  Άλλα   Παρασκευή  24  Αυγούστου Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
  ~** http://snsarfara.blogspot.gr/2012/08/25-2012.html  , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Σαββατο 25 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~** http://arfara-messinias-stamos-2010.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 σας ενημερώνουμε .-
~** http://snsarfara-stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Κυριακή 26 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης.-
~*** http://arfara-messinia-stamos.blogspot.gr/2012/08/26-2012.html , ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΛΙ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ 26 Αυγούστου 2012 .-
~**    http://stamos-dynami.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html ,      ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΑ και Άλλα Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012 στο αγιάζι της ενημέρωσης .-
~** http://httpdimmetoparfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/27-2012.html , ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ  ΑΝΑΔΡΟΜΕΣ  ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΡΩΜΕΝΑ Δευτέρα  27  Αυγούστου  2012 .-
~** http://dimmetoparfara.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  ., Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση    Τρίτη  28  Αυγούστου   2012 .-
~** http://arfara-kalamata-greece.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html  , Φωτογραφίες  από τα παλιά για μιά θύμιση  Τρίτη 28  Αυγούστου  2012 .-

~** http://vlasisarfarablogspotcom.blogspot.gr/2012/08/28-2012.html , Μεσσηνιακά   και  Άλλα  στην ενημέρωση  Τρίτη 28  Αυγούστου 2012 .-
~** http://snsstamoskal.blogspot.gr/2012/08/29-2012.html  , Στο αγιάζι της ενημέρωσης Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012.-
~** http://vlasisarfarablogspot.blogspot.gr/2012/08/30-2012.html , Μεσσηνιακά και Άλλα στην ενημέρωση Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012 .-

~**

***  ΠΑΛΙΑ  ΑΞΕΧΑΣΤΑ  ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ  :
~*** ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ - ΛΕΙΠΕΙΣ ΕΣΥ :
http://youtu.be/y856HvX1Ny8  ,

~** Νότης Σφακιανάκης - Ένα Γράμμα :
http://youtu.be/80DXfhfDrZg

~** ΑΝΤ ΡΕΠΑΝΗΣ - ΗΡΘΕΣ ΕΣΥ.mpg :
http://youtu.be/iSmrn_F8_O0  .

~**ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ-ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ.wmv:
http://youtu.be/l5_Z8MfARP8  .

~*** Χαρης Κωστοπουλος-Η πρωτη καλημερα (new 12/2009).wmv : http://youtu.be/ImDcAeRCZ1M


~** Ο  Έλληνας  είναι ? ;; Τι  είναι ;;;;;;

ΘΛΙΜΜΕΝΟΣ
ΠΟΝΕΜΕΝΟΣ
ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΟΣ
 ΛΥΠΗΜΕΝΟΣ
ΦΟΒΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΠΕΛΠΙΣΜΕΝΟΣ
ΑΝΑΠΟΦΑΣΙΣΤΟΣ
ΤΕΜΠΕΛΗΣ
ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΑΚΙΑΣ
ΚΑΤΕΣΤΡΑΜΕΝΟΣ ή
ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙ  ????  ;;;;;;
~ Κάθε  επιλογή είναι  και  παραίτηση από την Ζωή .....
Η  Ζωή μας  απαιτεί  και θέλει : Εργατικότητα , Συμμετοχικότητα , Δημιουργικότητα , Ελπίδα , Τιμιότητα , Ρίσκο , Αλληλεγκύη , Αγάπη , Σεβασμό , Εκτίμηση , Πατριωτισμό , Θρησκευτικότητα , Αλληλοσυνεργασία και  Ανθρωπιά !!!!!!

***  Φωτογραφίες από το Άλμπουμ .......
 
 
 
 

Κάθε  φωτογραφία  και  μιά Ιστορία ......................
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου